Οι συγγραφείς και συντελεστές των βιβλίων μας


Λίλιαν Μπλαζουδάκη

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Λίλιαν είναι καλλιτέχνης. ΕΕπειδή όμως ο όρος καλλιτέχνης έχει τόσες διαφορε-τικές διακλαδώσεις, πιο συγκεκριμένα είναι εικονογράφος, κομίστρια, ζωγράφος και γλύπτρια. Από πολύ μικρή ηλικία, οριακά από τότε που  θυμάται τον εαυτό της, έχει όχι απλά τρέλα, αλλά εθισμό με την τέχνη.
Τα χρώματα, τα σχήματα, τα συναισθήματα… νιώθει πως θα ήθελε να εκφραστεί και αυτή με κάθε ένα από αυτά!
Having said this, είναι λάτρης της φύσης, όποτε ναι έχει πολλά φυτά στο σπίτι της, καθώς και αγαπά και λατρεύει κάθε ζωάκι στον κόσμο, μικρό ή μεγάλο! Είναι γεννημένη τον Απρίλιο του 1997 στην Ελλάδα, αλλά η μητρική της γλώσσα πέρα από τα ελληνικά είναι και τα αγγλικά, καθώς οι γονείς της μεγάλωσαν και έχουν ρίζες από το εξωτερικό.
Θα χαρεί πολύ αν βρεις τον χρόνο να χαζέψεις λίγο την δουλειά της στο instagram! Σε ενθαρρύνει να επικοινωνήσεις και μαζί της αν θες να μοιραστείς το οτιδήποτε στο @lilyanblazoudaki

Δείτε το βιβλίο: Style the Bump – Συμβουλές μόδας

Λίλιαν Μπλαζουδάκη

Η Λίλιαν είναι καλλιτέχνης. ΕΕπειδή όμως ο όρος καλλιτέχνης έχει...

Dimitris Liapis

Δημήτρης Λιάπης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Δημήτρης Λιάπης γεννήθηκε και ζει στην Κατερίνη. Σπούδασε στην Ε.Α.Σ.Α. Αθηνών, πήρε το δίπλωμα για την εξειδίκευση στο ποδόσφαιρο από την Γ.Γ.Α. και την ισοτιμία του πτυχίου από το Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Α.Π.Θ. Το 2005 η Ε.Π.Ο. του απένειμε τον τίτλο του Καθηγητή-Εκπαιδευτή Σχολών Προπονητών Ποδοσφαίρου που διοργανώνει η Ομοσπονδία και οι οποίες τελούν υπό την έγκριση της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας (UEFA).

Αγωνίστηκε ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής στις ομάδες του ΠΙΕΡΙΚΟΥ, της ΝΑΟΥΣΑΣ και της ΛΑΡΙΣΑΣ, καθώς και στις Εθνικές ομάδες των Νέων, των Ελπίδων και των Ενόπλων.

Υπηρέτησε ως μόνιμος Καθηγητής Φυσικής Αγωγής (1973-2003) και ως αποσπασμένος καθηγητής στο Τ.Ε.Φ.Α.Α του Α.Π.Θ. (1990-2001) για τη διδασκαλία του ποδοσφαίρου.

Διετέλεσε προπονητής σε αρκετά ερασιτεχνικά και επαγγελματικά σωματεία ποδοσφαίρου.

Παρακολούθησε πολλά σεμινάρια, συνέδρια και συμπόσια ποδοσφαίρου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Επίσης, δημοσίευσε σειρά άρθρων σε περιοδικά και διάφορες εργασίες σε συνέδρια.

Δίδαξε επί σειρά ετών σε σχολές και σε σεμινάρια Προπονητών Ποδοσφαίρου της Γ.Γ.Α. και της Ε.Π.Ο. Από το 2003 και για τρία συνεχή χρόνια δίδαξε ως Τακτικός Καθηγητής-Εκπαιδευτής στις Σχολές Προπονητών Ποδοσφαίρου της Ε.Π.Ο.-UEFA.

Είναι συγγραφέας δέκα (10) βιβλίων και σημειώσεων για το παιδικό, το ερασιτεχνικό και το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Δείτε το βιβλίο: Το ποδόσφαιρο και η συνεχής εξέλιξη του

Δημήτρης Λιάπης

Ο Δημήτρης Λιάπης γεννήθηκε και ζει στην Κατερίνη. Σπούδασε στην...

Ιωακείμ Χρ. Φιλιππίδης

Ιωακείμ Χρ. Φιλιππίδης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Ιωακείμ Χρ. Φιλιππίδης γεννήθηκε στο Στατό το χάραμα του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου.
Από πατέρα Χριστόδουλο, το γένος Φίλιππου Μιχαήλ Κυμπρή από το χωριό Αμαργέτη και την Κατερίνα το γένος Καπάταη από Στατό.
Από μητέρα Καλλισθένη, το γένος Ιωάννη Χατζηχριστοφόρου Κρητιώτη από το χωριό Κρήτου Μαρόττου, και την Αμβροσία το γένος Χριστόδουλου Τσάππα από Στατό.
Απόφοιτος της Σχολής Μιτσή. Έλαβε υποτροφία στη Βρετανία στο θέμα Management Administration.
Ασχολήθηκε με ιστορικά συγγράμματα στον τύπο.
Γραμματέας της Πολιτιστικής Κίνησης «Κινύρας» Πάφου από το 1982. Γραμματέας της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Πάφου από το 2010 μέχρι 2020.
Πρώτος Πρόεδρος του Συνδέσμου «Αποδήμων Στατού-Αγίου Φωτίου». Διετέλεσε ταχυδρομικός Επιθεωρητής.

Βρείτε το βιβλίο: Στα βήματα του παρελθόντος – Ιστορική, λαογραφική μελέτη

Ιωακείμ Χρ. Φιλιππίδης

Ο Ιωακείμ Χρ. Φιλιππίδης γεννήθηκε στο Στατό το χάραμα του...

Χριστιάνα Φορμπς

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννημένη μια κρύα χειμωνιάτικη μέρα το 1990, το ταξίδι της Χριστιάνας στη ζωή είναι μια ιστορία ανθεκτικότητας, δημιουργικότητας και αγάπης για τον γραπτό λόγο. Από νεαρή ηλικία, τα βιβλία έγιναν το καταφύγιό της, ανοίγοντας πόρτες σε μαγικά βασίλεια όπου η φαντασία δεν είχε όρια.
Καθώς περνούσαν τα χρόνια, αποφάσισε να διοχετεύσει τη δημιουργικότητά της στις σπουδές της, αποκτώντας πτυχίο Εφαρμοσμένων Πολυμέσων. Αυτό όχι μόνο ακόνισε τις καλλιτεχνικές της δεξιότητες, αλλά και την ενέπνευσε να ζωντανέψει ιστορίες μέσα από ένα μείγμα εικαστικών και λέξεων.

Δείτε το βιβλίο: Μπέαρ ο γενναίος

Χριστιάνα Φορμπς

Γεννημένη μια κρύα χειμωνιάτικη μέρα το 1990, το ταξίδι της...

Georgiou Elena

Έλενα Γεωργίου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Έλενα Γεωργίου γεννήθηκε στο Μούλκι Κορινθίας.
Σπούδασε βρεφονηπιαγωγός και από το 1991 είναι ιδιοκτήτρια του παιδικού σταθμού «Παιδική Γωνιά» στο Κιάτο.

Εκτός από την ποίηση ασχολείται και με τη συγγραφή παιδικών βιβλίων και παιδικών θεατρικών έργων.

Έχει διακριθεί τρεις φορές σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς του σωματείου λόγου και τέχνης «ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ» αποσπώντας το πρώτο βραβείο ποίησης για το ποίημα «Νιώθω» το 2004, έπαινο για το παραμύθι «Η λυπημένη πριγκίπισσα» το 2006, το τρίτο βραβείο για το παραμύθι « Ένας βασιλιάς κακός , κοντός και χοντρός» το 2014 και έπαινο για το παραμύθι «Το μυστικό του Πύργου» το 2017.

Επίσης, έχει αποσπάσει έπαινο στον 5ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ποίησης που διεξήγαγε η «Αμφικτυονία Ελληνισμού» το 2016 για το ποίημά της «Σικυών».

