FAQ – ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Τι σημαίνει αυτοέκδοση;

Η αυτοέκδοση είναι η διαδικασία μέσω της οποίας ένας συγγραφέας αναλαμβάνει τα έξοδα έκδοσης του βιβλίου του και οι Εκδόσεις Φυλάτος την εκδοτική διαδικασία (δείτε τα στάδια εδώ) και το promotion του βιβλίου. Το βιβλίο που κυκλοφορεί μέσα από την διαδικασία αυτή είναι ένα ολοκληρωμένο εμπορεύσιμο προϊόν, με υψηλές προδιαγραφές και επαγγελματικό επίπεδο εργασίας στο εσωτερικό και στο εξώφυλλο του. Επιπλέον οι Εκδόσεις Φυλάτος είναι ο μόνος εκδοτικός στην Ελλάδα που παρέχει ολοκληρωμένο πακέτο Ebook έκδοσης σε όλες τις πλατφόρμες του εξωτερικού. Μέσα από την αυτοέκδοση ο κάθε συγγραφέας αποκομίζει το 100% των κερδών από την κάθε πώληση βιβλίου.

Τι βιβλία εκδίδετε;

Μπορούμε να σας βοηθήσουμε στην αυτοέκδοση:

 • λογοτεχνίας
 • ποίησης
 • πανεπιστημιακών συγγραμμάτων
 • παιδικών βιβλίων
 • βιβλίων μαγειρικής
 • οδηγών
 • βοηθημάτων
 • comics
 • manga
 • περιοδικών εντύπων
 • εντύπων συνεδρίων και επιστημονικών ημερίδων.

Τι κερδίζω από την κυκλοφορία του βιβλίου μου σε εσάς;

Σε περίπτωση αυτοέκδοσης του βιβλίου τα έσοδα σας είναι το 100% του καθαρού κέρδους του κάθε πωληθέντος βιβλίου. Τα χρήματα σας αποδίδονται μετά από ετήσια εκκαθάριση με νόμιμα παραστατικά, ενώ δεν είναι απαραίτητη η έναρξη επιχείρησης από πλευράς σας (μπορείτε να είστε συγγραφέας και δημόσιος υπάλληλος, ελεύθερος επαγγελματίας, ιδιωτικός υπάλληλος κ.λπ.). Τέλος σε περίπτωση που αυτό ζητηθεί σας αποδίδονται τα κέρδη σας νωρίτερα από το τέλος της φορολογικής χρονιάς.

Ποιος έχει τα δικαιώματα του βιβλίου; Πώς τα διασφαλίζω;

Σε περίπτωση αυτοέκδοσης τα δικαιώματα του βιβλίου ανήκουν αποκλειστικά σε εσάς, ενώ οι όροι πώλησης περιγράφονται λεπτομερώς στο ιδιωτικό συμφωνητικό που συνυπογράφουμε πριν την έκδοση του βιβλίου σας.

Πόσο κοστίζει η αυτοέκδοση ενός βιβλίου;

Η αυτοέκδοση ενός βιβλίου έχει κόστος που καθορίζεται από την πολυπλοκότητα του και το είδος του. Επίσης, εξαρτάται από το αν θέλει κάποιος να συμπεριλάβει και την έντυπη έκδοση του βιβλίου στην ηλεκτρονική (Ebook). Για τα λογοτεχνικά βιβλία το κόστος καθορίζεται με βάση τις τιμές που θα βρείτε εδώ και που υπολογίζονται ανά 20.000 λέξεις, ενώ για παιδικά βιβλία, comics, ή επιστημονικά συγγράμματα η τιμή υπολογίζεται μετά από επικοινωνία, εξατομικευμένα.

Ποια είναι η διαδικασία πληρωμής;

Σε περίπτωση χρήσης του αυτοματοποιημένου συστήματος αγοράς της ιστοσελίδας η αποπληρωμή γίνεται με εφάπαξ κατάθεση του ποσού ή αποστολή χρημάτων μέσω πιστωτικής ή paypal. Σε περίπτωση που σας έχει αποσταλεί εξατομικευμένη προσφορά για την έκδοση του βιβλίου σας, πληρώνετε το 25% της τελικής τιμής, ενώ με την ανάρτηση του βιβλίου προς πώληση γίνεται η αποπληρωμή των εργασιών. Δεν πληρώνετε ποτέ ξανά επιπλέον χρήματα για την έκδοση του βιβλίου.

