Οι συγγραφείς και συντελεστές των βιβλίων μας


Tsiakiri

Ευαγγελία Τσιακίρη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ονομάζομαι Τσιακίρη Ευαγγελία. Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη, όπου και διαμένω μόνιμα. Είμαι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών.

Σπούδασα βρεφονηπιοκομία και έχω παρακολουθήσει σεμινάρια παιδοψυχολογίας, ψυχολογικής υποστήριξης, διατροφής για παιδιά, πρώτων βοηθειών, τρόπων εκγύμνασης βρεφών και κουκλοθέατρου. Έχω εργαστεί σε κλινικές στο τμήμα νεογέννητων, καθώς και σε
παιδικούς σταθμούς, παιδότοπους και ως ψυχαγωγός σε παιδικές εκδηλώσεις.

Τα τελευταία χρόνια απασχολούμαι με τη φύλαξη παιδιών από 3 μηνών έως 5 ετών.

Επίσης, ασχολούμαι με τη συγγραφή ηλεκτρονικού βιβλίου σε ότι αφορά το παιδί και όχι μόνο, αλλά και με τη συγγραφή διηγημάτων, παιδικών παραμυθιών (με συμμετοχές στην Ονειρούπολη Δράμας) και θεατρικών σκετς.

Έγραψα αυτό το βιβλίο και δημιούργησα την αντίστοιχη ιστοσελίδα (http://www.kathe-mera-mama.gr) για να μοιραστώ μαζί σας όλες τις γνώσεις από την εμπειρία μου και να σας δώσω λύσεις και απαντήσεις στους προβληματισμούς σας, καθώς και ιδέες για νέες δραστηριότητες.

Δείτε τα βιβλία:

Κάθε μέρα μαμά!

Mother Everyday

 

Ευαγγελία Τσιακίρη

Ονομάζομαι Τσιακίρη Ευαγγελία. Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη, όπου και διαμένω μόνιμα....

Mylona

Ζαφειρούλα Μυλωνά

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Ζαφειρούλα Μυλωνά γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στη Ν. Καλλικράτεια Χαλκιδικής. Είναι πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Α.Π.Θ., του Τμήματος Νομικής Α.Π.Θ., του Διδασκαλείου Δημοτικής Εκπαίδευσης «Δημ. Γληνός» Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ. και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος, με ειδίκευση στη Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων.

Εργάστηκε ως δασκάλα σε σχολεία της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης. Υπηρέτησε ως διευθύντρια στο 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Π.Τ.Δ.Ε. – Α.Π.Θ. και ως προϊσταμένη σε Γραφεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Από το 2007 είναι Σχολική Σύμβουλος Δημοτικής Εκπαίδευσης στη Θεσσαλονίκη.

Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Διευθυντής και Αποτελεσματική Σχολική Μονάδα», εκδ. Κυριακίδη, Θεσσαλονίκη 2005. Τα ενδιαφέροντά της επικεντρώνονται στη Διοίκηση της Εκπαίδευσης και στο παιδαγωγικό κλίμα. Ως εκπαιδευτικός ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την παιδική λογοτεχνία εφαρμόζοντας προγράμματα φιλαναγνωσίας στην τάξη. Η ενασχόληση με το παραμύθι όμως προέκυψε ως αναγκαιότητα για να ανταποκριθεί στις ανάγκες της κόρης της.

Δείτε το βιβλίο: Η νεράιδα των λουλουδιών και το δράκος

Ζαφειρούλα Μυλωνά

Η Ζαφειρούλα Μυλωνά γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στη Ν....

Stayrianea

Γεωργία Σταυριανέα

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα και ζω στην Αίγινα.

Σπούδασα Οικονομικά και Διοίκηση Επιχειρήσεων. Παρακολούθησα επίσης μαθήματα δημοσιογραφίας και αρθρογραφώ ερασιτεχνικά σε ηλεκτρονικά περιοδικά, περιφερειακές εφημερίδες και έντυπα.

Είμαι μέλος της «Παγκρητίου Ενώσεως» και μέλος του συλλόγου Κρητών Ζωγράφου «Νίκος Καζαντζάκης». Επίσης, είμαι μέλος της μη κυβερνητικής Οργάνωσης για τον Πολιτισμό «Αργοναύτες» και Τακτικό μέλος του «Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου». Διηγήματα και ποιήματα μου έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά, εφημερίδες καθώς και σε ηλεκτρονικά έντυπα.

Άλλα Έργα μου:

«Τρομερές ιστορίες του Στίλη Τριφύλη » τόμος 1-2-3 παιδική λογοτεχνία.

«Της Μεσημβρίας Μύθοι» εφηβική λογοτεχνία.

«Του λύκου ή του μαχαιριού» διηγήματα.

«Θεοί με πήλινα πόδια» αληθινή ιστορία.

«Μην ξεχάσεις το κλειδί πάνω στην πόρτα» μυθιστόρημα.

«Ο χορός των θεριστών» μυθιστόρημα.

«Αθώος σαν το διάβολο» μυθιστόρημα.

Διαχειρίστρια του ιστολογίου Αιγινοφρένεια

Δείτε τα βιβλία:

Το κόκκινο παπούτσι

Στίλης Τριφύλης – Ταξίδι στον πλανήτη Φις-Τι-Κιού

Αμήχανοι κληρονόμοι

Θεοί με πήλινα πόδια

Γεωργία Σταυριανέα

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα και ζω στην Αίγινα. Σπούδασα...

Χριστιάνα Φορμπς

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννημένη μια κρύα χειμωνιάτικη μέρα το 1990, το ταξίδι της Χριστιάνας στη ζωή είναι μια ιστορία ανθεκτικότητας, δημιουργικότητας και αγάπης για τον γραπτό λόγο. Από νεαρή ηλικία, τα βιβλία έγιναν το καταφύγιό της, ανοίγοντας πόρτες σε μαγικά βασίλεια όπου η φαντασία δεν είχε όρια.
Καθώς περνούσαν τα χρόνια, αποφάσισε να διοχετεύσει τη δημιουργικότητά της στις σπουδές της, αποκτώντας πτυχίο Εφαρμοσμένων Πολυμέσων. Αυτό όχι μόνο ακόνισε τις καλλιτεχνικές της δεξιότητες, αλλά και την ενέπνευσε να ζωντανέψει ιστορίες μέσα από ένα μείγμα εικαστικών και λέξεων.

Δείτε το βιβλίο: Μπέαρ ο γενναίος

Χριστιάνα Φορμπς

Γεννημένη μια κρύα χειμωνιάτικη μέρα το 1990, το ταξίδι της...

