Σαλώμη – Με τα ματωμένα Πέπλα_ Ο Χάρης Χριστοδούλου, μας μιλά για μια αληθινή ιστορία, ένα βιβλίο και τη νέα σειρά του ΑΝΤ1 (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ιστορία μου αντικατοπτρίζει την ζωή ενός κοριτσιού που οι λάθος αποφάσεις άλλων ανθρώπων, λάβωσαν τα αγνά της χρόνια και μάτωσαν τα όνειρά της. Μέσα από τα ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΠΕΠΛΑ που της έκρυβαν τον ήλιο προσπαθούσε να ζεστάνει την ψυχή της. Η κλεψιά του πρώτου της έρωτα μάδησε τα κόκκινα τριαντάφυλλα που κρατούσε στα χέρια της. Το στίγμα της «δολοφονίας» αμαύρωσε την καρδιά της. Η μυρωδιά του θανάτου ήταν πάντα στο πλευρό της.
Πλάνεψε τους πόνους της λαθραία και επέμενε να κτίζει γέφυρες. Τη χάιδευε η μοναξιά ειρωνικά και με ένα μειδίαμα πικρό της χαμογελούσε για μια
αγάπη που όλο πετούσε. Η ΣΑΛΩΜΗ πίστευε, αγαπούσε και δινόταν στα προβλήματά της γιατί έτσι την είχε συνηθίσει η ζωή.

Σαλώμη – Με τα ματωμένα Πέπλα

“Τα βιβλία είναι ταξίδια που κρατάμε στο συρτάρι μας. Ο αναγνώστης διαβάζοντας το βιβλίο μου, θα αναγνωρίσει οπωσδήποτε τον εαυτό του μέσα στις ιστορίες αυτές. Θα αντλήσει δύναμη, πίστη και υπομονή για να φτάνει πάντα στο φως.

Μια ιστορία πρέπει να έχει την ικανότητα μέσα από την πλοκή της να καταφέρει να παρασύρει τον αναγνώστη. Η αλλόκοτη ροή των γεγονότων σε συνδυασμό με τα απανωτά κτυπήματα της ΣΑΛΩΜΗΣ από την ζωή, σε κρατάνε σε εγρήγορση και αγωνία μέχρι την τελευταία σελίδα.”

Χάρης Χριστοδούλου

Οι Εκδόσεις Φυλάτος παρουσίασαν το βιβλίο
του Χάρη Χριστοδούλου
“Σαλώμη – Με τα ματωμένα Πέπλα”
την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022
στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο Πάνος Σολομωνίδης, Λεμεσό

Για το βιβλίο μίλησαν:
η κ. Ελίζα Παπαγεωργίου Δημοσιογράφος,
ο κ. Κωνσταντίνος Οδυσσέως
Διευθυντής Αντέννα Κύπρου,
η κ. Ειρήνη Καραγιώργη Ηθοποιός,
η κ. Τζιωρτζίνα Καραχάλιου Ψυχολόγος-Vocal Coach & ο Συγγραφέας
Συντονισμός από την κ.Αλεξία Καρακάννα Δημοσιογράφος
Χόρεψαν: Άννα Χαραλάμπους, Λουΐζα Ξενοφώντος & Στυλιανή Γιάγκου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ_Page_1
Σαλώμη χορηγοί

Ο Χάρης Χριστοδούλου, αυτό το πολυτάλαντο πλάσμα, παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει καταφέρει να συλλέξει εμπειρίες από τις πιο μεγάλες σκηνές σε Κύπρο, Ελλάδα και εξωτερικό. Αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του, ο χορός όπου κατάφερε μοναδικά να ταιριάξει, στο πρώτο του βιβλίο, με τις λέξεις. Αυτές που ξεδιπλώνονται πάνω στις άδειες σελίδες και σε μεταφέρουν σε ένα χορό ρομαντικό και έπειτα χάνονται σε ένα λαβύρινθο γεμάτο καθρέφτες. Και κάπου εκεί αντιλαμβάνεσαι ότι πρόκειται για μια αληθινή ιστορία του χτες που φτάνει όμως το σήμερα. Και σε γεμίζουν ελπίδα, γιατί κάπου εκεί μέσα στα μαύρα σύννεφα υπάρχει μια ηλιαχτίδα. Που σε γεμίζει αντοχή μέχρι την επόμενη συννεφιά.

