Οι συγγραφείς και συντελεστές των βιβλίων μας


Zaxariou

Περσεφόνη Ζαχαρίου

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Περσεφόνη Ζαχαρίου είναι απόφοιτη του τμήματος Animation and Interactive Media της ΑΚΤΟ και του Τμήματος Πληροφορικής του ΤΕΙ Αθηνών. Έχει κάνει μαθήματα ελευθέρου σχεδίου στο εργαστήριο του Λάζαρου Κτενίδη. Ασχολείται με την εικονογράφηση και το character design. Έχει εργαστεί σε διάφορους τομείς, έχει λάβει μέρος ως ζωγράφος σε παιδικές παραστάσεις, δημιουργήσει ιστοσελίδες και διαφημιστικά καρτούν. Η Ωραία Κοιμισμένη είναι το πρώτο βιβλίο που εικονογραφεί.

Δείτε το βιβλίο: Η Ωραία Κοιμισμένη

Περσεφόνη Ζαχαρίου

Η Περσεφόνη Ζαχαρίου είναι απόφοιτη του τμήματος Animation and Interactive...

THeofanous Dimitra

Δήμητρα Θεοφάνους

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ονομάζομαι Δήμητρα Θεοφάνους και έχω γεννηθεί τον Οκτώβριο του 1992 στη Κύπρο, σε ένα χωριό της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου. Σπούδασα Νηπιαγωγός στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών Ιωαννίνων και το 2016, ολοκλήρωσα το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Θεωρία, Πρακτική και Αξιολόγηση Διδασκαλίας», του Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στην Κύπρο. Λατρεύω τα παιδικά βιβλία και τα παραμύθια, έτσι το 2016 βρήκα το θάρρος να γράψω και να εικονογραφήσω το πρώτο μου παραμύθι. Πιστεύω στη δύναμη του παραμυθιού, αφού πέρα από την ψυχαγωγία, βοηθάει το παιδί να αναπτύξει σε μεγάλο βαθμό τη φαντασία του.

Δείτε το βιβλίο: Το γλυκόδεντρο

Δήμητρα Θεοφάνους

Ονομάζομαι Δήμητρα Θεοφάνους και έχω γεννηθεί τον Οκτώβριο του 1992...

Telmetidis

Κωνσταντίνος Τελμετίδης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Κωνσταντίνος Τελμετίδης γεννήθηκε στην Κατερίνη το 1956. Είναι απόφοιτος της Γερμανικής Ανώτατης Σχολής των Σπορ Κολωνίας, με εξειδίκευση στο Ποδόσφαιρο. Επίσης κατέχει και το Δίπλωμα Προπονητού ποδοσφαίρου Β (Lizenz B), της Γερμανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου. Υπήρξε καθηγητής (με απόσπαση) στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. των Τρικάλων και στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Α.Π.Θ. για τη διδασκαλία του ποδοσφαίρου. Το 2005 αναγορεύτηκε σε «Καθηγητή Ποδοσφαίρου» της Ε.Π.Ο. και εργάσθηκε ως τακτικός καθηγητής – Εκπαιδευτής στις Σχολές Προπονητών Ποδοσφαίρου. Μέχρι το 2019 υπηρέτησε στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ως μόνιμος καθηγητής Φυσικής Αγωγής.

Ασχολήθηκε με τη συγγραφή βιβλίων και σημειώσεων για το παιδικό, το ερασιτεχνικό και το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, δημοσίευσε σειρά άρθρων σε περιοδικά και εργασίες σε συνέδρια. Παρακολούθησε και δίδαξε σε σεμινάρια, συνέδρια και συμπόσια στην Ελλάδα και το εξωτερικό σχετικά με το ανδρικό αλλά και το γυναικείο ποδόσφαιρο. Διετέλεσε παίκτης και προπονητής ποδοσφαίρου σε ερασιτεχνίκες και επαγγελματικές ομάδες στην Ελλάδα και την Γερμανία.

Δείτε το βιβλίο: Το ποδόσφαιρο και η συνεχής εξέλιξη του

Κωνσταντίνος Τελμετίδης

Ο Κωνσταντίνος Τελμετίδης γεννήθηκε στην Κατερίνη το 1956. Είναι απόφοιτος...

Δημήτρης Δούμας

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Δημήτρης Δούμας γεννήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου του 1990 στην πόλη της Φλώρινας. Το 2012 ακολουθώντας το όνειρό του αποφοίτησε από το Ιστορικό-Αρχαιολογικό της Φιλοσοφικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Σήμερα ζει στη Φλώρινα. Παρακολουθεί σεμινάρια που απευθύνονται είτε στην εκπαίδευση παιδιών, είτε ενηλίκων. Έχει εργαστεί ως φιλόλογος σε φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης για τέσσερα χρόνια. Παράλληλα ασχολείται με τη λογοτεχνία και τη ζωγραφική.

Δείτε το βιβλίο:  Χριστουγεννιάτικο δώρο την 25η Ιουνίου

 

Δημήτρης Δούμας

Ο Δημήτρης Δούμας γεννήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου του 1990 στην...

THeofanous Georgia

Γεωργία Θεοφάνους

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Γεωργία Θεοφάνους γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Δερύνεια της Κύπρου. Είναι ψυχολόγος, απόφοιτη του πανεπιστημίου Κρήτης, και εμψυχώτρια θεατρικής αγωγής -και για παιδιά με ειδικές ικανότητες. Έχει επίσης πιστοποίηση στη Δραματοθεραπεία.

Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως εμψυχώτρια θεατρικής αγωγής για παιδιά με ειδικές ικανότητες αλλά και σε διάφορα σχολεία, παιδικούς σταθμούς και στον Δήμο της περιοχής της.

Σκηνοθετεί παραστάσεις και κάνει και εργαστήρια αυτοπεποίθησης και αυτογνωσίας για μικρά και μεγάλα παιδιά. Η αγάπη της για τα παιδιά με ειδικές ικανότητες την οδήγησαν να γράψει αυτό το αλληγορικό παραμύθι για την αξία της διαφορετικότητας.

