Οι συγγραφείς και συντελεστές των βιβλίων μας


Bagiaki

Θάλεια Βαγιάκη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκε και μεγαλώνει στην Αθήνα από το 1968. Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Καποδιστριακό Αθηνών και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο του Κεντ στην Αγγλία. Έχει ασκήσει μια ευρεία γκάμα επαγγελμάτων ως υπάλληλος σε διάφορες επιχειρήσεις.

Όσο όμως ασχολούνταν αμέριμνη με το αντικείμενο των σπουδών της, στο κεφάλι της μαζεύονταν ιστορίες εντελώς άσχετες με το άθλημα της οικονομίας και διοίκησης.

Ιστορίες παραμυθένιες, πολύχρωμες, εξωτικές∙ ιστορίες για αγρίους και όχι για executives. Κάποια στιγμή οι ιστορίες παρα-στριμώχτηκαν εκεί μέσα, συνωστίστηκαν και απαίτησαν με θόρυβο να βγουν. Ήταν να μην τους ανοίξει την πόρτα….

Δείτε το βιβλίο: Ο Χάρης θα πετάξει

Θάλεια Βαγιάκη

Γεννήθηκε και μεγαλώνει στην Αθήνα από το 1968. Σπούδασε Οικονομικές...

Αναστασία Χαρμανίδου

Αναστασία Χαρμανίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Αναστασία Χαρμανίδου γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη το 1986. Σπούδασε στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στο τμήμα Επιστημών Εκπαίδευσης Προσχολικής ηλικίας. Εργάστηκε ως νηπιαγωγός σε προγράμματα του Υπουργείου Εξωτερικών, με αντικείμενο την ενίσχυση της ελληνικής γλώσσας στη μειονότητα της Θράκης.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια για άτομα με ειδικές ανάγκες, καθώς και σεξουαλικής αγωγής στην εκπαίδευση.
Ζει στην Αλεξανδρούπολη και εργάζεται από το 2013 στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ως αναπληρώτρια νηπιαγωγός.
Είναι παντρεμένη και μητέρα τριών αγοριών.
Το βιβλίο «Σ’ αγαπώ μέχρι το ουράνιο τόξο» είναι η πρώτη της επίσημη συγγραφική δουλειά.

Δείτε το βιβλίο Σ’ αγαπώ μέχρι το ουράνιο τόξο

Αναστασία Χαρμανίδου

Η Αναστασία Χαρμανίδου γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη το 1986. Σπούδασε στο...

Mayroudis

Συμεών Μαυρουδής

Κατηγορία: Συγγραφέας

Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο MSc στη Χρηματοοικονομική επιστήμη από το Πανεπιστήμιο Πειραιά, αποφοιτήσας με υποτροφία αριστείας πρώτος σε κατάταξη ˙ μεταπτυχιακό τίτλο LLM στη Νομική επιστήμη από το ΕΚΠΑ˙ πτυχίο BSc στην Οικονομική επιστήμη από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, αποφοιτήσας επίσης πρώτος σε κατάταξη.

Είναι πιστοποιημένος Διαχειριστής Χαρτοφυλακίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (βαθμίδα Γ), πιστοποιημένος Αναλυτής σχετικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες (βαθμίδα Δ), πιστοποιημένος Ειδικός Διαπραγματευτής σε Παράγωγα και σε Αξίες από το Χρηματιστήριο Αθηνών, πιστοποιημένος Εκκαθαριστής Παραγώγων και Αξιών από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (βαθμίδες ΣΤ1, ΣΤ2), πιστοποιημένος Τεχνικός Αναλυτής L1 από την CMT Association και Οικονομολόγος, μέλος Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος ως Λογιστής-Φοροτεχνικός.

Έχει πολυετή εμπειρία στον χώρο των επενδύσεων εργαζόμενος στην Fast Finance ΑΕΠΕΥ ως Διαχειριστής Χαρτοφυλακίων και Αναπλ. Διευθ. Σύμβουλος˙ έχει συγγράψει άλλα δύο βιβλία ( «Επενδυτική Συλλογιστική» και «Προσδοκίες στην Αγορά Συναλλάγματος»)˙ αρθρογραφεί καθημερινά στο liberal.gr (Φιλελεύθερος Εκδοτική)˙ έχει τακτική παρουσία σε τηλεοπτικές και διαδικτυακές εκπομπές˙ είναι εισηγητής σε εκπαιδευτικά σεμινάρια χρηματοοικονομικής και επενδυτικής.

Δείτε τα βιβλία:

Επενδυτική συλλογιστική

Προσδοκίες στην αγορά συναλλάγματος

Επενδύσεις σταθερού εισοδήματος

Συμεών Μαυρουδής

Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο MSc στη Χρηματοοικονομική επιστήμη από το Πανεπιστήμιο...

Drogidis

Δημήτριος Δρογίδης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκε στη Μυτιλήνη το 1966. Το 1986 τελείωσε την Παιδαγωγική Ακαδηµία Θεσσαλονίκης και το 1990 το Γαλλικό Τµήµα της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστηµίου Θεσσαλονίκης. Από το 1990 µέχρι το 2007 εργαζόταν σε δηµοτικά σχολεία της Θεσσαλονίκης και σήµερα είναι Σχολικός Σύµβουλος στη Νάουσα Ηµαθίας.Ασχολήθηκε µε την Ιστορία, την Ψυχολογία και τις Επιστήµες Επικοινωνίας. Έχει παρακολουθήσει πλήθος επιµορφωτικών προγραµµάτων και συµµετείχε σε ηµερίδες κι επιστηµονικά συνέδρια. Σήµερα είναι ∆ιδάκτορας Ιστορίας του Πανεπιστηµίου Paris 1 Pantheon Sorbonne και τ. Υπότροφος της UNESCO. Είναι µέλος της Ένωσης Λογοτεχνών Βόρειας Ελλάδας, µέλος της Ανώνυµης Εταιρείας Πνευµατικής Ιδιοκτησίας, µέλος της Ελληνικής Ιστορικής Εταιρείας και της Εταιρείας Ελληνοευρωπαϊκών Μελετών• για το συγγραφικό του έργο τιµήθηκε από το Σύνδεσµο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας (2.3.2001).Επισής είναι κατόχος τοu BLOG http://drogidis.blogspot.com/

