Οι Εκδόσεις Φυλάτος είναι στην 19η ΔΕΒΘ. Εσύ θα είσαι εκεί;

19η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης: Επιστρέφει με αέρα ανανέωσης.

14.000 τ.μ. / 600 εκθέτες / 580 εκδηλώσεις / 14 αίθουσες εκδηλώσεων / 40 χώρες / 1.000 Έλληνες και ξένοι συγγραφείς

Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού διοργανώνει την 19η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης στον φυσικό της χώρο, στις εγκαταστάσεις της Δ.Ε.Θ και συγκεκριμένα σε 4 κτίρια και 14 αίθουσες των εγκαταστάσεων της Helexpo (12,13, 14, 15) από την Πέμπτη 4 έως και την Κυριακή 7 Μαΐου 2023.

Τιμώμενη λογοτεχνία της 19ης διοργάνωσης, είναι η Αμερικανική Λογοτεχνία, η οποία εκπροσωπείται από 22 εκδοτικούς οίκους και σημαντικούς συγγραφείς από τις ΗΠΑ, στο Αμερικάνικο περίπτερο.

Παράλληλα στην Διεθνή Έκθεση Βιβλίου 2023, το κοινό θα συναντήσει συγγραφείς από τη Γηραία Ήπειρο, τη Γαλλία, τη Σενεγάλη, συγγραφείς από τα Βαλκάνια και επαγγελματίες του βιβλίου από 40 περίπου χώρες.

Λίγα 24ωρα απομένουν για τα εγκαίνια της μεγαλύτερης γιορτής του βιβλίου, την Πέμπτη 4/5, στις 20:00, στην αίθουσα “Άλκη Ζέη” Περίπτερο 13, τα οποία θα τελέσουν από κοινού η γενική γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού Ελένη Δουνδουλάκη και ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει η Anne Bergman, διευθύντρια Ευρωπαίων Εκδοτών.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικοθεατρική παράσταση από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Ημέρες & ώρες λειτουργίας:

ΠΕΜΠΤΗ 4 – ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΜΑΪΟΥ 2023

Πέμπτη 15:00 – 21:00

Παρασκευή και Σάββατο 10:00 – 22:00

Κυριακή 10:00 – 21:00

Επισκέψεις σχολείων: Πέμπτη 4 & Παρασκευή 5 Μαΐου, 09:00-14:00

Είσοδος ελεύθερη

Αν επισκεφθείτε τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης , θα ζήσετε μια μοναδική εμπειρία που συνδυάζει τον πολιτισμό, την εκπαίδευση και τη διασκέδαση. Θα έχετε την ευκαιρία να δείτε τα τελευταία βιβλία των αγαπημένων σας συγγραφέων, να ανακαλύψετε νέους συγγραφείς και να εξερευνήσετε νέους κόσμους μέσα από τα βιβλία τους.

Φέτος, στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου, έχετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε μια πληθώρα βιβλίων από διάφορες χώρες του κόσμου και να ταξιδέψετε μέσα από τις σελίδες τους σε διαφορετικούς κόσμους και εποχές. Μπορείτε να ανακαλύψετε νέες συγγραφικές φωνές και να εμπνευστείτε από τις ιστορίες τους.

Επίσης, μπορείτε να συμμετάσχετε σε διάφορες εκδηλώσεις που διοργανώνονται, όπως συζητήσεις με συγγραφείς, παρουσιάσεις βιβλίων, σεμινάρια και εργαστήρια, που θα σας βοηθήσουν να εμβαθύνετε στην κουλτούρα της ανάγνωσης και να ανακαλύψετε νέες δεξιότητες και γνώσεις.

Τέλος, μην ξεχνάτε ότι τα βιβλία είναι ένας υπέροχος τρόπος να αποδράσετε από το στρεσογόνο καθημερινό περιβάλλον και να χαλαρώσετε το μυαλό σας. Απόλαυστε την επίσκεψή σας στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης και αφεθείτε στις σελίδες των βιβλίων να σας ταξιδέψουν σε άλλους κόσμους και εποχές.

Γιατί να επισκεφθείς το Περίπτερο 13 Stand 137;

Μια εμπειρία για τους αναγνώστες και τους ενδιαφερόμενους για τη βιβλιοπαραγωγή.

Μπορεί να σου δώσει τη δυνατότητα να ανακαλύψεις νέους συγγραφείς και εκδόσεις, να μάθεις για τις τάσεις στον εκδοτικό κόσμο και να συνομιλήσεις με τους ανθρώπους που δουλεύουν πίσω από τη δημιουργία και την έκδοση βιβλίων.

Οι Εκδόσεις Φυλάτος δραστηριοποιούμαστε στον χώρο του βιβλίου από το 2006. Τα τελευταία χρόνια έχουμε επενδύσει στις ηλεκτρονικές εκδόσεις (ebook) και τις νέες τεχνολογίες εκτύπωσης. Τα ηλεκτρονικά μας βιβλία είναι διαθέσιμα στους αναγνώστες, για ανάγνωση σε οποιαδήποτε συσκευή, οποιασδήποτε εταιρείας και κατασκευαστή, με έντονα διαδραστικό περιεχόμενο (εικόνες, γκαλερί εικόνων, βίντεο, παιχνίδια, ήχος). Ταυτόχρονα διατηρούμε τη δυνατότητα πώλησης παραδοσιακών εντύπων βιβλίων στους αναγνώστες που προτιμούν την έντυπη μορφή διακίνηση σε 62 χώρες, αλλά χωρίς να χρειαζόμαστε αποθήκες ή διακινητή βιβλίων, αξιοποιώντας σύγχρονα τυπογραφεία και εκτύπωση κατά παραγγελία (print on demand), σε υψηλή ποιότητα και προσιτή τιμή. Στην Ελλάδα τα έντυπα βιβλία μας βρίσκονται στα ράφια των μεγαλύτερων και πιο σύγχρονων βιβλιοπωλείων και ψηφιακών καταστημάτων. Τα βιβλία μας είναι φθηνότερα από αυτά του ανταγωνισμού, αφού δεν διατηρούμε στοκ, ή αποθήκη και δεν έχουμε υπέρογκα έξοδα εκτύπωσης, αλλά παράλληλα μπορούν να κυκλοφορήσουν σε περισσότερες από 20 γλώσσες, στις μεγαλύτερες αγορές βιβλίου του κόσμου.

Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε κάθε νέο ή έμπειρο συγγραφέα να κυκλοφορήσει το βιβλίο που πάντα ονειρευόταν, με τους δικούς του όρους, σε όλο τον κόσμο.