Δείτε το βιβλίο: Μαργαρίτα – Ένα παραμύθι για τη διαφορετικότητα και την αξία του να είναι κανείς

Γεωργία Θεοφάνους

Η Γεωργία Θεοφάνους γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Δερύνεια της Κύπρου....

Kortesi

Άννα Κορτέση

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Άννα Κορτέση γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Ν.Σκοπό Σερρών.
Ασχολήθηκε με τη συγγραφή και τον εθελοντισμό από πολύ μικρή ηλικία. Αργότερα συνταύτισε τη συγγραφή με τον εθελοντισμό και από τότε προσφέρει όλα τα έσοδα από την πώληση των
βιβλίων της για φιλανθρωπικό σκοπό.
Είναι μητέρα ενός μικρού αγοριού και πρωταθλήτρια σκοποβολής.
Καθημερινά με το έργο της αποδεικνύει έμπρακτα ότι εκεί που υπάρχει θέληση και αγάπη όλα, ακόμη και τα πιο δύσκολα, μπορούν να πραγματοποιηθούν.

Δείτε τα Βιβλία:

Νίνα η Λεμονίτα

Για τον … Άγγελο!

Άννα Κορτέση

Η Άννα Κορτέση γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Ν.Σκοπό Σερρών. Ασχολήθηκε...

Dimitropoulou

Μαρία Δημητροπούλου

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Μαρία Δημητροπούλου γεννήθηκε το 1985 στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στη Γερμανία. Σπούδασε στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α. Π. Θ., στο 4ο Εργαστήριο Zωγραφικής, από όπου αποφοίτησε το 2014 με άριστα.

Από το 2012 εκτίθεται το έργο της σε εκθέσεις εντός και εκτός Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα με τη δραστηριότητά της ως εικαστικός, εργάζεται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, αλλά και σε Ιδιωτικά Εκπαιδευτικά Κέντρα.

Δείτε το βιβλίο: Ύμνοι στη Χαρά – Ένα ξυπνητήρι αλλιώτικο

Μαρία Δημητροπούλου

Η Μαρία Δημητροπούλου γεννήθηκε το 1985 στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε...

Markatou

Βιβή Μαρκάτου

Κατηγορία: Εικονογράφος

Σπούδασε θεατρολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (8,25) και Γραφιστική στο Ιεκ Ξινή και ΔΙΕΚ Λαμίας ενώ είναι κάτοχος Msc Computer Animation από το University of Portsmouth (τιμήθηκε με τον τίτλο του valedictorian στην τελετή αποφοίτησης των μεταπτυχιακών φοιτητών). Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια θεάτρου και ιστορία τέχνης από το Freie Universitaet, το Εθνικό θέατρο και άλλους οργανισμούς πάνω σε θέματα της Τέχνης ως μέσο θεραπείας, παιδικό παραμύθι και παιδικό θέατρο ενώ η μεταπτυχιακή της εργασία είχε ως θέμα την ενσυναισθησία (Einfühlung) αντιπαραβάλλοντας Μπρεχτικές πρακτικές- Verfremdungseffekt. Έχει συνεργαστεί με την Γερμανική Πρεσβεία στην Ελλάδα αλλά και πολλούς εκδοτικούς ανά την χώρα με δημοσιευμένα πάνω από 20 βιβλία και e-books. Το 2019 θα φτάσει στους finalist στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου από τα Pinewood Studios σε συνεργασία με την Πηνελόπη Μπεκιάρη με το »The White Wings» και η ίδια ταινία θα γίνει official selected την ίδια χρονιά από το Φεστιβάλ Chaniartoon, στα Χανιά. Το 2016 κείμενό της συμπεριλαμβάνεται από τον Δήμο Κιλκίς ‘’Ιστορίες της Πόλης μας’’ και διακρίνεται μαζί με άλλα. Το 2013 αποσπά το πρώτο Πανελλήνιο βραβείο νεοεμφανιζόμενου θεατρικού συγγραφέα για ένα της μονόπρακτο ενώ κατέχει αρκετές διακρίσεις και βραβεία πανελλαδικά και στο εξωτερικό στην ζωγραφική και στο σχέδιο με το 2009 να διακρίνεται ανάμεσα σε άλλα νέα ταλέντα από το Περιοδικό 9 και την Ελευθεροτυπία και να λαμβάνει δια χειρός το βραβείο της από τον Άγγελο Μαστοράκη και Βλάσση Βέλιο. Τέλος την ίδια χρονιά θα λάβει το πρώτο πανελλήνιο βραβείο νεαρής ραδιοφωνικής παραγωγού υπό την αιγίδα της UNESCO για ένα πολιτιστικό της αφιέρωμα στο Διεθνές έτος αστρονομίας. Επικουρικά διατελεί εξωτερικός ανταποκριτής του Γαλαξία fm 92,1 ενώ έχει κληθεί δύο φορές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο για κάλυψη πολιτιστικού ρεπορτάζ. Έχει παρουσιάσει εκδηλώσεις και έχει πραγματοποιήσει εργαστήρια για δήμους, οργανισμούς και βιβλιοθήκες. Είναι γνωστή για τις εθελοντικές της δράσεις και την διακριτή παρουσία της στον πολιτιστικό χώρο. Είναι διαδικτυακή ακτιβίστρια και βιβλιόφιλος. Γνωρίζει και μιλά αγγλικά και γερμανικά.

Δείτε τα βιβλία:

Οι τρεις νεράιδες της Ονειρούπολης

Τύχη… ουρανοκατέβατη

Τύχη… ουρανοκατέβατη

Το δέντρο που μιλούσε

Η περιπέτεια του Κοκό

Τα πολύχρωμα μπαλόνια/The colorfull balloons

Ο σοκολατένιος πλανήτης σε κίνδυνο

Βιβή Μαρκάτου

Σπούδασε θεατρολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (8,25) και Γραφιστική στο Ιεκ...