Από το 1995 ζει στο Λουτράκι με τον σύζυγό της και τα δύο τους παιδιά.

Έργα της:

«Ο Κακός Μάγος και η καλή Nεράιδα», Εκδόσεις ΕΛΒΕΚΑΛΤ 2010
«Αινίγματα για μικρά», Εκδόσεις Όναρ 2013
«Η λυπημένη πριγκίπισσα», Εκδόσεις Όναρ 2014
«Τριάντα δύο + ένα χαϊκού», Εκδόσεις Πολύφεγγος 2015
«Στα ίχνη της ψυχής» 1η έκδοση, Εκδόσεις Πολύφεγγος 2016

Δείτε το βιβλίο: Στα ίχνη της ψυχής

 

Έλενα Γεωργίου

Η Έλενα Γεωργίου γεννήθηκε στο Μούλκι Κορινθίας. Σπούδασε βρεφονηπιαγωγός και...

Asimakopoulos

Ανδρέας Ασημακόπουλος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Ανδρέας Ασημακόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος ηλεκτρολόγων μηχανικών και μηχανικών υπολογιστών του ΑΠΘ, με master στη μουσική τεχνολογία (MSc) από το πανεπιστήμιο του York. Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στην Θεσσαλονίκη ως μουσικός παραγωγός και καθηγητής μουσικής τεχνολογίας. Στο κοινό είναι περισσότερο γνωστός ως μουσικός μέσω της δουλειάς του με το συγκρότημα ΜΑΥΡΗ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ, στο οποίο είναι συνθέτης, στιχουργός, κιθαρίστας και τραγουδιστής. Το εν λόγω συγκρότημα έχει κυκλοφορήσει 5 albums μεγάλης διάρκειας, τα οποία έχουν ξεπεράσει συνολικά τα 6000 αντίτυπα.

Δείτε το Βιβλίο: Οι απίστευτες περιπέτειες του κυρίου Μανιτάρη Κάπα

Ανδρέας Ασημακόπουλος

Ο Ανδρέας Ασημακόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος ηλεκτρολόγων μηχανικών και...

Karkasi

Βάνα Καρκάση

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Βάνα Καρκάση είναι εκπαιδευτικός και λογοθεραπεύτρια.

Εργάζεται για πολλά χρόνια και με τις δύο ιδιότητές της στον ιδιωτικό τομέα. Ασχολήθηκε με το baby-led weaning όταν απέκτησε την πιο σημαντική ιδιότητά της, αυτή της μαμάς με το πρώτο της παιδί και ενώ ζούσαν με το σύζυγό της στην Αγγλία. Στην Ελλάδα η μέθοδος του baby-led weaning δεν είναι πολύ γνωστή. Τα τελευταία χρόνια κερδίζει συνεχώς έδαφος και ολοένα και περισσότεροι γονείς τη δοκιμάζουν για να εισάγουν στερεές τροφές στα βρέφη τους. Στην ελληνική βιβλιογραφία και στις ελληνόφωνες ιστοσελίδες δεν υπήρχε κάτι οργανωμένο και ολοκληρωμένο που να αφορά στη μέθοδο αυτή, παρά μόνο μικρές αναφορές.
Απαντώντας στο κενό αυτό, δημιούργησε το www.babyledweaning.gr και τώρα αυτό το εγχειρίδιο-ημερολόγιο με πλήρεις οδηγίες για τη μέθοδο αυτή στα ελληνικά. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα με το σύζυγό της και τα δύο τους παιδιά.

Δείτε το βιβλίο: Κοίτα, μαμά, τρώω!

Βάνα Καρκάση

Η Βάνα Καρκάση είναι εκπαιδευτικός και λογοθεραπεύτρια. Εργάζεται για πολλά...

PILLOWFIGHTS

pillowfights.gr

Κατηγορία: Συγγραφέας

Το pillowfights.gr δημιουργήθηκε το Ιανουάριο του 2014 κι ως σήμερα -Νοέμβριος 2019- έχει φιλοξενήσει στις σελίδες του περισσότερα από 25.000 άρθρα υπογεγραμμένα από περισσότερους από 500 αρθρογράφους. Πρόκειται για το πρώτο και διαχρονικά δημοφιλέστερο ελληνικό portal που επικεντρώνεται στις ανθρώπινες σχέσεις με στόχευση τον έρωτα. Με αυθορμητισμό, ειλικρίνεια και χωρίς καθόλου φόβο έκθεσης οι pillowfighters μεταφέρουν στα κείμενά τους όλα όσα συζητούν  οι παρέες, από νωρίς τ’ απόγευμα ως τα ξημερώματα.

Εκτός απ’ την ελληνική έκδοση της ιστοσελίδας, πρωτογενή κι αποκλειστικά άρθρα δημοσιεύονται και στην αγγλική έκδοση από αρθρογράφους σε κάθε γωνιά του πλανήτη (http://pillowfights.co.uk)

Το ραδιόφωνο του pillowfights εκπέμπει μουσικές του κόσμου και συχνά πυκνά τις πρώτες ώρες της ημέρας οι παραγωγοί του εμφανίζονται στα μικρόφωνα «άτακτα εκτάκτως» για μια άμεση επικοινωνία με ακροατές και αναγνώστες.

Στο ηλεκτρονικό κατάστημα της σελίδας μπορείτε να βρείτε πλήθος eBook που αφορούν τις σχέσεις, την ψυχολογία και την αυτοβελτίωση, γραμμένα απ’ τους αρθρογράφους της ομάδας, που μπορείτε να τα κατεβάσετε σ’ όλες τις συσκευές σας.

Το “Τreat him like a fling” πρωτοκυκλοφόρησε σε hardcopy έκδοση το 2017 μέσω του pillowfights και επανακυκλοφορεί τώρα,  σε συνεργασία με τις εκδόσεις Φυλάτος.

Δεκατέσσερις γυναίκες κι ένας άντρας υπογράφουν.

Κατερίνα Κεχαγιά:

Ψυχαναγκαστική και παρατηρητική, αναπόφευκτα θα έβρισκε παρηγοριά στη γραφή.
Σπούδασε Δημοσιογραφία, αν και πιστεύει φανατικά ότι η συγκεκριμένη δε διδάσκεται σε ψυχρές αίθουσες, μόνο για να ζήσει την εμπειρία της αποφοίτησης. Φωτογραφικές, σκηνοθετικές και εικαστικές απορίες, δεν ήταν παρά ο μόνος τρόπος να μη σκέφτεται ότι στο τραγούδι είναι εξαιρετικά ατάλαντη. Λειτουργεί και ζει αποδοτικότερα μετά τις τρεις τα ξημερώματα, επιμένει ότι τα σπίτια φτιάχτηκαν για να τα γεμίζουμε με φίλους και ότι η μαύρη σοκολάτα είναι η μεγαλύτερη απατεωνιά της ιστορίας. Έμαθε ν’ αγαπάει τον αδελφό της όταν την έκανε θεία, βγάζει νύχια αν της θίξεις τη Ρόδο και δε θα καταλάβει ποτέ όσους πριν πάνε για ύπνο αδειάζουν τον νεροχύτη τους. Πέρασε μ’ επιτυχία την κρίση των 30 και τώρα δηλώνει περήφανα 17 ετών.
Ιδίως όταν ερωτεύεται.

Μένια Ντελαβέγκα:

Κυκλοφορεί με ψευδώνυμα γιατί είναι τριπολική. Τρώει ό,τι δεν έχει τρίχωμα. Χόρτα, μακαρόνια και πτυχία δηλαδή. Το τελευταίο μόνο για να τα φάει ήταν, αφού τελικά μόνο με τη γραφή είχε δυσανεξία και παλεύει μήπως και τη χορτάσει. Βαλίτσες είναι ο υπότιτλός της. Το νόημα της ζωής της δεν το έχει βρει, γιατί το χάνει συνέχεια ανάμεσα στις λιχουδιές του τετράποδού της fling. Τσιγάρο μην της ζητήσεις μόνο, θα μαλώσετε. Ζήτα της όμως να σ’ αγαπήσει, είναι ακόμα κουτάβι, υπακούει σε βασικές εντολές. Ξεχνάει να βάψει την γκρίζα ρίζα στα μαλλιά της αλλά ποτέ δεν ξεχνάει να ζητάει συγνώμη και να λέει ευχαριστώ. Όπως, ευχαριστώ που με διαβάσατε ή που μπορώ να γράφω. Παλιά παπούτσια δεν έχω μη φοβάστε. Να φοβάστε μήπως τελικά δεν είμαι τριπολική και λέω αλήθεια.

