Παρουσίαση Έτσι ήταν κάποτε… στον Φιλαναγνώστη & στο vivlio- life

Etsi itan kapote parousiasi

«Ένας αφηγητής, που ζει στο σήμερα με μνήμες από το παρελθόν και κουβαλάει ένα χρέος». Αυτή ακριβώς η πρόταση χαρακτηρίζει όλο το βιβλίο του κ. Τσαβδαρίδη, επειδή αν το χαρακτηρίζαμε με μια μόνο λέξη, αυτή θα ήταν ΧΡΕΟΣ. Το χρέος του συγγραφέα απέναντι στους φίλους του, στους οποίους υποσχέθηκε να γράψει την ιστορία τους.

Ένα αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα, σαν παλιά λαϊκή λογοτεχνία το βιβλίο του Θωμά Τσαβδαρίδη. Σαν να διαβάζεις ένα παλιό ημερολόγιο. Με πρωταγωνιστές μια παρέα παιδιών που παρουσιάζεται με τον αυθορμητισμό της, τις απορίες της, το χιούμορ και τους καυγάδες της. Με τα αυτοσχέδια παιχνίδια στην αλάνα-την Πλατεία Ομονοίας- όπως την είχαν ονομάσει. Εκεί το φρούριο τους, εκεί τα ομαδικά παιχνίδια τους, εκεί ο «αρχηγός». Με τον ανταγωνισμό και την συνοχή. Εκεί και τα πρώτα εφηβικά σκιρτήματα.  Όμορφες εικόνες από το χωριό των παιδιών, με σύντομα ιστορικά και λαογραφικά στοιχεία να διατρέχουν τις σελίδες του βιβλίου.

     Πολυπρόσωπο και με πολλά κοινωνικά στοιχεία το βιβλίο αυτό.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Τσαβδαρίδης Θωμάς γεννήθηκε στην Πτολεμαΐδα Κοζάνης. Τελείωσε τo Γυμνάσιο στη γενέτειρά του και στη συνέχεια σπούδασε στην Παιδαγωγική Ακαδημία Φλώρινας. Υπηρέτησε ως δάσκαλος στην ορεινή Γορτυνία, στο γαλλόφωνο Βέλγιο και σε σχολεία της Δυτικής Μακεδονίας. Το 1981, μετεκπαιδεύτηκε για στο Μαράσλειο Διδασκαλείο Αθηνών. Παράλληλα φοίτησε στο Γαλλικό Ινστιτούτο, και πήρε DIPLOME στην εκμάθηση και διδασκαλία της γαλλικής γλώσσας. Δίδαξε παιδαγωγικά σε δάσκαλους και καθηγητές στα Π.Ε.Κ Κοζάνης. Από το 2004 είναι συνταξιούχος. Μαζί με τη σύζυγό του δημιούργησαν ένα μικρό λαογραφικό μουσείο στο σπίτι τους, που το επισκέπτονται ομαδικά παιδιά δημοτικών σχολείων και ατομικά όποιος επιθυμεί.

Αγοράστε το βιβλίο μέσω του αυτοματοποιημένου συστήματος πώλησης του ηλεκτρονικού καταστήματος fylatos.com, προσθέτοντας το στο καλάθι ή με τηλεφωνική παραγγελία στο 2310-821622 ή μέσω βιβλιοπωλείων.

Για άμεση αγορά εδώ