Οι συγγραφείς και συντελεστές των βιβλίων μας


Lamprou

Αριστείδης Λάμπρου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Αριστείδης Λάμπρου είναι ένας από τους ελάχιστους Έλληνες ταξιδευτές που κατάφεραν να γυρίσουν σχεδόν όλο τον κόσμο. Έχει επισκεφθεί περισσότερες από 195 χώρες και γνώρισε διαφορετικούς πολιτισμούς. Μέχρι σήμερα 175 ταξίδια μικρά και μεγάλα, 2172 ημέρες , 1042 πτήσεις και αμέτρητα χιλιόμετρα τον έφεραν σε 195 χώρες της γης και τον γέμισαν με μοναδικές εικόνες, από όλες σχεδόν τις γνωστές και άγνωστες γωνιές του πλανήτη. Ωστόσο μιλά με καμάρι για την Ελλάδα και τις ομορφιές της και την κατατάσσει σε μια από τις ομορφότερες χώρες παγκοσμίως.
Με γνώμονα το ότι «η ζωή είναι ένα ταξίδι» αλλά και ότι «το ταξίδι είναι ένα εργαλείο για την ειρήνη, τη γνώση και τον πολιτισμό», τα βήματά του τον έφεραν σε τόπους μακρινούς και εδραίωσαν την πεποίθησή του ότι οτιδήποτε και αν έχει δει ή ακούσει ο επίδοξος ταξιδιώτης, δεν υποκαθιστά το ίδιο το ταξίδι, τη συγκίνηση της άμεσης επαφής με το μεγαλείο της φύσης, με πρωτόγονες ακόμη φυλές ή με την τελειότητα μεγαλόπρεπων μνημείων.
Πιστεύω του ότι το ταξίδι φέρνει τους ανθρώπους τόσο κοντά, ώστε η λεπτή γραμμή που χωρίζει τον κάθε ταξιδιώτη από τον υπόλοιπο κόσμο παύει ουσιαστικά να υπάρχει.

Δείτε τα βιβλία:

Ο γύρος του κόσμου σε 60 ταξίδια

200 κρυμμένοι θησαυροί και κορυφαίοι προορισμοί

Αριστείδης Λάμπρου

Ο Αριστείδης Λάμπρου είναι ένας από τους ελάχιστους Έλληνες ταξιδευτές...

Αντώνης Γιαννακουδάκης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Γιαννακουδάκης Αντώνης σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Με στόχο τη διεύρυνση των γνώσεών του σε θέματα οργάνωσης έγινε δεκτός αρχικά στο πρόγραμμα Operations Management του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου από όπου και άμεσα του προτάθηκε να μεταπηδήσει στο MBA πρόγραμμα. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του το αντικείμενο της στρατηγικής του κέντρισε το ενδιαφέρον και από τότε συνεχώς διατηρεί και εμπλουτίζει τις γνώσεις του. Έχει ασχοληθεί με το αντικείμενο της επιχειρηματικότητας και του στρατηγικού τρόπου προσέγγισης των εγχειρημάτων, είτε άμεσα ως εμπλεκόμενος, είτε ως εργαζόμενος, είτε με ρόλο συμβουλευτικό.

Δείτε το βιβλίο: Από το όραμα στην πράξη – Ανακαλύπτοντας τον Κόσμο της Στρατηγικής των Επιχειρήσεων. Ένας πρακτικός οδηγός για όλους.

Αντώνης Γιαννακουδάκης

Ο Γιαννακουδάκης Αντώνης σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης....

Σοφί Άντερσεν συγγραφέας

Σοφί Άντερσεν

Κατηγορία: Συγγραφέας

Με λένε Σοφί και γεννήθηκα στην Αθήνα πριν πολλά χρόνια… Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ήθελα να γίνω δασκάλα.. ‘Εβαζα τα αρκουδάκια μου στη σειρά , το ένα δίπλα στο άλλο και γινόμουν μεγάλη… Αυτό έγινα και στη συνέχεια, όταν τελειώνοντας το σχολείο που αργά η γρήγορα θα αρχίσετε κι εσείς, σπούδασα γερμανική φιλολογία, έγινα δηλαδή δασκάλα γερμανικών. Παράλληλα μάθαινα γερμανικά σε πολλά παιδάκια και μερικούς μεγάλους σαν κι εμένα. Λίγο αργότερα όμως έτυχε να ταξιδέψω σε μία μακρινή χώρα του Βορρά, τη Νορβηγία. Εκεί συνέχισα να μαθαίνω περισσότερα για τα παιδιά για να τα καταλαβαίνω καλύτερα. Έτσι έκανα σπουδές στην Ψυχολογία και την Ειδική Αγωγή και κατάλαβα κάτι πολύ σπουδαίο.. ότι εγώ δεν έβαζα τα αρκουδάκια μου στη σειρά για να γίνω μόνο δασκάλα, όχι, ήθελα να τους λέω ιστορίες… και δουλεύοντας σε σχολεία για μικρούς και μεγάλους και αποκτώντας τα δικά μου παιδάκια, τα δικά μου μικρά τρολ, είδα ότι πολλές φορές μιλάμε στους μεγάλους σαν να ήταν μικρά παιδιά και στα μικρά παιδιά σαν να ήταν μεγάλοι. Όσο μεγαλώνουμε όμως είναι σημαντικό να αποζητούμε την εξέλιξή μας  ανακαλύπτοντας καινούριους τρόπους επικοινωνίας με σκοπό να γνωρίσουμε και να καταλάβουμε καλύτερα τον εαυτό μας και τους άλλους. Γι’ αυτό συνέχισα το δικό μου εκπαιδευτικό ταξίδι με αφετηρία τη συναισθηματική νοημοσύνη, στη συνέχεια κάνοντας σεμινάρια πάνω στην άνοια και το παιδικό ιχνογράφημα και ανοίγοντας έναν κύκλο σπουδών στην Συμβουλευτική. Κάποια στιγμή της πορείας μου ήρθε μια ιδέα! Να φτιάξω βιβλία που να μιλούν ταυτόχρονα και τη γλώσσα των μεγάλων και τη γλώσσα των μικρών! Γιατί αυτό νομίζω θέλουμε όλοι, έναν κόσμο που να μας χωρά όλους, έναν κόσμο που να μεγαλώνουμε και να μικραίνουμε ΜΑΖΙ…

Δείτε τα Βιβλία:

Μαζί με τον Όσκαρ

Μεγαλώνω

Θα παίξεις μαζί μου;

Τι έγινες όταν μεγάλωσες;

Μεγαλώνουμε και μετακομίζουμε

Πόσο μου μοιάζεις, πόσο σου μοιάζω γιαγιά

Ένα μπαλόνι για το γράμμα μου

Zeus og Zoe er fra Norge

Σοφί Άντερσεν

Με λένε Σοφί και γεννήθηκα στην Αθήνα πριν πολλά χρόνια…...

