Οι συγγραφείς και συντελεστές των βιβλίων μας


Λευτέρης Δεληγιάννης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Λευτέρης Δεληγιάννης γεννήθηκε στη Μύρινα της Λήμνου το 1958. Σπούδασε στο τμή-μα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και υπηρέτησε τις Θετικές επιστήμες διδάσκοντας σε πολλά Λύκεια και Γυμνάσια της χώρας. Είναι παντρεμένος με την επίσης καθηγήτρια Φυσικής, Ολυμπία Μανουσογιαννάκη και έχει δύο υπέροχες κόρες, τη Φωτεινή και τη Μαρία καθώς και δύο υπέροχα εγγονάκια τη Μαρίνα και τον Λευτέρη.
Τα τελευταία πέντε χρόνια διδάσκει στο 19ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης και το παρόν υλικό είναι αποτέλεσμα της συνεχούς βελτίωσης των σημειώσεων που δούλεψε αυτήν την περίοδο με τους μαθητές/τριες του.

Δείτε το βιβλίο: Τετράδιο φυσικής Γ’ Γυμνασίου

Λευτέρης Δεληγιάννης

Ο Λευτέρης Δεληγιάννης γεννήθηκε στη Μύρινα της Λήμνου το 1958....

Ζωή Παπασωτηρίου

Κατηγορία: Εικονογράφος

Γεννημένη τον Σεπτέμβρη του ’96 στη Φλώρινα, μετακόμισα το 2005 στη Θεσσαλονίκη μαζί με την οικογένειά μου, όπου και μένω μόνιμα. Καθότι από μικρή στόχευα στο να ακολουθήσω ένα εικαστικό μονοπάτι, εισάχθηκα και σπούδασα στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων της Πολυτεχνικής Σχολής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Κατά τις σπουδές μου ταξίδεψα σε όλη την Ευρώπη και διέμεινα στη Γαλλία για ένα εξάμηνο, όπου είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με σκηνογράφους και εικαστικούς σε επαγγελματικό επίπεδο. Διατηρώντας μια καλλιτεχνική ευαισθησία, επικεντρώθηκα στον σχεδιασμό χώρων παιχνιδιού και στα εικαστικά πρότζεκτ σκηνογραφίας, ενώ ταυτόχρονα εξασκώ την αγάπη μου για τη ζωγραφική με διάφορους τρόπους. Ένας από αυτούς είναι φυσικά και η παιδική εικονογράφηση, στην οποία εντρυφώ τα τελευταία χρόνια.

Δείτε το βιβλίο—> Η σχολική τσάντα του Μίλτου

Ζωή Παπασωτηρίου

Γεννημένη τον Σεπτέμβρη του ’96 στη Φλώρινα, μετακόμισα το 2005...

Παύλος Μαρής

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Παύλος Μαρής γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα και μεγάλωσε εκεί.

Σπούδασε νομικά και εργάζεται ως δικηγόρος στο Λονδίνο. Έχει ζήσει στην Ελλάδα, στην Αγγλία, στη Γερμανία και στην Ελβετία.

Δείτε το βιβλίο: Δεν είμαι τόσο μόνος τα βράδια του καλοκαιριού

Παύλος Μαρής

Ο Παύλος Μαρής γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα και μεγάλωσε...

Telmetidis

Κωνσταντίνος Τελμετίδης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Κωνσταντίνος Τελμετίδης γεννήθηκε στην Κατερίνη το 1956. Είναι απόφοιτος της Γερμανικής Ανώτατης Σχολής των Σπορ Κολωνίας, με εξειδίκευση στο Ποδόσφαιρο. Επίσης κατέχει και το Δίπλωμα Προπονητού ποδοσφαίρου Β (Lizenz B), της Γερμανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου. Υπήρξε καθηγητής (με απόσπαση) στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. των Τρικάλων και στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Α.Π.Θ. για τη διδασκαλία του ποδοσφαίρου. Το 2005 αναγορεύτηκε σε «Καθηγητή Ποδοσφαίρου» της Ε.Π.Ο. και εργάσθηκε ως τακτικός καθηγητής – Εκπαιδευτής στις Σχολές Προπονητών Ποδοσφαίρου. Μέχρι το 2019 υπηρέτησε στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ως μόνιμος καθηγητής Φυσικής Αγωγής.

Ασχολήθηκε με τη συγγραφή βιβλίων και σημειώσεων για το παιδικό, το ερασιτεχνικό και το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, δημοσίευσε σειρά άρθρων σε περιοδικά και εργασίες σε συνέδρια. Παρακολούθησε και δίδαξε σε σεμινάρια, συνέδρια και συμπόσια στην Ελλάδα και το εξωτερικό σχετικά με το ανδρικό αλλά και το γυναικείο ποδόσφαιρο. Διετέλεσε παίκτης και προπονητής ποδοσφαίρου σε ερασιτεχνίκες και επαγγελματικές ομάδες στην Ελλάδα και την Γερμανία.

Δείτε το βιβλίο: Το ποδόσφαιρο και η συνεχής εξέλιξη του

Κωνσταντίνος Τελμετίδης

Ο Κωνσταντίνος Τελμετίδης γεννήθηκε στην Κατερίνη το 1956. Είναι απόφοιτος...

Asimakidou

Ευθαλία Ασημακίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκα το 1958, στη Θεσσαλονίκη.

Μέχρι τα δεκαοκτώ μου χρόνια έζησα στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης – το παλιό Τοψίν (Topsin) -, ιστορική έδρα του δήμου Χαλκηδόνας.

Σήμερα, ζω στην Περαία Θεσσαλονίκης.

Με κάμποσα χρόνια στο χώρο της εκπαίδευσης έσκυψα πάνω στα παιδιά, ακούμπησα το αλλιώτικο, το διαφορετικό, κι όλοι μαζί βρήκαμε τη δική μας γλώσσα, με καθάρια ματιά χωρίς παρωπίδες.

Στο «Δ έ ο ν ή ο ύ», έσκυψα κι ακούμπησα με τον τρόπο που διδάχτηκα από τα παιδιά. Αυτόν της ενότητας και της συμπόρευσης.