ΕΡΓΟΓΡΑΦΙΑ:
1. (1996) ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 1897-1997, Τα 100 χρόνια της νεότερης πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης
2. (1997) ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ 1453-1997
3. (2001) ΒΑΛΚΑΝΙΑ, Η ΓΗ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ 5 τόµοι
4. (2004) Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ, (∆ιατριβή) τόµοι 2, 560 σελ.– Καθηγητής Σπ. Ασδραχάς.
5. (2007) ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΣΤΟ ΜΕΤΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ
6. (2009) Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ & Ο ΤΥΠΟΣ
7. (2009) «The Impact of Information Communication Technology (ICT) to the Greek Educational Community» Dr. Paraskevi Mentzelou, Dr. Dimitrios Drogidis, In Harrison Yang and Steve Yuen (Eds.): Collective Intelligence and E-Learning 2.0: Implications of Web-Based Communities and Networking Edited By: Harrison Hao Yang, State University of New York, USA, Steve Chi-Yin Yuen, University of Southern Mississippi, USA ISBN: 978-1-60566-729-4 Hard Cover Publisher: Information Science Reference Copyright: August 2009 Pages: 326
8. (2010) Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΑ ΠΥΡΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Δείτε το βιβλίο: Τα παιδιά της Ατλαντίδας

Δημήτριος Δρογίδης

Γεννήθηκε στη Μυτιλήνη το 1966. Το 1986 τελείωσε την Παιδαγωγική...

Λεοντίτη Αποστόλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Λεοντίτη Αποστόλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όμως η τύχη της την ταξίδεψε στα παιδικά της χρόνια στην ελληνική επαρχία, στην νεότητά της στο εξωτερικό και στην πρωτεύουσα και μετά πάλι πίσω στο Βορρά, μαζεύοντας συνεχώς εικόνες από την γεωπονική διαδρομή της στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και με διάθεση να τις επικοινωνήσει σε παιδιά μικρά έως και ογδοντάχρονα.

Δείτε το βιβλίο: Τα γεωπονικά της μαμάς μου

Λεοντίτη Αποστόλου

Η Λεοντίτη Αποστόλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όμως η τύχη της...

Tzagkas

Κωνσταντίνος Τζάγκας

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Κωνσταντίνος Τζάγκας γεννήθηκε στην Κατερίνη το 1964.
Αποφοίτησε από το 4ο Λύκειο Κατερίνης.
Σπούδασε Παιδαγωγικά στην Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης.
Είναι απόφοιτος του τμήματος Γενικής Αγωγής του Διδασκαλείου Δημοτικής Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης «Δημήτρης Γληνός».
Εργάζεται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση από το 1990.
Σήμερα είναι εκπαιδευτικός στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης.

Δείτε το βιβλίο: Αξιολόγηση των εκπαιδευτικών – Μια ιστορική καταγραφή

Κωνσταντίνος Τζάγκας

Ο Κωνσταντίνος Τζάγκας γεννήθηκε στην Κατερίνη το 1964. Αποφοίτησε από...

Ανδρέας Κουνινιώτης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Αίγιο, όπου ζω και εργάζομαι.

Φοίτησα στο Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας, στο τμήμα Φυτικής Παραγωγής, της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας.

Ασκώ το επάγγελμα του τεχνολόγου γεωπόνου, με έμφαση στην ανάπτυξη των αειφόρων συστημάτων διαχείρισης της γεωργικής παραγωγής, του περιβάλλοντος και της σχέσης του με τους ανθρώπους.

Στον ελεύθερο χρόνο μου αρέσει να περπατώ, να κάνω καμία βόλτα με την μηχανή, να αθλούμαι.

Το “Μη μου πεις, δε θέλω να ξέρω” είναι η πρώτη μου συγγραφική προσπάθεια, μια ποιητική συλλογή γεμάτη εικόνες, γεμάτη αισθήσεις.

Δείτε το βιβλίο: Μη μου πεις… δε θέλω να ξέρω

Ανδρέας Κουνινιώτης

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Αίγιο, όπου ζω και εργάζομαι. Φοίτησα...

Tatsis

Βαγγέλης Τάτσης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Βαγγέλης Τάτσης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975 όπου ζει και εργάζεται με την οικογένεια του. Έχει δύο παιδιά.

Έχει γράψει αρκετά θεατρικά έργα με τον Θανάση Σταυρόπουλο μεταξύ αυτών Το «Περί ελιάς ο λόγος» όπου ανέβηκε το 2000 στο θέατρο βράχων, «Το χέρι της κούκλας» στην «Θεατρική σκηνή του Αντ. Αντωνίoυ» το 2011-12, Τη «Βραδινή έξοδος» 2011 στο θέατρο «Αργώ» της Αιμ. Υψηλάντης. Το «Αι 2 τραγωδίαι» στο θέατρο «Βαφείο» 2015-16. Καθώς και αρκετά θεατρικά έργα τα οποία έλαβαν μέρος σε διάφορους πολυχώρους και bar theatres. Με αφορμή την ένταξη του έργου «Stage Alive» το 2011 στο Μουσείο Θεάτρου, (συν) ίδρυσε την εταιρία θεαμάτων Stage Alive. Το 2014 πήρε ενεργό μέρος στο θεατρικό παιχνίδι για τα παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου» Ασχολείται με την μουσική.

Δείτε το βιβλίο: Αστρίτσα

Βαγγέλης Τάτσης

Ο Βαγγέλης Τάτσης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975 όπου ζει...