Αθανασία Τάνια Παπανικολάου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Από τα φοιτητικά της χρόνια στο Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, όπου ειδικεύτηκε στην Ψυχολογία, ήταν πρόθυμη να εμβαθύνει στην ενταξιακή εκπαίδευση.
Το βασικό της κίνητρο ήταν πάντα να υποστηρίζει και να συμπεριλάβει όσα παιδιά αγωνίζονται να ενταχθούν στο σχολικό περιβάλλον τόσο ακαδημαϊκά, όσο και κοινωνικά. Η ανάγκη της αυτήν την οδήγησε να αποκτήσει τον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών μου στις Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες από το Πανεπιστήμιο του East London και να εκπονήσει μια ακαδημαϊκή έρευνα σχετικά με την αυτοεκτίμηση και τις κοινωνικές δεξιότητες των μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες, εστιάζοντας στη σημασία της συμβουλευτικής ψυχολογίας στην εκπαίδευση.
Από το 2011 εργάζεται ως ψυχοπαιδαγωγός με παιδιά και εφήβους γενικής και ειδικής αγωγής, αλλά και σε ερευνητικό επίπεδο.
Μέσα από τη στενή συνεργασία και επικοινωνία που ανέπτυξε όλα αυτά τα χρόνια με τους εκπαιδευτικούς, τους θεραπευτές και κυρίως με τους γονείς των μαθητών, προκειμένου να σχεδιάσουν από κοινού επιτυχημένες παρεμβάσεις για την εξέλιξη των παιδιών, οδηγήθηκε στη συγγραφή ενός υποστηρικτικού βιβλίου για όλους όσους ζουν και εργάζονται με παιδιά. Μια σύγχρονη ολιστική προσέγγιση στη μαθησιακή διαδικασία του σήμερα με εύκολα εφαρμόσιμες τεχνικές και εργαλεία.

Δείτε το βιβλίο: Σχολική επιτυχία σε ασφαλές πλαίσιο/ Growth Mindset vs Fixed Mindset

Αθανασία Τάνια Παπανικολάου

Από τα φοιτητικά της χρόνια στο Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και...

Florou-Ioanna

Ιωάννα Φλώρου

Κατηγορία: Εικονογράφος

H Φλώρου Ιωάννα γεννήθηκε το 1988 στην Κοζάνη και σήμερα ζει και εργάζεται στην Θεσσαλονίκη. Είναι διπλωματούχος του τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του ΔΠΘ Ξάνθης και τελειόφοιτος της σχολής Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΑΠΘ. Ειδικεύεται στη ζωγραφική και το σχέδιο και έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις και εικαστικά σεμινάρια. Παράλληλα έχει ασχοληθεί με τη δημιουργία σκηνικών σε εργαστήριο θεάτρου.

Δείτε το βιβλίο: Υγειοκλοπές

Ιωάννα Φλώρου

H Φλώρου Ιωάννα γεννήθηκε το 1988 στην Κοζάνη και σήμερα...

Xatzi

Χάτζη Φύλαξ

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Χάτζη Φύλαξ διατηρεί ζωντανό το όνειρο της παιδικής ψυχής.
Αφουγκράζεται την παιδική σκέψη και τα παιδικά όνειρα και γράφει για τα παιδιά, μέσα από τη δική της παιδική και αυθεντική ματιά. Συνδυάζει το συγγραφικό της ταλέντο με την βαθιά της γνώση στη συναισθηματική νοημοσύνη, στη διάσταση της παιδικής προσωπικότητας και την αναγνώριση των παιδικών «θέλω» και παιδικών συναισθημάτων που ψάχνουν να εκφραστούν, να αναπτυχθούν και να ολοκληρωθούν.
Μέσα από ένα ιδιαίτερο λεξιλόγιο αγγίζει την παιδική φαντασία και, μέσα από τα παραμύθια της, ενδυναμώνει, τρέφει και χτίζει την δημιουργική σκέψη των παιδιών.
H Χάτζη είναι ομιλήτρια, μοναδική καθοδηγήτρια και σύμβουλος, που έχει αγαπηθεί από πολύ κόσμο. Κάτοχος Πτυχίου και Μεταπτυχιακού στην Διοίκηση Επιχειρήσεων και Πιστοποιημένη Σύμβουλος Νευρογλωσσικού προγραμματισμού. Εδώ και αρκετά χρόνια έχει καθοδηγήσει ανθρώπους να ανακαλύψουν το δυναμικό τους και να ασχοληθούν με την προσωπική τους εξέλιξη. Κατάγεται από την Κάρπαθο και της αρέσει να επισκέπτεται τα ελληνικά νησιά.

Δείτε τα βιβλία:

Το πρασινομπούκαλο

Πλανητόσπιτο

Όναρ και Αμελί – Μαζί μπορούμε

Χάτζη Φύλαξ

Η Χάτζη Φύλαξ διατηρεί ζωντανό το όνειρο της παιδικής ψυχής....

Tzamtzis

Σταύρος Τζαμτζής

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Σταύρος Τζαμτζής είναι ψυχολόγος. Ολοκλήρωσε τις βασικές του σπουδές στο τμήμα ψυχολογίας (Α.Π.Θ.). Έχει ασχοληθεί αρκετά χρόνια με τη μελέτη κάθε πτυχής της ανθρώπινης ζωής. Η συμπροφορά, ο τρόπος σκέψης, τα συναισθήματα, η ευτυχία και τα καθημερινά προβλήματα των ανθρώπων είναι μερικά από τα θέματα τα οποία έχει παρουσιάσει σε ομιλίες και άρθρα του.
Η βασική θεραπευτική του στάση είναι η εμπιστοσύνη στον άνθρωπο και τις δυνατότητές του. Πιστεύει ότι κάθε άνθρωπος έχει μια έμφυτη τάση να αναπτυχθεί και να εξελιχθεί με τέτοιο τρόπο που να προάγει τον εαυτό του και την κοινωνία. Συμφωνεί με απόψεις άλλων ψυχολόγων και επιστημόνων όπως του Rogers, του Maslow και του Sullivan, που υποστηρίζουν ότι ‘’η βασική κατεύθυνση του οργανισμού είναι προς τα εμπρός’’.

Σημαντικότεροι σταθμοί στην διαδρομή του ήταν:

  • Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο Τμήμα Ψυχολογίας
  • Εκπαιδεύτηκε στην Προσωποκεντρική Προσέγγιση του Carl Rogers καθώς και στην focusing προσέγγιση του Eugene Gendlin στο Ελληνικό Κέντρο Προσωποκεντρικής και focusing βιωματικής Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας
  • Έχει διατελέσει αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου
  • Έχει παρακολουθήσει πλήθος ομιλιών και εκπαιδευτικών σεμιναρίων
  • Έχει δώσει διαλέξεις σε πολλές πόλεις της Ελλάδος

Είναι μέλος του:

  • Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου
  • Focusing institute, της Νέας Υόρκης

Δείτε το βιβλίο: Ο νέος άνθρωπος

Σταύρος Τζαμτζής

Ο Σταύρος Τζαμτζής είναι ψυχολόγος. Ολοκλήρωσε τις βασικές του σπουδές...

