Κριτική της Βιργινίας Αυγερινού για τα βιβλία Θεοί με πήλινα πόδια και Ο άνθρωπος της σκιάς στο vivlio-life gr & Φιλαναγνώστη

Στα τέλη του 2015 κυκλοφόρησε, από τις Εκδόσεις ΦΥΛΑΤΟΣ, το βιβλίο της ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΣΤΑΥΡΙΑΝΕΑ με τον απόλυτα ταιριαστό και ευφάνταστο τίτλο «ΘΕΟΙ ΜΕ ΠΗΛΙΝΑ ΠΟΔΙΑ». Και αν και έχουν περάσει πάνω από 2 χρόνια από την κυκλοφορία του, είναι ένα βιβλίο που πάντα θα είναι επίκαιρο και πάντα θα αξίζει να διαβαστεί.

“Ένα κοινωνικό αφήγημα, μια καθηλωτική ιστορία με γρήγορη πλοκή και στιγμές αγωνίας, η οποία αν και αναπτύσσεται από την συγγραφέα σε μόλις 160 σελίδες, είναι γεμάτη από εικόνες και έντονα συναισθήματα, γεμάτη από μεγάλες αλήθειες που συμβαίνουν γύρω μας στην κοινωνία. Η αληθινή ιστορία της Ναταλίας, μέσα από την πρωτοπρόσωπη αφήγηση και την άμεση και στρωτή γραφή της κ. Σταυριανέα, με διαλόγους και φράσεις γεμάτες νοήματα, θα προβληματίσει τον αναγνώστη για το ποια θέση πρέπει να κρατήσει σε περιπτώσεις παιδικής σεξουαλικής παρενόχλησης και αυτοδικίας.”

Ο άνθρωπος της σκιάς

Τριτοπρόσωπη αφήγηση, με ήρωες κυρίως άντρες, άλλοτε παράξενους, άλλοτε μυστήριους και άλλοτε γνώριμους αφού ο «Άνθρωπος της σκιάς» μπορεί να είναι ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας και γιατί όχι, ο καθένας από μας.

Το πλούσιο βιογραφικό του συγγραφέα και οι γνώσεις του, θα δικαιολογήσουν κάποιες ανατροπές εννοιών και καταστάσεων που θα συναντήσουμε στα διηγήματα και θα μας κάνουν να θεωρήσουμε κάποια από αυτά, ως δοκίμια και όχι ως απλά διηγήματα.

Αγοράστε τα βιβλία μέσω του αυτοματοποιημένου συστήματος πώλησης του ηλεκτρονικού καταστήματος fylatos.com, προσθέτοντάς τα στο καλάθι ή με τηλεφωνική παραγγελία στο 2310-821622 ή μέσω βιβλιοπωλείων.

Λίγα λόγια για τους συγγραφείς

Η Γεωργία Σταυριανέα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και ζει στην Αίγινα.
Σπούδασε Οικονομικά και Διοίκηση Επιχειρήσεων. Παρακολούθησε επίσης μαθήματα δημοσιογραφίας και αρθρογραφεί ερασιτεχνικά σε ηλεκτρονικά περιοδικά, περιφερειακές εφημερίδες και έντυπα.

Είναι μέλος της «Παγκρητίου Ενώσεως» και μέλος του συλλόγου Κρητών Ζωγράφου «Νίκος Καζαντζάκης». Επίσης, είμαι μέλος της μη κυβερνητικής Οργάνωσης για τον Πολιτισμό «Αργοναύτες» και Τακτικό μέλος του «Κύκλου  Ελληνικού  Παιδικού  Βιβλίου» Διηγήματα και ποιήματα της έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά, εφημερίδες καθώς και σε ηλεκτρονικά έντυπα.

Ο Δημήτρης Τσινικόπουλος είναι ερευνητής, μελετητής, ποιητής, διηγηματογράφος και δοκιμιογράφος. Σπούδασε νομικά στο Α.Π.Θ. και συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές εδώ και στη Γερμανία. Μελέτησε φιλοσοφία, φιλολογία και θεολογία. Επί σειρά ετών παρακολούθησε σεμινάρια βιβλικής θεολογίας. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται κυρίως σε θέματα δικαίου και φιλολογίας της αρχαίας Εγγύς Ανατολής.

Στα γράμματα εμφανίστηκε το 1982 με μία πρωτότυπη μελέτη. Μέχρι σήμερα έχει εκδώσει πέντε ποιητικές συλλογές, δύο συλλογές γνωμικών, πέντε μελέτες και τέσσερις τόμους δοκιμίων. Συμμετείχε επίσης σε εκδόσεις ομαδικών έργων.

Συνεργασίες του σε μελετήματα, διηγήματα, δοκίμια, κριτικές και ποίηση δημοσιεύονται σε γνωστά περιοδικά λόγου και τέχνης.

Έχει μεταφράσει βιβλικά κείμενα, λογοτεχνικά θέματα της Αρχαίας Εγγύς Ανατολής, καθώς και κείμενα και ποιήματα συγχρόνων συγγραφέων, όπως Γκ. Μιστράλ, Γ. Μπρόντσκι,Ο. Παθ, Ε. Λεβινάς, Ε. Πάουντ, Κ.Σ. Λιούϊς, Γ.Χ. Όντεν, Τζ. Χέρμπερτ, Πώλ Τίλλιχ, Ντήτριχ Μπονχέφερ και άλλοι.

Δοκίμια και ποιήματά του έχουν μεταφραστεί στην Αγγλική, Γερμανική, Γαλλική και Ιταλική γλώσσα.
Έλαβε μέρος σε συνέδρια και ημερίδες και κατά καιρούς έχει δώσει διαλέξεις στην Εταιρία Μακεδονικών Σπουδών, στο Βαφοπούλειο Πνευματικό ίδρυμα, στον Δ.Σ.Θ. και αλλού, πάνω σε λογοτεχνικά, επιστημονικά και μεταφυσικά θέματα.
Ζει στη Θεσσαλονίκη.

Διαχειριστής του ιστοχώρου Δημήτρης Τσινικόπουλος