Jojo A Γεωργία Αντωνίου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Γεωργία Αντωνίου με λογοτεχνικό ψευδώνυμο JoJo A γεννημένη στην Κύπρο, στην επαρχία Λεμεσού το 1989, ανέπτυξε από μικρή ηλικία μια βαθιά αγάπη για τα ποιήματα, την ιστορία και τα λογοτεχνικά κείμενα. Στα 18 της, αποφάσισε να ακολουθήσει το πάθος της και να σπουδάσει Ιστορία και Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, στην Ελλάδα.
Μετά την αποφοίτησή της, εργάστηκε για λίγο στον επιστημονικό της κλάδο, ενώ ταυτόχρονα εξερευνούσε διάφορες άλλες επαγγελματικές διαδρομές. Η ανάγνωση βιβλίων ξεκίνησε ως χόμπι και μορφή χαλάρωσης, αλλά σύντομα εξελίχθηκε σε μια παθιασμένη συνήθεια. Η αρχική της αγάπη για τα ιστορικά μυθιστορήματα επεκτάθηκε στη ρομαντική επιστημονική φαντασία, και σύντομα ξεκίνησε να σκέφτεται τη δημιουργία του δικού της βιβλίου, αφιερώνοντας καθημερινά χρόνο στο γράψιμο.
Με τον καιρό, παντρεύτηκε και αφιερώθηκε στην οικογένειά της, αγκαλιάζοντας τον ρόλο της μητέρας με ένα αξιολάτρευτο παιδί. Παρά τις προκλήσεις, με την ενθάρρυνση και υποστήριξη του συζύγου της, κατάφερε να ολοκληρώσει το πρώτο της λογοτεχνικό έργο.
Πιστεύω της: «Μην ξεχνάτε ότι στη φαντασία μας καραδοκούν οι πιο κρυφοί μας πόθοι».

Δείτε το βιβλίο: Αιώνιο Κάλεσμα

Jojo A Γεωργία Αντωνίου

Η Γεωργία Αντωνίου με λογοτεχνικό ψευδώνυμο JoJo A γεννημένη στην...

Βαλαβάνη Χριστίνα

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Βαλαβάνη Χριστίνα είναι αριστούχος Διδάκτωρ του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και διεκπεραίωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Υπολογιστική Γλωσσολογία στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου, Ludwig-Maximilian-Universität. Γεννήθηκε στο Ντόρτμουντ Γερμανίας και υπηρετεί ως μόνιμη εκπαιδευτικός στη Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής ενώ παράλληλα είναι εντεταλμένη καθηγήτρια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Πραγματοποίησε τις βασικές της σπουδές στο ΑΠΘ στο Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας και η διδασκαλία της Γερμανικής ως Ξένη Γλώσσα αποτελεί έναν από τους άξονες του ερευνητικού της ενδιαφέροντος.

Christina Valavani, geboren in Dortmund, ist DaF-Lehrerin an öffentlichen Schulen in Griechenland und Lehrbeauftragte an der Aristoteles-Universität Thessaloniki. Sie hat Germanistik an der Aristoteles-Universität Thessaloniki studiert, den Aufbaustudiengang Computerlinguistik an der LMU mit Erfolg absolviert und wurde an der Nationalen und Kapodistrias-Universität von Athen promoviert. Ihre Forschungsschwerpunkte sind unter anderem Sprachlernspiele, digitale Didaktik und die interaktive Gestaltung des Sprachunterrichts.

Δείτε το βιβλίο: Ich spiele Deutsch – DaF-/DaZ-Unterricht Α1.1 – mit mp3-Datei – Übungen für die Tafelprojektion (Whiteboard)

Βαλαβάνη Χριστίνα

Η Βαλαβάνη Χριστίνα είναι αριστούχος Διδάκτωρ του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου...

Αθανασία Αντωνοπούλου

Αθανασία Αντωνοπούλου

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Αθανασία Αντωνοπούλου γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη,
το 2002. Είναι τριτοετής φοιτήτρια στο τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε προπτυχιακό επίπεδο ενασχόλησης με το πιάνο και την αρμονική σύνθεση. Ασχολείται με τη ζωγραφική από την παιδική ηλικία, έχοντας παρακολουθήσει μαθήματα καλλιτεχνικών για τρία χρόνια. Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της προς το ιαπωνικό στυλ ζωγραφικής (manga) έχει αποτελέσει το έναυσμα για την ανάπτυξη της τεχνικής της τα τελευταία χρόνια.

Το «Σ ’αγαπώ Μέχρι το Ουράνιο Τόξο» αποτελεί την πρώτη της εικονογράφηση παιδικού βιβλίου.

Δείτε το βιβλίο Σ’ αγαπώ μέχρι το ουράνιο τόξο

Αθανασία Αντωνοπούλου

Η Αθανασία Αντωνοπούλου γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, το 2002. Είναι τριτοετής...

Kontopoulou

Ελένη Κοντοπούλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Μετά από 4 χρόνια παιδαγωγικές σπουδές, 2 μεταπτυχιακά στην ειδική αγωγή σε Πανεπιστήμια της Αγγλίας και 10 χρόνια υπηρεσίας στην ειδική αγωγή συνειδητοποίησα ότι όλα είναι θέμα στόχων, συγκέντρωσης και προγράμματος. Θέτοντας μικρούς στόχους κατακτάς μεγάλα όνειρα!

Δείτε το βιβλίο: Χρωματιστά μολύβια – Φθινόπωρο

Ελένη Κοντοπούλου

Μετά από 4 χρόνια παιδαγωγικές σπουδές, 2 μεταπτυχιακά στην ειδική...

Kyriazidou

Χριστίνα Κυριαζίδη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Χριστίνα Κυριαζίδη είναι ηθοποιός, μουσικός, συγγραφέας και ραδιοφωνικός παραγωγός με έδρα το Βερολίνο.

Σπούδασε υποκριτική στην Ελλάδα και θεατρική συγγραφή στο Ηνωμένο Βασίλειο (University of Exeter). Έχει εργαστεί ως ηθοποιός και δραματουργός, σε Ελλάδα, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Δανία, Πολωνία, Ιρλανδία, Αργεντινή και Βραζιλία. Είναι επίσης ακορντεονίστρια, συνθέτρια και τραγουδοποιός.

Συνεργάστηκε με την ομάδα Odin Teatret του Eugenio Barba στις παραγωγές “UR-HAMLET” (Ιταλία, Δανία, Πολωνία, 2006-2009) και “The Marriage of Medea” (Δανία, 2008)

Το 2010, ίδρυσε στο Βερολίνο τη θεατρική ομάδα Marinaio Teatro και έναν χρόνο αργότερα, το διεθνές θεατρικό φεστιβάλ KNOTS: Exchange Meeting of Theatre Groups με εκδόσεις μέχρι στιγμής σε Βερολίνο, Μπουένος Άιρες, Λα Παζ και Σάο Πάολο.

Έχει εργαστεί ως εκπαιδευτής θεάτρου για εφήβους σε Γερμανία, Αργεντινή και Βραζιλία και το 2013 ίδρυσε στο Βερολίνο, το L A B [Laboratory Actors Berlin], μια πλατφόρμα εκπαίδευσης, έρευνας και δημιουργίας για νέους ηθοποιούς.