Μαρία Καντεράκη

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Μαρία Καντεράκη ζει στη Θεσσαλονίκη. Έχει εργαστεί ως συντηρήτρια εκκλησιαστικών εικόνων και τοιχογραφιών σε εργαστήρια και εκκλησίες, καθώς και με την κατασκευή Βυζαντινών ψηφιδωτών. Έχει εικονογραφήσει έξι παραμύθια σε συνεργασία με εκδοτικούς οίκους. Αν την ρωτήσεις όμως θα δηλώσει απλώς καλλιτέχνης!
Η καθημερινότητά της γεμάτη στιγμές δημιουργίας, όπου εξερευνά νέες εικαστικές προσεγγίσεις με τη χρήση διαφορετικών υλικών και τεχνικών.
Με τον ίδιο ενθουσιασμό θα ανακατέψει τις σκόνες και θα αγιογραφήσει, θα ζωγραφίσει με λάδια σε καμβά, θα φτιάξει μαριονέτες με χαρτοπολτό, θα ζωγραφίσει τις νεροκολοκύθες που καλλιεργεί, ή θα φτιάξει χαρακτικά σε λινόλεουμ.
Έχει πάρει μέρος σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις.
Η εικονογράφηση παιδικών βιβλίων είναι μια αγαπημένη της ενασχόληση επειδή της αρέσει να κολυμπά στα χρώματα, να χορεύει με τον άνεμο, και να τραγουδά στη βροχή.

Δείτε το βιβλίο: Το ταξίδι της Γαλαζούλας και του Τάκου – Το Μαγικό Μυστήριο του Χειμώνα

Μαρία Καντεράκη

Η Μαρία Καντεράκη ζει στη Θεσσαλονίκη. Έχει εργαστεί ως συντηρήτρια...

Diamantidou

Μαρία Διαμαντίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Μαρία Κυριλλίδου-Διαμαντίδου γεννήθηκε το 1964 στο Μαυρόχωρι Καστοριάς. Είναι παντρεμένη με τον Παύλο Διαμαντίδη και έχουν αποκτήσει δύο γιους. Σταμάτησε το σχολείο μετά την πρώτη τάξη του Γυμνασίου, γιατί έπρεπε να εργαστεί. Μετά από τριάντα πέντε χρόνια και αφού σταμάτησε να εργάζεται, γύρισε στο σχολείο και στη μάθηση που τόσο αγαπά. Τελείωσε το Εσπερινό Γυμνάσιο Καστοριάς με άριστα (20) και συνεχίζει στο Εσπερινό Λύκειο Καστοριάς με άριστες επιδόσεις στα μαθήματά της. Με αγάπη για τα γράμματα και με σεβασμό για ό,τι της προσφέρεται στο σχολείο της, ονειρεύεται να γίνει η δασκάλα που πάντα ήθελε, περνώντας στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Έχει διατελέσει Πρόεδρος, για τέσσερα δημιουργικά χρόνια, στον Πολιτιστικό Σύλλογο Μηλίτσας -στο χωριό του άντρα της όπου και κατοικούν. Από μικρή γράφει ποιήματα και παραμύθια. Έχει συμμετοχή στο συλλογικό βιβλίο με τίτλο «Η τελευταία μέρα». Το βιβλίο προέκυψε μετά από σεμινάρια δημιουργικής γραφής που παρακολούθησε στην πόλη της Καστοριάς. Τα σεμινάρια έγιναν με τη συνεργασία του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας της Φλώρινας και του Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Καστοριάς, όπου και είναι φίλη. Το βιβλίο εκδόθηκε το 2017 από τη LIBRON και τα έσοδα πηγαίνουν στον παραπάνω σύλλογο.
Συνεχίζει να γράφει όταν αυτά που βλέπει και ακούει αγγίζουν τον συναισθηματικό της κόσμο.

Δείτε το βιβλίο: Η Ροδοπέταλη – Ένας υπέροχος γάμος

Μαρία Διαμαντίδου

Η Μαρία Κυριλλίδου-Διαμαντίδου γεννήθηκε το 1964 στο Μαυρόχωρι Καστοριάς. Είναι...

Florou-Ioanna

Ιωάννα Φλώρου

Κατηγορία: Εικονογράφος

H Φλώρου Ιωάννα γεννήθηκε το 1988 στην Κοζάνη και σήμερα ζει και εργάζεται στην Θεσσαλονίκη. Είναι διπλωματούχος του τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του ΔΠΘ Ξάνθης και τελειόφοιτος της σχολής Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΑΠΘ. Ειδικεύεται στη ζωγραφική και το σχέδιο και έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις και εικαστικά σεμινάρια. Παράλληλα έχει ασχοληθεί με τη δημιουργία σκηνικών σε εργαστήριο θεάτρου.

Δείτε το βιβλίο: Υγειοκλοπές

Ιωάννα Φλώρου

H Φλώρου Ιωάννα γεννήθηκε το 1988 στην Κοζάνη και σήμερα...

Jojo A Γεωργία Αντωνίου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Γεωργία Αντωνίου με λογοτεχνικό ψευδώνυμο JoJo A γεννημένη στην Κύπρο, στην επαρχία Λεμεσού το 1989, ανέπτυξε από μικρή ηλικία μια βαθιά αγάπη για τα ποιήματα, την ιστορία και τα λογοτεχνικά κείμενα. Στα 18 της, αποφάσισε να ακολουθήσει το πάθος της και να σπουδάσει Ιστορία και Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, στην Ελλάδα.
Μετά την αποφοίτησή της, εργάστηκε για λίγο στον επιστημονικό της κλάδο, ενώ ταυτόχρονα εξερευνούσε διάφορες άλλες επαγγελματικές διαδρομές. Η ανάγνωση βιβλίων ξεκίνησε ως χόμπι και μορφή χαλάρωσης, αλλά σύντομα εξελίχθηκε σε μια παθιασμένη συνήθεια. Η αρχική της αγάπη για τα ιστορικά μυθιστορήματα επεκτάθηκε στη ρομαντική επιστημονική φαντασία, και σύντομα ξεκίνησε να σκέφτεται τη δημιουργία του δικού της βιβλίου, αφιερώνοντας καθημερινά χρόνο στο γράψιμο.
Με τον καιρό, παντρεύτηκε και αφιερώθηκε στην οικογένειά της, αγκαλιάζοντας τον ρόλο της μητέρας με ένα αξιολάτρευτο παιδί. Παρά τις προκλήσεις, με την ενθάρρυνση και υποστήριξη του συζύγου της, κατάφερε να ολοκληρώσει το πρώτο της λογοτεχνικό έργο.
Πιστεύω της: «Μην ξεχνάτε ότι στη φαντασία μας καραδοκούν οι πιο κρυφοί μας πόθοι».

