Από την παρουσίαση του βιβλίου
του Βαγγέλη Τάτση με τίτλο:
«Αστρίτσα»
την Κυριακή 11 Μαρτίου και ώρα 11 π.μ.
στο Polis Art Cafe

Για το βιβλίο μίλησαν:
ο κ. Θανάσης Σταυρόπουλος (θεατρικός συγγραφέας),
η κ. Γιώτα Ευσταθίου (ηθοποιός) και
η κ. Χριστίνα Φλώρου
(δικηγόρος & σκιτσογράφος του βιβλίου)

Η παρουσίαση υπερέβη κατά πολύ μια τυπική και συνηθισμένη παρουσίαση. Οι συμμετέχοντες στο πάνελ έδωσαν μια θεατρική μορφή, εμβαθύνοντας στο πνεύμα και το γράμμα του παραμυθιού, κάνοντας όλους όσους παρευρέθηκαν να αποκαλύψουν την παιδικότητα που κρύβουν μέσα τους.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η μικρή Αστρίτσα είναι καλόψυχη και γλυκιά, αλλά αντιμετωπίζει την καταπίεση και το χλευασμό από τους μεγαλύτερους και δυνατότερους πλανήτες, και ιδίως από τον κακό Τιτάνα, που την καταδικάζει να ζει στο κρύο και την παγωνιά. Όλα αυτά όμως μέχρι να επέμβει ο Μέγας Ήλιος, να συντρίψει με τη δύναμή του το κακό και να μετατρέψει τον μικρό παγωμένο δορυφόρο στον ομορφότερο και πιο ζωντανό πλανήτη του ηλιακού συστήματος. Μέσα από τη συμβολική γλώσσα του παραμυθιού αποτυπώνονται η δύναμη και η σωστή ή όχι χρήση της, οι αιώνιοι νόμοι του δικαίου και της αλήθειας και η αποκατάσταση της ισορροπίας μέσα από τον θρίαμβο της δικαιοσύνης.

Αγοράστε το παραμύθι μέσω του αυτοματοποιημένου συστήματος πώλησης της ιστοσελίδας μας, προσθέτοντας το στο καλάθι ή με τηλεφωνική παραγγελία στο 2310-821622.

ISBN: 978-618-5318-16-1
Σελίδες: 46
Εσωτερικό: Πολυτελής έγχρωμη έκδοση, τυπωμένη με ατοξικά χρώματα σε βρώσιμο χαρτί.

Ο Βαγγέλης Τάτσης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975 όπου ζει και εργάζεται με την οικογένεια του. Έχει δύο παιδιά.
Έχει γράψει αρκετά θεατρικά έργα με τον Θανάση Σταυρόπουλο μεταξύ αυτών το «Περί ελιάς ο λόγος»,  όπου ανέβηκε το 2000 στο Θέατρο Βράχων, «Το χέρι της κούκλας» στην «Θεατρική σκηνή
του Αντ. Αντωνίoυ» το 2011-12, τη «Βραδινή έξοδος» 2011 στο θέατρο «Αργώ» της Αιμ. Υψηλάντης. Το «Αι 2 τραγωδίαι» στο θέατρο «Βαφείο» 2015-16. Καθώς και αρκετά θεατρικά έργα τα οποία έλαβαν μέρος σε διάφορους πολυχώρους και bar theatres. Με αφορμή την ένταξη του έργου «Stage Alive» το 2011 στο Μουσείο Θεάτρου, (συν) ίδρυσε την εταιρία θεαμάτων Stage Alive. Το 2014 πήρε ενεργό μέρος στο θεατρικό παιχνίδι για τα παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου» Ασχολείται με τη μουσική.

H Χριστίνα Φλώρου γεννήθηκε στην Αθήνα και δικηγορεί στην Αθήνα. Σπούδασε Νομικά και Eγκληματολογία, και έκανε σπουδές στο πιάνο και την κλασική κιθάρα. Ασχολείται με τη στιχουργική και την ποίηση και έχει δημοσιεύσει δύο ποιητικές συλλογές («Διάλογοι από τις Δύο Άκρες του Γκρεμού», εκδ. Μ.Σιδέρης, 2009 και «Κροκοδείλια Δάκρυα», εκδ. Λεξίτυπον, 2011). Μιλά Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά. Ασχολήθηκε από πολύ νεαρή ηλικία με τη ζωγραφική. Έργα της χρησιμοποιήθηκαν στη σκηνογραφία των παραστάσεων «Διάλογοι από τις δυο Άκρες του Γκρεμού» (Ποιητικό-Μουσικό-Θεατρικό Δρώμενο Οbi Uptown, 2009) και «Μορφέας» (Διαδραστικό Θεατρικό Δρώμενο, Τεχνόπολις, 2010). Έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις ζωγραφικής όπως οι ακόλουθες: «Το Ελληνικό χρώμα της Ειρήνης» που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών (2009), η αναδρομική έκθεση ζωγραφικής με τίτλο: «Σύνορα, Όρια, Διαβάσεις Αυτογνωσίας», που συνδιοργανώθηκε από την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Καιροί Δράσης» και το Μορφωτικό Κέντρο της Αιγυπτιακής Πρεσβείας (2010), η έκθεση «Παρ-ενθέσεις ζωής» όπου εκτέθηκαν έργα της και του Λεόντιου Πετμεζά, έλαβε χώρα στη γκαλερί Αrt Kolonaki και διοργανώθηκε από τον επιμελητή τέχνης Γιώργο Γουρλά (2012), στην έκθεση με τίτλο «Η τέχνη ταξιδεύει στον Πειραιά», που έλαβε χώρα στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά.