έντυπο παραμύθι με τίτλο Λούλα η Λιβελούλα και οι φίλες της

Η Λούλα η Λιβελούλα, είναι μια ποιητικόμορφη ιστορία με πρωταγωνίστρια, ποια άλλη; Τη Λούλα. Μια λιβελούλα έξυπνη, τρυφερή, γεμάτη περιέργεια και λαχτάρα για τη ζωή. Τώρα έχει έρθει και για την ίδια η ώρα να κάνει ό, τι και οι άλλες λιβελούλες, να βγει από το νερό και να πετάξει στον Ήλιο!
Πριν το μεγάλο πέταγμα όμως, συναντιέται με τις φίλες της που μεγάλωσαν μαζί μέσα στη λίμνη, για να μιλήσουν για αυτή την υπέροχη αλλαγή που έρχεται στη ζωή τους. Αλλά, την περιμένουν εκπλήξεις…

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Μαρία Βουλγαρίδου έχει σπουδάσει Κοινωνική Εργασία στο Τ.Ε.Ι. Ηρακλείου Κρήτης και Παιδαγωγικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει ολοκληρώσει τετραετή μετεκπαίδευση στη Συστημική Θεραπεία Οικογένειας στο πρόγραμμα του Ε.Π.Ι.Ψ.Υ. και στο Ιατρείο Οικογένειας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών
και έχει Διδακτορική διατριβή στο γνωστικό αντικείμενο της Ψυχολογίας από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Έχει δημοσιεύσεις σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά και παρουσιάσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια.
Έχει εργαστεί ως Κοινωνική λειτουργός επί 11 έτη στο Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες και από το 2000, εργάζεται ως εκπαιδευτικός στην Πρωτοβάθμια δημόσια εκπαίδευση. Παράλληλα έχει εργαστεί σε διάφορα προγράμματα Συμβουλευτικής Οικογένειας – Ζεύγους για περισσότερα από 15 έτη. Από το 2016 έως σήμερα εργάζεται ως Συντονίστρια Εκπαίδευσης Προσφύγων.
«Η Λούλα η Λιβελούλα και οι φίλες της» είναι το τρίτο της βιβλίο για παιδιά.
email: voulgaridi@gmail.com

Λίγα λόγια για την εικονογράφο

Η Ελένη Καραγιάννη σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών ζωγραφική, χαρακτική και παιδαγωγικά και ολοκλήρωσε τις Μεταπτυχιακές της Σπουδές στο Ε.Α.Π.στο γνωστικό αντικείμενο «Σπουδές στην Εκπαίδευση». Διδάσκει εικαστική αγωγή σε σχολεία της Αττικής και στην Περιφέρεια
από το 1998. Έχει ασχοληθεί με την εικονογράφηση, τη σκηνογραφία ενώ παράλληλα εκθέτει το εικαστικό της έργο. Είναι ιδρύτρια της ακτιβιστικής ομάδας εκπαιδευτικών και καλλιτεχνών “Δίκτυο Τέχνης και Δράσης” και από το 2016 είναι Συντονίστρια Εκπαίδευσης Προσφύγων στο Κ.Φ. Σχιστού.

Βιβλία της συγγραφέως από Εκδόσεις Φυλάτος

Μικρο-φιλο-σοφίες

Οι ιστορίες που περιέχονται σε αυτό το βιβλίο απευθύνονται σε παιδιά του νηπιαγωγείου και των πρώτων τάξεων του δημοτικού σχολείου. Στόχος τους είναι να αποτελέσουν βοήθημα για νηπιαγωγούς, δασκάλους, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και εμψυχωτές που εργάζονται με παιδιά αυτών των ηλικιών.
Η θεματολογία των ιστοριών συνδέεται με τους βασικούς άξονες της συναισθηματικής νοημοσύνης. Η διαδικασία αυτογνωσίας και αυτοπροσδιορισμού, η ικανότητα οριοθέτησης, οι δεξιότητες διεκδίκησης, η διαχείριση των συγκρούσεων, η αποδοχή του «άλλου», η ανάπτυξη και καλλιέργεια της φιλίας ανάμεσα στα παιδιά, οι φόβοι των παιδιών καθώς και η οργάνωση της μελέτης και του ελεύθερου χρόνου, είναι τα θέματα που θίγονται και διαπραγματεύονται μέσα από την εξέλιξη των ιστοριών.
Συμπληρωματικά, με την κάθε ιστορία, προτείνονται ομαδικές δραστηριότητες οι οποίες αναδεικνύουν το κεντρικό νόημά της, έτσι ώστε να καταστεί, εκτός από νοητική διεργασία και μια βιωματική εμπειρία για τα παιδιά. Επίσης, με τον ειδικό σε ρόλο αφηγητή, μπορούν εύκολα να δραματοποιηθούν και να λειτουργήσουν ως θεατρικά δρώμενα.
Τέλος, κάθε ιστορία, προσφέρεται για πραγματολογική επεξεργασία η οποία μπορεί να συνδεθεί διαθεματικά, στο πλαίσιο της Ευέλικτης Ζώνης, με μαθήματα όπως Μελέτη Περιβάλλοντος, Γλώσσα, (αφηγηματικός – περιγραφικός λόγος, ανάπτυξη λεξιλογίου), Εικαστικά και Θεατρική Αγωγή.
Το ύφος της γραφής, ο ανθρωπομορφισμός και ο ποιητικόμορφος λόγος, καθιστούν ευχάριστη την ανάγνωση, ενώ οι ιστορίες γίνονται εύκολα αντιληπτές από τα παιδιά.

Η Σφήκα η Αλόνα

Η «Σφήκα η Αλόνα», είναι ένα ποιητικόμορφο διήγημα για παιδιά δημοτικού. Η ιστορία αυτής της διαφορετικής σφήκας εξελίσσεται μέσα από επτά σπονδυλωτές αφηγήσεις, οι οποίες κλιμακώνουν την πορεία της προς την αυτοπραγμάτωση.
Μέσα από τις περιπέτειές της, αναδύονται θέματα και έννοιες σημαντικές για την ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών. Μέσα από τη σκέψη και τις πράξεις της πρωταγωνίστριας, τα παιδιά προσεγγίζουν τις ιδέες του θάρρους και της αποφασιστικότητας, τη σημασία της προσπάθειας, τη διαχείριση της ματαίωσης, την αξία της εργατικότητας, τη σπουδαιότητα της φιλίας και της συνεργασίας.
Ως κεντρικό νόημα όλων των ιστοριών, αναδεικνύεται η αξία του σκοπού και του «προσωπικού ονείρου» στη ζωή και η συνέπεια στην προσπάθεια για την πραγμάτωσή του.

Αγοράστε τα βιβλία μέσω του αυτοματοποιημένου συστήματος πώλησης του ηλεκτρονικού καταστήματος fylatos.com, προσθέτοντας το στο καλάθι ή με τηλεφωνική παραγγελία στο 2310-821622 ή μέσω βιβλιοπωλείων.