Οι συγγραφείς και συντελεστές των βιβλίων μας


Kandyliari

Μάγδα Κανδυλιάρη

Κατηγορία: Εικονογράφος

Γεννημένη στη Θεσσαλονίκη η Μάγδα Κανδυλιάρη σπούδασε στο Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Ασχολείται με τις εικαστικές τέχνες και το animation από το 2009 στο νησί της Κέρκυρας.
Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις καθώς και σε δύο προσωπικές στις οποίες μελετά ποικίλες τεχνικές σχεδίου και πειραματίζεται με διαφορετικά στυλ εικονογράφησης. Με την αποφοίτησή της από το τμήμα των Τεχνών ξεκινάει την σταδιοδρομία της ως επαγγελματίας animator συμμετέχοντας σε φεστιβάλ ανά τον κόσμο με το μιούζικαλ animation της «Honeymoon». Σημαντικές στιγμές στο ξεκίνημά της αποτέλεσαν η συμμετοχή της στην Bienalle της Σαντορίνης καθώς και η βράβευση της ταινίας της από το New York Jazz Festival. Σήμερα ζει στην Αθήνα και ασχολείται με την εικονογράφηση, τη σκηνοθεσία και παραγωγή animation και με την εικαστική επένδυση παραστάσεων και perfomances.

Δείτε τα βιβλία:

Λίζα η μπαλαρίνα

Το μαγικό παλτό

Για τον … Άγγελο!

Το κορίτσι που δεν έτρωγε φρούτα

Το κάστρο των αστεριών

Μάγδα Κανδυλιάρη

Γεννημένη στη Θεσσαλονίκη η Μάγδα Κανδυλιάρη σπούδασε στο Τμήμα Τεχνών...

Ηρώ Ψηφίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Ηρώ Ψηφίδου είναι δασκάλα από τη Θεσσαλονίκη, παντρεμένη με τον Νεκτάριο Αφθονίδη και είναι μητέρα τεσσάρων παιδιών. Από την παιδική της ηλικία μάθαινε ποιήματα, διάβαζε λογοτεχνία και αγαπούσε τη ζωγραφική, τη γλυπτική, την κεραμική, και τη μουσική. Λατρεύει τα ταξίδια και τις όμορφες στιγμές με την οικογένεια και τους φίλους. Σκοπός των συγγραμμάτων της είναι να δοθεί η δυνατότητα στα παιδιά και στους ενήλικες να εμβαθύνουν στην τέχνη και τελικά να υπάρξει καθημερινή σύνδεση της τέχνης με τη διδασκαλία.

Δείτε το βιβλίο: Μελέτη του στιχουργικού έργου του Λευτέρη Παπαδόπουλου

Ηρώ Ψηφίδου

Η Ηρώ Ψηφίδου είναι δασκάλα από τη Θεσσαλονίκη, παντρεμένη με...

Giorgos Eyth. Manettas

Γιώργος Ευθ. Μανέττας

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Γιώργος Μανέττας γεννήθηκε το 1984 στη Ρόδο, όπου ζει και εργάζεται έως σήμερα, ως εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Γλωσσολογία Νοτιοανατολικής Μεσογείου, του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του ίδιου πανεπιστημίου. Δραστηριοποιείται επίσης στον χώρο της μουσικής ως θεωρητικός, ενώ έχει εμφανιστεί και σε συναυλίες ως τραγουδιστής και πιανίστας. Η αγάπη του για τη συγγραφή λογοτεχνικών κειμένων και πιο συγκεκριμένα μυθιστορημάτων φαντασίας και μυστηρίου, τον ώθησε στην παρακολούθηση σεμιναρίων δημιουργικής γραφής. «Ο Λύχνος», αποτελεί την πρώτη του συγγραφική προσπάθεια.

Δείτε το βιβλίο: Ο λύχνος

Γιώργος Ευθ. Μανέττας

Ο Γιώργος Μανέττας γεννήθηκε το 1984 στη Ρόδο, όπου ζει...

Μαρία Πρωτόπαπα

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Μαρία Πρωτόπαπα γεννήθηκε στο Λονδίνο, αλλά μεγάλωσε στη Λευκωσία. Από μικρή έγραφε τις δικές της ιστορίες αλλά τελικά την κέρδισαν οι αριθμοί και οι αναλύσεις γι’ αυτό σπούδασε στο τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (2007). Το ανήσυχο όμως καλλιτεχνικό της πνεύμα την οδήγησε στον χώρο της μόδας, όπου για μικρό χρονικό διάστημα εργάστηκε ως στυλίστρια σε περιοδικό στην πατρίδα της. Στη συνέχεια για μια δεκαετία απασχολήθηκε στον τομέα των χρηματοοικονομικών σε πολυεθνική εταιρεία. Το βιβλίο της «Κάν’ το να αξίζει» βασίζεται σε αληθινή ιστορία και μέρος των εσόδων θα διατεθεί σε φιλανθρωπικό ίδρυμα.

Δείτε το βιβλίο: Κάν’ το να αξίζει

Μαρία Πρωτόπαπα

Η Μαρία Πρωτόπαπα γεννήθηκε στο Λονδίνο, αλλά μεγάλωσε στη Λευκωσία....

Κατερίνα Μιχελάκη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Κατερίνα Μιχελάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κρήτη.
Αποφοίτησε από το Τμήμα Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ενώ έκανε Μεταπτυχιακές σπουδές στην Ειδική Αγωγή, τόσο στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου όσο και στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.
Από πολύ μικρή ηλικία τη γοήτευσε η ποίηση, η οποία αποτελεί μέχρι και σήμερα προσωπικό της καταφύγιο.
Με όπλο το χαρτί και το μελάνι μετουσιώνει τα συναισθήματα σε λέξεις, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως δε θα μπορούσε να επιβιώσει χωρίς εκείνα.
Αθεράπευτα ρομαντική, ονειρεύεται ακραία, λατρεύει τη Θάλασσα, την Άνοιξη και τα ταξίδια.
Μέσα από τα ποιήματά της προσφέρει τη δική της εκδοχή για τη ζωή και τον έρωτα, την οποία μοιράζεται με το κοινό στις σελίδες της στα social media.
Ελπίζει στον άνθρωπο, στην τρυφερότητα, ενώ πιστεύει πως η αγάπη και η τέχνη μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο.
Το βιβλίο «Πληγώνοντας τη σιωπή» αποτελεί την πρώτη της ποιητική συλλογή.

