Οι συγγραφείς και συντελεστές των βιβλίων μας


Giannis Stefanakis

Γιάννης Στεφανάκης

Κατηγορία: Συγγραφέας

O Γιάννης Στεφανάκης έχει την καταγωγή του από τον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης. Είναι απόφοιτος της σχολής των Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (1987), με μεταπτυχιακές σπουδές σε Εμπόριο και Οικονομικά (Trade and Finance).
Με το φαινόμενο του θερμοκηπίου ασχολείται εδώ και είκοσι σχεδόν χρόνια, από τότε που τα πρώτα σημάδια της κλιματικής αλλαγής έγιναν εμφανή, με πλούσια αρθρογραφία σε τύπο και έντυπα.

Δείτε το βιβλίο: Πλανήτης Γη – Διοξείδιο του άνθρακα 414.23

Γιάννης Στεφανάκης

O Γιάννης Στεφανάκης έχει την καταγωγή του από τον Άγιο...

Κωστούλα Παρασκευοπούλου

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Κωστούλα Παρασκευοπούλου γεννήθηκε και ζει στην Ξάνθη. Είναι κόρη προσφύγων με καταγωγή από Λεβήσι και Μάκρη, Σμύρνη και Πόντο.
Τα τελευταία δέκα χρόνια ασχολείται με την τέχνη και έχει πάρει μέρος σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις. Η θεματολογία των έργων της εμπνέεται από τις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης και αποτυπώνει ιδέες και συμβολισμούς ατομικής και συλλογικής μνήμης.

Δείτε το βιβλίο: Το χωριό που περιμένει – Ανάμεσα στη Σιωπή και την Ελπίδα – Παραμύθι για τη Μικρασία Β’ Έκδοση

Κωστούλα Παρασκευοπούλου

Η Κωστούλα Παρασκευοπούλου γεννήθηκε και ζει στην Ξάνθη. Είναι κόρη...

Katsonis

Λουκάς Κατσώνης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Λουκάς Κατσώνης γεννήθηκε το 1979 στη Θεσσαλονίκη όπου και ζει μέχρι και σήμερα με την οικογένεια του. Λάτρης της μουσικής, των ταξιδιών, της λογοτεχνίας και του κινηματογράφου πάντα αναζητά διαφορετικούς και εναλλακτικούς τρόπους έκφρασης. Η δημιουργία ιστοριών είναι η μεγάλη του αγάπη. Αντλεί την έμπνευση του από τα ταξίδια του και από την έντονη καθημερινότητα που βιώνει ως επιτυχημένο στέλεχος επιχειρήσεων. Σπούδασε Οικονομικά με μεταπτυχιακές σπουδές στην Διοίκηση Επιχειρήσεων. Εργάστηκε για αρκετά χρόνια στον τραπεζικό κλάδο και στην συνέχεια ως διευθυντής πωλήσεων και εκπαιδευτής πωλήσεων στον ιδιωτικό τομέα. Παράλληλα έχει διδάξει Διοίκηση Επιχειρήσεων σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά τμήματα ενώ έχει κάνει με εξαιρετική επιτυχία κύκλο παρουσιάσεων σχετικά με την αυτογνωσία και το δρόμο της επιτυχίας σε φοιτητές.

Δείτε το βιβλίο: Ψημένο κάστανο

Λουκάς Κατσώνης

Ο Λουκάς Κατσώνης γεννήθηκε το 1979 στη Θεσσαλονίκη όπου και...

Νικήτας Γκάρετς

Κατηγορία: Εικονογράφος

Ο Νικήτας Γκάρετς είναι ζωγράφος και εικονογράφος παιδικών βιβλίων από την Ουκρανία. Δουλεύει με το δικό του ανάλαφρο και ονειρικό ύφος, για τα πιο συναρπαστικά βιβλία. Στόχος του είναι να ζωντανεύει την ιστορία του συγγραφέα μέσα από το πρίσμα της δικής του καλλιτεχνικής αντίληψης, δείχνοντας μέσα από τις ζωγραφιές του τον αυθορμητισμό και την απλότητα των παιδιών.

Νικήτας Γκάρετς

Ο Νικήτας Γκάρετς είναι ζωγράφος και εικονογράφος παιδικών βιβλίων από...

Μαρία Βουλγαρίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Μαρία Βουλγαρίδου έχει σπουδάσει Κοινωνική Λειτουργός στο Τ.Ε.Ι. Ηρακλείου Κρήτης και στο Παιδαγωγικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει ολοκληρώσει τετραετή μετεκπαίδευση στη Συστημική Θεραπεία Οικογένειας  στο πρόγραμμα του Ε.Π.Ι.Ψ.Υ. και στο Ιατρείο Οικογένειας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και έχει Διδακτορική διατριβή στο γνωστικό αντικείμενο της Ψυχολογίας από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Έχει δημοσιεύσεις σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά και παρουσιάσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια.
Έχει εργαστεί ως Κοινωνική λειτουργός  επί 11 έτη  στο Ελληνικό Συμβούλιο για τους  Πρόσφυγες και από το 2000, εργάζεται ως εκπαιδευτικός στην Πρωτοβάθμια δημόσια εκπαίδευση. Παράλληλα έχει εργαστεί σε διάφορα προγράμματα Συμβουλευτικής Οικογένειας – Ζεύγους για περισσότερο από 15 έτη.
Σήμερα εργάζεται ως εκπαιδευτικός σε Διαπολιτισμικό Σχολείο και παράλληλα ως Συνεργάτης στη Σχολή Κοινωνικής Εργασίας του Α.Τ.Ε.Ι. Αθήνας.
Οι “Μικρο-φιλο-σοφίες” είναι η πρώτη εκδοτική της προσπάθεια.

Δείτε τα βιβλία:

Μικρο-φιλο-σοφίες

Η σφήκα η Αλόνα

Η Λούλα η λιβελούλα και οι φίλες της

Μαρία Βουλγαρίδου

Η Μαρία Βουλγαρίδου έχει σπουδάσει Κοινωνική Λειτουργός στο Τ.Ε.Ι. Ηρακλείου Κρήτης...

Σοφία Καλαντζή

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Σοφία Καλαντζή ασχολείται με την αυτογνωσία και την αυτοβελτίωση τα τελευταία 25 χρόνια.

Είναι Δημοσιογράφος και Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης

Έχει ασχοληθεί με αρκετές εναλλακτικές μεθόδους θεραπείας, όπως: Ενεργειακή Διατροφολογία, Ρεφλεξολογία, Ηλεκτροβελονισμός, Κρυσταλλοθεραπεία, Ρέικι Μάστερ ΙΙΙ βαθμού κατανοώντας πως το σώμα αποθηκεύει πληροφορίες και πως οι σκέψεις και ο ψυχισμός αποτυπώνονται στο σώμα.

