Οι συγγραφείς και συντελεστές των βιβλίων μας


Λεοντίτη Αποστόλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Λεοντίτη Αποστόλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όμως η τύχη της την ταξίδεψε στα παιδικά της χρόνια στην ελληνική επαρχία, στην νεότητά της στο εξωτερικό και στην πρωτεύουσα και μετά πάλι πίσω στο Βορρά, μαζεύοντας συνεχώς εικόνες από την γεωπονική διαδρομή της στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και με διάθεση να τις επικοινωνήσει σε παιδιά μικρά έως και ογδοντάχρονα.

Δείτε το βιβλίο: Τα γεωπονικά της μαμάς μου

Λεοντίτη Αποστόλου

Η Λεοντίτη Αποστόλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όμως η τύχη της...

Kakabia

Εμμανουέλα Κακαβιά

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Εμμανουέλα Κακαβιά, έχει ολοκληρώσει τρεις εργαστηριακές σχολές Βυζαντινής τέχνης (εργαστήρια: Θ. Πέτρου, Δ. Χατζηαποστόλου και Ι. Κόρδη), μαθήματα ελεύθερου σχεδίου και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Δημιουργώντας κόμικς: Ιστορία, Γλώσσα, Είδη και Τεχνικές Αφήγησης» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει κρατικό πτυχίο Σκηνοθεσίας Τηλεόρασης, καθώς και πτυχίο της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών Κύπρου στον Ελληνικό Πολιτισμό με κατεύθυνση Ιστορία – Αρχαιολογία –Τέχνη. Από το 2018 είναι μέλος της ΙΒΒΥ, ως εικονογράφος.

Έχει εργασθεί για την ΕΡΤ, στο τμήμα παραγωγής πολιτικών εκπομπών και για ιδιωτικές εταιρείες τηλεοπτικών παραγωγών στο τμήμα παραγωγής πολιτιστικών εκπομπών. Φιλοτεχνεί εικόνες βυζαντινής τεχνοτροπίας για ιδιώτες και εικονογραφεί παραμύθια για παιδιά και μεγάλους, πολλά από τα οποία έχουν ήδη εκδοθεί.

H Εμμανουέλα είναι μητέρα δύο παιδιών και ζει στην Αθήνα με την οικογένειά της.

Δείτε το βιβλίο: Μπορείς να ζεις με τις μισές σου ρίζες;

Εμμανουέλα Κακαβιά

Η Εμμανουέλα Κακαβιά, έχει ολοκληρώσει τρεις εργαστηριακές σχολές Βυζαντινής τέχνης...

Aggelou

Μαρία – Εύα Αγγέλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκε το 1974 και ζει στην ακριτική Καστοριά. Έχει ζήσει και εργαστεί στην Φρανκφούρτη στης Γερμανίας και κάπου εκεί ανακάλυψε την αγάπη για την συγγραφή.

Το έναυσμα της το έδωσε ο Roald Dahl με τα ασυνήθιστα διηγήματα «Kuesschen Kueschen» που ήταν αυτό ακριβώς το είδος που της άρεσε να διαβάζει.

Αν και ο μεγάλος της έρωτας από τα δεκατρία της ήταν ο Αντώνης Σαμαράκης με το «Ζητείται Ελπίς». Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια δημιουργικής γραφής και είναι μανιώδης βιβλιόφιλη. Εισήχθη στο ΤΕΙ Πληροφορικής και Τεχνολογίας Υπολογιστών αν και πότε δεν ολοκλήρωσε τις σπουδές της, επειδή παραήταν τεχνολογικές για τα γούστα της.

Πιστεύει ότι η ουσία κρύβεται στα απλά πράγματα και σε ένα ζεστό χαμόγελο. Αφουγκράζεται τους ανθρώπους που συναντά και γοητεύεται από την ιστορία που ο καθένας κρύβει βαθιά μέσα του.

Δείτε το βιβλίο: Έγκλημα σε χρώμα κόκκινο

Μαρία – Εύα Αγγέλου

Γεννήθηκε το 1974 και ζει στην ακριτική Καστοριά. Έχει ζήσει...

Έλενα Σαμαρά

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Έλενα είναι κόρη, σύζυγος, αδερφή και τώρα πια και μαμά.
Αγαπάει τη μόδα από τότε που θυμάται τον εαυτό της και μικρή ντυνόταν από τη ντουλάπα της μαμάς. Αργότερα, έμαθε να ράβει, να κάνει πατρόν και να δημιουργεί τα δικά της ρούχα & αξεσουάρ.
Επαγγελματικά έχει ασχοληθεί με τη δημιουργία ρούχων, την εκπαίδευση ραπτικής & πατρόν αλλά και τη διοργάνωση εκδηλώσεων, την ανάπτυξη & προώθηση νέων δημιουργών και μικρών fashion brands. Διατηρεί ένα eshop με ψηφιακά πατρόν ραπτικής, μια μικρή επιχείρηση που έχει με τη μητέρα της.

Δείτε το βιβλίο: Style the Bump – Συμβουλές μόδας

Έλενα Σαμαρά

Η Έλενα είναι κόρη, σύζυγος, αδερφή και τώρα πια και...

Στεφανόπουλος GD Studio

Κωνσταντίνος Ι. Στεφανόπουλος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος γεννήθηκε το 1992 στην Αθήνα. Μεγάλωσε στο Λέχαιο Κορινθίας. Η ενασχόληση του με τον σχεδιαστικό τομέα ξεκίνησε με την είσοδο του σε κορινθιακή καλλιτεχνική σχολή όπου έκανε την πρώτη του επαφή με το ελεύθερο σχέδιο, την ιστορία της τέχνης και τη φωτογραφία. Τρία χρόνια αργότερα, μετακόμισε στην Αθήνα για να σπουδάσει Γραφιστική. Αφού αποφοίτησε, εργάστηκε σε δημιουργικά γραφεία και διαφημιστικές εταιρείες, ενώ παράλληλα συνέχιζε την επαγγελματική του κατάρτιση παρακολουθώντας εξειδικευμένα σεμινάρια οπτικής επικοινωνίας από πανεπιστήμια του εξωτερικού. Το 2020 ίδρυσε το δημιουργικό γραφείο GD Studio και έκτοτε εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας, με πελάτες από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Είναι υπεύθυνος σχεδίασης και διαχείρισης της οπτικής επικοινωνίας του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας και η δουλειά του έχει δημοσιευθεί σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά και εφημερίδες.

