Το κορίτσι που δεν έτρωγε φρούτα και συμβουλές από τη διατροφολόγο Βασιλική Παπαδοπούλου

To koritsi pou den etroge frouta

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρουσίαση της παιδικής ιστορίας “Το κορίτσι που δεν έτρωγε φρούτα” στο  cafe Nook στη Θεσσαλονίκη. Χορηγοί της εκδήλωσης:
η εταιρία atcare  που προσέφερε  μπάρες wish &
το Αγρόκτημα Αμάλθεια που προσέφερε κατσικίσιο γάλα

Η διατροφολόγος – συγγραφέας ντυμένη χιονάτη στη διάρκεια της εκδήλωσης έδωσε πολύτιμες συμβουλές σε παιδιά και γονείς για τη σωστή διατροφή.

Το “Κορίτσι που δεν έτρωγε φρούτα” κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Φυλάτος, ως ebook και ως έντυπο σε 52 χώρες.

Αγοράστε το βιβλίο μέσω του αυτοματοποιημένου συστήματος πώλησης του ηλεκτρονικού καταστήματος fylatos.com, προσθέτοντας το στο καλάθι ή με τηλεφωνική παραγγελία στο 2310-821622 ή μέσω βιβλιοπωλείων.

Για άμεση αγορά εδώ & εδώ   για τους Έλληνες του εξωτερικού

“Η Μαρία, μαθήτρια του δημοτικού, είχε όλες τις αρετές μιας καλής μαθήτριας αλλά είχε και κάτι κακό: δεν έτρωγε ποτέ φρούτα.

Όλες οι προσπάθειες της μητέρας της δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα. Όσο περισσότερο η μητέρα της την εξηγούσε, τόσο το λιγότερο εκείνη καταλάβαινε.

Βέβαια, κάθε ανθρώπινη ύπαρξη έχει το δικαίωμα να κυνηγά τη χαρά: Η χαρά της μαμάς ήταν να δει την κόρη της με ένα μήλο στο χέρι και η χαρά της κόρης ήταν να αποφεύγει το μήλο.

Όμως η τύχη είναι αυτή που πολλές φορές καθορίζει τη ζωή των ανθρώπων, ακόμη και εκείνων που αντιστέκονται. Έτσι, η Μαρία, που πρωταγωνιστούσε σε μία σχολική θεατρική παράσταση, έπρεπε να δαγκώσει ένα μήλο…”

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

Η Παπαδοπούλου Βασιλική, είναι απόφοιτη του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας Α.Τ.Ε.Ι.Θεσσαλονίκης.

Έχει εξειδικευθεί και εκπαιδευθεί στις διατροφικές διαταραχές (Μaster Practitioner Programme in Eating Disorders & Obesity) του ΚΕΑΔΔ, (σε συνεργασία και υπό την πλήρη εποπτεία με το Εθνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών της Μεγάλης Βρετανίας NCFED).

Έχει εξειδικευθεί στην άνοια και την Τρίτη ηλικία, σε ένα πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στην εταιρία Alzheimer,από όπου και απέκτησε, δίπλωμα εξειδίκευσης.

Η πρακτική της άσκηση έγινε στο στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης. Με την επαφή της στις κλινικές του νοσοκομείου και την πολύτιμη βοήθεια των διαιτολόγων του τμήματος, διδάχθηκε τις αρχές διατροφής διαφόρων παθολογικών καταστάσεων.

Εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα στους χώρους τις αισθητικής και του αδυνατίσματος, από όπου αποκόμισε εμπειρίες για την καταγραφή – ανάλυση διαιτολογίων, σε
παιδιά, αλλά και ενήλικες.

Παρακολούθησε και συνεχίζει να παρακολουθεί συνέδρια και σεμινάρια με θέμα την διατροφική υγεία των ατόμων σε κάθε κατηγορία.

Αποτελεί μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων Τεχνολόγων Διατροφής, της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρίας Παχυσαρκίας, του «Διατροφή», του Συνδέσμου Θηλασμού La Leche League Ελλάδος, του Ελληνικού Συλλόγου

Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση, και ενεργό μέλος του IBFAN (International Brest Feeding). Ασκεί επίσης τον ιερό θεσμό του εθελοντισμού σε διάφορους συλλόγους και συνδέσμους. κ.α.

Από το 2008, εργάζεται ως ιδιώτης διαιτολόγος. Η εμπειρία της περιλαμβάνει διαχείριση και έλεγχο βάρους σε παιδιά, ενήλικες, εγκυμοσύνη, θηλασμό, αθλούμενους, αλλά και σε παθολογικές καταστάσεις. Ακόμα ασχολείται και με διατροφικές διαταραχές.

Από το 2011, είναι συγγραφέας- εκδότρια. Έχει εκδώσει 3 τίτλους βιβλίων με θέμα την διατροφή και το παιδί. Ασχολήθηκε και ασχολείται με το παιδί και το θηλασμό. Από το 2011, πραγματοποιεί μαθήματα σε μεγάλους παιδικούς σταθμούς στη Θεσσαλονίκη, με θέμα τη διατροφή.

Σελίδες: 30
ISBN: 978-618-5318-37-6
Συγγραφέας: Βασιλική Παπαδοπούλου
Εικονογράφος: Μάγδα Κανδυλιάρη