Δείτε το βιβλίο: Δέον ή ού

Ευθαλία Ασημακίδου

Γεννήθηκα το 1958, στη Θεσσαλονίκη. Μέχρι τα δεκαοκτώ μου χρόνια...

Νικήτας Γκάρετς

Κατηγορία: Εικονογράφος

Ο Νικήτας Γκάρετς είναι ζωγράφος και εικονογράφος παιδικών βιβλίων από την Ουκρανία. Δουλεύει με το δικό του ανάλαφρο και ονειρικό ύφος, για τα πιο συναρπαστικά βιβλία. Στόχος του είναι να ζωντανεύει την ιστορία του συγγραφέα μέσα από το πρίσμα της δικής του καλλιτεχνικής αντίληψης, δείχνοντας μέσα από τις ζωγραφιές του τον αυθορμητισμό και την απλότητα των παιδιών.

Νικήτας Γκάρετς

Ο Νικήτας Γκάρετς είναι ζωγράφος και εικονογράφος παιδικών βιβλίων από...

Lazaridou-Maria

Λαζαρίδου Μαρία

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ονομάζομαι Μαρία Λαζαρίδου και είμαι Relationship Coach και Master Strategic Intervention Coach. Δουλεύω σε ατομικές συνεδρίες και με ζευγάρια προκειμένου να δημιουργήσουν πιο λειτουργικές και πιο ικανοποιητικές σχέσεις. Στόχος είναι η ανάπτυξη εκείνων των δεξιοτήτων επικοινωνίας, οπτικής καθώς και καθημερινών πρακτικών που επιτρέπουν την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει το άτομο ή το ζευγάρι στο σχετίζεσθαι. Πιστεύω ότι ο κάθε άνθρωπος έχει μέσα του τις ικανότητες προκειμένου να ξεπεράσει τις προκλήσεις που εμφανίζονται στον δρόμο του και ο δικός μου ρόλος είναι να τον βοηθήσω να τις φέρει στην επιφάνεια, να τις μεγεθύνει και να τις εξασκήσει.
Είμαι πιστοποιημένη Relationship Coach από το Ινστιτούτο Coaching της Καλιφόρνια, εκπαιδευμένη στις τεχνικές της Στρατηγικής Οικογενειακής Θεραπείας και της Βραχείας Θεραπείας καθώς και Passion Patterns Trainer για ζευγάρια. Επιπλέον, έχω πιστοποιηθεί ως Master Coach από το Strategic Intervention Institute, τον πιο έγκυρο οργανισμό εκπαίδευσης παγκοσμίως στη Στρατηγική Παρέμβαση. Έχω επίσης ολοκληρώσει το πρόγραμμα Advanced Elite του ίδιου Ινστιτούτου.
Έχω συγγράψει το βιβλίο «Λεύκωμα του Μικρού Ήρωα» καθώς και το «Ημερολόγιο Αυτοεκτίμησης» και συμμετέχω σε βιωματικά workshops με θεματικές το άγχος και τις σχέσεις.

Δείτε το βιβλίο: Ημερολόγιο αυτοεκτίμησης

Λαζαρίδου Μαρία

Ονομάζομαι Μαρία Λαζαρίδου και είμαι Relationship Coach και Master Strategic...

Ηρώ Ψηφίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Ηρώ Ψηφίδου είναι δασκάλα από τη Θεσσαλονίκη, παντρεμένη με τον Νεκτάριο Αφθονίδη και είναι μητέρα τεσσάρων παιδιών. Από την παιδική της ηλικία μάθαινε ποιήματα, διάβαζε λογοτεχνία και αγαπούσε τη ζωγραφική, τη γλυπτική, την κεραμική, και τη μουσική. Λατρεύει τα ταξίδια και τις όμορφες στιγμές με την οικογένεια και τους φίλους. Σκοπός των συγγραμμάτων της είναι να δοθεί η δυνατότητα στα παιδιά και στους ενήλικες να εμβαθύνουν στην τέχνη και τελικά να υπάρξει καθημερινή σύνδεση της τέχνης με τη διδασκαλία.

Δείτε το βιβλίο: Μελέτη του στιχουργικού έργου του Λευτέρη Παπαδόπουλου

Ηρώ Ψηφίδου

Η Ηρώ Ψηφίδου είναι δασκάλα από τη Θεσσαλονίκη, παντρεμένη με...

Marousos

Δημήτρης Μαρούσος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Θεραπευτής Λόγου & Επικοινωνίας Pgdip CCS, M.Sc.SLT, MRCSLT, RegHPC, ECSF, Κέντρο Λόγου ΕΥ ΛΕΓΕΙΝ Σπούδασε παιδαγωγικά στο Α.Π.Θ. Ακολούθησε μεταπτυχιακό πρόγραμμα εξειδίκευσης στο Α.Π.Θ. με θέμα τη σχολική ενσωμάτωση παιδιών με ειδικές ανάγκες Σπούδασε Παθολογία του Λόγου και της Επικοινωνίας στο τμήμα Σπουδών Κλινικής Επικοινωνίας (ClinicalCommunicationStudies) του Πανεπιστημίου City του Λονδίνου. Συνέχισε τις σπουδές του στη Λογοθεραπεία σε μεταπτυχιακό επίπεδο Masters (MSc) στο πανεπιστήμιο City του Λονδίνου. Ολοκλήρωσε μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών κλινικής εξειδίκευσης στις διαταραχές ροής ομιλίας (τραυλισμός) στο European Clinical Specialization in Fluency (ECSF). Είναι μέλος της ομάδας Ειδικού Ενδιαφέροντος στις Διαταραχές Ροής Ομιλίας του Πανελληνίου Συλλόγου Λογοπεδικών-Λογοθεραπευτών. Είναι Μέντορας λογοθεραπευτών σε πρόγραμμα ευρωπαϊκής εξειδίκευσης για τον Τραυλισμό ECSF. Έχει εκπαιδευτεί στην κλινική εφαρμογή της ψυχοθεραπευτικής προσέγγισης: Βραχεία Θεραπεία Εστίασης στην Λύση (“Solution Focused Brief Therapy”) στο BRIEF Therapy Practice του Λονδίνου. Από το 1998 εργάζεται ως Θεραπευτής Λόγου και Επικοινωνίας στην περιοχή της Θεσσαλίας και επόπτης της Μονάδας Λογοθεραπείας στο Κέντρο Λογοθεραπείας ΕΥ ΛΕΓΕΙΝ με έδρα τον Βόλο και τη Λάρισα. Συμμετέχει ως εισηγητής θεμάτων λόγου & επικοινωνίας σε συνέδρια της Ελλάδος και του Εξωτερικού. Εκπονεί και δημοσιεύει επιστημονικές μελέτες στην ελληνική και διεθνή βιβλιογραφία. Σε συνεργασία με την Κερασιά Μαρούσου, έχει σχεδιάσει και εκδώσει ένα πρόγραμμα έμμεσης λογοπεδικής παρέμβασης για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας [Π.Εξ.Σ.Ε. – Πρόγραμμα Εξέλιξης Σχέσεων Επικοινωνίας, (Μαρούσος & Μαρούσου, 2016)]. Ως μέλος της Ελληνικής Ερευνητικής Ομάδας για τις Διαταραχές Ροής Ομιλίας συνεργάζεται με συναδέλφους σε Ελλάδα, Κύπρο και Αμερική για την στάθμιση εργαλείων αξιολόγησης προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Το κλινικό-ερευνητικό του έργο εστιάζει στην έμμεση θεραπευτική παρέμβαση (σε επίπεδο οικογένειας) και την εκπόνηση βραχύχρονων κλινικά αποτελεσματικών θεραπευτικών προγραμμάτων με Εστίαση στη Λύση. Δείτε το βιβλίο: Π.Εξ.Σ.Ε. Πρόγραμμα Εξέλιξης Σχέσεων Επικοινωνίας