Δείτε το βιβλίο —> Αθιβολές, πληγώνοντας τη σιωπή

Κατερίνα Μιχελάκη

Η Κατερίνα Μιχελάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κρήτη. Αποφοίτησε από...

Βαλαβάνη Χριστίνα

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Βαλαβάνη Χριστίνα είναι αριστούχος Διδάκτωρ του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και διεκπεραίωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Υπολογιστική Γλωσσολογία στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου, Ludwig-Maximilian-Universität. Γεννήθηκε στο Ντόρτμουντ Γερμανίας και υπηρετεί ως μόνιμη εκπαιδευτικός στη Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής ενώ παράλληλα είναι εντεταλμένη καθηγήτρια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Πραγματοποίησε τις βασικές της σπουδές στο ΑΠΘ στο Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας και η διδασκαλία της Γερμανικής ως Ξένη Γλώσσα αποτελεί έναν από τους άξονες του ερευνητικού της ενδιαφέροντος.

Christina Valavani, geboren in Dortmund, ist DaF-Lehrerin an öffentlichen Schulen in Griechenland und Lehrbeauftragte an der Aristoteles-Universität Thessaloniki. Sie hat Germanistik an der Aristoteles-Universität Thessaloniki studiert, den Aufbaustudiengang Computerlinguistik an der LMU mit Erfolg absolviert und wurde an der Nationalen und Kapodistrias-Universität von Athen promoviert. Ihre Forschungsschwerpunkte sind unter anderem Sprachlernspiele, digitale Didaktik und die interaktive Gestaltung des Sprachunterrichts.

Δείτε το βιβλίο: Ich spiele Deutsch – DaF-/DaZ-Unterricht Α1.1 – mit mp3-Datei – Übungen für die Tafelprojektion (Whiteboard)

Βαλαβάνη Χριστίνα

Η Βαλαβάνη Χριστίνα είναι αριστούχος Διδάκτωρ του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου...

Ntoklis

Γεώργιος Ντόκλης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Το διάβασμα και το γράψιμο είναι κάποια από τα ενδιαφέροντά του. Η παρατήρηση της ζωής, του κοινωνικού συστήματος, της συμπεριφοράς και της εξωτερίκευσης του εσωτερικού κόσμου του ανθρώπου, καθώς και η εξωτερίκευση σκέψεων, φαντασίας και συναισθημάτων, είναι κάποιοι από τους λόγους που μπορούν να οδηγήσουν κάποιον στο γράψιμο.

Το «Πεφτάστερο», από τις Εκδόσεις Φυλάτος είναι το δεύτερό του μυθιστόρημα. Το 2009 εκδόθηκε το πρώτο του μυθιστόρημα από τον εκδοτικό οίκο Μαλλιάρη με τίτλο «Το Παζλ».

Δείτε το βιβλίο: Πεφτάστερο

Γεώργιος Ντόκλης

Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Το διάβασμα και το γράψιμο είναι κάποια...

Αθανασία Αντωνοπούλου

Αθανασία Αντωνοπούλου

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Αθανασία Αντωνοπούλου γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη,
το 2002. Είναι τριτοετής φοιτήτρια στο τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε προπτυχιακό επίπεδο ενασχόλησης με το πιάνο και την αρμονική σύνθεση. Ασχολείται με τη ζωγραφική από την παιδική ηλικία, έχοντας παρακολουθήσει μαθήματα καλλιτεχνικών για τρία χρόνια. Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της προς το ιαπωνικό στυλ ζωγραφικής (manga) έχει αποτελέσει το έναυσμα για την ανάπτυξη της τεχνικής της τα τελευταία χρόνια.

Το «Σ ’αγαπώ Μέχρι το Ουράνιο Τόξο» αποτελεί την πρώτη της εικονογράφηση παιδικού βιβλίου.

Δείτε το βιβλίο Σ’ αγαπώ μέχρι το ουράνιο τόξο

Αθανασία Αντωνοπούλου

Η Αθανασία Αντωνοπούλου γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, το 2002. Είναι τριτοετής...

Paylou

Αλέξανδρος Παύλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα, το πρώτο μου πτυχίο αφορούσε την πληροφορική και το δεύτερο την οινολογία. Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια σκηνοθεσίας και ερασιτεχνικά αρθρογραφώ σε ηλεκτρονικά περιοδικά και περιφερειακά έντυπα.

Ως παρατηρητής της πραγματικότητας γράφω στα άρθρα μου όλα τα αιώνια προβλήματα που ταλαιπωρούν τον ψυχισμό του ανθρώπου. Μετά από πολλά μικρά κείμενα αποφάσισα να κάνω την πρώτη μου συγγραφική απόπειρα με “Το Παραμύθι ενός ξεπεσμένου πρίγκιπα” που θίγει άλλοτε δραματικά και άλλοτε χιουμοριστικά την έννοια και την αξία της ηθικής μέσα από μια περίεργη ιστορία.

Τον ελεύθερό μου χρόνο τον περνώ βλέποντας θέατρο, ακούγοντας μουσική ή περπατώντας στα σοκάκια της πόλης.

Δείτε το Βιβλίο: Το παραμύθι ενός ξεπεσμένου πρίγκιπα

Αλέξανδρος Παύλου

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα, το πρώτο μου πτυχίο αφορούσε...

Τάνια Καρακώττα

Κατηγορία: Εικονογράφος

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, μια πόλη που αγαπά πολύ. Από τότε που θυμάται ψάχνει, βρίσκει, παίζει και δημιουργεί. Σπούδασε ζωγραφική στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. από όπου αποφοίτησε με άριστα. Συμμετείχε σε ομαδικές εκθέσεις και ασχολείται με την εικονογράφηση. Εργάζεται ως καθηγήτρια στη Μέση Εκπαίδευση. Μέσα από την τέχνη και τη διδασκαλία της παρατηρεί και ανακαλύπτει, προβληματίζεται, διασκεδάζει, ταξιδεύει και κάνει φίλους.