Δείτε το βιβλίο: Αιώνιο Κάλεσμα

Jojo A Γεωργία Αντωνίου

Η Γεωργία Αντωνίου με λογοτεχνικό ψευδώνυμο JoJo A γεννημένη στην...

Αβάσης Κωνσταντίνος

Κατηγορία: Εικονογράφος

Ο Αβάσης Κωνσταντίνος έχει γεννηθεί στο χωριό Εξαπλάτανος του Νομού Πέλλας το 1969. Είναι απόφοιτος του Γενικού Λυκείου. Από μικρός ανακάλυψε ότι έχει ταλέντο στη ζωγραφική και έπειτα από πολλή δουλειά κατάφερε να το αξιοποιήσει και να ζήσει την αναγνώριση! Είναι αυτοδίδακτος και του αρέσουν όλα τα είδη ζωγραφικής!

Δείτε το βιβλίο: Κρύφτηκε ο χειμώνας 

Αβάσης Κωνσταντίνος

Ο Αβάσης Κωνσταντίνος έχει γεννηθεί στο χωριό Εξαπλάτανος του Νομού...

Stathopoulos

Αθανάσιος Σταθόπουλος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Θανάσης Σταθόπουλος γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1980 και μεγάλωσε στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας. Το 1998 εισήχθη στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων από την οποία αποφοίτησε το 2002 με τον βαθμό του Ανθυπολοχαγού. Έχει υπηρετήσει ως Αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού στη Χίο, τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα όπου και υπηρετεί τα τελευταία χρόνια με τον βαθμό του Ταγματάρχη. Έχει παρακολουθήσει ως Αξιωματικός εκπαιδεύσεις στις ΗΠΑ και τη Γερμανία. Μιλά άριστα  Αγγλικά, Ισπανικά και Γερμανικά.

Ως συγγραφέας, έχει παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια δημιουργικής γραφής. Μέσα από τα παραμύθια του, θέλει να μεταδίδει στα παιδιά αλλά και στους μεγάλους, μηνύματα όπως η αγάπη, η φιλία και η ευγνωμοσύνη. Αγαπά πολύ τα ζώα και το περιβάλλον και μετέχει συχνά σε εκδηλώσεις για την προστασία τους. Στο σπίτι του έχει δύο σκυλάκια, τη Λούση και τον Όλιβερ.

Είναι λάτρης του κινηματογράφου, της λογοτεχνίας και του αθλητισμού.

Δείτε το βιβλίο: Το άγαλμα και η γατούλα

Αθανάσιος Σταθόπουλος

Ο Θανάσης Σταθόπουλος γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1980 και μεγάλωσε...

Λένη Λαμπρίδη

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Λένη Λαμπρίδη γεννήθηκε στην Αθήνα το 2007 και όταν ήταν 3 ετών μετακόμισε με τους γονείς της στη Μυτιλήνη. Σήμερα είναι μαθήτρια λυκείου. Από μικρή έδειξε την κλίση της στη ζωγραφική και έχει πάρει μέρος σε πολλές τοπικές ομαδικές εκθέσεις.
Το 2023 συμμετείχε στον πανελλήνιο διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα «Άγριες μέλισσες και άλλοι επικονιαστές στα λουλούδια του τόπου μου» όπου έλαβε έπαινο.
Για την έναρξη της Aegean Regatta 2023, που πραγματοποιήθηκε στον Μόλυβο της Λέσβου, επιλέχθηκε σχέδιό της το οποίο τυπώθηκε σε καρτ ποστάλ από τη διοργάνωση.
Στόχος της είναι να σπουδάσει στη Σχολή Καλών Τεχνών.

Δείτε το βιβλίο: Η Μία και η Άλλη – η μυστηριώδης εξαφάνιση…

Λένη Λαμπρίδη

Η Λένη Λαμπρίδη γεννήθηκε στην Αθήνα το 2007 και όταν...

Kalliopi-Oyzoun-Andreou

Καλλιόπη Ουζούν – Ανδρέου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Καλλιόπη, γεννήθηκε το 1986 και μεγάλωσε στο Σιδηρόκαστρο Σερρών. Από μικρή της άρεζε να πλάθει τις δικές της ιστορίες και να τις αποτυπώνει στο ημερολόγιό της. Σπούδασε στο τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Στα χρόνια που ακολούθησαν εξειδικεύτηκε στην Ειδική Αγωγή, γνωρίζει τη Νοηματική γλώσσα και τη γραφή Braille. Διδάσκει πάνω από δέκα χρόνια σε παιδιά Μέσης Εκπαίδευσης. Σήμερα ζει στις Σέρρες με τον σύζυγό της Ζαχαρία Παπανικολάου Διδάκτορα της Γεωπονικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και τον γιο τους Νικόλα, ο οποίος αποτέλεσε έμπνευση για την έκδοση του πρώτου της έργου.

Email: kalliope.ouzounandreou@gmail.com , @kalliope_ouz

Δείτε το Βιβλίο: Το μαγικό φτερό

Καλλιόπη Ουζούν – Ανδρέου

Η Καλλιόπη, γεννήθηκε το 1986 και μεγάλωσε στο Σιδηρόκαστρο Σερρών....

