Οι Ιστορίες του Θοδωρή Ο Ρεμί

Social post REMI

Πόσες φορές άραγε δεν παραβλέψαμε την αξία του διπλανού μας επειδή είναι διαφορετικός από εμάς, με διαφορετικές ικανότητες; Υπάρχουν γύρω μας πρόσωπα που καταλαβαίνουμε το πόσο σημαντικά είναι, μόνο όταν λείψουν. Ο Ρεμί είναι ο σκύλος της φάρμας, που αγαπά τον χορό και τη μουσική. Όταν τα άλλα ζώα τον έδιωξαν από τη φάρμα γιατί πίστευαν ότι είναι τεμπέλης, η περιπέτεια που μπήκαν τους έκανε να καταλάβουν πόσο σημαντικός και αναντικατάστατος είναι για όλους. Aν και ο τρόπος που του φέρθηκαν δεν ήταν καθόλου σωστός, θα σώσει ο Ρεμί τα ζώα του αγροκτήματος;

Η συγγραφέας Χριστίνα Ντούμα μας μιλά για το νέο της βιβλίο

Τα μηνύματα που περνά το παραμύθι “Ο Ρεμί” είναι:
Πρώτα από όλα θα ήθελα ο αναγνώστης να ταξιδέψει ελεύθερα με τη φαντασία του μέσα στην ιστορία και να σκεφτεί τα δικά του μηνύματα που θα ήθελε να δώσει αυτός με αυτήν. Να τα επικοινωνήσει μέσω της ιστορίας και των παραλλαγών της που μπορεί να φτιάξει ο ίδιος.

Μερικά από τα μηνύματα που θα ήθελα να περάσω εγώ στους αναγνώστες είναι τα εξής:

1) Είναι αξιοθαύμαστο πόσα πολλά έχουν δώσει και συνεχίζουν να δίνουν τα μέλη του ζωικού βασιλείου στον άνθρωπο και τον πολιτισμό του. Μάλιστα το κάθε ζώο έχει τη δική του μοναδική αξία και χρησιμότητα. Ο πολιτισμός μας, αλλά και κάθε πολιτισμός θα ήταν πολύ φτωχότεροι χωρίς την συμμετοχή των συγκατοίκων μας στη δημιουργία

2) Η αγάπη όπως αυτή εκφράζεται από τον ήρωα της ιστορίας μας, τον Ρεμί, είναι το κλειδί της ευτυχισμένης ζωής. Είναι ανεξίκακος και πάντα δίνει τον καλύτερο εαυτό του, ανεξάρτητα από τις συνθήκες, είτε δηλαδή απολαμβάνει αναγνώριση της αξίας του και αποδοχή είτε απόρριψη και άδικη συμπεριφορά.

3) Η ελευθερία της αλλαγής μας έχει ευεργετική επίδραση πάνω στη ζωή μας. Είναι σημαντικό να αναγνωρίζουμε τα λάθη μας και είναι ευθύνη της ελευθερίας μας να τα διορθώνουμε. Έτσι, πάνω από όλα αποκαθιστούμε τη δικαιοσύνη και επίσης βελτιώνουμε ή πολλές φορές ακόμα και διασώσουμε την ίδια τη ζωή μας και την ποιότητά της

4) Η αξία της φιλίας που ξεπερνά την διάσταση της πρόσκαιρης ευχαρίστησης της παρέας. Δεν είναι σπάνιο ο αληθινός φίλος να είναι ευεργετικός και σωτήριος για εμάς

5) Τα πράγματα δε γίνονται πάντα αντιληπτά στην αληθινή τους διάσταση. Δεν είναι λίγες οι φορές που παραβλέπουμε σημαντικές παραμέτρους που προσδίδουν αξία σε πράγματα, καταστάσεις και κυρίως ανθρώπους. Η αξία αυτή γίνεται φανερή όταν χρειαστεί ή/και όταν λείψουν από την ζωή μας.

6) Ένα άλλο μήνυμα που όμως πρέπει να συζητηθεί με μεγαλύτερα παιδιά που έχουνε κατακτήσει τη βάση της βεβαιωμένης ασφάλειας είναι το ότι στη κάθε αδικία που κάνουμε περιμένει κάποιος επιτήδειος που θα την εκμεταλλευτεί σε βάρος μας, προκαλώντας μικρή ή μεγαλύτερη ζημιά. Δεν πρέπει να διστάζουμε να ζητήσουμε συγνώμη από αυτούς που αδικούμε, ιδιαίτερα όταν αυτοί είναι οι αγαπημένοι προστάτες μας (γονείς, μεγαλύτερα αδέρφια, δάσκαλοι, αληθινοί φίλοι).

7) Στους γονείς θα ήθελα να περάσω το μήνυμα το πόσο σημαντικό είναι να εμπιστεύονται τα παιδιά τους και να τους δίνουν την ελευθερία να κάνουν το λάθος αλλά και να το διορθώσουν, πάντα βέβαια με τη μέγιστη προστασία τους και διακριτική και πρέπουσα για την κάθε ηλικία στέγη που δίνει η αγάπη, όπως αυτή του Ρεμί.

post ΡΕΜΙ

Γιατί να διαβάσουμε την ιστορία του ΡΕΜΙ;

Πρώτα από όλα γιατί αγοράζοντάς το και διαβάζοντάς το, συμβάλλετε στην ευαισθητοποίηση για τον αγώνα της οικογένειάς μου. Ανεξάρτητα όμως από αυτό, φιλοδοξώ το παραμύθι αυτό, με την υπέροχη συνδρομή της τόσο όμορφης εικονογράφησής του να δώσει τον καλό σπόρο που θα σπαρθεί στο αγνό και καθαρό χωραφάκι της φαντασίας και της καρδιάς των παιδιών και ίσως και των μεγάλων. Αυτός θα ανθίσει σε συναισθήματα, σκέψεις και προβληματισμούς που θα μας κάνουν καλύτερους κοιτάζοντας τον διπλανό μας με ενσυναίσθηση χωρίς τους παραμορφωτικούς φακούς των προκαταλήψεών μας, ώστε να τον εκτιμήσουμε για την δική του μοναδική αξία.

