Η Έλενα Λιάτου συνομιλεί με την κ. Βούλα Παπατσιφλικιώτη  στο Λογοτεχνικό Περιοδικό Duende – Η δύναμη της τέχνης.

Ασχολείστε με τη συγγραφή και τη ζωγραφική, ποιο κατέχει μεγαλύτερη θέση στην καρδιά σας;

Αγαπώ τη συγγραφή. Είναι τρόπος έκφρασης, επικοινωνίας. Με βοηθά να ονειρευτώ, να μπω στον κόσμο της φαντασίας και εκεί με της φαντασίας τα φτερά, να ταξιδέψω μακριά. Μπορώ να περάσω μηνύματα στους μικρούς αναγνώστες και σαν εκπαιδευτικός, να καλλιεργήσω αξίες στους μαθητές μου. Η ζωγραφική είναι ταξίδι στον κόσμο των χρωμάτων. Είναι απεικόνιση όλων αυτών που η φαντασία μου δημιουργεί. Η ζωγραφική ακολουθεί τη σκέψη μου. Παίρνω την παλέτα των χρωμάτων μου και με τα χρώματα της ψυχής μου, ζωγραφίζω στο χαρτί. Λατρεύω τόσο τη συγγραφή όσο και τη ζωγραφική.

Ποιο είναι το τελευταίο σας βιβλίο και ποιά μηνύματα θέλετε να περάσετε μέσα από αυτό στους μικρούς αναγνώστες;

Το τελευταίο μου βιβλίο είναι «Η Λίνα η χρυσοψαρίνα διώχνει τη μόλυνση» εκδόσεις Φυλάτος. Έχω κάνει η ίδια την εικονογράφηση για αυτόν ακριβώς το λόγο, το αγαπώ διπλά. Έχει οικολογικό περιεχόμενο και προσπαθώ μέσα από το βιβλίο αυτό να καλλιεργήσω οικολογική συνείδηση στα παιδιά. Να αγαπήσουν το περιβάλλον και να το φροντίζουν. Το βιβλίο αυτό αποτελεί εργαλείο στα χέρια γονιών και εκπαιδευτικών, αφού περιέχει δραστηριότητες και παιχνίδια που μπορούν να αξιοποιηθούν από τα παιδιά. Είναι πραγματικά υπέροχο!

Αγοράστε το νέο βιβλίο μέσω του αυτοματοποιημένου συστήματος πώλησης της ιστοσελίδας fylatos.com, προσθέτοντας το στο καλάθι ή με τηλεφωνική παραγγελία στο 2310-821622 ή μέσω βιβλιοπωλείων.

ISBN:978-618-5232-86-3
Σελίδες: 82
Εσωτερικό: Πολυτελής έγχρωμη έκδοση, τυπωμένη σε βρώσιμο χαρτί με ατοξικά χρώματα. Περιλαμβάνει δραστηριότητες για παιδιά και εκπαιδευτικούς στο τέλος του βιβλίου