Stayrianea

Γεωργία Σταυριανέα

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα και ζω στην Αίγινα.

Σπούδασα Οικονομικά και Διοίκηση Επιχειρήσεων. Παρακολούθησα επίσης μαθήματα δημοσιογραφίας και αρθρογραφώ ερασιτεχνικά σε ηλεκτρονικά περιοδικά, περιφερειακές εφημερίδες και έντυπα.

Είμαι μέλος της «Παγκρητίου Ενώσεως» και μέλος του συλλόγου Κρητών Ζωγράφου «Νίκος Καζαντζάκης». Επίσης, είμαι μέλος της μη κυβερνητικής Οργάνωσης για τον Πολιτισμό «Αργοναύτες» και Τακτικό μέλος του «Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου». Διηγήματα και ποιήματα μου έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά, εφημερίδες καθώς και σε ηλεκτρονικά έντυπα.

Άλλα Έργα μου:

«Τρομερές ιστορίες του Στίλη Τριφύλη » τόμος 1-2-3 παιδική λογοτεχνία.

«Της Μεσημβρίας Μύθοι» εφηβική λογοτεχνία.

«Του λύκου ή του μαχαιριού» διηγήματα.

«Θεοί με πήλινα πόδια» αληθινή ιστορία.

«Μην ξεχάσεις το κλειδί πάνω στην πόρτα» μυθιστόρημα.

«Ο χορός των θεριστών» μυθιστόρημα.

«Αθώος σαν το διάβολο» μυθιστόρημα.

Διαχειρίστρια του ιστολογίου Αιγινοφρένεια

Δείτε τα βιβλία:

Το κόκκινο παπούτσι

Στίλης Τριφύλης – Ταξίδι στον πλανήτη Φις-Τι-Κιού

Αμήχανοι κληρονόμοι

Θεοί με πήλινα πόδια

Γεωργία Σταυριανέα

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα και ζω στην Αίγινα. Σπούδασα...

Goutianou

Ευαγγελία Γουτιάνου

Κατηγορία: Εικονογράφος

Γεννήθηκα στις 8 Ιουνίου του ΄76 στη Νάουσα.

Το 1996 ήρθα στην Αθήνα και σπούδασα στην Σχολή Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών σπουδών στο ΤΕΙ Αθηνών.

Το 2004 πήγα στη Μαδρίτη, έμεινα 2,5 χρόνια κι έκανα μεταπτυχιακό πάνω στην Ψηφιακή Επικοινωνία. Συνολικά έμεινα 10 χρόνια στην Ισπανία κι επέστρεψα στην Αθήνα το 2014.

Ασχολούμαι με τη γραφιστική και την εικονογράφηση παιδικών βιβλίων.

Δείτε τα βιβλία:

Λενιώ – Το κορίτσι με τα παράξενα δάχτυλα

Η Λενιώ και το “αγόρι από τη Συρία”

Ευαγγελία Γουτιάνου

Γεννήθηκα στις 8 Ιουνίου του ΄76 στη Νάουσα. Το 1996...

Manousaridis Alexandros

Αλέξανδρος Μανουσαρίδης

Κατηγορία: Συγγραφέας

“Λίγα λόγια για τον συγγραφέα… Μηδαμινή αξία έχει για εμένα το που γεννήθηκα,που έζησα και τα λοιπά. Άλλωστε από αυτά δεν μπορείς να γνωρίσεις έστω και λίγο κάποιον.
Αξία όμως έχουν τα εξής : Ξεκίνησα από τον στίχο, γράφοντας το πρώτο μου τετράστιχο το καλοκαίρι του 2002, περίπου 16 χρόνια πριν. Η απογοήτευση και το συναίσθημα ότι ο σοβαρός στίχος δεν έχει μέλλον στην Ελλάδα (έτσι ένιωθα ειλικρινά με όλα αυτά που είδα και έζησα), πρέπει να έπαιξαν έναν ρόλο στην δοκιμή της συγγραφής,χωρίς να μπορώ να θυμηθώ το πως ακριβώς έφτασα να αρχίσω να γράφω αυτό που κατέληξε στο βιβλίο που κρατάτε σήμερα στα χέρια σας.
Γιατί δεν μπορώ να θυμηθώ; Διότι το παρόν βιβλίο κατοχυρώθηκε στις 30 Οκτωβρίου του 2009…. και θυμόμενος ότι μου πήρε κάπου στους έξι μήνες να το γράψω (αυτό μου έχει μείνει) , μιλάμε για μια διαδικασία που έχει τουλάχιστον 9 χρόνια.
Να σημειώσω ότι δεν παράτησα ποτέ τον στίχο.
Οι δοκιμασίες μέχρι το σήμερα πολλές, τόσες που και περισσότερο χώρο να είχα να σας περιγράψω εδώ,δεν θα έφτανε. Με αίμα πληρώνουν αυτοί που κυνηγούν το όνειρο, όταν αψηφούν οτιδήποτε προκύπτει στο δρόμο τους.
Θέλω να αφιερώσω με όλη μου την καρδιά και τον νου, αυτό το βιβλίο,σε κάθε έναν που είναι εκεί έξω στην θέση στην οποία ήμουν, και κυνηγάει αυτό που πιστεύει αλλά και θέλει βαθιά.
Το βιβλίο αυτό λοιπόν, αφιερώνεται σε αυτούς που κυνηγάνε το όνειρό τους,μέχρι το όνειρο να πεθάνει ή να πεθάνουν αυτοί.”
Αλέξανδρος Μανουσαρίδης

Δείτε το βιβλίο Σκοτεινές Ιστορίες

 

Αλέξανδρος Μανουσαρίδης

“Λίγα λόγια για τον συγγραφέα… Μηδαμινή αξία έχει για εμένα...

Δημήτρης Μπότης

Δημήτρης Μπότης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Δημήτρης Μπότης γεννήθηκε στην Τρίπολη Αρκαδίας. Περπατώντας το δρόμο της ζωής και ψάχνοντας τον προορισμό που θα του ταίριαζε, έκρινε πως το λιμάνι του βρίσκεται στην τέχνη. Και συγκεκριμένα στη συγγραφή, στην υποκριτική και στη μουσική. Σπούδασε σε δραματική σχολή κι εργάστηκε ως ηθοποιός, σκηνοθέτης και μουσικός παραγωγός. Τα τελευταία 7 χρόνια αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά portal. Η θεματολογία των άρθρων του επικεντρώνεται σε κοινωνικά, ψυχολογικά κι ερωτικά ζητήματα. Το μυθιστόρημα με τον τίτλο «Λαμπερές σιωπές της μοναξιάς» αποτέλεσε το πρώτο του συγγραφικό πόνημα κι ακολούθησε το «Moi, toi et les couleurs de l’ automne». Επίσης, έχει συμμετάσχει σ’ ένα συλλογικό έργο με τον τίτλο «10 άντρες απαντούν σε 100 κρίσιμα γυναικεία ερωτήματα».

Βρείτε το βιβλίο: Είμαστε το σύνολο των διαδρομών μας 

Δημήτρης Μπότης

Ο Δημήτρης Μπότης γεννήθηκε στην Τρίπολη Αρκαδίας. Περπατώντας το δρόμο...