Έχει πραγματοποιήσει μία σειρά ομιλιών σε όλη την Ελλάδα με τίτλο «Φυσικές Μέθοδοι Αυτοβελτίωσης». Σήμερα πραγματοποιεί μία σειρά σεμιναρίων για το πώς ο άνθρωπος μπορεί να ενεργοποιήσει την εσωτερική του δύναμη.

Έχει εξειδικευτεί στη σχέση της διατροφής με την αυτογνωσία και στην ανάπτυξη και κατανόηση του Εσωτερικού μας Χώρου.

Η Σοφία Καλαντζή έχει σπουδάσει Cinematherapy και έχει σκηνοθετήσει αρκετές ταινίες μικρού μήκους Αυτογνωσιακού και Αφυπνιστικού περιεχομένου. Έχει πραγματοποιήσει ατομική έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Touch» και το νόημα της ουσιαστικής επαφής με τον εαυτό μας.

Μπορείτε να δείτε βίντεο και ντοκιμαντέρ στο κανάλι στο Youtube To ΑΠΛΟ Απλώνεται (bit.ly/2H8jWh2)

Το βιβλίο «ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑ ΣΕ ΚΑΡΔΙΑ» βγήκε στο Top 10 στον διαγωνισμό public 2017.

Η ταινία μικρού μήκους animation που είναι εμπνευσμένη από το βιβλίο της, την οποία και σκηνοθέτησε, έλαβε το 3ο βραβείο στο 13ο Φεστιβάλ AnimaFest 2018 στην Αθήνα.

Στόχος αυτού του βιβλίου είναι η επαφή με τον εσωτερικό μας χώρο και η ενεργοποίηση της Εσωτερικής μας Φωνής.

Ένα μόνο.

Άμα αντέχεις κράτα ότι αξίζει!

Δείτε το βιβλίο: Από καρδιά σε καρδιά

Σοφία Καλαντζή

Η Σοφία Καλαντζή ασχολείται με την αυτογνωσία και την αυτοβελτίωση...

Iordanidou

Μαρία Ιορδανίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκα και ζω στη Θεσσαλονίκη μαζί με την οικογένειά μου, τη μεγάλη μου αγάπη.  Από μικρή ασχολούμαι με το χορό, τη μουσική και το θέατρο. Το όνειρό μου πάντα ήταν να γίνω δασκάλα. Όταν μεγάλωσα, σπούδασα Παιδαγωγική και από τότε ζω το όνειρό μου.

Επειδή μου άρεσε πάντα να ακούω τους ανθρώπους που μιλούσαν ξένες γλώσσες, έμαθα αγγλικά και γαλλικά για να τους καταλαβαίνω.Συνέχισα τις σπουδές μου σε ένα Μεγάλο Σχολείο που λέγεται “Διδασκαλείο” και μετά συνέχισα σε ένα ακόμα πιο Μεγάλο Τμήμα που λέγεται “Μεταπτυχιακές Σπουδές στην Ψυχική Υγεία”. Τρελαίνομαι να φτιάχνουμε ομάδες με τους δασκάλους και να παίζουμε μεταξύ μας  σαν να είμαστε παιδιά. Γι’ αυτό και θα διαβάσετε σίγουρα κάπου ότι η Μαρία Ιορδανίδου είναι “Εμψυχώτρια σε Βιωματικά Σεμινάρια Εκπαιδευτικών”.

Συμμετέχω  στις δράσεις της Κοινωνικής Οργάνωσης Υποστήριξης Νέων «ΑΡΣΙΣ»,  και έκανα τη δασκάλα της ελληνικής γλώσσας σε μετανάστες, στο σχολείο «Οδυσσέας».

Έγραψα άρθρα σε παιδαγωγικά περιοδικά και τώρα γράφω έργα για σχολικές παραστάσεις. Τον τελευταίο καιρό είμαι Διευθύντρια σ’ ένα μεγάλο σχολείο και μου αρέσει πολύ να ακούω τις καθημερινές ιστορίες των παιδιών. Εμπνέομαι από τις συζητήσεις μαζί τους, από τις δικές μου αναμνήσεις και τα όνειρά μου που τις περισσότερες φορές είναι χρωματιστά. Έχω γράψει τα παραμύθια: “Εγώ είμαι αρχηγός”,  Ποντικοσερφαρίσματα», “Δόντι παίρνω, δόντι αφήνω” με την αγαπημένη μου Στέλλα από τις Εκδόσεις Διάπλους  και το παραμύθι “Η Μάγισσα Μουρ Μουρ και το Πλατύ Παπούτσι” με την αγαπημένη μου Άννα από τις εκδόσεις Φυλάτος που μιλάει για τους αλλιώτικους από εμάς “άλλους”.

Δείτε το βιβλίο: Η μάγισσα Μουρ Μουρ και το πλατύ παπούτσι

Μαρία Ιορδανίδου

Γεννήθηκα και ζω στη Θεσσαλονίκη μαζί με την οικογένειά μου,...

Dionysiou

Νεοκλής Διονυσίου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο συγγραφέας Νεοκλής Διονυσίου γεννήθηκε στις 20 Οκτωβρίου του 1990 στην Κύπρο και συγκεκριμένα στην επαρχία Πάφου. Η καταγωγή του είναι από το χωρίο Πωμός το οποίο υπεραγαπά. Είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης. Αποφοίτησε από το Δ.Π.Θ τον Ιούλιο του 2014. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία. Έκανε την είσοδο του στον χώρο της συγγραφής και της λογοτεχνίας το 2017 με το βιβλίο αυτοβελτίωσης «Ο εκατομμυριούχος των 30 σελίδων». Κατά την διάρκεια ενός χρόνου το βιβλίο αυτό μεταφράστηκε στην αγγλική γλώσσα και κυκλοφόρησε με επιτυχία σε Ελλάδα, Κύπρο, Ευρώπη και Αμερική. Κορυφαία στιγμή του συγγραφέα ήταν όταν ο Robin Sharma, συγγραφέας οκτώ παγκόσμιων best sellers, αφού διάβασε το βιβλίο συνεχάρηκε δημόσια τον συγγραφέα λέγοντάς του ένα μεγάλο μπράβο γι’ αυτό το επίτευγμα. Ο Νεοκλής έχει ως στάση ζωής να μην εγκαταλείπει ποτέ κάτι που έχει κερδίσει τον σεβασμό και εξάψει το πάθος του να το υπερασπιστεί. Χαρακτηριστική ήταν και η δημόσια ευχαριστία του προς την αναγνώριση που είχε από τον Robin Sharma, δηλώνοντας ότι το εφικτό είναι ανάλογο της προσπάθειας και προαπαιτεί τόλμη. Συνεχίζει την πορεία του στον χώρο της συγγραφής με την έκδοση ενός δευτέρου βιβλίου αυτοβελτίωσης με τίτλο «Περί Ευδαιμονίας».

