Οι συγγραφείς και συντελεστές των βιβλίων μας


Koidou

Ελένη Κοΐδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Ελένη Κοΐδου κατάγεται από τα Πετρωτά Ορεστιάδας και είναι γεννημένη στην Κομοτηνή.
Τα παιδικά της χρόνια τα πέρασε στη Στουτγάρδη Γερμανίας. Είναι παντρεμένη με δυο γιους. Είναι πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Σχολής Θεσσαλονίκης, Τμήμα Νηπιαγωγών και
πτυχιούχος της Νομικής Σχολής ΑΠΘ.
Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας, στην Ειδική Αγωγή, με τίτλο: «Σχολική ψυχολογία και μαθησιακές δυσκολίες».
Είναι κάτοχος τίτλου άριστης γνώσης της γερμανικής γλώσσας.
Εν ενεργεία εκπαιδευτικός με πολυετή πείρα στη δημόσια εκπαίδευση,διετέλεσε μέλος του ΠΥΣΠΕ Κοζάνης.
Διετέλεσε επίσης μέλος του Συλλόγου Εθελοντών Ν. Κοζάνης και είναι αιμοδότρια στη «Γέφυρα ζωής».

Δείτε το βιβλίο: Σύνδρομο Williams – Beuren

Ελένη Κοΐδου

Η Ελένη Κοΐδου κατάγεται από τα Πετρωτά Ορεστιάδας και είναι...

Nikolaou

Φώτης Νικολάου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.
Σπούδασε Τουριστικά και είναι απόφοιτος του I.A.T.A. (για αεροπορικές εταιρείες και τουριστικά γραφεία). Είναι κάτοχος διπλώματος επιπέδου Proficiency στην αγγλική γλώσσα.
Συμμετείχε σε σεμινάρια φιλοσοφίας και αστρονομίας και παρακολουθεί συχνά μαθήματα δημιουργικής γραφής.
Συμμετείχε στην Α’ ελληνική ανθολογία ποίησης του Φανταστικού «ΟΝΕΙΡΑ ΤΩΝ ΜΥΘΩΝ» (Συμπαντικές Διαδρομές, 2013) καθώς και στην Α’ ελληνική ανθολογία Scifaiku ποίησης
«VALLES MARINERIS» (Συμπαντικές Διαδρομές, 2013).
Η πρώτη βασική συλλογή πεζών ποιημάτων του «ΔΙΑΣΤΗΜΑ» εκδόθηκε το 2014. Το 2015 κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο με μικρά λογογραφήματα «ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΤΟΥ ΠΟΘΟΥ».
Δύο πεζά ποιήματά του έχουν δημοσιευτεί στο αγγλόφωνο περιοδικό «PRACHYA REVIEW», ενώ κατά καιρούς έχει αρθρογραφήσει σε λογοτεχνικά έντυπα στο διαδίκτυο («ΒΑΚΧΙΚΟΝ» και «CHALICE»).
Τα πεζογραφήματα αυτά, «Το Γκράφιτι-Μυθιστορίες», αποτελούν την τρίτη του προσωπική δουλειά.

Δείτε το βιβλίο: Το γκράφιτι

Φώτης Νικολάου

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Τουριστικά και είναι απόφοιτος...

Praxia

Αρέστη Πράξια

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Πράξια Αρέστη μεγάλωσε στην κοιλάδα Σολέας της Κύπρου, ένα πανέμορφο τοπίο ριγμένο στη φύση, που υπήρξε και η πρώτη της πηγή έμπνευσης. Η καθημερινή επαφή της με τη φύση ήταν αυτή που την έκανε ν’ αγαπήσει τα στοιχεία της, μαζί και τα ζώα. Οι έντονες και χαρούμενες παιδικές της αναμνήσεις είναι αυτές που την έσπρωξαν στη συγγραφή παιδικών διηγημάτων.
Στα 18 της κερδίζει μία θέση στη Φιλοσοφική Σχολή Ιωαννίνων και 4 χρόνια μετά, παίρνει υποτροφία για μεταπτυχιακό στις Βυζαντινές Σπουδές, στο Λονδίνο. Αργότερα παίρνει δίπλωμα Δημιουργικής Γραφής από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Ερχόμενη στην Κύπρο στρέφεται προς τη δημοσιογραφία και τη συγγραφή. Εργάζεται μέχρι και σήμερα σε μεγάλο δημοσιογραφικό όμιλο της Κύπρου ενώ παράλληλα αρθρογραφεί σε blogs στην Ελλάδα και στο προσωπικό της blog mikresistories.org.
Είναι παντρεμένη και μητέρα ενός μικρού αγοριού, στο οποίο αφιερώνει σχεδόν όλο της τον ελεύθερο χρόνο.

Δείτε το βιβλίο: Λίζα η μπαλαρίνα

Αρέστη Πράξια

Η Πράξια Αρέστη μεγάλωσε στην κοιλάδα Σολέας της Κύπρου, ένα...

Kortesi

Άννα Κορτέση

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Άννα Κορτέση γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Ν.Σκοπό Σερρών.
Ασχολήθηκε με τη συγγραφή και τον εθελοντισμό από πολύ μικρή ηλικία. Αργότερα συνταύτισε τη συγγραφή με τον εθελοντισμό και από τότε προσφέρει όλα τα έσοδα από την πώληση των
βιβλίων της για φιλανθρωπικό σκοπό.
Είναι μητέρα ενός μικρού αγοριού και πρωταθλήτρια σκοποβολής.
Καθημερινά με το έργο της αποδεικνύει έμπρακτα ότι εκεί που υπάρχει θέληση και αγάπη όλα, ακόμη και τα πιο δύσκολα, μπορούν να πραγματοποιηθούν.

Δείτε τα Βιβλία:

Νίνα η Λεμονίτα

Για τον … Άγγελο!

Άννα Κορτέση

Η Άννα Κορτέση γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Ν.Σκοπό Σερρών. Ασχολήθηκε...

