Οι συγγραφείς και συντελεστές των βιβλίων μας


Tzamtzis

Σταύρος Τζαμτζής

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Σταύρος Τζαμτζής είναι ψυχολόγος. Ολοκλήρωσε τις βασικές του σπουδές στο τμήμα ψυχολογίας (Α.Π.Θ.). Έχει ασχοληθεί αρκετά χρόνια με τη μελέτη κάθε πτυχής της ανθρώπινης ζωής. Η συμπροφορά, ο τρόπος σκέψης, τα συναισθήματα, η ευτυχία και τα καθημερινά προβλήματα των ανθρώπων είναι μερικά από τα θέματα τα οποία έχει παρουσιάσει σε ομιλίες και άρθρα του.
Η βασική θεραπευτική του στάση είναι η εμπιστοσύνη στον άνθρωπο και τις δυνατότητές του. Πιστεύει ότι κάθε άνθρωπος έχει μια έμφυτη τάση να αναπτυχθεί και να εξελιχθεί με τέτοιο τρόπο που να προάγει τον εαυτό του και την κοινωνία. Συμφωνεί με απόψεις άλλων ψυχολόγων και επιστημόνων όπως του Rogers, του Maslow και του Sullivan, που υποστηρίζουν ότι ‘’η βασική κατεύθυνση του οργανισμού είναι προς τα εμπρός’’.

Σημαντικότεροι σταθμοί στην διαδρομή του ήταν:

  • Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο Τμήμα Ψυχολογίας
  • Εκπαιδεύτηκε στην Προσωποκεντρική Προσέγγιση του Carl Rogers καθώς και στην focusing προσέγγιση του Eugene Gendlin στο Ελληνικό Κέντρο Προσωποκεντρικής και focusing βιωματικής Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας
  • Έχει διατελέσει αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου
  • Έχει παρακολουθήσει πλήθος ομιλιών και εκπαιδευτικών σεμιναρίων
  • Έχει δώσει διαλέξεις σε πολλές πόλεις της Ελλάδος

Είναι μέλος του:

  • Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου
  • Focusing institute, της Νέας Υόρκης

Δείτε το βιβλίο: Ο νέος άνθρωπος

Σταύρος Τζαμτζής

Ο Σταύρος Τζαμτζής είναι ψυχολόγος. Ολοκλήρωσε τις βασικές του σπουδές...

Xairopoulos

Παναγιώτης Χαιρόπουλος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο ποιητής Χαιρόπουλος Παναγιώτης, γεννήθηκε από γονείς μετανάστες στην Κολωνία της Γερμανίας στις 8 Φεβρουαρίου του !968.
Πέρασε από διάφορα  Σχολεία μέχρι να γίνει φοιτητής της Γερμανικής Φιλολογίας στο Α.Π.Θ. και να τελειώσει επιτυχώς τις σπουδές του ως Καθηγητής Γερμανικών. Σε όλη τη διάρκεια των Γυμνασιακών και Λυκειακών του Τάξεων, αλλά και στις Σπουδές του ελκύστηκε πολλές φορές από μεγάλους Ποιητές όπως τον Σεφέρη,  τον Ελύτη, τον Σολωμό, αλλά και από ξένους Λογοτέχνες και Συγγραφείς. Πριν ξεκινήσει να γράφει το πρώτο του ποίημα, πέρασε μία πορεία βιωμάτων, εμπειριών, πολλών και ποικίλων καταστάσεων, μέσα από τις οποίες μπόρεσε να «δει» με ευαισθησία και αλήθεια τη Ζωή, τον Κόσμο , τον εαυτό του, τον Συνάνθρωπο. Έτσι, μετά από και διάφορες αθλητικές και πνευματικές εμπειρίες, μπόρεσε να κρατήσει στο συνειδητό και υπερσυνειδητό του «Είναι» όλα αυτά τα στοιχεία που θα τα μετουσίωνε σε στίχο και σε λόγο, ρυθμικό και… άρρυθμο.!

Σήμερα, έχοντας αποκομίσει όλες αυτές τις εμπειρίες, συνεχίζει να διδάσκει Γερμανικά  και να…διδάσκεται στο Σχολείο της Ζωής…!

Δείτε τα βιβλία:
Οι πόρτες

Οι δρόμοι του σκακιού

Παναγιώτης Χαιρόπουλος

Ο ποιητής Χαιρόπουλος Παναγιώτης, γεννήθηκε από γονείς μετανάστες στην Κολωνία...