Δείτε τα βιβλία:

Ο εκατομμυριούχος των 30 σελίδων

The 30-Pages Millionaire

Περί ευδαιμονίας

Νεοκλής Διονυσίου

Ο συγγραφέας Νεοκλής Διονυσίου γεννήθηκε στις 20 Οκτωβρίου του 1990...

Iliopoulou

Κωνσταντίνα Ηλιοπούλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Κωνσταντίνα Ηλιοπούλου είναι κάτοχος πτυχίου Ελληνικής Γλώσσας και Φιλολογίας,  μεταπτυχιακού και διδακτορικού διπλώματος Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας (Α.Π.Θ.) και μεταδιδακτορικού  διπλώματος στον τομέα της αυθεντικής αξιολόγησης της γλώσσας  (Α.Π.Θ.).

Εργάζεται στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ ως Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό (ΕΔΙΠ)  με αντικείμενο διδασκαλίας τα ελληνικά ως πρώτη και δεύτερη/ξένη γλώσσα. Στο παρελθόν έχει, επίσης, διδάξει σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα στο Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας (ΑΠΘ), ενώ από το 2016 διδάσκει σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Τμήματος Ανθρωπιστικών Σπουδών του πανεπιστημίου Λευκωσίας με αντικείμενο τα ελληνικά ως δεύτερη/ξένης γλώσσα σε μικρά παιδιά.

Είναι επιστημονική συνεργάτης του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας. Τα επιστημονικά και ερευνητικά της ενδιαφέροντα και το αντίστοιχο συγγραφικό της έργο εστιάζονται στη διδασκαλία και αξιολόγηση της ελληνικής ως μητρικής και ως ξένης/δεύτερης, στη διαπολιτισμική εκπαίδευση, στον κριτικό γραμματισμό και στη μέθοδο CLIL.

Δείτε το βιβλίο: 7 βήματα στα ποιήματα

Κωνσταντίνα Ηλιοπούλου

Η Κωνσταντίνα Ηλιοπούλου είναι κάτοχος πτυχίου Ελληνικής Γλώσσας και Φιλολογίας,  μεταπτυχιακού...

Ιωάννης Κουμαλάτσιος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Ιωάννης Κουμαλάτσιος γεννήθηκε το 1996 στη Θεσσαλονίκη και είναι απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με ειδικότητα στην Ιστορία. Εργάζεται ως οδηγός ταξί εδώ και έξι χρόνια στην οικογενειακή επιχείρηση του πατέρα του στη Θεσσαλονίκη, ενώ παράλληλα είναι ποδοσφαιριστής σε ημιεπαγγελματικό επίπεδο, έχοντας αγωνιστεί ανά τα χρόνια σε πληθώρα ομάδων εντός και εκτός Θεσσαλονίκης. Η αγάπη του για την ποίηση και τη συγγραφή ξεκίνησε από την περίοδο της εφηβικής του ηλικίας, καθώς κάποια γεγονότα στάθηκαν η αφορμή για να γνωρίσει μία ιδιαίτερη πλευρά του εαυτού του.

Δείτε το βιβλίο: Το ταξί των σκέψεων

Ιωάννης Κουμαλάτσιος

Ο Ιωάννης Κουμαλάτσιος γεννήθηκε το 1996 στη Θεσσαλονίκη και είναι...

Διογένης Ασκληπιάδης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Διογένης Ασκληπιάδης ζει και δραστηριοποιείται στην Θεσσαλονίκη. Από τα νεανικά του χρόνια βρίσκεται σε μια συνεχή αναζήτηση του ωραίου και του αληθινού.

Στο πλαίσιο αυτής της αναζήτησης μελέτησε – και συνεχίζει να μελετά – κοινωνιολογία και θεολογία σε προπτυχιακό, μεταπτυχιακό επίπεδο και διδακτορικό επίπεδο, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με την ελπίδα να κατανοήσει τον κόσμο που τον περιβάλλει.
Είναι έγγαμος με δύο παιδιά.

Δείτε το βιβλίο: Ασματογραφίες

Διογένης Ασκληπιάδης

Ο Διογένης Ασκληπιάδης ζει και δραστηριοποιείται στην Θεσσαλονίκη. Από τα...

Bagiaki

Θάλεια Βαγιάκη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκε και μεγαλώνει στην Αθήνα από το 1968. Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Καποδιστριακό Αθηνών και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο του Κεντ στην Αγγλία. Έχει ασκήσει μια ευρεία γκάμα επαγγελμάτων ως υπάλληλος σε διάφορες επιχειρήσεις.

Όσο όμως ασχολούνταν αμέριμνη με το αντικείμενο των σπουδών της, στο κεφάλι της μαζεύονταν ιστορίες εντελώς άσχετες με το άθλημα της οικονομίας και διοίκησης.

Ιστορίες παραμυθένιες, πολύχρωμες, εξωτικές∙ ιστορίες για αγρίους και όχι για executives. Κάποια στιγμή οι ιστορίες παρα-στριμώχτηκαν εκεί μέσα, συνωστίστηκαν και απαίτησαν με θόρυβο να βγουν. Ήταν να μην τους ανοίξει την πόρτα….

Δείτε το βιβλίο: Ο Χάρης θα πετάξει

Θάλεια Βαγιάκη

Γεννήθηκε και μεγαλώνει στην Αθήνα από το 1968. Σπούδασε Οικονομικές...

Giannis Papageorgiou

Γιάννης Παπαγεωργίου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Γιάννης Παπαγεωργίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.

Είναι απόφοιτος του τμήματος τεχνολόγων ηλεκτρολόγων μηχανικών του ΤΕΙ Πειραιά, κάτοχος διπλώματος Master σε θέματα ενεργειακών συστημάτων και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και υποψήφιος στο ίδιο Πανεπιστήμιο για την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής με θέμα τη διαχείριση κινδύνων στον αγροτικό τομέα με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών.