Δημήτρης Μαρούσος

Θεραπευτής Λόγου & Επικοινωνίας Pgdip CCS, M.Sc.SLT, MRCSLT, RegHPC, ECSF, Κέντρο...

Pixas

Γιώργος Πήχας

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο συγγραφέας, συνεχίζει να έχει γεννηθεί και ζήσει, με τον ίδιο τρόπο που περιγράφεται στο προηγούμενο μυθιστόρημά του, Per diletto ( για … πλάκα), που εκδόθηκε από τις εκδόσεις Φυλάτος. Γεννήθηκε σχεδόν όπως όλοι και μεγάλωσε, όπως οι περισσότεροι, (σε παλάτια με υπηρέτες και τέτοια).
Για την ιστορία , γεννήθηκε στα Γιάννενα και το μεγαλύτερο μέρος της ενήλικης ζωής του το πέρασε στη Θεσσαλονίκη. Λίγα πράγματα κατάφερε να κάνει στη ζωή του, σχετικά ασήμαντα, σε αντίθεση με τη ματαιοδοξία του που είναι τεράστια. Θα πεθάνει κάποια στιγμή στο μέλλον.
Η μόνη μικρή διαφορά με το προηγούμενο βιογραφικό του, είναι ότι μετά από το ένα εκατομμύριο αντίτυπα που πούλησε το πρώτο του βιβλίο, τώρα ζει σε μια τεράστια έπαυλη, ξοδεύοντας χρήματα χωρίς να σκέφτεται. Σαν απλός άνθρωπος όμως που είναι, ήδη εξασφάλισε μία καλύβα στην κορυφή ενός βουνού, τζάμπα, όπου προτίθεται να διαμένει τουλάχιστον πέντε με έξη μήνες το χρόνο και να τρέφεται με άγρια χόρτα και κυνήγι. (Τα άγρια χόρτα είναι το σίγουρο, για το κυνήγι υπάρχουν πολλές αμφιβολίες αν τα καταφέρει).
Συνεχίζει βέβαια να έλκεται από το ενδεχόμενο να μεταναστεύσει για το υπόλοιπο της ζωής του σε άλλους πλανήτες, αν αυτοί εποικισθούν και αν το εισιτήριο για να πάει εκεί είναι προσιτό και να απαλλάξει έτσι τον πλανήτη αυτόν από την παρουσία του. Αν του αρέσει βέβαια. Δεν δεσμεύεται να μείνει για πάντα εκεί αν δεν του αρέσει .

Δείτε τα βιβλία:

Per Diletto – Για … πλάκα

Οφθαλμόν… αντί οδόντος

Γιώργος Πήχας

Ο συγγραφέας, συνεχίζει να έχει γεννηθεί και ζήσει, με τον...