Papadopoulou Anastasia

Αναστασία Παπαδοπούλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Αναστασία Παπαδοπούλου είναι εκπαιδευτικός Πληροφορικής (ΠΕ86) και έχει καταρτιστεί σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο μέσω του προγράμματος «Αριάδνη» του ΕΚΠΑ με θέμα: «Κατάρτιση Επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας για το φαινόμενο του εθισμού των εφήβων στο διαδίκτυο και για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα παιδιά και οι έφηβοι από την ανεξέλεγκτη χρήση του διαδικτύου».
Παράλληλα, είναι πρέσβειρα της ακαδημίας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου πραγματοποιώντας πολλές ενημερώσεις σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, ενώ έχει συμμετάσχει ως εισηγήτρια και στο Πρόγραμμα Επιμόρφωσης «Ψυχική Υγεία και Διαδίκτυο: Δυσλειτουργικές συμπεριφορές στο Διαδίκτυο – Τρόποι παρέμβασης και πρόληψης» του ΚΕΔΙΒΙΜ του ΕΚΠΑ.
Έχει καταρτίσει ειδικό πρόγραμμα αγωγής υγείας με τίτλο «Εκπαιδεύοντας τους γονείς μας στο ασφαλές διαδίκτυο» το οποίο έχει παρουσιαστεί στο 7ο Διεθνές Συνέδριο για την προώθηση της εκπαιδευτικής καινοτομίας και στα πλαίσια της προσφοράς της έχει συγγράψει θεατρικές παρατάσεις σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο, οι οποίες έχουν παρουσιαστεί με επιτυχία στο πλαίσιο μαθητικών φεστιβάλ.

Δείτε το βιβλίο Χριστουγεννιάτικες ιστορίες ασφαλούς διαδικτύου

Αναστασία Παπαδοπούλου

Η Αναστασία Παπαδοπούλου είναι εκπαιδευτικός Πληροφορικής (ΠΕ86) και έχει καταρτιστεί...

Eirini Sismanidou

Ειρήνη Σισμανίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Ειρήνη Σισμανίδου έχει αποφοιτήσει από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων. Το ένα αφορά την Ειδική αγωγή και το άλλο τη Διοίκηση της Εκπαίδευσης. Έχει υπηρετήσει από πολλές θέσεις την εκπαίδευση σε πολλά μέρη της Ελλάδας, ως εκπαιδευτικός γενικής και ειδικής αγωγής και ως διοικητικό προσωπικό σε Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ παράλληλα έχει συμμετάσχει σε πλήθος σεμιναρίων και συνεδρίων σχετικών με παιδαγωγικά ζητήματα. Τα ενδιαφέροντά της περιλαμβάνουν θέματα ειδικής αγωγής και συμπερίληψης μαθητών και μαθητριών με δυσκολίες, καθώς και θέματα διαφορετικότητας και ζητημάτων του φύλου. Δείτε το βιβλίο Μαθαίνω να διαβάζω αλλιώς

Ειρήνη Σισμανίδου

Η Ειρήνη Σισμανίδου έχει αποφοιτήσει από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής...

Paliouras

Αριστείδης Παλιούρας

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Αριστείδης Παλιούρας είναι πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στην «Επιστήμη των Υπολογιστών» του τμήματος Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολείται με την Επιστήμη των Υπολογιστών από το 1989 και είναι καθηγητής Πληροφορικής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση τα τελευταία 14 χρόνια. Ασχολείται με την εκπαιδευτική ρομποτική από το 2010 και συμμετέχει κάθε χρόνο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής σε όλες τις κατηγορίες (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο).
Τα τελευταία τέσσερα χρόνια (2011 – 2015) είναι υποδιευθυντής του 1ου Γενικού Λυκείου Αρτέμιδος.
Από το 2011 (έως σήμερα 2015) είναι συνεργάτης του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ» και έχει συμμετάσχει ενεργά στα εξής έργα:
1.Ανάπτυξη ψηφιακού διαδραστικού υλικού, ψηφιακή διαμόρφωση και εμπλουτισμός σχολικών βιβλίων.
2.Πιστοποίηση Μαθητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις ΤΠΕ.
Μερικά από τα μαθησιακά αντικείμενα που έχει αναπτύξει στα πλαίσια της συνεργασίας του με το ΙΤΥΕ «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ» είναι:
1.Προγραμματίζω με τις εντολές ΧΡΩΜΑ και ΕΛΛΕΙΨΗ
2.Δομή επανάληψης “για πάντα” στο Scratch
3.Δημιουργία παιχνιδιού (Λαβύρινθος) στο Scratch 2
4.Εννοιολογική Χαρτογράφηση
5.Δημιουργώντας διαδικασίες με την EasyLogo
6.Γάτα και τυράκι (Μαθαίνω να προγραμματίζω)
7.Ιεραρχικά δομημένες διαδικασίες με την EasyLogo
8.Η εντολή “Επανάλαβε” στο Scratch
Έχει συμμετάσχει στη δημιουργία του εκπαιδευτικού λογισμικού e-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ( www.adlnet.gr ).
Βιβλία του που έχουν εκδοθεί:
Μάθετε το ελληνικό Office 2003 : Γρήγορα – Εύκολα – Απλά
Μάθετε τα ελληνικά Windows XP : Γρήγορα – Εύκολα – Απλά
Εκπαιδευτική Ρομποτική – Σενάρια διδασκαλίας
Εκπαιδευτική ρομποτική : Κατασκευάζω και προγραμματίζω με το EV3

Δείτε τα βιβλία:

Εκπαιδευτική ρομποτική : Κατασκευάζω και προγραμματίζω με το EV3

Ανακαλύψτε το Scratch 2.0

Αριστείδης Παλιούρας

Ο Αριστείδης Παλιούρας είναι πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του...