Kalliopi Raikou

Καλλιόπη Ράικου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Καλλιόπη Ράικου γεννήθηκε το 1971 στην Αθήνα. Σπούδασε Συγκριτική Λογοτεχνία, Κλασσικές Σπουδές και Εκπαίδευση στη Μεγάλη Βρετανία, ενώ μετέπειτα επέστρεψε στην Ελλάδα όπου και εκπαιδεύτηκε ως δασκάλα πάνω στις ολιστικές προσεγγίσεις της ελληνικής ως ξένης γλώσσας. Παρόλα αυτά δε σταμάτησε εκεί, συνεχίζοντας τις πανεπιστημιακές της σπουδές πάνω στις Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες και συγκεκριμένα πάνω στη Θεραπευτική χρήση της Τέχνης σε αυτές. Το 1997 βραβεύτηκε από το Υπουργείο Παιδείας και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας εκμάθησης γλωσσών με το European Label και παράλληλα έχει συνεκδόσει με εκπαιδευτικό της Αυστραλίας βιβλίο για τη Διασπορά. Αυτήν τη στιγμή διδάσκει σε μαθητές όλων των ηλικιών ανά τον κόσμο. Στη διαδρομή της έχει αποκτήσει δύο φωτεινούς ήλιους, τον Ορέστη και την Ηλέκτρα, ενώ η ίδια συνεχίζει να εκπαιδεύεται και κυρίως να παρατηρεί.

Kalliopi Raikou was born in Athens in 1971. She studied Literature with Humanities, has a Diploma in Classical Studies and Education, and trained in Art Therapy in Special Education. Kalliopi is also a qualified teacher of Greek as a Foreign Language and now teaches Greek
to students from all over the world. In 1997, Kalliopi was awarded the European Label “Stimulating Language Learning” from the European Union and the Greek Ministry of Education. She has also contributed to a book for kids of the Greek diaspora in Australia. Her two children – Orestes and Electra – help her carry on and observe life.

Δείτε το βιβλίο Τα πολύχρωμα μπαλόνια

Καλλιόπη Ράικου

Η Καλλιόπη Ράικου γεννήθηκε το 1971 στην Αθήνα. Σπούδασε Συγκριτική...

Giannis Stefanakis

Γιάννης Στεφανάκης

Κατηγορία: Συγγραφέας

O Γιάννης Στεφανάκης έχει την καταγωγή του από τον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης. Είναι απόφοιτος της σχολής των Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (1987), με μεταπτυχιακές σπουδές σε Εμπόριο και Οικονομικά (Trade and Finance).
Με το φαινόμενο του θερμοκηπίου ασχολείται εδώ και είκοσι σχεδόν χρόνια, από τότε που τα πρώτα σημάδια της κλιματικής αλλαγής έγιναν εμφανή, με πλούσια αρθρογραφία σε τύπο και έντυπα.

Δείτε το βιβλίο: Πλανήτης Γη – Διοξείδιο του άνθρακα 414.23

Γιάννης Στεφανάκης

O Γιάννης Στεφανάκης έχει την καταγωγή του από τον Άγιο...

Σοφία Καλαντζή

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Σοφία Καλαντζή ασχολείται με την αυτογνωσία και την αυτοβελτίωση τα τελευταία 25 χρόνια.

Είναι Δημοσιογράφος και Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης

Έχει ασχοληθεί με αρκετές εναλλακτικές μεθόδους θεραπείας, όπως: Ενεργειακή Διατροφολογία, Ρεφλεξολογία, Ηλεκτροβελονισμός, Κρυσταλλοθεραπεία, Ρέικι Μάστερ ΙΙΙ βαθμού κατανοώντας πως το σώμα αποθηκεύει πληροφορίες και πως οι σκέψεις και ο ψυχισμός αποτυπώνονται στο σώμα.

Έχει πραγματοποιήσει μία σειρά ομιλιών σε όλη την Ελλάδα με τίτλο «Φυσικές Μέθοδοι Αυτοβελτίωσης». Σήμερα πραγματοποιεί μία σειρά σεμιναρίων για το πώς ο άνθρωπος μπορεί να ενεργοποιήσει την εσωτερική του δύναμη.

Έχει εξειδικευτεί στη σχέση της διατροφής με την αυτογνωσία και στην ανάπτυξη και κατανόηση του Εσωτερικού μας Χώρου.

Η Σοφία Καλαντζή έχει σπουδάσει Cinematherapy και έχει σκηνοθετήσει αρκετές ταινίες μικρού μήκους Αυτογνωσιακού και Αφυπνιστικού περιεχομένου. Έχει πραγματοποιήσει ατομική έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Touch» και το νόημα της ουσιαστικής επαφής με τον εαυτό μας.

Μπορείτε να δείτε βίντεο και ντοκιμαντέρ στο κανάλι στο Youtube To ΑΠΛΟ Απλώνεται (bit.ly/2H8jWh2)

Το βιβλίο «ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑ ΣΕ ΚΑΡΔΙΑ» βγήκε στο Top 10 στον διαγωνισμό public 2017.

Η ταινία μικρού μήκους animation που είναι εμπνευσμένη από το βιβλίο της, την οποία και σκηνοθέτησε, έλαβε το 3ο βραβείο στο 13ο Φεστιβάλ AnimaFest 2018 στην Αθήνα.

Στόχος αυτού του βιβλίου είναι η επαφή με τον εσωτερικό μας χώρο και η ενεργοποίηση της Εσωτερικής μας Φωνής.

Ένα μόνο.

Άμα αντέχεις κράτα ότι αξίζει!

Δείτε το βιβλίο: Από καρδιά σε καρδιά

Σοφία Καλαντζή

Η Σοφία Καλαντζή ασχολείται με την αυτογνωσία και την αυτοβελτίωση...

Fabian Scheidler

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Fabian Scheidler (Φάμπιαν Σάιντλερ) ζει στο Βερολίνο ως ανεξάρτητος συγγραφέας, δημοσιογράφος και εικαστικός καλλιτέχνης. Μετά από σπουδές θεατρικής σκηνοθεσίας εργάστηκε σαν σκηνοθέτης, συγγραφέας και δραματουργός μεταξύ άλλων και στο Θέατρο GRIPS του Βερολίνου, στο οποίο πρωτοπαρουσιάστηκε το έργο του «Πρίμα Κλίμα», βραβευμένο ως επίσημη συμμετοχή-συμβολή στο πρόγραμμα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών «Δεκαετία της Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη». Επιπλέον ο Fabian Scheidler συνεργάστηκε με το Δίκτυο Κριτικής Αντιμετώπισης της Παγκοσμιοποίησης ΑΤΤΑC, ενεργώντας μεταξύ άλλων και σαν συντονιστής προγράμματος της Δίκης των Τραπεζών στη Λαϊκή Σκηνή της Πλατείας Ρόζας Λούξεμπουργκ.