Στέλια Σαρικά

Στέλια Σαρικά

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκε σε ένα χωριό της Ρόδου, τον Αρχάγγελο. Από μικρή ονειρευόταν να αποκτήσει ένα ιπτάμενο κόκκινο ποδήλατο για να γνωρίσει τον κόσμο ταξιδεύοντας με αυτό. Ονειρευόταν να έχει ένα τεράστιο κουδούνι στο μπροστινό μέρος για να ξυπνάει τις συνειδήσεις και τη φαντασία των άλλων. Οι ρόδες του ήθελε να είναι φτιαγμένες από μπόλικη επιμονή ανακατεμένη με μέταλλο και πείσμα. Και για φωτάκια ήθελε να έχει έναν μικρό ήλιο με περίσσια αγάπη στις αχτίνες του για να φωτίζει και να ζεσταίνει τις ψυχές των ανθρώπων.
Και επειδή δεν μπορούσε να γίνει αυτό, παρά μονάχα στη φαντασία της, άρχισε να ταξιδεύει μέσα από τις σελίδες των βιβλίων. Κάθε βράδυ, ανέβαινε στο κόκκινο ποδήλατό της παρέα με τους ήρωες των βιβλίων κι έκανε ταξίδια μαγικά σε πολιτείες και τόπους μακρινούς. Γνώρισε τον Πινόκιο κι έφαγαν μαζί ένα χωνάκι παγωτό φράουλα. Τον «Τρελαντώνη», τον Αλέξη, τον Κλου και τη Λίνα, καθώς έψαχναν τον «Θησαυρό της Βαγίας», την Αλεξανδρινή και την Ελπίδα, που τις έμαθαν να λέει «Καλημέρα, Ελπίδα» όσες δυσκολίες κι αν συναντούσε στη ζωή της, την Άννα που στα «Γενέθλιά» της, της μίλησε για την ελευθερία και τόσους άλλους ήρωες που της κρατούσαν παρέα κι έκαναν τις μέρες της ξεχωριστές.
Τόσο πολύ της άρεσε που μάθαινε πράγματα για τη ζωή τους, τις συνήθειές τους, τις περιπέτειές τους, τα προβλήματά τους που όταν μεγάλωσε αποφάσισε να σπουδάσει κοινωνιολογία για να μπορεί να μελετά καλύτερα τις κοινωνίες των ανθρώπων. Κι όσο πιο πολύ τις μελετούσε, τόσο μάθαινε να αγαπά τους ανθρώπους και να θέλει να τους βοηθά. Αυτή η αγάπη την έκανε να ασχοληθεί με τα άτομα με αναπηρία που της δίδαξαν την αξιοπρέπεια και τη δύναμη της ψυχής.
Κάποτε, συνάντησε τη «Δασκάλα με τα χρυσά μαλλιά» που της έμαθε να αγαπά τα παιδιά και να θέλει να τα ταξιδεύει στο μαγικό κόσμο της γνώσης. Έγινε λοιπόν δασκάλα κι έτσι αποχωρίστηκε για λίγο το κόκκινο ποδήλατό της, γιατί η φαντασία των παιδιών ήταν τόση που την ταξίδευε σε αυθεντικούς κόσμους με χρωματιστούς παπαγάλους, που έλεγαν την ορθογραφία στον ίδιο ρυθμό, και μολύβια από σοκολάτα, που γλύκαιναν τις λέξεις της αντιγραφής.
Κι επειδή τα όνειρα δε σταματούν ποτέ, ήθελε να κάνει την αγάπη της για τα παιδιά ιστορίες. Έτσι εμπιστεύτηκε το «Μαγισσάκι» που χτυπώντας το ραβδάκι… ντο, και ρε, και μι και φα βρέθηκε στα ροζ τα σύννεφα της φαντασίας… Τότε, από μια χαραμάδα του μυαλού της ξεπρόβαλε εκείνο το ιπτάμενο κόκκινο ποδήλατο, που είχε ξεχάσει στην καταπακτή των ονείρων της… Ανέβηκε ξανά στη σέλα του και «Ο Φάνης και η Οθόνη με τα Μυστικά» ήταν η πρώτη ιστορία που έφτιαξε. Και συνεχίζει ακόμη να ταξιδεύει… Ανεβασμένη στο ιπτάμενο κόκκινο ποδήλατό της έτοιμη για νέες περιπέτειες σε παραμυθένιους κόσμους με νεράιδες, ξωτικά, ξόρκια και μαγικά.

Δείτε το βιβλίο: Ο θεραπευτής των ονείρων

Στέλια Σαρικά

Γεννήθηκε σε ένα χωριό της Ρόδου, τον Αρχάγγελο. Από μικρή...

Κώστας Τσιναρίδης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Κώστας Τσιναρίδης γεννήθηκε το 1985 στη Θεσσαλονίκη και κατοικεί εκεί. Είναι απόφοιτος οικονομολόγος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα. Ασχολείται ερασιτεχνικά με τη συγγραφή κινηματογραφικών κειμένων.

Κώστας Τσιναρίδης

Ο Κώστας Τσιναρίδης γεννήθηκε το 1985 στη Θεσσαλονίκη και κατοικεί...

Σοφοκλής Κωτσόπουλος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Σοφοκλής Κωτσόπουλος σπούδασε Αρχιτεκτονική (Α.Π.Θ.), με μεταπτυχιακά στην Αποκατάσταση Ιστορικών Κτιρίων και Συνόλων (Univ. Roma 3) και διδακτορικό στην Ιστορία Αρχιτεκτονικής και Πόλης 19ου και 20ου αιώνα (Α.Π.Θ.). Η προσέγγισή του στα θέματα της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς βασίζεται στη συνθετική ανάλυση, την κριτική αποτίμηση και τη δημιουργική ερμηνεία των φαινομένων. Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από σαράντα άρθρα σε συνέδρια και περιοδικά, έχει συμμετάσχει στη μονογραφία για τον άξονα της Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη και στην επιμέλεια δύο συλλογικών τόμων, ενώ έχει βραβευτεί για το θεωρητικό και μελετητικό-αρχιτεκτονικό του έργο. Διδάσκει στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Α.Π.Θ., σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, μαθήματα που σχετίζονται με την ιστορία αρχιτεκτονικής και την αποκατάσταση και ανάδειξη ιστορικών κτιρίων και συνόλων.

Δείτε το βιβλίο: Οι προσφυγικοί συνοικισμοί της Φλώρινας

Σοφοκλής Κωτσόπουλος

Ο Σοφοκλής Κωτσόπουλος σπούδασε Αρχιτεκτονική (Α.Π.Θ.), με μεταπτυχιακά στην Αποκατάσταση...

Agathos

Σπύρος Αγάθος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Σπύρος Αγάθος γεννήθηκε το 1970 ζει και εργάζεται στην Κέρκυρα. Είναι πτυχιούχος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών- Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.
Από μικρός ασχολήθηκε με τον κλασικό αθλητισμό σε αγωνίσματα αντοχής και τα τελευταία χρόνια με το άθλημα των υπέρ αποστάσεων. Εκτός από τον αθλητισμό στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με τη ζωγραφική, μέλος της ΕΙΚΕ (Eικαστικής Kερκυραϊκής Ένωσης) και τη μουσική.

Δείτε το Βιβλίο: Πυρφόρος οπλίτης

Σπύρος Αγάθος

Ο Σπύρος Αγάθος γεννήθηκε το 1970 ζει και εργάζεται στην...

Kyrana

Εύη Κυράνα

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Εύη Κυράνα είναι κάτοχος πτυχίου Ψυχολογίας από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, Master of Science στη Ψυχολογία Υγείας από το Πανεπιστήμιο του Bristol, Μεγάλη Βρετανία, και κάτοχος Διδακτορικού διπλώματος Ψυχολογίας από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εξιδεικεύτηκε στην κλινική σεξολογία, ολοκληρώνοντας δύο κύκλους σπουδών: Το διετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής (Ε.Π.Ι.Ψ.Υ.) του Πανεπιστημίου Αθηνών, και το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Σεξουαλικής Ιατρικής (ESSM).

