Παρουσίαση των βιβλίων του Χάρη Κουδούνα στα Γιάννενα

Μετά τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, την Πτολεμαΐδα, την Πύλη Τρικάλων, πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα, την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου με μεγάλη επιτυχία, η 5η κατά σειρά παρουσίαση των βιβλίων του Χάρη Κουδούνα “Το αποκωδικοποιημένο μυστικό της Πόρτας Παναγιάς” & “Η Πύλη της Σοφίας” από τις Εκδόσεις Φυλάτος.

Ο Χάρης Κουδούνας ως ενθουσιώδης λάτρης της φιλοσοφίας, οι σπουδές του κατευθύνονται στο Πανεπιστήμιο Φιλοσοφίας Αριστοτέλειον της Θεσσαλονίκης και ακολούθως στην Ρώμη επί των “Επιστημών των Πληροφοριακών Συστημάτων και Στατιστικών Επιστημών”. Ολοκληρώνει με δύο μεταπτυχιακά – master in Management “Futus Corporation Future Systems”.

Είναι ακαδημαϊκός, συγγραφέας, ποιητής, ιστορικός ερευνητής και καθηγητής των συστημάτων αποκωδικοποίησης της ελληνικής γλώσσας.

Ενθουσιώδης λάτρης της μουσικής, της ζωγραφικής και της λογοτεχνίας, πήρε μέρος σε διάφορες δημόσιες εκθέσεις τέχνης, μα προπαντός παρέλαβε πολλά διεθνή βραβεία και αναγνωρίσεις για τη δραστηριότητα του ποιητή και εκείνη του συγγραφέα.

Έχει  δημοσιεύσει τον Ιούλιο 2013, ένα ιστορικό-φιλοσοφικό ρομάντζο με τίτλο στα ιταλικά “MP213 Tokyo Salonicco-Il volo della Verità” (Sbc Edizioni Ravenna-Rerugia). H ιταλική έκδοση γνώρισε στο 2014 ήδη τρία διεθνή βραβεία εκ των οποίων, το Βραβείο με Δίπλωμα Τιμής για την κατηγορία Δημοσιευμένων μυθιστορημάτων στον Διεθνή Λογοτεχνικό Διαγωνισμό “Il Molinello” στο Rapolano Terme (SI), στις 22 Marzo 2014. Στην ελληνική γλώσσα κυκλοφόρησε με τον τίτλο “Η Πύλη της Σοφίας” από τις Εκδόσεις Φυλάτος.

Εξώφυλλο του βιβλίου Το αποκωδικοποιημένο μυστικό της Πόρτας Παναγιάς

Γράφει η Κωνσταντίνα Ζήδρου για το έργο “Το αποκωδικοποιημένο μυστικό της Πόρτας Παναγιάς”:

“Ο συγγραφέας Χάρης Κουδούνας, ένας καταξιωμένος επιστήμονας, ερευνητής, λογοτέχνης, που ζει, εργάζεται και δραστηριοποιείται σε πολυάριθμους τομείς στην Ιταλία, μελετώντας την υπάρχουσα βιβλιογραφία, αρχαιολογικά δεδομένα και αρχειακές πηγές, κυρίως της όμορης χώρας, και αφού επισκέφθηκε τα δύο μνημεία, επιθυμεί να μας αποκαλύψει τον «κρυμμένο κωδικό», τον οποίο ανακάλυψε ο ίδιος. Ωστόσο, όπως διαφαίνεται και από τον τίτλο του βιβλίου, δεν περιορίζεται στην αποκάλυψή του αλλά επιδιώκει και να τον αποκωδικοποιήσει, κατακτώντας με αυτόν τον τρόπο, τα μυστικά του.

Συνολικά, το συγκεκριμένο πνευματικό δημιούργημα διακρίνεται για το ιδιαίτερο θέμα του, την πυκνότητα των ιστορικών γεγονότων, την πληθώρα και ποικιλία των πηγών, την επιστημονική τεκμηρίωσή του, την άρτια δομή του, τον μεστό επιστημονικό του λόγο, κατανοητό και ευανάγνωστο ταυτόχρονα από τον πιο εξειδικευμένο επιστήμονα ως τον απλό λάτρη της ιστορίας.”

Η Πύλη της Σοφίας

Γράφει η Βιργινία Αυγερινού για το έργο “Η Πύλη της Σοφίας”

“Το βιβλίο είναι γεμάτο «αποστάγματα» γνώσης, κάτι σαν φιλοσοφικό μυθιστόρημα και όχι φιλοσοφικό δοκίμιο που απευθύνεται σε συγκεκριμένο αναγνωστικό κοινό.

     Η ανάγκη της αγάπης, οι αξίες της ζωής, το χαμόγελο στις δυσκολίες, η εσωτερική γαλήνη, η γνώση, οι φιλοσοφίες, οι αρετές της αρμονίας, του σεβασμού, της αγνότητας και της γαλήνης, που οδηγούν στην γνώση, την ευτυχία και την αλήθεια. Είναι στοιχεία του βιβλίου που θα σταθεί ο αναγνώστης και θα διαλογιστεί, προκειμένου να απαντήσει στα ερωτήματα που απασχολούν κάθε άνθρωπο.”

Στιγμές από τις παρουσιάσεις των βιβλίων του Χάρη Κουδούνα στην Ελλάδα.