Ζει και εργάζεται στην Αθήνα στον χώρο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης. Κατά το παρελθόν και παράλληλα με τις βασικές επαγγελματικές του ενασχολήσεις, είχε αρθρογραφήσει στο περιοδικό Περισκόπιο της Επιστήμης πάνω σε θέματα, ενέργειας, περιβάλλοντος και σύγχρονων τεχνολογιών.

Το μυθιστόρημα με τίτλο Μορφή Αδάμαστη, Εικόνα έμπνευσης αποτελεί το πρώτο λογοτεχνικό του έργο.

Δείτε το βιβλίο: Μορφή αδάμαστη, εικόνα έμπνευσης

Γιάννης Παπαγεωργίου

Ο Γιάννης Παπαγεωργίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος...

Karampetsou

Εριέττα Καραμπέτσου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Είμαι η Εριέττα και είμαι:

•Διπλωματούχος εκπαιδεύτρια σκύλων

•Απόφοιτη Victoria Stilwell academy

•Μέλος του Πανελ. Συλλόγου εκπαιδευτών
Ελλάδος ΠΑΣΕΚΣ

•Premium μέλος του APDT

•Μέλος της Διεθνούς ένωσης επαγγελματιών εκπαιδευτών

Το πρώτο μου βιβλίο κυκλοφόρησε!

“Η ΤΕΧΝΗ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΣΚΥΛΟ ΜΟΥ – Το εγχειρίδιο που ο σκύλος σου θα ήθελε να έχεις διαβάσει”

Ασκώ νόμιμα το επάγγελμα της εκπαιδεύτριας κατοικιδίων ζώων και λατρεύω τη δουλειά μου!

Έχω πιστοποίηση Ά βοηθειών απο το British College of Canine Studies, γιατί θεωρώ πως εμείς οι επαγγελματίες οφείλουμαι να είμαστε έτοιμοι για ό,τι έκτακτο συμβεί στους μαθητές μας.

Εχω μετεκπαιδευτεί στην ακαδημία της VICTORIA STILWELL στην Αγγλία όχι μόνο στην εκπαίδευση αλλά στην συμπεριφορά και την ψυχολογία του σύγχρονου κατοικίδιου σκύλου.

Ειδικότητα μου είναι η προβληματική συμπεριφορά και εκπαίδευση μέσω της γνωσιακής επιστήμης.
Για μένα η γνωσιακή επιστήμη είναι το επόμενο βήμα στην θετική εκπαίδευση και είμαι χαρούμενη που το έφερα και στη χώρα μας.

Παραδίδω δωρεάν μαθήματα σε αδέσποτους σκύλους.

Αγαπάω τους μαθητές μου και εκείνοι εμένα!!!

Πέρα από τη βασική ολοκληρωμένη εκπαίδευση, οι μαθητές μου μαθαίνουν καινούργια παιχνίδια, τρικ, αναγνώριση αντικειμένων.
Απολαμβάνουν βόλτες εκτόνωσης στο βουνό και ασκήσεις πνευματικής εκτόνωσης κ γνωσιακής λειτουργίας.

Έλα να ανακαλύψουμε μαζί τις δεξιότητες του δικού σου σκύλου και να τον βοηθήσουμε να επικοινωνήσει και να είναι ευτυχισμένος κ ήρεμος. Γίνε ο κηδεμόνας που του αξίζει!

Dogfully yours,

ERiETTA KARAMPETSOU
Διπλωματούχος εκπαιδεύτρια σκύλων
Σύμβουλος ψυχολογίας, συμπεριφοράς
& ευζωίας του σύγχρονου κατοικίδιου σκύλου

(+30) 6977806432
erietta@dogfully.gr

Δείτε το βιβλίο: Η τέχνη του να επικοινωνώ με τον σκύλο μου

Εριέττα Καραμπέτσου

Είμαι η Εριέττα και είμαι: •Διπλωματούχος εκπαιδεύτρια σκύλων •Απόφοιτη Victoria...

Μαρία Χριστίνα Γκόλνα

Μαρία Χριστίνα Γκόλνα

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Μαρία Χριστίνα Γκόλνα, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, το 1976, και ζει στην Αθήνα.

Σπούδασε σχεδιασμό αρχιτεκτονικής εσωτερικών χώρων στη Φλωρεντία, και εργάζεται ως ελεύθερη επαγγελματίας στον χώρο της διαμόρφωσης ιδιωτικών κατοικιών από το 2000.

Είναι πτυχιούχος του διεπιστημονικού προγράμματος «Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό», και μεταπτυχιακού τίτλου στη «Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων» με θέμα διπλωματικής εργασίας: «Μουσειακή εμπειρία για άτομα με προβλήματα όρασης. Αποκλεισμός ή ενσωμάτωση; Διαπιστώσεις –προσεγγίσεις – προοπτικές από την ελληνική και διεθνή μουσειακή κοινότητα».

Έζησε στη Φλωρεντία και αργότερα στο Βερολίνο.

Έχει υπάρξει μαραθωνοδρόμος.

Μιλάει, διαβάζει και γράφει στα Αγγλικά, τα Ιταλικά και τα Γαλλικά.

Δείτε τα βιβλία: Γύρισέ με, στην Παρασκευή

  Η Ηλέκτρα και η Ιφιγένεια ταλαιπωρούνται ακόμη

Μαρία Χριστίνα Γκόλνα

Η Μαρία Χριστίνα Γκόλνα, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, το 1976, και...

Anneta Kaskoura

Αννέτα Κασκούρα

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Αννέτα Κασκούρα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Το 2011 ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών και το 2015 εισήχθη μέσω Πανελλαδικών εξετάσεων στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών, όπου και σπούδασε στο Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας.

Η αγάπη και ο ενθουσιασμός της για την αγγλική γλώσσα φάνηκαν από τότε που άρχισε να μαθαίνει τις πρώτες της λέξεις στα Αγγλικά. Παρόλο που οι γονείς της δε μιλούν καθόλου τη γλώσσα, φρόντισαν να ξεκινήσει η ίδια την εκμάθησή της από μικρή ηλικία. Μεγαλώνοντας συνειδητοποίησε ότι η γραμματική της Αγγλικής ήταν πολύ ξεκάθαρη και σαφής στο μυαλό της και έτσι ένιωθε πως είχε την ικανότητα να εξηγεί με απλά λόγια σε κάποιον για ποιον λόγο μια φράση είναι σωστή ή λανθασμένη. Αυτή η ικανότητα ήταν που την ώθησε και στη διδασκαλία των Αγγλικών, καθώς πίστευε ότι μπορούσε με έναν άμεσο και ευχάριστο τρόπο, όχι μόνο να εξηγεί κάτι περίπλοκο, αλλά και να κάνει τον μαθητή να αγαπήσει μια γλώσσα με όμορφους ήχους, λέξεις, παροιμίες ακόμα και κανόνες. Τόσο έντονη ήταν η αγάπη της γι’ αυτό που ακόμα και οι κανόνες της αγγλικής γραμματικής και σύνταξης της φαίνονταν όμορφοι.