Δήμητρα Λογοθέτη:

Φιλόδοξη και πεισματάρα. Τελειομανής ως αηδίας και γκρινιάρα όσο δεν πάει. Παλεύει πάντα με τις ανασφάλειές της και μάλλον δεν τα πάει και πολύ καλά. Φαντάζεται έναν κόσμο πολύ καλύτερο και κάνει ό,τι περνά απ’ το χέρι της για να βοηθήσει όποιον έχει την ανάγκη της. Θα τη βρεις μόλις νυχτώσει σε μέρη με θέα τη θάλασσα να γράφει τα δικά της σε λευκές κόλλες μ’ ένα ποτήρι κρασί συντροφιά. Αυθόρμητη σε βαθμό υπερβολικό, κουβαλάει πολλές ευαισθησίες. Αγαπάει πολύ βαθιά και λατρεύει να μοιράζει χαμόγελα. Τα όνειρά της τρομάζουν και την ίδια.

Αναστασία Νάννου:

Η Αναστασία είναι απόφοιτος Νομικής με σπουδές στη Δημοσιογραφία και τα Νέα Μέσα. Αν μπορούσε να χαρακτηρίσει τον εαυτό της, θα έλεγε πως είναι ένας άνθρωπος που δεν παραιτείται
ποτέ. Γνήσια Κριός. Βλέπει μια χαραγματιά φωτός σε κάθε σκοτεινή πτυχή της ζωής. Μικροσκοπική φαινομενικά, αλλά βαθιά συναισθηματική. Άνθρωπος με νεύρο και νεύρα, με λυρισμό και τραμπουκισμό. Από χόμπι εξολοθρεύει τα μπρελόκ της.

Αλίκη Αμπατζή:

Βέρα Σαλονικιά, εν δυνάμει φιλόλογος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και λάτρης της λογοτεχνίας, προσπαθεί να μοιάσει έστω και λίγο σε ό,τι θαυμάζει εξ αποστάσεως. Με την πένα για οδηγό έχει παρακολουθήσει σεμινάρια δημιουργικής γραφής και αρθρογραφίας. Το ρεπερτόριο συμπληρώνουν σπουδές επάνω στον τομέα της κλασικής μουσικής και μακροχρόνια ενασχόληση με τις καλές τέχνες, κατά το κοινώς λεγόμενον: του γιατρού. Με την κιθάρα στο ένα χέρι και το μελάνι στο άλλο, αυτοβαφτίζεται φιλόλογος, κρίνει αυστηρά, αγαπά μέχρι αηδίας και ξανά απ’ την αρχή.

Έλλη Πράντζου:

Από σπουδές την κέρδισε η υποκριτική κι έτσι ούσα ηθοποιός «επιβιώνει από σύμπτωση». Καταδικασμένη να αφυπνίζεται από οτιδήποτε καλλιτεχνικό, χάνεται ανάμεσα σε δύο κόσμους προτιμώντας τον δικό της. Ασχολείται με τη φωτογραφία, γράφει μετά μανίας για τα πάντα, διαβάζει ανελέητα, εκστασιάζεται με τη μουσική και σκιτσάρει όποτε την τρώει το χέρι της. Αν δεν είχε επιλέξει την Καλών Τεχνών, θα μπορούσε να είχε περάσει Ψυχολογία. Είναι εσωστρεφής, απροσάρμοστη και διχασμένη. Έχει: τάσεις φυγής. Δεν έχει: νορμάλ χιούμορ.

Ελίνα Ανδρεάδου: Πήρε πτυχίο με τα χίλια ζόρια στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Παίζει και να το φαντάστηκε όμως. Αν τη ρωτήσεις σε τι είναι καλή θα πει «καλή φίλη». Δεν έχει αποδείξεις γι’ αυτό. Πιστεύει πως έχει χιούμορ, γούστο στις ταινίες και ότι ο σκύλος της την αγαπάει. Αν ισχύει το τελευταίο, όλα τ’ άλλα δεν έχουν σημασία. Αγαπημένο χρώμα: μαύρο. Αγαπημένο φαγητό: ντελίβερι. Αγαπημένος έρωτας: fling.

Nικολέττα Βασιλοπούλου:

Με δύο «ταυ» – μη γραφτεί λάθος, σκοτωθήκατε. Γράφει αφού δεν έγινε τελικά Ψυχολόγος μήπως έτσι βγάλει άκρη. Ελληνο-Αμερικανίδα, διχασμένη ανάμεσα σε δύο εθνικότητες, δύο χώρες και δύο γλώσσες, ξεκινά τις προτάσεις της στη μία γλώσσα, ενώ τις τελειώνει στην άλλη. Ονομάζει τo ξενύχτι «επιλεκτική αϋπνία». Εθισμένη στον καφέ, κι όχι, δε φταίει αυτό για τη μόνιμη νευρικότητά της. Μην της πεις ότι δεν μπορεί – θα μπορέσει μόνο και μόνο να σου αποδείξει το λάθος σου. Είρων, λογική και κυνική όσο δεν πάει, δεν πιστεύει στις συμπτώσεις αλλά, παραδόξως,
ακόμα πιστεύει ακράδαντα στο ένστικτο, τα όνειρα και τον έρωτα.

Γιοβάννα Κοντονικολάου:

Τη λένε Γιοβάννα Κοντονικολάου. Στα 25 πια, πτυχίο δεν έχει πάρει ακόμα και πολύ της τη δίνει, αλλά τις ώρες που έπρεπε να διαβάζει για το Πολυτεχνείο, εκείνη έγραφε γιατί δε γινόταν αλλιώς. Πεισματάρα δε θα την έλεγες, απλά δεν κάνει ποτέ της λάθη και δεν έχει ποτέ άδικο. Θυμώνει πολύ κι ανυπόφορα μα με τον ίδιο τρόπο αγαπάει κιόλας. Κυρίως το θέατρο, τα χαμόγελα, τον ύπνο, την κίτρινη τεκίλα, τη Θεσσαλονίκη κι εκείνον. Το δικό της fling που έγινε king.

Ειρήνη Μανουσαρίδου:

Φοιτήτρια στο Τμήμα Θεάτρου του ΑΠΘ, γέννημα-θρέμμα Θεσσαλονικιά. Αγαπάει αυτήν την πόλη, κι ακόμη περισσότερο τους ανθρώπους της. Λέει λίγα, κάνει πολλά και γράφει ακόμη περισσότερα. Κυκλοθυμική, γκρινιάρα κι ανήσυχη – εν ολίγοις λαχείο για τον ανδρικό πληθυσμό εκεί έξω. Στόχος της; Ο τίτλος του βιβλίου που κρατάς και η εφαρμογή όλων όσων θα διαβάσεις.

Φρόσω Μαγκαφοπούλου:

Απόφοιτη του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ, η ταυτότητά της λέει καθηγήτρια, η καρδιά της δηλώνει καλλιτέχνις, μα η ίδια δεν έχει αποφασίσει ακόμα τι θέλει να γίνει όταν μεγαλώσει. Είναι ένας απλός άνθρωπος με παρανοϊκά σύνθετη υπόσταση που το μόνο που θέλει είναι να ταξιδεύει, να γράφει, να φωτογραφίζει και να επικοινωνεί, εκτός δηλαδή από τις ώρες που θέλει να την αφήνουν στην ησυχία της. Αγαπάει τα τετράποδα περισσότερο από τα δίποδα, τρώει πολύ κι αγαπιέται εύκολα παρά τις μύριες ιδιοτροπίες της• ρώτα όσους τόλμησαν να δουν πέρα από το σηκωμένο της φρύδι.

Εβίτα Λυκούδη:

Ανήσυχο πνεύμα με τάσεις φυγής κι από τον ίδιο της τον εαυτό. Από το ενιαίο σχολείο στο πειραματικό, από τα αγγλικά στα γερμανικά, από την Αθήνα στη Βοστώνη, από το Πάντειο Πανεπιστήμιο στο Southern New Hampshire University, από τις τεχνοκρατικές σπουδές στην προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Κεφαλλονίτικο ψάρι με πείσμα, εγωισμό, λατρεία και τρέλα σε ακαταμάχητο συνδυασμό. Η δημιουργία και η προσπάθεια θρέφουν τη ζωή της και η φράση που την χαρακτηρίζει είναι «Βαριέμαι να βαριέμαι!».