Λυδία Βασιλειάδη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Λύδια Βασιλειάδη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού και με την επιστροφή της στην Ελλάδα εργάστηκε ως δημοσιογράφος. Για τρεις δεκαετίες κάλυπτε για το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και την οικονομική εφημερίδα Εξπρές, τα θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενώ παράλληλα συνεργαζόταν και με διάφορα έντυπα του περιοδικού τύπου. Συνεργάτης της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα για μια περίοδο δεκαέξι ετών.

Μεγάλωσε μέσα στον κόσμο του θεάτρου, της ζωγραφικής και του βιβλίου, λόγω του λόγιου πατέρα της και της ηθοποιού και ζωγράφου μητέρας της.

Δείτε το βιβλίο: Επιστροφή στο Highgate

Λυδία Βασιλειάδη

Η Λύδια Βασιλειάδη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε οικονομικά...

Λένα Ταβαντζή

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Λένα Ταβαντζή είναι σύμβουλος ψυχικής υγειας-ψυχοθεραπεύτρια και certified parent coach (Πιστοποιημένη σύμβουλος γονέων).
Για περισσότερα από 15 χρόνια έχει τη χαρά να υποστηρίζει ανθρώπους να ξεπερνούν δυσκολίες και προκλήσεις προάγοντας την συναισθηματική τους υγεία και την ψυχική ανθεκτικότητα.
Μετά τη γέννηση της κόρης της το ενδιαφέρον της στράφηκε στη γονεϊκότητα. Η δική της ανάγκη να μεγαλώσει την κόρη της με διαφορετικό τρόπο από εκείνον των γονιών της, την οδήγησε στο μοντέλο της ενσυνείδητης-θετικής διαπαιδαγώγησης (conscious parenting).
Μέσα από την εκπαίδευσή της έμαθε πώς να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του παιδιού της με ενσυναίσθηση, κατανόηση, αποδοχή και αγάπη. Πώς να είναι ολοκληρωτικά παρούσα την κάθε στιγμή, χτίζοντας μια σχέση σεβασμού και εμπιστοσύνης. Κι ως οικογένεια να «μεγαλώνουν» μαζί της απολαμβάνοντας το όμορφο ταξίδι που μας χάρισε η ύπαρξή της.
Αυτός είναι ο στόχος και της δουλειάς της με τους γονείς! Τους βοηθά να ξεκλειδώσουν το δυναμικό που έχουν ως οικογένεια προκειμένου να διαπαιδαγωγούν τα παιδιά τους με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και χαρά.

Δείτε το βιβλίο:

Χαμογέλα – από το χαμό στο γέλα –
βιβλίο ευγνωμοσύνης gratitude journal για παιδιά από 6 εως 11 ετών

 

Λένα Ταβαντζή

Η Λένα Ταβαντζή είναι σύμβουλος ψυχικής υγειας-ψυχοθεραπεύτρια και certified parent...

Rampotas

Κώστας Δ. Ραμπότας

Κατηγορία: Συγγραφέας

O Kώστας Ραμπότας γεννήθηκε το 1984 στο Ράινμπεκ (Δυτικής Γερμανίας), κατάγεται από το Ροδολίβος Σερρών και είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Έχει ζήσει το ποδόσφαιρο έντονα από κάθε πόστο στις ερασιτεχνικές κατηγορίες, ενώ ορόσημο αποτελούν τα χρόνια όπου αγωνίστηκε στην γερμανική VFL Lohbrugge του Αμβούργου, όπου έζησε όλα εκείνα που είχε ονειρευτεί όταν ήταν παιδί.
Πιστεύει πως το ποδόσφαιρο είναι μικρογραφία της κοινωνίας και «σμιλεύει» ανθρώπους με προσωπικότητα μέσα στα γήπεδα και στις αλάνες. Μέσα από το ποδόσφαιρο μπορούμε να βάλουμε τις βάσεις για μια καλύτερη κοινωνία.

Διαχειριστής της σελίδας fb Dieci

Δείτε τα βιβλία:

Dieci – Το δέκα το καλό και ο ρομαντισμός στον αθλητισμό

Dieci – Πάνθεον του ελληνικού ποδοσφαίρου

Dieci: Το μπάσκετ δεν είναι μπασκετάκι

Dieci – MaraD10S

Κώστας Δ. Ραμπότας

O Kώστας Ραμπότας γεννήθηκε το 1984 στο Ράινμπεκ (Δυτικής Γερμανίας),...

Στρατής Παπαδόπουλος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Στρατής Παπαδόπουλος γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1966. Έχει προσφυγική καταγωγή. Οι παππούδες του ήρθαν στον Τετράλοφο από την Ανατολική Θράκη και τον Πόντο. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ. Είναι παντρεμένος και έχει μια κόρη. Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Από τα νεανικά του χρόνια γράφει ποιήματα και μικρά πεζά.
Όψιμη αγάπη του είναι και η φωτογραφία. Γοητεύεται από τους ανθρώπους και τις ιστορίες τους.

Δείτε το βιβλίο: Ανάμεσα σε τέσσερις λόφους – Διηγήματα

 

Στρατής Παπαδόπουλος

Ο Στρατής Παπαδόπουλος γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1966. Έχει προσφυγική...

Kotsanos

Νικόλαος Κοτσάνος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Νικόλαος Κοτσάνος είναι Καθηγητής Παιδοδοντιατρικής και Διευθυντής στο αντίστοιχο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το οποίο έχει συστήσει προ 10ετίας. Απόφοιτος ο ίδιος του ΑΠΘ, έκανε διδακτορικές σπουδές (PhD) με υποτροφία του ΙΚΥ και εργάστηκε στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Bristol της Αγγλίας κατά την 4ετία 1978-82. Μετά από 6ετή άσκηση γενικής οδοντιατρικής, εξειδικεύτηκε το 1990-91 στην παιδοδοντιατρική στο New York University στις ΗΠΑ. Έχει 100 δημοσιεύσεις σε Διεθνή και Ελληνικά επιστημονικά περιοδικά και έχει προσκληθεί ως ομιλητής στη Σκωτία, Νορβηγία, Κύπρο, Βουλγαρία, Ιαπωνία και Ν. Κορέα. Είναι δραστήριο μέλος της International Academy of Pediatric Dentistry και της European Academy of Paediatric Dentistry.

Τα κλινικά του ενδιαφέροντα εκτείνονται σε όλο το φάσμα της παιδοδοντιατρικής, ενώ στο εκπαιδευτικό/κοινωνικό του έργο περιλαμβάνεται η οργάνωση νοσοσοκομειακής οδοντιατρικής περίθαλψης παιδιών και νέων με αναπηρίες. Είναι παντρεμένος με την Ελένη Γόρδου, καθηγήτρια μέσης εκπαίδευσης, και έχουν δυο ενήλικους γιους που έχουν δεχθεί έγκαιρα τα ευεργετικά οφέλη της παιδοδοντιατρικής (πλήρης απουσία σφραγισμάτων) και της ορθοδοντικής.

Δείτε το βιβλίο: Παιδοδοντιατρική – Συνολική φροντίδα με τεκμηρίωση

Νικόλαος Κοτσάνος

Ο Νικόλαος Κοτσάνος είναι Καθηγητής Παιδοδοντιατρικής και Διευθυντής στο αντίστοιχο...

Karkasi

Βάνα Καρκάση

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Βάνα Καρκάση είναι εκπαιδευτικός και λογοθεραπεύτρια.

Εργάζεται για πολλά χρόνια και με τις δύο ιδιότητές της στον ιδιωτικό τομέα. Ασχολήθηκε με το baby-led weaning όταν απέκτησε την πιο σημαντική ιδιότητά της, αυτή της μαμάς με το πρώτο της παιδί και ενώ ζούσαν με το σύζυγό της στην Αγγλία. Στην Ελλάδα η μέθοδος του baby-led weaning δεν είναι πολύ γνωστή. Τα τελευταία χρόνια κερδίζει συνεχώς έδαφος και ολοένα και περισσότεροι γονείς τη δοκιμάζουν για να εισάγουν στερεές τροφές στα βρέφη τους. Στην ελληνική βιβλιογραφία και στις ελληνόφωνες ιστοσελίδες δεν υπήρχε κάτι οργανωμένο και ολοκληρωμένο που να αφορά στη μέθοδο αυτή, παρά μόνο μικρές αναφορές.
Απαντώντας στο κενό αυτό, δημιούργησε το www.babyledweaning.gr και τώρα αυτό το εγχειρίδιο-ημερολόγιο με πλήρεις οδηγίες για τη μέθοδο αυτή στα ελληνικά. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα με το σύζυγό της και τα δύο τους παιδιά.