Kolokotronis

Αλέξανδρος Κολοκοτρώνης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Καθηγητής Στοματολογίας της Οδοντιατρικής Σχολής Α.Π.Θ.
Πτυχιούχος Ιατρικής και Οδοντιατρικής του Α.Π.Θ.
Εξειδικεύθηκε στη Μικροβιολογία του Στόματος στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. και στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου René Descarte στο Παρίσι. Επίσης, μετεκπαιδεύθηκε στη Στοματολογία στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Νοσοκομείου Pitié Salpetrière και εργάσθηκε ως ερευνητής στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Φαρμακευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Paris Sud, όπου αργότερα εκλέχθηκε Αναπληρωτής Καθηγητής.
Διετέλεσε συνεργάτης του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. και είναι συνεργάτης της Μονάδας Ειδικών Λοιμώξεων της Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ.
Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 110 επιστημονικές εργασίες και έχει συγγράψει 5 βιβλία και 2 μονογραφίες. Έχει διατελέσει μέλος σε συντακτικές επιτροπές περιοδικών, μεταξύ των οποίων και στα περιοδικά Oral Diseases, Médecine Buccale Chirurgie Buccale, Balkan Journal of Stomatology και είναι κριτής σε περιοδικά της ελληνικής και διεθνούς βιβλιογραφίας.

Δείτε το Βιβλίο:

Οδοντιατρικές πράξεις σε ειδικούς ασθενείς

 

Αλέξανδρος Κολοκοτρώνης

Καθηγητής Στοματολογίας της Οδοντιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. Πτυχιούχος Ιατρικής και Οδοντιατρικής...

Καούνη Άννα

Άννα Καούνη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Άννα Καούνη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και έκτοτε έχει διαμείνει σε αρκετά μέρη της Ελλάδας λόγω επαγγέλματος. Είναι απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ). Πέρα από στρατιωτικός απασχολείται και ως αρθρογράφος διατηρώντας εβδομαδιαία στήλη σε γνωστή ιστοσελίδα. Κατά τα μαθητικά της χρόνια φοίτησε στο Πρότυπο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Πανεπιστημίου Μακεδονίας με Γ.Μ.Ο. απολύσεως «Άριστα» 19 και 5 δέκατα (19,5). Λάμβανε Μαθητικά Αριστεία Προόδου σε όλες τις σχολικές τάξεις ,συμμετείχε σε διάφορους διαγωνισμούς και ομίλους και έχει βραβευτεί σε διαγωνισμό του Κολεγίου Ανατόλια και της ΕΜΕ ( Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία).

Δείτε το βιβλίο: Φούστα-Μπλούζα και Φινέτσα

Άννα Καούνη

Η Άννα Καούνη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και έκτοτε...

Σάββας Σάββα

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο σεφ Σάββας Σάββα είναι Συντονιστής των Προγραμμάτων Σπουδών «Επισιτιστικών Τεχνών» και Λέκτορας στο City Unity College Nicosia.
Είναι κάτοχος Mεταπτυχιακού Διπλώματος (ΜΑ) στην Εκπαίδευση από το University of the West of England, κάτοχος Πτυχίου (BA) in Professional Culinary Arts από το University of Derby και Ανώτερου Διπλώματος στις Γαστρονομικές Τέχνες από το Ανώτερο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο Κύπρου (ΑΞΙΚ).
Έχει μεγάλη επαγγελματική εμπειρία σε πολλά ξενοδοχεία όπως το Palm Beach Hotel, Le Meridien Hotel & Spa Limassol, Amathus Beach Hotel, Cavo Maris και σε πολλά βραβευμένα εστιατόρια, όπως το Αρχοντικό Παπαδοπούλου και το The Fish Market.
Ο σεφ Σάββας έχει εκπαιδευτική εμπειρία αφού διετέλεσε βοηθός Συντονιστής προγραμμάτων μαγειρικών Τεχνών στο KES College, εκπαιδευτής μαγειρικής στο Ανώτερο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο Κύπρου (ΑΞΙΚ), στο American College, στην Τεχνική Σχολή Λευκωσίας και στην Τεχνική Σχολή Λάρνακας.
Είναι μέλος σε διάφορες επαγγελματικές οργανώσεις που αφορούν τον τομέα του και το 2013 διετέλεσε Team Manager της Εθνικής ομάδας Νέων του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου. Από το 2015 μέχρι και σήμερα, είναι στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων/Γαστρονόμων Euro-Toques Κύπρου.
Είναι εγκεκριμένος Εκπαιδευτής Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΕΕΚ) και Αξιολογητής Επαγγελματικών Προσόντων (ΣΕΠ) από την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού (ΑνΑΔ). Είναι σύμβουλος σεφ σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Κύπρο και διοργανώνει διάφορα σεμινάρια με θέμα τη μαγειρική και ζαχαροπλαστική και την εξέλιξη της.
Έχει παρακολουθήσει αριθμό σεμιναρίων και συμμετείχε σε αρκετούς διαγωνισμούς στην Κύπρο και στο εξωτερικό.

Δείτε το βιβλίο: Διαλεκτές συνταγές από τον Σεφ Σάββα Σάββα

Σάββας Σάββα

Ο σεφ Σάββας Σάββα είναι Συντονιστής των Προγραμμάτων Σπουδών «Επισιτιστικών...

Λουκάς Θειάσπρας

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Λουκάς Θειάσπρας γεννήθηκε στην Αθήνα στις 17/10/1971. Έκανε διάφορες δουλειές του ποδαριού και μετά τις στρατιωτικές υποχρεώσεις βρέθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο για σπουδές. Απόφοιτος Ποδιατρικής (BSc) του πανεπιστημίου Salford – Manchester U.K με μεταπτυχιακές σπουδές στη Γλασκώβη (Glasgow Caledonian School of Podiatric Medicine), στο Πανεπιστήμιο ιατρικής Cardiff – Wales (Diabetic Foot) καθώς και στο Πανεπιστήμιο Ιατρικής Dundee. Κατέχει τον τίτλο Master in Gait & Motion Analysis (MSc) και είναι υπότροφος του τμήματος Ποδιατρικής Ιατρικής του Royal College of Physicians & Surgeons of Glasgow (FFPM RCPS Glasg).

Διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης του τμήματος Διαβητικού ποδιού του Τζανείου Νοσοκομείου (1998-2007), καθώς και στους Ολυμπιακούς αγώνες στην πολυκλινική του Ολυμπιακού χωριού. Έχει δώσει πληθώρα ομιλιών / διαλέξεων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό (Μαρόκο, Ιερουσαλήμ, Γλασκόβη, Άμστερνταμ, Κωνσταντινούπολη, Ρωσία) και έχει διακριθεί με έπαινο και βραβείο από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών για ερευνητική του εργασία, ενώ έχει κάνει κριτική αναθεώρηση σε εργασίες προς δημοσίευση για το διεθνούς φήμης Αμερικανικό περιοδικό “Diabetes Care”. Έχει παρακολουθήσει δεκάδες ολοκληρωμένα σεμινάρια μεταξύ των οποίων Βελονισμού, Ωτοβελονισμού, Kinesio Tape, Foot Mobilisation, Sotai exercises, Meziers method, Running Injuries κ.α. Διατηρεί ενεργή συμμετοχή σε θέματα εκπαίδευσης ασθενών και αρθρογραφεί και διδάσκει για ποδιατρικά θέματα. Με λίγα λόγια ασχολείται και πάλι με δουλειές του ποδαριού, λίγο διαφορετικά όμως.

Παντρεμένος με την υπέροχη Κωνσταντίνα και απίστευτα περήφανος πατέρας της Ελένης και του Αλέξανδρου.