Σήμερα, δέκα χρόνια μετά την παράδοση του πρώτου της μαθήματος, εξακολουθεί να πιστεύει πως η εκτίμησή της ήταν σωστή. Κατά τη διάρκεια αυτών των δέκα ετών και ως κάτοχος TESOL, έχει διδάξει Αγγλικά σε μαθητές όλων των ηλικιών και επιπέδων. Έχει προετοιμάσει υποψηφίους για εξετάσεις γλωσσομάθειας, ενώ ειδικεύεται και στη διδασκαλία Business English.

Εξαιρετικά σημαντική απόφαση για εκείνη ήταν να ξεκινήσει τη συνεργασία της μ΄ έναν από τους μεγαλύτερους εκπαιδευτικούς οργανισμούς της Ρωσίας το 2016. Από τότε, ως καθηγήτρια native – level, διδάσκει Αγγλικά σε μαθητές των οποίων η μητρική γλώσσα είναι η Ρωσική σε ένα μονογλωσσικό περιβάλλον, όπου το μάθημα μπορεί να γίνει μόνο στα Αγγλικά.

Λατρεύει τη δουλειά της και την αίσθηση ικανοποίησης που νιώθει κάθε φορά που κάποιος μαθητής της πετυχαίνει έναν στόχο του και καταφέρνει να βελτιώσει τη ζωή του, με τη δική της μικρή ή μεγάλη συμβολή.

Δείτε τα βιβλία:

Ο προσωπικός σου καθηγητής αγγλικών

Ο προσωπικός καθηγητής αγγλικών – Workbook

Αννέτα Κασκούρα

Η Αννέτα Κασκούρα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Το 2011...

Asimakopoulos

Ανδρέας Ασημακόπουλος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Ανδρέας Ασημακόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος ηλεκτρολόγων μηχανικών και μηχανικών υπολογιστών του ΑΠΘ, με master στη μουσική τεχνολογία (MSc) από το πανεπιστήμιο του York. Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στην Θεσσαλονίκη ως μουσικός παραγωγός και καθηγητής μουσικής τεχνολογίας. Στο κοινό είναι περισσότερο γνωστός ως μουσικός μέσω της δουλειάς του με το συγκρότημα ΜΑΥΡΗ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ, στο οποίο είναι συνθέτης, στιχουργός, κιθαρίστας και τραγουδιστής. Το εν λόγω συγκρότημα έχει κυκλοφορήσει 5 albums μεγάλης διάρκειας, τα οποία έχουν ξεπεράσει συνολικά τα 6000 αντίτυπα.

Δείτε το Βιβλίο: Οι απίστευτες περιπέτειες του κυρίου Μανιτάρη Κάπα

Ανδρέας Ασημακόπουλος

Ο Ανδρέας Ασημακόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος ηλεκτρολόγων μηχανικών και...

Foto-Tsatsou-Nikolouli

Σοφία Τσάτσου – Νικολούλη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Σοφία Τσάτσου-Νικολούλη γεννήθηκε το 1975 στη Θεσσαλονίκη όπου εργάζεται ως δασκάλα σε δημοτικό σχολείο. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές δημιουργικής γραφής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας κι έχει δημοσιεύσει ανακοινώσεις σε συνέδρια και άρθρα σε εκπαιδευτικά περιοδικά για τη δημιουργική γραφή. Το διήγημά της Αποφράδα ημέρα (2018) έλαβε το πέμπτο βραβείο στον λογοτεχνικό διαγωνισμό Ένα βιβλίο για τη Θεσσαλονίκη. Ο Αίμος ταξιδεύει στα Βαλκάνια με μύθους και ποιήματα, που το έχει εμπνευστεί από τις διδακτορικές της σπουδές στο Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, είναι το πρώτο της βιβλίο για παιδιά.

Δείτε το βιβλίο: Ο Αίμος ταξιδεύει στα Βαλκάνια

Σοφία Τσάτσου – Νικολούλη

Η Σοφία Τσάτσου-Νικολούλη γεννήθηκε το 1975 στη Θεσσαλονίκη όπου εργάζεται...

Ιωάννης Γεωργίου Βρανάς

Ιωάννης Γεωργίου Βρανάς

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Ιωάννης Γεωργίου Βρανάς γεννήθηκε στον Πειραιά.
Πτυχιούχος της Θεολογικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος master. Από μαθητής μελετούσε τους αρχαίους Έλληνες συγγραφείς και την ελληνική μυθολογία. Μελέτησε θρησκείες και μύθους διαφόρων λαών.
Έγραψε πολλά άρθρα στον περιοδικό και στον ημερήσιο τύπο σχετικά με την εκπαίδευση, την ιστορία και τη θρησκεία.
Έχει γράψει το ιστορικό μυθιστόρημα – απομνημονεύματα «Στα χιόνια της Κατάρας», καθώς και δύο βιβλία για το Παγκράτιο άθλημα.
Ασχολήθηκε ενεργά με την προσπάθεια αναβίωσης του Παγκρατίου αθλήματος.
Τα περισσότερα των άρθρων του αφορούν την προστασία της ελληνικής ιστορικής πραγματικότητας από διαστρεβλώσεις και φαντασιώσεις που εισέβαλλαν τα τελευταία χρόνια στον ελληνισμό με στόχο τη διάσπαση της ενότητας του ελληνικού έθνους.

Δείτε το βιβλίο: Γιατί; – Στα χρόνια της κατάρας

Ιωάννης Γεωργίου Βρανάς

Ο Ιωάννης Γεωργίου Βρανάς γεννήθηκε στον Πειραιά. Πτυχιούχος της Θεολογικής...

Χαλκίδης Παναγιώτης

Παναγιώτης Χαλκίδης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Παναγιώτης Χαλκίδης είναι το όγδοο παιδί, από τα δέκα, του Γεωργίου Χαλκίδη και της Όλγας Κερασίδη. Γεννήθηκε στις αρχές του 1946 στα Πλατανάκια Σερρών και τελείωσε το Λύκειο Κάτω Κάτω Ποροΐων. Είναι πτυχιούχος της σχολής Προσωπικού ΕΛΤΑ και του τμήματος Ραδιοτηλεγραφητών Εμπορικού Ναυτικού. Υπηρέτησε προϊστάμενος σε διάφορα ταχυδρομικά γραφεία της χώρας, με τελευταίο των Κουφαλίων Θεσσαλονίκης, όπου ζει με τη σύζυγο του Υβόννη Μουτζουρέλλη, δασκάλα, με την οποία απέκτησε δυο παιδιά. Ξεκίνησε να γράφει το 1982 με το πρώτο του βιβλίο να κυκλοφορεί το 1987, από τις εκδόσεις Μαίανδρος, Θεσσαλονίκη.

