Την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019 το Ίδρυμα Πολιτισμού “Υδρία” είχε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσει το Δρ Κωνσταντίνο Μπούρα, κριτικό λογοτεχνίας και θεάτρου, ο οποίος μίλησε για τον Τάσο Φάλκο – Αρβανιτάκη και το συνολικό λογοτεχνικό του έργο, με αφορμή την κυκλοφορία του μυθιστορήματός του “Η Λίμνη”.

Χαρισματικός, με γνώση κι εμπειρία λόγου, ο κ. Μπούρας προσέγγισε υπό ένα ιδιαίτερο πρίσμα τον Τάσο Φάλκο – Αρβανιτάκη, τον λογοτέχνη, τον καθηγητή Φιλοσοφίας, τον άνθρωπο, γεγονός που αποτυπώθηκε στο ξεχωριστό περιεχόμενο και το ύφος της παρουσίασης, την οποία απόλαυσαν όλοι οι παρευρισκόμενοι.

Στην ομιλία παρεμβάλλονταν αποσπάσματα από το βιβλίο “Η Λίμνη”, τα οποία διάβασε η Τιτίκα Αρβανιτάκη, ενώ η μουσική της βραδιάς ήταν αφιερωμένη στη Μικρά Ασία, έναν τόπο που εμφανίζεται συχνά στα κείμενα του Τάσου Φάλκου, όπως και στη “Λίμνη”. Ο Μάριος Ποδάρας στο βιολί και ο Βασίλης Ζιγκερίδης στο κανονάκι μετέφεραν στην “Υδρία” ακούσματα από τις χαμένες πατρίδες.

Το μυθιστόρημα του Τάσου Φάλκου “Η Λίμνη” κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Φυλάτος.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τον Κωνσταντίνο Μπούρα, τους μουσικούς μας αλλά και όλους όσοι τίμησαν τον Τάσο Φάλκο – Αρβανιτάκη και την “Υδρία” με την παρουσία τους.

Αγοράστε το βιβλίο μέσω του αυτοματοποιημένου συστήματος πώλησης του ηλεκτρονικού καταστήματος fylatos.com, προσθέτοντάς το στο καλάθι ή με τηλεφωνική παραγγελία στο 2310-821622 ή μέσω βιβλιοπωλείων.