Το 2013 της απονεμήθηκε ο τιμητικός (honorary) τίτλος ‘Fellow of the European Committee on Sexual Medicine’.

Έχει πλούσιο ερευνητικό και συγγραφικό έργο στη διεθνή επιστημονική βιβλιογραφία. Είναι πρόεδρος στην Επιτροπή των
εξετάσεων για τον Ευρωπαϊκό τίτλο «Ψυχο-σεξολογίας», ενώ από το 2014, είναι μέλος της Διεθνούς Επιτροπής Κατευθυντήριων Οδηγιών για τη Σεξουαλική Ιατρική.

Παράλληλα με την ιδιωτική άσκηση του επαγγέλματος (www.kyrana.gr), από το 2003 εργάζεται ως επιστημονικός συνεργάτης του Κέντρου Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας (ΚΕ.Σ.Α.Υ.) του Α.Π.Θ. Επίσης, διδάσκει σε μεταπτυχιακές σπουδές σεξολογίας σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Δείτε το βιβλίο: 100 μικρές σεξουαλικές αλήθειες

Εύη Κυράνα

Η Εύη Κυράνα είναι κάτοχος πτυχίου Ψυχολογίας από το Πάντειο...

Kakogeorgiou

Αριστοτέλης Κακογεωργίου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Αριστοτέλης Κακογεωργίου, συγγραφέας, πρόεδρος και ιδρυτής της Ομάδος «Ε» Έψιλον, όπως κι της Ελληνικής Διονυσιακής και Αλεξανδρινής Θρησκείας, γεννήθηκε στα Κύργια – Δράμας από Σμυρναίους πρόσφυγες γονείς. Υπηρέτησε τρία χρόνια ως αξιωματικός στις δυνάμεις Καταδρομών. Σπούδασε στη Γερμανία. Δούλεψε τέσσερα χρόνια στο Γερμανικό Υπουργείο Εργασίας και κοινωνικής Πρόνοιας για τα θέματα των Ελλήνων εργαζομένων της Γερμανίας, πολύ λίγο καιρό στο Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών και στη συνέχεια ως διευθυντής στην Υπηρεσία Εξωτερικού ΣΤΓ Α της Εθνικής Κτηματικής Τράπεζας. Πέντε χρόνια αντιπρόσωπος της Ελλάδος στα Πανευρωπαϊκά Συνέδρια σχετικά με τα θέματα που αφορούσαν τις Τράπεζες Υποθηκών.

Το 1962 ίδρυσε την Ομάδα «Ε» Έψιλον αναπτύσσοντας μια αξιόλογη εθνική και κοινωνική δραστηριότητα.
Το 2013 πέτυχε τη νομική αναβίωση της Ελληνικής Διονυσιακής και Αλεξανδρινής Θρησκείας. Είναι δρομέας μικρών και μεγάλων αποστάσεων και συμπλήρωσε, μέχρι το τέλος του 2016, 509 Μαραθωνίους και υπέρ μαραθωνίους. Οργάνωσε στο εξωτερικό και στην Ελλάδα περίπου 300 εκδηλώσεις. Το 2010 βραβεύτηκε με το χρυσό κλειδί στο Sydney τρέχοντας τον Μαραθώνιο με πλήρη αρχαιοελληνική πολεμική εξάρτηση. Είναι ιδρυτής των δύο μοναδικών Ελληνικών ναών μετά από 2000 χρόνια.
Η ζωή του συγγραφέα, ενσαρκώνει ένα σκληρό και ατέλειωτο Μαραθώνιο με την ασπίδα και το δόρυ στο χέρι. Ένα αγώνα κατά του Αυγεία, κατά του Διομήδη, κατά των Κυκλώπων, κατά των Σειρήνων και κατά των μνηστήρων της Πηνελόπης – Ελλάδας. Μέχρι το 2010 συμπλήρωσε 505 Μαραθωνίους ανά τον κόσμο με σκοπό να περάσει τα αλάνθαστα μηνύματα των αδιάσπαστων εννοιών του Ελληνισμού και του Αθλητισμού, που αμφότερα είναι ομογάλακτα τέκνα του πατέρα Έλληνα και της μητέρας Ορσηίδας. Το 2010 έτρεξε στο Sydney της Αυστραλίας για τα 2.500 χρόνια της Μάχης του Μαραθώνα και βραβεύτηκε με το χρυσό κλειδί της πόλεως.

Δείτε το βιβλίο: Θεός Αλέξανδρος και γιος Θεού

Αριστοτέλης Κακογεωργίου

Ο Αριστοτέλης Κακογεωργίου, συγγραφέας, πρόεδρος και ιδρυτής της Ομάδος «Ε»...

Maggopoulos

Γιώργος Μαγγόπουλος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Γιώργος Μαγγόπουλος σπούδασε παιδαγωγικά στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ. (1993) και κοινωνιολογία στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης (2004). Απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο (master) στην αξιολόγηση εκπαιδευτικών από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης (2005). Η διδακτορική του διατριβή που αφορά στην αξιολόγηση προγραμμάτων εκπαίδευσης ενηλίκων ολοκληρώθηκε και υποστηρίχθηκε το 2011 στο Π.Τ.Δ.Ε του Πανεπιστημίου Κρήτης. Από το 2000 εργάζεται ως δάσκαλος στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Έχει λάβει μέρος σε επιμορφωτικά προγράμματα ως επιμορφωτής εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης διδάσκοντας θέματα σχετικά με την αξιολόγηση εκπαιδευτικών και την αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου. Έχει πάρει μέρος σε συνέδρια ως εισηγητής. Μελέτες του έχουν δημοσιευθεί σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά, σε συλλογικούς τόμους και σε πρακτικά συνεδρίων.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν στην αξιολόγηση προγραμμάτων, την αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου, την αξιολόγηση εκπαιδευτικών και την εκπαίδευση ενηλίκων.