Βρείτε το βιβλίο: Το πρώτο δάκρυ

Παναγιώτης Χαλκίδης

Ο Παναγιώτης Χαλκίδης είναι το όγδοο παιδί, από τα δέκα,...

Mparmpagiannidis

Χρήστος Ι. Μπαρμπαγιαννίδης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Χρήστος Ι. Μπαρμπαγιαννίδης γεννήθηκε το 1975 στη Θεσσαλονίκη και κατοικεί στην Πτολεμαΐδα. Είναι παντρεμένος και έχει δυο γιους. Σπούδασε στο Ιστορικό – Αρχαιολογικό Ιωαννίνων. Αρθρογραφεί στο διαδικτυακό περιοδικό «Ερανιστής». Ξεκίνησε να γράφει παρακινούμενος από μια φυσική παρόρμηση για επικοινωνία και με διάθεση να μοιραστεί με άλλους τις ανησυχίες του, τους προβληματισμούς του, αλλά και να αναδείξει τις ομορφιές της ζωής. Τον συναρπάζει να γράφει φανταστικές ιστορίες που όμως προκαλούν αληθινά συναισθήματα σε πραγματικούς ανθρώπους.

Δείτε το βιβλίο: Κτήνη στον παράδεισο

Χρήστος Ι. Μπαρμπαγιαννίδης

Ο Χρήστος Ι. Μπαρμπαγιαννίδης γεννήθηκε το 1975 στη Θεσσαλονίκη και...

Kyriazoglou

Ιωάννης Κυριαζόγλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Ιωάννης Κυριαζόγλου  αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Toronto, Canada με πτυχίο Bachelor of Arts (Hons) και με ειδίκευση στους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές και τα Οικονομικά, κερδίζοντας και Βραβείον Αριστείας.
Εργάσθηκε για περισσότερα από 45 χρόνια σε διεθνές επίπεδο (Καναδά, Αγγλία, Ελβετία, Ελλάδα, Λουξεμβούργο, Σαουδική Αραβία, κλπ.) σε διάφορες ανώτατες διοικητικές θέσεις σε διεθνείς εταιρείες και σε έργα του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.
Έχει συμμετάσχει σε οργανωτικές επιτροπές διεθνών συνεδρίων, είναι ιδρυτικό μέλος του Διαζώματος για την προστασία των αρχαίων Ελληνικών θεάτρων (https://diazoma.gr/) και συγγραφέας διαφόρων άρθρων και βιβλίων.
Τώρα είναι Editor-in-Chief του ηλεκτρονικού περιοδικού του Internal Controls Institute (https://www.theiic.org/), παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες και δίνει διαλέξεις σε θέματα προστασίας προσωπικών δεδομένων, πληροφορικής και IT Auditing.
Έχει κερδίσει το Πρώτο Βραβείο (1992, Πανελλήνιος Διαγωνισμός Λογοτεχνίας) για το Δοκίμιο του «Μηδέν και Άπειρο και η προοπτική του ανθρώπου στον 21ο αιώνα» και εκδόθηκε πρόσφατα η ποιητική του συλλογή ‘The Melina Anthology: Poems from the Heart and Soul’

Δείτε τα Βιβλία:

Προστασία προσωπικών δεδομένων (GDPR Protection)

Ζήσε πιο ευτυχισμένα και αρμονικά

Ο άνθρωπος στην Ηλεκτρονική Εποχή

Εγχειρίδιο Ελέγχου Πληροφορικής (IT Auditing Handbook)

Ιωάννης Κυριαζόγλου

Ο Ιωάννης Κυριαζόγλου  αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Toronto, Canada με...

Παύλος Γαρέφης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Παύλος Γαρέφης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και το 1965 έλαβε το Πτυχίο Οδοντιατρικής, από την Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Το 1973 έλαβε το Διδακτορικό δίπλωμα στην Προσθετική, το 1977 μετεκπαιδεύθηκε στην οδοντιατρική σχολή του Πανεπιστημίου της Γενεύης, το 1982 αναγορεύθηκε Υφηγητής το 1996 Αναπληρωτής καθηγητής και το 1990 καθηγητής.
Από το 1986 μέχρι το 2008 ήταν διευθυντής του εργαστηρίου Ακίνητης Προσθετικής και Προσθετικής Εμφυτευματολογίας και από το 2003 μέχρι το 2008 διευθυντής του Μεταπτυχιακού προγράμματος της Οδοντιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Το 1992 διορίσθηκε ως Τακτικό μέλος Εθνικού Γνωμοδοτικού συμβουλίου έρευνας (ΕΓΣΕ) του Υπουργείου Έρευνας και Τεχνολογίας, στον Κλάδου Ιατρικών Επιστημών.
Διετέλεσε Πρόεδρος της Οδοντιατρικής Σχολής (1997-1991), μέλος της συγκλήτου του Α.Π.Θ και Πρόεδρος της Στοματολογικής Εταιρείας Β. Ελλάδος (1997-2001) και επί μια δεκαετία πρόεδρος του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου
Την περίοδο 2003-2004 συμμετείχε ως Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ειδικότητα της Προσθετικής.
Το 2000 τιμήθηκε από τον σύνδεσμο Λιβανέζων οδοντιάτρων που σπούδασαν στο ΑΠΘ.
Το 2007 τιμήθηκε για την προσφορά του στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο.
To 2008 ανακηρύχθηκε επίτιμος πρόεδρος της Στοματολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος για τη μακροχρόνια και εξαιρετική προσφορά στην Εταιρεία
Το 2010 τιμήθηκε από τον Οδοντιατρικό σύλλογο Θεσσαλονίκης, και από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Οδοντοτεχνίας.
Το 2011 τιμήθηκε στη Λευκωσία και ανακηρύχθηκε επίτιμο μέλος του οδοντιατρικού συλλόγου Λευκωσίας και Κερύνειας.
Έχει επιβλέψει την εκπόνηση 22 διδακτορικών διατριβών.
Έχει συγγράψει 2 επιστημονικά συγγράμματα (1986 και 2013) και 6 εκπαιδευτικά βιβλία έχει δημοσιεύσει 135 επιστημονικές εργασίες σε ελληνικά και ξένα περιοδικά με σημαντικό αριθμό ετεροαναφορών, έχει ανακοινώσει 250 επιστημονικές εργασίες και έχει δώσει πολλά σεμινάρια και διαλέξεις ως προσκεκλημένος ομιλητής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Είναι μέλος των πολιτιστικών σωματείων «ΤΕΧΝΗ» και «Φίλοι Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού» και μέλος της Χορωδίας των ΦΜΒΠ και μέλος του Ομίλου Οδοντιάτρων Λογοτεχνών-Καλλιτεχνών.
Από το 2010 μέχρι σήμερα έχει παρουσιάσει 4 οπτικοακουστικές συνθέσεις με αντικείμενο τις εντυπώσεις ενός ταξιδευτή από τα πολιτιστικά ταξίδια με τους φίλους του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού, στην Κωνσταντινούπολη, την Καππαδοκία, την Κιλικία και την Άνω Συρία, τη Ρουμανία και το 2014 παρουσίασε στο Βυζαντινό Μουσείο Θεσσαλονίκης και το μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης αφιέρωμα στη Συρία με τίτλο: «Εντυπώσεις από το ταξίδι των ΦΜΒΠ στη Συρία λίγο πριν ξεσπάσει ο πόλεμος».
Το 2016 πραγματοποίησε διάλεξη στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης με θέμα: «Το ιατρικό λειτούργημα στην Αρχαιότητα, το Βυζάντιο και τη Σύγχρονη εποχή» και το 2019 στο ίδιο μουσείο και στην εκδήλωση του Ομίλου Οδοντιάτρων Λογοτεχνών – Καλλιτεχνών το θέμα: «Η επίδραση της μουσικής στην ψυχοσωματική ισορροπία του ανθρώπου».