Δείτε το βιβλίο: Κοίτα, μαμά, τρώω!

Βάνα Καρκάση

Η Βάνα Καρκάση είναι εκπαιδευτικός και λογοθεραπεύτρια. Εργάζεται για πολλά...

Χριστιάνα Φορμπς

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννημένη μια κρύα χειμωνιάτικη μέρα το 1990, το ταξίδι της Χριστιάνας στη ζωή είναι μια ιστορία ανθεκτικότητας, δημιουργικότητας και αγάπης για τον γραπτό λόγο. Από νεαρή ηλικία, τα βιβλία έγιναν το καταφύγιό της, ανοίγοντας πόρτες σε μαγικά βασίλεια όπου η φαντασία δεν είχε όρια.
Καθώς περνούσαν τα χρόνια, αποφάσισε να διοχετεύσει τη δημιουργικότητά της στις σπουδές της, αποκτώντας πτυχίο Εφαρμοσμένων Πολυμέσων. Αυτό όχι μόνο ακόνισε τις καλλιτεχνικές της δεξιότητες, αλλά και την ενέπνευσε να ζωντανέψει ιστορίες μέσα από ένα μείγμα εικαστικών και λέξεων.

Δείτε το βιβλίο: Μπέαρ ο γενναίος

Χριστιάνα Φορμπς

Γεννημένη μια κρύα χειμωνιάτικη μέρα το 1990, το ταξίδι της...

Κατερίνα Αλλαγιάννη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Κατερίνα Αλλαγιάννη γεννήθηκε στις 11 Οκτωβρίου 1987. Είναι καθηγήτρια Γαλλικών, απόφοιτη Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ξεκίνησε να γράφει μικρές ιστορίες και διηγήματα στην ηλικία των 12 ετών, ενώ στα 23 έγραψε το πρώτο της μυθιστόρημα. Έχοντας μεγάλο ενδιαφέρον για την ψυχολογία και τη φιλοσοφία, καθώς και ευαισθησία σε κοινωνικά ζητήματα της σύγχρονης εποχής, έγραψε το έργο «Το περπάτημα της Άτης», όπου μέσα από την πορεία του πρωταγωνιστή θίγονται θέματα όπως οι εξαρτήσεις, η εκδίκηση, η δικαίωση και η συνεχής αναζήτηση της ψυχικής ισορροπίας και ικανοποίησης.

Δείτε το βιβλίο: Το περπάτημα της Άτης

Κατερίνα Αλλαγιάννη

Η Κατερίνα Αλλαγιάννη γεννήθηκε στις 11 Οκτωβρίου 1987. Είναι καθηγήτρια...

Ιωάννα Τσουμπάρη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Ιωάννα Τσουμπάρη, κόρη του Αρχοντή Τσουμπάρη και της Ευδοκίας Τσουμπάρη, σύζυγος του Δημητρίου Συρόπουλου και μητέρα ενός ενήλικου τέκνου, γεννήθηκε στη Σίνδο του Ν. Θεσσαλονίκης το 1966. Αποφοίτησε από το Λύκειο Σίνδου και συνέχισε τις σπουδές της στο Α.Π.Θ. απ’ όπου πήρε το πτυχίο της στα παιδαγωγικά από το Π.Τ.Δ.Ε. και στη συνέχεια εξειδικεύτηκε στην Ειδική Αγωγή, στο Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης Δ. Γληνός. Ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Σπουδές στην Εκπαίδευση» του Ε.Α.Π. και είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ. Είναι από το 1990 μάχιμη εκπαιδευτικός και έχει διδάξει σε ποικίλες δομές τυπικής και ειδικής αγωγής. Δίδαξε την ελληνική γλώσσα στη Φιλοσοφική σχολή του Κρατικού Πανεπιστημίου του Κισινάου για τρία έτη, υπηρέτησε ως Σχολική Σύμβουλος Ε.Α.Ε. στη Δυτική Μακεδονία και είναι, επί σειρά ετών, Δ/ντρια του 16ου 12θέσιου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης. Είναι επιμορφώτρια Β΄ επιπέδου στις Τ.Π.Ε για την εφαρμογή των νέων τεχνολογιών στη σχολική τάξη και εκπαιδεύτρια ενηλίκων στη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας ως ξένη γλώσσα σε αλλόγλωσσους ενήλικες.