Δείτε το βιβλίο: Μοντέλο ολιστικής αξιολόγησης προγραμμάτων

Γιώργος Μαγγόπουλος

Ο Γιώργος Μαγγόπουλος σπούδασε παιδαγωγικά στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης...

Μαριάνθη Γούλα

Κατηγορία: Μουσικός

Η Μαριάνθη Γούλα γεννήθηκε στις Σέρρες και σπούδασε μουσική, δημιουργικό σχεδιασμό και ένδυση. Ασχολείται πάνω από μια δεκαετία στο χώρο της ελληνικής αλλά και ξένης μουσικής, με το τραγούδι, τη σύνθεση μουσικής και στίχους. Επίσης ασχολείται με την παραγωγή και σύνθεση της δικής της μουσικής και είναι μέλος του ψυχεδελικού ροκ συγκροτήματος ‘’ Instant Boner ’’ psychedelic rock band της Θεσσαλονίκης. Η σύνδεσή της και η αγάπη της με το δάσος τη φύση και τα μυθικά πλάσματα, ενέπνευσαν την συγγραφέα να προσωποποιήσει το χαρακτήρα της νύμφης Δριάδας Δάφνης στο βιβλίο.

Δείτε το βιβλίο: Άρτεμις Ωρίων

Μαριάνθη Γούλα

Η Μαριάνθη Γούλα γεννήθηκε στις Σέρρες και σπούδασε μουσική, δημιουργικό...

Anagnostopoulos

Αντώνιος Αναγνωστόπουλος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Πίσω από τον Άγνωστο Α΄ βρίσκεται ο συγγραφέας Αντώνιος Αναγνωστόπουλος.

Γεννημένος το 1975 στο Διδυμότειχο, έζησε εκεί μέχρι τα 18 του χρόνια.

Στη συνέχεια έζησε στη Θεσσαλονίκη, όπου γεννήθηκαν οι πρώτες ιστορίες-αφηγήματα, ύστερα από παρότρυνση φίλων και ιδιαίτερα του Romolo Cheri.

Το 2008 εγκαταστάθηκε στην Αθήνα,όπου ολοκλήρωσε και εξέδωσε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο: “Ιστορίες του Άγνωστου Α΄” Εκδόσεις Φυλάτος.

Το 2016 ολοκληρώνει και εκδίδει μια ακόμη προσπάθεια με τίτλο: “Συνδυασμοί λέξεων από τον Άγνωστο Α΄” Εκδόσεις Φυλάτος.

Το 2018 ολοκληρώνει και εκδίδει άλλη μια προσπάθεια με τίτλο: “Σκέψεις/Προβλήματα από τον Άγνωστο Α΄” Εκδόσεις Φυλάτος .

Το 2020 ολοκληρώνει και εκδίδει το νέο του βιβλίο βιβλίο με τίτλο “Η ζωή εν μέρει” από εκδόσεις Φυλάτος.

Το σήμερα,τον βρίσκει να δημιουργεί, παρέα με τη μοναξιά της πολυάνθρωπης Αθήνας.

Αρθρογράφος στο προσωπικό του λογοτεχνικό ιστολόγιο Τα Απομνημονεύματα του Άγνωστου Α’

Δείτε τα βιβλία:

Ιστορίες του Άγνωστου Α

Συνδυασμοί λέξεων από τον άγνωστο Α

Σκέψεις/ Προβλήματα από τον άγνωστο Α

Αντώνιος Αναγνωστόπουλος

Πίσω από τον Άγνωστο Α΄ βρίσκεται ο συγγραφέας Αντώνιος Αναγνωστόπουλος....

Μαρία Βουλγαρίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Μαρία Βουλγαρίδου έχει σπουδάσει Κοινωνική Λειτουργός στο Τ.Ε.Ι. Ηρακλείου Κρήτης και στο Παιδαγωγικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει ολοκληρώσει τετραετή μετεκπαίδευση στη Συστημική Θεραπεία Οικογένειας  στο πρόγραμμα του Ε.Π.Ι.Ψ.Υ. και στο Ιατρείο Οικογένειας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και έχει Διδακτορική διατριβή στο γνωστικό αντικείμενο της Ψυχολογίας από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Έχει δημοσιεύσεις σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά και παρουσιάσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια.
Έχει εργαστεί ως Κοινωνική λειτουργός  επί 11 έτη  στο Ελληνικό Συμβούλιο για τους  Πρόσφυγες και από το 2000, εργάζεται ως εκπαιδευτικός στην Πρωτοβάθμια δημόσια εκπαίδευση. Παράλληλα έχει εργαστεί σε διάφορα προγράμματα Συμβουλευτικής Οικογένειας – Ζεύγους για περισσότερο από 15 έτη.
Σήμερα εργάζεται ως εκπαιδευτικός σε Διαπολιτισμικό Σχολείο και παράλληλα ως Συνεργάτης στη Σχολή Κοινωνικής Εργασίας του Α.Τ.Ε.Ι. Αθήνας.
Οι “Μικρο-φιλο-σοφίες” είναι η πρώτη εκδοτική της προσπάθεια.

Δείτε τα βιβλία:

Μικρο-φιλο-σοφίες

Η σφήκα η Αλόνα

Η Λούλα η λιβελούλα και οι φίλες της

Μαρία Βουλγαρίδου

Η Μαρία Βουλγαρίδου έχει σπουδάσει Κοινωνική Λειτουργός στο Τ.Ε.Ι. Ηρακλείου Κρήτης...

Mataragkas

Διονύσης Ματαράγκας

Κατηγορία: Εικονογράφος

Το όνομά μου είναι Διονύσης Ματαράγκας. Κατάγομαι από τη Ζάκυνθο. Αποφοίτησα από το τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΑΠΘ, από το εργαστήριο του Ι. Φωκά.
Έχω κάνει ατομικές εκθέσεις και έχω συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είμαι μέλος της ομάδας «Τσιριτσάντσουλες» όπου σχεδιάζω θεατρικά σκηνικά και μάσκες και δημιουργός δύο ταινιών μικρού μήκους: «REVANCHE» και «Το Κρυφτό». Έχω γράψει το κόμιξ «ΧΡΟΝΟΣ ΩΡΕΣ ΛΕΠΤΑ». Μου αρέσουν…τα παγωτά

My name is Dima (Dionisis Mataragas). I come from the island of
Zakynthos. I graduated from the Fine and Applied Arts Department of
the Aristotle University of Thessaloniki where I majored in Professor
Fokas’ workshop.
I have participated in private and group exhibitions in Greece and
abroad. I am a member of the team ‘Tsiritsantsoules’ where I design
theater sets and masks. I have also directed two short films: ‘Revanche’
and ‘To krifto’( “Hide-and-Seek”) and written the comic book ‘Chronos
Ores Lepta’ (“Time Hours Minutes”). I love…ice cream.