Δείτε τα βιβλία:

Ο Γυριστρούλης και οι Ό,τι Νάνοι στη χώρα των Σωστοφάγων

Εφήμερο…Ακολουθώντας το νόημα της ζωής

Η νεράιδα των λουλουδιών και το δράκος

Η πριγκίπισσα Τύχη και πώς να την κατακτήσετε…

Η σκληρή κυρία Πλάκα

Οι περιπέτειες τριών φίλων

Μαθαίνοντας τις νότες παρέα με τα ζώα

 

Τάνια Καρακώττα

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, μια πόλη που αγαπά πολύ. Από τότε...

Αναστασία Παπαδογιάννη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Αναστασία Παπαδογιάννη έχει μια όμορφη οικογένεια με τον Τριαντάφυλλο.
Γεννήθηκε και διαμένει στη Θεσσαλονίκη, μα η καταγωγή της είναι από την όμορφη Κρήτη.
Έχει την ευλογία να είναι δασκάλα κι έτσι δε μεγαλώνει ποτέ. Πάντρεψε την πρώτη της αγάπη το σχολείο, με τον χορό κι έτσι πήρε το δεύτερο πτυχίο της ως καθηγήτρια κλασικού μπαλέτου.
Η αγάπη της δικής της οικογένειας, καθώς και η παιδαγωγική -καλλιτεχνική της ιδιότητα, την έκαναν τον άνθρωπο που είναι σήμερα!
Κι ανάμεσα στα παιδιά, μαθαίνει κάθε μέρα και μια καινούρια αξία ζωής. Αγαπά καθετί, μικρό ή μεγάλο που οδηγεί τους ανθρώπους πιο κοντά στην αλήθειά τους και στο όνειρο! Πιο κοντά στο Σήμερα.
Σε αυτήν τη ζωή, επιλέγει τον κόσμο των παιδιών, γιατί εκεί συμβαίνουν τα θαύματα.

Δείτε το βιβλίο: Το 25ο γράμμα της ΑΒ

Αναστασία Παπαδογιάννη

Η Αναστασία Παπαδογιάννη έχει μια όμορφη οικογένεια με τον Τριαντάφυλλο....

Nikolaou

Φώτης Νικολάου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.
Σπούδασε Τουριστικά και είναι απόφοιτος του I.A.T.A. (για αεροπορικές εταιρείες και τουριστικά γραφεία). Είναι κάτοχος διπλώματος επιπέδου Proficiency στην αγγλική γλώσσα.
Συμμετείχε σε σεμινάρια φιλοσοφίας και αστρονομίας και παρακολουθεί συχνά μαθήματα δημιουργικής γραφής.
Συμμετείχε στην Α’ ελληνική ανθολογία ποίησης του Φανταστικού «ΟΝΕΙΡΑ ΤΩΝ ΜΥΘΩΝ» (Συμπαντικές Διαδρομές, 2013) καθώς και στην Α’ ελληνική ανθολογία Scifaiku ποίησης
«VALLES MARINERIS» (Συμπαντικές Διαδρομές, 2013).
Η πρώτη βασική συλλογή πεζών ποιημάτων του «ΔΙΑΣΤΗΜΑ» εκδόθηκε το 2014. Το 2015 κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο με μικρά λογογραφήματα «ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΤΟΥ ΠΟΘΟΥ».
Δύο πεζά ποιήματά του έχουν δημοσιευτεί στο αγγλόφωνο περιοδικό «PRACHYA REVIEW», ενώ κατά καιρούς έχει αρθρογραφήσει σε λογοτεχνικά έντυπα στο διαδίκτυο («ΒΑΚΧΙΚΟΝ» και «CHALICE»).
Τα πεζογραφήματα αυτά, «Το Γκράφιτι-Μυθιστορίες», αποτελούν την τρίτη του προσωπική δουλειά.

Δείτε το βιβλίο: Το γκράφιτι

Φώτης Νικολάου

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Τουριστικά και είναι απόφοιτος...

Δημήτρης Καλόγηρος

Δημήτρης Καλόγηρος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Δημήτρης μεγάλωσε στον Άγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας. Απόφοιτος της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου συνέχισε τις μεταπτυχιακές, διδακτορικές και μεταδιδακτορικές του σπουδές στη Μαθηματική Οικολογία, Μαθηματική Βιολογία και Μαθηματική Επιδημιολογία στο εξωτερικό όπου εργάζεται μέχρι και σήμερα. Ασχολείται ενεργά με την έρευνα, τη διδασκαλία των μαθηματικών και την επικοινωνία της επιστήμης.
Για τον Δημήτρη, τόσο τα μαθηματικά όσο και ο λόγος δίνουν μορφή στο σχήμα και γι’ αυτό μοιράζονται από κοινού το γράψιμο. Το γράψιμο που αφουγκράζεται τη σκέψη και επιδρά στην έκφραση και την επικοινωνία με έναν τρόπο καθοριστικά μοναδικό και απόλυτα προσωπικό βαφτίζοντας έτσι τέχνη τη γραφή.
Γι’ αυτό και στην ερώτηση τι θέλει να γίνει όταν μεγαλώσει απαντά… «Λογομάστορας».
«Σκάλιζε» με το γράψιμο από μικρός, «πιο μικρός» μας διορθώνει. Ανάμεσα σε άλλα βραβεία και διακρίσεις, σε ηλικία 20 ετών τιμήθηκε με έπαινο σε πανελλήνιο διαγωνισμό ποίησης της Εταιρείας Γραμμάτων και Τεχνών Πειραιά (Ν. Βρεττάκος, Κ. Βρεττάκος, Σ. Γεράνης, Κ. Θεοφάνους, Α. Βογάσαρης, Π. Τσουτάκος, Μ. Κάσσης, Κ. Ποιητής, Λ. Βολανάκης κ.α.). Στα χρόνια που ακολούθησαν εργάσθηκε σε εφημερίδες, περιοδικά, ειδικές έντυπες και ηλεκτρονικές εκδόσεις.
Μεγάλη του αγάπη παραμένει το ραδιόφωνο με το οποίο ασχολήθηκε από (πιο) μικρός τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό όπου τιμήθηκε με βραβείο για τις παραγωγές του στην ελληνική, αλλά και στην αγγλική γλώσσα, ενώ έχει φιλοξενηθεί και στο BBC Radio 6.

