Η Μαρία Ανδρειανού στα Αιρετικά Μαθήματα Πολιτισμού με τον συγγραφέα Τάσο Αγγελίδη Γκέντζο

syggrafeas Maria Andreianou

Η Μαρία Ανδρειανού γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1961. Αποφοίτησε από το Αμερικανικό Κολλέγιο «ΑΝΑΤΟΛΙΑ». Εργάστηκε επί σειρά ετών ως ιδιαιτέρα γραμματέας σε ιδιωτικό ιατρείο. Είναι μέλος της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος και του Κυπριακού Συνδέσμου Παιδικού και Νεανικού Βιβλίου, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Η Μαρία Ανδρειανού ασχολείται με τη συγγραφή παιδικών βιβλίων από το 2014. Η ίδια αναφέρει σε μια συνέντευξή της:

«Τα παραμύθια ήρθαν ως θείο δώρο στη ζωή μου ένα αυγουστιάτικο πρωινό του 2014. Για μένα είναι η αρχή της καινούργιας μου ζωής. Είναι η παρακαταθήκη που θα αφήσω στα παιδιά μου και στα εγγόνια μου. Το όνειρό μου είναι τα παιδιά όλου του κόσμου να αγαπήσουν τα παραμύθια μου, να γνωρίσουν μέσα από αυτά τις αξίες της ζωής και να με θυμούνται σαν τη γιαγιά Μαρία που τα αγαπά από τα βάθη της ψυχής της».

Η συνέντευξη στα Αιρετικά Μαθήματα Πολιτισμού από τον συγγραφέα Τάσο Αγγελίδη Γκέντζο.

Στα Αιρετικά Μαθήματα Πολιτισμού προσπαθούν, ο Τάσος Γκέντζος και ο Παναγιώτης Κουντουράς, να προσεγγίσουν με τη σκέψη και το λόγο τους τις μορφές της τέχνης.  Προσπαθούν να κερδίσουν οι νέοι από την επαφή τους με τα Μ.Μ.Ε και ευελπιστούν πως τα Μ.Μ.Ε. θα γίνουν περισσότερο ανθρώπινα από αυτή την επαφή τους με τους νέους. Κι η νεότητα δε συμβαδίζει πάντα με την βιολογική ηλικία…

gkreko - biblioparousiasi

Ο ήρωας του βιβλίου, ο Γκρέκο, είναι ένα πανέμορφο, χαρισματικό και καλόκαρδο μπλε σκαντζοχοιράκι με άσπρα αγκάθια. Μέσα από την πλοκή του παραμυθιού αναδύονται οι ικανότητές του και όλη η ομορφιά του ψυχικού του κόσμου. Αγνότητα και αγάπη, τρυφερότητα και καλοσύνη, μακροθυμία και συγχωρητικότητα, σύνεση και σεμνότητα, ευστροφία και υπευθυνότητα  είναι κάποιες από τις αρετές που τον χαρακτηρίζουν.

Αγοράστε το βιβλίο μέσω του αυτοματοποιημένου συστήματος πώλησης του ηλεκτρονικού καταστήματος fylatos.com, προσθέτοντας το στο καλάθι ή με τηλεφωνική παραγγελία στο 2310-821622 ή μέσω βιβλιοπωλείων.