Δείτε τα βιβλία:

Η χώρα από παγωτό

Ice Cream Land

Διονύσης Ματαράγκας

Το όνομά μου είναι Διονύσης Ματαράγκας. Κατάγομαι από τη Ζάκυνθο....

Giorgos Mayridis

Γιώργος Μαυρίδης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Γιώργος Μαυρίδης γεννήθηκε στην Ξάνθη το 1989 και είναι απόφοιτος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του ΑΠΘ, καθώς και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών με αντικείμενο Media and Communication Studies: Culture, Collaborative Media and Creative Industries από το Malmö University της Σουηδίας. Ασχολείται επαγγελματικά με τη δημοσιογραφία, την επικοινωνία και το marketing από το 2010.

Δείτε τα βιβλία:

Δράχμαν

Δράχμαν ΙΙ

Γιώργος Μαυρίδης

Ο Γιώργος Μαυρίδης γεννήθηκε στην Ξάνθη το 1989 και είναι...

Stergioula

Φωτεινή Στεργιούλα – Σουλτανιά

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Φωτεινή Στεργιούλα – Σουλτανιά είναι καθηγήτρια αγγλικών και μεταφράστρια. Αρθρογραφεί σε εφημερίδες και ηλεκτρονικά περιοδικά. Είναι παντρεμένη με δύο παιδιά και ζει στη Λάρισα.

Δείτε το βιβλίο: Το μυστικό που ξέρουν όλοι

Φωτεινή Στεργιούλα – Σουλτανιά

Η Φωτεινή Στεργιούλα – Σουλτανιά είναι καθηγήτρια αγγλικών και μεταφράστρια....

ΜΑΥΡΙΔΑΚΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ1

Καλλιόπη Μαυριδάκη

Κατηγορία: Ψυχολόγος

Η Καλλιόπη Μαυριδάκη είναι Ψυχολόγος. Σπούδασε Φιλοσοφία, Παιδαγωγική και Ψυχολογία στην Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών και συνέχισε αποφοιτώντας με αριστείο από το Τμήμα Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Απέκτησε ειδίκευση στη Διαχείριση του Άγχους μέσω της Βιβλιοθεραπείας και της Συναισθηματικής Έκφρασης αποφοιτώντας από το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με κατεύθυνση στην Ψυχολογία του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης. Σημαντικό μέρος της δουλειάς της έχει αφιερώσει στη στήριξη ευάλωτων οικογενειών και παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο μέσω των θέσεων που κατείχε σε Δήμους και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Διατηρεί το προσωπικό της γραφείο, όπου ασχολείται με την ψυχοθεραπεία παιδιών, εφήβων και ενηλίκων, ζεύγους, οικογένειας και ομάδας, με τον συντονισμό σχολών γονέων καθώς και με την οργάνωση δραστηριοτήτων με στόχο την ψυχοσυναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών.

Βρείτε το βιβλίο Μα η αγάπη έχει δύο πόρτες

 

 

Καλλιόπη Μαυριδάκη

Η Καλλιόπη Μαυριδάκη είναι Ψυχολόγος. Σπούδασε Φιλοσοφία, Παιδαγωγική και Ψυχολογία...

Κωστούλα Παρασκευοπούλου

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Κωστούλα Παρασκευοπούλου γεννήθηκε και ζει στην Ξάνθη. Είναι κόρη προσφύγων με καταγωγή από Λεβήσι και Μάκρη, Σμύρνη και Πόντο.
Τα τελευταία δέκα χρόνια ασχολείται με την τέχνη και έχει πάρει μέρος σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις. Η θεματολογία των έργων της εμπνέεται από τις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης και αποτυπώνει ιδέες και συμβολισμούς ατομικής και συλλογικής μνήμης.

Δείτε το βιβλίο: Το χωριό που περιμένει – Ανάμεσα στη Σιωπή και την Ελπίδα – Παραμύθι για τη Μικρασία Β’ Έκδοση

Κωστούλα Παρασκευοπούλου

Η Κωστούλα Παρασκευοπούλου γεννήθηκε και ζει στην Ξάνθη. Είναι κόρη...

Bagiaki

Θάλεια Βαγιάκη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκε και μεγαλώνει στην Αθήνα από το 1968. Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Καποδιστριακό Αθηνών και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο του Κεντ στην Αγγλία. Έχει ασκήσει μια ευρεία γκάμα επαγγελμάτων ως υπάλληλος σε διάφορες επιχειρήσεις.

Όσο όμως ασχολούνταν αμέριμνη με το αντικείμενο των σπουδών της, στο κεφάλι της μαζεύονταν ιστορίες εντελώς άσχετες με το άθλημα της οικονομίας και διοίκησης.

Ιστορίες παραμυθένιες, πολύχρωμες, εξωτικές∙ ιστορίες για αγρίους και όχι για executives. Κάποια στιγμή οι ιστορίες παρα-στριμώχτηκαν εκεί μέσα, συνωστίστηκαν και απαίτησαν με θόρυβο να βγουν. Ήταν να μην τους ανοίξει την πόρτα….

Δείτε το βιβλίο: Ο Χάρης θα πετάξει

Θάλεια Βαγιάκη

Γεννήθηκε και μεγαλώνει στην Αθήνα από το 1968. Σπούδασε Οικονομικές...