Δείτε το βιβλίο—> Αγαπήχημα

Δημήτρης Καλόγηρος

Ο Δημήτρης μεγάλωσε στον Άγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας. Απόφοιτος της Σχολής...

Goutianou

Ευαγγελία Γουτιάνου

Κατηγορία: Εικονογράφος

Γεννήθηκα στις 8 Ιουνίου του ΄76 στη Νάουσα.

Το 1996 ήρθα στην Αθήνα και σπούδασα στην Σχολή Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών σπουδών στο ΤΕΙ Αθηνών.

Το 2004 πήγα στη Μαδρίτη, έμεινα 2,5 χρόνια κι έκανα μεταπτυχιακό πάνω στην Ψηφιακή Επικοινωνία. Συνολικά έμεινα 10 χρόνια στην Ισπανία κι επέστρεψα στην Αθήνα το 2014.

Ασχολούμαι με τη γραφιστική και την εικονογράφηση παιδικών βιβλίων.

Δείτε τα βιβλία:

Λενιώ – Το κορίτσι με τα παράξενα δάχτυλα

Η Λενιώ και το “αγόρι από τη Συρία”

Ευαγγελία Γουτιάνου

Γεννήθηκα στις 8 Ιουνίου του ΄76 στη Νάουσα. Το 1996...

Agathos

Σπύρος Αγάθος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Σπύρος Αγάθος γεννήθηκε το 1970 ζει και εργάζεται στην Κέρκυρα. Είναι πτυχιούχος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών- Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.
Από μικρός ασχολήθηκε με τον κλασικό αθλητισμό σε αγωνίσματα αντοχής και τα τελευταία χρόνια με το άθλημα των υπέρ αποστάσεων. Εκτός από τον αθλητισμό στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με τη ζωγραφική, μέλος της ΕΙΚΕ (Eικαστικής Kερκυραϊκής Ένωσης) και τη μουσική.

Δείτε το Βιβλίο: Πυρφόρος οπλίτης

Σπύρος Αγάθος

Ο Σπύρος Αγάθος γεννήθηκε το 1970 ζει και εργάζεται στην...

Kondylidou

Αλεξία Κονδυλίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Αλεξία Κονδυλίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός και απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην Περιβαλλοντική Μηχανική και Επιστήμη. Παράλληλα με την απασχόληση της ως ελεύθερος επαγγελματίας, τελείωσε την Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε., που της έδωσε τη δυνατότητα να διδάξει σε ενήλικες. Ως έφηβη, έχοντας κάνει κλασσικό μπαλέτο, πιάνο και μουσική προπαιδεία, για δέκα περίπου χρόνια, απέκτησε πολλές καλλιτεχνικές ευαισθησίες και δημιουργικές ανησυχίες.
Η αγάπη της για τα βιβλία και για κάθε πηγή γνώσης, την οδήγησε να ασχοληθεί πιο επισταμένα με τη συγγραφή κειμένων. Σε αυτό, τη βοήθησαν οι συμμετοχές της σε εργαστήρια συγγραφικής τέχνης, σεμινάρια και διεθνή συνέδρια δημιουργικής γραφής, υπό την καθοδήγηση καταξιωμένων συγγραφέων και έμπειρων καθηγητών. Έργο της, έχει συμπεριληφθεί στο συλλογικό βιβλίο «Μικρές ιστορίες για Μεγάλους» (εκδόσεις Εντύποις).
Οι φανταστικοί κόσμοι, στους οποίους ήθελε από μικρή να ζει, παίρνουν μορφή στα κείμενά της, καθώς οι χαρακτήρες των ιστοριών της αποδομούν την πραγματικότητα, κινούνται στον ρομαντισμό και αποκαλύπτουν νέα παράθυρα στα όνειρα.

Δείτε το Βιβλίο: Η Ασημούπολη

Αλεξία Κονδυλίδου

Η Αλεξία Κονδυλίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Μηχανολόγος...

Dioudi

Μαρία Π. Διούδη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Μαρία Π. Διούδη γεννήθηκε στα Τρίκαλα Ημαθίας το 1961. Είναι αριστούχος απόφοιτος τόσο της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ηρακλείου, όσο και του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και εξειδικεύτηκε στην Οργάνωση Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων, καθώς ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στον κλάδο αυτό στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.
Υπηρέτησε την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση για τριάντα εννέα συναπτά έτη από διάφορες θέσεις ως δασκάλα σε 1/θέσια, 2/θέσια, 3/θέσια και πολυθέσια σχολεία, ως διοικητική υπάλληλος στη Δ/νση Π/θμιας Εκπ/σης Μαγνησίας, ως Τακτικό Μέλος του ΠΥΣΠΕ Μαγνησίας, ως αναπληρώτρια Προϊσταμένη του 2ου Γραφείου Π.Ε. Ν. Μαγνησίας, ως Τακτικό μέλος στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Αισωνίας, εκτελώντας και χρέη γραμματέα, ως Τακτικό Μέλος στη Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Βόλου, ως γραμματέας και ταμίας της Σχολικής Επιτροπής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αισωνίας-Σέσκλου, ως Τακτικό μέλος στη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Βόλου, ως διαχειρίστρια του Συμβουλίου Σχολικής Κοινότητας του 9ου Δ.Σ. Βόλου, ως Μέλος και πρόεδρος της Ελεγκτικής Επιτροπής του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Μαγνησίας, ως Πρόεδρος Εφορευτικής Επιτροπής εκλογών των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, ως μέλος του Τοπικού Παραρτήματος της ΠΕΕΚΠΕ Ν. Μαγνησίας, αλλά και ως Διευθύντρια στα 3ο Δημοτικό Σχολείο Αισωνίας – Σέσκλου & 9ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου για είκοσι τρία συνεχή έτη. Εκτός των παραπάνω υπηρεσιών που έχει προσφέρει στον χώρο της ελληνικής εκπαίδευσης, η ίδια πιστεύει και ενστερνίζεται τη «δια βίου μάθηση» λαμβάνοντας πλήθος άλλων επιμορφώσεων σε θέματα διοίκησης, διδακτικής, πληροφορικής και παιδαγωγικής, ενώ παράλληλα έχει συμμετάσχει σε διεθνή συνέδρια ως εισηγήτρια.
Είναι παντρεμένη με τον εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής Καρανάσιο Χρήστο και μητέρα δυο αγοριών, απόφοιτων υψηλόβαθμων πανεπιστημιακών σχολών της χώρας.