Τι δουλειά θα χρειαστεί να έχω κάνει ήδη στο βιβλίο;

Καμία απολύτως. Μας παραδίδετε το βιβλίο σε μορφή word και εμείς ετοιμάζουμε το βιβλίο από την αρχή ως το τέλος με το έμπειρο προσωπικό μας. Έχετε φυσικά λόγο και η γνώμη σας είναι σημαντική σε ότι αφορά στην επιλογή του εξωφύλλου και τη μορφή του εσωτερικού του βιβλίου. Η διαδικασία γίνεται με αμφίδρομη επικοινωνία και έχετε πάντα επίγνωση των αλλαγών που προτείνουμε. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε το βιβλίο των ονείρων σας, αυτό που φαντάζεστε ακριβώς!

Έχω κάνει ήδη κάποια από τα στάδια, θα τα πληρώσω ξανά;

Όχι, θα αφαιρεθεί το κόστος των εργασιών από το κόστος της αυτοέκδοσης. Απλώς ειδοποιήστε μας για τις εργασίες που έχουν γίνει.

Το βιβλίο μου θα έχει ISBN;

Το βιβλίο σας θα λάβει ISBN τόσο για την έντυπη όσο και για την ηλεκτρονική έκδοση.

Πώς μπορώ να ελέγξω τις πωλήσεις; Τι είναι αυτό που εξασφαλίζει ότι οι πωλήσεις είναι πραγματικές;

Όλες οι πωλήσεις καταγράφονται ηλεκτρονικά και αυτοματοποιημένα από τους συνεργάτες μας. Έχετε πρόσβαση στην εκκαθάριση των πωλήσεων όπως την στέλνουν αυτοί σε εμάς (την καταγραφή της κάθε πώλησης). Μπορείτε να γνωρίζετε ακριβώς πότε και πόσα αντίτυπα του βιβλίου σας πωλήθηκαν, ενώ είναι αδύνατον να επηρεάσουμε εμείς τα νούμερα των πωλήσεων (αδιάβλητο σύστημα).

Το βιβλίο μου υπάρχει στα βιβλιοπωλεία;

Ναι το βιβλίο υπάρχει σε συνεργαζόμενα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας και του εξωτερικού, ενώ είναι δυνατό να τοποθετηθεί και σε τοπικά βιβλιοπωλεία μετά από υπόδειξή σας και συνεννόηση με τον βιβλιοπώλη. Το βιβλίο σας είναι ωστόσο συνεχώς διαθέσιμο online με δωρεάν τα μεταφορικά.

Πώς καθορίζεται η τιμή πώλησης του βιβλίου;

Την καθορίζουμε μαζί με βάση τα αντίστοιχα βιβλία της αγοράς και το επίπεδο κέρδους που επιθυμείτε.

Σε τι ποιότητα τυπώνεται και πωλείται το βιβλίο μου;

Η ποιότητα εκτύπωσης είναι πάντα άριστη. Όλα τα εξώφυλλα είναι πλαστικοποιημένα, ενώ υπάρχει η δυνατότητα χρήσης σκληρόδετου εξωφύλλου με εκτύπωση υψηλής ποιότητας. Το εσωτερικό μπορεί να τυπωθεί έγχρωμο (τετραχρωμία) ή ασπρόμαυρο σε μεγάλη ποικιλία μεγεθών (περισσότερα από 30). Το χαρτί του εσωτερικού μπορεί να είναι 90-140 γραμμαρίων, λευκό ή ανοιχτό ή σκούρο μπεζ.

Μπορώ να τυπώσω το βιβλίο μου σε εσάς χωρίς να πληρώσω για την αυτοέκδοση του;

Αν έχετε έτοιμο το αρχείο, βάσει των προδιαγραφών των τυπογραφείων, τότε μπορούμε να τυπώσουμε το βιβλίο σας στις χαμηλότερες τιμές της αγοράς (θα κάνουμε price match σε οποιαδήποτε χαμηλότερη τιμή με εγγύηση στην ποιότητα μας). Ωστόσο, εάν δεν προηγηθεί η επιμέλεια του βιβλίου, αυτό δεν θα φέρει το λογότυπο μας και δεν θα το εμπορευτούμε εμείς άμεσα.