Δείτε το βιβλίο: Η οπτική ταυτότητα

Κωνσταντίνος Ι. Στεφανόπουλος

Ο Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος γεννήθηκε το 1992 στην Αθήνα. Μεγάλωσε στο...

Ιωάννης Κουμαλάτσιος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Ιωάννης Κουμαλάτσιος γεννήθηκε το 1996 στη Θεσσαλονίκη και είναι απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με ειδικότητα στην Ιστορία. Εργάζεται ως οδηγός ταξί εδώ και έξι χρόνια στην οικογενειακή επιχείρηση του πατέρα του στη Θεσσαλονίκη, ενώ παράλληλα είναι ποδοσφαιριστής σε ημιεπαγγελματικό επίπεδο, έχοντας αγωνιστεί ανά τα χρόνια σε πληθώρα ομάδων εντός και εκτός Θεσσαλονίκης. Η αγάπη του για την ποίηση και τη συγγραφή ξεκίνησε από την περίοδο της εφηβικής του ηλικίας, καθώς κάποια γεγονότα στάθηκαν η αφορμή για να γνωρίσει μία ιδιαίτερη πλευρά του εαυτού του.

Δείτε το βιβλίο: Το ταξί των σκέψεων

Ιωάννης Κουμαλάτσιος

Ο Ιωάννης Κουμαλάτσιος γεννήθηκε το 1996 στη Θεσσαλονίκη και είναι...

Αθανασία Γκιλάκη

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Αθανασία Γκιλάκη γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη Έβρου το 1988. Εισήχθη το 2006 στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας) και αποφοίτησε το 2011 με κατεύθυνση τη Γλυπτική (Εργαστήριο Έκτορα Παπαδάκη). Έχει συμμετάσχει σε συμπόσια γλυπτικής και σε διάφορες διοργανώσεις, όπως «Οι Δρόμοι της Ελιάς» (Μεσσηνία – Γιάλοβα) στην οποία έλαβε διάκριση για συγκεκριμένο έργο της. Συμμετείχε, επίσης, σε εικαστικές πορείες, όπως η Εικαστική Πορεία στις Πρέσπες και έχει πάρει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα, όπως το “Καλοκαίρι των νέων καλλιτεχνών” της αίθουσας τέχνης “Καπλανών 5”. Σήμερα, ζει μόνιμα στη Σάμο, όπου εργάζεται στον χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης, διατηρώντας παράλληλα το προσωπικό καλλιτεχνικό της εργαστήρι.

Δείτε το βιβλίο: Η περιπέτεια της Υγείας

Αθανασία Γκιλάκη

Η Αθανασία Γκιλάκη γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη Έβρου το 1988. Εισήχθη...

theodoropoulou

Ρεβέκα Χ. Θεοδωροπούλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Ρεβέκα Θεοδωροπούλου γεννήθηκε στη Λάρισα την Πρωτομαγιά του 1986. Είναι Μαθηματικός και μέλος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και πήρε το πτυχίο της από το Τμήμα Μαθηματικών της Σάμου, αποσπώντας υποτροφία επίδοσης για το ακαδημαϊκό έτος 2005-2006 από το ίδρυμα κρατικών υποτροφιών (ΙΚΥ). Αμέσως μετά έγινε δεκτή στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του ίδιου τμήματος και σε δύο χρόνια πήρε το δίπλωμά της στη «Μαθηματική Μοντελοποίηση στις Φυσικές Επιστήμες και στις Σύγχρονες Τεχνολογίες» ολοκληρώνοντας τη διατριβή της με θέμα «Εισαγωγή στις Αριθμητικές Φασματικές Μεθόδους».
Τα τελευταία δώδεκα χρόνια διδάσκει Μαθηματικά σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης και ασχολείται με τη Διδακτική και την Ιστορία των Μαθηματικών, καθώς επίσης και με τα Μαθηματικά στην εκπαίδευση. Το ενδιαφέρον της αυτό άλλωστε την οδήγησε στη συγγραφή σχετικών άρθρων, τα οποία έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά και έχουν παρουσιαστεί σε ημερίδες και επιστημονικά συνέδρια από το 2013 μέχρι και σήμερα. Παράλληλα, έχει συμμετάσχει και σε άλλα βιβλία για τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο παρελθόν και είναι κριτής συνεδριακών εργασιών και μέλος της οργανωτικής επιτροπής των συνεδρίων του «Νέου Παιδαγωγού».
Η αγάπη της για τα Μαθηματικά αλλά και την απόκτηση νέων γνώσεων, σε τομείς που σχετίζονται με αυτά, την οδήγησαν στην απόκτηση δεξιοτήτων στη χρήση των υπολογιστών και στην παρακολούθηση μαθημάτων από την πλατφόρμα Coursera, η οποία παρέχει σύνδεση με όλα τα πανεπιστήμια του κόσμου.
Είναι φανατική βιβλιοφάγος, όπως συνηθίζουν να την αποκαλούν οι φίλοι της, γιατί διαβάζει πολύ και διαφορετικά πράγματα, όμως τα βιβλία Μαθηματικών είναι η αδυναμία της. Τα τελευταία χρόνια ένα ακόμη είδος εισέβαλε στα αναγνωστικά της ενδιαφέροντα, η περίφημη Μαθηματική Λογοτεχνία. Της αρέσει επίσης να διαβάζει ποίηση, με αγαπημένο «Το Μονόγραμμα» του Οδυσσέα Ελύτη.
Η ενασχόληση της με τα Μαθηματικά την κατηύθυνε στο να θέλει να γράψει τη δική της αλήθεια γι’ αυτά σε αυτό το βιβλίο και θα χαρεί πολύ να επικοινωνήσετε μαζί της για κάθε απορία, αλλά και γενικότερα.

Επικοινωνήστε μαζί της στο mail: rtheodor@hotmail.gr 

Δείτε το βιβλίο: Μαθηματικά για την Γ’ ΕΠΑΛ

 

Ρεβέκα Χ. Θεοδωροπούλου

Η Ρεβέκα Θεοδωροπούλου γεννήθηκε στη Λάρισα την Πρωτομαγιά του 1986....