Ειρήνη Τρίγκα:

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κοζάνη. Πεισματάρα κι ανήσυχο πνεύμα από κούνια, ενθουσιάζεται και ελκύεται από οτιδήποτε της κινεί την περιέργεια. Ονειροπόλα μέχρι το κόκκαλο, κάποτε περίμενε τον πρίγκιπα πάνω στ’ άσπρο άλογο. Στα 33 της πλέον, επιμένει να πηγαίνει κόντρα στο ρεύμα που τη θέλει παντρεμένη με πέντε παιδιά μιας κι έχει ήδη δυο ντουζίνες, καθώς τα τελευταία χρόνια διδάσκει τη μεγάλη της αγάπη, που δεν είναι άλλη απ΄ την νοσηλευτική. Απόφοιτη νοσηλευτικής όταν αφήνει στην άκρη γάντια, θερμόμετρα και φλεβοκαθετήρες, γράφει για τον έρωτα.

Αλέξης Φαραντούρης:

Γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε στην Αθήνα, ζει στην Αθήνα. Εύχεται να είχαν συμβεί και τα τρία στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε την οικονομία και τη διοίκηση αλλά τάξη δε νοεί να βάλει ούτε στη ζωή του, ούτε και στο πορτοφόλι του. Μέχρι τα 30 το μεγαλύτερο κείμενο που είχε γράψει ήταν η έκθεση στις πανελλήνιες. Ταξιδεύει συχνά, κοιμάται ελάχιστα, βαριέται εύκολα. Οι άνθρωποί του ο πλούτος του, η μηχανή του ο σύντροφός του, ο έρωτας η ουτοπία του.

Μαντάμ Σουσού:

Αθεράπευτα sexy, τρομερά γοητευτική και περίεργη μέχρι αηδίας. Στοιχεία εξωτικά αλλά και ντόπια χαρακτηρίζουν το ταμπεραμέντο της. Δεν μασάει τσίχλες. Ούτε τα λόγια της. Το βράδυ όταν είναι μόνη της τρώει όλο το ψυγείο. Όταν έχει παρέα, γιαούρτι.

pillowfights.gr

Το pillowfights.gr δημιουργήθηκε το Ιανουάριο του 2014 κι ως σήμερα...

Lazaridou-Maria

Λαζαρίδου Μαρία

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ονομάζομαι Μαρία Λαζαρίδου και είμαι Relationship Coach και Master Strategic Intervention Coach. Δουλεύω σε ατομικές συνεδρίες και με ζευγάρια προκειμένου να δημιουργήσουν πιο λειτουργικές και πιο ικανοποιητικές σχέσεις. Στόχος είναι η ανάπτυξη εκείνων των δεξιοτήτων επικοινωνίας, οπτικής καθώς και καθημερινών πρακτικών που επιτρέπουν την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει το άτομο ή το ζευγάρι στο σχετίζεσθαι. Πιστεύω ότι ο κάθε άνθρωπος έχει μέσα του τις ικανότητες προκειμένου να ξεπεράσει τις προκλήσεις που εμφανίζονται στον δρόμο του και ο δικός μου ρόλος είναι να τον βοηθήσω να τις φέρει στην επιφάνεια, να τις μεγεθύνει και να τις εξασκήσει.
Είμαι πιστοποιημένη Relationship Coach από το Ινστιτούτο Coaching της Καλιφόρνια, εκπαιδευμένη στις τεχνικές της Στρατηγικής Οικογενειακής Θεραπείας και της Βραχείας Θεραπείας καθώς και Passion Patterns Trainer για ζευγάρια. Επιπλέον, έχω πιστοποιηθεί ως Master Coach από το Strategic Intervention Institute, τον πιο έγκυρο οργανισμό εκπαίδευσης παγκοσμίως στη Στρατηγική Παρέμβαση. Έχω επίσης ολοκληρώσει το πρόγραμμα Advanced Elite του ίδιου Ινστιτούτου.
Έχω συγγράψει το βιβλίο «Λεύκωμα του Μικρού Ήρωα» καθώς και το «Ημερολόγιο Αυτοεκτίμησης» και συμμετέχω σε βιωματικά workshops με θεματικές το άγχος και τις σχέσεις.

Δείτε το βιβλίο: Ημερολόγιο αυτοεκτίμησης

Λαζαρίδου Μαρία

Ονομάζομαι Μαρία Λαζαρίδου και είμαι Relationship Coach και Master Strategic...

Kapetanakis

Ματθαίος Καπετανάκης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Ματθαίος Καπετανάκης γεννήθηκε στο Ρέθυμνο το 1983. Σε μικρή ηλικία έζησε οικογενειακά στη Γαλλία, όπου σπούδαζε ο πατέρας του. Έμαθε σχεδόν ταυτόχρονα την ελληνική και γαλλική γλώσσα και αργότερα, επιστρέφοντας στην Ελλάδα, με την πάροδο των χρόνων έγινε πολύγλωσσος, μαθαίνοντας αγγλικά, γερμανικά και ισπανικά. Εργάστηκε επί μία δεκαετία ως τηλεοπτικός ρεπόρτερ, εικονολήπτης και μοντέρ, κάτι που του επέτρεψε, παράλληλα με τη δημοσιογραφία, να παράξει τα τελευταία χρόνια και ντοκιμαντέρ που συμμετείχαν σε φεστιβάλ ανά την Ελλά-δα, αποσπώντας και βραβείο. Πραγματοποίησε τις προπτυχιακές του σπουδές στη Δημόσια Διοίκηση με κατεύθυνση στη Δημόσια Οικονομική στο Πάντειον Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών στην Αθήνα, έλαβε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία του Πανεπιστημίου Κρήτης με κατεύθυνση Κοινωνική Οργάνωση και Κοινωνική Μεταβολή, ενώ το 2020 ξεκίνησε τις διδακτορικές σπουδές στην Ανθρωπολογία, στο Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ, στο Κεμπέκ του Καναδά. Πρόκειται για έναν ανήσυχο κοινωνικό επιστήμονα σε συνεχή εντρύφηση με την επιστήμη και την τέχνη και με τον διάλογο ανάμεσά τους. Διατηρεί την ενημερωτική ιστοσελίδα cretedoc.org και πάντα έχει κατά νου σχέδια για κάποιο ντοκιμαντέρ, μια ταινία οπτικής ανθρωπολογίας.

Δείτε το βιβλίο: Τση λαλάς μου τα ανεστορήματα

Ματθαίος Καπετανάκης

Ο Ματθαίος Καπετανάκης γεννήθηκε στο Ρέθυμνο το 1983. Σε μικρή...

Aggelou

Μαρία – Εύα Αγγέλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκε το 1974 και ζει στην ακριτική Καστοριά. Έχει ζήσει και εργαστεί στην Φρανκφούρτη στης Γερμανίας και κάπου εκεί ανακάλυψε την αγάπη για την συγγραφή.

Το έναυσμα της το έδωσε ο Roald Dahl με τα ασυνήθιστα διηγήματα «Kuesschen Kueschen» που ήταν αυτό ακριβώς το είδος που της άρεσε να διαβάζει.

Αν και ο μεγάλος της έρωτας από τα δεκατρία της ήταν ο Αντώνης Σαμαράκης με το «Ζητείται Ελπίς». Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια δημιουργικής γραφής και είναι μανιώδης βιβλιόφιλη. Εισήχθη στο ΤΕΙ Πληροφορικής και Τεχνολογίας Υπολογιστών αν και πότε δεν ολοκλήρωσε τις σπουδές της, επειδή παραήταν τεχνολογικές για τα γούστα της.

Πιστεύει ότι η ουσία κρύβεται στα απλά πράγματα και σε ένα ζεστό χαμόγελο. Αφουγκράζεται τους ανθρώπους που συναντά και γοητεύεται από την ιστορία που ο καθένας κρύβει βαθιά μέσα του.