Ως θεατρικός συγγραφέας, απονεμήθηκε από την Ένωση Ελλήνων Συγγραφέων για το έργο της “Φθινοπωρινή Συνάντηση” (2002), ενώ το έργο της “FOREST UNDER THE SEA” (2013) επιχορηγήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού της Βραζιλίας το 2015 και περιόδευσε στη Βραζιλία το 2016, μέσω του βραβείου «FUNARTE». Το έργο της “The Mutes” επιλέχθηκε ως ένα από τα 4 ευρωπαϊκά έργα με θέμα την Ευρωπαϊκή Κρίση, για το “PIIGS Festival 2016 – Dramaturgia Sobre la Crisi” και δημοσιεύθηκε στα Καταλανικά από το παραπάνω φεστιβάλ. Τα θεατρικά της έργα έχουν παρουσιαστεί μέχρι στιγμής, σε Ελλάδα, Γερμανία, Βραζιλία και Ισπανία.

Με το project της «STORY FOR FOOD», συλλέγει ανώνυμες ιστορίες σε 14 γλώσσες στη πόλη του Βερολίνου και παράγει μια μηνιαία ραδιοφωνική εκπομπή στο σταθμό Berlin Brandenburg Freies Radios και το podcast Stories in Berlin.

Δείτε το βιβλίο: Cinnamon kisses

Χριστίνα Κυριαζίδη

Η Χριστίνα Κυριαζίδη είναι ηθοποιός, μουσικός, συγγραφέας και ραδιοφωνικός παραγωγός...

Μιχαήλ Λαμπαθάκης

Κατηγορία: Εικονογράφος, Συγγραφέας

Ο Λαμπαθάκης Μιχαήλ γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά της Κρήτης.
Αποφοίτησε από το 3ο Λύκειο Χανίων(1992), σπούδασε στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού Αθηνών(1992-1996), στη Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων
(1999-2000), στη Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος (2000-2002), στο Σχολείο Ειδικών Αποστολών Λιμενικού Σώματος. Υπηρέτησε ως Αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος στο Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών(2002-2004). Μεταπήδησε στον χώρο της εκπαίδευσης ως καθηγητής Φυσικής Αγωγής(2004) και ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό του «Άσκηση και Ποιότητα ζωής» στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (2011). Από το 2013 μέχρι σήμερα είναι εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής.
Δεν έπαψε ποτέ να ασχολείται με τη μελέτη της στρατιωτικής ιστορίας, θέματα γεωπολιτικής,τη φιλαναγνωσία και το σκίτσο. Έχει αφιερώσει τη ζωή του στην εκπαιδευτική κοινότητα και πασχίζει για τη δημιουργία μιας παρακαταθήκης που θα αποτελεί οδηγό για τους συνανθρώπους του.
Εργογραφία:
-Το Νησί των Γενναίων, 2020, Εκδόσεις iWrite
-Ένας δράκος στον κήπο, 2020, Εκδόσεις Υδροπλάνο

Δείτε το βιβλίο: Ένα ψάρι έξω από το νερό

Μιχαήλ Λαμπαθάκης

Ο Λαμπαθάκης Μιχαήλ γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά της Κρήτης....

Tsinikopoulos

Δημήτριος Τσινικόπουλος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Δημήτρης Τσινικόπουλος είναι ποιητής, ερευνητής, δοκιμιογράφος και διηγηματογράφος. Σπούδασε νομικά στο Α.Π.Θ. και συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές εδώ και στο εξωτερικό. Έγραψε και δημοσίευσε δεκάδες δοκίμια, άρθρα και μελετήματα φιλολογικού, ιστορικού και μεταφυσικού περιε-χομένου.
Μέχρι σήμερα εξέδωσε 23 βιβλία, ανάμεσα στα οποία και έξι ποιητικές συλλογές. Δοκίμια, ποιήματα και βιβλία του μεταφράστηκαν σε ξένες γλώσσες. Έλαβε μέρος σε συνέδρια και ημερίδες και έχει δώσει διαλέξεις σε λογοτεχνικά, επιστημονικά και μεταφυσικά θέματα. Επίσης συμμετείχε σε ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας. Κατά καιρούς αρθρογραφεί στον ημερήσιο τύπο. Είναι συνεργάτης σε πολλά περιοδικά λόγου και τέχνης. Μέρος του έργου του προβλήθηκε από τον τύπο και την τηλεόραση, αλλά ένα μεγάλο μέρος της δουλειάς του παραμένει ακόμα αδημοσίευτο. Είναι τακτικό μέλος σημαντικών λογοτεχνικών και επιστημονικών σωματείων.

Δείτε τα βιβλία:

Ο άνθρωπος της σκιάς

Οι πνευματικοί πατέρες του Νίκου Καζαντζάκη

Dawkins VS Ιησούς

Terra Amata

Πιόνια στη σκακιέρα του έρωτα

Ο Αντίχριστος του Νίτσε και ο αντιχριστιανισμός του

Δημήτριος Τσινικόπουλος

Ο Δημήτρης Τσινικόπουλος είναι ποιητής, ερευνητής, δοκιμιογράφος και διηγηματογράφος. Σπούδασε...