Μάρκος Καλλίνης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Μάρκος Καλλίνης άφησε τις σπουδές Γεωλογίας στο Leeds της Αγγλίας και γράφτηκε σε δραματική σχολή στο Los Angeles της California. Παίζει drums, του αρέσει η μουσική και
το διάβασμα.
Ζει 40 χλμ. έξω από την Αθήνα μαζί με τις γάτες του.

Δείτε το βιβλίο: Νύχτες με τους Shelley

Μάρκος Καλλίνης

Ο Μάρκος Καλλίνης άφησε τις σπουδές Γεωλογίας στο Leeds της...

Πολυχρόνης Ευκαρπίδης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Πολυχρόνης Ευκαρπίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης, του Παιδαγωγικού Τμήματος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Κολωνίας, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ., του Διδασκαλείου «Γληνός» με κατεύθυνση την ειδική αγωγή, έχει μεταπτυχιακές σπουδές στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση και είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στις επιστήμες της αγωγής. Εργάστηκε ως δάσκαλος σε σχολεία γενικής αγωγής, σε τμήματα ένταξης και διετέλεσε επί σειρά ετών διευθυντής ειδικού σχολείου στη Θεσσαλονίκη. Υπήρξε συνεργάτης σε μεταπτυχιακά προγράμματα του Τ.Ε.Π.Α.Ε. του Α.Π.Θ., ενώ τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου ειδικής αγωγής και ενταξιακής εκπαίδευσης και ως διδάσκων στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα ειδικής αγωγής του Πα-νεπιστημίου της Λευκωσίας.

Έχει ένα ευρύ φάσμα παιδαγωγικών ενδιαφερόντων, από τις παιδαγωγικές αξίες που βρίσκει κανείς στους μύθους μέχρι τα θέματα ει-δικής αγωγής και εκπαίδευσης, με ιδιαίτερη επικέντρωση στη νοητική ανεπάρκεια και στη μελέτη των σχέσεων που αναπτύσσουν μεταξύ τους οι συνομήλικοι.

Πολυχρόνης Ευκαρπίδης

Ο Πολυχρόνης Ευκαρπίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος...

Tsabdaridis

Θωμάς Τσαβδαρίδης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Τσαβδαρίδης Θωμάς γεννήθηκε στην Πτολεμαΐδα Κοζάνης. Τελείωσε τo Γυμνάσιο στη γενέτειρά του και στη συνέχεια σπούδασε στην Παιδαγωγική Ακαδημία Φλώρινας. Υπηρέτησε ως δάσκαλος στην ορεινή Γορτυνία, στο γαλλόφωνο Βέλγιο και σε σχολεία της Δυτικής Μακεδονίας. Το 1981, μετεκπαιδεύτηκε για στο Μαράσλειο Διδασκαλείο Αθηνών. Παράλληλα φοίτησε στο Γαλλικό Ινστιτούτο, και πήρε DIPLOME στην εκμάθηση και διδασκαλία της γαλλικής γλώσσας. Δίδαξε παιδαγωγικά σε δάσκαλους και καθηγητές στα Π.Ε.Κ Κοζάνης. Από το 2004 είναι συνταξιούχος. Μαζί με τη σύζυγό του δημιούργησαν ένα μικρό λαογραφικό μουσείο στο σπίτι τους, που το επισκέπτονται ομαδικά παιδιά δημοτικών σχολείων και ατομικά όποιος επιθυμεί.

Δείτε το βιβλίο: Έτσι ήταν κάποτε…

Θωμάς Τσαβδαρίδης

Ο Τσαβδαρίδης Θωμάς γεννήθηκε στην Πτολεμαΐδα Κοζάνης. Τελείωσε τo Γυμνάσιο...

Ntotsi

Τζουλιάνα Ντότσι -Ντέλεϊ

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ονομάζομαι Τζουλιάνα Ντότσι-Ντέλεϊ .Όπως καταλαβαίνετε δεν είμαι Ελληνίδα στο αίμα. Γεννήθηκα στην Αλβανία το έτος 1994.Σε ηλικία 4 ετών γνώρισα μια ιδιαίτερη χώρα, η οποία θα γινόταν η δεύτερη μου μάνα γη. Στην πορεία των σχολικών μου χρόνων θα συνειδητοποιούσα πως αυτή η καινούρια μάνα γη κουβαλάει ένα αξιοζήλευτο ιστορικό στην πλάτη της. Δυο πράγματα μπόρεσα και συνεχίζω να καλλιεργώ σε αυτή τη χώρα. Πνεύμα και Τέχνη.

Σήμερα σπουδάζω στο Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.

Η τέχνη μού πρόσφερε δυο από τα παιδιά της, την ζωγραφική από τον τομέα της οποίας έργα μου έχουν βραβευτεί και την συγγραφή, χαρίζοντας σας την πρώτη μου απόπειρα μέσα από αυτή τη συλλογή.

Ξέρετε, όταν ο σύγχρονος κόσμος σου κλέβει την ανάσα με έναν βίαιο τρόπο εσύ πρέπει να παλέψεις για να βρεις μια άλλη…

Και μετά από πολύ αγώνα έρχεται το ποιητικό ρεύμα, απελευθερώνει το παιδί του και τελικά βρίσκεις νέα ανάσα, ξαναγεννιέσαι και αντιμετωπίζεις από την αρχή τον κόσμο τούτο.

Δείτε τα βιβλία:

Το πορτραίτο της ποίησης

Εγώ ειμί το προσωπείον

Τζουλιάνα Ντότσι -Ντέλεϊ

Ονομάζομαι Τζουλιάνα Ντότσι-Ντέλεϊ .Όπως καταλαβαίνετε δεν είμαι Ελληνίδα στο αίμα....

Pasxali Biky

Βίκυ Πασχάλη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκε στα Ιωάννινα, αλλά μεγάλωσε και έζησε ανάμεσα στη γενέτειρά της και στη Γερμανία.
Τελειώνοντας το σχολείο σπούδασε δημοσιογραφία, ενώ παράλληλα ασχολήθηκε και μελέτησε πολύ ψυχολογία και ιδιαίτερα παιδοψυχολογία.
Μεγάλωσε με παραμύθια και πάντα αναπολεί τη ζεστασιά εκείνη που εκπέμπουν, ειδικά όταν τη μοιράζεσαι με τα αγαπημένα σου πρόσωπα.
Αγαπά το διάβασμα και τη συγγραφή, ενώ ταυτόχρονα ασχολείται με τη γιόγκα και τον χορό.
Λατρεύει τους δικούς της ανθρώπους και κυρίως τα μικρά παιδιά γι’ αυτό και εύχεται σε όλους να μπορούσαν να έχουν την καρδιά και τη γλυκιά ματιά των μικρών παιδιών και να μπορούσαν να ταξιδέψουν ξανά στην τρυφερή εκείνη παιδική ηλικία.

