17η ΔΕΒΘ – Οι συγγραφείς των Εκδόσεων Φυλάτος παρουσιάζουν τα βιβλία τους

Συγγραφέας είναι εκείνος που, σε αντίθεση με τα μέσα ψυχαγωγίας, δεν μας αποκοιμίζει, αλλά μας αφυπνίζει και έτσι μας εξελίσσει.
Αναγνώστης είναι εκείνος που, διαβάζοντας, κατοχυρώνει την ηρεμία και την ελευθερία μέσα του.

Η Fylatos Publishing / Εκδόσεις Φυλάτος συμμετέχει στην 17η ΔΕΒΘ, γιατί θέλουμε να μοιραστούμε την αγάπη μας για τα βιβλία με όλους τους αναγνώστες.

Ο Αίμος ταξιδεύει στα Βαλκάνια – με μύθους και ποιήματα

Στη Μεγάλη Γειτονιά, κάπου στα Βαλκάνια, όλοι κλείνονται στα σπίτια τους, σφαλίζουν ερμητικά τις πόρτες τους και τρέχουν στις δουλειές τους σκεφτικοί, σχεδόν πάντα με σκυμμένο το κεφάλι. Πρόσωπα μοναχικά, άγνωστα μεταξύ τους, λυπημένα…

Ο Αίμος, ένα δωδεκάχρονο αγόρι, παίρνει τη μεγάλη απόφαση. Θα κάνει ένα μακρινό ταξίδι… Θα αρμενίσει πάνω από θάλασσες, θα πετάξει πάνω από βουνά, θα φτάσει πιο ψηλά από τον εγωισμό των ανθρώπων. Θα επισκεφτεί κάθε σπίτι της Μεγάλης Γειτονιάς. Θα γνωρίσει όλους τους γείτονές του. Μαζί με τη Ροδόπη, την αδερφούλα του, θα γνωρίσουν όλους τους θησαυρούς του τόπου τους.

Ένα αλλιώτικο ταξίδι ξεκινά! Ένα ταξίδι με μύθους και ποιήματα…

Ένα ταξίδι με τη δημιουργική γραφή…

ISBN 978-960-658-008-6
ΣΕΛΙΔΕΣ 138
ΕΚΔΟΣΗ
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ Σοφία Τσάτσου-Νικολούλη
ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟΣ Νίκος Πολυχρονόπουλος
ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΝΤΥΠΟΥ Πολυτελής ασπρόμαυρη έκδοση τυπωμένη σε σαμουά χαρτί.

Το Χρυσόψαρο του κυρίου Αλτσχάιμερ

«Θα της πάρω το καλύτερο δώρο! Δεν θα το ξεχάσει ποτέ!». Είμαι ο Παύλος και η γιαγιά μου έχει γενέθλια σήμερα αλλά δεν τα θυμάται. Γι’ αυτό και εγώ θα κάνω ότι μπορώ για να της φέρω τις μνήμες της πίσω. Πώς θα το κάνω όμως αυτό; Ναι, ναι ξέρω! Θα πάω στον κύριο Αλτσχάιμερ και θα του ζητήσω να μου δώσει τις μνήμες της γιαγιάς. Σε αυτό, θα με βοηθήσουν και οι φίλοι μου που γνώρισα καθώς έψαχνα το σπίτι του. Μακάρι να τα καταφέρω! Και το ταξίδι ξεκινά…

ISBN 978-960-658-003-1
ΣΕΛΙΔΕΣ 48
ΕΚΔΟΣΗ
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ Μαρία Σβολιαντοπούλου
ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟΣ Αλέξανδρος Σταυράκης
ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΝΤΥΠΟΥ Έγχρωμη πολυτελής έκδοση τυπωμένη σε βρώσιμο χαρτί με ατοξικά χρώματα.
ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ Παιδικά, εφηβικά & εικονογραφημένα βιβλία | Παιδικά εικονογραφημένα

Treat him like a fling… και κανένα μήνυμα δε θα μείνει στο διαβάστηκε

Ένα διασκεδαστικό κι αυτοσαρκαστικό εγχειρίδιο που μας εισάγει στο μαγικό κόσμο του fling.

