Aliki Chrysochou η Ελληνοκύπρια με την εκπληκτική φωνή

Η Κύπρια σοπράνο Aliki Chrysochou εμφανίστηκε στις οντισιόν του show Britain Got Talent και άφησε τον ισχυρό άντρα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, Simon Cowell έκπληκτο με την ερμηνεία της.»Με κάνεις και νιώθω Έλληνας», της είπε.

Μετά την ερμηνεία της η Αλίκη εξήγησε την συγκλονιστική ιστορία της.»Νιώθω ευλογημένη που είμαι εδώ σήμερα. Πριν λίγα χρόνια διαγνώστηκα με εγκεφαλίτιδα. Ότι είχα μάθει από μωρό τα ξέχασα. Δεν μπορούσα να μιλήσω, να γράψω ή να περπατήσω. Η μαμά μου έπρεπε να κάνει τα πάντα. Να με ταίζει, να με κάνει μπάνιο. Ήταν η φωνή μου, όταν δεν μπορούσα να μιλήσω. Ένα βράδυ που ήμουν στο νοσοκομείο ξεκίνησε να μου τραγουδάει. Για πρώτη φορά αντέδρασα μετά από πολύ καιρό. Από τότε το τραγούδι έγινε η ζωή μου».

Η επιλογή του τραγουδιού των Evanescence, «Bring Me To Life» (Φέρε με στη Ζωή) δεν ήταν καθόλου τυχαία.

Σύμφωνα με το βιογραφικό της η Αλίκη γεννήθηκε στην Λευκωσία και από μικρή θεωρήθηκε παιδί θαύμα. Στα 18 της συνέχισε τις μουσικές της σπουδές στο Sheffield University στην Μεγάλη Βρετανία. Εκεί που, μετά το τέλος του πρώτου έτους, διαγνώσθηκε με εγκεφαλίτιδα.

Μετά την ανάρρωση της η Αλίκη αποφοίτησε από το Sheffield University με Bachelor of Music και συνέχισε τις σπουδές και την καριέρα της στη Νέα Υόρκη.