Δείτε το βιβλίο Ο ρόλος του Διευθυντή στη δημιουργία θετικού κλίματος και αποτελεσματικότητας της σχολικής μονάδας

Μαρία Π. Διούδη

Η Μαρία Π. Διούδη γεννήθηκε στα Τρίκαλα Ημαθίας το 1961....

Skordia

Μαίρη Σκόρδια

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Μαίρη Σκόρδια γεννήθηκε στην Αθήνα, ενώ κατάγεται από τη Χίο. Είναι Μαθηματικός, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αθηνών, από το οποίο απέκτησε και Δίπλωμα Συμπληρωματικής Επιμόρφωσης στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία. Επίσης, είναι κάτοχος MBA (Masters in Business Administration) από το ALBA Graduate Business School, καθώς και Πτυχίου Ωδικής.
Εργάζεται ως κειμενογράφος και μεταφράστρια, αλλά και ως δασκάλα μουσικής με έμφαση στην πρώτη γνωριμία με τη μουσική των παιδιών προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας. Το 2013 και 2014 παρουσίασε το μουσικό έργο για πιάνο «Ο Κύκλος της Φύσης», αποτελούμενο από 12 κομμάτια αφιερωμένα ανά 3 σε καθεμιά από τις 4 εποχές του χρόνου.
Έχει μεταφράσει πληθώρα ακαδημαϊκών άρθρων στον τομέα της Στατιστικής, της Διοίκησης Επιχειρήσεων, της Επιχειρηματικής Στρατηγικής, της Διοίκησης Ανθρώπινων Πόρων, των Χρηματοοικονομικών, κλπ.
Αγαπά πολύ το γράψιμο και τη μουσική, καθώς και κάθε μορφή καλλιτεχνικής δημιουργίας, ενώ είναι σίγουρη ότι η διαδικασία της μάθησης είναι η πιο όμορφη και πιο σημαντική μορφή δημιουργίας (και ευτυχώς δεν τελειώνει ποτέ).

Δείτε το βιβλίο: Ο Σήφης το κοτσύφι στην πόλη των Ζήτα

Μαίρη Σκόρδια

Η Μαίρη Σκόρδια γεννήθηκε στην Αθήνα, ενώ κατάγεται από τη...

Γεωργία Σκούρτη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η συγγραφέας Γεωργία Σκούρτη ανήκει στο ανθρώπινο είδος. Δεν υπάρχει κάτι αξιομνημόνευτο που χρειάζεται να ειπωθεί για αυτήν.
Επειδή, όμως επιμένετε: Γεννήθηκε στην καρδιά του χειμώνα στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας και από τότε κρυώνει πολύ. Ωστόσο, το Κάτω Νευροκόπι το κουβαλάει πάντα στην καρδιά της για να τη ζεσταίνει.
Διανύει την έκτη δεκαετία της ζωής της, λίγο αργά το θυμήθηκε να ξεκινήσει τη συγγραφή.
Έχει σπουδάσει ηλεκτρολόγος μηχανικός στο ΕΜΠ, αλλά θα ήταν πολύ πιο ευτυχισμένη αν είχε σπουδάσει γλωσσολογία ή ιατρική.
Είναι σύζυγος, αλλά όχι μητέρα. Εργάζεται εδώ και τριάντα χρόνια στον ΑΔΜΗΕ (πρώην κομμάτι της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού).
Αγαπάει πολύ τα ζώα και μέχρι σήμερα δεν έχει μισήσει κάποιον άνθρωπο.
Δεν ασχολείται με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οπότε δε θα είναι κι εύκολο να τη βρείτε, αν τύχαινε ποτέ να την αναζητήσετε…

Γεωργία Σκούρτη

Η συγγραφέας Γεωργία Σκούρτη ανήκει στο ανθρώπινο είδος. Δεν υπάρχει...

Xristou Niki

Νίκη Χρήστου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Νίκη Χρήστου γεννήθηκε το 1983 και έζησε και μεγάλωσε στην Έδεσσα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ, αλλά από μικρή ηλικία είχε αναδείξει το ενδιαφέρον και το πάθος της για τη μαγειρική. Αυτό το πάθος την οδήγησε και στη συγγραφή βιβλίου.

Το βιβλίο αυτό γράφηκε με πολλή αγάπη, με στόχο τη δημιουργία γρήγορων και υγιεινών συνταγών που μπορούν να εκτελεστούν εύκολα σε πάρτι και γιορτές, αλλά και στην καθημερινότητα.

Η πρώτη της επαφή με τον κόσμο της μαγειρικής, επαγγελματικά, ξεκίνησε δημιουργώντας το blog της με τίτλο, «Το μυαλό στο… φαγητό», το οποίο και βραβεύτηκε το 2015 από το περιοδικό, «Βήμα Γκουρμέ» με το βραβείο κοινού στην κατηγορία “Best Sweat Treats”.

Τώρα πια ούσα πιο ολοκληρωμένη και κατόπιν της επιτυχίας της στον χώρο του διαδικτύου, δημιουργεί το πρώτο της βιβλίο συνταγών.

Δείτε το βιβλίο: Το μυαλό στο φαγητό

Νίκη Χρήστου

Η Νίκη Χρήστου γεννήθηκε το 1983 και έζησε και μεγάλωσε...