Το 2009 του απονεμήθηκε το Βραβείο Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης «Otto Brenner» για την άσκηση κριτικής δημοσιογραφίας. Τον Δεκέμβριο του 2009 ο Fabian Scheidler μαζί με τον δημοσιογράφο David Goeßmann ίδρυσε το ανεξάρτητο τηλεοπτικό περιοδικό Kontext TV, το οποίο υποστηρίζεται μεταξύ άλλων από τον Noam Chomsky και παράγει-παρουσιάζει σε μηνιαία βάση μια ωριαία εκπομπή με θέματα παγκόσμιας δικαιοσύνης.

Το θεατρικό έργο του Φάμπιαν Σάιντλερ με τίτλο «Θάνατος ενός Τραπεζίτη» πρωτοανέβηκε σε μορφή όπερας στο Θέατρο Gerhart Hauptmann στην πόλη Görlitz τον Απρίλιο του 2013.

Ιστοσελίδες: www.counter-images.de | www.kontext-tv.de

Δείτε το βιβλίο: Θάνατος ενός τραπεζίτη

Fabian Scheidler

Ο Fabian Scheidler (Φάμπιαν Σάιντλερ) ζει στο Βερολίνο ως ανεξάρτητος...

Κυριακή Σαββίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

H Κυριακή Σαββίδου γεννήθηκε το 1989 στην Αθήνα. Σπούδασε τουριστικά επαγγέλματα σε δημόσια σχολή στην Ανάβυσσο και στη συνέχεια ιατρικά εργαστήρια στην Αθήνα.Της αρέσει η εξέλιξη και γι΄ αυτόν τον λόγο καταπιάνεται με οτιδήποτε θεωρεί ότι θα τη βελτιώσει και θα την εξελίξει ως άνθρωπο.Η συγγραφή γι’ αυτήν είναι σαν ένα διαρκές όνειρο, σαν μια μελωδία άλλοτε χαρούμενη και άλλοτε μελαγχολική. Ένα ταξίδι χωρίς προορισμό, γεμάτο γεύσεις εμπειρίες και μυρωδιές . Με κάθε λέξη που αποτυπώνει νιώθει μια αποφόρτιση συναισθημάτων, η γραφή είναι ο προσωπικός της ψυχολόγος.

Δείτε το βιβλίο: Το λαμπερό κεφάλι

Κυριακή Σαββίδου

H Κυριακή Σαββίδου γεννήθηκε το 1989 στην Αθήνα. Σπούδασε τουριστικά...

Anta – Marina Kilismani

Άντα – Μαρίνα Κικισμανή

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Άντα-Μαρίνα Κιλισμανή γεννήθηκε στο Μιλάνο το Φεβρουάριο του 1976 από πατέρα Έλληνα και μητέρα Ιταλίδα. Η έμφυτη κλίση και η αγάπη της στα καλλιτεχνικά εκδηλώθηκαν σε πάρα πολύ μικρή ηλικία, ενώ το ταλέντο της αναδείχθηκε κατά τη διάρκεια των μαθητικών της χρόνων καθώς καταλάμβανε συστηματικά τις πρώτες θέσεις σε σχολικούς διαγωνισμούς ζωγραφικής.

Τελείωσε με άριστα το «Liceo Artistico di Boccioni» (Kαλλιτεχνικό Λύκειο Boccioni ) και στη συνέχεια σπούδασε στο «Ιstituto Europeo di Design»(Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Σχεδίου) από όπου αποφοίτησε και πάλι με άριστα.

Από το 1998 ως το 2002 δούλεψε ως γραφίστα σε διάφορες διαφημιστικές εταιρίες και εκδοτικούς οίκους στο Μιλάνο (Baldini e Castoldi, Royal Express κ.α) και κατόπιν μετακόμισε στη χώρα μας όπου δούλεψε ως εξωτερική συνεργάτιδα για λογαριασμό επώνυμων και καταξιωμένων πελατών όπως Nivea, Maggie, Fiat, Cosmopolitan, Ιταλικό Προξενείο, κ.α.

Μιλά άπταιστα ιταλικά και ελληνικά και ασχολείται ερασιτεχνικά με τη χειροτεχνία εσωτερικής διακόσμησης, τη δημιουργία κοσμημάτων και τη φωτογραφία. Βασικό της κριτήριο σε οποιοδήποτε καλλιτεχνικό της εγχείρημα είναι η προσοχή στη λεπτομέρεια, οι φίνες, κομψές γραμμές και η καθαρότητα της δημιουργίας, τα οποία σε συνδυασμό με την επιμονή και την αγάπη για την τέχνη οδηγούν πάντα σε ένα εξαιρετικά καλαίσθητο αποτέλεσμα.

Σήμερα ζει και εργάζεται στη Γαλατίνα της Ιταλίας με το γιο της Στέλιο που όπως λέει η ίδια είναι το ομορφότερο έργο της ζωής της.

Δείτε τα βιβλία:

Ένα ουράνιο τόξο στο σακίδιό μου

Πλανητόσπιτο

Το αστεράκι που μετακόμισε

Το άγαλμα και η γατούλα

Όναρ και Αμελί – Μαζί μπορούμε

Πολύχρωμοι φίλοι, όμορφος κόσμος

Άντα – Μαρίνα Κικισμανή

Η Άντα-Μαρίνα Κιλισμανή γεννήθηκε στο Μιλάνο το Φεβρουάριο του 1976...

Mylona

Ζαφειρούλα Μυλωνά

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Ζαφειρούλα Μυλωνά γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στη Ν. Καλλικράτεια Χαλκιδικής. Είναι πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Α.Π.Θ., του Τμήματος Νομικής Α.Π.Θ., του Διδασκαλείου Δημοτικής Εκπαίδευσης «Δημ. Γληνός» Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ. και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος, με ειδίκευση στη Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων.

Εργάστηκε ως δασκάλα σε σχολεία της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης. Υπηρέτησε ως διευθύντρια στο 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Π.Τ.Δ.Ε. – Α.Π.Θ. και ως προϊσταμένη σε Γραφεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Από το 2007 είναι Σχολική Σύμβουλος Δημοτικής Εκπαίδευσης στη Θεσσαλονίκη.

Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Διευθυντής και Αποτελεσματική Σχολική Μονάδα», εκδ. Κυριακίδη, Θεσσαλονίκη 2005. Τα ενδιαφέροντά της επικεντρώνονται στη Διοίκηση της Εκπαίδευσης και στο παιδαγωγικό κλίμα. Ως εκπαιδευτικός ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την παιδική λογοτεχνία εφαρμόζοντας προγράμματα φιλαναγνωσίας στην τάξη. Η ενασχόληση με το παραμύθι όμως προέκυψε ως αναγκαιότητα για να ανταποκριθεί στις ανάγκες της κόρης της.

Δείτε το βιβλίο: Η νεράιδα των λουλουδιών και το δράκος

Ζαφειρούλα Μυλωνά

Η Ζαφειρούλα Μυλωνά γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στη Ν....