Karanakis

Αναστάσιος Καρανάκης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκα στην Πτολεμαΐδα, εδώ που παρά το όλο κρύο το αίμα μας βράζει. Εδώ που οι άνθρωποι ονειρεύονται με φόντο το γκρι του ουρανού, μα έχουν το χρώμα στο χαμόγελό τους.
Ο πατέρας μου μεροκαματιάρης, η μητέρα μου νοικοκυρά, τα αδέρφια μου ό,τι πολυτιμότερο έχω. Η οικογένειά μου… Αυτοί είναι οι σημαντικότεροι άνθρωποι στη ζωή μου, στους οποίους χρωστάω αυτό που είμαι σήμερα.
Σπούδασα στην πόλη των Σερρών, στο τμήμα «Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας» όπου μετά κόπων και βασάνων μου απονεμήθηκε το πολυπόθητο πτυχίο δίνοντάς μου το δικαίωμα να «Τοπογραφώ».
Όντας ανήσυχο πνεύμα άρχισα να δοκιμάζω την τύχη μου στο δεύτερο συνθετικό της παραπάνω λέξης, αφού κάθε τόσο έπιανα τον εαυτό μου να γεμίζει λευκές σελίδες με συναισθήματα, ανησυχίες και κάθε τι που μου απασχολούσε το νου. Από παιδί κυνηγούσα τα όνειρά μου και ας έτρεχαν πιο γρήγορα από εμένα, ποτέ δεν το έβαλα κάτω. Κυνηγούσα ακόμη και τα αστέρια που έπεφταν από του ουρανού την αγκαλιά, μέχρι που άκουσα ότι οι άνθρωποι κάνουν ευχές βλέποντάς τα να πέφτουν. Από εκείνη τη στιγμή είχα βρει έναν λόγο να μην το κάνω πια, δεν
ήθελα να κλέψω την ευχή κανενός.
Μια ευχή μόνο φύλαξα μέσα μου και ακόμη κρατώ, μα δε θα τη μαρτυρήσω ποτέ. Όπως όλοι γνωρίζουμε δεν πρέπει να μαρτυράς τις ευχές σου, απλά να τις φυλάς βαθιά μέσα στην ψυχή σου και είμαι σίγουρος πως μια μέρα θα πραγματοποιηθούν!

Δείτε το βιβλίο: Τ’ ανείπωτα…

Αναστάσιος Καρανάκης

Γεννήθηκα στην Πτολεμαΐδα, εδώ που παρά το όλο κρύο το...

Μελίνα Στυλιανού

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Μελίνα Στυλιανού είναι από την Κύπρο. Είναι 33 χρονών και έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Από μικρή της άρεσε να διαβάζει βιβλία. Δεκαπέντε χρονών ξεκίνησε να διαβάζει ποίηση και από τα σχολικά βιβλία πήρε έμπνευση. Το πρώτο ποίημα που έγραψε ήταν το «Θέλω να ζήσω» το οποίο και είναι πρώτο στην ποιητική συλλογή της. Στον ελεύθερό της χρόνο ασχολείται με την ποίηση και τους στίχους τραγουδιών, αλλά και το διάβασμα βιβλίων.
Αγαπά την ποίηση και το διάβασμα γιατί την εξελίσσει πνευματικά και τη μαθαίνει να απλοποιεί τη σκέψη της και να τη διευρύνει βλέποντας τη ζωή μέσα από μια άλλη οπτική πλευρά.

Δείτε το βιβλίο: Θέλω να ζήσω

Μελίνα Στυλιανού

Η Μελίνα Στυλιανού είναι από την Κύπρο. Είναι 33 χρονών...

Konstantinos Nikakis

Κωνσταντίνος Νικάκης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Κωνσταντίνος γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μια επαρχιακή πόλη και από πολύ νωρίς κατάλαβε πως τα Οικονομικά είναι ο χώρος που τον ενδιαφέρει. Εργάστηκε σε εταιρίες του οικονομικού τομέα και πλέον ζει και εργάζεται στο εξωτερικό. Αγαπάει τα ταξίδια και στον ελεύθερό του χρόνο πάντα προσπαθεί να επισκέπτεται νέους προορισμούς. Πιστεύει πως στο τέλος πρέπει να είμαστε γεμάτοι αναμνήσεις και όχι επιθυμίες και το βιβλίο αυτό είναι το ξεκίνημα ενός νέου, τελείως διαφορετικού ταξιδιού.

Δείτε το βιβλίο Σ’ αγαπώ με SMS

Κωνσταντίνος Νικάκης

Ο Κωνσταντίνος γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μια επαρχιακή πόλη και...

Pappa

Άννα Δ. Παππά

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Άννα Δ. Παππά γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1963. Προέρχεται από οικογένεια διακεκριμένων δασκάλων.Είναι αριστούχος απόφοιτος τόσο της Παιδαγωγικής Ακαδημίας, όσο και του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Eξειδικεύτηκε στην «Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων» στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.Από τα φοιτητικά της χρόνια ασχολήθηκε με τη λαογραφική έρευνα και δημοσίευσε σειρά άρθρων λαογραφικού, ηθογραφικού και παιδαγωγικού ενδιαφέροντος.Έκανε συνείδηση και πράξη τη «δια βίου μάθηση» και έλαβε αριθμό άλλων επιμορφώσεων σε θέματα παιδαγωγικά, πληροφορικής και διδακτικής. Μόνιμα εστιάζει το ενδιαφέρον της στο θεατρικό παιχνίδι, δραματοποίηση.Διετέλεσε επιμορφώτρια του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Αθηνών σε θέματα που σχετίζονται με τις συμμετοχικές δημιουργικές δραστηριότητες στην Ευέλικτη Ζώνη. Την τελευταία δεκαετία συμμετέχει ως επιμορφώτρια σε σεμινάρια διδακτική και ανάπτυξης της συναισθηματικής νοημοσύνης, καθώς και για την εφαρμογή στην πράξη διαθεματικής και διαφοροποιημένης διδασκαλίας.Επί δύο και πλέον δεκαετίες διδάσκει όλα τα μαθήματα καθημερινά με ευέλικτο και διαθεματικό τρόπο.Τέλος, είναι παντρεμένη και έχει δύο, αριστούχους, γιους.

Πιστεύω της είναι ότι όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να μάθουν πως να μαθαίνουν και να αποκτούν δεξιότητες.

Τα ευτυχισμένα παιδικά χρόνια διαρκούν μια ολόκληρη ζωή!!

Το Blog μου: pappanna.wordpress.com

Δείτε τα βιβλία:

Μαθαίνοντας πως να μαθαίνω

Ο αληθινός δάσκαλος

Άννα Δ. Παππά

Η Άννα Δ. Παππά γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1963. Προέρχεται από οικογένεια...

Βερόνικα Αποστόλου – Παµπουκίδη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννηµένη στις 30 Μαΐου 1989 και µε καταγωγή από την Καστοριά η Βερόνικα Αποστόλου – Παµπουκίδη, είναι παντρεµένη µε τον εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής Βασίλειο Παµπουκίδη και έχουν µία κόρη.
Είναι πτυχιούχος του τµήµατος Βαλκανικών Σπουδών Φλώρινας, µεταπτυχιακός Κοινωνικών Επιστηµών του Πανεπιστηµίου Μακεδονίας και πτυχιούχος της Νοµικής Αριστοτελείου Πανεπιστηµίου Θεσσαλονίκης. Ιδρύτρια και Πρόεδρος του Συλλόγου ατόµων µε σκλήρυνση κατά πλάκας Καστοριάς.
Εκλεγµένο µέλος στην Πανελλήνια Οµοσπονδία ατόµων µε σκλήρυνση κατά πλάκας.
Βραβευµένη από την UNESCO για το µήνυµα ζωής που µεταφέρει µέσω του πολιτισµού.