Πηγή

Σαλώμη – Με τα ματωμένα Πέπλα

Αυτή την αληθινή ιστορία, επέλεξε ο Ant1 Κύπρου να μεταφέρει στους τηλεθεατές του, την ερχόμενη σεζόν. Σε παραγωγή Βασίλη Θεοφάνους και γενική επιμέλεια Κωνσταντίνου Οδυσσέως, η επιτυχία είναι εξασφαλισμένη.

Γύρω από την κεντρική, αληθινή ιστορία της Σαλώμης, η σεναριογραφική ομάδα του ΑΝΤ1 αναπτύσσει και άλλες, παράλληλες ιστορίες, τοποθετημένες στο κοινωνικό και πολιτικό πλαίσιο εκείνης της εποχής, που ήταν αρκετά αλλιώτικη από τη σημερινή, αλλά παραμένει ολοζώντανη στη μνήμη των περισσότερων Κυπρίων.

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Ο χορός της, επάνω στις άκρες των άγριων κυμάτων έμοιαζε αλλόκοτα ρομαντικός. Οι άνθρωποι στη ζωή της διένυαν τη διαδρομή τους επάνω σε μια γέφυρα από τρεμάμενους φάρους που έμοιαζαν σαν τα θολά συναισθήματά τους. Αγάπες που ρημάχτηκαν, που δεν ευδοκίμησαν στην άπνοια της αλήθειας. Προδοσίες σαν ηφαίστεια που οι καυτές τους λάβες, με ασταμάτητη ορμή, στο πέρασμά τους απανθράκωναν τις φιλόδοξες ελπίδες της όμορφης Σαλώμης. Απώλειες που ξαμολήθηκαν ασυγκράτητες και σημάδεψαν τα χνάρια στο μονοπάτι της. Μια ομορφιά που απέπνεε δύναμη ψυχής και ανάβλυζε μέσα από τα υγρά γαλανόγκριζα μάτια της.
Μάχη στη μάχη για το καλύτερο αύριο, για τη στιγμή που θα την αγκάλιαζαν η γαλήνη και η αγάπη σφιχτά, για να επουλώσουν τα τραύματα και να ξανακολλήσουν τα κομμάτια της.
Η Σαλώμη, από μικρή, κουβαλούσε ένα κάρο με αναμνήσεις που τη στιγμάτισαν, καταδικασμένη σε μια μάταιη ζωή.
Δεν παραδόθηκε όμως εύκολα. Πίστεψε στα θολά, αναμμένα φώτα που της έδιναν έστω μια μικρή δόση ψεύτικης ευτυχίας. Προδομένη, νικημένη, πάλεψε, κουράστηκε. Πνίγηκε μέσα στον μαύρο κύκλο της. Χάθηκε μέσα σ’ έναν λαβύρινθο γεμάτο καθρέφτες. Κάθε στιγμή αντίκριζε με κομμένη την ανάσα την πικρή αλήθεια.
Μια αληθινή ιστορία του χτες που φτάνει στο σήμερα.
Θα διδάξει πως όταν η ζωή σου κυριεύεται από καταιγίδες, κάπου μέσα στον ήλιο, ίσως να υπάρχει και για σένα μια δική σου ηλιαχτίδα. Μια ηλιαχτίδα που θα σε γεμίζει με αντοχή μέχρι την επόμενη συννεφιά
Νέα κυκλοφορία Σαλώμη

Οι αναγνώστες έγραψαν:

“Αν το ξεκινήσεις δύσκολο να το αφήσεις. Μέσα σε 5 ώρες το τελείωσα…
Τόσο όμορφος τρόπος γραφής, δεν σε κουράζει καθόλου, ίσα ίσα που σου δημιουργεί εικόνες και νιώθεις ότι είσαι εκεί..
Αγάπησα και θαύμασα την Σαλώμη. Ένα βιβλίο που υμνεί την δύναμη της γυναίκας…” Παναγιώτα Παπαπέτρου