Δείτε το βιβλίο: Περίοδος Πανδημίας Covid

Παύλος Γαρέφης

Ο Παύλος Γαρέφης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και το 1965 έλαβε...

Μάριος Τσαγανός συγγραφέας

Μάριος Τσαγανός

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Μάριος Τσαγανός γεννήθηκε στην Αθήνα. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ειδική Αγωγή και τη Σχολική Ψυχολογία. Συμμετέχει ενεργά σε δραστηριότητες παιδοψυχολογικής υποστήριξης και συμβουλευτικής παιδιών και εφήβων, που αποτέλεσε και την αφορμή για να ασχοληθεί με τη συγγραφή παιδικών βιβλίων.

Δείτε το βιβλίο: Νινίκος – Ταξίδι στον Ονειρόκοσμο

Μάριος Τσαγανός

Ο Μάριος Τσαγανός γεννήθηκε στην Αθήνα. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του...

Βοσκοπούλου Χ. Χρυσούλα

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Βοσκοπούλου Χ. Χρυσούλα είναι πτυχιούχος Αρχιτεκτονικής (Α.Π.Θ.), με μεταπτυχιακά διπλώματα στη διαχείριση πολιτισμού (ΕΑΠ) και στη μεθοδολογία της έρευνας, κριτικής και έκδοσης πηγών (Ιόνιο Πανεπιστήμιο). Επίσης είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στην Ιστορία της Αρχιτεκτονικής και πόλης 16ου – 20ου αι. (Α.Π.Θ.). Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 30 άρθρα σε συνέδρια και επιστημονικά περιοδικά, έχει εκδώσει 4 μονογραφίες και έχει επιμεληθεί εκθέσεις αρχιτεκτονικού και εικαστικού ενδιαφέροντος. Διδάσκει 16 χρόνια (από το 2006), ως ειδικός επιστήμων, στο Τμήμα εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών (ΤΕΕΤ) του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας, ενώ παράλληλα είναι Διευθύντρια Ανάπτυξης (από το 2010) στην Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας – ΠΕ Φλώρινας. Τα πεδία έρευνάς της είναι η διαχείριση μνημείων πολιτισμού, αρχιτεκτονικής και πολιτιστικής κληρονομιάς.

Δείτε το βιβλίο: Μικρασιάτες πρόσφυγες στη Φλώρινα – Αστικός χώρος και κοινωνική δομή (1922-1932)

 

Βοσκοπούλου Χ. Χρυσούλα

Η Βοσκοπούλου Χ. Χρυσούλα είναι πτυχιούχος Αρχιτεκτονικής (Α.Π.Θ.), με μεταπτυχιακά...

Giannikou

Ελισάβετ Γιαννίκου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Ελισάβετ Γιαννίκου, είναι 47 ετών και ζει στη Θεσσαλονίκη. Είναι πα-ντρεμένη και έχει τρεις κόρες. Είναι απόφοιτος Λυκείου, μιλά αγγλι-κά, γαλλικά, ιταλικά και μαθαίνει σουηδικά.

Παράλληλα έχει επιμορφωθεί στο Εθνικό-Καποδιστριακό Πανεπιστή-μιο στην οικονομική και στη θετική ψυχολογία και στην αυτοβελτίωση. Είναι πιστοποιημένη life coacher κι έχει τον δεύτερο βαθμό της ενεργειακής θεραπείας Reiki. Έχει μελετήσει για πολλά χρόνια φιλοσοφία, ψυχολογία και τη θεωρία του Νόμου της Έλξης.

Τα τελευταία χρόνια οργανώνει σεμινάρια θετικής σκέψης κι έδωσε ομιλίες πάνω στο θέμα.

Δείτε το βιβλίο: Ό,τι πούμε θα χρησιμοποιηθεί υπέρ μας

Ελισάβετ Γιαννίκου

Η Ελισάβετ Γιαννίκου, είναι 47 ετών και ζει στη Θεσσαλονίκη....

Alexia Alexandridou

Αλεξία Αλεξανδρίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Αλεξία Αλεξανδρίδου ασχολείται επαγγελματικά με τη φωτογραφία από το 2005 όπου και διατηρεί το στούντιο της με τον επίσης φωτογράφο συζυγο της, στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. Η εξειδίκευση της στη δημιουργική φωτογράφηση νεογέννητων ξεκίνησε το 2016 και από τότε αφιερώθηκε σχεδόν αποκλειστικά σε αυτό.Τα τελευταία χρόνια έχει λάβει διάφορες διακρίσεις σε παγκόσμιους διαγωνισμούς φωτογραφίας (WPE awards,Rise awards) και έχει εκπαιδεύσει δια ζώσης αλλά και με διαδυκτυακά μαθήματα φωτογράφους που ήθελαν να εμβαθύνουν στην ειδικότητα της φωτογράφησης νεογέννητου.
Είναι παντρεμένη μητέρα 2 υπέροχων κοριτσιών και ζει και εργάζεται στην Θεσσαλονίκη.
στοιχεία επικοινωνίας:

www.alexianewborn.gr www.plusphoto.gr mail:
yes@alexianewborn.gr
Facebook alexianewborn Instagram alexianewborn

Δείτε το βιβλίο: Reborn – Μοναδικές εικόνες για μοναδικούς ανθρώπους

Αλεξία Αλεξανδρίδου

Η Αλεξία Αλεξανδρίδου ασχολείται επαγγελματικά με τη φωτογραφία από το...