Εμμανουήλ Παπαδογιάννης

Κατηγορία: Εικονογράφος

Ο Εμμανουήλ Παπαδογιάννης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Μεγαλώνει όμορφα, μα παραμένει παιδί. Οι γονείς του είχαν μια όμορφη σύζευξη. Η Αναστασία, από τη Μικρά Ασία κι ο Νικόλαος από τον Μυλοπόταμο Ρεθύμνου.
Τα σχολεία της καρδιάς του ήταν το 25ο Δημοτικό Σχολείο και το εξατάξιο μεικτό Γυμνάσιο Τούμπας. Λάτρεψε τη Βιοχημεία και για χάρη της πήρε το πτυχίο του από το Πανεπιστήμιο του Μιλάνου. Τα σκαλοπάτια της σχολικής του ζωής ήταν και ο σταθμός του, μιας κι εκεί γνώρισε τη σύζυγό του Αθανασία και μαζί δημιούργησαν μια τρελή οικογένεια με τις δύο θυγατέρες του, Αναστασία κι Ευθυμία.
Η τέχνη της ζωγραφικής κι ο χρόνος που αφιερώνει σε αυτήν, είτε νοερά είτε πραγματικά, είναι μια διαρκής κορνίζα, που από μικρή ηλικία φωτίζει όλες τις πτυχές της ζωής του.
Ζει κι εργάζεται στη Θεσσαλονίκη- τουλάχιστον ως τώρα!

Δείτε το βιβλίο: Το 25ο γράμμα της ΑΒ

Εμμανουήλ Παπαδογιάννης

Ο Εμμανουήλ Παπαδογιάννης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Μεγαλώνει όμορφα, μα παραμένει...

Διαμαντούλα Τριανταφύλλου/Diamantoula Triantafyllou

Κατηγορία: Συγγραφέας

Diamantoula, worked in the European Commission in Brussels, and in her last post was responsible for policy-development and implementation regarding humanitarian aid.
Upon retirement, and with too much free time in hand, she took up writing. Soon she discovered fiction. She completed an annual course in ‘Creative Writing’ at the Open University in the U.K. and began to pour feelings in a diary, reflecting on realities that underline the complex workings of human minds.
Diamantoula lives in Thessaloniki, and enjoys reading, taking long walks in the country, and eating good food.

Η Διαμαντούλα εργάστηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλες, και στο τελευταίο της πόστο ασχολήθηκε με την ανάπτυξη και εφαρμογή της πολιτικής που αφορά την ανθρωπιστική βοήθεια.
Μετά την συνταξιοδότησή της και με ελεύθερο χρόνο στην διάθεσή της, άρχισε να γράφει; και, σύντομα ανακάλυψε την μυθιστοριογραφία. Αφού ολοκλήρωσε το ετήσιο πρόγραμμα μαθημάτων “Δημιουργικής Γραφής” στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο στο Ηνωμένο Βασίλειο, ξεκίνησε να σκιαγραφεί σε ένα ημερολόγιο συναισθήματα και βιώματα, παλιότερα και καινούργια, καθρεφτίζοντας την πραγματικότητα και την πολυπλοκότητα της ανθρώπινης σκέψης.
Η Διαμαντούλα κατοικεί στην Θεσσαλονίκη και της αρέσει το διάβασμα, οι περίπατοι στην εξοχή και το καλό φαγητό.

Δείτε το βιβλίο: Sharing her apples

Διαμαντούλα Τριανταφύλλου/Diamantoula Triantafyllou

Diamantoula, worked in the European Commission in Brussels, and in...

Ελένη Φραγκούλη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Ελένη Φραγκούλη είναι εκπαιδευτικός Μουσικής Αγωγής (ΠΕ 79.01) στην Α/θμια Εκπαίδευση με ειδίκευση στα Θεωρητικά Ευρωπαϊκής Μουσικής. Έχει ολοκληρώσει τις σπουδές της στη σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου στο τμήμα Ελληνικός Πολιτισμός.
Οι μεταπτυχιακές της σπουδές στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ ΠΜΣ «Κοινωνιοβιολογία, Νευροεπιστήμες και Εκπαίδευση» και στο πλήρες επιμορφωτικό πρόγραμμα «Παιδοψυχολογία» του Πανεπιστήμιου Αιγαίου, της έδωσαν τη δυνατότητα ως μάχιμη εκπαιδευτικός να ειδικευτεί στη Συναισθηματική και Κοινωνική Αντίληψη των παιδιών μέσω της Μουσικής Αγωγής, καθώς και στην Ψυχική Ανθεκτικότητά τους στο σχολικό περιβάλλον, με γνώμονα την Κοινωνική Παιδαγωγική.
Όλα τα χρόνια της εκπαιδευτικής της πορείας έχει ολοκληρώσει προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων με δικές της μουσικές συνθέσεις και κείμενα κυρίως σε αυτά που αφορούσαν στον Πολιτισμό (μουσικό-θεατρικές παραστάσεις) και στην Αγωγή Υγείας (Διαθεματικές δραστηριότητες Ανάπτυξης Κοινωνικής και Συναισθηματικής Νοημοσύνης μέσω της τέχνης της Μουσικής και του έμμετρου λόγου).

Δείτε το βιβλίο: Μια μυθολογία σκέτο ποίημα – Από την αρχή… στον Ηρακλή

 

Ελένη Φραγκούλη

Η Ελένη Φραγκούλη είναι εκπαιδευτικός Μουσικής Αγωγής (ΠΕ 79.01) στην...

Orfanidou

Μαρία Αθ. Ορφανίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Μαρία Αθ. Ορφανίδου ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη με παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας ως παιδοψυχολόγος. Έχει σπουδάσει Ψυχολογία, και Μαθηματικά και ειδικεύθηκε στην Παιγνιοθεραπεία. Τα ταξίδια της ψυχής και ο μαγικός κόσμος των παιδιών μαζί με τις πραγματικές δυσκολίες της ζωής, βρήκαν διέξοδο στη δημιουργία ιστοριών που χρησιμοποιεί στο παιχνίδι με τα παιδιά. Πιστεύει ότι πολύτιμη παρακαταθήκη στη ζωή του ανθρώπου είναι οι «συναντήσεις» του με τους άλλους ανθρώπους. Αυτές μοιράζεται με τις ιστορίες της.

Δείτε το βιβλίο: Για να ‘ρθει πάλι η χαρά

Μαρία Αθ. Ορφανίδου

Η Μαρία Αθ. Ορφανίδου ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη με...