Galanis Dimitris

Δημήτρης Γαλάνης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκε το 1959 στα Δωμάτια Καβάλας από αγρότες γονείς. Σπούδασε νομικά στη Θεσσαλονίκη. Δικηγορεί στη Θεσσαλονίκη από το 1985. Είναι παντρεμένος και έχει δυο γιους. Ασχολείται χρόνια με το γράψιμο, αλλά μόλις το 2010 άρχισε να δημοσιοποιεί κάποια κείμενά του (ποιήματα) με τη μορφή συμμετοχής σε πανελλήνιους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς, αποκομίζοντας διακρίσεις (Τιμητική διάκριση στον Τσακείριο Διαγωνισμό 2010, Έπαινο στον διαγωνισμό «Κούρος Ευρωπού» 2011, δεύτερο βραβείο στον «Παρνασσό» 2011», δεύτερο βραβείο της Βιβλιοθήκης Κοραής Χίου 2014). Ποιήματά του συμπεριλήφθηκαν στις ανθολογίες «Η μοναξιά είναι χάρισμα», και «Ερωτικός λόγος» από τις εκδόσεις «Μαλλιάρης Παιδεία», σε επιμέλεια Μαρίας Θανοπούλου.

Δείτε το βιβλίο: Υποτελείς και ανυπότακτοι

Δημήτρης Γαλάνης

Γεννήθηκε το 1959 στα Δωμάτια Καβάλας από αγρότες γονείς. Σπούδασε...

Katsali

Φωτεινή Κατσάλη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Φωτεινή Κατσάλη, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1975 όπου ζει έως σήμερα.

Γράφει από νεαρή ηλικία θεατρικά έργα και παραμύθια για παιδιά και μυθιστόρημα .

Από τις εκδόσεις ΖΗΤΗ κυκλοφόρησαν δύο παραμύθια της, «ΜΕΝΙΑ ΜΕΛΕΝΙΑ Η ΜΑΓΙΣΣΟΥΛΑ ΤΩΝ ΛΙΧΟΥΔΙΩΝ» και «Ο ΠΑΣΧΑΛΗΣ Ο ΛΑΓΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΑΒΓΑ».

Επίσης, από τις εκδόσεις ΜΑΛΛΙΑΡΗ εκδόθηκε και το πρώτο της μυθιστόρημα για ενήλικες «ΤΑ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ».

Το 2011 ανέβασε την παιδική θεατρική παράσταση «Η ΦΟΙΒΗ ΚΑΙ ΟΙ 4 ΠΛΑΝΗΤΕΣ» σε δικό της κείμενο και παραγωγή στο θέατρο ΑΝΕΤΟΝ και έπειτα στο ΝΟΕΣΙΣ (πλανητάριο Θεσσαλονίκης). Το έργο ανέβηκε ακόμη και από την θεατρική ομάδα Μήλου, στη Μήλο το 2014.

Σπούδασε εικονοληψία τηλεόρασης και ΜΜΕ. Ολοκλήρωσε τον κύκλο των σπουδών της με σεμινάρια σεναρίου και σεναρίου κόμικς. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια κατέχει και την τέχνη του σκίτσου και ασχολείται με τη δημιουργική γραφή κάνοντας επισκέψεις σε σχολεία και δημοτικές βιβλιοθήκες δημιουργώντας με τα παιδιά πρωτόλειο παραμύθι και εικονογράφηση. Για μεγάλο χρονικό διάστημα ασχολήθηκε με ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες, γράφοντας κείμενα και παίζοντας σε παραστάσεις. Είναι παντρεμένη και έχει δυο κόρες.

email επικοινωνίας: fkatsali@gmail.com

Δείτε τα βιβλία:

Η χαμένη φορεσιά του Άγιου Βασίλη

Χωραφοχώρα

Φωτεινή Κατσάλη

Η Φωτεινή Κατσάλη, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1975 όπου ζει...

Drogidis

Δημήτριος Δρογίδης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκε στη Μυτιλήνη το 1966. Το 1986 τελείωσε την Παιδαγωγική Ακαδηµία Θεσσαλονίκης και το 1990 το Γαλλικό Τµήµα της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστηµίου Θεσσαλονίκης. Από το 1990 µέχρι το 2007 εργαζόταν σε δηµοτικά σχολεία της Θεσσαλονίκης και σήµερα είναι Σχολικός Σύµβουλος στη Νάουσα Ηµαθίας.Ασχολήθηκε µε την Ιστορία, την Ψυχολογία και τις Επιστήµες Επικοινωνίας. Έχει παρακολουθήσει πλήθος επιµορφωτικών προγραµµάτων και συµµετείχε σε ηµερίδες κι επιστηµονικά συνέδρια. Σήµερα είναι ∆ιδάκτορας Ιστορίας του Πανεπιστηµίου Paris 1 Pantheon Sorbonne και τ. Υπότροφος της UNESCO. Είναι µέλος της Ένωσης Λογοτεχνών Βόρειας Ελλάδας, µέλος της Ανώνυµης Εταιρείας Πνευµατικής Ιδιοκτησίας, µέλος της Ελληνικής Ιστορικής Εταιρείας και της Εταιρείας Ελληνοευρωπαϊκών Μελετών• για το συγγραφικό του έργο τιµήθηκε από το Σύνδεσµο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας (2.3.2001).Επισής είναι κατόχος τοu BLOG http://drogidis.blogspot.com/

ΕΡΓΟΓΡΑΦΙΑ:
1. (1996) ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 1897-1997, Τα 100 χρόνια της νεότερης πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης
2. (1997) ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ 1453-1997
3. (2001) ΒΑΛΚΑΝΙΑ, Η ΓΗ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ 5 τόµοι
4. (2004) Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ, (∆ιατριβή) τόµοι 2, 560 σελ.– Καθηγητής Σπ. Ασδραχάς.
5. (2007) ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΣΤΟ ΜΕΤΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ
6. (2009) Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ & Ο ΤΥΠΟΣ
7. (2009) «The Impact of Information Communication Technology (ICT) to the Greek Educational Community» Dr. Paraskevi Mentzelou, Dr. Dimitrios Drogidis, In Harrison Yang and Steve Yuen (Eds.): Collective Intelligence and E-Learning 2.0: Implications of Web-Based Communities and Networking Edited By: Harrison Hao Yang, State University of New York, USA, Steve Chi-Yin Yuen, University of Southern Mississippi, USA ISBN: 978-1-60566-729-4 Hard Cover Publisher: Information Science Reference Copyright: August 2009 Pages: 326
8. (2010) Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΑ ΠΥΡΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Δείτε το βιβλίο: Τα παιδιά της Ατλαντίδας

Δημήτριος Δρογίδης

Γεννήθηκε στη Μυτιλήνη το 1966. Το 1986 τελείωσε την Παιδαγωγική...

