39ο Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Δράμας

Άραγε η κρίση δεν γεννάει κωμωδίες; Με το συγκεκριμένο είδος να σημειώνει τρανταχτή απουσία, την παρουσία των γυναικών δυναμικότερη παρά ποτέ και με αριθμό αιτήσεων συμμετοχής να ξεπερνά κάθε προηγούμενο, το 39ο Φεστιβάλ ελληνικών ταινιών μικρού μήκους Δράμας ανοίγει την αυλαία του στις 19 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 24 του ίδιου μήνα.

 Καθώς ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιλογής των ταινιών που θα συμμετάσχουν στο φετινό διαγωνιστικό του Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, η καταγραφή σημειώνει ότι από τις συνολικά 211 αιτήσεις που τελικά κατατέθηκαν (αριθμός που ξεπερνά κάθε προηγούμενο), επιλέχθηκαν 65 ταινίες που θα διεκδικήσουν τα βραβεία της 39ης διοργάνωσης. Από αυτές οι 8 είναι ντοκιμαντέρ και οι 3 animation.

αρχείο λήψης

Tα μέλη της φετινής προκριματικής επιτροπής είναι οι:

Αχιλλέας Κυριακίδης (συγγραφέας, μεταφραστής, σκηνοθέτης), Νίκος Σέκερης (παραγωγός, σκηνοθέτης), Γιώργος Φρέντζος (κινηματογραφιστής, μέλος της Ένωσης Ελλήνων Κινηματογραφιστών (GSC), και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Δράμας και σκηνοθέτης Αντώνης Παπαδόπουλος.

«Η ενασχόληση των νέων κινηματογραφιστών με την κρίση και τις συνέπειές της σε ατομικό αλλά και συλλογικό επίπεδο, φαντάζει μεγαλύτερη από κάθε άλλη χρονιά, γεγονός που προκύπτει από όλο το σώμα των ταινιών που υποβλήθηκαν», λέει ο Αντώνης Παπαδόπουλος.

 

Το 39ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας θα διεξαχθεί από τις 19 έως τις 24 Σεπτεμβρίου 2016, δίνοντας το καθιερωμένο του ραντεβού με το πιο ζωντανό κομμάτι της ελληνικής κινηματογραφίας.