Εξώφυλλο βιβλίου με τίτλο Η παιδεία του πολίτη στην υποχρεωτική εκπαίδευση

Στιγμές από την παρουσίαση του βιβλίου
του Ευθύμη Τσιλικίδη με τίτλο:

«Η παιδεία του πολίτη
στην υποχρεωτική εκπαίδευση»

την Κυριακή 4 Μαρτίου και ώρα 7 μ.μ.

στο συνεταιριστικό καφενείο
«Το Ωραίον Ντεπώ»

Για το βιβλίο μίλησαν:
ο Δημήτρης Τζήκας
ιστορικός-δάσκαλος (“Ερανιστής”) &
ο Ευθύμης Τσιλικίδης
δάσκαλος-πολιτικός επιστήμονας

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Εκτός από μια εκτενή επιχειρηματολογία που προσπαθεί να τεκμηριώσει την αναπαραγωγική, τελικά, λειτουργία της υποχρεωτικής εκπαίδευσης και την αδυναμία της να σταθεί συνεπής στους στόχους που διακηρύττει για την πολιτική παιδεία με τα υπάρχοντα σχολικά εγχειρίδια και προγράμματα, η παρούσα εργασία προσπαθεί να σταθεί στο πλευρό όλων εκείνων που υποστηρίζουν ότι η κατασκευή του δημοκρατικού υποκειμένου, του υποκειμένου της χειραφέτησης, δεν μπορεί παρά να υλοποιείται βιωματικά, κυρίως στην πρώιμη και μέση εφηβική ηλικία. Επιχειρεί δε να εμβαθύνει σε αυτές τις θέσεις στηριζόμενη σε θέσεις της σύγχρονης Πολιτικής Θεωρίας και Κοινωνικής Ψυχολογίας για τη διαπλαστική δυναμική του πλήθους και σε εφαρμόσιμες εκπαιδευτικές πρακτικές που ενισχύουν τις αξίες της ισοελευθερίας και την προοπτική της χειραφέτησης. Τέλος, προκειμένου να διασφαλιστεί αυτή η προοπτική, παρουσιάζει ορισμένες αναγκαίες προϋποθέσεις και αλλαγές στη λειτουργία των κοινωνικοπολιτικών θεσμών.

Αγοράστε το βιβλίο μέσω του αυτοματοποιημένου συστήματος πώλησης του ηλεκτρονικού καταστήματος fylatos.com, προσθέτοντας το στο καλάθι ή με τηλεφωνική παραγγελία στο 2310-821622 ή μέσω βιβλιοπωλείων.

ISBN: 978-618-5318-07-9
Σελίδες: 186

Ο Ευθύμης Τσιλικίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1968. Είναι πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Φλώρινας, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ, του Διδασκαλείου «Δημήτρης Γληνός» της ίδιας σχολής, του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών και του μεταπτυχιακού του προγράμματος στην κατεύθυνση της Πολιτικής Θεωρίας και Φιλοσοφίας. Ερ-
γάζεται από το 1994 στη Δημόσια Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Από το 2011 διαμένει με τη σύζυγο και τις δύο τους κόρες στο Σιδηρόκαστρο Σερρών.