Δείτε τα βιβλία:

Η σκληρή κυρία Πλάκα

Η μικρή νεράιδα με το σπασμένο φτερό

Βερόνικα Αποστόλου – Παµπουκίδη

Γεννηµένη στις 30 Μαΐου 1989 και µε καταγωγή από την...

Koubatsidou

Φιλίτσα Κουβατσίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Φιλίτσα Κουβατσίδου είναι φιλόλογος και Παιδαγωγός Ειδικής Αγωγής. Γεννήθηκε στις 25 Οκτωβρίου 1992 στα Γιαννιτσά και σπούδασε στη Θεσσαλονίκη. Η πρώτη της συγγραφική απόπειρα ήταν το 2013, όταν ολοκλήρωσε το θεατρικό έργο «Το βαλς των χαμένων ονείρων».

Δείτε το βιβλίο: Όσο κρατάει μια στιγμή

Φιλίτσα Κουβατσίδου

Η Φιλίτσα Κουβατσίδου είναι φιλόλογος και Παιδαγωγός Ειδικής Αγωγής. Γεννήθηκε...

Moraiti

Όλγα Μωραΐτη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Όλγα Μωραΐτη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Απόφοιτος της Ιταλικής Σχολής Αθηνών. Είναι ηθοποιός και σκηνοθέτης. Σαν ηθοποιός συνεργάστηκε με διάφορα θέατρα και το 2011 δημιούργησε τον χώρο τέχνης Θέατρο Δια Δύο. Εκεί έπαιξε και σκηνοθέτησε τις παραστάσεις Ερωμένες στον καμβά, (συν-σκηνοθεσία με Σοφία Καψούρου), Ψίχα για τάνγκο (Ειρήνης Αϊβαλιώτου), και την Ωραία Κοιμισμένη. Στη συνέχεια συνεργάστηκε με τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική όπου δραματοποίησε και σκηνοθέτησε παιδικά βιβλία του οίκου.
Μιλάει αγγλικά, ιταλικά και πορτογαλικά. Έχει διδάξει θεατρικό παιχνίδι σε παιδιά, στην πόλη Αβέιρο της Πορτογαλίας, στα πλαίσια προγράμματος κοινωνικού αποκλεισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έχει ασχοληθεί με το ραδιόφωνο ως μουσικός παραγωγός σε διάφορους ραδιοφωνικούς σταθμούς και συμμετείχε ως ερμηνεύτρια στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2004.
Η Ωραία Κοιμισμένη είναι το πρώτο της θεατρικό έργο και το πρώτο της λογοτεχνικό βιβλίο.

Δείτε το βιβλίο: Η Ωραία Κοιμισμένη

Όλγα Μωραΐτη

Η Όλγα Μωραΐτη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Απόφοιτος της...

theodoropoulou

Ρεβέκα Χ. Θεοδωροπούλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Ρεβέκα Θεοδωροπούλου γεννήθηκε στη Λάρισα την Πρωτομαγιά του 1986. Είναι Μαθηματικός και μέλος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και πήρε το πτυχίο της από το Τμήμα Μαθηματικών της Σάμου, αποσπώντας υποτροφία επίδοσης για το ακαδημαϊκό έτος 2005-2006 από το ίδρυμα κρατικών υποτροφιών (ΙΚΥ). Αμέσως μετά έγινε δεκτή στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του ίδιου τμήματος και σε δύο χρόνια πήρε το δίπλωμά της στη «Μαθηματική Μοντελοποίηση στις Φυσικές Επιστήμες και στις Σύγχρονες Τεχνολογίες» ολοκληρώνοντας τη διατριβή της με θέμα «Εισαγωγή στις Αριθμητικές Φασματικές Μεθόδους».
Τα τελευταία δώδεκα χρόνια διδάσκει Μαθηματικά σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης και ασχολείται με τη Διδακτική και την Ιστορία των Μαθηματικών, καθώς επίσης και με τα Μαθηματικά στην εκπαίδευση. Το ενδιαφέρον της αυτό άλλωστε την οδήγησε στη συγγραφή σχετικών άρθρων, τα οποία έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά και έχουν παρουσιαστεί σε ημερίδες και επιστημονικά συνέδρια από το 2013 μέχρι και σήμερα. Παράλληλα, έχει συμμετάσχει και σε άλλα βιβλία για τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο παρελθόν και είναι κριτής συνεδριακών εργασιών και μέλος της οργανωτικής επιτροπής των συνεδρίων του «Νέου Παιδαγωγού».
Η αγάπη της για τα Μαθηματικά αλλά και την απόκτηση νέων γνώσεων, σε τομείς που σχετίζονται με αυτά, την οδήγησαν στην απόκτηση δεξιοτήτων στη χρήση των υπολογιστών και στην παρακολούθηση μαθημάτων από την πλατφόρμα Coursera, η οποία παρέχει σύνδεση με όλα τα πανεπιστήμια του κόσμου.
Είναι φανατική βιβλιοφάγος, όπως συνηθίζουν να την αποκαλούν οι φίλοι της, γιατί διαβάζει πολύ και διαφορετικά πράγματα, όμως τα βιβλία Μαθηματικών είναι η αδυναμία της. Τα τελευταία χρόνια ένα ακόμη είδος εισέβαλε στα αναγνωστικά της ενδιαφέροντα, η περίφημη Μαθηματική Λογοτεχνία. Της αρέσει επίσης να διαβάζει ποίηση, με αγαπημένο «Το Μονόγραμμα» του Οδυσσέα Ελύτη.
Η ενασχόληση της με τα Μαθηματικά την κατηύθυνε στο να θέλει να γράψει τη δική της αλήθεια γι’ αυτά σε αυτό το βιβλίο και θα χαρεί πολύ να επικοινωνήσετε μαζί της για κάθε απορία, αλλά και γενικότερα.

