Η Έλενα Λιάτου συνομιλεί με την Τζένυ Κουκίδου.

Στο βιβλίο της “Η Λίνα η χρυσοψαρίνα διώχνει τη μόλυνση”  έχει προσθέσει ένα κομμάτι της ψυχής της, όπως λέει η ίδια. Κίνητρα για τη γραφή του η αγάπη της για την παιδική λογοτεχνία και ο στόχος της να καλλιεργηθεί οικολογική συνείδηση στα μικρά παιδιά.

Το συγκεκριμένο παραμύθι έχει οικολογικό περιεχόμενο και είναι η συνέχεια του παραμυθιού «Ο Ρούλης ο χρυσοψαρούλης αντιμέτωπος με τη μόλυνση». Ο Ρούλης δεν άντεξε να ζει σε μολυσμένο βυθό και έφυγε στον ουρανό.
Τι συμβαίνει όταν οι δυο καλοί φίλοι Λίνα και Ρούλης αποχωρίζονται; Πώς η Λίνα θα προσπαθήσει να επιβιώσει και τελικά να διώξει τη μόλυνση;
Στον δύσκολο αυτόν αγώνα βοήθεια σημαντική θα της προσφέρει ένα αγοράκι όταν, εξερευνώντας το βυθό, τη βλέπει να κλαίει. Ποιο είναι το σχέδιο που της προτείνει; Θα τα καταφέρουν να το βάλουν σε εφαρμογή; Πώς θα βοηθήσει σε αυτό η νεράιδα του βυθού;
Ελάτε μαζί να βουτήξουμε και… να απολαύσουμε αυτό το τρυφερό παραμύθι.

Αγοράστε το βιβλίο μέσω του αυτοματοποιημένου συστήματος πώλησης του ηλεκτρονικού καταστήματος fylatos.com, προσθέτοντας το στο καλάθι ή με τηλεφωνική παραγγελία στο 2310-821622 ή μέσω βιβλιοπωλείων.

Περιλαμβάνονται δραστηριότητες για παιδιά και εκπαιδευτικούς στο τέλος του βιβλίου.