Δείτε το βιβλίο: Η Χαρά αναζητά την ευτυχία

Βίκυ Πασχάλη

Γεννήθηκε στα Ιωάννινα, αλλά μεγάλωσε και έζησε ανάμεσα στη γενέτειρά...

Marousou

Κερασιά Μαρούσου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γλωσσολόγος
S p L D s  /  D y s l e x i a ,  Κέντρο  Λόγου   ΕΥ  ΛΕΓΕΙΝ

Σπούδασε Γλωσσολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Α.Π.Θ.

Ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Κοινωνιογλωσσολογία στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης στη Δανία (Københavns Universitet). Εργάστηκε ως συντάκτρια στο Δανο-Ελληνικό και Ελληνο-Δανικό Λεξικό (Εκδόσεις Πατάκη).

Ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα της κλινικής γλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο Kingston του Λονδίνου με εξειδίκευση στην αποκατάσταση της Δυσλεξίας και των Ειδικών Μαθησιακών Δυσκολιών.

Έχει εκπαιδευτεί στην κλινική εφαρμογή της ψυχοθεραπευτικής προσέγγισης: Βραχεία Θεραπεία Εστίασης στην Λύση (“Solution Focused Brief Therapy”) στο BRIEF Therapy Practice του Λονδίνου.

Υπήρξε ειδικός συνεργάτης του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, μέλος διεπιστημονικής ομάδας Διάγνωσης και Αποκατάστασης Παιδιών με Μαθησιακές Δυσκολίες.

Από το 1998 εργάζεται ως Θεραπεύτρια Λόγου και Επικοινωνίας στην περιοχή της Θεσσαλίας και επόπτρια της Μονάδας Μαθησιακής Υποστήριξης στο Κέντρο Λογοθεραπείας ΕΥ ΛΕΓΕΙΝ με έδρα τον Βόλο και τη Λάρισα.

Συμμετέχει ως εισηγήτρια θεμάτων επικοινωνίας και μαθησιακής υποστήριξης σε συνέδρια της Ελλάδος και του Εξωτερικού.

Σε συνεργασία με τον Δημήτρη Μαρούσο, έχει σχεδιάσει και εκδώσει ένα πρόγραμμα έμμεσης λογοπεδικής παρέμβασης για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας [Π.Εξ.Σ.Ε. – Πρόγραμμα Εξέλιξης Σχέσεων Επικοινωνίας, (Μαρούσος & Μαρούσου, 2016)].

Συνεργάζεται με Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία στον τομέα της προσαρμογής και ενσωμάτωσης στη σχολική τάξη παιδιών με ακαδημαϊκές και επικοινωνιακές δυσκολίες.

Το κλινικό-ερευνητικό της έργο εστιάζει στην έμμεση θεραπευτική παρέμβαση (σε επίπεδο οικογένειας) και την εκπόνηση βραχύχρονων κλινικά αποτελεσματικών θεραπευτικών προγραμμάτων με Εστίαση στη Λύση.

 

Κερασιά Μαρούσου

Γλωσσολόγος S p L D s  /  D y s...

Lazaridou-Maria

Λαζαρίδου Μαρία

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ονομάζομαι Μαρία Λαζαρίδου και είμαι Relationship Coach και Master Strategic Intervention Coach. Δουλεύω σε ατομικές συνεδρίες και με ζευγάρια προκειμένου να δημιουργήσουν πιο λειτουργικές και πιο ικανοποιητικές σχέσεις. Στόχος είναι η ανάπτυξη εκείνων των δεξιοτήτων επικοινωνίας, οπτικής καθώς και καθημερινών πρακτικών που επιτρέπουν την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει το άτομο ή το ζευγάρι στο σχετίζεσθαι. Πιστεύω ότι ο κάθε άνθρωπος έχει μέσα του τις ικανότητες προκειμένου να ξεπεράσει τις προκλήσεις που εμφανίζονται στον δρόμο του και ο δικός μου ρόλος είναι να τον βοηθήσω να τις φέρει στην επιφάνεια, να τις μεγεθύνει και να τις εξασκήσει.
Είμαι πιστοποιημένη Relationship Coach από το Ινστιτούτο Coaching της Καλιφόρνια, εκπαιδευμένη στις τεχνικές της Στρατηγικής Οικογενειακής Θεραπείας και της Βραχείας Θεραπείας καθώς και Passion Patterns Trainer για ζευγάρια. Επιπλέον, έχω πιστοποιηθεί ως Master Coach από το Strategic Intervention Institute, τον πιο έγκυρο οργανισμό εκπαίδευσης παγκοσμίως στη Στρατηγική Παρέμβαση. Έχω επίσης ολοκληρώσει το πρόγραμμα Advanced Elite του ίδιου Ινστιτούτου.
Έχω συγγράψει το βιβλίο «Λεύκωμα του Μικρού Ήρωα» καθώς και το «Ημερολόγιο Αυτοεκτίμησης» και συμμετέχω σε βιωματικά workshops με θεματικές το άγχος και τις σχέσεις.

Δείτε το βιβλίο: Ημερολόγιο αυτοεκτίμησης

Λαζαρίδου Μαρία

Ονομάζομαι Μαρία Λαζαρίδου και είμαι Relationship Coach και Master Strategic...

Fotopoulou

Μαρία Φωτοπούλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Μαρία Φωτοπούλου γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του 1977 στο Βόλο, έζησε ως τα έντεκα στο καταπράσινο νησί της Σκοπέλου και κατόπιν μετακόμισε στην Αθήνα όπου ζει και εργάζεται έως σήμερα. Η αγάπη για τη λογοτεχνία και τη δημιουργική γραφή υπήρχαν μέσα της από παιδί, καθώς περνούσε το χρόνο της είτε γράφοντας στιχάκια σε ένα μπλοκ που κουβαλούσε πάντοτε μαζί της, είτε σκαρώνοντας μικρά θεατρικά σενάρια που «ανέβαζε» αργότερα στη γειτονιά με τους φίλους της.

