Το βιβλίο, αναφέρει ο συγγραφέας,  είναι όντως γραμμένο σε αυτοτελή κεφάλαια και με έναν τρόπο τέτοιο ώστε να αναδεικνύει πολλά μείζονα θέματα που απασχολούν νέους της εποχής καθώς και νέους στο πνεύμα.
Κοινωνία, άνθρωπος, σύστημα, αυτοπροσδιορισμός, αντίληψη, συναίσθημα, οικογένεια, εκκλησία, αλλαγές πολιτειακές-προτάσεις και ζυμώσεις σχετικές με το σήμερα και ο,τι έρχεται. Δεν είναι προ-φητικό αλλά οπωσδήποτε διαφωτίζει τον αναγνώστη για καταστάσεις χρονίζουσες ή και διαχρονικές με στόχο ακριβώς να
εντοπίσει ελαττώματα, προβλήματα και σχέσεις ενδοσκόπησης που απασχολούν όποιον σκέφτεται.
Νομίζω αυτό που συνέβαλε στην έμπνευση είναι η κρίση αξιών που μας διακατέχει. Βρεθήκαμε τόσο απογυμνωμένοι στη χρεωκοπία ενω δε θα έπρεπε. Και αυτό ανέδειξε κυρίως τη βαθιά έλλειψη παιδείας
που έχουμε. Ένιωσα ότι έπρεπε να το καταθέσω.
Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης κάνε κλικ εδώ

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Σε μια εποχή συνταρακτικών αλλαγών ο Fruste έρχεται στη ζωή σας για να προσφέρει διάλογο με το σήμερα, με το χθες, με το αύριο. Κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει των προβληματισμών και των προβλημάτων του. Δεν υπάρχει λόγος να αναμένουμε κάτι. Η ζωή είναι μάχη. Οι σκέψεις, οι ιδέες, οι ιδεολογίες, τα συναισθήματα, όλα είναι χρόνος που διανύουμε και δεν μπορούμε να χάσουμε. Ο χρόνος τρέχει και εμείς κοιτάζουμε. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Εμείς είμαστε ο Fruste που σωστά ή λάθος θα αναλάβουμε την ευθύνη του αύριο. Ένα αύριο χωρίς εθνικά σύνορα, χωρίς ευεργέτες, χωρίς αξίες, χωρίς στηρίγματα. Ας διανύσουμε αυτό το ταξίδι αφήνοντας πίσω αυτά που μάθαμε. Ο Πνευματικός Μεσαίωνας δεν έχει περάσει. Είναι δίπλα μας, μέσα μας, μπροστά μας. Εμείς τι κάνουμε; Τα συμπεράσματα δικά σας.

Αγοράστε το βιβλίο μέσω του αυτοματοποιημένου συστήματος πώλησης του ηλεκτρονικού καταστήματος fylatos.com, προσθέτοντας το στο καλάθι ή με τηλεφωνική παραγγελία στο 2310-821622 ή μέσω βιβλιοπωλείων.