Giannis Papageorgiou

Γιάννης Παπαγεωργίου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Γιάννης Παπαγεωργίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.

Είναι απόφοιτος του τμήματος τεχνολόγων ηλεκτρολόγων μηχανικών του ΤΕΙ Πειραιά, κάτοχος διπλώματος Master σε θέματα ενεργειακών συστημάτων και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και υποψήφιος στο ίδιο Πανεπιστήμιο για την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής με θέμα τη διαχείριση κινδύνων στον αγροτικό τομέα με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών.

Ζει και εργάζεται στην Αθήνα στον χώρο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης. Κατά το παρελθόν και παράλληλα με τις βασικές επαγγελματικές του ενασχολήσεις, είχε αρθρογραφήσει στο περιοδικό Περισκόπιο της Επιστήμης πάνω σε θέματα, ενέργειας, περιβάλλοντος και σύγχρονων τεχνολογιών.

Το μυθιστόρημα με τίτλο Μορφή Αδάμαστη, Εικόνα έμπνευσης αποτελεί το πρώτο λογοτεχνικό του έργο.

Δείτε το βιβλίο: Μορφή αδάμαστη, εικόνα έμπνευσης

Γιάννης Παπαγεωργίου

Ο Γιάννης Παπαγεωργίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος...

Lamprou

Αριστείδης Λάμπρου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Αριστείδης Λάμπρου είναι ένας από τους ελάχιστους Έλληνες ταξιδευτές που κατάφεραν να γυρίσουν σχεδόν όλο τον κόσμο. Έχει επισκεφθεί περισσότερες από 195 χώρες και γνώρισε διαφορετικούς πολιτισμούς. Μέχρι σήμερα 175 ταξίδια μικρά και μεγάλα, 2172 ημέρες , 1042 πτήσεις και αμέτρητα χιλιόμετρα τον έφεραν σε 195 χώρες της γης και τον γέμισαν με μοναδικές εικόνες, από όλες σχεδόν τις γνωστές και άγνωστες γωνιές του πλανήτη. Ωστόσο μιλά με καμάρι για την Ελλάδα και τις ομορφιές της και την κατατάσσει σε μια από τις ομορφότερες χώρες παγκοσμίως.
Με γνώμονα το ότι «η ζωή είναι ένα ταξίδι» αλλά και ότι «το ταξίδι είναι ένα εργαλείο για την ειρήνη, τη γνώση και τον πολιτισμό», τα βήματά του τον έφεραν σε τόπους μακρινούς και εδραίωσαν την πεποίθησή του ότι οτιδήποτε και αν έχει δει ή ακούσει ο επίδοξος ταξιδιώτης, δεν υποκαθιστά το ίδιο το ταξίδι, τη συγκίνηση της άμεσης επαφής με το μεγαλείο της φύσης, με πρωτόγονες ακόμη φυλές ή με την τελειότητα μεγαλόπρεπων μνημείων.
Πιστεύω του ότι το ταξίδι φέρνει τους ανθρώπους τόσο κοντά, ώστε η λεπτή γραμμή που χωρίζει τον κάθε ταξιδιώτη από τον υπόλοιπο κόσμο παύει ουσιαστικά να υπάρχει.

Δείτε τα βιβλία:

Ο γύρος του κόσμου σε 60 ταξίδια

200 κρυμμένοι θησαυροί και κορυφαίοι προορισμοί

Αριστείδης Λάμπρου

Ο Αριστείδης Λάμπρου είναι ένας από τους ελάχιστους Έλληνες ταξιδευτές...

Χριστιάνα Φορμπς

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννημένη μια κρύα χειμωνιάτικη μέρα το 1990, το ταξίδι της Χριστιάνας στη ζωή είναι μια ιστορία ανθεκτικότητας, δημιουργικότητας και αγάπης για τον γραπτό λόγο. Από νεαρή ηλικία, τα βιβλία έγιναν το καταφύγιό της, ανοίγοντας πόρτες σε μαγικά βασίλεια όπου η φαντασία δεν είχε όρια.
Καθώς περνούσαν τα χρόνια, αποφάσισε να διοχετεύσει τη δημιουργικότητά της στις σπουδές της, αποκτώντας πτυχίο Εφαρμοσμένων Πολυμέσων. Αυτό όχι μόνο ακόνισε τις καλλιτεχνικές της δεξιότητες, αλλά και την ενέπνευσε να ζωντανέψει ιστορίες μέσα από ένα μείγμα εικαστικών και λέξεων.

Δείτε το βιβλίο: Μπέαρ ο γενναίος

Χριστιάνα Φορμπς

Γεννημένη μια κρύα χειμωνιάτικη μέρα το 1990, το ταξίδι της...

Tsouplaki

Δήμητρα Τσουπλάκη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ονομάζομαι Τσουπλάκη Δήμητρα. Γεννήθηκα στον αλμυρό Μαγνησίας στις 15/10/1974. Εργάζομαι ως ιδιωτικός υπάλληλος σε εταιρία, εδώ και έντεκα χρόνια, αλλά αυτό από μόνο του δεν με καλύπτει, και έψαχνα να βρω τρόπους να ξεφεύγω από τη ρουτίνα μου.

Το Έρωτας και πράσινα άλογα, είναι το δεύτερο βιβλίο που γράφω. Το πρώτο μου βιβλίο, είναι το Έλα στη θέση της. Από την ενέργεια που είχα μέσα μου, το τέλειωσα μέσα σε τρεις περίπου μήνες, γράφοντας μόνο τα απογεύματα.

Ελπίζω να ευχαριστηθείτε την ανάγνωση, όσο εγώ ευχαριστήθηκα τη γραφή.

