programma exelixis sxeseon epikoinonias

2μερη εκπαίδευση στο Πρόγραμμα Εξέλιξης Σχέσεων Επικοινωνίας (Π.Εξ.Σ.Ε)

Το εργαστήρι: 

7ad98d67-cd4a-4d80-9f3c-f87b834b3c88

 

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Λογοπεδικών – Λογοθεραπευτών διοργανώνει 2μερη εκπαίδευση στο πρόγραμμα Π.Εξ.Σ.Ε. Το διήμερο αυτό σεμινάριο απευθύνεται σε κλινικούς που υποστηρίζουν οικογένειες παιδιών με δυσκολίες επικοινωνίας και/ ή λόγου (λογοπεδικούς). Επιπλέον αφορά εργοθεραπευτές, κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους και εκπαιδευτικούς (νηπιαγωγούς, δασκάλους, ειδικούς παιδαγωγούς).

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης

 

Εισηγητές: Δημήτρης Μαρούσος, θεραπευτής λόγου και ομιλίας.

Κερασιά Μαρούσου, γλωσσολόγος.

Χώρος διεξαγωγής: Γραφεία Π.Σ.Λ. Ελευθέριου Βενιζέλου 50 & Σαρανταπόρου, Χολαργός, πλησίον ΜΕΤΡΟ Εθνικής Αμύνας, Αθήνα.

Ώρες και μέρες διεξαγωγής: Εγγραφές Σάββατο 8:30

Σάββατο 24 και Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016 9:00-16:30

Κόστος συμμετοχής: για τα οικονομικά ενήμερα μέλη: 220 ευρώ, μη μέλη: 250 ευρώ (η εξόφληση του σεμιναρίου να γίνει ως της 5 Σεπτεμβρίου 2016).

Δηλώσεις συμμετοχής: στη γραμματεία του Π.Σ.Λ. τηλ. 210 777 9901, fax: 210 777 9922, mail: info@logopedists.gr

 

Υποστηρικτικό υλικό: Η μελέτη του εγχειριδίου  Π.Εξ.Σ.Ε. πριν την εκπαίδευση κρίνεται απαραίτητη.

 

Το βιβλίο:

Πεξσε-Πρόγραμμα-Εξέλιξης-Σχέσεων-Επικοινωνίας-Μέρος-1-Eξώφυλλο

Το Πρόγραμμα Εξέλιξης Σχέσεων Επικοινωνίας (Π.Εξ.Σ.Ε.) είναι πρόγραμμα έμμεσης θεραπείας λόγου για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας που δυσκολεύονται στο λόγο και /ή την επικοινωνία. Μετακινεί την εστίαση της λογοθεραπείας από το ιατροκεντρικό στο ψυχοκοινωνικό μοντέλο, συνδυάζοντας θεωρητικά και εμπειρικά τεκμηριωμένες κλινικές πρακτικές Βραχείας Θεραπείας με Εστίαση στη Λύση (Solution Focused Brief Therapy, SFBT) και Θεραπείας Αλληλεπίδρασης Γονέα-Παιδιού (Parent Child Interaction, PCI), γεγονός που το καθιστά θεραπεία τεκμηριωμένης αποτελεσματικότητας. Το Π.Εξ.Σ.Ε. απευθύνεται σε κλινικούς που υποστηρίζουν οικογένειες παιδιών με δυσκολίες επικοινωνίας και / ή λόγου (λογοπεδικούς). Επιπλέον αφορά εργοθεραπευτές, κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους & εκπαιδευτικούς (νηπιαγωγούς, δασκάλους, ειδικούς παιδαγωγούς). Βασικές αρχές του Προγράμματος μπορούν να εφαρμοστούν και για τη γλωσσική και / ή επικοινωνιακή ενίσχυση παιδιών τυπικής γλωσσικής ανάπτυξης. Τέλος το Π.Εξ.Σ.Ε. είναι κατάλληλο για να αξιοποιηθεί ως εγχειρίδιο σε πανεπιστημιακές σχολές που παρέχουν σε σπουδαστές κατάρτιση σε τομείς εκπαίδευσης, υγείας και ψυχικής υγείας.

Το Π.Εξ.Σ.Ε. δεν είναι προϊόν εργαστηριακής μελέτης, δεν στήθηκε στη βάση ερευνητικού σκοπού ή υπόθεσης. Δημιουργήθηκε και εφαρμόζεται σε πραγματικές συνθήκες κλινικής πρακτικής σε ένα πλαίσιο παροχής υπηρεσιών λογοθεραπείας, στο χώρο που δραστηριοποιούμαστε επαγγελματικά, το Κέντρο Λόγου ΕΥ ΛΕΓΕΙΝ. Οι πρώτες ενδείξεις από την εφαρμογή του Προγράμματος είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές για την αποτελεσματικότητά του, γεγονός που συντέλεσε αποφασιστικά στη συγγραφή και έκδοση του παρόντος.

Το Π.Εξ.Σ.Ε. είναι οργανωμένο σε 2 μέρη.

Το Μέρος 1 περιλαμβάνει τη θεωρητική υποστήριξη του Π.Εξ.Σ.Ε., τη Διερευνητική Διαδικασία και την Παρουσίαση του Περιστατικού.

Το Mέρος 2 περιλαμβάνει το Εγχειρίδιο του Π.Εξ.Σ.Ε., με συνοπτική και αναλυτική παρουσίαση των συνεδριών, και τα Συνοδευτικά Έντυπα του Προγράμματος.

 

Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο στην ιστοσελίδα των εκδόσεων Φυλάτος: https://fylatos.com/