Xrysomalli

Μιράντα Χρυσομάλλη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Μιράντα Χρυσομάλλη από την Λιβερία της Αφρικής όπου γεννήθηκε, έζησε τα πρώτα πέντε χρόνια της ζωής της στην Ξάνθη. Δύο χρόνια αργότερα στην Καβάλα. Από τα δεκαοχτώ της έως και σήμερα στην “δικιά” της Θεσσαλονίκη ανακαλύπτοντας μέρη και στέκια που την κάνουν να αισθάνεται ζεστασιά και οικειότητα μες στην ανοικειότητα των χρόνων. Από την ανυπόφορη ενασχόληση με την τέχνη των αριθμών και τα λογιστικά στο εμπόριο. Από το εμπόριο της κρίσης σε ένα ειδικό σχολείο όπου προσφέροντας μια ελιά έπαιρνε κάθε μέρα ένα δοχείο ξεχειλισμένο παρθένο λάδι. Αυτό την οδήγησε ξανά στην μουσική που πάντα αγαπούσε κι άρχισε να σκαρώνει με την κουτσή εφηβική της κιθάρα τραγουδάκια. Έχοντας πάντα πρώτη στην ψυχή της την Ποίηση, αλλά κρυφά από όλους στο παλιό αλλά αρχοντικό μπαούλο της γιαγιάς της.

Δείτε το βιβλίο: Το βαλς των χρυσαλλίδων

Μιράντα Χρυσομάλλη

Η Μιράντα Χρυσομάλλη από την Λιβερία της Αφρικής όπου γεννήθηκε,...

Τάνια Καρακώττα

Κατηγορία: Εικονογράφος

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, μια πόλη που αγαπά πολύ. Από τότε που θυμάται ψάχνει, βρίσκει, παίζει και δημιουργεί. Σπούδασε ζωγραφική στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. από όπου αποφοίτησε με άριστα. Συμμετείχε σε ομαδικές εκθέσεις και ασχολείται με την εικονογράφηση. Εργάζεται ως καθηγήτρια στη Μέση Εκπαίδευση. Μέσα από την τέχνη και τη διδασκαλία της παρατηρεί και ανακαλύπτει, προβληματίζεται, διασκεδάζει, ταξιδεύει και κάνει φίλους.

Δείτε τα βιβλία:

Ο Γυριστρούλης και οι Ό,τι Νάνοι στη χώρα των Σωστοφάγων

Εφήμερο…Ακολουθώντας το νόημα της ζωής

Η νεράιδα των λουλουδιών και το δράκος

Η πριγκίπισσα Τύχη και πώς να την κατακτήσετε…

Η σκληρή κυρία Πλάκα

Οι περιπέτειες τριών φίλων

Μαθαίνοντας τις νότες παρέα με τα ζώα

 

Τάνια Καρακώττα

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, μια πόλη που αγαπά πολύ. Από τότε...

Ιωάννης Λάμπρος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Ιωάννης Λάμπρος, γεννήθηκε και ζει στην Β.Α. Χαλκιδική, είναι Φιλόλογος, απόφοιτος του Ψυχοπαιδαγωγικού Τμήματος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Έχει εργαστεί ως εκπαιδευτικός στην Β/θμια εκπαίδευση και επί είκοσι πέντε χρόνια ήταν Διευθυντής του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αρναίας.
Είναι συγγραφέας παιδικών παραμυθιών, ενώ ασχολείται ενεργά με ζητήματα και δράσεις που αποσκοπούν στην ανάδειξη του πλούτου, της ιδιαιτερότητας αλλά και των προβλημάτων
που αφορούν το περιβάλλον φυσικό και ανθρωπογενές στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής, αλλά και όλης της Μακεδονίας.
Η ενασχόλησή του με τη συγγραφή παιδικών κειμένων προέκυψε από την αγάπη του για τα παιδιά και την ανάγκη τους μάθουν να “συνομιλούν”, αλλά και να κατανοούν τις διαστάσεις που υπάρχουν πίσω από τις εικόνες και την ωραιοποιημένη βιτρίνα των πραγμάτων και των καταστάσεων γύρω τους.
Ελπίζει ότι οι μελλοντικές γενιές θα είναι πιο δραστήριες απέναντι στα παραπάνω θέματα.

Δείτε το βιβλίο: Το ταξίδι της Γαλαζούλας και του Τάκου – Το Μαγικό Μυστήριο του Χειμώνα

Ιωάννης Λάμπρος

Ο Ιωάννης Λάμπρος, γεννήθηκε και ζει στην Β.Α. Χαλκιδική, είναι...

Kontopoulou

Ελένη Κοντοπούλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Μετά από 4 χρόνια παιδαγωγικές σπουδές, 2 μεταπτυχιακά στην ειδική αγωγή σε Πανεπιστήμια της Αγγλίας και 10 χρόνια υπηρεσίας στην ειδική αγωγή συνειδητοποίησα ότι όλα είναι θέμα στόχων, συγκέντρωσης και προγράμματος. Θέτοντας μικρούς στόχους κατακτάς μεγάλα όνειρα!

Δείτε το βιβλίο: Χρωματιστά μολύβια – Φθινόπωρο

Ελένη Κοντοπούλου

Μετά από 4 χρόνια παιδαγωγικές σπουδές, 2 μεταπτυχιακά στην ειδική...

Κατερίνα Μιχελάκη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Κατερίνα Μιχελάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κρήτη.
Αποφοίτησε από το Τμήμα Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ενώ έκανε Μεταπτυχιακές σπουδές στην Ειδική Αγωγή, τόσο στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου όσο και στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.
Από πολύ μικρή ηλικία τη γοήτευσε η ποίηση, η οποία αποτελεί μέχρι και σήμερα προσωπικό της καταφύγιο.
Με όπλο το χαρτί και το μελάνι μετουσιώνει τα συναισθήματα σε λέξεις, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως δε θα μπορούσε να επιβιώσει χωρίς εκείνα.
Αθεράπευτα ρομαντική, ονειρεύεται ακραία, λατρεύει τη Θάλασσα, την Άνοιξη και τα ταξίδια.
Μέσα από τα ποιήματά της προσφέρει τη δική της εκδοχή για τη ζωή και τον έρωτα, την οποία μοιράζεται με το κοινό στις σελίδες της στα social media.
Ελπίζει στον άνθρωπο, στην τρυφερότητα, ενώ πιστεύει πως η αγάπη και η τέχνη μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο.
Το βιβλίο «Πληγώνοντας τη σιωπή» αποτελεί την πρώτη της ποιητική συλλογή.

Δείτε το βιβλίο —> Αθιβολές, πληγώνοντας τη σιωπή

Κατερίνα Μιχελάκη

Η Κατερίνα Μιχελάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κρήτη. Αποφοίτησε από...