Athanasiadou

Μίνα Αθανασιάδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκε στην Καβάλα ένα μεσημέρι του Νοέμβρη και έζησε στην πόλη αυτήν όλα τα μαθητικά της χρόνια, μέχρι να φύγει για σπουδές στη Θεσσαλονίκη, όπου διαμένει μέχρι τώρα. Εργάστηκε για πολλά χρόνια στο Δημόσιο Τομέα της Υγείας ως φυσικοθεραπεύτρια και στη συνέχεια ως καθηγήτρια στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, μετά από παιδαγωγικές σπουδές.

Έχει κάνει σεμινάρια Δημιουργικής Γραφής από τα οποία γεννήθηκε η πρώτη συγγραφική της απόπειρα με τη συμμετοχή της στο βιβλίο: «Τα ορυχεία της γραφής», εκδόσεις: συν ΠΛΟΚΕΣ, όπου γράφει κείμενά της.

Εκτός από την γραφή όμως, εκφράζεται και μέσω της ζωγραφικής. Μαθήτευσε σε αξιόλογους ζωγράφους μαθαίνοντας διάφορες τεχνικές. Έχει δημιουργήσει αρκετούς πίνακες και πήρε μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις.

Η ανάγκη της ενασχόλησης της με την ποίηση ξεκίνησε από την εφηβεία, όπου ένας χείμαρρος συναισθημάτων και εμπειριών έβρισκε διέξοδο μέσω των ποιημάτων. Σήμερα στη σωματική της ωριμότητα, και θέλει να πιστεύει και πνευματική, προέκυψε πάλι η ανάγκη έκφρασής της μέσω της ποίησης. Έτσι δημιουργήθηκε η πρώτη της ποιητική συλλογή με τίτλο «Στοχασμοί ψυχής».

Δείτε το βιβλίο: Στοχασμοί ψυχής

Μίνα Αθανασιάδου

Γεννήθηκε στην Καβάλα ένα μεσημέρι του Νοέμβρη και έζησε στην...

Κλέα Καρά

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Κλέα Καραμπραχίμι, στα 22 της χρόνια, αναδεικνύει την πρώτη συγγραφική της προσπάθεια συνδυάζοντας απρόσκοπτα τις ακαδημαϊκές της γνώσεις με τη δημιουργική αφήγηση. Φοιτήτρια κοινωνιολογίας και ψυχολογίας, χρησιμοποιεί τις γνώσεις της ως καταλύτη για την εμβάθυνση στις πολυδιάστατες πτυχές της ανθρώπινης συμπεριφοράς και της κοινωνικής πολυπλοκότητας. Μέσα από τη διήγησή της μοιράζεται με τους αναγνώστες της όνειρα, ανησυχίες και προβληματισμούς, προσφέροντας ένα πέρασμα ανάμεσα στην ακαδημαϊκή αυστηρότητα και την πλούσια φαντασία. Η συγγραφική πορεία της Κλέας ξεκίνησε στην ηλικία των 14 ετών, όταν ο ψυχολόγος της πρότεινε να μεταφράσει τις πνευματικές της ανησυχίες σε γραπτό λόγο. Αυτή η πρακτική της προσέφερε έναν ασφαλή χώρο για εξερεύνηση και έκφραση, σηματοδοτώντας την αρχή μιας ειλικρινούς σχέσης με τα δικά της συναισθήματα και σκέψεις.

Δείτε το βιβλίο: Κλείσε τα μάτια και ξύπνα

 

Κλέα Καρά

Η Κλέα Καραμπραχίμι, στα 22 της χρόνια, αναδεικνύει την πρώτη...

Kontomari

Κωνσταντίνα Κοντομάρη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Κωνσταντίνα Κοντομάρη σπούδασε:
• Διοίκηση και Οικονομία, (Ανώτατο Οικονομικό Ίδρυμα Στερεάς Ελλάδος).
• Συμβουλευτική Ανθρωπίνων Σχέσεων, (Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο).
• Εγκληματολογική Ψυχολογία
• (Διεπιστημονικό Δίκτυο Εξειδίκευσης Επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας– ΔΔΕΕΨΥ).
• Συμβουλευτική Ψυχολογία – Coaching
• (Πανεπιστήμιο Αιγαίου).
Έχει εκπαιδευτεί σε Τεχνικές Αυτογνωσίας και Ενεργειακής Ψυχολογίας NLP (Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό) Socratic Method, EFT, oponopono.
Είναι δημιουργός της πρωτοποριακής μεθόδου Dream – Decide – Do και είναι μέλος στον Σύλλογο «Συμβουλευτικής – Coaching – Mentoring Association Ελλάδος».
Το 2012 έλαβε πιστοποίηση επιπέδου Α από την Τράπεζα Ελλάδος ως ασφαλιστική Σύμβουλος. Εργάζεται στην Εθνική Ασφαλιστική ως χρηματοοικονομική σύμβουλος.

Είναι εθελόντρια στην ομάδα κοινωνικής δράσης «Hopeaholics». Είναι παντρεμένη και έχει έναν γιο. Συγγραφέας του βιβλίου «Πορφυρός Ηγέτης», Παρασκήνιο 2018 και «Στιγμές Σιωπής», Παρασκήνιο 2006.
Όραμά της είναι να βοηθήσει τους ανθρώπους να βρουν τον Ηγέτη μέσα τους και να ζήσουν μια ζωή που να αξίζει
e-mail: k.kontomari@yahoo.gr
Page: Κωνσταντίνα Κοντομάρη –
Konstantina Kontomari
Profile: Κωνσταντίνα Κοντομάρη

Δείτε το βιβλίο: Μικροί ήρωες μεγάλοι ηγέτες

 

Κωνσταντίνα Κοντομάρη

Η Κωνσταντίνα Κοντομάρη σπούδασε: • Διοίκηση και Οικονομία, (Ανώτατο Οικονομικό...