Μετά το Λύκειο εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα, ενώ ταυτόχρονα ασχολήθηκε με την άλλη της μεγάλη αγάπη, τις ξένες γλώσσες. Το 2001 αποφοίτησε από το εκπαιδευτήριο «Ευρωπαϊκός Εκπαιδευτικός Όμιλος» όπου σπούδασε διερμηνεία- μετάφραση για τις γλώσσες αγγλικά και ρωσικά ενώ το 2008, αποφοίτησε ως αριστούχος από το τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2009 πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο ίδιο Πανεπιστήμιο με θέμα τις «Αλληλεπιδράσεις μεταξύ Ελλάδος και Ιταλίας στην Ιστορία, τη Λογοτεχνία και τον Πολιτισμό» από όπου αποφοίτησε το 2011 με γενικό βαθμό «Λίαν Καλώς».

Το 2013 εξέδωσε την πρώτη της νεανική νουβέλα με τίτλο «Μην το πεις πουθενά» σε συνεργασία με τις εκδόσεις Πηγή.

Μιλά άπταιστα αγγλικά και ιταλικά, ενώ γνωρίζει πολύ καλά ρωσικά και ισπανικά. Παίζει πιάνο και περνά τον ελεύθερο χρόνο της με το σύζυγό της και τον εξάχρονο γιο της Αλέξανδρο στον οποίο αφιερώνει και το παραμύθι «Ένα ουράνιο τόξο στο σακίδιό μου» που είναι το δεύτερο κατά σειρά έργο της.

Δείτε το βιβλίο: Ένα ουράνιο τόξο στο σακίδιό μου

Μαρία Φωτοπούλου

Η Μαρία Φωτοπούλου γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του 1977 στο Βόλο,...

Καλλιόπη Πισσιώτη

Καλλιόπη Πισσιώτη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Καλλιόπη Πισσιώτη γεννήθηκε την τελευταία ημέρα του καλοκαιριού 31/8/1994 στο Μόναχο Γερμανίας και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη σε μία όμορφη γειτονιά που λέγεται Τσινάρι. Από τη νηπιακή της κιόλας ηλικία ήξερε ότι μεγαλώνοντας,
θα ήθελε να ακολουθήσει ένα επάγγελμα που θα έχει σχέση με παιδιά. Μεγαλώνοντας κατάφερε να ακολουθήσει το όνειρό της και πέρασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης στο Ρέθυμνο. Στα φοιτητικά της χρόνια ξεκίνησε τη δημιουργία παιδικών παραμυθιών και η έμπνευση αρκετές φορές προερχόταν από τις ανάγκες των μαθημάτων που της έδιναν το κίνητρο να συνεχίσει τη συγγραφή. Το 2016 αποφοίτησε από τη σχολή Προσχολικής Εκπαίδευσης και η πορεία της ως νηπιαγωγός ξεκίνησε αμέσως. Για τα επόμενα δύο χρόνια εργάστηκε ως εκπαιδευτικός στον ιδιωτικό τομέα. Αρκετά γρήγορα αποφάσισε πως θα ήθελε να ανοίξει και άλλο τις φτερούγες της και να ζήσει στο εξωτερικό. Το 2020 κατάφερε να εργαστεί για ένα μικρό χρονικό διάστημα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής σε παρεμφερές επάγγελμα. Στόχος της είναι να συνεχίσει τις σπουδές της στο εξωτερικό και να συνεχίσει την επαγγελματική της πορεία εκεί.

Δείτε το βιβλίο: Ρας ο Κομπιουτεράς 

Καλλιόπη Πισσιώτη

Η Καλλιόπη Πισσιώτη γεννήθηκε την τελευταία ημέρα του καλοκαιριού 31/8/1994...

Ζωή Παπασωτηρίου

Κατηγορία: Εικονογράφος

Γεννημένη τον Σεπτέμβρη του ’96 στη Φλώρινα, μετακόμισα το 2005 στη Θεσσαλονίκη μαζί με την οικογένειά μου, όπου και μένω μόνιμα. Καθότι από μικρή στόχευα στο να ακολουθήσω ένα εικαστικό μονοπάτι, εισάχθηκα και σπούδασα στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων της Πολυτεχνικής Σχολής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Κατά τις σπουδές μου ταξίδεψα σε όλη την Ευρώπη και διέμεινα στη Γαλλία για ένα εξάμηνο, όπου είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με σκηνογράφους και εικαστικούς σε επαγγελματικό επίπεδο. Διατηρώντας μια καλλιτεχνική ευαισθησία, επικεντρώθηκα στον σχεδιασμό χώρων παιχνιδιού και στα εικαστικά πρότζεκτ σκηνογραφίας, ενώ ταυτόχρονα εξασκώ την αγάπη μου για τη ζωγραφική με διάφορους τρόπους. Ένας από αυτούς είναι φυσικά και η παιδική εικονογράφηση, στην οποία εντρυφώ τα τελευταία χρόνια.

Δείτε το βιβλίο—> Η σχολική τσάντα του Μίλτου

Ζωή Παπασωτηρίου

Γεννημένη τον Σεπτέμβρη του ’96 στη Φλώρινα, μετακόμισα το 2005...

Διαμαντούλα Τριανταφύλλου/Diamantoula Triantafyllou

Κατηγορία: Συγγραφέας

Diamantoula, worked in the European Commission in Brussels, and in her last post was responsible for policy-development and implementation regarding humanitarian aid.
Upon retirement, and with too much free time in hand, she took up writing. Soon she discovered fiction. She completed an annual course in ‘Creative Writing’ at the Open University in the U.K. and began to pour feelings in a diary, reflecting on realities that underline the complex workings of human minds.
Diamantoula lives in Thessaloniki, and enjoys reading, taking long walks in the country, and eating good food.