“Τέλειο βιβλίο είμαι περήφανος για εσένα, από την πρώτη σελίδα μέχρι την τελευταία συγκίνηση ρίγος και κλάμα.. Η Σαλωμη μασ καθήλωσε και μας δυναμώνει…” Γιώργος Χριστοδούλου

“Συνήθως παίρνοντας στα χέρια σου ένα βιβλίο για να διαβάσεις αυτό που θα συμβεί και αυτό που περιμένεις είναι να σου αρέσει ξεκινώντας το!!Να παρασυρθείς στην εποχή που διαδραματίζετε η ιστορία και να ταυτιστείς με τον ήρωα, την ηρωίδα και τους υπόλοιπους πρωταγωνιστές και το κυριότερο να έχεις διδαχθεί κάτι!!!
Το συγκεκριμένο βιβλίο τα έχει όλα! Δεν μπορείς να το αφήσεις αν το έχεις ξεκινήσει,δεν μπορείς να μην ταυτιστείς με τους πρωταγωνιστές και την ηρωίδα και σίγουρα θα διδαχθείς πολλά!!! Θα ξυπνήσει όλος ο συναισθηματικός σου κόσμος!!!!
Μια αληθινή ιστορία που πραγματικά θα αγγίξει από όποιον και να διαβαστεί!!!!” Αγγέλα Παύλου

“Η Σαλώμη που γνώρισα!!
Μια γυναίκα του χθες γεμάτη φώς, εμπειρίες, ευλογία, αγάπη, συγχώρεση,με μια αγκαλιά τεράστια. Με δίδαξε,μου απάλυνε,με βοήθησε και ‘γω την αγάπησα!!! Όταν πέσω και νιώσω ότι δεν μπορώ να ξανασηκωθώ, θα μετράω τις φορές που σηκώθηκε!!!!
Η Σαλώμη του σήμερα θα κρατάει συντροφιά και θα φωτίζει όποιον έχει την τύχη να τη γνωρίσει!! Ένα μεγάλο μπράβο και ένα μεγάλο RESPECT Χάρης Χριστοδούλου” Erin P’trou

“Χάρη μου τέλειο, ανεπανάληπτο και τόσο αληθινό. Ένιωθα ότι βλέπω ταιν’ια… Έφτιαχνα εικόνες διαβάζοντάς το. Τέλεια περιγραφή, παραστατικότητα, χρώματιζεις το κάθε συναίσθημα φτάνοντας στην κορύφωση. Μπράβο σου. Θα ‘χει μεγάλη απήχηση και επιτυχία. Και εις ανώτερα εύχομαι.” Μαρία Χαραλάμπους

“Χάρη μου για χρόνια είχα την ευκαιρία να διαβάσω αμέτρητα βιβλία κι αμέτρητες ιστορίες. Ήταν μεγάλη αγάπη. Μετά απο αρκετό καιρό που είχα να διαβάσω, πήρα στα χέρια μου το δικό σου, πρώτο σου βιβλίο. Χαίρομαι που η πρώτη αναγνώστρια της ΣΑΛΩΜΗΣ με τα ματωμένα πέπλα ήμουν εγώ. Θυμάμαι πριν ακόμα εκδοθεί μου το έστειλες να το διαβάσω για να σου πω τις εντυπώσεις μου κι αυτό με τιμά ιδιαιτέρως. Το βιβλίο σου Χάρη μου είναι βαθιά συγκλονιστικό. Δεν υπάρχει ψυχή που να μην νιώσει έστω για λίγο αυτήν την ιστορία που ειναι βασισμένη σε αληθινά γεγονότα. Το βιβλίο σου μέσα απο την ζωή της Σαλώμης, εξυμνεί τη δύναμη της γυναίκας. Είμαι σίγουρη για την επιτυχία του πρώτου σου βιβλίου. Όπως ήμουν σίγουρη και για την επιτυχία της τηλεοπτικής σειράς ΣΑΛΩΜΗ, που ξέρω ότι τρέχεις αρκετό καιρό για να υλοποιήσεις με τόση αγάπη και λαχτάρα. Αυτή είναι μόνο η αρχή γιατί είμαι σίγουρη πως έπεται και συνέχεια στο συγγραφικό σου μονοπάτι. Σου εύχομαι καλές επιτυχίες και θα είμαι πάντα δίπλα σου να σε πιστεύω και να σε στηρίζω γιατι το αξίζεις.” Κατερίνα Ευριπίδου