Δείτε το βιβλίο: Έρωτας και πράσινα άλογα

Δήμητρα Τσουπλάκη

Ονομάζομαι Τσουπλάκη Δήμητρα. Γεννήθηκα στον αλμυρό Μαγνησίας στις 15/10/1974. Εργάζομαι...

Δήμητρα Μαρία Μουχταρίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Δήμητρα Μαρία Μουχταρίδου γεννήθηκε το 2000 και κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη όπου και σπούδασε. Πέρα από τις σπουδές της, έχει παρακολουθήσει διάφορα σεμινάρια και έχει συμμετάσχει σε αρκετές εθελοντικές και φιλανθρωπικές ενέργειες.
Ζωγραφίζει από μικρή ηλικία και έργα της έχουν εκτεθεί σε 3 ομαδικές εκθέσεις καλλιτεχνών στην Πάρο και στην Αθήνα.
Μιλά αγγλικά και τουρκικά.
Ως λάτρης της φύσης και της τέχνης ασχολείται με τη φωτογραφία, τη μαγειρική και είναι πιανίστρια 13 χρόνια.
Η αγάπη της για το θέατρο, τα βιβλία, τον κινηματογράφο και τη μουσική την ώθησε στο να εκφράζει και συγγραφικά το καλλιτεχνικό της στίγμα.
Δηλώνει ευγνώμων μαθήτρια της ζωής η οποία αποτελεί αστείρευτη πηγή έμπνευσης για την ίδια.
Τα τελευταία 4 χρόνια είναι μινιμαλίστρια και έχει επιλέξει έναν συνειδητό τρόπο ζωής.
Είναι συγγραφέας της ποιητικής συλλογής: Έρως μετατόπιση

Δείτε το βιβλίο: Κάθαρσις

Δήμητρα Μαρία Μουχταρίδου

Η Δήμητρα Μαρία Μουχταρίδου γεννήθηκε το 2000 και κατάγεται από...

Sanoulis

Δημήτρης Σανούλης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Δημήτρης Σανούλης γεννήθηκε το 1975. Είναι υπάλληλος στο Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος. Η ενασχόληση του με την μουσική ξεκινάει από τα παιδικά του χρόνια. Παίζει πιάνο, αρμόνιο, ακορντεόν. Σπούδασε μουσική στο University of West London/London College of Music

DipLCM in Jazz Performance

DipLCM in Teaching, Popular Music Theory-Jazz Piano.

Δίνει ρεσιτάλ πιάνου και οργανώνει σεμινάρια και ομιλίες όπου του ζητηθεί.

Ζει με την σύζυγο του και την κόρη του στα Δωδεκάνησα στην Κω.

Δείτε το βιβλίο: Ο αυτοσχεδιασμός στη μουσική, στην τέχνη, στη ζωή

Δημήτρης Σανούλης

Ο Δημήτρης Σανούλης γεννήθηκε το 1975. Είναι υπάλληλος στο Πυροσβεστικό...

Bouros

Ιωάννης Βούρος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Ιωάννης Βούρος είναι προπτυχιακός φοιτητής Νομικής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και βρίσκεται στο τρίτο έτος της φοίτησής του, ενώ παράλληλα συμμετέχει
ενεργά στο δικηγορικό γραφείο του πατέρα του. Έχει παρακολουθήσει το πρώτο ακαδημαϊκό έτος του τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου πριν αποφασίσει να δώσει εκ νέου πανελλήνιες εξετάσεις και να εισαχθεί το 2016 στη Νομική Σχολή του ΕΚΠΑ.
Το 2012 ίδρυσε την ηλεκτρονική εφημερίδα ποικίλης ύλης με την επωνυμία “Κήρυκος Λίθος” (www.kl-news.com), της οποίας μέχρι σήμερα προΐσταται και στην οποία ανειλήμμένως αρθρογραφεί. Πέραν της δικής του εφημερίδας, αρθρογραφεί σε τοπικές εφημερίδες ανά την Ελλάδα και κυρίως στο Σαμιακόν Βήμα, εφημερίδα της Σάμου, από την οποία και κατάγεται.
Στα επιστημονικά του ενδιαφέροντα εντάσσονται το ποινικό και αστικό δίκαιο, αντικείμενα τα οποία συχνά αναπτύσσει και στην αρθρογραφία του. Στα 3 χρόνια των σπουδών του έχει παρακολουθήσει πληθώρα νομικών σεμιναρίων και έχει συμμετάσχει σε αρκετά συνέδρια  και προσομοιώσεις, ενώ έχει βραβευθεί πολλάκις για τη ρητορική του δεινότητα. Ομιλεί δύο ξένες γλώσσες, την αγγλική και τη γερμανική.

Δείτε το Βιβλίο: Γενικές Αρχές Αστικού Δικαίου

Ιωάννης Βούρος

Ο Ιωάννης Βούρος είναι προπτυχιακός φοιτητής Νομικής στο Εθνικό και...

Grigorios S. Papadopoulos

Γρηγόριος Σ. Παπαδόπουλος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Γρηγόρης Παπαδόπουλος γεννήθηκε το 1982 και μεγάλωσε στην Αθήνα όπου και εργάζεται στον τομέα της υγείας μέχρι σήμερα. Σπούδασε στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Το ενδιαφέρον του για τη φιλοσοφία και την ιστορία από μικρή ηλικία, επέδρασε στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς του και το βιβλίο αυτό είναι καρπός των ερευνών του.

Δείτε το βιβλίο: Ενώπιον του βασιλιά

Γρηγόριος Σ. Παπαδόπουλος

Ο Γρηγόρης Παπαδόπουλος γεννήθηκε το 1982 και μεγάλωσε στην Αθήνα...

Xaidas

Χάιδας Χρήστος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Χάιδας Χρήστος γεννήθηκε το 1978 στην Πάτρα, όπου και μεγάλωσε. Αποφοίτησε από το Κλασσικό Λύκειο Πατρών.(1995)
Σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης της Σχολής Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστήμιου Κρήτης στο Ρέθυμνο, με ειδίκευση στον τομέα της Ιστορίας της Αγωγής.(2000)
Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου σπουδών του προγράμματος «Σπουδές στην Εκπαίδευση» από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ), με ειδίκευση στην Οργάνωση και Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων.(2011)
Είναι απόφοιτος του τμήματος Γενικής Αγωγής του Διδασκαλείου Δημοτικής Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης «Δημήτρης Γληνός». (2012)
Από το Σεπτέμβριο του 2003 εργάζεται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ως μάχιμος εκπαιδευτικός. Από το 2006 ζει και εργάζεται στην Κατερίνη. Έχει μια κόρη.
Από το Σεπτέμβριο του 2013 υπηρετεί στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας ως Αναπληρωτής Γραμματέας του Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας.

