Με μεγάλη επιτυχία, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των δύο βιβλίων του  Συγγραφέα – Ακαδημαϊκού κ. Χάρη Κουδούνα, το Σάββατο στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλης, με τίτλους:
“Η Πύλη της Σοφίας” &
“Το Αποκωδικοποιημένο μυστικό της Πόρτας Παναγιάς”.

Μετά τις επιτυχημένες παρουσιάσεις της ιταλικής έκδοσης στην Ιταλία του βιβλίου «Η Πύλη της Σοφίας» και τις παρουσιάσεις της ελληνικής έκδοσης στην Ελλάδα στην Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Πτολεμαϊδα που έγιναν με μεγάλη επιτυχία και πλήθος κόσμου, το βιβλίο  ταξίδεψε στον τόπο όπου «εκτυλίσσεται» η ιστορία που πραγματεύεται.

Η εκδήλωση ήτανπολύ σημαντική, γιατί μαζί με το βιβλίο “Πύλη της Σοφίας” παρουσιάστηκε  για πρώτη φορά “Το αποκωδικοποιημένο μυστικό της Πόρτας Παναγιάς”, το πρώτο βιβλίο-ιστορική έρευνα στην ελληνική γλώσσα, που εξιστορεί την ιστορία της μεταφοράς των Αγίων Λίθων της Οικίας της Παναγίας και της διαδρομής αυτών από την Ελλάδα πριν φθάσουν στο Λορέτο Ιταλίας, όπου σήμερα ευρίσκονται και επισκέπτονται από τέσσερα εκατομμύρια προσκυνητές. Ζήσαμε αυτή τη μοναδική στιγμή, της εξιστόρησης και της αποκωδικοποίησης του χρόνου και τόπου κοντά σε έναν χώρο που παραμένει ιερός από το 1283 γιατί φύλαξε και προστάτευσε το παλαιότερο κειμήλιο της Χριστιανοσύνης: Την Αγία Οικία της Θεοτόκου.

Για τα βιβλία μίλησαν ο κ. Βασίλης Πανάγος, Εκπαιδευτικός – Συγγραφέας, ο κ. Χριστόφορος Τριάντης, Φιλόλογος – Θεολόγος, η κα. Κωνσταντίνα Μπέκου, Γεωπόνος/Προϊσταμένη στο τμήμα προγραμματισμού του Δήμου Πύλης, αλλά & ο εκδότης κ. Κ. Φυλάτος.

Τον συντονισμό της όλης παρουσίασης, είχε ο κ. Βασίλης Αλεξίου, δημοσιογράφος.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κων/νος Μαράβας, οι βουλευτές κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος κ. Κων/νος Σκρέκας, οι Αντιδήμαρχοι Οικονομικών κ. Αθανάσιος Κωστάκης, Πολιτισμού κ. Γεώργιος Τζιορτζιώτης, οι δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Κων/νος Κρούπης, κ. Σταύρος Ζιάκας, η Πρόεδρος τη Τ.Κ. Πύλης κ. Μαρίνα Πανάγου, ο Πρόεδρος του Ε.Σ. Τρικάλων κ. Χρήστος Μπλουγούρας, ο πρώην Πρόεδρος του Παγκόσμιου Απόδημου Ελληνισμού Θεσσαλίας κ. Θεόδωρος  Βόμπρας, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Πύλης κ. Χρήστος Νάκος,  ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δήμου Τρικκαίων κ. Μιχάλης Λάππας και ο Εκδότης κ. Φυλάτος.

Η ιστορική μελέτη  “Το αποκωδικοποιημένο μυστικό της Πόρτας Παναγιάς” είναι μια  λεπτομερή εξέταση των γεγονότων, που σκοπό έχει την ανεύρεση των κρυμμένων μυστικών της μεταφοράς των Ιερών Πετρών της Αγίας Οικίας της Παναγίας, από τη Ναζαρέτ στη μονή της Πόρτα Παναγιάς αρχικά, στο Λορέτο της Ιταλίας αργότερα.
Ο συγγραφέας, μιλώντας για έναν «κρυμμένο κωδικό» επιχειρεί, με ιστορικά στοιχεία, να τον αποκωδικοποιήσει. Η µελέτη αποτελεί µία σηµαντική ερμηνευτική πρόταση, που θέτει µία καινούργια και πολύτιμη ψηφίδα στο πολύπλοκο μωσαϊκό της διαδρομής της Αγίας Οικίας -μέχρι το Λορέτο Ιταλίας- αναγνωρισμένη από την ορθόδοξη εκκλησία, ως το παλαιότερο ιερό κειμήλιο της Μαρίας, έναν οικουμενικό τόπο της χριστιανικής προσευχής.
Με αναφορά την παρουσία της οικογένειας των Αγγέλων Κομνηνών της Ηπείρου και της Θεσσαλίας, που προώθησε και διοργάνωσε, στα τέλη του 13ου αιώνα, τη διάσωση της Αγίας Οικίας, διευκολύνεται η σύνδεση της «σωζόμενης οικίας, ιερόν έργον», για το οποίο μιλά η κατοπτρική επιγραφή της Πόρτα Παναγιάς, με το κείμενο του φύλλου 181, που μιλά για τις «Άγιες πέτρες που φεύγοντας πάρθηκαν, από την Οικία της Θεοτόκου».