Όταν όλοι κοιμούνται, βολτάρει με τη μοτοσικλέτα, γράφει σκόρπιες σελίδες, προβληματίζεται, αναρωτιέται, σβήνει και ξαναγράφει σε μια ατέρμονη προσπάθεια να συνεισφέρει ή ακόμη και να αλλάξει τον κόσμο ή τουλάχιστον τη θεώρησή του για αυτόν.

Δείτε το βιβλίο: Έρωτας από μέταλλο

Λουκάς Θειάσπρας

Ο Λουκάς Θειάσπρας γεννήθηκε στην Αθήνα στις 17/10/1971. Έκανε διάφορες...

Tsilikidis

Ευθύμης Τσιλικίδης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Ευθύμης Τσιλικίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1968. Είναι πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Φλώρινας, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ, του Διδασκαλείου «Δημήτρης Γληνός» της ίδιας σχολής, του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών και του μεταπτυχιακού του προγράμματος στην κατεύθυνση της Πολιτικής Θεωρίας και Φιλοσοφίας. Εργάζεται από το 1994 στη Δημόσια Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Από το 2011 διαμένει με τη σύζυγο και τις δύο τους κόρες στο Σιδηρόκαστρο Σερρών.

Δείτε το βιβλίο: Η παιδεία του πολίτη στην υποχρεωτική εκπαίδευση

Ευθύμης Τσιλικίδης

Ο Ευθύμης Τσιλικίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1968. Είναι πτυχιούχος...

Στέλια Σαρικά

Στέλια Σαρικά

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκε σε ένα χωριό της Ρόδου, τον Αρχάγγελο. Από μικρή ονειρευόταν να αποκτήσει ένα ιπτάμενο κόκκινο ποδήλατο για να γνωρίσει τον κόσμο ταξιδεύοντας με αυτό. Ονειρευόταν να έχει ένα τεράστιο κουδούνι στο μπροστινό μέρος για να ξυπνάει τις συνειδήσεις και τη φαντασία των άλλων. Οι ρόδες του ήθελε να είναι φτιαγμένες από μπόλικη επιμονή ανακατεμένη με μέταλλο και πείσμα. Και για φωτάκια ήθελε να έχει έναν μικρό ήλιο με περίσσια αγάπη στις αχτίνες του για να φωτίζει και να ζεσταίνει τις ψυχές των ανθρώπων.
Και επειδή δεν μπορούσε να γίνει αυτό, παρά μονάχα στη φαντασία της, άρχισε να ταξιδεύει μέσα από τις σελίδες των βιβλίων. Κάθε βράδυ, ανέβαινε στο κόκκινο ποδήλατό της παρέα με τους ήρωες των βιβλίων κι έκανε ταξίδια μαγικά σε πολιτείες και τόπους μακρινούς. Γνώρισε τον Πινόκιο κι έφαγαν μαζί ένα χωνάκι παγωτό φράουλα. Τον «Τρελαντώνη», τον Αλέξη, τον Κλου και τη Λίνα, καθώς έψαχναν τον «Θησαυρό της Βαγίας», την Αλεξανδρινή και την Ελπίδα, που τις έμαθαν να λέει «Καλημέρα, Ελπίδα» όσες δυσκολίες κι αν συναντούσε στη ζωή της, την Άννα που στα «Γενέθλιά» της, της μίλησε για την ελευθερία και τόσους άλλους ήρωες που της κρατούσαν παρέα κι έκαναν τις μέρες της ξεχωριστές.
Τόσο πολύ της άρεσε που μάθαινε πράγματα για τη ζωή τους, τις συνήθειές τους, τις περιπέτειές τους, τα προβλήματά τους που όταν μεγάλωσε αποφάσισε να σπουδάσει κοινωνιολογία για να μπορεί να μελετά καλύτερα τις κοινωνίες των ανθρώπων. Κι όσο πιο πολύ τις μελετούσε, τόσο μάθαινε να αγαπά τους ανθρώπους και να θέλει να τους βοηθά. Αυτή η αγάπη την έκανε να ασχοληθεί με τα άτομα με αναπηρία που της δίδαξαν την αξιοπρέπεια και τη δύναμη της ψυχής.
Κάποτε, συνάντησε τη «Δασκάλα με τα χρυσά μαλλιά» που της έμαθε να αγαπά τα παιδιά και να θέλει να τα ταξιδεύει στο μαγικό κόσμο της γνώσης. Έγινε λοιπόν δασκάλα κι έτσι αποχωρίστηκε για λίγο το κόκκινο ποδήλατό της, γιατί η φαντασία των παιδιών ήταν τόση που την ταξίδευε σε αυθεντικούς κόσμους με χρωματιστούς παπαγάλους, που έλεγαν την ορθογραφία στον ίδιο ρυθμό, και μολύβια από σοκολάτα, που γλύκαιναν τις λέξεις της αντιγραφής.
Κι επειδή τα όνειρα δε σταματούν ποτέ, ήθελε να κάνει την αγάπη της για τα παιδιά ιστορίες. Έτσι εμπιστεύτηκε το «Μαγισσάκι» που χτυπώντας το ραβδάκι… ντο, και ρε, και μι και φα βρέθηκε στα ροζ τα σύννεφα της φαντασίας… Τότε, από μια χαραμάδα του μυαλού της ξεπρόβαλε εκείνο το ιπτάμενο κόκκινο ποδήλατο, που είχε ξεχάσει στην καταπακτή των ονείρων της… Ανέβηκε ξανά στη σέλα του και «Ο Φάνης και η Οθόνη με τα Μυστικά» ήταν η πρώτη ιστορία που έφτιαξε. Και συνεχίζει ακόμη να ταξιδεύει… Ανεβασμένη στο ιπτάμενο κόκκινο ποδήλατό της έτοιμη για νέες περιπέτειες σε παραμυθένιους κόσμους με νεράιδες, ξωτικά, ξόρκια και μαγικά.

Δείτε το βιβλίο: Ο θεραπευτής των ονείρων

Στέλια Σαρικά

Γεννήθηκε σε ένα χωριό της Ρόδου, τον Αρχάγγελο. Από μικρή...

Μελίνα Στυλιανού

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Μελίνα Στυλιανού είναι από την Κύπρο. Είναι 33 χρονών και έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Από μικρή της άρεσε να διαβάζει βιβλία. Δεκαπέντε χρονών ξεκίνησε να διαβάζει ποίηση και από τα σχολικά βιβλία πήρε έμπνευση. Το πρώτο ποίημα που έγραψε ήταν το «Θέλω να ζήσω» το οποίο και είναι πρώτο στην ποιητική συλλογή της. Στον ελεύθερό της χρόνο ασχολείται με την ποίηση και τους στίχους τραγουδιών, αλλά και το διάβασμα βιβλίων.
Αγαπά την ποίηση και το διάβασμα γιατί την εξελίσσει πνευματικά και τη μαθαίνει να απλοποιεί τη σκέψη της και να τη διευρύνει βλέποντας τη ζωή μέσα από μια άλλη οπτική πλευρά.