Επικοινωνήστε μαζί της στο mail: rtheodor@hotmail.gr 

Δείτε το βιβλίο: Μαθηματικά για την Γ’ ΕΠΑΛ

 

Ρεβέκα Χ. Θεοδωροπούλου

Η Ρεβέκα Θεοδωροπούλου γεννήθηκε στη Λάρισα την Πρωτομαγιά του 1986....

Χριστίνα Τουρλάκη

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Χριστίνα Τουρλάκη γεννήθηκε το 2000 και μεγάλωσε στη Μάκρη, ένα χωριό κοντά στη Λαμία. Κατέχει πτυχίο στη Γραφιστική και Οπτική Επικοινωνία από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.
Από μικρή ηλικία, εκδηλώνει την αγάπη της για τη ζωγραφική και πειραματίζεται με ξυλομπογιές και τέμπερες στο χαρτί και τον τελευταίο καιρό ασχολείται με τον ψηφιακό σχεδιασμό.
Η ενασχόληση και το ενδιαφέρον της για το αντικείμενο καταφέρνει να ενσωματώσει αυτήν την πολυποίκιλη εμπειρία στην εικονογράφηση, δημιουργώντας έργα που ενώνουν την οπτική
με τη λογοτεχνική έκφραση.
Πέρα από την τέχνη, στον ελεύθερο χρόνο της, της αρέσει να διαβάζει βιβλία, να παρακολουθεί κινηματογραφικά έργα και να ταξιδεύει, αποκτώντας νέες εμπειρίες ζωής.

Δείτε το βιβλίο: Ένα μαϊμουδάκι, όχι σαν όλα τ’ άλλα – Μια ιστορία για τη δύναμη της διαφορετικότητας και της αγάπης

Χριστίνα Τουρλάκη

Η Χριστίνα Τουρλάκη γεννήθηκε το 2000 και μεγάλωσε στη Μάκρη,...

Κατερίνα Τζόλια

Κατερίνα Τζόλια

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Κατερίνα Τζόλια ζει στη Θεσσαλονίκη. Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά. Δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην προσχολική εκπαίδευση, όπου πραγματοποίησε τις βασικές και μεταπτυχιακές της σπουδές. Παράλληλα ασχολείται και με την εκπαίδευση ενηλίκων. Η συγγραφή αποτελεί την αγαπημένη της ενασχόληση εδώ και μερικά χρόνια.

Δείτε το βιβλίο: Αντίδοτο στον πόνο η κυοφορία της ελπίδας

Κατερίνα Τζόλια

Η Κατερίνα Τζόλια ζει στη Θεσσαλονίκη. Είναι παντρεμένη και έχει...

Eirini Sismanidou

Ειρήνη Σισμανίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Ειρήνη Σισμανίδου έχει αποφοιτήσει από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων. Το ένα αφορά την Ειδική αγωγή και το άλλο τη Διοίκηση της Εκπαίδευσης. Έχει υπηρετήσει από πολλές θέσεις την εκπαίδευση σε πολλά μέρη της Ελλάδας, ως εκπαιδευτικός γενικής και ειδικής αγωγής και ως διοικητικό προσωπικό σε Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ παράλληλα έχει συμμετάσχει σε πλήθος σεμιναρίων και συνεδρίων σχετικών με παιδαγωγικά ζητήματα. Τα ενδιαφέροντά της περιλαμβάνουν θέματα ειδικής αγωγής και συμπερίληψης μαθητών και μαθητριών με δυσκολίες, καθώς και θέματα διαφορετικότητας και ζητημάτων του φύλου. Δείτε το βιβλίο Μαθαίνω να διαβάζω αλλιώς

Ειρήνη Σισμανίδου

Η Ειρήνη Σισμανίδου έχει αποφοιτήσει από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής...

Dimitris Liapis

Δημήτρης Λιάπης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Δημήτρης Λιάπης γεννήθηκε και ζει στην Κατερίνη. Σπούδασε στην Ε.Α.Σ.Α. Αθηνών, πήρε το δίπλωμα για την εξειδίκευση στο ποδόσφαιρο από την Γ.Γ.Α. και την ισοτιμία του πτυχίου από το Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Α.Π.Θ. Το 2005 η Ε.Π.Ο. του απένειμε τον τίτλο του Καθηγητή-Εκπαιδευτή Σχολών Προπονητών Ποδοσφαίρου που διοργανώνει η Ομοσπονδία και οι οποίες τελούν υπό την έγκριση της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας (UEFA).

Αγωνίστηκε ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής στις ομάδες του ΠΙΕΡΙΚΟΥ, της ΝΑΟΥΣΑΣ και της ΛΑΡΙΣΑΣ, καθώς και στις Εθνικές ομάδες των Νέων, των Ελπίδων και των Ενόπλων.

Υπηρέτησε ως μόνιμος Καθηγητής Φυσικής Αγωγής (1973-2003) και ως αποσπασμένος καθηγητής στο Τ.Ε.Φ.Α.Α του Α.Π.Θ. (1990-2001) για τη διδασκαλία του ποδοσφαίρου.

Διετέλεσε προπονητής σε αρκετά ερασιτεχνικά και επαγγελματικά σωματεία ποδοσφαίρου.

Παρακολούθησε πολλά σεμινάρια, συνέδρια και συμπόσια ποδοσφαίρου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Επίσης, δημοσίευσε σειρά άρθρων σε περιοδικά και διάφορες εργασίες σε συνέδρια.

Δίδαξε επί σειρά ετών σε σχολές και σε σεμινάρια Προπονητών Ποδοσφαίρου της Γ.Γ.Α. και της Ε.Π.Ο. Από το 2003 και για τρία συνεχή χρόνια δίδαξε ως Τακτικός Καθηγητής-Εκπαιδευτής στις Σχολές Προπονητών Ποδοσφαίρου της Ε.Π.Ο.-UEFA.

Είναι συγγραφέας δέκα (10) βιβλίων και σημειώσεων για το παιδικό, το ερασιτεχνικό και το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Δείτε το βιβλίο: Το ποδόσφαιρο και η συνεχής εξέλιξη του

Δημήτρης Λιάπης

Ο Δημήτρης Λιάπης γεννήθηκε και ζει στην Κατερίνη. Σπούδασε στην...