Dioudi

Μαρία Π. Διούδη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Μαρία Π. Διούδη γεννήθηκε στα Τρίκαλα Ημαθίας το 1961. Είναι αριστούχος απόφοιτος τόσο της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ηρακλείου, όσο και του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και εξειδικεύτηκε στην Οργάνωση Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων, καθώς ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στον κλάδο αυτό στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.
Υπηρέτησε την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση για τριάντα εννέα συναπτά έτη από διάφορες θέσεις ως δασκάλα σε 1/θέσια, 2/θέσια, 3/θέσια και πολυθέσια σχολεία, ως διοικητική υπάλληλος στη Δ/νση Π/θμιας Εκπ/σης Μαγνησίας, ως Τακτικό Μέλος του ΠΥΣΠΕ Μαγνησίας, ως αναπληρώτρια Προϊσταμένη του 2ου Γραφείου Π.Ε. Ν. Μαγνησίας, ως Τακτικό μέλος στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Αισωνίας, εκτελώντας και χρέη γραμματέα, ως Τακτικό Μέλος στη Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Βόλου, ως γραμματέας και ταμίας της Σχολικής Επιτροπής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αισωνίας-Σέσκλου, ως Τακτικό μέλος στη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Βόλου, ως διαχειρίστρια του Συμβουλίου Σχολικής Κοινότητας του 9ου Δ.Σ. Βόλου, ως Μέλος και πρόεδρος της Ελεγκτικής Επιτροπής του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Μαγνησίας, ως Πρόεδρος Εφορευτικής Επιτροπής εκλογών των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, ως μέλος του Τοπικού Παραρτήματος της ΠΕΕΚΠΕ Ν. Μαγνησίας, αλλά και ως Διευθύντρια στα 3ο Δημοτικό Σχολείο Αισωνίας – Σέσκλου & 9ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου για είκοσι τρία συνεχή έτη. Εκτός των παραπάνω υπηρεσιών που έχει προσφέρει στον χώρο της ελληνικής εκπαίδευσης, η ίδια πιστεύει και ενστερνίζεται τη «δια βίου μάθηση» λαμβάνοντας πλήθος άλλων επιμορφώσεων σε θέματα διοίκησης, διδακτικής, πληροφορικής και παιδαγωγικής, ενώ παράλληλα έχει συμμετάσχει σε διεθνή συνέδρια ως εισηγήτρια.
Είναι παντρεμένη με τον εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής Καρανάσιο Χρήστο και μητέρα δυο αγοριών, απόφοιτων υψηλόβαθμων πανεπιστημιακών σχολών της χώρας.

Δείτε το βιβλίο Ο ρόλος του Διευθυντή στη δημιουργία θετικού κλίματος και αποτελεσματικότητας της σχολικής μονάδας

Μαρία Π. Διούδη

Η Μαρία Π. Διούδη γεννήθηκε στα Τρίκαλα Ημαθίας το 1961....

Άννα Αγγελάκη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Άννα Αγγελάκη είναι συνιδιοκτήτρια εταιρείας κατασκευής και υποστήριξης ιστοσελίδων που έχει βραβευτεί στον 1ο Διαγωνισμός Καινοτομίας στην χρήση τεχνολογιών διαδικτύου αλλά και επί δυο συνεχόμενα έτη ( 2021 και 2022) η εταιρεία της έχει αναδειχθεί στις κορυφαίες εταιρείες του χώρου βάσει της προτίμησης των χρηστών. Είναι διδάσκουσα από το 2020 στο elearning του Πανεπιστημίου Αιγαίου στα τμήματα web designer / developer και cyber security και ιδρυτικό μέλος του Εργαστηρίου ΤΠΕ Ήρων

Δείτε τα βιβλία:

ΟpenCart

Πώς να είστε στην πρώτη σελίδα του Google

Ανάπτυξη ιστοσελίδων με WordPress

Ανάπτυξη ιστοσελίδων με WordPress 5 – Εισαγωγή στον Gutenberg

GDPR: Εξεταστέα ύλη για Data Protection Officer

Εισαγωγή στην κυβερνοασφάλεια

Άννα Αγγελάκη

Η Άννα Αγγελάκη είναι συνιδιοκτήτρια εταιρείας κατασκευής και υποστήριξης ιστοσελίδων...

Giannikou

Ελισάβετ Γιαννίκου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Ελισάβετ Γιαννίκου, είναι 47 ετών και ζει στη Θεσσαλονίκη. Είναι πα-ντρεμένη και έχει τρεις κόρες. Είναι απόφοιτος Λυκείου, μιλά αγγλι-κά, γαλλικά, ιταλικά και μαθαίνει σουηδικά.

Παράλληλα έχει επιμορφωθεί στο Εθνικό-Καποδιστριακό Πανεπιστή-μιο στην οικονομική και στη θετική ψυχολογία και στην αυτοβελτίωση. Είναι πιστοποιημένη life coacher κι έχει τον δεύτερο βαθμό της ενεργειακής θεραπείας Reiki. Έχει μελετήσει για πολλά χρόνια φιλοσοφία, ψυχολογία και τη θεωρία του Νόμου της Έλξης.

Τα τελευταία χρόνια οργανώνει σεμινάρια θετικής σκέψης κι έδωσε ομιλίες πάνω στο θέμα.

Δείτε το βιβλίο: Ό,τι πούμε θα χρησιμοποιηθεί υπέρ μας

Ελισάβετ Γιαννίκου

Η Ελισάβετ Γιαννίκου, είναι 47 ετών και ζει στη Θεσσαλονίκη....

Arxitektonidou-1

Κυριακή Αρχιτεκτονίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Κυριακή Αρχιτεκτονίδου σπούδασε Φιλοσοφία και Παιδαγωγική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Έχει διδάξει σε φροντιστήρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ ταυτόχρονα ασχολήθηκε με τη λογοτεχνία και τη συγγραφή ποιημάτων και διηγημάτων. Ποίημά της με τίτλο «Η Δίκη» έχει δημοσιευτεί στο λογοτεχνικό περιοδικό «Μουσών Μέλαθρον», ενώ για το ποίημά της «Απανταχού Ελληνισμός» το οποίο περιλαμβάνεται στην Ανθολογία Ζ΄ Παγκόσμιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Αμφικτιονίας Ελληνισμού έχει λάβει Τιμής Ένεκεν και Έπαινο.

Παράλληλα διηγήματά της με τίτλο «Ο μικρός κυρ Χαράλαμπος» και «Η Δικαίωση» έχουν εκδοθεί στην «Ανθολογία πεζού λόγου» του συλλόγου Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος, ο οποίος μάλιστα της έχει απονείμει Τιμής Ένεκεν για τη συμμετοχή της στον 150 Διαγωνισμό Ποίησης, Διηγήματος, Δοκιμίου. Αργότερα έγινε και μέλος του Συλλόγου, όπου και παραμένει ως τώρα. Πέραν των παραπάνω έχει συμμετάσχει και ως ομιλήτρια στην επιστημονική διημερίδα νέων με θέμα: «Ο κόσμος μας στη θεωρία του χρόνου», αναπτύσσοντας το θέμα περί των δικαιωμάτων των ανήλικων παιδιών.

Δείτε το βιβλίο: Ο καθηγητής

Κυριακή Αρχιτεκτονίδου

Η Κυριακή Αρχιτεκτονίδου σπούδασε Φιλοσοφία και Παιδαγωγική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο...

