Η Αθηνά Μελή στο ηλεκτρονικό περιοδικό sfedona.gr

Αθηνά Μελή : Η αστροφυσικός από το Κιάτο που λατρεύει την ποίηση

Η Νάνσυ Γιαννιδάκη συνομιλεί με τη Αθηνά Μελή στο περιοδικό sfedona.gr

Στη ζωή σου κυριαρχούν δυο μεγάλες αγάπες . Η επιστήμη που βασίζεται στην έρευνα και στην λογική και η τέχνη που ανθίζει με την φαντασία και το συναίσθημα. Πως εξισορροπείς όλο αυτό ; Και πως θα χαρακτήριζες τον εαυτό σου σαν άνθρωπο που του αρέσει να «πατάει στη γη» ή σαν αιθεροβάμονα;

 

Ναι, είναι δυο μεγάλες αγάπες αυτές… Η επιστήμη που όντως βασίζεται στη λογική, αλλά και που εμπεριέχει μέσα της την φιλοσοφία και τη φαντασία, και η ποίηση που εκτός από τις συναισθηματικές χροιές και τη φαντασία, ε ί ν α ι φιλοσοφία. Μια φιλοσοφία μουσικότητας με εύηχες λέξεις και έννοιες, θα έλεγα.

Το γράψιμο γενικά είναι στοχασμός αλλά είναι και γλυπτική του λόγου. Μην ξεχνάμε δε ότι η υπέρτατη ποίηση κρύβεται στον αέναο χορό τους Σύμπαντος και στα μυστικά που κρύβονται στους υπέρτατους φυσικούς και συμπαντικούς νόμους, που μόνο με την φαντασία μπορεί ο άνθρωπος να αγγίξει ως πεπερασμένο όν.

Επομένως, θα χαρακτήριζα τον εαυτό μου διττό.

Έναν άνθρωπο που βαδίζει ανάμεσα στη λογική και το συναίσθημα, που βρίσκει τον εαυτό του να αντιμάχεται δυο δυνάμεις, αντίρροπες μεν γενεσιουργές δε.

Ένα ταπεινό και μικρό όν ανάμεσα σε δύο κόσμους που επικοινωνούν και τρέφουν ο ένας τον άλλο, δίνοντας νόημα στην ύπαρξη.

Αγοράστε το βιβλίο μέσω του αυτοματοποιημένου συστήματος πώλησης του ηλεκτρονικού καταστήματος fylatos.com, προσθέτοντας το στο καλάθι ή με τηλεφωνική παραγγελία στο 2310-821622 ή μέσω βιβλιοπωλείων.

ISBN: 978-618-5232-99-3
Σελίδες: 36
Εσωτερικό: Πολυτελής έγχρωμη έκδοση τυπωμένη σε σαμουά χαρτί (περιλαμβάνει παραδοσιακούς ιαπωνικούς πίνακες).

me tis dekaefta syllabes tou einai - exofyllo 1 - entypo Biblio