Μες στις σελίδες του θα βρείτε τον μαγικό τρόπο για να μην ακούσετε ποτέ ξανά φράσεις του στιλ «Δεν είμαι σε φάση για σχέση», «Θέλω λίγο χρόνο να το σκεφτώ», «Ας το πάμε χαλαρά!». Γιατί ο έρωτας είναι ένα παιχνίδι που απαιτεί στρατηγική.

Θα μάθετε πώς να του κεντρίζετε το ενδιαφέρον και κυρίως πώς να το διατηρείτε. Πάνω απ’ όλα όμως θ’ ανακαλύψετε τον τρόπο για να κερδίσετε τις ανασφάλειες και το άγχος της σχέσης και να τον κάνετε να πάψει να φοβάται την οικειότητα γιατί εκείνος θα την επιδιώκει.

Fling θα πει «για όσο». Θα πει περιπέτεια, εγρήγορση και πάθος! Η σίγουρη συνταγή για να φτάσεις στο πιο αγαπησιάρικο “forever” που φαντάζεσαι.

Το βιβλίο υπογράφουν οι: Κατερίνα Κεχαγιά, Μένια Ντελαβέγκα, Δήμητρα Λογοθέτη, Αναστασία Νάννου, Αλίκη Αμπατζή, Έλλη Πράντζου, Ελίνα Ανδρεάδου, Νικολέττα Βασιλοπούλου, Γιοβάννα Κοντονικολάου, Ειρήνη Μανουσαρίδου, Φρόσω Μαγκαφοπούλου, Εβίτα Λυκούδη, Ειρήνη Τρίγκα, Μαντάμ Σουσού κι ο Αλέξης Φαραντούρης.

10 άντρες απαντούν σε 100 κρίσιμα γυναικεία ερωτήματα για όλα εκείνα που δεν τολμάς να ρωτήσεις, γύρω απ’ τον έρωτα, τις σχέσεις και το σεξ.

Ερωτήσεις αμήχανες και προκλητικές. Απαντήσεις ωμές κι αποκαλυπτικές.

Ένα χρήσιμο λυσάρι που θα σε μυήσει στον αντρικό νου, θα σταματήσει τη σπαζοκεφαλιά, θα σε κάνει να γελάσεις, να προβληματιστείς και να βρεις τον δρόμο που οδηγεί στην καρδιά τους.

Απορίες όπως…

Πώς από ελεύθερη σχέση να τον κάνω να θέλει σχέση;

Όσο πιο σπάνια αναφέρεται στην πρώην του τόσο τη σκέφτεται ακόμα ή το αντίθετο;

Θα ‘θελα να περνάμε περισσότερο χρόνο μαζί. Πώς να του το εμπνεύσω χωρίς να του το ζητήσω;

Έχω πληγωθεί πολύ στο παρελθόν και φοβάμαι να τον εμπιστευτώ. Ξέρω ότι δε φταίει σε κάτι αλλά θα πρέπει να προσπαθήσει να με κερδίσει. Να είμαι ειλικρινής μαζί του;

Στο σεξ κοιτάει μόνο την πάρτη του και αναγκάζομαι να προσποιούμαι οργασμό. Ψάχνω τρόπο να του το πω.

Γιατί θυμήθηκε κι επέστρεψε μετά από μήνες; Ανασφάλεια ή μεταμέλεια;

Όσο πιο έξυπνη τόσο πιο επικίνδυνη;

Αν όντως θέλει να είμαστε μαζί θα τον πτοήσει άραγε η απόσταση;

Πώς καταλαβαίνω αν το παίζει επίτηδες αδιάφορος;

Είμαστε κολλητοί αλλά εγώ είμαι ερωτευμένη μαζί του. Πώς του το λέω χωρίς το ρίσκο να τον χάσω από φίλο μου;

… κι άλλες 90, λύθηκαν!

Το βιβλίο υπογράφουν οι:

Αναστάσιος Καλλίας, Γιώργος Καραβιώτης, Παναγιώτης Λαμπρίδης, Δημήτρης Μανάκος, Γιώργος Μαντάς, Μιχάλης Μαρκόνης, Δημήτριος Μπότης, Αλέξανδρος Πασσίσης, Αλέξης Φαραντούρης, Γεώργιος-Κωνσταντίνος Ψύλλας.

Επανασύνδεση – 100 Μυστικά για να τα βρείτε οριστικά!