Πώς αποφασίσατε τον τίτλο του βιβλίου

Ο τίτλος είναι το όνομα του αγαπημένου μου ήρωα από το βιβλίο “Χωρίς Οικογένεια” του Hector Malot. Είναι ο μικρός Ρεμί στον οποίο βρίσκω την προσωποποίηση του καθημερινού αδικημένου ήρωα. Ήταν ο πρώτος τίτλος που σκέφτηκα και τον υιοθέτησα αμέσως.

ΡΕΜΙ εικόνα

ISBN: 978-960-658-149-6
Αριθμός σελίδων: 30
Συγγραφέας: Χριστίνα Ντούμα
Εικονογράφος: Αγγελική Mάλαμα
Πολυτελής softcover έγχρωμη εικονογραφημένη έκδοση, τυπωμένη με ατοξικά χρώματα.

Πόσες φορές άραγε δεν παραβλέψαμε την αξία του διπλανού μας επειδή είναι διαφορετικός από εμάς, με διαφορετικές ικανότητες; Υπάρχουν γύρω μας πρόσωπα που καταλαβαίνουμε το πόσο σημαντικά είναι,
μόνο όταν λείψουν.
Ο Ρεμί είναι ο σκύλος της φάρμας, που αγαπά τον χορό και τη μουσική. Όταν τα άλλα ζώα τον έδιωξαν από τη φάρμα γιατί πίστευαν ότι είναι τεμπέλης, η περιπέτεια που μπήκαν τους έκανε να καταλάβουν πόσο σημαντικός και αναντικατάστατος είναι για όλους. Aν και ο τρόπος που του φέρθηκαν δεν ήταν καθόλου σωστός, θα σώσει ο Ρεμί τα ζώα του αγροκτήματος;
«Ο Ρεμί» είναι το πρώτο βιβλίο της σειράς
«Οι Ιστορίες του Θοδωρή».

ebook ΡΕΜΙ

Διαβάστε το βιβλίο στον υπολογιστή, στο tablet ή το κινητό σας, αγοράζοντας το μέσω του αυτοματοποιημένου συστήματος πώλησης της ιστοσελίδας μας. Το βιβλίο θα σας αποσταλεί στο email το οποίο δηλώσατε κατά την αγορά σας εντός 1 εργάσιμης ημέρας.

Μορφή: Interactive PDF, με εξατομικευμένο, με ενσωμάτωση των στοιχείων σας DRM, για ανάγνωση σε όλες σας τις συσκευές. Το αρχείο δεν εκτυπώνεται και δεν επιτρέπει την αντιγραφή (copy-paste). Επιτρέπεται η τήρηση σημειώσεων και υπογραμμίσεων, καθώς και το text to speech (read aloud) για άτομα με εντυποαναπηρία.

Η Χριστίνα Ντούμα είναι μια χαρισματική, δυνατή γυναίκα, με ανθρώπους γύρω της που την αγαπούν και αγαπά και η οποία υπογράφει τη νέα σειρά παραμυθιών με τίτλο «Οι Ιστορίες του Θοδωρή» ως συνέχεια της πρώτης σειράς με τίτλο τα «Τα όνειρα του Θοδωρή», αφιερωμένα στο γιο της. Κι αυτό, όχι μόνο για να ευαισθητοποιήσει, αλλά και για να καλύψει τη συμμετοχή του σε έρευνα γονιδιακής θεραπείας. Μέρος των εσόδων θα υποβοηθήσει στη συγκέντρωση του πολύ μεγάλου ποσού που χρειάζεται για τη θεραπεία του.

Ο Θοδωρής Ντούμας διαγνώστηκε με τη σπάνια νευροεκφυλιστική νόσο Batten σε ηλικία έξι ετών και έχει καταφέρει να διαψεύσει κάθε στατιστική και πρόβλεψη, αφού κατάφερε να ενηλικιωθεί σε απρόσμενα καλή κατάσταση. Σήμερα είναι φοιτητής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το μοναδικό παιδί παγκοσμίως με τη συγκεκριμένη νόσο που παρακολουθεί μαθήματα στο Πανεπιστήμιο.

Τι είναι η νόσος Batten…

Προσβάλλει παιδιά σε μικρή ηλικία και οδηγεί σε πρόωρο και οδυνηρό τέλος. Η νόσος CLN3 (Batten Disease) είναι κληρονομική και νευροεκφυλιστική, “χτυπώντας” πρώτα στην όραση, ενώ στη συνέχεια εμφανίζονται κινητικά προβλήματα και κρίσεις επιληψίας. Σύμφωνα με το Εθνικό Ερευνητικό Ινστιτούτο Ανθρωπίνου Γονιδιώματος, η νόσος προσβάλλει 1 στους 12.500 ανθρώπους. Οι στατιστικές θέτουν τα 20 χρόνια ως όριο για τη ζωή του ασθενή, με τον εκφυλισμό να εξελίσσεται ραγδαία. Ο Θοδωρής κατάφερε να πετύχει το θαύμα. Έχει πάει κόντρα σε όλες τις προβλέψεις, έχοντας πάντα δίπλα του την οικογένειά του.