Δείτε το βιβλίο: Θέλω να ζήσω

Μελίνα Στυλιανού

Η Μελίνα Στυλιανού είναι από την Κύπρο. Είναι 33 χρονών...

Sabina

Νίνα Σαβινά

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ονομάζομαι Νίνα Σαβινά και είμαι γεννημένη στην Αθήνα.
Έχω τελειώσει Νοσηλευτική, αποκτώντας αρκετές γνώσεις στον τομέα και μέλημά μου είναι να εξελίσσομαι συνεχώς. Από μικρή είχα τη συνήθεια να αποτυπώνω στο χαρτί ιστορίες φαντασίας.
Μέχρι που έβαλα στόχο να ολοκληρώσω μία από αυτές και να τη μοιραστώ μαζί σας.
Η αγαπημένη μου ασχολία τα τελευταία χρόνια είναι η οικογένειά μου. Η γραφή είναι και θα συνεχίσει να είναι μέρος αυτής.

Δείτε το βιβλίο: Ο κήπος με τα μαύρα τριαντάφυλλα

Νίνα Σαβινά

Ονομάζομαι Νίνα Σαβινά και είμαι γεννημένη στην Αθήνα. Έχω τελειώσει...

Giannopoulos

Νίκος Γιαννόπουλος

Κατηγορία: Εικονογράφος

Μεγαλωμένος σε μια μικρή επαρχιακή πόλη ο Νίκος Γιαννόπουλος από μικρός στράφηκε στην ζωγραφική για συντροφιά. Λάτρης των κόμικς από παιδί, είχε την συνήθεια να ζωγραφίζει πάνω στα ζωάκια των παραμυθιών του μακριά κυματιστά μαλλιά και μπέρτες. Έτσι λοιπόν από πολύ μικρός, μπορούμε να πούμε, ότι συνέβαλε στην εικονογράφηση των δικών του παραμυθιών… Δυστυχώς τότε δεν είχε την ευκαιρία να αναπτύξει αυτή την αγάπη και στράφηκε στα πρακτικά ζητήματα της ζωής. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του ως ηλεκτρολόγος μηχανικός ενώ παράλληλα έγινε γονιός και σύζυγος. Η σύζυγος και τα παιδιά του ήταν η αιτία που αποφάσισε και πάλι να στραφεί στην ζωγραφική, και συγκεκριμένα στην εικονογράφηση. Πέρασαν λίγοι μήνες πολλής δουλειάς και η αγάπη του για αυτή την τέχνη τον οδήγησαν σήμερα στην ευχάριστη θέση να περιμένει να μπουν στα ράφια τα πρώτα του βιβλία…

σελίδα του εικονογράφου στο fb κάνε κλικ εδώ

Δείτε το βιβλίο: Ο Χάρης θα πετάξει

Νίκος Γιαννόπουλος

Μεγαλωμένος σε μια μικρή επαρχιακή πόλη ο Νίκος Γιαννόπουλος από...

Tzamali,Yakinthou

Δάφνη Τζαμαλή – Υακίνθου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Δάφνη Τζαμαλή «Υακίνθου» γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981. Από πολύ μικρή διέθετε μια ζωηρή φαντασία και αγαπούσε να πλάθει συναρπαστικές ιστορίες. Σε ηλικία δεκατριών ετών γράφει το πρώτο της βιβλίο, διδάσκεται μόνη της το σχέδιο, ενώ παράλληλα ξεκινάει μαθήματα φωνητικής, για να ασχοληθεί με την άλλη της μεγάλη αγάπη, το κλασικό τραγούδι.

Στα εικοσιπέντε, ώριμη πια, γράφει και εικονογραφεί το πρώτο της μεγάλο παιδικό μυθιστόρημα και αφοσιώνεται σταθερά στη συγγραφή. Για πρώτη φορά το 2012 εκδίδει με τις εκδόσεις Οσελότος το βιβλίο της «Αστροζαχαρένια ιστορία», που κυκλοφορεί σε όλα τα ενημερωμένα βιβλιοπωλεία και προτάθηκε για κρατικό βραβείο του Υπουργείου Πολιτισμού. Το 2013 ακολουθεί το δεύτερο βιβλίο της, «Το Μάθημα του Μουρμούρα», εικονογραφημένο κι αυτό από την ίδια. Στο easywriter.gr υπάρχουν ακόμα σε ηλεκτρονική μορφή τα βιβλία της «Άλντουιν ο Σαλιγκαρούλης και η μεγάλη αναζήτηση», «Θέλω να γίνω Πρίγκιπας», «Το παιδί της δροσοσταλίδας» , «Ο Κρυστάλλινος Ιππότης» και «Το τραγούδι του Ελαφρούλη» .

Η Δάφνη Τζαμαλή «Υακίνθου» είναι μέλος του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (greekibby).

Σήμερα μοιράζει τον χρόνο της σε όλες τις διαφορετικές καλλιτεχνικές της δραστηριότητες και στα αγαπημένα της ζώα. Εξακολουθεί να μένει στην Αθήνα.

Δείτε το βιβλίο: Το παραμύθι του λευκού Αρλεκίνου

Δάφνη Τζαμαλή – Υακίνθου

Η Δάφνη Τζαμαλή «Υακίνθου» γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981. Από...

Sofianidis

Πέτρος Σοφιανίδης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Πέτρος Σοφιανίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1992 και συνεχίζει ακάθεκτος έως και σήμερα να την τριγυρίζει, χαμογελώντας και αναπνέοντας τον αέρα της. Από μικρός έδειξε την αγάπη του για τις τέχνες και ιδιαίτερα για τη μουσική, όταν άρχισε να μαθαίνει από μόνος του κιθάρα. Με τα χρόνια, άρχισε να συνθέτει τα δικά του τραγούδια και το 2010 δημιούργησε μαζί με τους φίλους του, το rock συγκρότημα “Sparklight”.
Μαζί πραγματοποιούσαν ζωντανές εμφανίσεις, συνέθεταν μουσική και αποκορύφωμα ήταν η κυκλοφορία ενός single με τίτλο “Hard Road” το 2014. Ο ίδιος αργότερα, αποφάσισε να σπουδάσει μουσική τεχνολογία. Έκτοτε, συνθέτει και παράγει δική του μουσική, ως σόλο καλλιτέχνης, με το καλλιτεχνικό όνομα “Peter Rock”. Έχει κυκλοφορήσει διάφορα τραγούδια και video clip, σε συνεργασία με guest τραγουδιστές, κάνοντας εξολοκλήρου τη μουσική παραγωγή και σύνθεση ο ίδιος, στο προσωπικό home studio που διαθέτει. Στο κανάλι του στο YouTube, μπορείτε να βρείτε όλα τα παραπάνω. Παράλληλα, για περίπου τέσσερα έτη, έκανε την εβδομαδιαία, θεματική και χιουμοριστική εκπομπή στο ραδιόφωνο με τίτλο “Temple of Rock”, ενώ τη δεδομένη στιγμή είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στον Shook Radio 104,4, λέγοντας σε όλα τα μπουρμπουτζουλούκια ότι «να έχεις Fun, είναι το ΠΑΝ!».
Πρώτη επαφή με τη συγγραφή, είχε ήδη από το Γυμνάσιο, όταν εμπνεύστηκε και έγραψε μια δική του ιστορία. Ήταν η περίοδος κατά την οποία γεννήθηκε μέσα του η αγάπη για τη μυθοπλασία και τη συγγραφή, τις οποίες εξέλιξε με το πέρασμα του χρόνου. Ενδιάμεσα μάλιστα, κατάφερε και συνδύασε τις δυο του «αγάπες», καθώς έγραφε μουσικές παρουσιάσεις στο rock webzine “FeelARockA” για σχεδόν πέντε χρόνια.
Το 2019, κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο της τριλογίας “Μαίανδρος- Το βουνό των Κενταύρων” και έναν χρόνο μετά επανήλθε με το δεύτερο μέρος που τιτλοφορείται “Ηρακλής – Το βουνό των Κενταύρων”. Το Β΄ Βιβλίο μάλιστα, βραβεύτηκε από το αναγνωστικό κοινό ως το Καλύτερο Βιβλίο Φαντασίας Έλληνα Συγγραφέα για το 2020, στο Fantasy Festival. Το 2022 έγραψε το τρίτο βιβλίο της τριλογίας και την ολοκλήρωση του νέου αυτού μύθου.