Υπάρχουν έρωτες που καίνε και δε σβήνουν. Γι’ αυτούς τους έρωτες ένας χωρισμός μπορεί ν’ αποδειχτεί ένα πολύ χρήσιμο μάθημα ώστε αν οι δύο ξαναβρεθούν να είναι πιο συνειδητοποιημένοι κι αφοσιωμένοι απ’ ό,τι πριν.

Ξανά μαζί, σημαίνει πρώτα απ’ όλα απόφαση. Μια επανασύνδεση για να λειτουργήσει δε θέλει απλώς υποσχέσεις αιώνιας πίστης και πάθους. Θέλει κυρίως ωριμότητα, στόχευση και προσανατολισμό. Θέλει αυτοκριτική κι επαναξιολόγηση όλων όσων έφεραν τα πρώτα ρήγματα.

Σ’ αυτό το βιβλίο που υπογράφουν 14 pillowfighters θ’ ανακαλύψετε 100 μυστικά για να κάνετε την επανασύνδεση όχι μόνο να συμβεί αλλά κυρίως να λειτουργήσει.

Μυστικά αλλά και πρακτικές ασκήσεις που αφορούν τους κομβικούς τομείς εμπιστοσύνης, επικοινωνίας, προσωπικού χωροχρόνου, οικειότητας, σεξ και πολλών ακόμη, μυστικά που θα σας διδάξουν να διαφωνείτε έξυπνα, να σχετίζεστε χωρίς φόβο και ν’ απολαμβάνετε τον ηλεκτρισμό της αρχής ακόμα και μετά από μήνες ή και (γιατί όχι;) χρόνια. Κόντρα σε όσους λένε πως το σίκουελ δεν είναι ποτέ τόσο καλό όσο το ορίτζιναλ κι ότι στη δεύτερη σεζόν η σειρά πάντα κάνει κοιλιά.

Κόντρα σε όσους λένε πως οι κύκλοι κλείνουν και δεν ανοίγουν ξανά.

Έτοιμοι για την πιο συναρπαστική εμπειρία!

Συμμετέχουν οι (με αλφαβητική σειρά): Βαλεντίνα-Δέσποινα Γκιόκα, Βασιλική Γουγούλα, Γιοβάννα Κοντονικολάου, Φρόσω Μαγκαφοπούλου, Γιώργος Μαντάς, Μιχάλης Μαρκόνης, Σοφία Μπουμπάρη, Χριστίνα Νικολοπούλου, Μαρία Πακιακιό, Πωλίνα Πανέρη, Πέννυ Πηττά, Μαγδαληνή-Μαρία Παπάζογλου, Μαίρη Σάμου, Σοφία Σοφιανίδου.

Σχεδιασμός Εξωφύλλου: Παναγιώτης Λαμπρίδης

Μαίανδρος-Το βουνό των Κενταύρων

Ένας γάμος ενώνει δύο βασίλεια, όμως πολύ σύντομα η χαρά της γιορτής θα μετατραπεί σε βαριά θλίψη.

Όταν ο βασιλιάς Ιξίωνας παραβιάζει τον νόμο του Ξένιου Διός και σκοτώνει τον πεθερό του, τότε από κυρίαρχος γίνεται κυνηγημένος. Ο μεγαλόψυχος Δίας επιλέγει να τον βοηθήσει, χωρίς όμως να γνωρίζει ότι η ματαιοδοξία του δεν έσβησε ποτέ.

Πώς ένας κοινός θνητός μπορεί να τα βάλει με τους θεούς; Πού μπορεί να τον οδηγήσει η αλαζονεία του;

Ο Μαίανδρος είναι το μόνο όπλο που μπορεί να αποδυναμώσει τους θεούς και ο Ιξίωνας θα κάνει τα πάντα για να τον αποκτήσει.

Αποπλανώντας δύο θεούς και παίρνοντας με το μέρος του τον Κένταυρο Νέσσο, που βρίσκεται στο Πήλιο με τον στρατό του, ο Ιξίωνας φαίνεται να γίνεται μία σοβαρή απειλή για όλους.

Μπροστά στην απόλυτη καταστροφή, θεοί και θνητοί ενώνονται για να αντιμετωπίσουν Κενταύρους και νεκρούς.

