ΒΙΒΛΙΟπαρουσίαση Μια φρουτιέρα ζαβολιές της Μαρίας Γ. Λουκάκη

Η παρουσίαση του παιδικού βιβλίου της συγγραφέως Μαρίας Γ. Λουκάκη, με τίτλο “Μια φρουτιέρα ζαβολιές”, που έλαβε χώρα την Κυριακή 14 Μαΐου 2023, ολοκληρώθηκε με επιτυχία! Στον όμορφο χώρο του καφέ “To Theatron” στη γνωστή για τους πολίτες του Πειραιά πλατεία Κοραή, παρευρέθησαν ζεστοί βιβλιόφιλοι και τα συναισθήματα ήταν ποικίλα! Ανάμεσά τους βρίσκονταν εκπαιδευτικοί από τέσσερα σχολεία που έδωσαν το παρόν στο κοινό, τα σχολεία Ράλλειος, 33ο Δημοτικό Πειραιά, 22ο Δημοτικό Πειραιά, και 1ο Δημοτικό Δραπετσώνας.

Επιπλέον, οι συνδαιτημόνες το χάρηκαν με όλη τους την ψυχή! Η Ντόρα Ρήγα, καθηγήτρια Γαλλικής Φιλολογίας, εμβάθυνε στα μηνύματα που πρεσβεύει το παραμύθι, λέγοντας πως το κείμενο της συγγραφέως ακολουθεί τη φιλολογική-λογοτεχνική γραμμή του Αισώπου, μεταγενέστερα του Γάλλου Ζαν ντε Λα Φονταίν και του Ευγένιου Τριβιζά. Ο Δημήτρης Δεσπότης, νηπιαγωγός, αγκάλιασε το κείμενο της συγγραφέως, διηγούμενος πώς πέρασε τις αξίες του παραμυθιού στα παιδιά μικρότερης ηλικίας του σχολείου που εργάζεται ως Παιδαγωγός. Η Εύη Κάτσουλα, εκπαιδευτικός, κράτησε τον συντονισμό της εκδήλωσης επάξια, με χάρη και επαγγελματισμό. Διασφάλισε ότι η εκδήλωση προχώρησε ομαλά και όλοι οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν την εμπειρία.Ο ηθοποιός Τάσσος Ζιάκκας, μαζί με τη συγγραφέα, χρωμάτισαν με τη φωνή τους τους διαλόγους των φρουτοηρώων του παραμυθιού, προσδίδοντάς τους παιχνιδιάρικες και ζαβολιάρικες χροιές

Η συγγραφέας μοιράστηκε με το κοινό τα “backstage” του βιβλίου, πώς εμπνεύστηκε την ιστορία των φρούτων και πώς δημιουργήθηκε η εικονογράφησή του, σε συνεργασία με τη ζωγράφο Γεωργία Καψάλη.

Ευχόμαστε το παραμύθι της ΜαριΛού (έτσι συστήνεται στους μικρούς της φίλους η συγγραφέας) να είναι καλοδιάβαστο και να ταξιδέψει σύντομα πολλούς ακόμα μικρούς αναγνώστες, σε εκείνο “το μικρό σπίτι της Ελλάδος στην εξοχή, σε εκείνο το χωριό των φρούτων με τα πελώρια δέντρα!” όπως λέει χαρακτηριστικά στο παραμύθι της.

Οι εκδόσεις Φυλάτος εξέφρασαν θερμά συγχαρητήρια στη συγγραφέα Μαρία Γ. Λουκάκη για την επιτυχημένη παρουσίαση του παιδικού βιβλίου “Μια φρουτιέρα ζαβολιές”.

Το βιβλίο κυκλοφορεί σε έντυπη μορφή με εκτυπώσιμα διαδραστικά παιχνίδια και ψηφιακή μορφή (ebook & audiobook με αφήγηση από την ίδια τη συγγραφέα).