Ο άνθρωπος της σκιάς

Στιγμές από την παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο:
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑΣ
του Δημήτρη Τσινικόπουλου
Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε

στο φιλόξενο χώρο του  Ιδρύματος Πολιτισμού Τάσου Φάλκου Αρβανιτάκη & Τιτίκας Αρβανιτάκη

Η κ. Τιτίκα Αρβανιτάκη  ως οικοδεσπότρια της βραδιάς, τον σύστησε στους παρευρισκομένους κάνοντας μία σύντομη περιγραφή του έργου του και του βιογραφικού του.

Στην εκδήλωση μίλησαν, ο Συγγραφέας
και ο Εκδότης του βιβλίου.

Αποσπάσματα διάβασε η κ. Τιτίκα Αρβανιτάκη

Ο κ. Φάλκος Αρβανιτάκης και η κ. Αρβανιτάκη έχουν φιλοξενήσει στον χώρο Πολιτισμού, που δημιούργησαν με πολλή αγάπη προς τη πόλη μας, πολλές φορές τον συγγραφέα παρουσιάζοντας το συνολικό  έργο του συγγραφέα. Η ανταπόκριση στην πρόσκληση τους ήταν την Πέμπτη 26 Απριλίου, όπως και στο παρελθόν,  μεγάλη.

Η βραδιά που είχε πραγματικό άρωμα παρέας,  έκλεισε με ερωτήσεις από το ακροατήριο και απαντήσεις από τον συγγραφέα που ξέρει να δίνει με ευστοχία.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

10+8 παράξενες, απρόβλεπτες ιστορίες, με ξαφνικές ανατροπές, που θα σας ταξιδέψουν στο μυστήριο και στο άγνωστο, με γνωστούς και άγνωστους τρόπους, θα σας συναρπάσουν, θα σας καθηλώσουν.
Γιατί, Ο Άνθρωπος της Σκιάς είναι αυτός που δεν υποψιάζεστε… Είναι ο καθένας μας, είναι ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας. Ο απόμακρος άνθρωπος που δεν τον συναντήσατε ποτέ. Μπορεί να είστε κι εσείς και να το αγνοείτε…
Ο Άνθρωπος της Σκιάς δεν είναι ένας. Είναι πολλοί μέσα σ’ έναν…

Αγοράστε το βιβλίο μέσω του αυτοματοποιημένου συστήματος πώλησης του ηλεκτρονικού καταστήματος fylatos.com, προσθέτοντας το στο καλάθι ή με τηλεφωνική παραγγελία στο 2310-821622 ή μέσω βιβλιοπωλείων.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Δημήτρης Τσινικόπουλος είναι ερευνητής, μελετητής, ποιητής, διηγηματογράφος και δοκιμιογράφος. Σπούδασε νομικά στο Α.Π.Θ. και συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές εδώ και στη Γερμανία. Μελέτησε φιλοσοφία, φιλολογία και θεολογία. Επί σειρά ετών παρακολούθησε σεμινάρια βιβλικής θεολογίας. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται κυρίως σε θέματα δικαίου και φιλολογίας της αρχαίας Εγγύς Ανατολής.
Στα γράμματα εμφανίστηκε το 1982 με μία πρωτότυπη μελέτη. Μέχρι σήμερα έχει εκδώσει πέντε ποιητικές συλλογές, δύο συλλογές γνωμικών, πέντε μελέτες και τέσσερις τόμους δοκιμίων. Συμμετείχε επίσης σε εκδόσεις ομαδικών έργων. Συνεργασίες του σε μελετήματα, διηγήματα, δοκίμια, κριτικές και ποίηση δημοσιεύονται σε γνωστά περιοδικά λόγου και τέχνης.
Έχει μεταφράσει βιβλικά κείμενα, λογοτεχνικά θέματα της Αρχαίας Εγγύς Ανατολής, καθώς και κείμενα και ποιήματα συγχρόνων συγγραφέων, όπως Γκ. Μιστράλ, Γ. Μπρόντσκι,Ο. Παθ, Ε. Λεβινάς, Ε. Πάουντ, Κ.Σ. Λιούϊς, Γ.Χ. Όντεν, Τζ. Χέρμπερτ, Πώλ Τίλλιχ, Ντήτριχ Μπονχέφερ και άλλοι.
Δοκίμια και ποιήματά του έχουν μεταφραστεί στην Αγγλική, Γερμανική, Γαλλική και Ιταλική γλώσσα.
Έλαβε μέρος σε συνέδρια και ημερίδες και κατά καιρούς έχει δώσει διαλέξεις στην Εταιρία Μακεδονικών Σπουδών, στο Βαφοπούλειο Πνευματικό ίδρυμα, στον Δ.Σ.Θ. και αλλού, πάνω σε λογοτεχνικά, επιστημονικά και μεταφυσικά θέματα.
Ζει στη Θεσσαλονίκη.

Λίγα λόγια για τον χώρο που φιλοξένησε τη βιβλιοπαρουσίαση

Το ίδρυμα ΥΔΡΙΑ που βρίσκουμε στο ιδιόκτητο κτίριο της Παπαμάρκου 28, δημιουργήθηκε από τον Τάσο Φάλκο-Αρβανιτάκη και τη σύζυγό του Τιτίκα Αρβανιτάκη το Φλεβάρη του 2014, με στόχο να αποτελέσει μια σκηνή ανάδειξης της δουλειάς νέων δημιουργών και σκεπτόμενων ανθρώπων σε όλα τα πεδία της τέχνης και της φιλοσοφίας. Λογοτέχνες, ποιητές, εικαστικοί και ηθοποιοί πλαισιώνουν συχνά τις εκδηλώσεις του Ιδρύματος, που επηρεάζει το καλλιτεχνικό και πολιτισμικό γίγνεσθαι της πόλης αναδεικνύοντας ανθρώπους που φιλοδοξούν να δώσουν ένα στίγμα αισιοδοξίας και δημιουργίας με τις δουλειές τους, αναδιαμορφώνοντας το καλλιτεχνικό τοπίο. Το ίδρυμα είναι απόλυτα αυτοχρηματοδοτούμενο από τους ιδρυτές του που με μεράκι και κόπο προσέφεραν ένα ζεστό χώρο σε όλους τους Θεσσαλονικείς, που περιλαμβάνει μια βιβλιοθήκη, ένα εντευκτήριο, έναν πρώτο όροφο διαρρυθμισμένο για διαλέξεις, συζητήσεις και προβολές, κι έναν δεύτερο όροφο με βιτρίνες, στις οποίες περιοδικά θα εκτίθενται κοσμήματα λαϊκής τέχνης και στολές της συλλογής του ιδρυτού, που περιλαμβάνει επίσης σπάνια βιβλία και βιβλία με εικαστικά.