Ο Λουκάς Κατσώνης συνομιλεί με τη Μαρία Τσακίρη στο vivlio-life

Μ’ ένα «νόστιμο» μυθιστόρημα ξεκίνησε το πρώτο του συγγραφικό ταξίδι ο Λουκάς Κατσώνης. Στο βιβλίο του «Ψημένο κάστανο» των εκδόσεων «Φυλάτος», παίρνουμε μια γεύση από τη μαγική αύρα της Θεσσαλονίκης, όπου μια παρέα φοιτητών απολαμβάνουν την ανεμελιά. Σύντομα, όπως λέει στο Vivlio-life, θα εγκαταλείψουν την πόλη της καρδιάς τους για διαφορετικούς λόγους ο καθένας και θα έρθουν αντιμέτωποι με τη ζωή και τις εκπλήξεις που τους επιφυλάσσει.

– Δε θα μπορούσα να ξεκινήσω τη συνομιλία μου μαζί σας, αν δεν εξηγούσατε σε μας τους φίλους του Vivlio-life την επιλογή του τόσο μυρωδάτου αλλά και γευστικού σας τίτλου…

Η αλήθεια είναι ότι όταν ξεκίνησα να γράφω το βιβλίο, είχα διαφορετικό τίτλο στο μυαλό μου. Μετά την ολοκλήρωσή του και ξαναδιαβάζοντας την ιστορία, είδα ότι αυτός ήταν ο τίτλος που πραγματικά του ταίριαζε.

Μεγάλο μέρος των παιδικών μου χρόνων, ιδιαίτερα στις περιόδους των γιορτών και του καλοκαιριού, το περνούσα στην Κωνσταντινούπολη. Από εκεί κατάγεται ο πατέρας μου και εκεί ζούσαν οι παππούδες μου. Από τις πρώτες λοιπόν αναμνήσεις που έχω ως παιδί, ήταν να τρέχω στα σοκάκια και η μητέρα μου να παίρνει από τους πλανόδιους καστανάδες, φρεσκοψημένα κάστανα. Η χαρά μου ως μικρό παιδί ήταν απερίγραπτη και αυτή η μοναδική του γεύση και μυρωδιά έχει χαραχθεί μέσα μου. Την ίδια χαρά ένιωσα όταν ολοκλήρωσα και το βιβλίο και επειδή η ιστορία εξελίσσεται και στην Κωνσταντινούπολη, αποφάσισα πώς αυτός ήταν ο τίτλος που ήθελα.

Parousiasi psimeno kastano

O Λουκάς Κατσώνης γεννήθηκε το 1979 στη Θεσσαλονίκη όπου ζει μέχρι και σήμερα με την οικογένεια του.

Λάτρης της μουσικής, των ταξιδιών, της λογοτεχνίας και του κινηματογράφου πάντα αναζητά διαφορετικούς και εναλλακτικούς τρόπους έκφρασης.

Η δημιουργία ιστοριών είναι η μεγάλη του αγάπη. Αντλεί την έμπνευση του από τα ταξίδια του και από την έντονη καθημερινότητα που βιώνει ως επιτυχημένο στέλεχος επιχειρήσεων.

Σπούδασε Οικονομικά με μεταπτυχιακές σπουδές στην Διοίκηση Επιχειρήσεων. Εργάστηκε για αρκετά χρόνια στον τραπεζικό κλάδο και στην συνέχεια ως διευθυντής πωλήσεων και εκπαιδευτής πωλήσεων στον ιδιωτικό τομέα. Παράλληλα έχει διδάξει Διοίκηση Επιχειρήσεων σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά τμήματα ενώ έχει κάνει με εξαιρετική επιτυχία κύκλο παρουσιάσεων σχετικά με την αυτογνωσία και το δρόμο της επιτυχίας σε φοιτητές.

Το “Ψημένο κάστανο” είναι το πρώτο του μυθιστόρημα.

Αγοράστε το βιβλίο μέσω του αυτοματοποιημένου συστήματος πώλησης του ηλεκτρονικού καταστήματος fylatos.com, προσθέτοντάς το στο καλάθι ή με τηλεφωνική παραγγελία στο 2310-821622 ή μέσω βιβλιοπωλείων.