Η Διαμαντούλα εργάστηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλες, και στο τελευταίο της πόστο ασχολήθηκε με την ανάπτυξη και εφαρμογή της πολιτικής που αφορά την ανθρωπιστική βοήθεια.
Μετά την συνταξιοδότησή της και με ελεύθερο χρόνο στην διάθεσή της, άρχισε να γράφει; και, σύντομα ανακάλυψε την μυθιστοριογραφία. Αφού ολοκλήρωσε το ετήσιο πρόγραμμα μαθημάτων “Δημιουργικής Γραφής” στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο στο Ηνωμένο Βασίλειο, ξεκίνησε να σκιαγραφεί σε ένα ημερολόγιο συναισθήματα και βιώματα, παλιότερα και καινούργια, καθρεφτίζοντας την πραγματικότητα και την πολυπλοκότητα της ανθρώπινης σκέψης.
Η Διαμαντούλα κατοικεί στην Θεσσαλονίκη και της αρέσει το διάβασμα, οι περίπατοι στην εξοχή και το καλό φαγητό.

Δείτε το βιβλίο: Sharing her apples

Διαμαντούλα Τριανταφύλλου/Diamantoula Triantafyllou

Diamantoula, worked in the European Commission in Brussels, and in...

Kyriazoglou

Ιωάννης Κυριαζόγλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Ιωάννης Κυριαζόγλου  αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Toronto, Canada με πτυχίο Bachelor of Arts (Hons) και με ειδίκευση στους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές και τα Οικονομικά, κερδίζοντας και Βραβείον Αριστείας.
Εργάσθηκε για περισσότερα από 45 χρόνια σε διεθνές επίπεδο (Καναδά, Αγγλία, Ελβετία, Ελλάδα, Λουξεμβούργο, Σαουδική Αραβία, κλπ.) σε διάφορες ανώτατες διοικητικές θέσεις σε διεθνείς εταιρείες και σε έργα του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.
Έχει συμμετάσχει σε οργανωτικές επιτροπές διεθνών συνεδρίων, είναι ιδρυτικό μέλος του Διαζώματος για την προστασία των αρχαίων Ελληνικών θεάτρων (https://diazoma.gr/) και συγγραφέας διαφόρων άρθρων και βιβλίων.
Τώρα είναι Editor-in-Chief του ηλεκτρονικού περιοδικού του Internal Controls Institute (https://www.theiic.org/), παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες και δίνει διαλέξεις σε θέματα προστασίας προσωπικών δεδομένων, πληροφορικής και IT Auditing.
Έχει κερδίσει το Πρώτο Βραβείο (1992, Πανελλήνιος Διαγωνισμός Λογοτεχνίας) για το Δοκίμιο του «Μηδέν και Άπειρο και η προοπτική του ανθρώπου στον 21ο αιώνα» και εκδόθηκε πρόσφατα η ποιητική του συλλογή ‘The Melina Anthology: Poems from the Heart and Soul’

Δείτε τα Βιβλία:

Προστασία προσωπικών δεδομένων (GDPR Protection)

Ζήσε πιο ευτυχισμένα και αρμονικά

Ο άνθρωπος στην Ηλεκτρονική Εποχή

Εγχειρίδιο Ελέγχου Πληροφορικής (IT Auditing Handbook)

Ιωάννης Κυριαζόγλου

Ο Ιωάννης Κυριαζόγλου  αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Toronto, Canada με...

Kotsanos

Νικόλαος Κοτσάνος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Νικόλαος Κοτσάνος είναι Καθηγητής Παιδοδοντιατρικής και Διευθυντής στο αντίστοιχο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το οποίο έχει συστήσει προ 10ετίας. Απόφοιτος ο ίδιος του ΑΠΘ, έκανε διδακτορικές σπουδές (PhD) με υποτροφία του ΙΚΥ και εργάστηκε στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Bristol της Αγγλίας κατά την 4ετία 1978-82. Μετά από 6ετή άσκηση γενικής οδοντιατρικής, εξειδικεύτηκε το 1990-91 στην παιδοδοντιατρική στο New York University στις ΗΠΑ. Έχει 100 δημοσιεύσεις σε Διεθνή και Ελληνικά επιστημονικά περιοδικά και έχει προσκληθεί ως ομιλητής στη Σκωτία, Νορβηγία, Κύπρο, Βουλγαρία, Ιαπωνία και Ν. Κορέα. Είναι δραστήριο μέλος της International Academy of Pediatric Dentistry και της European Academy of Paediatric Dentistry.

Τα κλινικά του ενδιαφέροντα εκτείνονται σε όλο το φάσμα της παιδοδοντιατρικής, ενώ στο εκπαιδευτικό/κοινωνικό του έργο περιλαμβάνεται η οργάνωση νοσοσοκομειακής οδοντιατρικής περίθαλψης παιδιών και νέων με αναπηρίες. Είναι παντρεμένος με την Ελένη Γόρδου, καθηγήτρια μέσης εκπαίδευσης, και έχουν δυο ενήλικους γιους που έχουν δεχθεί έγκαιρα τα ευεργετικά οφέλη της παιδοδοντιατρικής (πλήρης απουσία σφραγισμάτων) και της ορθοδοντικής.

Δείτε το βιβλίο: Παιδοδοντιατρική – Συνολική φροντίδα με τεκμηρίωση

Νικόλαος Κοτσάνος

Ο Νικόλαος Κοτσάνος είναι Καθηγητής Παιδοδοντιατρικής και Διευθυντής στο αντίστοιχο...

Nino Xypolitas

Νίνο Ξυπολιτάς

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Σακελάριος Στέφανος Ξυπολιτάς με το καλλιτεχνικό όνομα ΝΙΝΟ, γεννήθηκε στη Στοκχόλμη της Σουηδίας, αλλά μεγάλωσε στη Ρόδο. Έχει γράψει πολλά τραγούδια, ενώ έχει κυκλοφορήσει πάνω από εκατό τραγούδια στην ελληνική δισκογραφία σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία στον μουσικό χώρο. Το τελευταίο διάστημα αποφάσισε να ασχοληθεί και με τη συγγραφή εκδίδοντας το πρώτο του βιβλίο, το οποίο και αφιερώνει σε όλους τους άστεγους του κόσμου. Είναι πατέρας δύο παιδιών.

Δείτε το βιβλίο Το χωριό των ανθρώπων 

Νίνο Ξυπολιτάς

Ο Σακελάριος Στέφανος Ξυπολιτάς με το καλλιτεχνικό όνομα ΝΙΝΟ, γεννήθηκε...