Γεμάτο μάχες και ανατροπές, το πρώτο μέρος μιας τριλογίας μάς μεταφέρει σε μία αρχαία Ελλάδα που, μέχρι τώρα, μάς ήταν άγνωστη…

ISBN 978-618-5318-70-3
ΣΕΛΙΔΕΣ 150
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ Πέτρος Σοφιανίδης
Πολυτελής έκδοση τυπωμένη σε σαμουά χαρτί

Ηρακλής-Το βουνό των Κενταύρων

Ο κόσμος είναι υπό απειλή. Η Σκοτεινή Τριάδα, έχοντας στην κατοχή της τον Μαίανδρο και πλαισιωμένη από τον Νέσσο και τους Κενταύρους, επιδιώκει να κυριαρχήσει και να υποδουλώσει όλους τους ανθρώπους.

Οι σύμμαχοι των Βασιλείων της Ελλάδας, όντας πρώτη φορά ενωμένοι, προσπαθούν μαζί να βρουν τρόπο να σταματήσουν την ορμώμενη καταστροφή. Έχοντας χάσει ήδη από το πλευρό τους, τους ισχυρούς Θεούς του Ολύμπου, όλα μοιάζουν να είναι μάταια και αναποτελεσματικά.

Τότε, μέσα στην απόλυτη ταραχή και αναρχία, εμφανίζεται ο παντοδύναμος Ηρακλής, φέρνοντας ξανά την ελπίδα στους υπερασπιστές της ελευθερίας.

Θα καταφέρει ο ημίθεος να βοηθήσει τους συμμάχους ή μήπως είναι ήδη πολύ αργά; Μήπως το σκοτάδι έχει ήδη κυριαρχήσει; Ή μήπως μια ελάχιστη ακτίνα φωτός είναι αρκετή για να το διαλύσει;

Οι ήρωές μας έρχονται αντιμέτωποι με τις πιο δύσκολες και αντίξοες καταστάσεις. Πρέπει να δώσουν την ύστατη μάχη για την ελευθερία. Θα τα καταφέρουν;

Ο πόλεμος συνεχίζεται.

Η μάχη μαίνεται.

Η συνέχεια της τριλογίας είναι εδώ για να σας καθηλώσει.

Είστε έτοιμοι για τη μάχη;

ISBN 978-960-658-021-5
ΣΕΛΙΔΕΣ 178
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ Πέτρος Σοφιανίδης
Πολυτελής έκδοση τυπωμένη σε σαμουά χαρτί

Μακιγιαρισμένες Ψυχές

Αυτές οι σελίδες είναι ένα καταφύγιο λέξεων
που αποστάτησαν από τη μάστιγα του ορθού
την κατάρα του κανόνα, τη νόρμα του καθωσπρεπισμού.
Είναι λέξεις που ποτέ δεν έκρυψαν
στη σκιά καλοσχηματισμένων γραμμάτων νοήματα μεγάλα.
Αντιθέτως, τσαλάκωσαν το μπόι τους
με σκοπό να ελευθερώσουν όνειρα δέσμια του χαρτιού,
συναισθήματα στο μελάνι πνιγμένα,
ιστορίες που υπόσχονταν ευημερίας ημέρες.

ISBN 978-618-5318-89-5
ΣΕΛΙΔΕΣ 72
ΕΚΔΟΣΗ
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ Πάντου Ροδάνθη
ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΝΤΥΠΟΥ Πολυτελής έκδοση με μαλακό εξώφυλλο, τυπωμένη σε σαμουά χαρτί
ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ Λογοτεχνία & Δοκίμιο | Ποίηση

Λενιώ – Το κορίτσι με τα παράξενα δάχτυλα

Η Λενιώ είχε παρατηρήσει από μικρή πως τα δάχτυλά της ήταν παράξενα και διαφορετικά από εκείνα των άλλων κοριτσιών. Ένιωθε περίεργα για αυτό της το χαρακτηριστικό και αδιαμαρτύρητα άκουγε τα κοροϊδευτικά σχόλια των συμμαθητών της. Μέχρι που κάποια στιγμή ένας φίλος της, ο Γιαννιός, της μίλησε για τα «καλά της χέρια» που αγαπούν τα ζώα, περιποιούνται τα φυτά και καταδέχονται άτομα που οι υπόλοιποι αγνοούν και απομονώνουν. Έτσι, με τον καιρό και με την υποστήριξη του φίλου της, η Λενιώ άρχισε να αποδέχεται τη διαφορετικότητά της – να την αγκαλιάζει και να την αγαπάει.