Δείτε το βιβλίο: Αξιολόγηση των εκπαιδευτικών – Μια ιστορική καταγραφή

Χάιδας Χρήστος

Ο Χάιδας Χρήστος γεννήθηκε το 1978 στην Πάτρα, όπου και...

Telmetidis

Κωνσταντίνος Τελμετίδης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Κωνσταντίνος Τελμετίδης γεννήθηκε στην Κατερίνη το 1956. Είναι απόφοιτος της Γερμανικής Ανώτατης Σχολής των Σπορ Κολωνίας, με εξειδίκευση στο Ποδόσφαιρο. Επίσης κατέχει και το Δίπλωμα Προπονητού ποδοσφαίρου Β (Lizenz B), της Γερμανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου. Υπήρξε καθηγητής (με απόσπαση) στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. των Τρικάλων και στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Α.Π.Θ. για τη διδασκαλία του ποδοσφαίρου. Το 2005 αναγορεύτηκε σε «Καθηγητή Ποδοσφαίρου» της Ε.Π.Ο. και εργάσθηκε ως τακτικός καθηγητής – Εκπαιδευτής στις Σχολές Προπονητών Ποδοσφαίρου. Μέχρι το 2019 υπηρέτησε στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ως μόνιμος καθηγητής Φυσικής Αγωγής.

Ασχολήθηκε με τη συγγραφή βιβλίων και σημειώσεων για το παιδικό, το ερασιτεχνικό και το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, δημοσίευσε σειρά άρθρων σε περιοδικά και εργασίες σε συνέδρια. Παρακολούθησε και δίδαξε σε σεμινάρια, συνέδρια και συμπόσια στην Ελλάδα και το εξωτερικό σχετικά με το ανδρικό αλλά και το γυναικείο ποδόσφαιρο. Διετέλεσε παίκτης και προπονητής ποδοσφαίρου σε ερασιτεχνίκες και επαγγελματικές ομάδες στην Ελλάδα και την Γερμανία.

Δείτε το βιβλίο: Το ποδόσφαιρο και η συνεχής εξέλιξη του

Κωνσταντίνος Τελμετίδης

Ο Κωνσταντίνος Τελμετίδης γεννήθηκε στην Κατερίνη το 1956. Είναι απόφοιτος...

Katsaras

Γιάννης Κατσάρας

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκε στην Καλαμάτα Μεσσηνίας όπου και μεγάλωσε. Στα δεκαοχτώ του αναχώρησε για τη Μεγάλη Βρετανία προκειμένου να σπουδάσει. Σπούδασε Πολιτική και Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο De Montfort του Λέστερ. Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διπλωματική Ακαδημία του Λονδίνου (DAL) με πρώτο μεταπτυχιακό στις Διπλωματικές Σπουδές και δεύτερο στην Επικοινωνιών Νομοθεσία και Πολιτική στο Πανεπιστήμιο του Westminster, Λονδίνο. Aκολούθως μετέβη στο Παρίσι, στο Τμήμα Γαλλικού Πολιτισμού της Σορβόννης, όπου μελέτησε τη Γαλλική γλώσσα και Λογοτεχνία. Ασχολείται με τη συγγραφή, την έρευνα και τη φιλοσοφική ανάπτυξη. Το 2018 εξέδωσε το βιβλίο Fruste, ένα δοκίμιο με φιλοσοφικό και ανθρωπολογικό χαρακτήρα από τις Εκδόσεις Φυλάτος.

Δείτε τα βιβλία:

Fruste

Ο άξεστος

Γιάννης Κατσάρας

Γεννήθηκε στην Καλαμάτα Μεσσηνίας όπου και μεγάλωσε. Στα δεκαοχτώ του...

Xourafi

Δάφνη Ξουράφη

Κατηγορία: Εικονογράφος
Η Δάφνη Ξουράφη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και είναι σκηνοθέτρια, illustrator και animator. Σπούδασε Επικοινωνία και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και αποφοίτησε με Master of Science in Animation & VFX το 2018 από το University of Dundee στο Ηνωμένο Βασίλειο. Από τότε, έχει εικονογραφήσει βιβλία για παιδιά και μεγάλους και έχει συνεργαστεί ως storyboard artist, animator και illustrator με animation στούντιο σε όλο τον κόσμο.
Δημιουργεί ιστορίες και ζωγραφίζει από μικρό παιδί και το 2021 δημιούργησε και σκηνοθέτησε την πρώτη της animated ταινία μικρού μήκους με τίτλο “Mine” , έχοντας κερδίσει ως πρόταση την χρηματοδότηση και την στήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και του Υπουργείου Πολιτισμού το 2020. Η ταινία “Mine” έχει ήδη επιλεχθεί και βραβευτεί σε φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό και συνεχίζει το ταξίδι της στον κόσμο.

Δείτε τα βιβλία:

Ένα ταξίδι γεμάτο κύκλους

  Καλοκαίρι στα 16

Δάφνη Ξουράφη

Η Δάφνη Ξουράφη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και είναι...