Eyaggelia Manousou

Ευαγγελία Μανούσου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Ευαγγελία (Γκέλη) Μανούσου είναι διδάκτωρ του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στη «Δημιουργία Εκπαιδευτικού Υλικού για την Ανοικτή και εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση», με μεταπτυχιακές σπουδές στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και στην Πληροφορική στην Εκπαίδευση στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 2017 ολοκλήρωσε τη μεταδιδακτορική της έρευνα με θέμα «Οι δεξιότητες των φοιτητών που εκπονούν μεταπτυχιακή εργασία» Είναι Καθηγήτρια – Σύμβουλος (ΣΕΠ) στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο στα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών «Σπουδές στην Εκπαίδευση» και «Εκπαίδευση Ενηλίκων», όπου διδάσκει σε τμήμα και επιβλέπει μεταπτυχιακές διπλωματικές εργασίες από το 2009. Είναι Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου, ΠΕ70, στο 5ο ΠΕΚΕΣ Αττικής. Είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής του Επιστημονικού περιοδικού «Ανοικτή Εκπαίδευση», επιμορφώτρια – εμψυχώτρια σε πολλά σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό σε θέματα που αφορούν βιωματικές και ενεργητικές τεχνικές εκπαίδευσης, δεξιότητες και γενικότερα παιδαγωγικά ζητήματα, και συγγραφέας πολλών παιδαγωγικών βιβλίων και υλικών όπως «Ο Ναυτίλος ταξιδεύει», παραμυθιών κ.ά. Ακόμη έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 80 διεθνή συνέδρια και περιοδικά με ανακοινώσεις και άρθρα, καθώς και σε συλλογικούς τόμους βιβλίων. Είναι ιδρυτικό μέλος και μέλος του Δ.Σ. του «Ελληνικού Δικτύου Ανοικτής και εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης» και άλλων συλλόγων.

Δείτε το βιβλίο: Εξ αποστάσεως σχολική εκπαίδευση

Ευαγγελία Μανούσου

Η Ευαγγελία (Γκέλη) Μανούσου είναι διδάκτωρ του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου...

Χάρης Χριστοδούλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Χάρης Χριστοδούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο νησί της Αφροδίτης και συγκεκριμένα στη Λεμεσό. Σπούδασε στην Αθήνα σε δραματική σχολή και παρακολούθησε σεμινάρια χορού και θεάτρου, καθώς η αγάπη του για τις τέχνες ήταν εμφανείς από πολύ μικρή ηλικία. Μετράει στο βιογραφικό του σημαντικές διακρίσεις και συμμετοχές από διαγωνισμούς και παρουσιάσεις τόσο στην Κύπρο, όσο και στο εξωτερικό.

Τα τελευταία χρόνια ζει στην Κύπρο όπου ίδρυσε το δικό του εργαστήρι χορού και θεάτρου και ανεβάζει παραστάσεις σε δικές του εναλλακτικές ιστορίες, υπογράφοντας ο ίδιος τα σενάρια και τη σκηνοθετική επιμέλεια.

Έχει χορογραφήσει και σκηνοθετήσει σημαντικές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις του νησιού με σημαντικό χαρακτήρα. Η συνεισφορά του μέσα από τις τέχνες για φιλανθρωπικούς σκοπούς είναι πάντα στην πρώτη γραμμή και συνεχίζει να προσφέρει σε κάθε ευκαιρία που θα του ζητηθεί.

Οι καλλιτεχνικές του ανησυχίες και οι ευαίσθητες πτυχές του Χάρη, από μικρό παιδί, τον παρότρυναν να γράφει ποιήματα, στίχους τραγουδιών και θεατρικά έργα. Αυτή την περίοδο αποφάσισε να μας συστηθεί και επίσημα πλέον με το πρώτο του μυθιστόρημα βγαλμένο μέσα από τη ζωή.

Χάρης Χριστοδούλου

Ο Χάρης Χριστοδούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο νησί της Αφροδίτης...

Anna Tarli

Άννα Ταρλή

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Άννα Ταρλή γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Χημεία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές της στις Η.Π.Α, όπου πήρε Μάστερ και Διδακτορικό στη Χημεία.

Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της επέστρεψε στην Ελλάδα, όπου εργάζεται ως χημικός.

Παράλληλα, μέσα από σεμινάρια προσωπικής ανάπτυξης και δημιουργικής γραφής ανακάλυψε την αγάπη της για το γράψιμο μικρών ιστοριών που ανήκουν στο είδος της παιδικής λογοτεχνίας.

Η Άννα γράφει τις ιστορίες που θα ήθελε να είχε ακούσει εκείνη όταν ήταν μικρή.

Το 2015 γνώρισε την Άννα Ρέμπελου που αγάπησε τις ιστορίες της Αννούλας και ήθελε να τις εικονογραφήσει.

Δείτε τα βιβλία:

Η Αννούλα στη ζώνη του φανταστικού

Annoula in fantasy zone

Άννα Ταρλή

Η Άννα Ταρλή γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Χημεία...

AFRA-AMIN

Afra Amin

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Afra Amin γεννήθηκε το 1999 στην Ντάκα του Μπαγκλαντές. Έχει αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο της Ντάκα, αποκτώντας το 2020 το πτυχίο της στη Γραφιστική. Το πάθος της για την τέχνη είναι πηγαίο. Από μικρή, της άρεσε να παρακολουθεί διαφόρων ειδών κινούμενα σχέδια. Προσπαθούσε μάλιστα να σχεδιάζει βλέ-ποντας αυτούς τους χαρακτήρες. Ξεκίνησε ζωγραφίζοντας το-πία, την οικογένειά της και οτιδήποτε έβλεπε ή και φανταζόταν. Ήταν η αγαπημένη της ενασχόληση στον ελεύθερό της χρόνο. Η οικογένεια και οι φίλοι της αγάπησαν τα έργα της και κάπως έτσι, ανακάλυψαν το ταλέντο της. Αργότερα, στο σχολείο ειδικεύτηκε στις θετικές επιστήμες, κάτι που της άρεσε, αλλά συνειδητοποίησε ότι η αγάπη της για την τέχνη ήταν πάντα εκεί. Έτσι λοιπόν, ξεκίνησε για το πανεπιστημιακό της πτυχίο στην γραφιστική και την εικονογράφηση και συνεχίζει σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Το στιλ της είναι ποικίλο. Προσαρμόζεται στο μέσο που χρειάζεται να εργαστεί. Στο μέλλον, θα ήθελε να εργαστεί στα κινούμενα γραφικά, τα κινούμενα σχέδια και τον σχεδιασμό διαφημίσεων. Ελπίζει να είναι επιτυχημένη σχεδιάστρια και κυρίως ευτυχισμένος άνθρωπος με ό, τι κάνει στη ζωή της.