ISBN 978-618-5318-93-2
ΣΕΛΙΔΕΣ 32
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ Ελένη Μπιμπίρη
ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟΣ Ευαγγελία Γουτιάνου
Έγχρωμη πολυτελής έκδοση τυπωμένη σε βρώσιμο χαρτί με ατοξικά χρώματα.

Η Λενιώ και “το αγόρι από τη Συρία”

Μια οικογένεια Σύρων προσφύγων εγκαταστάθηκε στη γειτονιά της Λενιώς μετά από ένα δύσκολο ταξίδι. Το αγόρι της οικογένειας δυσκολευόταν να ξεπεράσει τις πληγές του πολέμου και της απώλειας, και είχε κλειστεί στον εαυτό του. Η Λενιώ, με τη βοήθεια του φίλου της του Γιαννιού και της σούπερ γιαγιάς της, βρήκε τρόπους για να το βοηθήσει και να το υποστηρίξει. Με τον καιρό και με τη σταθερή υπομονή και επιμονή τους, ξεκλειδώθηκε ο χαρακτήρας του μικρού αγοριού, ξεδιπλώθηκαν τα ταλέντα του και άρχισε να συμμετέχει στο παιχνίδι, στο σχολείο, στην… ίδια τη ζωή! Έτσι, τα άτομα του κοινωνικού του περίγυρου ανακάλυψαν τον Φαρίντ πίσω από την ετικέτα “του αγοριού από τη Συρία” και σιγά σιγά τον ενέταξαν στην κοινότητα τους.

ISBN 978-960-658-007-9
ΣΕΛΙΔΕΣ 36
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ Ελένη Μπιμπίρη
ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟΣ Ευαγγελία Γουτιάνου
Έγχρωμη πολυτελής έκδοση τυπωμένη σε βρώσιμο χαρτί με ατοξικά χρώματα.

Μικροί ήρωες μεγάλοι ηγέτες – Ένας οδηγός για το πως μπορούν τα παιδιά να αναπτύξουν οικονομικές & κοινωνικές δεξιότητες.

Η ανάπτυξη οικονομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων, όπως η λήψη αρμοδιοτήτων, η αποταμίευση, η αυτοπεποίθηση, η έκφραση συναισθημάτων, η ομαδικότητα, οι σχέσεις, η επικοινωνία είναι από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς

Η ανάπτυξη των συγκεκριμένων δεξιοτήτων θα καθορίσει την επιτυχία τους ως ενήλικες στην επαγγελματική και προσωπική τους ζωή, αλλά και την εσωτερική ευτυχία τους με συναισθήματα χαράς και πληρότητα.

Είναι ένας οδηγός για το πώς μπορούν τα παιδιά να αναπτύξουν βήμα βήμα οικονομικές και κοινωνικές δεξιότητες για να έχουν μια ευτυχισμένη και πετυχημένη ζωή…

Γιατί μπορεί τα παιδιά να είναι το 25% του πληθυσμού είναι όμως το 100% του μέλλοντος.

ISBN 978-960-658-028-4
ΣΕΛΙΔΕΣ 88
ΕΚΔΟΣΗ
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ Κωνσταντίνα Κοντομάρη
ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟΣ Αλεξία Κολιαράκη
ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΝΤΥΠΟΥ Πολυτελής ασπρόμαυρη έκδοση τυπωμένη σε λευκό χαρτί.
ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ Πολιτισμός, ανθρωπιστικές, οικονομικές & κοινωνικές επιστήμες | Οδηγός ανάπτυξης δεξιοτήτων | Βιβλία για εκπαιδευτικούς και γονείς

Εργαστήριο της αυτόνομης διαβίωσης -Προσωπική υγιεινή

Έρευνες της τελευταίας πενταετίας υποστηρίζουν ότι η συστηματική ατομική υγιεινή περιορίζει τα ποσοστά λοιμώξεων και κρυολογημάτων, ενώ γενικά εξασφαλίζει καλύτερη υγεία σε σχέση με εκείνους, οι οποίοι είναι «αμελείς» και δεν τηρούν τους κανόνες της προσωπικής υγιεινής.