Eyaggelia Manousou

Ευαγγελία Μανούσου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Ευαγγελία (Γκέλη) Μανούσου είναι διδάκτωρ του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στη «Δημιουργία Εκπαιδευτικού Υλικού για την Ανοικτή και εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση», με μεταπτυχιακές σπουδές στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και στην Πληροφορική στην Εκπαίδευση στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 2017 ολοκλήρωσε τη μεταδιδακτορική της έρευνα με θέμα «Οι δεξιότητες των φοιτητών που εκπονούν μεταπτυχιακή εργασία» Είναι Καθηγήτρια – Σύμβουλος (ΣΕΠ) στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο στα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών «Σπουδές στην Εκπαίδευση» και «Εκπαίδευση Ενηλίκων», όπου διδάσκει σε τμήμα και επιβλέπει μεταπτυχιακές διπλωματικές εργασίες από το 2009. Είναι Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου, ΠΕ70, στο 5ο ΠΕΚΕΣ Αττικής. Είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής του Επιστημονικού περιοδικού «Ανοικτή Εκπαίδευση», επιμορφώτρια – εμψυχώτρια σε πολλά σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό σε θέματα που αφορούν βιωματικές και ενεργητικές τεχνικές εκπαίδευσης, δεξιότητες και γενικότερα παιδαγωγικά ζητήματα, και συγγραφέας πολλών παιδαγωγικών βιβλίων και υλικών όπως «Ο Ναυτίλος ταξιδεύει», παραμυθιών κ.ά. Ακόμη έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 80 διεθνή συνέδρια και περιοδικά με ανακοινώσεις και άρθρα, καθώς και σε συλλογικούς τόμους βιβλίων. Είναι ιδρυτικό μέλος και μέλος του Δ.Σ. του «Ελληνικού Δικτύου Ανοικτής και εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης» και άλλων συλλόγων.

Δείτε το βιβλίο: Εξ αποστάσεως σχολική εκπαίδευση

Ευαγγελία Μανούσου

Η Ευαγγελία (Γκέλη) Μανούσου είναι διδάκτωρ του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου...

Xrysomalli

Μιράντα Χρυσομάλλη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Μιράντα Χρυσομάλλη από την Λιβερία της Αφρικής όπου γεννήθηκε, έζησε τα πρώτα πέντε χρόνια της ζωής της στην Ξάνθη. Δύο χρόνια αργότερα στην Καβάλα. Από τα δεκαοχτώ της έως και σήμερα στην “δικιά” της Θεσσαλονίκη ανακαλύπτοντας μέρη και στέκια που την κάνουν να αισθάνεται ζεστασιά και οικειότητα μες στην ανοικειότητα των χρόνων. Από την ανυπόφορη ενασχόληση με την τέχνη των αριθμών και τα λογιστικά στο εμπόριο. Από το εμπόριο της κρίσης σε ένα ειδικό σχολείο όπου προσφέροντας μια ελιά έπαιρνε κάθε μέρα ένα δοχείο ξεχειλισμένο παρθένο λάδι. Αυτό την οδήγησε ξανά στην μουσική που πάντα αγαπούσε κι άρχισε να σκαρώνει με την κουτσή εφηβική της κιθάρα τραγουδάκια. Έχοντας πάντα πρώτη στην ψυχή της την Ποίηση, αλλά κρυφά από όλους στο παλιό αλλά αρχοντικό μπαούλο της γιαγιάς της.

Δείτε το βιβλίο: Το βαλς των χρυσαλλίδων

Μιράντα Χρυσομάλλη

Η Μιράντα Χρυσομάλλη από την Λιβερία της Αφρικής όπου γεννήθηκε,...

Βλόστου Στέλλα

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Βλόστου Στέλλα είναι κλινική ψυχολόγος και συστημική ψυχοθεραπεύτρια. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και εργάστηκε ως ψυχολόγος σε διάφορες δομές για την υποστήριξη παιδιών και ενηλίκων τυπικής και μη τυπικής ανάπτυξης καθώς και των οικογενειών τους. Έχει παραδώσει πλήθος σεμιναρίων σε σχολεία
και βιβλιοθήκες για γονείς, δασκάλους και εφήβους σχετικά με την ανάπτυξη συναισθηματικής ευημερίας, την ψυχική ενδυνάμωση, την πρόληψη της ψυχικής ασθένειας και ειδικότερα των διατροφικών διαταραχών. Σήμερα εργάζεται ιδιωτικά με ενήλικες, ζευγάρια και οικογένειες. Πιστεύοντας ότι θεραπεία δε χρειάζονται
τα παιδιά αλλά εμείς που τα φροντίζουμε.

Δείτε το βιβλίο: Μικρές ιστορίες μεγάλου θάρρους – ψυχοθεραπευτικά παραμύθια

Βλόστου Στέλλα

Η Βλόστου Στέλλα είναι κλινική ψυχολόγος και συστημική ψυχοθεραπεύτρια. Γεννήθηκε...

Παύλος Μαρής

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Παύλος Μαρής γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα και μεγάλωσε εκεί.

Σπούδασε νομικά και εργάζεται ως δικηγόρος στο Λονδίνο. Έχει ζήσει στην Ελλάδα, στην Αγγλία, στη Γερμανία και στην Ελβετία.

Δείτε το βιβλίο: Δεν είμαι τόσο μόνος τα βράδια του καλοκαιριού

Παύλος Μαρής

Ο Παύλος Μαρής γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα και μεγάλωσε...

Amy Louise Gibbins

Amy Louise Gibbins

Κατηγορία: Εικονογράφος

H Amy Louise Gibbins είναι Εικονογράφος και Σχεδιάστρια Γραφιστικής. Γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μια μικρή πόλη της Μεγάλης Βρετανίας το Devonshire μέχρι που βρέθηκε στην πόλη του Βath αποκτώντας με άριστα το πτυχίο της στη Γραφιστική Επικοινωνία. Μετά την αποφοίτηση της, ταξιδέψε σε 8 χώρες σε όλη την Ευρώπη. Τα τελευταία χρόνια ζει σε μια όμορφη κατοικία στο κέντρο της πόλης Βath, έχοντας κατοικίδιο ένα χάμστερ τον Ηebe. Κάποια από τα έργα της περιλαμβάνουν την εικονογράφηση για μια μεταπτυχιακή δημιουργική συνεργασία στο έργο «Χαρτόκοσμοι» που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο Waterstones. Έργα της διακοσμούν τα διαμερίσματα Luxuary Escapes στο Bath. Στο μέλλον φιλοδοξεί να γράφει και να εικονογραφεί τα δικά της παιδικά παραμύθια.