Δείτε το βιβλίο: Έγκλημα σε χρώμα κόκκινο

Μαρία – Εύα Αγγέλου

Γεννήθηκε το 1974 και ζει στην ακριτική Καστοριά. Έχει ζήσει...

Xatzi

Χάτζη Φύλαξ

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Χάτζη Φύλαξ διατηρεί ζωντανό το όνειρο της παιδικής ψυχής.
Αφουγκράζεται την παιδική σκέψη και τα παιδικά όνειρα και γράφει για τα παιδιά, μέσα από τη δική της παιδική και αυθεντική ματιά. Συνδυάζει το συγγραφικό της ταλέντο με την βαθιά της γνώση στη συναισθηματική νοημοσύνη, στη διάσταση της παιδικής προσωπικότητας και την αναγνώριση των παιδικών «θέλω» και παιδικών συναισθημάτων που ψάχνουν να εκφραστούν, να αναπτυχθούν και να ολοκληρωθούν.
Μέσα από ένα ιδιαίτερο λεξιλόγιο αγγίζει την παιδική φαντασία και, μέσα από τα παραμύθια της, ενδυναμώνει, τρέφει και χτίζει την δημιουργική σκέψη των παιδιών.
H Χάτζη είναι ομιλήτρια, μοναδική καθοδηγήτρια και σύμβουλος, που έχει αγαπηθεί από πολύ κόσμο. Κάτοχος Πτυχίου και Μεταπτυχιακού στην Διοίκηση Επιχειρήσεων και Πιστοποιημένη Σύμβουλος Νευρογλωσσικού προγραμματισμού. Εδώ και αρκετά χρόνια έχει καθοδηγήσει ανθρώπους να ανακαλύψουν το δυναμικό τους και να ασχοληθούν με την προσωπική τους εξέλιξη. Κατάγεται από την Κάρπαθο και της αρέσει να επισκέπτεται τα ελληνικά νησιά.

Δείτε τα βιβλία:

Το πρασινομπούκαλο

Πλανητόσπιτο

Όναρ και Αμελί – Μαζί μπορούμε

Χάτζη Φύλαξ

Η Χάτζη Φύλαξ διατηρεί ζωντανό το όνειρο της παιδικής ψυχής....

Tsabdaridis

Θωμάς Τσαβδαρίδης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Τσαβδαρίδης Θωμάς γεννήθηκε στην Πτολεμαΐδα Κοζάνης. Τελείωσε τo Γυμνάσιο στη γενέτειρά του και στη συνέχεια σπούδασε στην Παιδαγωγική Ακαδημία Φλώρινας. Υπηρέτησε ως δάσκαλος στην ορεινή Γορτυνία, στο γαλλόφωνο Βέλγιο και σε σχολεία της Δυτικής Μακεδονίας. Το 1981, μετεκπαιδεύτηκε για στο Μαράσλειο Διδασκαλείο Αθηνών. Παράλληλα φοίτησε στο Γαλλικό Ινστιτούτο, και πήρε DIPLOME στην εκμάθηση και διδασκαλία της γαλλικής γλώσσας. Δίδαξε παιδαγωγικά σε δάσκαλους και καθηγητές στα Π.Ε.Κ Κοζάνης. Από το 2004 είναι συνταξιούχος. Μαζί με τη σύζυγό του δημιούργησαν ένα μικρό λαογραφικό μουσείο στο σπίτι τους, που το επισκέπτονται ομαδικά παιδιά δημοτικών σχολείων και ατομικά όποιος επιθυμεί.

Δείτε το βιβλίο: Έτσι ήταν κάποτε…

Θωμάς Τσαβδαρίδης

Ο Τσαβδαρίδης Θωμάς γεννήθηκε στην Πτολεμαΐδα Κοζάνης. Τελείωσε τo Γυμνάσιο...

Mparmpagiannidis

Χρήστος Ι. Μπαρμπαγιαννίδης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Χρήστος Ι. Μπαρμπαγιαννίδης γεννήθηκε το 1975 στη Θεσσαλονίκη και κατοικεί στην Πτολεμαΐδα. Είναι παντρεμένος και έχει δυο γιους. Σπούδασε στο Ιστορικό – Αρχαιολογικό Ιωαννίνων. Αρθρογραφεί στο διαδικτυακό περιοδικό «Ερανιστής». Ξεκίνησε να γράφει παρακινούμενος από μια φυσική παρόρμηση για επικοινωνία και με διάθεση να μοιραστεί με άλλους τις ανησυχίες του, τους προβληματισμούς του, αλλά και να αναδείξει τις ομορφιές της ζωής. Τον συναρπάζει να γράφει φανταστικές ιστορίες που όμως προκαλούν αληθινά συναισθήματα σε πραγματικούς ανθρώπους.

Δείτε το βιβλίο: Κτήνη στον παράδεισο

Χρήστος Ι. Μπαρμπαγιαννίδης

Ο Χρήστος Ι. Μπαρμπαγιαννίδης γεννήθηκε το 1975 στη Θεσσαλονίκη και...

Florou-Ioanna

Ιωάννα Φλώρου

Κατηγορία: Εικονογράφος

H Φλώρου Ιωάννα γεννήθηκε το 1988 στην Κοζάνη και σήμερα ζει και εργάζεται στην Θεσσαλονίκη. Είναι διπλωματούχος του τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του ΔΠΘ Ξάνθης και τελειόφοιτος της σχολής Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΑΠΘ. Ειδικεύεται στη ζωγραφική και το σχέδιο και έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις και εικαστικά σεμινάρια. Παράλληλα έχει ασχοληθεί με τη δημιουργία σκηνικών σε εργαστήριο θεάτρου.

Δείτε το βιβλίο: Υγειοκλοπές

Ιωάννα Φλώρου

H Φλώρου Ιωάννα γεννήθηκε το 1988 στην Κοζάνη και σήμερα...

Anna Tarli

Άννα Ταρλή

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Άννα Ταρλή γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Χημεία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές της στις Η.Π.Α, όπου πήρε Μάστερ και Διδακτορικό στη Χημεία.

Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της επέστρεψε στην Ελλάδα, όπου εργάζεται ως χημικός.

Παράλληλα, μέσα από σεμινάρια προσωπικής ανάπτυξης και δημιουργικής γραφής ανακάλυψε την αγάπη της για το γράψιμο μικρών ιστοριών που ανήκουν στο είδος της παιδικής λογοτεχνίας.

Η Άννα γράφει τις ιστορίες που θα ήθελε να είχε ακούσει εκείνη όταν ήταν μικρή.

Το 2015 γνώρισε την Άννα Ρέμπελου που αγάπησε τις ιστορίες της Αννούλας και ήθελε να τις εικονογραφήσει.

Δείτε τα βιβλία:

Η Αννούλα στη ζώνη του φανταστικού

Annoula in fantasy zone

Άννα Ταρλή

Η Άννα Ταρλή γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Χημεία...

Mousiadis

Ιωάννης Μωυσιάδης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Μωυσιάδης Ιωάννης γεννήθηκε στις 25 Μαΐου του 1979 στη Θεσσαλονίκη, όπου ζει και εργάζεται σήμερα με τη σύζυγό του και τα δύο τους παιδιά. Από πολύ νωρίς έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε θέματα που αφορούν την ύπαρξη του ανθρώπου αλλά και το ποιόν του κόσμου. Απέκτησε μουσική παιδεία σε νεαρή ηλικία με σπουδές στο βιολί έδωσε όμως ιδιαίτερη έμφαση στην αρμονία. Η αρμονία για τον ίδιο ήταν πάντα η πιο ξεκάθαρη έκφραση του θείου σε αυτόν τον κόσμο. Η έμφυτη περιέργεια του για τα πάντα αλλά και η αναλυτική του σκέψη τον οδήγησαν από νεαρή ηλικία σε αναζήτηση της σχέσης μεταξύ του «σκέπτεσθαι» και του «ζην».
Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στη σχο-λή Μηχανολόγων Μηχανικών του Πολυτεχνείου όπου και απέκτησε ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών γνώσεων. Ασχολήθηκε με τη φωτογραφία και αποτέλεσε μέλος του Φωτογραφικού Ομίλου του Α.Π.Θ. Η φωτογραφία είναι για αυτόν ο καθρέπτης της ψυχής του γιατί του δείχνει πάντα πως βλέπουν τα μάτια του.
Έχει εργασθεί μέχρι σήμερα ως Μηχανολόγος Μηχανικός σε έργα που κατά κύριο λόγο αφορούν την ενέργεια και τις επικοινωνίες. Κύριο μέλημα του στην εργασία του υπήρξε πάντα η περιεκτική, η αποδοτική και η όσο το δυνατόν πληρέστερη επικοινωνία και αντίληψη.
Ο Κώδικας Αιών είναι το πρώτο του σύγγραμμα και αποτελεί το έργο 25 ετών αναζήτησης, μελέτης και συγκριτικής ανάλυσης σε τομείς που ξεκινούν από την αρχαία ελληνική γραμματεία έως και τις σύγχρονες θεωρίες της φυσικής και της κοσμολογίας.