Το παιχνίδι, η μάθηση και η εξερεύνηση είναι στην κορυφή των προτεραιοτήτων των παιδιών, αλλά η καλή υγεία συμβαδίζει με τους καλούς τρόπους υγιεινής και συμπεριφοράς και αυτό διδάσκεται από τον δάσκαλο που για τους μικρούς μαθητές πάντα αποτελεί πρότυπο.
Το παρόν βιβλίο πραγματεύεται την προσωπική υγιεινή και είναι πολύτιμο εργαλείο για όλους τους εκπαιδευτικούς

  • Α/θμιας εκπαίδευσης νηπιαγωγούς και δασκάλους των πρώτων τάξεων του Δημοτικού Σχολείου, καθώς και τμημάτων Ένταξης, οι οποίοι θέλουν να περάσουν μέσα από παιχνίδι, φύλλα εργασίας, ιστορίες και ζωγραφική τα σωστά μηνύματα, έτσι ώστε αργότερα οι μαθητές τους να έχουν ενστερνιστεί τον σωστό τρόπο να φροντίζουν τόσο το σώμα τους , όσο και γενικότερα την εικόνα τους.
  • Β/θμιας Αγωγής Ειδικών Σχολείων. Οι μαθητές που παρακολουθούν μαθήματα στα ΕΕΕΕΚ της χώρας, μέσω του προγράμματος, που υλοποιείται στο εργαστήριο Αυτόνομης Διαβίωσης, πρέπει απαραιτήτως να μάθουν να φροντίζουν το σώμα τους, αφού αυτό διδάσκει στον μαθητή τον τρόπο να μπορεί να αυτοεξυπηρετείται αναλόγως πάντα των ικανοτήτων του.

Γονείς που θέλουν να περάσουν τα σωστά μηνύματα στα παιδιά τους.

ISBN 978-618-5318-92-5
ΣΕΛΙΔΕΣ 116
ΕΚΔΟΣΗ
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ Βασιλική Δερλού
ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΝΤΥΠΟΥ Πολυτελής έκδοση τυπωμένη σε λευκό χαρτί, με έγχρωμο, πλαστικοποιημένο ματ εξώφυλλο.
ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ Πολιτισμός, ανθρωπιστικές, οικονομικές & κοινωνικές επιστήμες | Εκπαιδευτικού χαρακτήρα με φύλλα εργασίας

Η πεταλούδα της αγάπης

Πόσο σπάνια είναι η αληθινή αγάπη; Μήπως υπάρχει, αλλά οι άνθρωποι δεν την υπολογίζουν; Το κύμα της τεχνολογίας μέσω των υπολογιστών και τη γρήγορη μετάδοση της πληροφορίας, προσπαθεί να τους οδηγήσει σε έναν άλλον δρόμο. Να τους παρασύρει σε μια ζωή χωρίς νόημα και καθόλου ευτυχία. Όμως να που ένα τόσο δα μικρό πλασματάκι, κάπου πιο μακριά, σε ένα μεγάλο δάσος οργανώνει τα δικά του σχέδια.
Μια πεταλουδίτσα γεμάτη από αγάπη ξεκινά ένα μακρύ και δύσκολο ταξίδι. Συνοδοιπόροι οι φίλοι της. Η ασημόσκονη της αγάπης μπορεί να αλλάξει τα πάντα…

ISBN 978-960-658-025-3
ΣΕΛΙΔΕΣ 60
ΕΚΔΟΣΗ
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ Αρσινόη Ντανίκα
ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟΣ Βιβή Ανδρονικίδου
ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΝΤΥΠΟΥ Έγχρωμη πολυτελής έκδοση τυπωμένη σε βρώσιμο χαρτί με ατοξικά χρώματα.
ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ Παιδικά, εφηβικά & εικονογραφημένα βιβλία | Παιδικά εικονογραφημένα

Το αστεράκι που μετακόμισε

Πόσο δύσκολο είναι να είσαι διαφορετικός;

Πόσο μόνος μπορεί να νιώθεις όταν σε απορρίπτουν οι άλλοι γύρω σου επειδή δεν είσαι σαν και αυτούς;

Κι όμως!

Κάθε «διαφορά» μπορεί να είναι ένα χάρισμα!