Derlou

Βασιλική Δερλού

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκα στο Ηράκλειο Κρήτης στις 05/01/1981, αλλά μεγάλωσα στον Βόλο, όπου και τελείωσα το σχολείο. Είμαι παντρεμένη και έχω τρία παιδιά. Σπούδασα Κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Έκανα την πρακτική μου άσκηση στον Συνήγορο του Πολίτη και αργότερα συνέχισα με Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου «Τραπεζική και Χρηματοοικονομική» και στο Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας «Δίγλωσση Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση». Τα τελευταία 7 χρόνια εργάζομαι ως Αναπληρώτρια Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.
Μου αρέσει πολύ να προσφέρω σε όσους με χρειάζονται, πόσο μάλλον σε παιδιά-μαθητές ανεξαρτήτου ηλικίας. Ο ευαίσθητος χώρος της ειδικής αγωγής χρειάζεται πολλή αγάπη, υπομονή και επιμονή, γι’ αυτό το λόγο προσπαθώ να επιμορφώνομαι όσο γίνεται πιο συχνά και να εξειδικεύομαι στην Ειδική Αγωγή μέσω Σεμιναρίων, Επάρκεια στη γραφή Braille και Γνώση της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας.

Δείτε τα βιβλία:

Εργαστήριο της αυτόνομης διαβίωσης

Κυκλοφοριακή αγωγή και οδική ασφάλεια

Βασιλική Δερλού

Γεννήθηκα στο Ηράκλειο Κρήτης στις 05/01/1981, αλλά μεγάλωσα στον Βόλο,...

Diamantidou

Μαρία Διαμαντίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Μαρία Κυριλλίδου-Διαμαντίδου γεννήθηκε το 1964 στο Μαυρόχωρι Καστοριάς. Είναι παντρεμένη με τον Παύλο Διαμαντίδη και έχουν αποκτήσει δύο γιους. Σταμάτησε το σχολείο μετά την πρώτη τάξη του Γυμνασίου, γιατί έπρεπε να εργαστεί. Μετά από τριάντα πέντε χρόνια και αφού σταμάτησε να εργάζεται, γύρισε στο σχολείο και στη μάθηση που τόσο αγαπά. Τελείωσε το Εσπερινό Γυμνάσιο Καστοριάς με άριστα (20) και συνεχίζει στο Εσπερινό Λύκειο Καστοριάς με άριστες επιδόσεις στα μαθήματά της. Με αγάπη για τα γράμματα και με σεβασμό για ό,τι της προσφέρεται στο σχολείο της, ονειρεύεται να γίνει η δασκάλα που πάντα ήθελε, περνώντας στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Έχει διατελέσει Πρόεδρος, για τέσσερα δημιουργικά χρόνια, στον Πολιτιστικό Σύλλογο Μηλίτσας -στο χωριό του άντρα της όπου και κατοικούν. Από μικρή γράφει ποιήματα και παραμύθια. Έχει συμμετοχή στο συλλογικό βιβλίο με τίτλο «Η τελευταία μέρα». Το βιβλίο προέκυψε μετά από σεμινάρια δημιουργικής γραφής που παρακολούθησε στην πόλη της Καστοριάς. Τα σεμινάρια έγιναν με τη συνεργασία του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας της Φλώρινας και του Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Καστοριάς, όπου και είναι φίλη. Το βιβλίο εκδόθηκε το 2017 από τη LIBRON και τα έσοδα πηγαίνουν στον παραπάνω σύλλογο.
Συνεχίζει να γράφει όταν αυτά που βλέπει και ακούει αγγίζουν τον συναισθηματικό της κόσμο.

Δείτε το βιβλίο: Η Ροδοπέταλη – Ένας υπέροχος γάμος

Μαρία Διαμαντίδου

Η Μαρία Κυριλλίδου-Διαμαντίδου γεννήθηκε το 1964 στο Μαυρόχωρι Καστοριάς. Είναι...

Φουλίδης Κωνσταντίνος

Κώστας Φουλίδης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Κώστας Φουλίδης γεννήθηκε στην Κορομηλιά Καστοριάς από πρόσφυγες γονείς, που ήρθαν από τον Πόντο μετά τη γενοκτονία, στις αρχές του 20ου αιώνα.
Στα πρώτα παιδικά του χρόνια βίωσε την απόλυτη υλική φτώχεια, εν αντιθέσει με την οικογενειακή θαλπωρή και αγάπη που δέχτηκε, όσο φυσικά το επέτρεπαν οι δύσκολες καταστάσεις που διαδέχονταν η μια την άλλη.
Ο πόλεμος του ‘40 – ‘45 και εν συνεχεία ο εμφύλιος, σκόρπισε την οικογένειά του στα Βαλκάνια και ίδιος μαζί με άλλα παιδιά περιπλανιόταν σε διάφορες επαρχίες της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Όλα αυτά, αν και παιδί ακόμη, επηρέασαν στο χτίσιμο του χαρακτήρα του, κλέβοντας συχνά από το νεαρό της ηλικίας του.
Επιστρέφοντας στη μεταπολεμική Ελλάδα πέρασε από παιδουπόλεις που σμίλευσαν ακόμη περισσότερο τον ίδιο.
Παντρεύτηκε σε νεαρή ηλικία και απέκτησε δυο παιδιά, τα οποία δεν μπόρεσε λόγω καταστάσεων να τα χαρεί, γιατί μετανάστευσε στην Ελβετία το 1961. Η Ελβετία στάθηκε σταθμός στη ζωή του.
Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1974 και συνέχισε πάλι να αγωνίζεται με πολύ κόπο για κάτι καλύτερο για τον ίδιο και την οικογένειά του. Στη συνέχεια τα παιδιά του παντρεύτηκαν και του χάρισαν, μέχρι σήμερα,
πέντε εγγόνια και έξι δισέγγονα.
Στα ογδόντα του χρόνια αποφάσισε να γράψει τα βιώματά του για να αφήσει- πέρα από τις διηγήσεις του – και μια γραπτή παρακαταθήκη στην οικογένειά του, στους συγγενείς και στους φίλους.
Παρότι μοναχικός, χάνοντας τα τελευταία χρόνια το στήριγμά του, παραμένει ρομαντικός, στοχαστής και παλεύει με τον εαυτό του, βγαίνοντας πάντα νικητής…

Κώστας Φουλίδης

Ο Κώστας Φουλίδης γεννήθηκε στην Κορομηλιά Καστοριάς από πρόσφυγες γονείς,...