Pantoleon

Ηλιάνα Παντολέων

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Είναι ψυχολόγος, απόφοιτος Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών ειδίκευσης στην κλινική ψυχολογία από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Ζει και εργάζεται στην Αμερική, στην Πολιτεία του Μίσιγκαν, ως πιστοποιημένη ψυχολόγος, σε μια μια κλινική διάγνωσης και ψυχοθεραπείας. Διαθέτει κλινική εμπειρία με παιδιά, εφήβους και ενήλικες τόσο από ιδιωτική πρακτική όσο και από συνεργασία με δημόσιους φορείς. Παράλληλα με την άσκηση κλινικού έργου, ασχολείται με τη συγγραφή παραμυθιών.
«Θεωρώ πως το παραμύθι είναι ένα ιδιαίτερο λογοτεχνικό είδος με σπουδαίες ψυχοθεραπευτικές ιδιότητες χάρη στη γλώσσα των συμβόλων που χρησιμοποιεί. Αποτελεί την πιο απλή και γνήσια προσέγγιση των ασυνείδητων λειτουργιών που επηρεάζουν την ανθρώπινη συμπεριφορά και για αυτό προσφέρει σημαντικό υλικό στην ψυχοθεραπεία παιδιών, παρόμοιο με αυτό των ονείρων στην ψυχοθεραπεία ενηλίκων».

Δείτε το βιβλίο: Οι περιπέτειες τριών φίλων

Ηλιάνα Παντολέων

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Είναι ψυχολόγος, απόφοιτος Αριστοτελείου Πανεπιστημίου...

Eleytheriadou

Εριφύλλη Ελευθεριάδου

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Εριφύλλη Ελευθεριάδου, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη το 1991. Είναι πτυχιούχος της σχολής “Διαχείρισης Πληροφοριών”, κατοικεί στην Καβάλα και εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος. Από πολύ μικρή ηλικία ασχολείται με τη ζωγραφική ως αυτοδίδακτη. Στα έργα της ασχολείται κυρίως με το σχέδιο και το σκίτσο με υλικά το μολύβι, το μελάνι και την ακουαρέλα.

Έχει διδάξει ζωγραφική και κατασκευές σε σχολεία και παιδικά εργαστή- ρια. Επίσης, έχει ασχοληθεί με την τοιχογραφία για διακόσμηση δωματίων. Λατρεύει την ζωγραφική και πάντα στον ελεύθερο της χρόνο ασχολείται πάνω σ’αυτό με δάσκαλο τη φαντασία και τα μαγικά μολύβια της!

Δείτε το βιβλίο: Η Ασημούπολη

Εριφύλλη Ελευθεριάδου

Η Εριφύλλη Ελευθεριάδου, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη το 1991....

Athanasiadou

Μίνα Αθανασιάδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκε στην Καβάλα ένα μεσημέρι του Νοέμβρη και έζησε στην πόλη αυτήν όλα τα μαθητικά της χρόνια, μέχρι να φύγει για σπουδές στη Θεσσαλονίκη, όπου διαμένει μέχρι τώρα. Εργάστηκε για πολλά χρόνια στο Δημόσιο Τομέα της Υγείας ως φυσικοθεραπεύτρια και στη συνέχεια ως καθηγήτρια στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, μετά από παιδαγωγικές σπουδές.

Έχει κάνει σεμινάρια Δημιουργικής Γραφής από τα οποία γεννήθηκε η πρώτη συγγραφική της απόπειρα με τη συμμετοχή της στο βιβλίο: «Τα ορυχεία της γραφής», εκδόσεις: συν ΠΛΟΚΕΣ, όπου γράφει κείμενά της.

Εκτός από την γραφή όμως, εκφράζεται και μέσω της ζωγραφικής. Μαθήτευσε σε αξιόλογους ζωγράφους μαθαίνοντας διάφορες τεχνικές. Έχει δημιουργήσει αρκετούς πίνακες και πήρε μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις.

Η ανάγκη της ενασχόλησης της με την ποίηση ξεκίνησε από την εφηβεία, όπου ένας χείμαρρος συναισθημάτων και εμπειριών έβρισκε διέξοδο μέσω των ποιημάτων. Σήμερα στη σωματική της ωριμότητα, και θέλει να πιστεύει και πνευματική, προέκυψε πάλι η ανάγκη έκφρασής της μέσω της ποίησης. Έτσι δημιουργήθηκε η πρώτη της ποιητική συλλογή με τίτλο «Στοχασμοί ψυχής».

Δείτε το βιβλίο: Στοχασμοί ψυχής

Μίνα Αθανασιάδου

Γεννήθηκε στην Καβάλα ένα μεσημέρι του Νοέμβρη και έζησε στην...

Tsilikidis

Ευθύμης Τσιλικίδης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Ευθύμης Τσιλικίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1968. Είναι πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Φλώρινας, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ, του Διδασκαλείου «Δημήτρης Γληνός» της ίδιας σχολής, του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών και του μεταπτυχιακού του προγράμματος στην κατεύθυνση της Πολιτικής Θεωρίας και Φιλοσοφίας. Εργάζεται από το 1994 στη Δημόσια Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Από το 2011 διαμένει με τη σύζυγο και τις δύο τους κόρες στο Σιδηρόκαστρο Σερρών.

Δείτε το βιβλίο: Η παιδεία του πολίτη στην υποχρεωτική εκπαίδευση

Ευθύμης Τσιλικίδης

Ο Ευθύμης Τσιλικίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1968. Είναι πτυχιούχος...

