Συνέντευξη της ποιήτριας Βασιλείας Τσάκλη στο Λογοτεχνικό περιοδικό Κέφαλος

louloudenio trayma - exofyllo - entypo biblio

Στα πλαίσια της δράσης: «ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ», παρουσιάστηκε η  Λογοτέχνιδα, Βασιλεία Τσάκλη, η οποία συμμετέχει στην «Εγκυκλοπαίδεια Σύγχρονων Ελλήνων Λογοτεχνών» και απάντησε στις ερωτήσεις του Δημοσιογράφου, Λογοτέχνη και Εκδότη του Περιοδικού Κέφαλος, κ. Πλούταρχου Πάστρα, για το λογοτεχνικό της έργο, τα βιβλία και τη λογοτεχνία.

Πείτε μας λίγα λόγια για το τελευταίο σας βιβλίο που έχει τίτλο: «ΛΟΥΛΟΥΔΕΝΙΟ ΤΡΑΥΜΑ» 
Η ποιητική συλλογή με τίτλο «Λουλουδένιο τραύμα» από τις εκδόσεις Φυλάτος, είναι η πρώτη μου προσπάθεια να γνωστοποιήσω στο ευρύ κοινό μερικά από τα ποιήματα μου ώστε να βγουν από το συρτάρι. Κυρίαρχο στοιχείο των ποιημάτων μπορώ να πω ότι είναι το συναίσθημα , η ευαισθησία και ζητήματα καρδιάς για πτυχές του βίου μου που έχω ζήσει ή δεν έχω ζήσει ακόμη. Άλλοτε οι στίχοι πλημμυρίζουν με τη μελαγχολία του ανεκπλήρωτου και ανικανοποίητου με οδηγό το όνειρο και άλλοτε με μια ελπίδα που πάντα ξεπροβαίνει δειλά δειλά μετά από μια μπόρα και έρχεται να στεγνώσει τα δάκρυα ενός πόνου σταθερού. Δεν λείπουν όμως και οι στίχοι με έντονη ευαισθησία για θέματα κοινωνικά όπως είναι οι πόλεμοι , η φύση , τα ναρκωτικά αλλά και οι αναμνήσεις από τα παιδικά και φοιτητικά μου χρόνια. Τα περισσότερα ποιήματα μου είναι με ομοιοκαταληξία με έντονο το στοιχείο της μουσικότητας σε μερικά από αυτά. Λίγα από αυτά είναι σε ελεύθερο στίχο καθώς η έμπνευση με οδήγησε σε κάτι τέτοιο.

Η Βασιλεία Τσάκλη γεννήθηκε στις 9 Αυγούστου του 1989 στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στην Καλαμαριά. Σπούδασε στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Σήμερα συνεχίζει τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, στο τμήμα Πολιτιστική Πολιτική και Ανάπτυξη και εργάζεται σε ιδιωτική εταιρεία ως γραμματέας. Με την ποίηση και τη λογοτεχνία άρχισε να ασχολείται από τα χρόνια του Λυκείου γράφοντας στίχους για τραγούδια. Επίσης, έχει πάρει μέρος σε κάποιους σχολικούς ποιητικούς διαγωνισμούς και έχει δώσει ποιήματα για την εφημερίδα του σχολείου. Η ποιητική συλλογή «Λουλουδένιο τραύμα» είναι η πρώτη της συλλογή κάνοντας έτσι νέα βήματα στον κόσμο της λογοτεχνίας.

Αγοράστε το βιβλίο μέσω του αυτοματοποιημένου συστήματος πώλησης του ηλεκτρονικού καταστήματος fylatos.com, προσθέτοντάς το στο καλάθι ή με τηλεφωνική παραγγελία στο 2310-821622 ή μέσω βιβλιοπωλείων.

Για άμεση αγορά έντυπο ή ebook  κλικ εδώ