Ραδιοφωνικό αφιέρωμα στη χαϊκού ποίηση και παρουσίαση της ποιητικής συλλογής Με τις δεκαεφτά συλλαβές του είναι

me tis dekaefta syllabes tou einai - exofyllo 1 - entypo Biblio

Αφιέρωμα στη χαϊκού ποίηση και παρουσίαση της πρόσφατης ποιητικής συλλογής της Αθηνάς Μελή,  “Με τις δεκαεφτά συλλαβές του είναι”, στην εκπομπή “Το σημάδι του Σκορπιού” του Ράδιο Βεράντα στις 6 Φεβρουαρίου 2018.

Το χαϊκού (俳句) είναι είδος ιαπωνικής παραδοσιακής ποιητικής φόρμας με συνολικά 17 συλλαβές,
και είναι η πιο σύντομη μορφή ποίησης στον κόσμο.
Η εμφάνιση και καθιέρωση του χαικού ως ποιητικη φόρμα στην Ιαπωνία του 17ου αιώνα
υπήρξε χωρίς αμφιβολία μια πραγματική πολιτιστική και πολιτισμική επανάσταση. 
Υιοθετήθηκε στην Ευρώπη στις αρχές του 20ου αιώνα και έφτασε να γίνει πολύ δημοφιλής μορφή ποίησης σε όλο το Δυτικό κόσμο.  H «εισαγωγή» του χαϊκού στη Ελλάδα προσδιορίζεται ανάμεσα στα 1900 – 1925. 
Athina Meli

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Αθηνά Μελή γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κορινθία. Έχει σπουδάσει Φυσική, Κοινωνικές επιστήμες και Ψυχολογία. Είναι συντάκτης και συγγραφέας επιστημονικών συγγραμμάτων. Η αγάπη της για την λογοτεχνία ξεκίνησε από τα πρώτα της σχολικά χρόνια και ασχολήθηκε με την συγγραφή από τα δεκατέσσερά της. Σε ηλικία δεκαεννέα ετών βραβεύθηκε στον πανελλήνιο δια- γωνισμό λογοτεχνίας, για το διήγημά της “Ο Κάμπος με τα στάχυα”, από το Σωματείο Λόγου και Τέχνης Αλκυονίδες. Είναι μέλος της Διασπορικής Λογοτεχνικής Στοάς. Μικροδιηγήματα και ποήματά της δημοσιεύονται κατά καιρούς σε τοπικές εφημερίδες και ηλεκτρονικά περιοδικά. Χαϊκού ποιήματά της έχουν συμπεριληφθεί στην ειδική έκδοση-αφιέρωμα “Η Ποίηση Χαϊκοποιείται”, από την Διασπορική Λογοτεχνική Στοά. Αυτή είναι η δεύτερη ποιητική της συλλογή και η πρώτη σε ρυθμό δεκαεφτά συλλαβών (Χαϊκού). Η πρώτη της συλλογή “Τα πάντα ρει και ουδέν μένει…” κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Οσελότος. Από το 2011 ζει στο Βέλγιο και εργάζεται στο χώρο της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

Εξώφυλλο ebook Με τις δεκαεφτά συλλαβές του είναι

Αγοράστε την ποιητική συλλογή μέσω του αυτοματοποιημένου συστήματος πώλησης της ιστοσελίδας fylatos.com, προσθέτοντας το στο καλάθι ή με τηλεφωνική παραγγελία στο 2310-821622.

ISBN: 978-618-5232-99-3
Σελίδες: 36
Εσωτερικό: Πολυτελής έγχρωμη έκδοση τυπωμένη σε σαμουά χαρτί (περιλαμβάνει παραδοσιακούς ιαπωνικούς πίνακες).