Νέα Κυκλοφορία Εκπαιδευτικού Οδηγού Εργαστήριο της αυτόνομης διαβίωσης

Έρευνες της τελευταίας πενταετίας υποστηρίζουν ότι η συστηματική ατομική υγιεινή περιορίζει τα ποσοστά λοιμώξεων και κρυολογημάτων, ενώ γενικά εξασφαλίζει καλύτερη υγεία σε σχέση με εκείνους, οι οποίοι είναι «αμελείς» και δεν τηρούν τους κανόνες της προσωπικής υγιεινής.

Το παιχνίδι, η μάθηση και η εξερεύνηση είναι στην κορυφή των προτεραιοτήτων των παιδιών, αλλά η καλή υγεία συμβαδίζει με τους καλούς τρόπους υγιεινής και συμπεριφοράς και αυτό διδάσκεται από τον δάσκαλο που για τους μικρούς μαθητές πάντα αποτελεί πρότυπο.
Το παρόν βιβλίο πραγματεύεται την προσωπική υγιεινή και είναι πολύτιμο εργαλείο για όλους τους εκπαιδευτικούς

  • Α/θμιας εκπαίδευσης νηπιαγωγούς και δασκάλους των πρώτων τάξεων του Δημοτικού Σχολείου, καθώς και τμημάτων Ένταξης, οι οποίοι θέλουν να περάσουν μέσα από παιχνίδι, φύλλα εργασίας, ιστορίες και ζωγραφική τα σωστά μηνύματα, έτσι ώστε αργότερα οι μαθητές τους να έχουν ενστερνιστεί τον σωστό τρόπο να φροντίζουν τόσο το σώμα τους , όσο και γενικότερα την εικόνα τους.
  • Β/θμιας Αγωγής Ειδικών Σχολείων. Οι μαθητές που παρακολουθούν μαθήματα στα ΕΕΕΕΚ της χώρας, μέσω του προγράμματος, που υλοποιείται στο εργαστήριο Αυτόνομης Διαβίωσης, πρέπει απαραιτήτως να μάθουν να φροντίζουν το σώμα τους, αφού αυτό διδάσκει στον μαθητή τον τρόπο να μπορεί να αυτοεξυπηρετείται αναλόγως πάντα των ικανοτήτων του.

Γονείς που θέλουν να περάσουν τα σωστά μηνύματα στα παιδιά τους.

Η ανάγκη για τη συγγραφή αυτού του βιβλίου δημιουργήθηκε από την πρώτη μέρα που προσλήφθηκα ως εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής. Από την πρώτη στιγμή άρχισα να ψάχνω για συγγράμματα έτσι ώστε να τα χρησιμοποιήσω στην προσπάθειά μου να διδάξω το μάθημα της Αυτόνομης Διαβίωσης και της Κοινωνικής Επαγγελματικής Αγωγής, αλλά δυστυχώς δεν βρήκα τίποτα παρά μόνο το Αναλυτικό Πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας.

Έτσι άρχισα να σκέφτομαι ότι καλό θα ήταν να υπάρχει ένα σύγγραμμα που θα μπορούσε να βοηθήσει, αλλά και θα καθοδηγήσει τους/τις εκπαιδευτικούς σε αυτό το δύσκολο έργο τους. Το θεωρητικό κομμάτι του βιβλίου είναι με τέτοιο τρόπο γραμμένο ώστε ο/η εκπαιδευτικός να μπορεί να ανταποκριθεί σε μαθητικό κοινό με ήπια ή και βαριά νοητική υστέρηση. Δεν θα πρέπει να αγνοούμε το γεγονός ότι μαθητές/τριες με ελαφρά Ν.Υ πρέπει να προσαρμόσουν το λεξιλόγιο τους και να μην μένουν μόνο σε όσα γνωρίζουν.

Το βιβλίο στο σύνολό του έχει πολλές φωτογραφίες, έτσι ώστε οι μαθητές/τριες να μπορούν να ταυτίζουν την ακουστική πληροφορία (π.χ. όνομα μέρους του σώματος) με την οπτική (φωτογραφία του μέρους του σώματος). Άλλωστε τα περισσότερα μαθήματα που διδάσκονται στα ΕΕΕΕΚ και γενικότερα στα Ειδικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας δουλεύουν ως επί το πλείστον με φωτογραφικό υλικό.

Ο/Η εκπαιδευτής/τρια αρχίζει τον σχεδιασμό του επιλέγοντας τη δραστηριότητα που θα διδάξει. Η επιλογή της δραστηριότητας θα πρέπει να γίνει βάση ορισμένων βασικών κριτηρίων όπως:

• να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των μαθητών
• να είναι λειτουργική, δηλαδή να στοχεύει στην κατάκτηση δεξιοτήτων που έχουν
άμεση εφαρμογή στην προσωπική τους ζωή εντός και εκτός σχολείου
• να είναι ευχάριστη για να κινητοποιεί το μαθητή για μάθηση
• σε κάθε ενότητα υπάρχουν και τα αντίστοιχα Φύλλα Εργασίας. Στο συγκεκριμένο βιβλίο της Προσωπικής Υγιεινής έχουμε συνολικά 25 φύλλα εργασίας, 1 παιχνίδι κατασκευής και μία ομαδική Εργασία.

Βασιλική Δερλού

ISBN 978-618-5318-92-5
ΣΕΛΙΔΕΣ 116
ΕΚΔΟΣΗ
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ Βασιλική Δερλού
ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΝΤΥΠΟΥ Πολυτελής ασπρόμαυρη έκδοση τυπωμένη σε λευκό χαρτί, με έγχρωμο, πλαστικοποιημένο ματ εξώφυλλο.
ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ Πολιτισμός, ανθρωπιστικές, οικονομικές & κοινωνικές επιστήμες | Εκπαιδευτικού χαρακτήρα με φύλλα εργασίας

ebook  έγχρωμο

Διαβάστε το βιβλίο στον υπολογιστή, στο tablet ή το κινητό σας, αγοράζοντας το μέσω του αυτοματοποιημένου συστήματος πώλησης της ιστοσελίδας μας. Το βιβλίο θα σας αποσταλεί στο email το οποίο δηλώσατε κατά την εγγραφή σας σε 1 εργάσιμη ημέρα.

Μορφή: Interactive PDF, με εξατομικευμένο κωδικό (DRM) για ανάγνωση σε όλες σας τις συσκευές. Το αρχείο εκτυπώνεται.

Το έντυπο εγχειρίδιο διαθέτει κωδικό αγοράς ebook με εκπτωτική τιμή.