Η δασκάλα- συγγραφέας Πολυξένη Χουρίδου παρουσίασε το Σάββατο 18 Οκτωβρίου το πολιτιστικό πρόγραμμα «Τα ζώα του Γέροντα» βασισμένο στο προς έκδοση  ομότιτλο παραμύθι που έγραψε η ίδια, σε εικονογράφηση της Εύας Τζαγκαράκη.

Η παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος έγινε στα πλαίσια της διημερίδας παρουσίασης Πολιτιστικών Προγραμμάτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη της Θεσσαλονίκης.
Στη διημερίδα με τίτλο«ΠαιΔεία … Τέχνας κατεργάζεται!»  έγινε η παρουσίαση επιλεγμένων Πολιτιστικών Προγραμμάτων από εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, με έμφαση στα πρωτότυπα και καινοτόμα στοιχεία τους και με απώτερο στόχο την ανταλλαγή γνώσεων, ιδεών, απόψεων, εμπειριών, βιωμάτων και πρακτικών που θα εμπνεύσουν τους / τις εκπαιδευτικούς της πράξης και θα λειτουργήσουν ως εφαλτήριο για νέα Πολιτιστικά Προγράμματα.

Το παραμύθι «Τα ζώα του Γέροντα» που σύντομα θα είναι κοντά μας από τις Εκδόσεις Φυλάτος, το έγραψε η Πολυξένη Χουρίδου τον Οκτώβριο του 2013. Πήρε το πρώτο βραβείο παιδικού αφηγήματος στον 3ο Διεθνές Λογοτεχικό  Διαγωνισμό Ζωοφιλίας.

παρουσίαση Χουρίδου

Παρουσίαση Χουρίδου

Πολυξένη Χουρίδου

 

1 απάντηση
  1. Άννα
    Άννα αναφέρει:

    Σύμφωνα με το το Βικιλεξικό “ζωοφιλία θηλυκό η αγάπη και το έμπρακτο ενδιαφέρον για τα ζώα”. Στον Μπαμπινιώτη διαβάσαμε ότι και τα δύο είναι σωστά: το “φιλόζωος” έχει διττή σημασία, με διαφορετική ετυμολογία η καθεμιά, ενώ το ζωόφιλος σημαίνει μόνο αυτόν που αγαπά τα ζώα.Στο λεξικό της Πύλης για την ελληνική γλώσσα:”ζωόφιλος -η -ο [zoófilos] Ε5 : που δείχνει ιδιαίτερη αγάπη για τα ζώα· φιλόζωος: Zωόφιλα αισθήματα. || (ως ουσ., για πρόσ.): Οι σύλλογοι των ζωοφίλων, φίλων των ζώων. Οι κυνηγοί συνήθως χλευάζουν τους ζωόφιλους. Zωόφιλοι που ταΐζουν και φροντίζουν τα αδέσποτα σκυλιά.
    [λόγ. < γαλλ. zoophile < zoo- = ζωο- 1 + -phile = -φιλος]"

    Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Θέλετε να συμμετάσχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε να συνεισφέρετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *