Παρουσίαση Η Πύλη της Σοφίας στον Φιλαναγνώστη – Αυγερινού & το vivlio-life

Το βιβλίο είναι γεμάτο «αποστάγματα» γνώσης, κάτι σαν φιλοσοφικό μυθιστόρημα και όχι φιλοσοφικό δοκίμιο που απευθύνεται σε συγκεκριμένο αναγνωστικό κοινό.

Η ανάγκη της αγάπης, οι αξίες της ζωής, το χαμόγελο στις δυσκολίες, η εσωτερική γαλήνη, η γνώση, οι φιλοσοφίες, οι αρετές της αρμονίας, του σεβασμού, της αγνότητας και της γαλήνης, που οδηγούν στην γνώση, την ευτυχία και την αλήθεια. Είναι στοιχεία του βιβλίου που θα σταθεί ο αναγνώστης και θα διαλογιστεί, προκειμένου να απαντήσει στα ερωτήματα που απασχολούν κάθε άνθρωπο.

Φιλοσοφικό μυθιστόρημα, ανθρωποκεντρικό με σκέψεις που ανυψώνουν και αγγίζουν τον αναγνώστη. Είναι το βιβλίο που θα δείξει πέρα από την καθημερινότητα, τις ανάγκες της ψυχής, τις ανάγκες του εσωτερικού εαυτού μας. Γιατί για κάθε άνθρωπο υπάρχει ένα μονοπάτι που οδηγεί στην αλήθεια. Κάθε άνθρωπος κρύβει έναν δάσκαλο μέσα του. Αυτός θα του δείξει πώς να καταστρέψει τα ελάττωμα τα του και θα αναδείξει όλες τις αρετές που οδηγούν στην αυτογνωσία.

Το βιβλίο του Χάρη Κουδούνα, από τα ελάχιστα που υπάρχουν στην χώρα μας από Έλληνες συγγραφείς με αυτήν την θεματογραφία, κυκλοφόρησε με ένα υπέροχο εξώφυλλο από τις εκδόσεις Φυλάτος τον Ιούλιο του 2017.

Το εισαγωγικό σημείωμα του συγγραφέα, καθώς και ο πρόλογος της Μαρίας Κουρνέτα, δείχνουν την ουσία αυτού του έργου.
«…Μπροστά στη συνειδητοποίηση του γεγονότος ότι είμαστε αμαθείς, έχουμε την υποχρέωση να γνωρίσουμε σε όλους τη γνώση μας και τη δική μας αλήθεια. Όποια κι αν είναι αυτή.»

Και αυτό ακριβώς συμβαίνει. Πρόκειται για έναν διάλογο. Τον διάλογο της κάθε ψυχής με την εσώτερη του συνείδηση, με αυτόν τον δάσκαλο που έχει συντροφιά στην ατραπό της ζωής. Και στο έργο ο Πέτρος, ο πρωταγωνιστής, με αφορμή ένα σημειωματάριο, ξεκινά ένα ταξίδι ζωής. Το ταξίδι της ανακάλυψης του εσωτερικού εαυτού του, ένα ταξίδι αυτογνωσίας. Είναι σίγουρο όμως, ότι μετά την ανάγνωση του βιβλίου θα έχουν ξεκινήσει και τα δικά σας ερωτήματα, ερωτήματα, τα οποία ανέκαθεν απασχολούσαν τον άνθρωπο και ζητούν επιτακτικά απαντήσεις, οι οποίες θα προσφέρουν εσωτερική γαλήνη.
«.. Η οδός της γνώσης είναι απέραντη…»

Ο Χάρης Κουδούνας γεννήθηκε το 1962 στην Αθήνα.

Ακαδημαϊκός, ιστορικός ερευνητής και σύμβουλος της Ακαδημίας των Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών “Angelica Costantiniana” της Ρώμης, σήμερα συνεργάζεται με διάφορους ακαδημαϊκούς, ερευνητές και ιστορικούς τόσο στην Ιταλία όσο και στην Ελλάδα. Διδάσκει την ελληνική γλώσσα σε μερικά σχολεία του νομού Μάρκε Ιταλίας (όπου και διαμένει) καθώς και την πορεία σπουδών της αυτογνωσίας και αποκωδικοποίησης της ελληνικής γλώσσας στους μαθητές των τάξεων της Ελληνικής Κοινότητας του Νομού Μάρκε. Είναι Τεχνικός Σύμβουλος των Δικαστών και Εισαγγελέων του Δικαστηρίου και της Εισαγγελίας της Ανκόνα και Εμπειρογνώμονας του Αστικού και Ποινικού Δικαστηρίου της Ανκόνα. Επίσημος μεταφραστής και διερμηνέας των Ιταλικών Αρχών της Ανκόνα, προς το παρόν είναι Σύμβουλος της IEMO -Διπλωματικό Σώμα- της Διακυβερνητικής εκείνης Οργάνωσης (ΔΚΟ) για τη Διαχείριση των Επειγόντων Ανα-
γκών στα Βαλκάνια, εγγεγραμμένης επί της Γραμματείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ).

Από τις 20 Ιανουαρίου 2015, καλύπτει επίσης τον ρόλο του Αξιωματικού Συνδέσμου και Συμβούλου του Ευγενούς Αυτοκρατορικού Οίκου των Αγγέλων – Κομνηνών της Θεσσαλίας και Ηπείρου, για τις σχέσεις Αυτού με τις Πολιτικές και Θρησκευτικές Αρχές της Ελλάδας και Ιταλίας.

Διέπρεψε ως σύμβουλος πολλών ιταλικών εταιρειών στον τομέα των υπηρεσιών και των οδικών, ναυτιλιακών και αεροπορικών μεταφορών, υπό τη συνεχή συνεργασία με τις Ιταλικές Αρχές, των οποίων διατελεί επίσημος μεταφραστής και διερμηνέας. Χαρακτηριστικά, ανέπτυξε έναν σημαντικό διευθύνοντα ρόλο σε μία εταιρεία εντός του Λιμενικού Σταθμού της Ανκόνας.

Διετέλεσε επίσης πρόεδρος της πολιτιστικού Ομίλου κοινωνικής προώθησης “PiGrecoZen”, με έδρα στην Ανκόνα Ιταλίας, προωθώντας την ανταλλαγή πολιτιστικών και επιμορφωτικών προγραμμάτων ανάμεσα στην Ιταλία, Ελλάδα και Ιαπωνία.

Ενθουσιώδης λάτρης της μουσικής, της ζωγραφικής και της λογοτεχνίας, πήρε μέρος σε διάφορες δημόσιες εκθέσεις τέχνης, μα προπαντός παρέλαβε πολλά διεθνή βραβεία και αναγνωρίσεις για τη δραστηριότητα του ποιητή και εκείνη του συγγραφέα.

Έχει όντως δημοσιεύσει τον Ιούλιο 2013, ένα ιστορικό-φιλοσοφικό ρομάντζο με τίτλο στα ιταλικά “MP213 Tokyo Salonicco-Il volo della Verità” (Sbc Edizioni
Ravenna-Rerugia). H ιταλική έκδοση γνώρισε στο 2014 ήδη τρία διεθνή βραβεία εκ των οποίων, το Βραβείο με Δίπλωμα Τιμής για την κατηγορία Δημοσιευμένων μυθιστορημάτων στον Διεθνή Λογοτεχνικό Διαγωνισμό “Il Molinello” στο Rapolano Terme (SI), στις 22 Marzo 2014. Τα ποιήματά του στα ιταλικά έχουν δημοσιευθεί σε πολλά βιβλία και περιοδικά όπως επίσης και στον τόμο
“Poeti contemporanei 82” (Σύγχρονοι Ποιητές 82), που εκδόθηκε το 2012.

Τον Ιούλιο του 2014 δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό ιστορίας “Studi sull’Oriente Cristiano” (Μελέτες για τον Χριστιανισμό της Ανατολής) που ανήκει στην 1η κλάση (classe MIUR) του Ιταλικού Υπουργείου Παιδείας, Ανωτάτων Πανεπιστημιακών Σπουδών και Ερευνών, η ιστορική μελέτη με τίτλο στα Ιταλικά:“La Chiesa Bizantina di Porta Panagià e la Santa Casa di Loreto-Il
ruolo della famiglia bizantina degli Angelo Ducas Comneno di Tessaglia e del Epiro” (μτφρ. Η βυζαντινή εκκλησία της Πόρτα Παναγιάς και η Σάντα Κάζα του Λορέτο – Ο ρόλος της βυζαντινής οικογένειας των Αγγέλων Δούκα Κομνηνών της Θεσσαλίας και Ηπείρου). Κατόπιν αυτού δημοσιεύθηκαν πολλές θετικές κριτικές σε διάφορα περιοδικά όπως “Il messaggio della Santa Casa – Loreto”στα ιταλικά και “The Shrine of the Holy House” στα αγγλικά στο επίσημο site της Ιεράς Ορθόδοξης Μητρόπολης Ιταλίας και Μάλτας, όπως επίσης και σε άλλα site διεθνούς κύρους.

Ο ρόλος του υπήρξε πρωταρχικός και σημαντικός στην οργανωτική επιτροπή της Ακαδημίας “Angelica Costantiniana”, για την οργάνωση της μεγάλης και ιστορικής ημέρας της 5ης Μαρτίου 2016 στο Λορέτο, όπου με την ευκαιρία των 700 χρόνων από τη θεμελίωση του ιερού ναού του Λορέτου, Ορθόδοξες εκκλησιαστικές Αρχές συναντήθηκαν σε παράκληση ενώπιον του παλαιοτέρου ιερού κειμηλίου της Παναγίας αναγνωρίζοντας επίσημα την Αγία Οικία του Λορέτο, παρουσία άλλων εκκλησιαστικών της καθολικής εκκλησίας, των δημοτικών αρχών του Λορέτο, των πολιτικών και διπλωματικών Αρχών Ιταλίας, Ελλάδας και άλλων χωρών.

Το 2017 εκδόθηκε από τον ιταλικό εκδοτικό οίκο Akea Edizioni, το βιβλίο ποιημάτων του στα ιταλικά με τίτλο “Il linguaggio dell’anima” (μτφρ. Το γλωσσάριο της ψυχής) καθώς και η ιστορική του έρευνα με τίτλο “Τα Επτασφράγιστα μυστικά της Πόρτα Παναγιάς και της Σάντα Κάζα του Λορέτο” σε ηλεκτρονική μορφή (e-book).