Κυκλοφόρησε το βιβλίο του Γιάννη Κατσάρα με τίτλο FRUSTE

Κατηγορία: Ανθρωπιστικές, οικονομικές & κοινωνικές επιστήμες | Δοκίμιο
ISBN: 978-618-5318-29-1
Σελίδες: 642
Έκδοση: 1η
Συγγραφέας: Γιάννης Κατσάρας

Εξώφυλλο βιβλίου με τίτλο Fruste

Σε μια εποχή συνταρακτικών αλλαγών ο Fruste έρχεται στη ζωή σας για να προσφέρει
διάλογο με το σήμερα, με το χθες, με το αύριο. Κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει των προβληματισμών και των προβλημάτων του. Δεν υπάρχει λόγος να αναμένουμε κάτι. Η ζωή είναι μάχη. Οι σκέψεις, οι ιδέες, οι ιδεολογίες, τα συναισθήματα, όλα είναι χρόνος που διανύουμε και δεν μπορούμε να χάσουμε. Ο χρόνος τρέχει και εμείς κοιτάζουμε. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Εμείς είμαστε ο Fruste που σωστά ή λάθος θα αναλάβουμε την ευθύνη του αύριο. Ένα αύριο χωρίς εθνικά σύνορα, χωρίς ευεργέτες, χωρίς αξίες, χωρίς στηρίγματα. Ας διανύσουμε αυτό το ταξίδι αφήνοντας πίσω αυτά που μάθαμε. Ο Πνευματικός Μεσαίωνας δεν έχει περάσει. Είναι δίπλα μας, μέσα μας, μπροστά μας. Εμείς τι κάνουμε; Τα συμπεράσματα δικά σας.

ebook με τίτλο Fruste

“Πρόκειται για ευφυές κείμενο με φιλοσοφικό, ανθρωπολογικό και ανθρωπιστικό πυρήνα.

Είναι δύσκολα τα θέματα που διαπραγματεύεται ο συγγραφέας και τα διαπραγματεύεται με επιτυχία, ίσως επειδή τον απασχόλησαν ως διανοούμενο άτομο ή ίσως επειδή τα είχε μέσα του ως βιολογικό χάρισμα και τώρα -με τη συνέργεια της ελληνικής πραγματικότητας- τα βγάζει στην επιφάνεια.

Δεν έχω υπόψη μου άλλο βιβλίο που να διαπραγματεύεται συγκεντρωμένα όλα αυτά τα ζητήματα,  που να ρίχνει φως ώστε να δούμε πτυχές του ανθρώπου που αγνοούσαμε και τις θεωρούσαμε ανύπαρκτες ή μικρής σημασίας.”

Από το τμήμα Επιμέλειας

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Γεννήθηκε στην Καλαμάτα Μεσσηνίας όπου και μεγάλωσε. Στα δεκαοχτώ του αναχώρησε για τη Μεγάλη Βρετανία προκειμένου να σπουδάσει. Σπούδασε Πολιτική και Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο De Montfort του Λέστερ.  Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διπλωματική Ακαδημία του Λονδίνου (DAL) με πρώτο μεταπτυχιακό στις Διπλωματικές Σπουδές  και δεύτερο στην Επικοινωνιών Νομοθεσία και Πολιτική στο Πανεπιστήμιο του Westminster, Λονδίνο. Aκολούθως μετέβη στο Παρίσι, στο Τμήμα Γαλλικού Πολιτισμού της Σορβώννης, όπου μελέτησε τη Γαλλική γλώσσα και Λογοτεχνία. Ασχολείται με τη συγγραφή, την έρευνα και τη φιλοσοφική ανάπτυξη.