Δείτε το βιβλίο: Τση λαλάς μου τα ανεστορήματα

Afra Amin

Η Afra Amin γεννήθηκε το 1999 στην Ντάκα του Μπαγκλαντές....

Sotiropoulou-Xara

Χαρά Σωτηροπούλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Χαρά Σωτηροπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Από πολύ μικρή ηλικία έδειξε την κλίση της προς τις τέχνες, με ιδιαίτερη αγάπη στο βιβλίο και τις χειροτεχνίες. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα σεναριογραφίας, δημιουργικής γραφής και δημοσιογραφίας. Εργάζεται ως αρθρογράφος, και κείμενά της έχουν δημοσιευτεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο. Έχει γράψει στίχους, διηγήματα, παραμύθια και ποιήματα. Ασχολείται με την flash fiction λογοτεχνία, και διηγήματά της έχουν αναρτηθεί στο site 121 words. Τα ποιήματά της «Αλήθειες και ψέματα» και «Νυχτερινές Αναμνήσεις», συμπεριλαμβάνονται στην Ανθολογία Σύγχρονης Ελληνικής Ποίησης, σε έντυπο τεύχος του Λογοτεχνικού Περιοδικού Κέφαλος ( Ιανουάριος – Απρίλιος 2020). Τον Σεπτέμβριο του 2020, έγραψε το παιδικό ποίημα με τίτλο «Με τα χέρια καθαρά», το οποίο διανέμεται δωρεάν, με σκοπό την υγιεινή των χεριών, και έχει χρησιμοποιηθεί για διδακτικούς σκοπούς σε τμήματα νηπιαγωγείων και δημοτικών ανά την Ελλάδα. Είναι δημιουργός και αρθρογράφος του βιβλιοφιλικού site readoclock.gr, το οποίο ασχολείται με κριτικές βιβλίων, παρουσιάσεις και συνεντεύξεις. Επίσης, έχει παρακολουθήσει μαθήματα αργυροχοΐας και ζωγραφικής, και τα τελευταία χρόνια, ασχολείται επαγγελματικά με την κατασκευή κοσμημάτων και χειροποίητων κατασκευών.

δείτε το βιβλίο: Η περιπέτεια του Κοκό

Χαρά Σωτηροπούλου

Η Χαρά Σωτηροπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Από πολύ...

Kikidou

Μαρίνα Κικίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Μαρίνα Κικίδου γεννήθηκε στις 28 Δεκεμβρίου 2005 και είναι μαθήτρια της τρίτης γυμνασίου.
Κατοικεί στο Αφράτι Ευβοίας, ένα πανέμορφο χωριό κοντά στην Χαλκίδα. Ασχολείται με την παραδοσιακή τοξοβολία και το taekwondo, ενώ στον ελεύθερό της χρόνο ζωγραφίζει, παίζει μουσική,
τραγουδάει, ορειβατεί και είναι μέλος μίας αξιόλογης Θεατρικής ομάδας.
Ασχολείται με τη συγγραφή από την ηλικία των 12 ετών, ενώ από πολύ μικρότερη ηλικία ονειρευόταν το μέλλον της σαν συγγραφέας.
Αγαπά να ξεπερνά τους φόβους της μέσα από την περιπέτεια, την οποία φροντίζει να αναζητά στη φύση διευρύνοντας τους ορίζοντές της.
Υποστηρίζει πως ο καθένας κρύβει μέσα του έναν ήρωα και επιβάλλεται να τον αφήσει ελεύθερο για να δείξει στον κόσμο πως ακόμα υπάρχει ελπίδα.

Δείτε το βιβλίο: Οι υπεραστιστές της Σελκούθια

Μαρίνα Κικίδου

Η Μαρίνα Κικίδου γεννήθηκε στις 28 Δεκεμβρίου 2005 και είναι...

Manousaridis Alexandros

Αλέξανδρος Μανουσαρίδης

Κατηγορία: Συγγραφέας

“Λίγα λόγια για τον συγγραφέα… Μηδαμινή αξία έχει για εμένα το που γεννήθηκα,που έζησα και τα λοιπά. Άλλωστε από αυτά δεν μπορείς να γνωρίσεις έστω και λίγο κάποιον.
Αξία όμως έχουν τα εξής : Ξεκίνησα από τον στίχο, γράφοντας το πρώτο μου τετράστιχο το καλοκαίρι του 2002, περίπου 16 χρόνια πριν. Η απογοήτευση και το συναίσθημα ότι ο σοβαρός στίχος δεν έχει μέλλον στην Ελλάδα (έτσι ένιωθα ειλικρινά με όλα αυτά που είδα και έζησα), πρέπει να έπαιξαν έναν ρόλο στην δοκιμή της συγγραφής,χωρίς να μπορώ να θυμηθώ το πως ακριβώς έφτασα να αρχίσω να γράφω αυτό που κατέληξε στο βιβλίο που κρατάτε σήμερα στα χέρια σας.
Γιατί δεν μπορώ να θυμηθώ; Διότι το παρόν βιβλίο κατοχυρώθηκε στις 30 Οκτωβρίου του 2009…. και θυμόμενος ότι μου πήρε κάπου στους έξι μήνες να το γράψω (αυτό μου έχει μείνει) , μιλάμε για μια διαδικασία που έχει τουλάχιστον 9 χρόνια.
Να σημειώσω ότι δεν παράτησα ποτέ τον στίχο.
Οι δοκιμασίες μέχρι το σήμερα πολλές, τόσες που και περισσότερο χώρο να είχα να σας περιγράψω εδώ,δεν θα έφτανε. Με αίμα πληρώνουν αυτοί που κυνηγούν το όνειρο, όταν αψηφούν οτιδήποτε προκύπτει στο δρόμο τους.
Θέλω να αφιερώσω με όλη μου την καρδιά και τον νου, αυτό το βιβλίο,σε κάθε έναν που είναι εκεί έξω στην θέση στην οποία ήμουν, και κυνηγάει αυτό που πιστεύει αλλά και θέλει βαθιά.
Το βιβλίο αυτό λοιπόν, αφιερώνεται σε αυτούς που κυνηγάνε το όνειρό τους,μέχρι το όνειρο να πεθάνει ή να πεθάνουν αυτοί.”
Αλέξανδρος Μανουσαρίδης

Δείτε το βιβλίο Σκοτεινές Ιστορίες

 

Αλέξανδρος Μανουσαρίδης

“Λίγα λόγια για τον συγγραφέα… Μηδαμινή αξία έχει για εμένα...