Δείτε το βιβλίο: Κώδικας αιών

Ιωάννης Μωυσιάδης

Ο Μωυσιάδης Ιωάννης γεννήθηκε στις 25 Μαΐου του 1979 στη...

Kakogeorgiou

Αριστοτέλης Κακογεωργίου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Αριστοτέλης Κακογεωργίου, συγγραφέας, πρόεδρος και ιδρυτής της Ομάδος «Ε» Έψιλον, όπως κι της Ελληνικής Διονυσιακής και Αλεξανδρινής Θρησκείας, γεννήθηκε στα Κύργια – Δράμας από Σμυρναίους πρόσφυγες γονείς. Υπηρέτησε τρία χρόνια ως αξιωματικός στις δυνάμεις Καταδρομών. Σπούδασε στη Γερμανία. Δούλεψε τέσσερα χρόνια στο Γερμανικό Υπουργείο Εργασίας και κοινωνικής Πρόνοιας για τα θέματα των Ελλήνων εργαζομένων της Γερμανίας, πολύ λίγο καιρό στο Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών και στη συνέχεια ως διευθυντής στην Υπηρεσία Εξωτερικού ΣΤΓ Α της Εθνικής Κτηματικής Τράπεζας. Πέντε χρόνια αντιπρόσωπος της Ελλάδος στα Πανευρωπαϊκά Συνέδρια σχετικά με τα θέματα που αφορούσαν τις Τράπεζες Υποθηκών.

Το 1962 ίδρυσε την Ομάδα «Ε» Έψιλον αναπτύσσοντας μια αξιόλογη εθνική και κοινωνική δραστηριότητα.
Το 2013 πέτυχε τη νομική αναβίωση της Ελληνικής Διονυσιακής και Αλεξανδρινής Θρησκείας. Είναι δρομέας μικρών και μεγάλων αποστάσεων και συμπλήρωσε, μέχρι το τέλος του 2016, 509 Μαραθωνίους και υπέρ μαραθωνίους. Οργάνωσε στο εξωτερικό και στην Ελλάδα περίπου 300 εκδηλώσεις. Το 2010 βραβεύτηκε με το χρυσό κλειδί στο Sydney τρέχοντας τον Μαραθώνιο με πλήρη αρχαιοελληνική πολεμική εξάρτηση. Είναι ιδρυτής των δύο μοναδικών Ελληνικών ναών μετά από 2000 χρόνια.
Η ζωή του συγγραφέα, ενσαρκώνει ένα σκληρό και ατέλειωτο Μαραθώνιο με την ασπίδα και το δόρυ στο χέρι. Ένα αγώνα κατά του Αυγεία, κατά του Διομήδη, κατά των Κυκλώπων, κατά των Σειρήνων και κατά των μνηστήρων της Πηνελόπης – Ελλάδας. Μέχρι το 2010 συμπλήρωσε 505 Μαραθωνίους ανά τον κόσμο με σκοπό να περάσει τα αλάνθαστα μηνύματα των αδιάσπαστων εννοιών του Ελληνισμού και του Αθλητισμού, που αμφότερα είναι ομογάλακτα τέκνα του πατέρα Έλληνα και της μητέρας Ορσηίδας. Το 2010 έτρεξε στο Sydney της Αυστραλίας για τα 2.500 χρόνια της Μάχης του Μαραθώνα και βραβεύτηκε με το χρυσό κλειδί της πόλεως.

Δείτε το βιβλίο: Θεός Αλέξανδρος και γιος Θεού

Αριστοτέλης Κακογεωργίου

Ο Αριστοτέλης Κακογεωργίου, συγγραφέας, πρόεδρος και ιδρυτής της Ομάδος «Ε»...

Emmanouela-THeoxaropoulou

Εμμανουέλα Θεοχαροπούλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Εμμανουέλα Θεοχαροπούλου γεννήθηκε στην Κοζάνη και σπούδασε Πληροφορική και Τηλεπικοινωνίες. Μόλις αποφοίτησε μετακόμισε στην Τσεχία και εργάστηκε στον τομέα της Πληροφορικής και των Δικτύων. Όταν έγινε μητέρα για πρώτη φορά συνειδητοποίησε την αγάπη της για το παιδικό βιβλίο.

Σήμερα ως μητέρα πλέον, τριών παιδιών απολαμβάνει να δημιουργεί και να γράφει τα δικά της παραμύθια.

Δείτε το βιβλίο: Το ημερολόγιο ενός μικρού Σεφ

Εμμανουέλα Θεοχαροπούλου

Η Εμμανουέλα Θεοχαροπούλου γεννήθηκε στην Κοζάνη και σπούδασε Πληροφορική και...

Metaxa

Μαριάννα Μεταξά

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Μαριάννα Μεταξά γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε στη Ράλλειο Παιδαγωγική Ακαδημία Πειραιά και στη συνέχεια στο
Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Παρακολούθησε σεμινάρια δημιουργικής γραφής και ψυχολογίας παιδιών και εφήβων στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Υπηρετεί ως εκπαιδευτικός της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης τα τελευταία είκοσι δύο χρόνια. Το βιβλίο “Γλυκιά μου Κέλλυ” είναι η πρώτη της συγγραφική προσπάθεια, καθώς η γραπτή έκφραση ήταν ανέκαθεν η μεγάλη της αγάπη. Στον ελεύθερο χρόνο της αρθρογραφεί ερασιτεχνικά σε τοπική εφημερίδα και παίρνει ενεργό μέρος σε εκδηλώσεις εθελοντισμού και κοινωνικής προσφοράς.

Δείτε το βιβλίο: Γλυκιά μου Κέλλυ

Μαριάννα Μεταξά

Η Μαριάννα Μεταξά γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε στη Ράλλειο...