Και κάπου να χρειάζεται ακριβώς αυτό το χάρισμα για να κάνει κάποιους άλλους ευτυχισμένους…

Ένα παραμύθι από την Ευαγγελία Παπαθανασίου, που βοηθά τα παιδιά να αποδέχονται την διαφορετικότητα, και να προσφέρουν αγάπη, βοήθεια, κατανόηση και φιλία σε όσους το έχουν ανάγκη.

ISBN 978-618-5318-67-3
ΣΕΛΙΔΕΣ 42
ΕΚΔΟΣΗ
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ Ευαγγελία Παπαθανασίου
ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟΣ Βιβιάνα Κούκου
ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΝΤΥΠΟΥ Πολυτελής έγχρωμη έκδοση εκτυπωμένη σε βρώσιμο χαρτί με ασφαλή ατοξικά χρώματα
ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ Παιδικά, εφηβικά & εικονογραφημένα βιβλία | Παιδικά εικονογραφημένα

Εγώ, η μαμά και το μπιζελάκι της

Μια ιστορία για τη ζήλεια.

Όταν η οικογένεια μεγαλώνει και όλοι χαίρονται με τον μικρό αδερφό, για το «μεγάλο» παιδί τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα.

Μια ιστορία για την αγάπη.

Η μαμά βρίσκει τον τρόπο και όλα διορθώνονται, ενώ η μικρή, τυχαία, κάνει μια μεγάλη ανακάλυψη…

Μια ιστορία για την έγκαιρη διάγνωση.

ISBN 978-618-5318-67-3
ΣΕΛΙΔΕΣ 42
ΕΚΔΟΣΗ
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ Ευαγγελία Παπαθανασίου
ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟΣ Βιβιάνα Κούκου
ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΝΤΥΠΟΥ Πολυτελής έγχρωμη έκδοση εκτυπωμένη σε βρώσιμο χαρτί με ασφαλή ατοξικά χρώματα
ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ Παιδικά, εφηβικά & εικονογραφημένα βιβλία | Παιδικά εικονογραφημένα

Η σχολική θεατρική παράσταση, το θεατρικό παιχνίδι και ο κοινωνικός αποκλεισμός στη σχολική τάξη

Το σχολείο αποτελεί μια μικρογραφία της κοινωνίας. Καθημερινά συναναστρέφονται σ’ αυτό παιδιά με πολύ διαφορετικό κοινωνικοοικονομικό υπόβαθρο. Πολλές φορές οι διαφορές αυτές οδηγούν σε μια μορφή «κοινωνικού αποκλεισμού» μέσα στην ίδια τη σχολική τάξη. Μαθησιακές δυσκολίες, προβλήματα συμπεριφοράς, διαφορετική πολιτισμική ταυτότητα, είναι κάποιοι από τους παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν τις σχέσεις των παιδιών μεταξύ τους αλλά και τη σχολική επίδοσή τους.

Το Θεατρικό Παιχνίδι μπορεί να γίνει ένα πολύ δυναμικό εργαλείο στα χέρια του εκπαιδευτικού και οι ευκαιρίες για σχολικές θεατρικές παραστάσεις μπορούν να δώσουν την ώθηση στην τάξη να γίνει ομάδα και στον δάσκαλο να γίνει εμψυχωτής και συνοδοιπόρος. Το θέατρο βοηθά το κάθε παιδί να ανακαλύψει τα όριά του, να αναπτύξει την αυτοεκτίμησή του και να ενταχθεί ομαλά στην ομάδα που λέγεται «τάξη».

Με το θέατρο και με κάθε δράση που σχετίζεται μ’ αυτό, το παιδί κάνει ένα βήμα από το «εγώ» στο «εμείς».

ISBN 978-618-5318-42-0
ΣΕΛΙΔΕΣ 266
ΕΚΔΟΣΗ
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ Ευαγγελία Παπαθανασίου
ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΝΤΥΠΟΥ Πολυτελής ασπρόμαυρη έκδοση τυπωμένη σε λευκό χαρτί, περιλαμβάνει πίνακες και φωτογραφικό υλικό
ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ Πολιτισμός, ανθρωπιστικές, οικονομικές & κοινωνικές επιστήμες | Βιβλία για εκπαιδευτικούς