Δείτε τα Βιβλία:

Το βουνό των Κενταύρων: Ηρακλής

Το βουνό των Κενταύρων: Μαίανδρος

Το βουνό των Κενταύρων: Τιτάνες

Πέτρος Σοφιανίδης

Ο Πέτρος Σοφιανίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1992 και συνεχίζει...

Λεωνίδας Φιλίππου

Κατηγορία: Συγγραφέας

O Λεωνίδας γεννήθηκε το Νοέμβριο του 1984 στη Λεμεσό. Αφού αποφοίτησε από την Ξενοδοχειακή Σχολή, εργάστηκε σε ξενοδοχεία όπως το St Raphael Resort και το Εlias Beach Ηotel, καθώς και σε εστιατόρια της ορεινής Κύπρου ως μάγειρας, μπάρμαν και τραπεζοκόμος.
Για τέσσερα χρόνια δούλεψε και στον τομέα μεταφορών δεμάτων με ανερχόμενες διευθυντικές τάσεις. Επιπλέον, έχει δουλέψει κατά διαστήματα σε εταιρείες ρούχων και αξεσουάρ ως φωτομοντέλο, ενώ σήμερα εργάζεται στην κατασκευαστική εταιρεία Cybarco. Γνωρίζει τρεις γλώσσες, ελληνικά, αγγλικά και ισπανικά· έχει παρακολουθήσει διάφορα σεμινάρια σχετικά με την αυτοβελτίωση και την επίτευξη στόχων, τη φωτογραφία και το μάρκετινγκ.
Χόμπι του είναι τα ταξίδια, η γυμναστική, η φωτογραφία και το διάβασμα. Η μεγάλη του αγάπη είναι η συγγραφή μυθιστορημάτων. Το 2015 εξέδωσε το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο: “Η μεγάλη απουσία”, το όποιο αγάπησε και συγκίνησε ιδιαίτερα το κοινό.
Όνειρό του είναι να εκδώσει περισσότερα βιβλία για τον αναγνώστη που ψάχνει να ζήσει σπουδαίες εμπειρίες και θέλει να ταξιδέψει σε κόσμους που θα του προσφέρουν συναισθήματα που δε θα ξεχάσει ποτέ.

Δείτε το βιβλίο: Το θαυμάσιο πεπρωμένο της Άννας

Λεωνίδας Φιλίππου

O Λεωνίδας γεννήθηκε το Νοέμβριο του 1984 στη Λεμεσό. Αφού...

Ιωάννης Λάμπρος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Ιωάννης Λάμπρος, γεννήθηκε και ζει στην Β.Α. Χαλκιδική, είναι Φιλόλογος, απόφοιτος του Ψυχοπαιδαγωγικού Τμήματος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Έχει εργαστεί ως εκπαιδευτικός στην Β/θμια εκπαίδευση και επί είκοσι πέντε χρόνια ήταν Διευθυντής του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αρναίας.
Είναι συγγραφέας παιδικών παραμυθιών, ενώ ασχολείται ενεργά με ζητήματα και δράσεις που αποσκοπούν στην ανάδειξη του πλούτου, της ιδιαιτερότητας αλλά και των προβλημάτων
που αφορούν το περιβάλλον φυσικό και ανθρωπογενές στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής, αλλά και όλης της Μακεδονίας.
Η ενασχόλησή του με τη συγγραφή παιδικών κειμένων προέκυψε από την αγάπη του για τα παιδιά και την ανάγκη τους μάθουν να “συνομιλούν”, αλλά και να κατανοούν τις διαστάσεις που υπάρχουν πίσω από τις εικόνες και την ωραιοποιημένη βιτρίνα των πραγμάτων και των καταστάσεων γύρω τους.
Ελπίζει ότι οι μελλοντικές γενιές θα είναι πιο δραστήριες απέναντι στα παραπάνω θέματα.

Δείτε το βιβλίο: Το ταξίδι της Γαλαζούλας και του Τάκου – Το Μαγικό Μυστήριο του Χειμώνα

Ιωάννης Λάμπρος

Ο Ιωάννης Λάμπρος, γεννήθηκε και ζει στην Β.Α. Χαλκιδική, είναι...

Γεωργία Σκούρτη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η συγγραφέας Γεωργία Σκούρτη ανήκει στο ανθρώπινο είδος. Δεν υπάρχει κάτι αξιομνημόνευτο που χρειάζεται να ειπωθεί για αυτήν.
Επειδή, όμως επιμένετε: Γεννήθηκε στην καρδιά του χειμώνα στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας και από τότε κρυώνει πολύ. Ωστόσο, το Κάτω Νευροκόπι το κουβαλάει πάντα στην καρδιά της για να τη ζεσταίνει.
Διανύει την έκτη δεκαετία της ζωής της, λίγο αργά το θυμήθηκε να ξεκινήσει τη συγγραφή.
Έχει σπουδάσει ηλεκτρολόγος μηχανικός στο ΕΜΠ, αλλά θα ήταν πολύ πιο ευτυχισμένη αν είχε σπουδάσει γλωσσολογία ή ιατρική.
Είναι σύζυγος, αλλά όχι μητέρα. Εργάζεται εδώ και τριάντα χρόνια στον ΑΔΜΗΕ (πρώην κομμάτι της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού).
Αγαπάει πολύ τα ζώα και μέχρι σήμερα δεν έχει μισήσει κάποιον άνθρωπο.
Δεν ασχολείται με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οπότε δε θα είναι κι εύκολο να τη βρείτε, αν τύχαινε ποτέ να την αναζητήσετε…

Γεωργία Σκούρτη

Η συγγραφέας Γεωργία Σκούρτη ανήκει στο ανθρώπινο είδος. Δεν υπάρχει...