Basilis A. Masoulas

Βασίλης Α. Μασούλας

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Δρ. Βασίλης Μασούλας έχει διατελέσει ανώτατο διοικητικό στέλεχος και έχει ηγηθεί σε προγράμματα οργανωτικής μεταμόρφωσης και ανάπτυξης παγκόσμιας κλίμακας σημαντικών πολυεθνικών ομίλων, όπως η Shell International και η Microsoft. Είναι Master Black Belt της μεθοδολογίας βελτίωσης επιχειρήσεων Lean 6σ από το 2001, πιστοποιημένος εκπαιδευτής και προπονητής – καθοδηγητής εκατοντάδων στελεχών, με διεθνή βραβεία για τα Lean 6σ έργα του. Το 2008 ίδρυσε και ηγείται της changeland.com, η οποία εξειδικεύεται στη διοίκηση οργανωτικών αλλαγών και στην ανάπτυξη του ανθρώπινου κεφαλαίου των επιχειρήσεων. Σχεδιάζει και υλοποιεί με επιτυχία, είτε με φυσική παρουσία είτε διαδικτυακά, ευέλικτα προγράμματα συνεχούς βελτίωσης, ηγεσίας και ανάπτυξης σε αλλοδαπές και ελληνικές εταιρείες όπως Philips, Bancomer Bank, Pemex, Cemex, Codak, TelMex, EDS, Halcor, Maaden, Sabo, Eurobank, Αλουμίνιον Ελλάδος, Ελληνικά Καλώδια, DHL, BP, AON Financial Services, Attika Group, Πλαστικά Κοτρώνης, και σε πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις διαφόρων κλάδων. Είναι ειδικός σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στον τομέα της ανάπτυξης μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην ανάπτυξη καινοτομίας, καθώς και κυβερνήσεων διαφόρων κρατών στην αξιοποίηση και την ανάπτυξη του πνευματικού τους κεφαλαίου.

Ο Βασίλης Μασούλας έχει γράψει και εκδώσει τα βιβλία «Η Διοίκηση και Ανάπτυξη στη νέα Οικονομία της Γνώσης με τη μέθοδο Six Sigma», «Ο Αμπελουργός που έγινε CEO», καθώς και το «Προσκύνημα στους Αγίους Τόπους, γνώσεις και βιώματα». Είναι μηχανικός πληροφορικής, Διδάκτωρ διοίκησης και κάτοχος τριών μάστερ σε τομείς τεχνολογίας πληροφορικής, διοίκησης, ηγεσίας και κοινωνικής Θεολογίας. Έχει διατελέσει καθηγητής σε μεταπτυχιακά προγράμματα πανεπιστημίων (ITESM University System Monterrey, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών). Είναι εθελοντής νοσηλευτής στο Ασκληπιείο Βούλας, αθλητής, καπετάνιος, φυσιολάτρης, διεθνείς ομιλητής σε τρεις γλώσσες, κατηχητής, προσκυνητής και οδηγός προσκυνητών στο Άγιο Όρος και τους Αγίους Τόπους.

Δείτε το βιβλίο: Ο αμπελουργός που έγινε CEO

Βασίλης Α. Μασούλας

Ο Δρ. Βασίλης Μασούλας έχει διατελέσει ανώτατο διοικητικό στέλεχος και...

Λυδία Βασιλειάδη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Λύδια Βασιλειάδη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού και με την επιστροφή της στην Ελλάδα εργάστηκε ως δημοσιογράφος. Για τρεις δεκαετίες κάλυπτε για το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και την οικονομική εφημερίδα Εξπρές, τα θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενώ παράλληλα συνεργαζόταν και με διάφορα έντυπα του περιοδικού τύπου. Συνεργάτης της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα για μια περίοδο δεκαέξι ετών.

Μεγάλωσε μέσα στον κόσμο του θεάτρου, της ζωγραφικής και του βιβλίου, λόγω του λόγιου πατέρα της και της ηθοποιού και ζωγράφου μητέρας της.

Δείτε το βιβλίο: Επιστροφή στο Highgate

Λυδία Βασιλειάδη

Η Λύδια Βασιλειάδη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε οικονομικά...

Βάγια Μάνθου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Βάγια Μάνθου γεννήθηκε στα Ιωάννινα, αλλά ζει στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης. Σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στη Φιλοσοφική σχολή Ρεθύμνου, ενώ παράλληλα εργάστηκε για αρκετά χρόνια στον τομέα του Τουρισμού και ασχολήθηκε με την εκμάθηση ξένων γλωσσών. Αποφοίτησε από την Τουριστική Σχολή Ηρακλείου και παρακολούθησε με επιτυχία το πρόγραμμα “Δημιουργική Γραφή και Ανάγνωση της Πεζογραφίας” από το ΕΚΠΑ, καθώς και “Ολοκληρωμένη Μεθοδολογία Διδασκαλίας” από
το ΕΑΠ. Αυτή την περίοδο κάνει το μεταπτυχιακό της στο ΕΑΠ με τίτλο
“Δημιουργική γραφή”. Από το 2018 δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην ιδιωτική εκπαίδευση διατηρώντας,
με την αγαπημένη της αδερφή, το Φροντιστήριο – Κέντρο Μελέτης “γραφούλης”. Ο σύζυγός της είναι ο άνθρωπος που τη στηρίζει και μαζί έχουν αποκτήσει δυο υπέροχες κόρες, την Καλλιόπη και την Αλεξάνδρα,
οι οποίες μαζί με τους μαθητές της, αποτελούν την πηγή έμπνευσής της.

Δείτε τα βιβλία—>

Κρις και Κάλλη/Γράμμα στον Άγιο Βασίλη – Lettre au Père Noël

Κρις και Κάλλη – Στην πισίνα – Á la piscine

Βάγια Μάνθου

Η Βάγια Μάνθου γεννήθηκε στα Ιωάννινα, αλλά ζει στον Άγιο...