Η Έλενα Λιάτου και το συγγραφικό της έργο στο vivlio-life

Elena Liatou

Η Μαρία Τσακίρη συνομιλεί με την Έλενα Λιάτου, συγγραφέα παιδικών βιβλίων για το vivlio-life

Στον κόσμο της Έλενας Λιάτου, πρωταγωνιστές είναι τα παιδιά. Τους μαθαίνει τα πρώτα τους γράμματα αλλά και μέσα από τα παραμύθια της, οδηγεί τους λιλιπούτειους φίλους της σε ταξίδια μακρινά κι ονειρεμένα. Μιλά στο Vivlio-life.gr γι αυτήν την υπέροχη σχέση που αποτελεί συγχρόνως και έμπνευση, αφού ως εκπαιδευτικός μπορεί να αφουγκραστεί τον ήχο της ψυχή τους.

Μέσα από ένα παραμύθι μπορούμε με την αφήγηση να περάσουμε μηνύματα στα παιδιά και να καλλιεργήσουμε οικολογική συνείδηση. Τα παιδιά έχουν ανάγκη από ερεθίσματα, από πράξεις και ενεργό συμμετοχή. Ένα βιβλίο μπορεί να γίνει η αφορμή για συζήτηση με τα παιδιά και να ακολουθήσουν δραστηριότητες που θα βοηθήσουν να διαμορφώσουμε οικολογική συνείδηση, να καλλιεργήσουμε αξίες και να ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά για διάφορα θέματα.

Η Λίνα η Χρυσοψαρίνα διώχνει τη μόλυνση

Η Έλενα Λιάτου είναι η συγγραφέας της παιδικής εικονογραφημένης ιστορίας  “Η Λίνα η Χρυσοψαρίνα διώχνει τη μόλυνση”

Το συγκεκριμένο παραμύθι έχει οικολογικό περιεχόμενο και είναι η συνέχεια του παραμυθιού «Ο Ρούλης ο χρυσοψαρούλης αντιμέτωπος με τη μόλυνση». Ο Ρούλης δεν άντεξε να ζει σε μολυσμένο βυθό και έφυγε στον ουρανό.

Τι συμβαίνει όταν οι δυο καλοί φίλοι Λίνα και Ρούλης αποχωρίζονται; Πώς η Λίνα θα προσπαθήσει να επιβιώσει και τελικά να διώξει τη μόλυνση;

Στον δύσκολο αυτόν αγώνα βοήθεια σημαντική θα της προσφέρει ένα αγοράκι όταν, εξερευνώντας το βυθό, τη βλέπει να κλαίει. Ποιο είναι το σχέδιο που της προτείνει; Θα τα καταφέρουν να το βάλουν σε εφαρμογή; Πώς θα βοηθήσει σε αυτό η νεράιδα του βυθού;

Ελάτε μαζί να βουτήξουμε και… να απολαύσουμε αυτό το τρυφερό παραμύθι.

ISBN: 978-618-5232-86-3
Σελίδες: 82
Εσωτερικό: Πολυτελής έγχρωμη έκδοση, τυπωμένη σε βρώσιμο χαρτί με ατοξικά χρώματα.

Περιλαμβάνει δραστηριότητες για παιδιά και εκπαιδευτικούς στο τέλος του βιβλίου

Αγοράστε το βιβλίο μέσω του αυτοματοποιημένου συστήματος πώλησης του ηλεκτρονικού καταστήματος fylatos.com, προσθέτοντάς το στο καλάθι ή με τηλεφωνική παραγγελία στο 2310-821622 ή μέσω βιβλιοπωλείων.