Leontakis

Αλέξανδρος Λεοντάκης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Αλέξανδρος Λεοντάκης γεννήθηκε στην Πάτρα τον Αύγουστο του 1982. Σπούδασε πολυμέσα υπολογιστών και μετέπειτα αρχαιολογία στα Γιάννενα. Μετά το πέρας των σπουδών του αναζήτησε την τύχη του στην Ευρώπη. Παράλληλα δε σταμάτησε ποτέ να γράφει ιστορίες.
Η συναναστροφή του με άλλες κουλτούρες και τρόπους ζωής, βοήθησαν στη διεύρυνση της κατανόησής του για τον κόσμο.
Το 2021 εξέδωσε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο: «Άγγελος στα Αστέρια» που βρέθηκε στην πρώτη δεκάδα των βραβείων του Public για νεανικά μυθιστορήματα.
Σήμερα ζει και εργάζεται στην Κύπρο.

Δείτε τα βιβλία: Άγγελος στα αστέρια

Μάτα η Μαλλιαρή Ντομάτα

Αλέξανδρος Λεοντάκης

Ο Αλέξανδρος Λεοντάκης γεννήθηκε στην Πάτρα τον Αύγουστο του 1982....

Έλενα Παναγή

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Έλενα Παναγή γεννήθηκε το 1993 στο Παραλίμνι της επαρχίας Αμμοχώστου. Σπούδασε φιλόλογος, στο τμήμα Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου και υποκριτική στη δραματική σχολή «Βλαδίμηρος Καυκαρίδης.» Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Νεοελληνική Φιλολογία, με θέμα διπλωματικής εργασίας: «Η μορφή της Κλυταιμνήστρας στην Τέταρτη Διάσταση του Γιάννη Ρίτσου και στον Δείπνο του Ιάκωβου Καμπανέλλη. Η δικαίωση της φόνισσας.» Εργάστηκε ως επαγγελματίας ηθοποιός σε παιδικές παραστάσεις όπως «Ο Τριγωνοψαρούλης», «Ο Σιμιγδαλένιος» κ.α. Ασχολείται με την απασχόληση και ψυχαγωγία παιδιών, καθώς επίσης με τη συγγραφή ποιημάτων, θεατρικών έργων και παραμυθιών.

Δείτε το βιβλίο: Το κυνήγι της χαμένης ευτυχίας

Έλενα Παναγή

Η Έλενα Παναγή γεννήθηκε το 1993 στο Παραλίμνι της επαρχίας...

Kobaios

Κώστας Κωβαίος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Κώστας Κωβαίος ξεκίνησε τη μαγειρική του πορεία το 1998 σπουδάζοντας τη μαγειρική τέχνη στη σχολή τουριστικών επαγγελμάτων Αναβύσσου. Πρώτος του σταθμός το Holiday Inn Athens (νυν Crowne Plaza),όπου και ήταν η πρώτη του εργασία ως επαγγελματίας, είχε την τύχη να εργαστεί εκεί την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων 2004.
Επόμενη στάση, το θρυλικό Jackson Hall στο Κολωνάκι. Mετά, Νότια με το άνοιγμα του Fish-bar σε Γλυφάδα και Κολωνάκι, σχεδόν ταυτόχρονα. Επιστροφή στα ξενοδοχεία, μετά από 3 χρόνια περίπου, στον Αστέρα Βουλιαγμένης.
Μετά από περίπου 13 “γεμάτα” χρόνια αναλαμβάνει το ξενοδοχείο London στη Γλυφάδα και παράλληλα αρχίζει να ασχολείται με την συνταγογραφία σε site και περιοδικά (ΕΡΤ, Beer & Bar magazine κ.λπ.).
Το 2017 με αγαπημένους του συναδέλφους, ιδρύουν το Acropolis Chef’s Club of Attica, μια νέα και καθαρή φωνή στην ελληνική γαστρονομία. Εντάσσεται στην ομάδα κριτών των Olymp Taste Awards.
Από το 2018 επιμελείται το μενού του Athens Coast hotel στη Γλυφάδα.
Συμμετείχε στην έκδοση του βιβλίου “Χορτάστε με την ψυχή σας”, όπου τα έσοδα στήριξαν τα Παιδικά Χωριά SOS.
Το καλοκαίρι του 2020, δημιουργείται ο ιστότοπος Hospitality Ambassadeurs με σκοπό την προβολή της ελληνικής φιλοξενίας σε όλο της το φάσμα.

Δείτε το βιβλίο: Cooking at Home

Κώστας Κωβαίος

Ο Κώστας Κωβαίος ξεκίνησε τη μαγειρική του πορεία το 1998...

Kyriazoglou

Ιωάννης Κυριαζόγλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Ιωάννης Κυριαζόγλου  αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Toronto, Canada με πτυχίο Bachelor of Arts (Hons) και με ειδίκευση στους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές και τα Οικονομικά, κερδίζοντας και Βραβείον Αριστείας.
Εργάσθηκε για περισσότερα από 45 χρόνια σε διεθνές επίπεδο (Καναδά, Αγγλία, Ελβετία, Ελλάδα, Λουξεμβούργο, Σαουδική Αραβία, κλπ.) σε διάφορες ανώτατες διοικητικές θέσεις σε διεθνείς εταιρείες και σε έργα του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.
Έχει συμμετάσχει σε οργανωτικές επιτροπές διεθνών συνεδρίων, είναι ιδρυτικό μέλος του Διαζώματος για την προστασία των αρχαίων Ελληνικών θεάτρων (https://diazoma.gr/) και συγγραφέας διαφόρων άρθρων και βιβλίων.
Τώρα είναι Editor-in-Chief του ηλεκτρονικού περιοδικού του Internal Controls Institute (https://www.theiic.org/), παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες και δίνει διαλέξεις σε θέματα προστασίας προσωπικών δεδομένων, πληροφορικής και IT Auditing.
Έχει κερδίσει το Πρώτο Βραβείο (1992, Πανελλήνιος Διαγωνισμός Λογοτεχνίας) για το Δοκίμιο του «Μηδέν και Άπειρο και η προοπτική του ανθρώπου στον 21ο αιώνα» και εκδόθηκε πρόσφατα η ποιητική του συλλογή ‘The Melina Anthology: Poems from the Heart and Soul’

Δείτε τα Βιβλία:

Προστασία προσωπικών δεδομένων (GDPR Protection)

Ζήσε πιο ευτυχισμένα και αρμονικά

Ο άνθρωπος στην Ηλεκτρονική Εποχή

Εγχειρίδιο Ελέγχου Πληροφορικής (IT Auditing Handbook)

Ιωάννης Κυριαζόγλου

Ο Ιωάννης Κυριαζόγλου  αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Toronto, Canada με...

Κυριακή Μωυσίδου

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Κυριακή Μωυσίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θέρμη Θεσσαλονίκης. Οι πρώτες σπουδές και οι πρώτες επαγγελματικές δραστηριότητες ήταν στον χώρο της Αγιογραφίας.
Σπούδασε σε ιδιωτική σχολή καλών τεχνών και άρχισε να ασχολείται με όλα τα είδη της εικαστικής τέχνης. Δούλεψε χρόνια στα Κ.Δ.Α.Π. του Δήμου Θέρμης και παράλληλα συμμετείχε σε οποιαδήποτε καλλιτεχνική βοήθεια χρειάζονταν τα σχολεία του Δήμου.
Έχει διακοσμήσει δημόσια και ιδιωτικά κτήρια και έχει κάνει σκηνικά σε θεατρικές παραστάσεις. Τα τελευταία χρόνια διατηρεί καλλιτεχνικό εργαστήρι σε κατάστημα του Δήμου Θέρμης, στο οποίο υπάρχουν αποκλειστικά δικές της δημιουργίες. Πειραματίζεται συνεχώς με διαφορετικά υλικά. Ξύλο, ύφασμα, δέρμα, σίδερο, πηλό και υλικά ανακυκλώσιμα, ανάλογα με την εποχή και τα ερεθίσματα που παίρνει από το περιβάλλον και τα γεγονότα.

Δείτε τα βιβλία:

Πορτοκαλοφύλλης

Το βατραχάκι της καρδιάς

Κυριακή Μωυσίδου

Η Κυριακή Μωυσίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θέρμη Θεσσαλονίκης. Οι...

Άκης Αντωνιάδης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Άκης Αντωνιάδης είναι Διδάκτωρ Νομικής με ειδίκευση στην Πνευματική Ιδιοκτησία. Έχει συγγράψει μελέτες και άρθρα για θέματα Αναπηρίας και Πνευματικής Ιδιοκτησίας.

Άλλα έργα του: Ο Περιορισμός του Δικαιώματος Πνευματικής Ιδιοκτησίας για Χάρη των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (2018).

Δείτε το βιβλίο: Δίκαιο πνευματικής ιδιοκτησίας – Βιβλιοθήκες και άτομα με αναπηρία

Άκης Αντωνιάδης

Ο Άκης Αντωνιάδης είναι Διδάκτωρ Νομικής με ειδίκευση στην Πνευματική...

Φωτεινή Κατσιμίρη

Φωτεινή Κατσιμίρη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Φωτεινή Κατσιμίρη κατάγεται από τη Ρόδο και είναι εκπαιδευτικός. Έχει δουλέψει σε δημόσια σχολεία στο Λονδίνο και την Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών της σπουδών στη Ρόδο, έγραψε το σενάριο για τις μικρού μήκους ταινίες “Abdullah” και “MEMO”. Οι ταινίες προβλήθηκαν σε διάφορα δημοτικά σχολεία της χώρας ως εκπαιδευτικό μέσο για την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα που αφορούν το προσφυγικό ζήτημα και τα ζώα.

Η αγάπη της για την εκπαίδευση, τα ζώα και τη φύση κατέχει κυρίαρχο ρόλο στο παιδαγωγικό της έργο. Είναι vegan τα τρία τελευταία χρόνια. Το 2022 μας παρουσιάζει το πρώτο της βιβλίο,  με τίτλο “Η Τσίκι στο κατάλευκο νησί”.

Δείτε το βιβλίο: Η Τσίκι στο κατάλευκο νησί

Φωτεινή Κατσιμίρη

Η Φωτεινή Κατσιμίρη κατάγεται από τη Ρόδο και είναι εκπαιδευτικός....

THeodosiou-Tryfonidou

Αριστονίκη Θεοδοσίου-Τρυφωνίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Αριστονίκη Θεοδοσίου-Τρυφωνίδου σπούδασε αυτό που αγαπούσε και ονειρευόταν: Ψυχολογία στο ΑΠΘ, με υποτροφία από το ΙΚΥΚ.
Έχει τέσσερις μεταπτυχιακές ειδικεύσεις: στη Συμβουλευτική ψυχολογία, στη Συστημική θεραπεία ζευγαριών, στη Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων και στην Εικαστική Θεραπεία.
Έχει διδακτορικό τίτλο στη Σχολική-Εξελικτική ψυχολογία.
Έχει, επίσης, εξειδικευτεί στην εφαρμογή μαθησιακών και ψυχοδιαγνωστικών τεστ, στην τραυματοθεραπεία, στη Γνωστική-Αναλυτική ψυχοθεραπεία, στη θεραπεία κακοποιημένων παιδιών,
εφήβων.
Την ενδιαφέρουν ερευνητικά: η προ-εφηβεία ως αναπτυξιακή περίοδος στα κορίτσια, η δόμηση των προσωπικών ταυτοτήτων, η μάθηση, τα κίνητρα στην εκπαίδευση, το παραμύθι.
Είναι συγγραφέας τεσσάρων βιβλίων και πέντε θεραπευτικών παραμυθιών. Αρθρογραφεί στον ημερήσιο τύπο.
Είναι πιστοποιημένη ψυχολόγος, από τον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο Ψυχολόγων, στην κλινική και εκπαιδευτική πρακτική. Έχει διδάξει σε διάφορα κολέγια και πανεπιστήμια στην Ελλάδα και στην
Κύπρο. Έχει συνεργαστεί με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. Στον ελεύθερο χρόνο της ψάχνει τι άλλο να μάθει… διαβάζοντας.
Πιστεύει στην ανθρώπινη θέληση και στον Θεό. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών.
Τα βιβλία της:
1. Ανασκόπηση Ψυχοπαιδαγωγικών Θεμάτων, Εκδόσεις Γκιούρδας, 2010
2. Σκλήρυνση κατά Πλάκας: Η Δοκιμασία της Ψυχής, Εκδόσεις Φυλλίς Εκδοτική
3. Μαμά, μπαμπά μ’ ακούτε; Εκδόσεις Αναζητήσεις
4. Καστέλα, ξέρεις να ζωγραφίζεις Αγγέλους; Χρυσή Πέννα Εκδόσεων Γκιούρδας, 2009
5. Παραμύθια του Οσελότου: Συλλογικός τόμος Οσελότου. Οσελότος, 2015
6. Το κορίτσι που δεν ήθελε να βγαίνει διάλειμμα, Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, 2016
7. Η Μαριονέττα φόβος, Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, 2015
8. Εσύ ξέρεις να ξεχωρίζεις το καλό και το κακό άγγιγμα. Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, 2015
9. Παππού, με θυμάσαι; Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, 2017
10. Παι-Ζώντας με το παιδί μέσα μας, ebook τόμος 1, Εκδόσεις Upbility, 2017
11. Παι-Ζώντας με το παιδί μέσα μας, τόμος 2, υπό έκδοση

Δείτε το βιβλίο: Μπορείς να ζεις με τις μισές σου ρίζες;

 

Αριστονίκη Θεοδοσίου-Τρυφωνίδου

Η Αριστονίκη Θεοδοσίου-Τρυφωνίδου σπούδασε αυτό που αγαπούσε και ονειρευόταν: Ψυχολογία...