Σοφί Άντερσεν συγγραφέας

Σοφί Άντερσεν

Κατηγορία: Συγγραφέας

Με λένε Σοφί και γεννήθηκα στην Αθήνα πριν πολλά χρόνια… Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ήθελα να γίνω δασκάλα.. ‘Εβαζα τα αρκουδάκια μου στη σειρά , το ένα δίπλα στο άλλο και γινόμουν μεγάλη… Αυτό έγινα και στη συνέχεια, όταν τελειώνοντας το σχολείο που αργά η γρήγορα θα αρχίσετε κι εσείς, σπούδασα γερμανική φιλολογία, έγινα δηλαδή δασκάλα γερμανικών. Παράλληλα μάθαινα γερμανικά σε πολλά παιδάκια και μερικούς μεγάλους σαν κι εμένα. Λίγο αργότερα όμως έτυχε να ταξιδέψω σε μία μακρινή χώρα του Βορρά, τη Νορβηγία. Εκεί συνέχισα να μαθαίνω περισσότερα για τα παιδιά για να τα καταλαβαίνω καλύτερα. Έτσι έκανα σπουδές στην Ψυχολογία και την Ειδική Αγωγή και κατάλαβα κάτι πολύ σπουδαίο.. ότι εγώ δεν έβαζα τα αρκουδάκια μου στη σειρά για να γίνω μόνο δασκάλα, όχι, ήθελα να τους λέω ιστορίες… και δουλεύοντας σε σχολεία για μικρούς και μεγάλους και αποκτώντας τα δικά μου παιδάκια, τα δικά μου μικρά τρολ, είδα ότι πολλές φορές μιλάμε στους μεγάλους σαν να ήταν μικρά παιδιά και στα μικρά παιδιά σαν να ήταν μεγάλοι. Όσο μεγαλώνουμε όμως είναι σημαντικό να αποζητούμε την εξέλιξή μας  ανακαλύπτοντας καινούριους τρόπους επικοινωνίας με σκοπό να γνωρίσουμε και να καταλάβουμε καλύτερα τον εαυτό μας και τους άλλους. Γι’ αυτό συνέχισα το δικό μου εκπαιδευτικό ταξίδι με αφετηρία τη συναισθηματική νοημοσύνη, στη συνέχεια κάνοντας σεμινάρια πάνω στην άνοια και το παιδικό ιχνογράφημα και ανοίγοντας έναν κύκλο σπουδών στην Συμβουλευτική. Κάποια στιγμή της πορείας μου ήρθε μια ιδέα! Να φτιάξω βιβλία που να μιλούν ταυτόχρονα και τη γλώσσα των μεγάλων και τη γλώσσα των μικρών! Γιατί αυτό νομίζω θέλουμε όλοι, έναν κόσμο που να μας χωρά όλους, έναν κόσμο που να μεγαλώνουμε και να μικραίνουμε ΜΑΖΙ…

Δείτε τα Βιβλία:

Μαζί με τον Όσκαρ

Μεγαλώνω

Θα παίξεις μαζί μου;

Τι έγινες όταν μεγάλωσες;

Μεγαλώνουμε και μετακομίζουμε

Πόσο μου μοιάζεις, πόσο σου μοιάζω γιαγιά

Ένα μπαλόνι για το γράμμα μου

Zeus og Zoe er fra Norge

Σοφί Άντερσεν

Με λένε Σοφί και γεννήθηκα στην Αθήνα πριν πολλά χρόνια…...

Petouli

Αθηνά Πετούλη

Κατηγορία: Εικονογράφος

Γεννήθηκα στην Κόρινθο, μεγάλωσα και σπούδασα στην Αθήνα, όπου παρακολούθησα μαθήματα σχεδίου (γραμμικό-ελεύθερο) και ζωγραφικής. Διαμένω μόνιμα στο νησί της Σάμου με τον σύζυγο και τα τρία παιδιά μας. Σε εικαστικό εργαστήρι στο νησί συνέχισα τη σπουδή στο χρώμα, σε υλικά και μικτές τεχνικές. Ασχολούμαι με τη ζωγραφική (ελαιογραφίες, ακουαρέλες, ακρυλικά, έργα για παιδικά δωμάτια, τοιχογραφίες), τη φωτογραφία, την εικονογράφηση παιδικών βιβλίων και την εκμάθηση ζωγραφικής σε παιδιά. Έχω λάβει μέρος σε πολλές εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας κι έχω εικονογραφήσει παραμύθια για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας, με πιο πρόσφατα το «Καλημέρα ήλιε» της νηπιαγωγού Ευφροσύνης Σπυροπούλου, «Ο Κόα και το μεγάλο του δώρο» της Αθηνάς Βουδούρη, καθώς επίσης και μια συλλογή ποιημάτων για παιδιά Δημοτικού της νηπιαγωγού Γιώτας Κοτσαύτη, η οποία τιμήθηκε με έπαινο τον Δεκέμβριο του 2014 στον 59ο διαγωνισμό της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς. Η εικαστική προσέγγιση ενός παραμυθιού, κειμένου ή ποιήματος με γοητεύει. Η ζωγραφική είναι για μένα ένα παιχνίδι με τα χρώματα και το φως κι έχω φυλάξει μέσα μου ένα κομμάτι παιδικότητας που με οδηγεί δημιουργικά.

Η σελίδα μου στο facebook: Athina Petouli illustration / paintings for kids

Δείτε τα Βιβλία:

Η μάγισσα Μουρ Μουρ και το πλατύ παπούτσι

Η ευχή της Αστεράτης

Αθηνά Πετούλη

Γεννήθηκα στην Κόρινθο, μεγάλωσα και σπούδασα στην Αθήνα, όπου παρακολούθησα...

Γεμουρτζίδου Λεμονιά

Λεμονιά Γεμουρτζίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Λεμονιά Γεμουρτζίδου, γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια του Ν. Ημαθίας. Σπούδασε αισθητική και επαγγελματικό μακιγιάζ στη Θεσσαλονίκη και εργάστηκε εκεί. Χρόνια αργότερα, επέστρεψε στη γενέτειρά της και μένει εκεί. Γράφει από την εφηβική της ηλικία.

Δείτε τα βιβλία:

Οι τίγρεις της λησμονιάς

Σμίλης Σπαράγματα

 

Λεμονιά Γεμουρτζίδου

Η Λεμονιά Γεμουρτζίδου, γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια του Ν. Ημαθίας. Σπούδασε...

ΜΑΥΡΙΔΑΚΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ1

Καλλιόπη Μαυριδάκη

Κατηγορία: Ψυχολόγος

Η Καλλιόπη Μαυριδάκη είναι Ψυχολόγος. Σπούδασε Φιλοσοφία, Παιδαγωγική και Ψυχολογία στην Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών και συνέχισε αποφοιτώντας με αριστείο από το Τμήμα Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Απέκτησε ειδίκευση στη Διαχείριση του Άγχους μέσω της Βιβλιοθεραπείας και της Συναισθηματικής Έκφρασης αποφοιτώντας από το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με κατεύθυνση στην Ψυχολογία του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης. Σημαντικό μέρος της δουλειάς της έχει αφιερώσει στη στήριξη ευάλωτων οικογενειών και παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο μέσω των θέσεων που κατείχε σε Δήμους και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Διατηρεί το προσωπικό της γραφείο, όπου ασχολείται με την ψυχοθεραπεία παιδιών, εφήβων και ενηλίκων, ζεύγους, οικογένειας και ομάδας, με τον συντονισμό σχολών γονέων καθώς και με την οργάνωση δραστηριοτήτων με στόχο την ψυχοσυναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών.

Βρείτε το βιβλίο Μα η αγάπη έχει δύο πόρτες

 

 

Καλλιόπη Μαυριδάκη

Η Καλλιόπη Μαυριδάκη είναι Ψυχολόγος. Σπούδασε Φιλοσοφία, Παιδαγωγική και Ψυχολογία...

Έλλη Γεωργίου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Έλλη Γεωργίου γεννήθηκε στο μέσο ενός καλοκαιριού.
Μαμά, εργαζόμενη, φίλη, γυναίκα.
Χαρακτηρίζει τη ζωή της συναρπαστική.
Πιστεύει ότι το «για πάντα» δεν υπάρχει. Τις λύπες τις περνά σαν ιώσεις, ενώ τις χαρές τις γιορτάζει με όλη της την ψυχή.
Έχει Άρη στον Σκορπιό και Σελήνη στον Τοξότη.
Της αρέσουν τα παραμύθια με ωραίο τέλος.
Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη συγγραφέα:
elli.georgiou01@gmail.com

Δείτε το βιβλίο: Αυτός είναι ο πρώην

Έλλη Γεωργίου

Η Έλλη Γεωργίου γεννήθηκε στο μέσο ενός καλοκαιριού. Μαμά, εργαζόμενη,...

Mylona

Ζαφειρούλα Μυλωνά

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Ζαφειρούλα Μυλωνά γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στη Ν. Καλλικράτεια Χαλκιδικής. Είναι πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Α.Π.Θ., του Τμήματος Νομικής Α.Π.Θ., του Διδασκαλείου Δημοτικής Εκπαίδευσης «Δημ. Γληνός» Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ. και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος, με ειδίκευση στη Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων.

Εργάστηκε ως δασκάλα σε σχολεία της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης. Υπηρέτησε ως διευθύντρια στο 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Π.Τ.Δ.Ε. – Α.Π.Θ. και ως προϊσταμένη σε Γραφεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Από το 2007 είναι Σχολική Σύμβουλος Δημοτικής Εκπαίδευσης στη Θεσσαλονίκη.

Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Διευθυντής και Αποτελεσματική Σχολική Μονάδα», εκδ. Κυριακίδη, Θεσσαλονίκη 2005. Τα ενδιαφέροντά της επικεντρώνονται στη Διοίκηση της Εκπαίδευσης και στο παιδαγωγικό κλίμα. Ως εκπαιδευτικός ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την παιδική λογοτεχνία εφαρμόζοντας προγράμματα φιλαναγνωσίας στην τάξη. Η ενασχόληση με το παραμύθι όμως προέκυψε ως αναγκαιότητα για να ανταποκριθεί στις ανάγκες της κόρης της.

Δείτε το βιβλίο: Η νεράιδα των λουλουδιών και το δράκος

Ζαφειρούλα Μυλωνά

Η Ζαφειρούλα Μυλωνά γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στη Ν....

Dobletoglou Eytyxia

Ευτυχία Δοβλέτογλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Δοβλέτογλου Ευτυχία γεννήθηκε στις 4 Δεκεμβρίου 1982 και ζει στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε γραφιστική σε δημόσιο Ι.Ε.Κ. και εργάστηκε ως γραφίστρια και υπάλληλος γραφείου. Τώρα είναι επίτιμη δημοσιογράφος για το site της νοτιοκορεατικής κυβέρνησης, εθελόντρια προώθησης του τουρισμού της Νότιας Κορέας για το Υπουργείο Τουρισμού, Αθλημάτων και Τεχνών της Κορέας και υποτιτλίστρια σειρών και ταινιών.
Αγαπά τη συγγραφή και το διάβασμα από παιδί και έχει γράψει ήδη μια τριλογία («Το Ρόδο της Κορέας», «Η Πέρλα της Κορέας» και «Ο Άγγελος της Νότιας Κορέας») που τοποθετείται στο 1820 κάνοντάς τα αυτοέκδοση σε αμερικανικό site. Η επιτυχία των βιβλίων της έδωσε ώθηση να γράψει ξανά, απευθυνόμενη αυτήν τη φορά σε ελληνικό εκδοτικό οίκο, ώστε να προσεγγίσουν το βιβλίο της περισσότεροι Έλληνες αναγνώστες. Η αγάπη της για τη Νότια Κορέα χρονολογείται από το 2010 και μελετώντας την εντυπωσιάζεται διαρκώς με τις ομοιότητες που κρύβουν οι δυο αυτοί λαοί.

Δείτε το βιβλίο Στη Σεούλ

Οι Ναυαγοσώστες

Ευτυχία Δοβλέτογλου

Η Δοβλέτογλου Ευτυχία γεννήθηκε στις 4 Δεκεμβρίου 1982 και ζει...