Ο συγγραφέας στη διάρκεια της ομιλίας του είπε για τα βιβλία του:
“Μέσω της συγγραφής των βιβλίων μου, θέλησα να φέρω εις πέρας ένα όραμα…Να βρω πραγματικά το κλειδί…Το κλειδί το οποίο θα φέρνει όχι μόνο μέσα μου την αλήθεια, ώστε να βρω το φως της σοφίας & της αγάπης, αλλά να δώσω πραγματικά ένα κλειδί στον αναγνώστη, ώστε αυτός να γίνει ο περιπατητής της αυτογνωσίας”.

Αγοράστε τα βιβλία μέσω του αυτοματοποιημένου συστήματος πώλησης του ηλεκτρονικού καταστήματος fylatos.com, προσθέτοντάς το στο καλάθι ή με τηλεφωνική παραγγελία στο 2310-821622 ή μέσω βιβλιοπωλείων.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Γεννήθηκε το 1962 στην Αθήνα.
Ακαδημαϊκός, ιστορικός ερευνητής και σύμβουλος της Ακαδημίας των Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών “Angelica Costantiniana” της Ρώμης, σήμερα συνεργάζεται με διάφορους ακαδημαϊκούς, ερευνητές και ιστορικούς τόσο στην Ιταλία όσο και στην Ελλάδα. Διδάσκει την ελληνική γλώσσα σε μερικά σχολεία του νομού Μάρκε Ιταλίας (όπου και διαμένει) καθώς και την πορεία σπουδών της αυτογνωσίας και αποκωδικοποίησης της ελληνικής γλώσσας στους μαθητές των τάξεων της Ελληνικής Κοινότητας του Νομού Μάρκε. Είναι Τεχνικός Σύμβουλος των Δικαστών και Εισαγγελέων του Δικαστηρίου και της Εισαγγελίας της Ανκόνα και Εμπειρογνώμονας του Αστικού και Ποινικού Δικαστηρίου της Ανκόνα. Επίσημος μεταφραστής και διερμηνέας των Ιταλικών Αρχών της Ανκόνα, προς το παρόν είναι Σύμβουλος της IEMO -Διπλωματικό Σώμα- της Διακυβερνητικής εκείνης Οργάνωσης (ΔΚΟ) για τη Διαχείριση των Επειγόντων Ανα-
γκών στα Βαλκάνια, εγγεγραμμένης επί της Γραμματείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ).
Από τις 20 Ιανουαρίου 2015, καλύπτει επίσης τον ρόλο του Αξιωματικού Συνδέσμου και Συμβούλου του Ευγενούς Αυτοκρατορικού Οίκου των Αγγέλων – Κομνηνών της Θεσσαλίας και Ηπείρου, για τις σχέσεις Αυτού με τις Πολιτικές και Θρησκευτικές Αρχές της Ελλάδας και Ιταλίας.
Διέπρεψε ως σύμβουλος πολλών ιταλικών εταιρειών στον τομέα των υπηρεσιών και των οδικών, ναυτιλιακών και αεροπορικών μεταφορών, υπό τη συνεχή συνεργασία με τις Ιταλικές Αρχές, των οποίων διατελεί επίσημος μεταφραστής και διερμηνέας. Χαρακτηριστικά, ανέπτυξε έναν σημαντικό διευθύνοντα ρόλο σε μία εταιρεία εντός του Λιμενικού Σταθμού της Ανκόνας. Διετέλεσε
επίσης πρόεδρος της πολιτιστικού Ομίλου κοινωνικής προώθησης “PiGrecoZen”, με έδρα στην Ανκόνα Ιταλίας, προωθώντας την ανταλλαγή πολιτιστικών και επιμορφωτικών προγραμμάτων ανάμεσα στην Ιταλία, Ελλάδα και Ιαπωνία.