Εύη Παρασκευά

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Εύη Παρασκευά είναι απόφοιτος τριών Πανεπιστημίων στην Οικονομία, τη Διοίκηση και το Μάρκετινγκ και έχοντας δουλέψει χρόνια στη δημόσια εκπαίδευση ονειρευόταν μία σταθερή θέση στο δημόσιο.
Μέχρι που όλα άλλαξαν… και κάπου εκεί το ταξίδι της με τη γιόγκα άρχισε να της φανερώνει νέα μονοπάτια. Να της δίνει εργαλεία αυτογνωσίας, αλλά και ένα growth mindset (νοοτροπία ανάπτυξης) που άρχισε να το εφαρμόζει τόσο στον εαυτό της, όσο και στα δύο παιδιά της αργότερα, με αξιοσημείωτα αποτελέσματα.
Λατρεύει να παίζει μαζί τους φτιάχνοντας φανταστικές ιστορίες, να μαγειρεύει, να δημιουργωεί, να βρίσκεται έξω στη φύση και να την παρατηρωεί. Πλέον, ζει οικογενειακώς στη Χαβάη, γεμίζοντας εμπειρίες και ανακαλύπτοντας καινούριες πτυχές του εαυτού τους!
Μότο μης…. Δεν τα παρατάμε!!!! (το έχει κάνει άλλωστε και τραγούδι για τις δύσκολες ημέρες).

Δείτε το βιβλίο:

Χαμογέλα – από το χαμό στο γέλα –
βιβλίο ευγνωμοσύνης gratitude journal για παιδιά από 6 εως 11 ετών

Εύη Παρασκευά

Η Εύη Παρασκευά είναι απόφοιτος τριών Πανεπιστημίων στην Οικονομία, τη...

Papanikolaou

Πωλίνα Παπανικολάου

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Πωλίνα Παπανικολάου κατάγεται από την Κρήτη και γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε γαλλική φιλολογία και γραφιστική. Παρακολούθησε σεμινάρια marketing και διαφήμισης. Πήρε μαθήματα ζωγραφικής με δάσκαλο το Νικόλα Κληρονόμο και ασχολήθηκε με το κινούμενο σχέδιο στην Ελλάδα και στη Γαλλία. Εργάστηκε σε εκδοτική εταιρεία ως κειμενογράφος, εικονογράφος και σχεδιάστρια κυρίως κοπτικών και τρισδιάστατων (pop-up) καρτών. Έχει σχεδιάσει έντυπα για δημόσιους οργανισμούς. Της αρέσει ιδιαίτερα να εικονογραφεί βιβλία για παιδιά. Δουλειές της: “Ο χορτοφάγος λύκος”, “Αρτοποιήματα”, “Με ένα Φι και ένα Πι φτιάχνω παραμύθια”, “Το άλογο που το λέγαν Έκτορα”, “Η Μέλπω η μοναδική”.

Η ίδια αυτοσυστήνεται στους αναγνώστες του παραμυθιού της Χριστίνας Κανάρια “Ώρα για …λαθογραφία!”

Με λένε Πωλίνα και μια μέρα ξεφύτρωσα σε μια πόλη με ωραίες λιακάδες, που τη λένε Αθήνα. Σπούδασα διερμηνεία γουργουρίσματος περιστεριών, αρχιτεκτονική τούρτας γενεθλίων και θεωρητικά ακροβατικής για τσίρκο. Εργάστηκα ως σχεδιάστρια συρμάτων της ΔΕΗ, σιελοκολλήτρια γραμματοσήμων, καθηγήτρια ειρηνικών τεχνών και διαχωρίστρια κόκκων άμμου. Μιλάω άπταιστα αλαμπουρνέζικα.
Όταν μεγαλώσω λίγο θέλω:
1) να κάνω ένα πάρτι μέσα σ’ έναν κήπο με όλα τα δέντρα και όλα τα λουλούδια,
2) ν’ ακούσω όλες τις μουσικές που υπάρχουν και
3) να επισκεφθώ όλες τις παραλίες πάνω σ’ ένα δελφίνι.

Επισκεφθείτε τον ιστότοπο της εικονογράφου εδώ

Δείτε το Βιβλίο: Ώρα για… λαθογραφία

Πωλίνα Παπανικολάου

Η Πωλίνα Παπανικολάου κατάγεται από την Κρήτη και γεννήθηκε στην...

Roggas

Γιώργος Ρόγγας

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκα 4/11/1991 στην Αμάρυνθο Ευβοίας και εκεί πέρασα τα παιδικά μου χρόνια. Κατόπιν σπούδασα πληροφορική και ΜΜΕ. Πλέον ζω μόνιμα στην Αθήνα.
Λατρεύω τα βιβλία,το θέατρο,τον κινηματογράφο,τα ταξίδια,τις συναυλίες,τον καφέ και πάνω απ’όλα λατρεύω να ονειροπολώ.

Δείτε τα βιβλία:

Οι ανεμόμυλοι σταμάτησαν να γυρίζουν

Σημειώσεις ενός αυτόχειρα

Γιώργος Ρόγγας

Γεννήθηκα 4/11/1991 στην Αμάρυνθο Ευβοίας και εκεί πέρασα τα παιδικά...

Φωτεινή Κατσιμίρη

Φωτεινή Κατσιμίρη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Φωτεινή Κατσιμίρη κατάγεται από τη Ρόδο και είναι εκπαιδευτικός. Έχει δουλέψει σε δημόσια σχολεία στο Λονδίνο και την Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών της σπουδών στη Ρόδο, έγραψε το σενάριο για τις μικρού μήκους ταινίες “Abdullah” και “MEMO”. Οι ταινίες προβλήθηκαν σε διάφορα δημοτικά σχολεία της χώρας ως εκπαιδευτικό μέσο για την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα που αφορούν το προσφυγικό ζήτημα και τα ζώα.

Η αγάπη της για την εκπαίδευση, τα ζώα και τη φύση κατέχει κυρίαρχο ρόλο στο παιδαγωγικό της έργο. Είναι vegan τα τρία τελευταία χρόνια. Το 2022 μας παρουσιάζει το πρώτο της βιβλίο,  με τίτλο “Η Τσίκι στο κατάλευκο νησί”.

Δείτε το βιβλίο: Η Τσίκι στο κατάλευκο νησί

Φωτεινή Κατσιμίρη

Η Φωτεινή Κατσιμίρη κατάγεται από τη Ρόδο και είναι εκπαιδευτικός....