Email: amy_gibbins@hotmail.co.uk , @starry_seal_prints

Δείτε το βιβλίο: Το μαγικό φτερό

Amy Louise Gibbins

H Amy Louise Gibbins είναι Εικονογράφος και Σχεδιάστρια Γραφιστικής. Γεννήθηκε...

Iordanidou

Μαρία Ιορδανίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκα και ζω στη Θεσσαλονίκη μαζί με την οικογένειά μου, τη μεγάλη μου αγάπη.  Από μικρή ασχολούμαι με το χορό, τη μουσική και το θέατρο. Το όνειρό μου πάντα ήταν να γίνω δασκάλα. Όταν μεγάλωσα, σπούδασα Παιδαγωγική και από τότε ζω το όνειρό μου.

Επειδή μου άρεσε πάντα να ακούω τους ανθρώπους που μιλούσαν ξένες γλώσσες, έμαθα αγγλικά και γαλλικά για να τους καταλαβαίνω.Συνέχισα τις σπουδές μου σε ένα Μεγάλο Σχολείο που λέγεται “Διδασκαλείο” και μετά συνέχισα σε ένα ακόμα πιο Μεγάλο Τμήμα που λέγεται “Μεταπτυχιακές Σπουδές στην Ψυχική Υγεία”. Τρελαίνομαι να φτιάχνουμε ομάδες με τους δασκάλους και να παίζουμε μεταξύ μας  σαν να είμαστε παιδιά. Γι’ αυτό και θα διαβάσετε σίγουρα κάπου ότι η Μαρία Ιορδανίδου είναι “Εμψυχώτρια σε Βιωματικά Σεμινάρια Εκπαιδευτικών”.

Συμμετέχω  στις δράσεις της Κοινωνικής Οργάνωσης Υποστήριξης Νέων «ΑΡΣΙΣ»,  και έκανα τη δασκάλα της ελληνικής γλώσσας σε μετανάστες, στο σχολείο «Οδυσσέας».

Έγραψα άρθρα σε παιδαγωγικά περιοδικά και τώρα γράφω έργα για σχολικές παραστάσεις. Τον τελευταίο καιρό είμαι Διευθύντρια σ’ ένα μεγάλο σχολείο και μου αρέσει πολύ να ακούω τις καθημερινές ιστορίες των παιδιών. Εμπνέομαι από τις συζητήσεις μαζί τους, από τις δικές μου αναμνήσεις και τα όνειρά μου που τις περισσότερες φορές είναι χρωματιστά. Έχω γράψει τα παραμύθια: “Εγώ είμαι αρχηγός”,  Ποντικοσερφαρίσματα», “Δόντι παίρνω, δόντι αφήνω” με την αγαπημένη μου Στέλλα από τις Εκδόσεις Διάπλους  και το παραμύθι “Η Μάγισσα Μουρ Μουρ και το Πλατύ Παπούτσι” με την αγαπημένη μου Άννα από τις εκδόσεις Φυλάτος που μιλάει για τους αλλιώτικους από εμάς “άλλους”.

Δείτε το βιβλίο: Η μάγισσα Μουρ Μουρ και το πλατύ παπούτσι

Μαρία Ιορδανίδου

Γεννήθηκα και ζω στη Θεσσαλονίκη μαζί με την οικογένειά μου,...

Basiliki Stayropoulou

Βασιλική Σταυροπούλου

Κατηγορία: Εικονογράφος, Συγγραφέας

Η Βασιλική Σταυροπούλου γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Είναι μητέρα δύο παιδιών. Σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Α.Π.Θ. και εργάστηκε για σειρά ετών στην ιδιωτική και στη δημόσια εκπαίδευση ως δασκάλα. Στη συνέχεια, μετεκπαιδεύτηκε στο Διδασκαλείο Δ. Γληνός της Θεσσαλονίκης με εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή. Την τελευταία δεκαετία χαίρεται να εργάζεται σε ειδικά σχολεία και τμήματα ένταξης.
Από πολύ μικρή ηλικία αγαπούσε το διάβασμα, την ζωγραφική, την δημιουργικότητα. Έχει λάβει μέρος σε πολλούς καλλιτεχνικούς διαγωνισμούς, μέσω των σχολείων στα οποία υπηρέτησε, και έχει λάβει διακρίσεις και βραβεία, με αποκορύφωμα την πρώτη θέση για το έργο της τάξης της τον Ιούνιο του 2016 στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό ζωγραφικής “Give me 5!”με τίτλο «Η γέφυρα που μας ενώνει», κατά την θητεία της στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών-Βαρήκοων Πανοράματος.
Της αρέσει να εξελίσσεται, γι’ αυτό έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων, μεταξύ αυτών, παιδικής εικονογράφησης, συγγραφής και Art Therapy.

Δείτε το βιβλίο Φλοντούρ – Φήμες λένε πως είμαι η Φι

Εικονογράφος στο βιβλίο Ο θεραπευτής των ονείρων

Βασιλική Σταυροπούλου

Η Βασιλική Σταυροπούλου γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Είναι μητέρα...

Kourti-Papamoustou

Β. Κούρτη-Παπαμούστου

Κατηγορία: Μουσικός

Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Εύβοια. Είναι αριστούχος απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ως κάτοχος διπλώματος Σύνθεσης στην τάξη του Χρήστου Σαμαρά. Σπούδασε πιάνο και Μουσικά Θεωρητικά (Αρμονία, Αντίστιξη, Φούγκα) στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης, στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας και στη μουσική σχολή Σοφίας Γαλιτοπούλου στο Αλιβέρι Ευβοίας. Το 2014 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην κινηματογραφική μουσική με τον Cornelius Schwehr στο Μουσικό Πανεπιστήμιο του Freiburg στη Γερμανία. Συνέχισε με ένα Master στη Σύνθεση στο ίδιο πανεπιστήμιο.