Koudounas

Χάρης Κουδούνας

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Χάρης Κουδούνας γεννήθηκε στην Αθήνα και σήμερα ζει στην Ανκόνα Ιταλίας, όπου προεδρεύει επί της έδρας του παραρτήματος του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας από την ίδρυση του, την 1η Οκτωβρίου 2017. (www.iedc-italia.com). Πτυχιούχος Ιστορίας – ειδίκευση στις ιστορικές θρησκευτικές σπουδές με πτυχιακή εργασία υπό τον τίτλο «Ο μεσαιωνικός συμβολισμός στην Ελλάδα του 12ου και 13ου αιώνα στα εσωτερικά των βυζαντινών εκκλησιών της Αττικής, της Βοιωτίας, της Θεσσαλίας και της Ηπείρου. Από τον Ιανουάριο του 2024 κατέχει το ρόλο του Κοσμήτορα της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Γενεύης Ελβετίας UniCampus HETG. Μέλος της Ακαδημαϊκής Συγκλήτου, καθηγητής Ανθρωπιστικών επιστημών του ίδιου Πανεπιστημίου. Μέλος της Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών «Marchigiana» της Ανκόνα με υποψηφιότητα για την τάξη II της Ακαδημίας (Γράμματα, φιλοσοφία, ανθρώπινες, νομικές, κοινωνικές και οικονομικές επιστήμες). Ακαδημαϊκός στην Ακαδημία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών Angelica Costantiniana στη Ρώμη. Συγγραφέας, ποιητής, ιστορικός ερευνητής, καθηγητής των συστημάτων αποκωδικοποίησης της ελληνικής γλώσσας, σήμερα συνεργάζεται με διάφορους ακαδημαϊκούς, ιστορικούς ερευνητές και αρχαιολόγους τόσο στην Ιταλία όσο και στην Ελλάδα. Εγγεγραμμένος ως CTU (Office Technical Consultant), ήτοι ως σύμβουλος στο Αστικό και Ποινικό Δικαστήριο της Ανκόνας Ιταλίας, σύμφωνα με το άρθ. 61 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας με καθήκοντα βοηθού Δικαστή. Εγγεγραμμένος στον αρ. 1113 και ν. 987 του Μητρώου Εμπειρογνωμόνων του Αστικού και Ποινικού Δικαστηρίου της Ανκόνα. Εγγεγραμμένος από 31/05/1995 στο Μητρώο Εμπειρογνωμόνων της Επαρχίας της Ancona n° 326 / 176 cat. XXII Υπ. Ξένες Γλώσσες. Επί του παρόντος, είναι σύμβουλος της I.E.M.O, του Διακυβερνητικού Οργανισμού για τη Διαχείριση Έκτακτης Ανάγκης (OIG) -Διπλωματικό Σώμα- εγγεγραμμένος στη Γραμματεία των Ηνωμένων Εθνών. Μέλος της Ιταλικής Εθνικής Επιτροπής για την Προστασία των Φυτών/ITPC International Tree Protection Commission. Από τις 20 Ιανουαρίου 2015 κατέχει το ρόλο του Αξιωματικού Συνδέσμου, συμβούλου και συμβούλου του Βασιλικού και Αυτοκρατορικού Οίκου Άγγελο-Κομνηνού Δούκα Θεσσαλίας και Ηπείρου. Είναι Νόμιμος αντιπρόσωπος και διαχειριστής του “ Studio Koudounas di Consulenze & Interpretariato” με έδρα την Ανκόνα. Σύμβουλος και διαχειριστής νομικών διαδικασιών στην Ιταλία Ελλήνων μεταφορέων για λογαριασμό της ασφαλιστικής εταιρείας ARAG SA με έδρα την Αθήνα (GR). Ασχολείται με τη μουσική, τη ζωγραφική και τη λογοτεχνία, έχει συμμετάσχει σε πολλές συλλογικές εικαστικές εκθέσεις τέχνης, αλλά κυρίως έχει κερδίσει σημαντικά πρώτα βραβεία τόσο στην Ιταλία όσο και στο εξωτερικό για τη δραστηριότητά του ως ιστορικός ερευνητής, ποιητής και συγγραφέας. Άλλες δημοσιεύσεις του συγγραφέα • La Sacra Sindone e la Santa Casa di Loreto-Il passaggio ad Atene, 2019. Edizioni Efesto-2019. • “La chiesa bizantina Porta Panagia e la Santa Casa di Loreto. Il ruolo della famiglia bizantina degli Angelo Ducas Comneno di Tessaglia e di Epiro”: Studi sull’Oriente Cristiano”, n.18/1, Roma 2014 • “MP213 Tokyo-Salonicco. Il Volo della Verità”, 7/2013, SBC Edizioni Ravenna-“Il linguaggio dell’anima”, 7/2017, AKEA Edizioni, Ravenna • “Manuale operativo Greco-Italiano per operazioni di controllo nelle aree portuali”, SBC Ediz.10/2017, Ravenna • “Τα επτασφράγιστα μυστικά της Πόρτα Παναγιάς και της Santa Casa του Λορέτου” ιστορική έρευνα, 2017, Sbc Edizioni, Ravenna. • “Το αποκωδικοποιημένο μυστικό της Πόρτας Παναγιάς”, 11/2017, Εκδόσεις Φυλάτος, Θεσσαλονίκη. • “Η Πύλη της Σοφίας”, 7/2017, Εκδόσεις Φυλάτος, Θεσσαλονίκη. • Κείμενα των ιστορικών ερευνών, τοποθετήθηκαν σε διάφορα βιβλία και επιστημονικά περιοδικά ιστορικού χαρακτήρα: “La Santa Casa di Loreto” του p. Giuseppe Santarelli – Loreto 5a e 6a έκδοση, “Il messaggio della Santa Casa n. 8 Σεπτ. Οκτ. 2014 – Loreto”, “The Shrine of the Holy House, Suppl. 9 τομ. 49 n. 3 του 2014” – Loreto, “L’altra metà di Nazaret: La storia, il mistero e l’arte della Santa Casa” του Giuseppe Santarelli, 2016, “La Santa Casa di Nazareth da Taranto – Brindisi a Loreto” της καθηγ. Vincenza Musardo Talò με εισαγωγή του p. Giuseppe Santarelli, 2019. • Δημοσιεύσεις με άλλους συγγραφείς και ποιητές στην ιταλική γλώσσα: Ποιήματα (Poesie: ανεξάρτητο περιοδικό Ν. Ιταλίας “Presenza”, Ποιήματα (Poesie: εκδόσεις “il Carrarese” Θρησκευτική ποίηση (Poesia religiosa), Διάφοροι συγγραφείς. Ποιήματα (Poesie): Επιθεώρηση της Λογοτεχνίας-Τέχνης-Επικαιρότητας (Rassegna di Letteratura –Arte-Attualità) “Percorsi”, Ποιήματα (Poesie):Μηνιαίο περιοδικό Τέχνης και πολιτισμού (Mensile di arte e cultura) “Verso il futuro”, Ποιήματα (Poesie): Εφημερίδα πληροφόρησης και πολιτισμού (Giornale di informazione e cultura) “Il Grido del Gabbiano”.

Δείτε τα βιβλία:

Χάρης Κουδούνας

Ο Χάρης Κουδούνας γεννήθηκε στην Αθήνα και σήμερα ζει στην...

Fylatos

Κωνσταντίνος Φυλάτος

Οδοντίατρος, ερευνητής της αθλητικής διατροφολογίας, ερευνητής της ιστορίας της ιατρικής.

Κωνσταντίνος Φυλάτος

Οδοντίατρος, ερευνητής της αθλητικής διατροφολογίας, ερευνητής της ιστορίας της ιατρικής.

Giannis Stefanakis

Γιάννης Στεφανάκης

Κατηγορία: Συγγραφέας

O Γιάννης Στεφανάκης έχει την καταγωγή του από τον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης. Είναι απόφοιτος της σχολής των Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (1987), με μεταπτυχιακές σπουδές σε Εμπόριο και Οικονομικά (Trade and Finance).
Με το φαινόμενο του θερμοκηπίου ασχολείται εδώ και είκοσι σχεδόν χρόνια, από τότε που τα πρώτα σημάδια της κλιματικής αλλαγής έγιναν εμφανή, με πλούσια αρθρογραφία σε τύπο και έντυπα.

Δείτε το βιβλίο: Πλανήτης Γη – Διοξείδιο του άνθρακα 414.23

Γιάννης Στεφανάκης

O Γιάννης Στεφανάκης έχει την καταγωγή του από τον Άγιο...

Δημήτρης Γεωργοσόπουλος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Δημήτρης Γεωργοσόπουλος σπούδασε στο τμήμα τεχνών ήχου και εικόνας της Κέρκυρας και είναι επαγγελματίας σκηνοθέτης και διευθυντής φωτογραφίας. Η ενασχόλησή του με τον κινηματογράφο τον έφερε πιο κοντά στο να κατανοήσει πώς σκέφτεται ο ανθρώπινος εγκέφαλος. Μέσα από αυτήν άρχισε να παρατηρεί και να αντιλαμβάνεται πώς συμπεριφέρονται οι άνθρωποι έτσι ώστε να μπορεί να κατευθύνει τους ηθοποιούς του για να αποδώσουν τους ρόλους που ο ίδιος σκηνοθετεί.  Εστιάζει στο πώς επηρεάζεται η ψυχολογία του θεατή, όταν παρακολουθεί διαφορετικές τεχνικές λήψης και επεξεργασίας ενός βίντεο έτσι ώστε να κατορθώνει να αφήνει το συναισθηματικό αποτύπωμα που επιλέγει σε κάθε του σκηνοθετική δουλειά.
Το 2021 πήρε τον τίτλο «Yoga Teacher Training 200Hr» και τον τίτλο του NLP Practitioner από την INLPTA. Με αυτούς τους δύο τίτλους εμβάθυνε ακόμα περισσότερο στην κατανόηση του ανθρώπινου συστήματος και έμαθε μέσα από βιωματική εκπαίδευση ακόμα περισσότερες και πιο δομημένες τεχνικές με τις οποίες μπορεί κάποιος να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής του.