Tsinikopoulos

Δημήτριος Τσινικόπουλος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Δημήτρης Τσινικόπουλος είναι ποιητής, ερευνητής, δοκιμιογράφος και διηγηματογράφος. Σπούδασε νομικά στο Α.Π.Θ. και συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές εδώ και στο εξωτερικό. Έγραψε και δημοσίευσε δεκάδες δοκίμια, άρθρα και μελετήματα φιλολογικού, ιστορικού και μεταφυσικού περιε-χομένου.
Μέχρι σήμερα εξέδωσε 23 βιβλία, ανάμεσα στα οποία και έξι ποιητικές συλλογές. Δοκίμια, ποιήματα και βιβλία του μεταφράστηκαν σε ξένες γλώσσες. Έλαβε μέρος σε συνέδρια και ημερίδες και έχει δώσει διαλέξεις σε λογοτεχνικά, επιστημονικά και μεταφυσικά θέματα. Επίσης συμμετείχε σε ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας. Κατά καιρούς αρθρογραφεί στον ημερήσιο τύπο. Είναι συνεργάτης σε πολλά περιοδικά λόγου και τέχνης. Μέρος του έργου του προβλήθηκε από τον τύπο και την τηλεόραση, αλλά ένα μεγάλο μέρος της δουλειάς του παραμένει ακόμα αδημοσίευτο. Είναι τακτικό μέλος σημαντικών λογοτεχνικών και επιστημονικών σωματείων.

Δείτε τα βιβλία:

Ο άνθρωπος της σκιάς

Οι πνευματικοί πατέρες του Νίκου Καζαντζάκη

Dawkins VS Ιησούς

Terra Amata

Πιόνια στη σκακιέρα του έρωτα

Ο Αντίχριστος του Νίτσε και ο αντιχριστιανισμός του

Δημήτριος Τσινικόπουλος

Ο Δημήτρης Τσινικόπουλος είναι ποιητής, ερευνητής, δοκιμιογράφος και διηγηματογράφος. Σπούδασε...

Grigorios S. Papadopoulos

Γρηγόριος Σ. Παπαδόπουλος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Γρηγόρης Παπαδόπουλος γεννήθηκε το 1982 και μεγάλωσε στην Αθήνα όπου και εργάζεται στον τομέα της υγείας μέχρι σήμερα. Σπούδασε στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Το ενδιαφέρον του για τη φιλοσοφία και την ιστορία από μικρή ηλικία, επέδρασε στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς του και το βιβλίο αυτό είναι καρπός των ερευνών του.

Δείτε το βιβλίο: Ενώπιον του βασιλιά

Γρηγόριος Σ. Παπαδόπουλος

Ο Γρηγόρης Παπαδόπουλος γεννήθηκε το 1982 και μεγάλωσε στην Αθήνα...

Mpimpiri

Ελένη Μπιμπίρη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκα το 1981 στην Κοζάνη, όπου και μεγάλωσα. Σπούδασα Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και ολοκλήρωσα ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα στα Θεωρητικά Μαθηματικά στη Θεσσαλονίκη. Στη συνέχεια παρακολούθησα ένα δεύτερο μεταπτυχιακό στις Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες στο Έξετερ του Ηνωμένου Βασιλείου.
Έχω εργαστεί ως εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής σε διαφορετικά δημόσια σχολεία ανά την Ελλάδα. Τα βιώματά μου από τον χώρο καταγράφονται στο βιβλίο «Ακούει κανείς; Ειδική Αγωγή: Αγώνες και αγωνίες πίσω από την πόρτα», Εκδόσεις Έναστρον. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων ασχολούμαι και με την ανάπτυξη εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και τη δημιουργική απασχόληση παιδιών.
Η εργασία μου σε διαφορετικά πλαίσια με άτομα διαφόρων ηλικιακών ομάδων και εθνικοτήτων, τυπικής ανάπτυξης ή με ειδικές ανάγκες, με εφοδιάζει με πλούσιες εμπειρίες που αποτυπώνονται στα βιβλία μου.

Δείτε τα βιβλία: Λενιώ – Το κορίτσι με τα παράξενα δάχτυλα
Η Λενιώ και το “αγόρι από τη Συρία”

Ελένη Μπιμπίρη

Γεννήθηκα το 1981 στην Κοζάνη, όπου και μεγάλωσα. Σπούδασα Μαθηματικά...

Αθανασία Τάνια Παπανικολάου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Από τα φοιτητικά της χρόνια στο Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, όπου ειδικεύτηκε στην Ψυχολογία, ήταν πρόθυμη να εμβαθύνει στην ενταξιακή εκπαίδευση.
Το βασικό της κίνητρο ήταν πάντα να υποστηρίζει και να συμπεριλάβει όσα παιδιά αγωνίζονται να ενταχθούν στο σχολικό περιβάλλον τόσο ακαδημαϊκά, όσο και κοινωνικά. Η ανάγκη της αυτήν την οδήγησε να αποκτήσει τον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών μου στις Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες από το Πανεπιστήμιο του East London και να εκπονήσει μια ακαδημαϊκή έρευνα σχετικά με την αυτοεκτίμηση και τις κοινωνικές δεξιότητες των μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες, εστιάζοντας στη σημασία της συμβουλευτικής ψυχολογίας στην εκπαίδευση.
Από το 2011 εργάζεται ως ψυχοπαιδαγωγός με παιδιά και εφήβους γενικής και ειδικής αγωγής, αλλά και σε ερευνητικό επίπεδο.
Μέσα από τη στενή συνεργασία και επικοινωνία που ανέπτυξε όλα αυτά τα χρόνια με τους εκπαιδευτικούς, τους θεραπευτές και κυρίως με τους γονείς των μαθητών, προκειμένου να σχεδιάσουν από κοινού επιτυχημένες παρεμβάσεις για την εξέλιξη των παιδιών, οδηγήθηκε στη συγγραφή ενός υποστηρικτικού βιβλίου για όλους όσους ζουν και εργάζονται με παιδιά. Μια σύγχρονη ολιστική προσέγγιση στη μαθησιακή διαδικασία του σήμερα με εύκολα εφαρμόσιμες τεχνικές και εργαλεία.

Δείτε το βιβλίο: Σχολική επιτυχία σε ασφαλές πλαίσιο/ Growth Mindset vs Fixed Mindset

Αθανασία Τάνια Παπανικολάου

Από τα φοιτητικά της χρόνια στο Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και...