Την ενδιαφέρει ιδιαίτερα η εξερεύνηση διαφορετικών μουσικών ειδών, η ηλεκτρονική μουσική, όπως και ο συνδυασμός της μουσικής με διάφορα καλλιτεχνικά μέσα. Έργα της έχουν παρουσιαστεί σε διάφορα ιδρύματα και φεστιβάλ σε Ελλάδα, Κύπρο, Γερμανία και Βολιβία όπως: Ακαδημία Τεχνών του Βερολίνου, Donaueschinger Musiktage (Next Generation 2015), ZKM Center for Art and Media (Καρλσρούη), Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Μουσικό Εργαστήρι Σύνθεσης για νέους συνθέτες ‘Music Plus’, 2011). Έχει παιχτεί από ορχήστρες και ανσάμπλ όπως το Ελληνικό συγκρότημα Σύγχρονης μουσικής σε διεύθυνση Θεόδωρου Αντωνίου, Idee Fixe (Ελλάδα), ορχήστρα της Komische Oper (Βερολίνο), ορχήστρα του Πανεπιστημίου του Freiburg και ορχήστρα πνευστών του Sölden (Γερμανία). Έχει διακριθεί σε διάφορους πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς σύνθεσης και έχει γράψει μουσική για πολυάριθμες ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, ορισμένες εκ των οποίων έχουν κυκλοφορήσει σε DVD και έχουν παρουσιαστεί στη Γαλλογερμανική τηλεόραση (Arte).

Β. Κούρτη-Παπαμούστου

Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Εύβοια. Είναι αριστούχος απόφοιτος...

Έλενα Παναγή

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Έλενα Παναγή γεννήθηκε το 1993 στο Παραλίμνι της επαρχίας Αμμοχώστου. Σπούδασε φιλόλογος, στο τμήμα Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου και υποκριτική στη δραματική σχολή «Βλαδίμηρος Καυκαρίδης.» Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Νεοελληνική Φιλολογία, με θέμα διπλωματικής εργασίας: «Η μορφή της Κλυταιμνήστρας στην Τέταρτη Διάσταση του Γιάννη Ρίτσου και στον Δείπνο του Ιάκωβου Καμπανέλλη. Η δικαίωση της φόνισσας.» Εργάστηκε ως επαγγελματίας ηθοποιός σε παιδικές παραστάσεις όπως «Ο Τριγωνοψαρούλης», «Ο Σιμιγδαλένιος» κ.α. Ασχολείται με την απασχόληση και ψυχαγωγία παιδιών, καθώς επίσης με τη συγγραφή ποιημάτων, θεατρικών έργων και παραμυθιών.

Δείτε το βιβλίο: Το κυνήγι της χαμένης ευτυχίας

Έλενα Παναγή

Η Έλενα Παναγή γεννήθηκε το 1993 στο Παραλίμνι της επαρχίας...

Ιωάννης Λάμπρος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Ιωάννης Λάμπρος, γεννήθηκε και ζει στην Β.Α. Χαλκιδική, είναι Φιλόλογος, απόφοιτος του Ψυχοπαιδαγωγικού Τμήματος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Έχει εργαστεί ως εκπαιδευτικός στην Β/θμια εκπαίδευση και επί είκοσι πέντε χρόνια ήταν Διευθυντής του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αρναίας.
Είναι συγγραφέας παιδικών παραμυθιών, ενώ ασχολείται ενεργά με ζητήματα και δράσεις που αποσκοπούν στην ανάδειξη του πλούτου, της ιδιαιτερότητας αλλά και των προβλημάτων
που αφορούν το περιβάλλον φυσικό και ανθρωπογενές στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής, αλλά και όλης της Μακεδονίας.
Η ενασχόλησή του με τη συγγραφή παιδικών κειμένων προέκυψε από την αγάπη του για τα παιδιά και την ανάγκη τους μάθουν να “συνομιλούν”, αλλά και να κατανοούν τις διαστάσεις που υπάρχουν πίσω από τις εικόνες και την ωραιοποιημένη βιτρίνα των πραγμάτων και των καταστάσεων γύρω τους.
Ελπίζει ότι οι μελλοντικές γενιές θα είναι πιο δραστήριες απέναντι στα παραπάνω θέματα.

Δείτε το βιβλίο: Το ταξίδι της Γαλαζούλας και του Τάκου – Το Μαγικό Μυστήριο του Χειμώνα

Ιωάννης Λάμπρος

Ο Ιωάννης Λάμπρος, γεννήθηκε και ζει στην Β.Α. Χαλκιδική, είναι...

Liatou

Έλενα Λιάτου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Έλενα Λιάτου είναι εκπαιδευτικός στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και μέλος του “Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου”.

Γεννήθηκε στο όμορφο Ληξούρι της Κεφαλονιάς και τα παιδικά της χρόνια κύλησαν δύσκολα, όμως ανέμελα κοντά στη φύση, αφού οι γονείς της καλλιεργούσαν τη γη και φρόντιζαν τη φάρμα που είχαν αποκτήσει. Μεγαλώνοντας έφυγε από το νησί για να ολοκληρώσει τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, αποφοιτώντας από το Παιδαγωγικό τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης. Σήμερα ζει και εργάζεται σε δημοτικά σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Αθήνα. Παράλληλα ασχολείται με τη συγγραφή παιδικών παραμυθιών και πρόσφατα τόλμησε την πρώτη της εικονογράφηση στο νέο της παραμύθι. Ξεκίνησε να γράφει στην αρχή για τους μαθητές της. Τα παιδιά με την αγάπη και την αποδοχή τους την ώθησαν παραπέρα. έχουν εκδοθεί συνολικά 10 βιβλία της. Έχει πάρει μέρος σε 2 κοινωνιολογικές έρευνες του κοινωνιολόγου Δ. Ζερβού, οι οποίες επίσης έχουν  εκδοθεί.  Ακόμη, γράφει παιδικό θέατρο, ποίηση για παιδιά και μαντινάδες.

Γράφει… γράφει… διαρκώς, χωρίς σταματημό. Με της φαντασίας τα φτερά ταξιδεύει στον μαγικό κόσμο των παραμυθιών της, συναντά νεράιδες, βασιλοπούλες, πρίγκιπες, μιλάει με δράκους, ξωτικά και … υπόσχεται στους μικρούς φίλους της ταξίδια ονειρικά…

Δείτε το βιβλίο: Η Λίνα η Χρυσοψαρίνα διώχνει τη μόλυνση

Έλενα Λιάτου

Η Έλενα Λιάτου είναι εκπαιδευτικός στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και μέλος...