Παρουσίαση βιβλίων στο ΚΟΝΕΚΟ

Οι Εκδόσεις Φυλάτος έρχονται πιο κοντά με τους αναγνώστες κάθε ηλικίας εγκαινιάζοντας τον Πολυχώρο ΚΟΝΕΚΟ στην ανατολική Θεσσαλονίκη (Κίμωνος Βόγα 52), με στόχο να δημιουργήσουν ένα νέο σημείο αναφοράς βιβλίου και τέχνης. Στόχος των Εκδόσεων είναι  να γίνει  το ΚΟΝΕΚΟ ένας χώρος δημιουργίας και προβληματισμού, ένα στέκι για το βιβλίο και τον πολιτισμό.

Σ’ ένα όμορφα διαμορφωμένο περιβάλλον οι φίλοι του βιβλίου μπορούν να βρουν και να ξεφυλλίσουν όλα τα βιβλία και να ενημερωθούν για τις νέες κυκλοφορίες των εκδόσεων Φυλάτος.

ΚΟΝΕΚΟ

Μάιος – Ιούνιος 2022

Τετάρτη 11 Μαΐου 2022

Παρουσίαση του βιβλίου της Γλύκας Κυλικλή
“Play the myth with mischief – Έναν μύθο θα σας διηγηθώ”

Για το βιβλίο μίλησαν:
η κ.Σωτηρία Αραβίδου ΠΕ11, γυμνάστρια,
η κ. Μαρία Στρίκου ΠΕ 19, καθηγήτρια πληροφορικής
&
η Συγγραφέας κ. Γλύκα Κυλικλή

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το βιβλίο αναπλαισιώνει τρεις διαφορετικούς μύθους. Το Λιοντάρι και το Ποντίκι εμπλέκονται στην αέναη μάχη του Δυνατού εναντίον του Αδύναμου, και μέσα από την σύγκρουση επιτυγχάνεται η επίλυση της κρίσης και η παράλληλη ενεργοποίηση όλων των θετικών στοιχείων των πρωταγωνιστών. Στην LRRH η νεαρή κοπέλα απομυθοποιεί τον Πρίγκιπα, και με συνεργάτη τον Λύκο πραγματώνει το όνειρο της να γίνει διάσημη σώζοντας το περιβάλλον.
Στον τρίτο μύθο η Lucy ξεκινάει ένα ταξίδι αυτοπραγμάτωσης με την κατάρριψη μύθων και στερεοτύπων.

Παρασκευή 13 Μαΐου 2022

Παρουσίαση του βιβλίου

“Αξίες ζωής στην εκπαίδευση – Παιδαγωγικές και μεθοδολογικές προσεγγίσεις για δια ζώσης και εξ αποστάσεως εκπαίδευση στις δεξιότητες για την καλλιέργεια αξιών ζωής” 2ος τόμος

Για το βιβλίο μίλησαν@
η Δρ. Ευαγγελία Μανούσου, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ70, 5ο ΠΕΚΕΣ ΑΤΤΙΚΗΣ,
επιμελήτρια της έκδοσης
&
ο κ. Τομπούλογλου Ιωάννης, πρώην Υπεύθυνος Αγωγής Υγείας Διεύθυνσης Π.Ε. Αν. Θεσσαλονίκης

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Δεκάδες τα καθημερινά ερωτήματα εκπαιδευτικών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, γονέων καθώς και όσων ασχολούνται με τα παιδιά.
Πώς ένα σχολείο καλείται να συμβάλλει σε μια ποιοτική αλλαγή; Πώς ο εκπαιδευτικός μπορεί να γίνει μέρος αυτής της διεργασίας; Πώς η αυτογνωσία του εκπαιδευτικού και η επαφή με τις αξίες του, νοηματοδοτεί τη σχέση του με τους μαθητές; Ποιες νέες μεθοδολογικές προσεγγίσεις μπορούν να μεταμορφώσουν το σχολείο του σήμερα σε ένα σχολείο της καρδιάς;
Αναζητώντας απαντήσεις, δημιουργήσαμε ή καλύτερα συνθέσαμε έναν όμορφο και ιδιαίτερο συλλογικό τόμο για όσους κατανοούν και δέχονται χωρίς προκαταλήψεις, αγαπούν, σέβονται και συντροφεύουν την εξέλιξη των παιδιών.
Ιδανικό για όσους ονειρεύονται ένα σχολείο της καρδιάς, με κέντρο τις αξίες, τη χαρά, την ισότητα, την ελευθερία, την αλληλεγγύη, τη συνεργασία και την αγάπη.

Τετάρτη 18 Μαΐου 2022

Παρουσίαση του βιβλίου της Ειρήνης Προκοπίου

“Πορτοκαλοφύλλης”

Για το βιβλίο μίλησαν:
η κ. Έφη Παπαδοπούλου, Δασκάλα Ειδικής Αγωγής, Ψυχολόγος
&
η συγγραφέας

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ο Πορτοκαλοφύλλης, δεν είναι τίποτε παραπάνω, από ένα απλό φύλλο ενός δέντρου και τίποτε λιγότερο, από έναν λογοτεχνικό ήρωα που είχε ανάγκη να βρει φίλους που να τον αγαπάν , με όλες του τις ιδιαιτερότητες. Γεννήθηκε την άνοιξη, μια μέρα βροχερή, με χρώμα πορτοκαλί και με μάτια που αντίκριζαν έναν κόσμο αλλιώτικο, από εκείνον των πλασμάτων που μπορούσαν να δουν τα χρώματα του ουρανού και τις μορφές των υπόλοιπων όντων γύρω τους. Ήταν τυφλός, αλλά καθόλου ανίκανος να συναισθάνεται τον παλμό της ζωής. Είχε μια ικανότητα μοναδική… Μπορούσε να νιώσει! Χαρακτηρίστηκε γρουσούζης, κακότυχος και κανένα από τα υπόλοιπα φύλλα δεν ήθελε να συναναστρέφεται μαζί του. Το πορτοκαλί χρώμα, η τύφλωση του, τα απομάκρυναν από κοντά του. Μια νύχτα, μετη βοήθεια του ανέμου, έφυγε από το δέντρο του και κάπως έτσι, άρχισε η περιπλάνησή σε δάση άγνωστα, προκειμένου να βρει ένα μέρος που να τον αγαπούν χωρίς να θέλουν να τον αλλάξουν. Γνώρισε αμέτρητους χαρακτήρες, γέλασε, δάκρυσε, προβληματίστηκε, για να καταλήξει στην αφετηρία των πάντων, την αποδοχή της διαφορετικότητας του, μέσα από τα μάτια της ψυχής, σε ένα δάσος, που δεν απείχε καθόλου από το δάσος στο οποίο είχε ξεκινήσει το ταξίδι του.

Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

Παρουσίαση του βιβλίου της Φωτεινής Γιαννίτση Κυριακίδου
Άλλο και τούτο! – Από τους Gastarbeiter στο brain drain

Για το βιβλίο μίλησαν:
η κ.Στάμου Λαμπρινή, φιλόλογος
η κ. Μπαρτζόκα Χρύσα, εικαστικός
&
η Συγγραφέας

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Τι κοινό έχει η δεκαετία του ΄60 με τη δεκαετία του 2010;
Τι κοινό έχουν οι Gastarbeiter με το brain drain;
Ένα ταξίδι μετανάστευσης που επαναλαμβάνεται χρόνια τώρα με διαφορετικούς όρους και διαφορετικά μοτίβα από γενιά σε γενιά. Μέσα από τις ιστορίες των ηρώων ταξιδεύει κανείς από την εποχή του ΄60, -την εποχή της μεγάλης εργατικής μετανάστευσης από την φτωχή μετεμφυλιακή Ελλάδα-, μέχρι την νέα μορφή μετανάστευσης στα χρόνια της Ελληνικής κρίσης χρέους, στερώντας την χώρα από το πολύτιμο ανθρώπινο δυναμικό των νέων επιστημόνων και τη δυναμική ανάπτυξης. Παράλληλα μέσα από τα μάτια των ηρώων παρακολουθούμε τα κορυφαία ιστορικά γεγονότα που σφράγισαν την νεώτερη ιστορία του τόπου-και όχι μόνο- μέχρι και την εποχή της πανδημίας που έφερε ο covid19.

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022

Παρουσίαση του βιβλίου της Ελισάβετ Γιαννίκου
Ό,τι πούμε θα χρησιμοποιηθεί υπέρ μας

Για το βιβλίο μίλησαν:
η κ. Χρυσάνθη Κωστάρα,
Σύμβ. Επαγ. Προσανατολισμού & Ανθρ. Δυναμικού
& η Συγγραφέας Ελισάβετ Γιαννίκου,
Σύμβ. οικιακής ευημερίας

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η ικανότητα να απολαμβάνουμε κάθε γεγονός της ζωής μας δεν είναι μια εύκολη διαδικασία, απαιτεί γνώση, πίστη και προσπάθεια.
Με τη βοήθεια του παρόντος οδηγού και μέσω προσωπικών βιωμάτων της συγγραφέως, που λίγο πολύ όλοι έχετε βιώσει, θα μπορέσετε να δείτε τη ζωή από μια άλλη οπτική, να νιώσετε πιο σίγουροι για τον εαυτό σας, αλλά και να μην πάψετε ποτέ να διεκδικείτε τα όνειρά σας.

“Το βιβλίο το μοιράζομαι με τον κόσμο καθώς είναι ο εξυπνότερος τρόπος να είμαι πάντα κοντά σας, κυριολεκτικά στο κομοδίνο σας κάθε στιγμή!
Το βιβλίο αυτό είναι γέννημα 20 χρόνων έρευνας και περιέχει ιστορίες καθημερινής τρέλας από τη ζωή μου ειδωμένες πάντα μέσα από το πρίσμα την Χαρούμενης Φιλοσοφίας δηλαδή του τρόπου σκέψης που πρεσβεύω.
Είναι ένας οδηγός αυτοβοήθειας γραμμένος με τον πιο ευχάριστο τρόπο για να γίνει αντιληπτός από έναν τελείως αδαή σε αυτές τις ιδέες μέχρι και τον πιο μυημένο.”
Ελισάβετ Γιαννίκου

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022

Παρουσίαση του βιβλίου της Βασιλικής Σταυροπούλου
“Φλοντούρ – Φήμες λένε πως είμαι η Φι”

Για το βιβλίο μίλησαν:
η κ. Ναούμη Βιβή, Εκπαιδευτικός Α/μιας Εκπαίδευσης,
η κ. Ελένη Πιτσέλη, Προϊσταμένη στο 3ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Πανοράματος-Ειδικό Νηπιαγωγείο Κωφών-Βαρηκόων
&
η Συγγραφέας

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η Φλοντούρ έχει ταυτότητα και όνομα, αλλά δεν το ξέρει. Βρέθηκε ολομόναχη σε ένα δάσος όπου κανένα ζώο δεν την αναγνωρίζει, αφού δεν έχουν ξαναδεί ελάφι. Τη φροντίζουν με τον τρόπο τους, αλλά δυσκολεύονται να την καταλάβουν. Τη θεωρούν παράξενη γιατί είναι διαφορετική, ρωτά πολλά και δεν συμβιβάζεται με τους δικούς τους κανόνες.

Η ιστορία μιλάει για την ανάγκη κάθε πλάσματος να ανήκει κάπου, έτσι ώστε να νιώθει ευτυχισμένο. Η ανάγκη αυτή, οδηγεί πολλές φορές στην
προσπάθεια υιοθέτησης στάσεων και συμπεριφορών που οδηγούν στην απομάκρυνση από τον δρόμο της ψυχής. Η άγνωστη ελαφίνα Φι, όπως την αποκαλούν αναζητά την ταυτότητά της με θάρρος και καταφέρνει να συμβιώσει ακόμα και με τους «τρομερούς» λύκους!

Εκπληρώνει την επιθυμία της να συναντήσει το Φεγγάρι και μοιράζεται μαζί του μια σπουδαία φιλία. Εκείνο γίνεται ένας αληθινός φίλος που την
αποδέχεται ακριβώς όπως είναι, κάτι που βοηθά στην τόνωση της αυτοεκτίμησής της μέσα από τη βίωση της ανιδιοτελούς αγάπης. Η Φλοντούρ μαθαίνει ότι έχει μια θέση στον κόσμο και πως μαζί με τους φίλους μπορούμε να ξεπερνάμε τα εμπόδια και να οδηγηθούμε στην πραγματοποίηση των ονείρων μας.

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

Παρουσίαση του βιβλίου  της Μαρίας Αθ. Ορφανίδου

Για να ‘ρθει πάλι η χαρά_ ιστορίες για να αντιμετωπίσουμε δύσκολες στιγμές μας

Με αφορμή το βιβλίο μίλησαν οι:

κ. Όλγα Παΐζη, Ψυχοπαιδαγωγός, Πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια των σεμιναρίων Gordon Hellas για την εκπαίδευση αποτελεσματικού Γονέα/Δασκάλου, Εξειδίκευση στις διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές (MED) «O ρόλος των ιστοριών στην ψυχική ανθεκτικότητα των παιδιών και των εφήβων»

κ. Μαρίνα Καλαϊτζή, Δικηγόρος – Οικογενειακή Διαμεσολαβήτρια «H οικογενειακή Διαμεσολάβηση ως μέσο προστασίας της ψυχικής υγείας των παιδιών» & η Συγγραφέας

Λίγα λόγια για το βιβλίο

“Για να ‘ρθει η χαρά”  είναι ιστορίες ψυχικής ανθεκτικότητας, διαχείρισης συναισθημάτων που αφήνουν τον αναγνώστη να αποφασίσει γι’ αυτά που συμβαίνουν στην ιστορία μέσω της προβολής της δικής του ψυχικής κατάστασης. Επιτρέπει την ταύτιση, την αναγνώριση, την έκφραση αλλά και την αξιολόγηση της προσωπικής στάσης μέσα σε μια κατάσταση.