Δείτε το βιβλίο: Βγες από τον αυτόματο πιλότο

Δημήτρης Γεωργοσόπουλος

Ο Δημήτρης Γεωργοσόπουλος σπούδασε στο τμήμα τεχνών ήχου και εικόνας...

Ειρήνη Γαλανού

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Ειρήνη Γαλανού γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, σπούδασε σχέδιο στην Αθήνα και στη Ρώμη. Δούλεψε στην Ελλάδα, πήρε τα όνειρά της και συνεχίζει στο Δουβλίνο και όπου αλλού την βγάλει.

Δείτε το βιβλίο: Τα γεωπονικά της μαμάς μου

Ειρήνη Γαλανού

Η Ειρήνη Γαλανού γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, σπούδασε σχέδιο στην Αθήνα...

Giorgos Eyth. Manettas

Γιώργος Ευθ. Μανέττας

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Γιώργος Μανέττας γεννήθηκε το 1984 στη Ρόδο, όπου ζει και εργάζεται έως σήμερα, ως εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Γλωσσολογία Νοτιοανατολικής Μεσογείου, του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του ίδιου πανεπιστημίου. Δραστηριοποιείται επίσης στον χώρο της μουσικής ως θεωρητικός, ενώ έχει εμφανιστεί και σε συναυλίες ως τραγουδιστής και πιανίστας. Η αγάπη του για τη συγγραφή λογοτεχνικών κειμένων και πιο συγκεκριμένα μυθιστορημάτων φαντασίας και μυστηρίου, τον ώθησε στην παρακολούθηση σεμιναρίων δημιουργικής γραφής. «Ο Λύχνος», αποτελεί την πρώτη του συγγραφική προσπάθεια.

Δείτε το βιβλίο: Ο λύχνος

Γιώργος Ευθ. Μανέττας

Ο Γιώργος Μανέττας γεννήθηκε το 1984 στη Ρόδο, όπου ζει...

Moraiti

Όλγα Μωραΐτη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Όλγα Μωραΐτη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Απόφοιτος της Ιταλικής Σχολής Αθηνών. Είναι ηθοποιός και σκηνοθέτης. Σαν ηθοποιός συνεργάστηκε με διάφορα θέατρα και το 2011 δημιούργησε τον χώρο τέχνης Θέατρο Δια Δύο. Εκεί έπαιξε και σκηνοθέτησε τις παραστάσεις Ερωμένες στον καμβά, (συν-σκηνοθεσία με Σοφία Καψούρου), Ψίχα για τάνγκο (Ειρήνης Αϊβαλιώτου), και την Ωραία Κοιμισμένη. Στη συνέχεια συνεργάστηκε με τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική όπου δραματοποίησε και σκηνοθέτησε παιδικά βιβλία του οίκου.
Μιλάει αγγλικά, ιταλικά και πορτογαλικά. Έχει διδάξει θεατρικό παιχνίδι σε παιδιά, στην πόλη Αβέιρο της Πορτογαλίας, στα πλαίσια προγράμματος κοινωνικού αποκλεισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έχει ασχοληθεί με το ραδιόφωνο ως μουσικός παραγωγός σε διάφορους ραδιοφωνικούς σταθμούς και συμμετείχε ως ερμηνεύτρια στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2004.
Η Ωραία Κοιμισμένη είναι το πρώτο της θεατρικό έργο και το πρώτο της λογοτεχνικό βιβλίο.

Δείτε το βιβλίο: Η Ωραία Κοιμισμένη

Όλγα Μωραΐτη

Η Όλγα Μωραΐτη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Απόφοιτος της...

Μάγκη Πούπλη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Μάγκη ζούσε στον κόσμο της διαφήμισης 20+ χρόνια με όπλο την πένα της και την τρελή της φαντασία. Ξαφνικά εμφανίστηκε στη ζωή της η μεγαλύτερη περιπέτεια. Η μητρότητα.
Και ο μικρός της ήρωας έγινε η απόλυτη έμπνευση για τη δημιουργία μαγικών ιστοριών που θα δώσουν στον γιο της, αλλά και σε όλα τα παιδιά που βιώνουν ξεχωριστές και μοναδικές καταστάσεις, την ευκαιρία να νιώσουν πρωταγωνιστές και να ανακαλύψουν τη μαγεία που κρύβουν μέσα τους.
Υπέρμαχος των παιδιών και της συνδετικής γονεϊκότητας η Μάγκη δημιουργεί μαγικούς κόσμους για τα παιδιά ως συγγραφέας, ενώ ταυτόχρονα είναι πιστοποιημένη γονεϊκός σύμβουλος
και συνεργάζεται με γονείς που θέλουν να δημιουργήσουν μία νέα γονεϊκή πραγματικότητα αληθινής σύνδεσης με τα παιδιά τους. Γιατί; Γιατί πιστεύει στη μαγεία του γέλιου, των αγκαλιών και των ιστοριών που μας δίνουν φτερά για περισσότερα όνειρα και ένα καλύτερο μέλλον.

In the world of advertising, Maggie thrived for over two decades, wielding the power of her pen and boundless imagination.
Then, unexpectedly, the grandest adventure unfolded in her life: motherhood. Her little hero became the muse for crafting enchanting tales, offering not only her son but all children facing unique circumstances the chance to be protagonists, unlocking the magic within.
A passionate advocate of children and connective parenting, Maggie creates magical worlds for children as an author while simultaneously being a certified parenting coach. She collaborates with parents who want to create a new parental reality of true connection with their children. Why? Because she believes in the enchantment found in laughter, warm embraces, and narratives that empower us to soar towards more dreams and a brighter future.

Δείτε το βιβλίο: Ένα αστέρι για τον Λούπο – Lupo’s star

Μάγκη Πούπλη

Η Μάγκη ζούσε στον κόσμο της διαφήμισης 20+ χρόνια με...

Μissy Merida

Κατηγορία: Εικονογράφος

H Έλενα Καρανικολού στην πραγματικότητα (και στα όνειρα) ακούει μόνο στο Μissy Merida. Ονειροβατεί από τότε που θυμάται τον εαυτό της, έτσι και έπεισε τον εαυτό της πως μπορεί να ζωγραφίζει όλα εκείνα που αισθάνεται. Ζει στην Αθήνα, είναι αυτοδίδακτη εικονογράφος, μητέρα, σύζυγος και σκυλομαμά. Πιστεύει στους μονόκερους και συλλέγει ουράνια τόξα, ηχογραφεί τυχαία γέλια και ελπίζει πως μια μέρα δε θα χρειάζεται να παλεύουμε πια για τα αυτονόητα.

Δείτε το βιβλίο —> Αθιβολές, πληγώνοντας τη σιωπή

Μissy Merida

H Έλενα Καρανικολού στην πραγματικότητα (και στα όνειρα) ακούει μόνο...

Kanli

Δέσποινα Κανλή

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αλιστράτη Σερρών. Τελείωσα το ΣΤ’ Γυμνάσιο Θηλέων Θεσ/νίκης. Σπούδασα Πολιτικές Επιστήμες στην Πάντειο και Αγγλικής Φιλολογίας στο ΑΠΘ. Εργάστηκα στην Υ.Π.Α. ως Αερολιμενικός και αργότερα στην μέση εκπαίδευση ως καθηγήτρια Πολιτικών Επιστημών. Έχω μια κόρη. Είμαι μέλος του δικτύου ” Το Θέατρο στην Εκπαίδευση”. Ασχολούμαι με τις διαδραστικές τέχνες και τη συγγραφή παραμυθιών. Το παραμύθι μου ” Οι τρεις Νεράιδες” έλαβε το 2013 το γ’ βραβείο στον στ’ διαγωνισμό παραμυθιού της Ονειρούπολης Δράμας.

Δείτε τα βιβλία:

Οι τρεις νεράιδες της Ονειρούπολης

Τύχη ουρανοκατέβατη

Τύχη ουρανοκατέβατη (θεατρικό)

Δέσποινα Κανλή

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αλιστράτη Σερρών. Τελείωσα το ΣΤ’ Γυμνάσιο...