“Εγω βιβλία; Ποτέ!
Πήρα αυτό το βιβλίο στα χέρια μου ακούγοντας τη συγκλονιστική περίληψη. Ξεκινάω δειλα δειλά να διαβάζω…
Τα μάτια μου βουρκώνουν, η ψυχή πονάει και το σώμα ανατριχίαζει… Ένιωθα πραγματικά να είμαι στη ζωή αυτής της υπέροχης γυναίκας της οποίας η ζωή δεν της ξηγήθηκε σωστά…Μια ζωή που χάθηκε μέσα σε Ματωμένα Πέπλα…
Τα λόγια περιττά ο Θεός να αναπαύσει την ’’απανθρακωμένη μισή’’ ψυχή της!
Βασισμένη σε αληθινά γεγονότα μια κατάθεση ψυχής!” Βερόνικα Σταύρου

“Ένα ταξίδι ζωής…. ΣΑΛΏΜΗ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΩΜΈΝΑ ΠΈΠΛΑ….μια ιστορία που σε ταξιδεύει.. και παρόλα τα σκαμπανεβάσματα της ζωής η αγάπη είναι το πιο ισχυρό όπλο, όπως αναφέρεται και στο βιβλίο… Συγχαρητήρια Χάρη μου γι’ αυτό το υπέροχο βιβλίο που με τόση λεπτομέρεια και δύναμη να γράψεις την κάθε λέξη .. κάνεις τον καθένα από εμάς να συγκινηθεί,να δημιουργήσει εικόνες και να μπορεί να γίνει καλύτερος άνθρωπος…” Γιάννα Χατζηβασίλη

Χάρης Χριστοδούλου

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Χάρης Χριστοδούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο νησί της Αφροδίτης και συγκεκριμένα στη Λεμεσό. Σπούδασε στην Αθήνα σε δραματική σχολή και παρακολούθησε σεμινάρια χορού και θεάτρου, καθώς η αγάπη του για τις τέχνες ήταν εμφανείς από πολύ μικρή ηλικία. Μετράει στο βιογραφικό του σημαντικές διακρίσεις και συμμετοχές από διαγωνισμούς και παρουσιάσεις τόσο στην Κύπρο, όσο και στο εξωτερικό.

Τα τελευταία χρόνια ζει στην Κύπρο όπου ίδρυσε το δικό του εργαστήρι χορού και θεάτρου και ανεβάζει παραστάσεις σε δικές του εναλλακτικές ιστορίες, υπογράφοντας ο ίδιος τα σενάρια και τη σκηνοθετική επιμέλεια.

Έχει χορογραφήσει και σκηνοθετήσει σημαντικές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις του νησιού με σημαντικό χαρακτήρα. Η συνεισφορά του μέσα από τις τέχνες για φιλανθρωπικούς σκοπούς είναι πάντα στην πρώτη γραμμή και συνεχίζει να προσφέρει σε κάθε ευκαιρία που θα του ζητηθεί.

Οι καλλιτεχνικές του ανησυχίες και οι ευαίσθητες πτυχές του Χάρη, από μικρό παιδί, τον παρότρυναν να γράφει ποιήματα, στίχους τραγουδιών και θεατρικά έργα. Αυτή την περίοδο αποφάσισε να μας συστηθεί και επίσημα πλέον με το πρώτο του μυθιστόρημα βγαλμένο μέσα από τη ζωή.

Χάρης Χριστοδούλου