Ενθουσιώδης λάτρης της μουσικής, της ζωγραφικής και της λογοτεχνίας, πήρε μέρος σε διάφορες δημόσιες εκθέσεις τέχνης, μα προπαντός παρέλαβε πολλά διεθνή βραβεία και αναγνωρίσεις για τη δραστηριότητα του ποιητή και εκείνη του συγγραφέα.
Έχει όντως δημοσιεύσει τον Ιούλιο 2013, ένα ιστορικό-φιλοσοφικό ρομάντζο με τίτλο στα ιταλικά “MP213 Tokyo Salonicco-Il volo della Verità” (Sbc Edizioni
Ravenna-Rerugia). H ιταλική έκδοση γνώρισε στο 2014 ήδη τρία διεθνή βραβεία εκ των οποίων, το Βραβείο με Δίπλωμα Τιμής για την κατηγορία Δημοσιευμένων μυθιστορημάτων στον Διεθνή Λογοτεχνικό Διαγωνισμό “Il Molinello” στο Rapolano Terme (SI), στις 22 Marzo 2014. Τα ποιήματά του στα ιταλικά έχουν δημοσιευθεί σε πολλά βιβλία και περιοδικά όπως επίσης και στον τόμο
“Poeti contemporanei 82” (Σύγχρονοι Ποιητές 82), που εκδόθηκε το 2012.
Τον Ιούλιο του 2014 δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό ιστορίας “Studi sull’Oriente Cristiano” (Μελέτες για τον Χριστιανισμό της Ανατολής) που ανήκει στην 1η κλάση (classe MIUR) του Ιταλικού Υπουργείου Παιδείας, Ανωτάτων Πανεπιστημιακών Σπουδών και Ερευνών, η ιστορική μελέτη με τίτλο στα Ιταλικά:“La Chiesa Bizantina di Porta Panagià e la Santa Casa di Loreto-Il
ruolo della famiglia bizantina degli Angelo Ducas Comneno di Tessaglia e del Epiro” (μτφρ. Η βυζαντινή εκκλησία της Πόρτα Παναγιάς και η Σάντα Κάζα του Λορέτο – Ο ρόλος της βυζαντινής οικογένειας των Αγγέλων Δούκα Κομνηνών της Θεσσαλίας και Ηπείρου). Κατόπιν αυτού δημοσιεύθηκαν πολλές θετικές κριτικές σε διάφορα περιοδικά όπως “Il messaggio della Santa Casa – Loreto”στα ιταλικά και “The Shrine of the Holy House” στα αγγλικά στο επίσημο site της Ιεράς Ορθόδοξης Μητρόπολης Ιταλίας και Μάλτας, όπως επίσης και σε άλλα site διεθνούς κύρους.
Ο ρόλος του υπήρξε πρωταρχικός και σημαντικός στην οργανωτική επιτροπή της Ακαδημίας “Angelica Costantiniana”, για την οργάνωση της μεγάλης και ιστορικής ημέρας της 5ης Μαρτίου 2016 στο Λορέτο, όπου με την ευκαιρία των 700 χρόνων από τη θεμελίωση του ιερού ναού του Λορέτου, Ορθόδοξες εκκλησιαστικές Αρχές συναντήθηκαν σε παράκληση ενώπιον του παλαιοτέρου ιερού κειμηλίου της Παναγίας αναγνωρίζοντας επίσημα την Αγία Οικία του Λορέτο, παρουσία άλλων εκκλησιαστικών της καθολικής εκκλησίας, των δημοτικών αρχών του Λορέτο, των πολιτικών και διπλωματικών Αρχών Ιταλίας, Ελλάδας και άλλων χωρών.
Το 2017 εκδόθηκε από τον ιταλικό εκδοτικό οίκο Akea Edizioni, το βιβλίο ποιημάτων του στα ιταλικά με τίτλο “Il linguaggio dell’anima” (μτφρ. Το γλωσσάριο της ψυχής) καθώς και η ιστορική του έρευνα με τίτλο “Τα Επτασφράγιστα μυστικά της Πόρτα Παναγιάς και της Σάντα Κάζα του Λορέτο” σε ηλεκτρονική μορφή (e-book).