Συγγραφέας Δημοσθένης Νικ. Δεληγιάννης

Δικηγόρος, Πρώην Βουλευτής ΝΔ

 
Το βιβλίο δεν απευθύνεται μόνο στους νομικούς, τους πολιτικούς και τους δημοσιογράφους. Απευθύνεται και σε όλους εκείνους που θα ήθελαν να δουν τη Δικαιοσύνη να λειτουργεί αμερόληπτα, ακομμάτιστα και ανθρώπινα σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους και με τα έργα, τις απόψεις και τις παραινέσεις όλων αυτών που αναφέρονται με θετικό πρόσημο.
 
Αυτά που γράφονται στο βιβλίο αυτό δεν αποτελούν επιστημονικό σύγγραμμα ή νομική μελέτη και ούτε αποτελούν ιστορία της Δικαιοσύνης. Περισσότερο αποτελούν συνοπτική αναφορά ιστορικών δικαστικών αποφάσεων συνδεδεμένων με την πολιτική ή την οικονομία, που άλλες εκδόθηκαν από επιφανείς δικαστές με αδάμαστη και θαρραλέα στάση και άλλες έχουν καταγραφεί στα αρνητικά της Δικαιοσύνης που μείωσαν το κύρος της. Βέβαια και στη δεύτερη περίπτωση έχουμε πολλές φορές από εύψυχους δικαστές ηχηρές και τιμητικές μειοψηφίες.

Δημοσθένης Νικ. Δεληγιάννης

Ο Δημοσθένης Δεληγιάννης του Νικολάου και της Ιουλίας, το γένος Δημητρίου Καράτζιου, με καταγωγή από την Αετομηλίτσα “Ντένισκο” Κόνιτσας, γεννήθηκε το έτος 1938 στην Έδεσσα και είναι γραμμένος στα Μητρώα Αρρένων της Αετομηλίτσας.
Μεγάλωσε στην Κρύα Βρύση – Πέλλας, όπου στο μεταξύ εγκαταστάθηκε η οικογένειά του. Τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο και το 6τάξιο Γυμνάσιο (το ιδιωτικό Λύκειο η “Αλεξανδρινή Σχολή”) της Κρύας Βρύσης, το 1957. Το ίδιο έτος, μετά από εισαγωγικές εξετάσεις, εισήχθη στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από την οποία αποφοίτησε το 1962.
Μετά την εκπλήρωση της στρατιωτικής του θητείας και τη λήψη της άδειας δικηγορίας από τον Άρειο Πάγο, εγκαταστάθηκε επαγγελματικά, ως δικηγόρος, στα Γιαννιτσά. Άσκησε τη δικηγορία από τον Σεπτέμβριο του 1966 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 1974. Στις βουλευτικές εκλογές της 17ης Νοεμβρίου 1974 πολιτεύτηκε με τη Νέα Δημοκρατία και εκλέχτηκε βουλευτής του Νομού Πέλλας. Επανεκλέχτηκε στις βουλευτικές εκλογές της 20ης Νοεμβρίου 1977.
Από τις αρχές του 1982 ξανάρχισε την άσκηση της δικηγορίας με παραστάσεις στα Πρωτοδικεία Βεροίας, Γιαννιτσών και Εδέσσης, στο Εφετείο Θεσσαλονίκης και στον Άρειο Πάγο έως τον Νοέμβριο του 2013 που συνταξιοδοτήθηκε.
Ζει μόνιμα με την οικογένειά του στα Γιαννιτσά και παράλληλα διατηρεί τους δεσμούς του με την Κρύα Βρύση και την Αετομηλίτσα.

ISBN 978-960-658-011-6
ΣΕΛΙΔΕΣ 212
ΕΚΔΟΣΗ
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ Δεληγιάννης Δημοσθένης
ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΝΤΥΠΟΥ Πολυτελής ασπρόμαυρη έκδοση τυπωμένη με μαλακό εξώφυλλο σε λευκό χαρτί.
ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ Πολιτισμός, ανθρωπιστικές, οικονομικές & κοινωνικές επιστήμες | Φιλοσοφία του Δικαίου