Τα βιβλία μας στην μοναδική ελληνική εφαρμογή BookZone

Νέες κυκλοφορίες, υπό έκδοση βιβλία, διαγωνισμοί, εκδηλώσεις, ευπώλητα βιβλιοπωλείων και κριτικές, όλα στη διάθεση του χρήστη, μέσω της BookZone, της πρώτης εφαρμογής στην ελληνική αγορά, που έχει συγκεντρωμένες πολλές χρηστικές πληροφορίες γύρω από το βιβλίο.

Το BookZone γεννήθηκε κατά τη διάρκεια της πρώτης καραντίνας, τον Μάρτιο του 2020.

Το BookZone είναι μια πρωτοποριακή εφαρμογή, μοναδική στην ελληνική αγορά, για όλους τους βιβλιόφιλους, κάθε ηλικίας. Είναι μια εφαρμογή που μπορεί καθένας να κατεβάσει ΔΩΡΕΑΝ στο κινητό ή το tablet του (με android ή iOS) και να αρχίσει να απολαμβάνει καθημερινά, τις πολλές λειτουργίες και τα απαράμιλλα χαρακτηριστικά που του προσφέρει.

Από την πρώτη στιγμή της εγκατάστασης, ο χρήστης επιλέγει ποιες κατηγορίες βιβλίων και ποια θέματα της εφαρμογής τον ενδιαφέρουν (νέες εκδόσεις, υπό έκδοση βιβλία, εκδηλώσεις, διαγωνισμοί, κριτικές), έτσι ώστε να λαμβάνει άμεσα στο κινητό του μόνο τις αυτόματες ειδοποιήσεις που πραγματικά τον αφορούν.

Το πλούσιο μενού της εφαρμογής ξεκινά με τις νέες κυκλοφορίες βιβλίων για κάθε κατηγορία, καθώς και με πολλές αποκλειστικότητες για βιβλία που πρόκειται να εκδοθούν τους ερχόμενους μήνες. Κάθε φορά που ο χρήστης εντοπίζει ένα βιβλίο που του κεντρίζει την προσοχή, μπορεί να το προσθέσει στην προσωπική λίστα του, για να το ξαναβρεί εύκολα και γρήγορα ανά πάσα στιγμή. Τα πεδία της αναζήτησης διευκολύνουν τον χρήστη να ψάξει συγκεκριμένους τίτλους βιβλίων καθώς και βιβλία από συγκεκριμένους εκδοτικούς που προτιμά.

Ο σχεδιασμός της προέκυψε από την ανάγκη που ένιωσε η δημιουργός της, ως αναγνώστρια. «Όταν ήθελα να αγοράσω βιβλία για τα παιδιά μου, αναγκαζόμουν να μπω στις ιστοσελίδες όλων των εκδοτικών οίκων, να ψάξω τι καινούργιο έχει βγει, να προσπαθήσω διαβάζοντας τις υποθέσεις να καταλάβω σε τι αφορά το καθένα και όλο αυτό μου έτρωγε πολύ από τον πολύτιμο χρόνο μου», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Κέλλη Κρητικού.

Η Κέλλη Κρητικού, καθηγήτρια πληροφορικής, αφού εντόπισε το κενό, ήταν πλέον εύκολο να σχεδιάσει την εφαρμογή που θα ενημέρωνε τον κόσμο που αγαπάει το βιβλίο για το τι νέο υπάρχει ή για το τι πρόκειται να εκδοθεί. «Λόγω του ότι ο όγκος πληροφοριών που έχει η εφαρμογή είναι πολύ μεγάλος, η πρωτοτυπία της είναι ότι μπορεί κάποιος να επιλέξει για ποια θέματα θέλει να ενημερώνεται αυτόματα με προσωποποιημένη ειδοποίηση. Μπορεί επίσης να βάλει φίλτρα για να διαλέξει τους τύπους των βιβλίων που θέλει να βλέπει. Έτσι μειώνεται ο χρόνος και ο κόπος αυτού που θέλει να αγοράσει βιβλία», εξηγεί.

Ta biblia mas stin monadiki elliniki efarmogi BookZone