Politou

Μαρία Πολίτου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Μαρία Πολίτου γεννήθηκε και μεγάλωσε σ’ έναν τόπο μαγικό. Η δική της ύπαρξη ζυμώθηκε με τις γεύσεις και τ’ αρώματα του βουνού, του κάμπου και της θάλασσας. Το θρόισμα που ξεγλιστρούσε από το βουνό, το βουητό των μελισσών, το άρωμα του φρεσκοοργωμένου χωραφιού και η θαλασσινή αύρα αποτέλεσαν τη συνταγή της μαγείας και της ευτυχίας που την ακολούθησαν σε κάθε βήμα της ζωής της. Η προσπάθειά της σήμερα επικεντρώνεται στο μπόλιασμα αυτής της μαγείας και ευτυχίας με το κρυμμένο θαύμα που φωλιάζει στην ψυχή κάθε παιδιού. Δεν φοβάται μήπως η μαγεία τελειώσει γιατί η πηγή της βρίσκεται πια μέσα μας. Το μόνο που φοβάται είναι μήπως χαθούν οι μαγικοί τόποι από ανθρώπους που δεν γνώρισαν ποτέ στη ζωή τους ούτε τη μαγεία ούτε την ευτυχία ούτε την αγάπη και δεν αντιλαμβάνονται ότι θα τη στερήσουν τόσο απ’ τα ίδια τους τα παιδιά όσο κι από το αθώο αύριο.

Δείτε το βιβλίο: Ο Γυριστρούλης και οι Ό,τι Νάνοι… στη χώρα των Σωστοφάγων

Μαρία Πολίτου

Η Μαρία Πολίτου γεννήθηκε και μεγάλωσε σ’ έναν τόπο μαγικό....

Gklaberis

Θεόδωρος Αθ. Γκλαβέρης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Θεόδωρος Γκλαβέρης του Αθανασίου και της Αθανασίας γεννήθηκε το 1956 στη Σίνδο Θεσσαλονίκης, όπου και κατοικεί τα τελευταία 67 χρόνια.
Το 1974 αποφοίτησε από το εξατάξιο ιδιωτικό Γυμνάσιο Σίνδου του μαθηματικού Χαρ. Λυσαρίδη και το 1978 από τη Νομική Σχολή του Α.Π.Θ. Από το Φεβρουάριο του 1981 ασκεί μάχιμη δικηγορία στη Θεσσαλονίκη. Για αρκετά χρόνια διετέλεσε νομικός σύμβουλος, αρχικά της Αγροτικής Τράπεζας και μετά της Τράπεζας Πειραιώς.
Εκλέχθηκε επανειλημμένα Δημοτικός Σύμβουλος και διετέλεσε συντάκτης της ημερήσιας εφημερίδας «Θεσσαλονίκη», στο αθλητικό και ελεύθερο ρεπορτάζ. Υπήρξε πρωτεργάτης της έκδοσης και βασικός συντάκτης της μηνιαίας τοπικής εφημερίδας «Η Σίνδος». Άρθρα και ρεπορτάζ του για το περιβάλλον, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και την τοπική ιστορία, έχουν δημοσιευθεί επίσης στην ημερήσια εφημερίδα «Μακεδονία» και στα περιοδικά «Εχέδωρος» και «Μακεδονική Ζωή». Συνέγραψε τα ιστοριογραφικά έργα «Ο κάμπος της Θεσσαλονίκης» 1998, έκδοση Κοινότητας Καλοχωρίου και «Εκ Δυσμών» 2021, εκδόσεις «Φυλάτος».

Είναι παντρεμένος με την ψυχολόγο Κυριακή Παρίση, με την οποία έχουν τρία παιδιά, τον Αθανάσιο, δικηγόρο Θεσσαλονίκης, τον Ελευθέριο, τελειόφοιτο του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιόνιου Πανεπιστημίου και την Αλίκη, φοιτήτρια της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ.

Δείτε τα βιβλία: Εκ δυσμών
  Εν Θεσσαλονίκη

Θεόδωρος Αθ. Γκλαβέρης

Ο Θεόδωρος Γκλαβέρης του Αθανασίου και της Αθανασίας γεννήθηκε το...

Arxitektonidou-1

Κυριακή Αρχιτεκτονίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Κυριακή Αρχιτεκτονίδου σπούδασε Φιλοσοφία και Παιδαγωγική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Έχει διδάξει σε φροντιστήρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ ταυτόχρονα ασχολήθηκε με τη λογοτεχνία και τη συγγραφή ποιημάτων και διηγημάτων. Ποίημά της με τίτλο «Η Δίκη» έχει δημοσιευτεί στο λογοτεχνικό περιοδικό «Μουσών Μέλαθρον», ενώ για το ποίημά της «Απανταχού Ελληνισμός» το οποίο περιλαμβάνεται στην Ανθολογία Ζ΄ Παγκόσμιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Αμφικτιονίας Ελληνισμού έχει λάβει Τιμής Ένεκεν και Έπαινο.

Παράλληλα διηγήματά της με τίτλο «Ο μικρός κυρ Χαράλαμπος» και «Η Δικαίωση» έχουν εκδοθεί στην «Ανθολογία πεζού λόγου» του συλλόγου Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος, ο οποίος μάλιστα της έχει απονείμει Τιμής Ένεκεν για τη συμμετοχή της στον 150 Διαγωνισμό Ποίησης, Διηγήματος, Δοκιμίου. Αργότερα έγινε και μέλος του Συλλόγου, όπου και παραμένει ως τώρα. Πέραν των παραπάνω έχει συμμετάσχει και ως ομιλήτρια στην επιστημονική διημερίδα νέων με θέμα: «Ο κόσμος μας στη θεωρία του χρόνου», αναπτύσσοντας το θέμα περί των δικαιωμάτων των ανήλικων παιδιών.

Δείτε το βιβλίο: Ο καθηγητής

Κυριακή Αρχιτεκτονίδου

Η Κυριακή Αρχιτεκτονίδου σπούδασε Φιλοσοφία και Παιδαγωγική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο...

Katsonis

Λουκάς Κατσώνης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Λουκάς Κατσώνης γεννήθηκε το 1979 στη Θεσσαλονίκη όπου και ζει μέχρι και σήμερα με την οικογένεια του. Λάτρης της μουσικής, των ταξιδιών, της λογοτεχνίας και του κινηματογράφου πάντα αναζητά διαφορετικούς και εναλλακτικούς τρόπους έκφρασης. Η δημιουργία ιστοριών είναι η μεγάλη του αγάπη. Αντλεί την έμπνευση του από τα ταξίδια του και από την έντονη καθημερινότητα που βιώνει ως επιτυχημένο στέλεχος επιχειρήσεων. Σπούδασε Οικονομικά με μεταπτυχιακές σπουδές στην Διοίκηση Επιχειρήσεων. Εργάστηκε για αρκετά χρόνια στον τραπεζικό κλάδο και στην συνέχεια ως διευθυντής πωλήσεων και εκπαιδευτής πωλήσεων στον ιδιωτικό τομέα. Παράλληλα έχει διδάξει Διοίκηση Επιχειρήσεων σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά τμήματα ενώ έχει κάνει με εξαιρετική επιτυχία κύκλο παρουσιάσεων σχετικά με την αυτογνωσία και το δρόμο της επιτυχίας σε φοιτητές.

Δείτε το βιβλίο: Ψημένο κάστανο

Λουκάς Κατσώνης

Ο Λουκάς Κατσώνης γεννήθηκε το 1979 στη Θεσσαλονίκη όπου και...