Με την αυτοέκδοση θα πάρω και ορισμένα αντίτυπα του βιβλίου;

Μετά την αυτοέκδοση το βιβλίο σας πωλείται κανονικά σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή στην Ελλάδα και σε περισσότερες από 60 χώρες του εξωτερικού. Δεν χρειάζεται να εμπορευτείτε εσείς το βιβλίο. Ωστόσο, αν χρειάζεστε αντίτυπα για παρουσιάσεις ή για δώρο μπορείτε να τα προμηθεύεστε σε χονδρική τιμή από εμάς. Αν δεν ζητήσετε επιπλέον αντίτυπα, θα λάβετε το δοκίμιο του βιβλίου, τα ηλεκτρονικά αρχεία, το Ebook και ένα ακόμα έντυπο βιβλίο.

Μπορεί κανείς να ξεχωρίσει την έκδοση από την αυτοέκδοση;

Όχι, τα βιβλία που εκδίδουμε με αυτοέκδοση ή έκδοση δεν ξεχωρίζουν. Έχουν όλα το λογότυπο μας, τα προωθούμε με τους ίδιους τρόπους και δεν φέρουν κάποιο διακριτικό ή τίτλο αυτοέκδοσης.

Τι είναι το Ebook; Σε ποιες εταιρίες πωλείται το βιβλίο μου;

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τα ψηφιακά βιβλία εδώ.
Το βιβλίο σας κυκλοφορεί στις Amazon, Apple, Readpoint, Cosmobooks, Barnes and Noble, Kobo και σε νέες εταιρίες που προσθέτουμε συνεχώς στους συνεργάτες μας.

Αν έχω έτοιμο το Ebook μπορείτε να το "ανεβάσετε" εσείς προς πώληση;

Εφόσον υπάρχει έτοιμο αρχείο μορφής epub, είναι δυνατό να γίνει το upload από εμάς σε όλες τις πλατφόρμες με βασικό κόστος που διαμορφώνεται σύμφωνα με αυτή τη σελίδα. 

Τα Ebook είναι κλειδωμένα κατά της πειρατείας;

Σας δίνεται η επιλογή προσθήκης κλειδώματος DRM στα βιβλία.

Υπάρχουν κρυφά κόστη;

Δεν υπάρχει καμία επιπρόσθετη επιβάρυνση μετά την κυκλοφορία του βιβλίου σας από εμάς. Υπάρχει μόνο ένα κόστος συντήρησης του βιβλίου στις πλατφόρμες που διαμορφώνεται στα 50€ ετησίως μετά τους πρώτους 18 μήνες. Οι τιμές μας είναι εγγυημένα οι χαμηλότερες της αγοράς και θα κάνουμε price match σε οποιαδήποτε ανταγωνιστική προσφορά έχετε λάβει. Δεν θα ανατιμολογήσουμε ποτέ κάτι προς τα επάνω παρά μόνο προς τα κάτω.

Αν υπάρχουν λάθη στο βιβλίο διορθώνονται;

Τόσο η έντυπη έκδοση με Print on Demand, όσο και η ηλεκτρονική επιδέχεται αναθεώρησης χωρίς επιπρόσθετο κόστος.

Αναλαμβάνετε την μετάφραση του βιβλίου μου;

Ναι αναλαμβάνουμε τη μετάφραση του βιβλίου από άτομα που έχουν ως μητρική γλώσσα τα Αγγλικά, Γερμανικά ή Γαλλικά (κ.α. γλώσσες). Επικοινωνήστε για να ζητήσετε το κόστος της μετάφρασης.

Αναλαμβάνετε την εικονογράφηση του βιβλίου;

Ναι συνεργαζόμαστε με περισσότερους από 10 εικονογράφους που μπορούν να πληρωθούν την εργασία a la carte ή με ποσοστό. Επικοινωνήστε για περισσότερες πληροφορίες.

Αναλαμβάνετε την φιλολογική επιμέλεια εργασιών, βιβλίων ή κειμένων;

Ναι, η εξειδικευμένη ομάδα μας αποτελείτε από φιλολόγους και επιμελητές βιβλίων με σπουδές στη δημιουργική γραφή. Μπορούμε να επιμεληθούμε εν τω βάθει οποιοδήποτε κείμενο.

Δεν βρηκατε την απαντηση στην ερωτηση σας;

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε ορισμένους τρόπους επικοινωνίας, ώστε να απαντήσουμε σε όλες σας τις απορίες