Iordanidou

Μαρία Ιορδανίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκα και ζω στη Θεσσαλονίκη μαζί με την οικογένειά μου, τη μεγάλη μου αγάπη.  Από μικρή ασχολούμαι με το χορό, τη μουσική και το θέατρο. Το όνειρό μου πάντα ήταν να γίνω δασκάλα. Όταν μεγάλωσα, σπούδασα Παιδαγωγική και από τότε ζω το όνειρό μου.

Επειδή μου άρεσε πάντα να ακούω τους ανθρώπους που μιλούσαν ξένες γλώσσες, έμαθα αγγλικά και γαλλικά για να τους καταλαβαίνω.Συνέχισα τις σπουδές μου σε ένα Μεγάλο Σχολείο που λέγεται “Διδασκαλείο” και μετά συνέχισα σε ένα ακόμα πιο Μεγάλο Τμήμα που λέγεται “Μεταπτυχιακές Σπουδές στην Ψυχική Υγεία”. Τρελαίνομαι να φτιάχνουμε ομάδες με τους δασκάλους και να παίζουμε μεταξύ μας  σαν να είμαστε παιδιά. Γι’ αυτό και θα διαβάσετε σίγουρα κάπου ότι η Μαρία Ιορδανίδου είναι “Εμψυχώτρια σε Βιωματικά Σεμινάρια Εκπαιδευτικών”.

Συμμετέχω  στις δράσεις της Κοινωνικής Οργάνωσης Υποστήριξης Νέων «ΑΡΣΙΣ»,  και έκανα τη δασκάλα της ελληνικής γλώσσας σε μετανάστες, στο σχολείο «Οδυσσέας».

Έγραψα άρθρα σε παιδαγωγικά περιοδικά και τώρα γράφω έργα για σχολικές παραστάσεις. Τον τελευταίο καιρό είμαι Διευθύντρια σ’ ένα μεγάλο σχολείο και μου αρέσει πολύ να ακούω τις καθημερινές ιστορίες των παιδιών. Εμπνέομαι από τις συζητήσεις μαζί τους, από τις δικές μου αναμνήσεις και τα όνειρά μου που τις περισσότερες φορές είναι χρωματιστά. Έχω γράψει τα παραμύθια: “Εγώ είμαι αρχηγός”,  Ποντικοσερφαρίσματα», “Δόντι παίρνω, δόντι αφήνω” με την αγαπημένη μου Στέλλα από τις Εκδόσεις Διάπλους  και το παραμύθι “Η Μάγισσα Μουρ Μουρ και το Πλατύ Παπούτσι” με την αγαπημένη μου Άννα από τις εκδόσεις Φυλάτος που μιλάει για τους αλλιώτικους από εμάς “άλλους”.

Δείτε το βιβλίο: Η μάγισσα Μουρ Μουρ και το πλατύ παπούτσι

Μαρία Ιορδανίδου

Γεννήθηκα και ζω στη Θεσσαλονίκη μαζί με την οικογένειά μου,...

Kyriazidou

Χριστίνα Κυριαζίδη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Χριστίνα Κυριαζίδη είναι ηθοποιός, μουσικός, συγγραφέας και ραδιοφωνικός παραγωγός με έδρα το Βερολίνο.

Σπούδασε υποκριτική στην Ελλάδα και θεατρική συγγραφή στο Ηνωμένο Βασίλειο (University of Exeter). Έχει εργαστεί ως ηθοποιός και δραματουργός, σε Ελλάδα, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Δανία, Πολωνία, Ιρλανδία, Αργεντινή και Βραζιλία. Είναι επίσης ακορντεονίστρια, συνθέτρια και τραγουδοποιός.

Συνεργάστηκε με την ομάδα Odin Teatret του Eugenio Barba στις παραγωγές “UR-HAMLET” (Ιταλία, Δανία, Πολωνία, 2006-2009) και “The Marriage of Medea” (Δανία, 2008)

Το 2010, ίδρυσε στο Βερολίνο τη θεατρική ομάδα Marinaio Teatro και έναν χρόνο αργότερα, το διεθνές θεατρικό φεστιβάλ KNOTS: Exchange Meeting of Theatre Groups με εκδόσεις μέχρι στιγμής σε Βερολίνο, Μπουένος Άιρες, Λα Παζ και Σάο Πάολο.

Έχει εργαστεί ως εκπαιδευτής θεάτρου για εφήβους σε Γερμανία, Αργεντινή και Βραζιλία και το 2013 ίδρυσε στο Βερολίνο, το L A B [Laboratory Actors Berlin], μια πλατφόρμα εκπαίδευσης, έρευνας και δημιουργίας για νέους ηθοποιούς.

Ως θεατρικός συγγραφέας, απονεμήθηκε από την Ένωση Ελλήνων Συγγραφέων για το έργο της “Φθινοπωρινή Συνάντηση” (2002), ενώ το έργο της “FOREST UNDER THE SEA” (2013) επιχορηγήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού της Βραζιλίας το 2015 και περιόδευσε στη Βραζιλία το 2016, μέσω του βραβείου «FUNARTE». Το έργο της “The Mutes” επιλέχθηκε ως ένα από τα 4 ευρωπαϊκά έργα με θέμα την Ευρωπαϊκή Κρίση, για το “PIIGS Festival 2016 – Dramaturgia Sobre la Crisi” και δημοσιεύθηκε στα Καταλανικά από το παραπάνω φεστιβάλ. Τα θεατρικά της έργα έχουν παρουσιαστεί μέχρι στιγμής, σε Ελλάδα, Γερμανία, Βραζιλία και Ισπανία.

Με το project της «STORY FOR FOOD», συλλέγει ανώνυμες ιστορίες σε 14 γλώσσες στη πόλη του Βερολίνου και παράγει μια μηνιαία ραδιοφωνική εκπομπή στο σταθμό Berlin Brandenburg Freies Radios και το podcast Stories in Berlin.

Δείτε το βιβλίο: Cinnamon kisses

Χριστίνα Κυριαζίδη

Η Χριστίνα Κυριαζίδη είναι ηθοποιός, μουσικός, συγγραφέας και ραδιοφωνικός παραγωγός...

Στέλλα Πουλή

Κατηγορία: Εικονογράφος, Συγγραφέας

H Στέλλα Πουλή μεγάλωσε στην Ιεράπετρα Λασιθίου και σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Όταν ήρθε η ώρα της ειδικότητας, ως γνήσια κρητικιά επέλεξε να ασκηθεί στην Ακτινοδιαγνωστική στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Το αγροτικό της χάλασε τα σχέδια… Πλέον συνεχίζει την ειδικότητα στην Αθήνα με τον αγαπημένο της σύζυγο και τον μικρό τους γιο.
Το σχέδιο και η ζωγραφική ήταν πάντα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής της από μικρή ηλικία.

Δείτε το βιβλίο: Μια ακτινολόγος στο ιατρείο

Στέλλα Πουλή

H Στέλλα Πουλή μεγάλωσε στην Ιεράπετρα Λασιθίου και σπούδασε ιατρική...