Δείτε το βιβλίο: Πτερόεσσα η ψυχή μας – Η συνταγή της ευζωίας

Ιωάννα Τσουμπάρη

Η Ιωάννα Τσουμπάρη, κόρη του Αρχοντή Τσουμπάρη και της Ευδοκίας...

Asimakidou

Ευθαλία Ασημακίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκα το 1958, στη Θεσσαλονίκη.

Μέχρι τα δεκαοκτώ μου χρόνια έζησα στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης – το παλιό Τοψίν (Topsin) -, ιστορική έδρα του δήμου Χαλκηδόνας.

Σήμερα, ζω στην Περαία Θεσσαλονίκης.

Με κάμποσα χρόνια στο χώρο της εκπαίδευσης έσκυψα πάνω στα παιδιά, ακούμπησα το αλλιώτικο, το διαφορετικό, κι όλοι μαζί βρήκαμε τη δική μας γλώσσα, με καθάρια ματιά χωρίς παρωπίδες.

Στο «Δ έ ο ν ή ο ύ», έσκυψα κι ακούμπησα με τον τρόπο που διδάχτηκα από τα παιδιά. Αυτόν της ενότητας και της συμπόρευσης.

Δείτε το βιβλίο: Δέον ή ού

Ευθαλία Ασημακίδου

Γεννήθηκα το 1958, στη Θεσσαλονίκη. Μέχρι τα δεκαοκτώ μου χρόνια...

Xantziara

Μαργαρίτα Χαντζιάρα

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Μαργαρίτα Χαντζιάρα γεννήθηκε το 1989, στην Πτολεμαΐδα. Σπούδασε στην Παιδαγωγική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τελείωσε με άριστα το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης. Ζει στην πόλη της Θεσσαλονίκης και από το 2011 εργάζεται στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Δείτε το βιβλίο: Η μάσκα της ψευδαίσθησης

Μαργαρίτα Χαντζιάρα

Η Μαργαρίτα Χαντζιάρα γεννήθηκε το 1989, στην Πτολεμαΐδα. Σπούδασε στην...

Argyri

Ζωή Αργύρη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Με σπουδές στην προστασία του περιβάλλοντος και την προσχολική αγωγή αργότερα, κατάφερα να διεκδικήσω και να αποκτήσω υποτροφία στον κλάδο που αγαπώ και αφιερώνω το «είναι» μου και είναι η επιστήμη της Ψυχολογίας ύστερα από την εκπόνηση διετούς ερευνητικής εργασίας για την Ευτυχία.
Έχω εξειδικευτεί στις μαθησιακές δυσκολίες και συνεχίζω με την Παιδοψυχολογία η οποία αποτελεί την μεγάλη μου αγάπη. Παράλληλα αναπτύσσω την εθελοντική μου δράση η οποία συνιστά αναπόσπαστο κομμάτι της ψυχής μου και είναι η αιτία της γαλήνιας και χαρούμενής μου ύπαρξης. Αρθρογραφώ από πολύ μικρή ηλικία στον ελληνικό τύπο αλλά και στο διαδίκτυο και ασφαλώς συνεχίζω την εκπαίδευσή μου πάνω στο επιστημονικό αντικείμενο που σπουδάζω μέσα από προγράμματα καταξιωμένων επιστημόνων του χώρου.
Έχω συμμετάσχει σε πολλά σεμινάρια και εκπαιδευτικά προγράμματα που αφορούν στην ψυχολογία και παιδαγωγική. Με την παιδική μου πτυχή να κατευθύνει κάθε βήμα στη ζωή μου εργάζομαι σκληρά για να γίνομαι ολοένα και καλύτερη και να προσφέρω όλη την αγάπη που έχω μέσα μου στα λιλιπούτεια πλάσματα με τα οποία αλληλεπιδρώ καθημερινά μέσω των μαθημάτων μας.
Η αγάπη, ο αλτρουισμός και η ευγνωμοσύνη είναι οι βασικοί πυλώνες στου οποίους στήριξα την εθελοντική μου δράση «Ντόμινο Ανθρωπιάς» από το οποίο έχουν ζωγραφιστεί χαμόγελα σε πολλά παιδικά πρόσωπα κάτι το οποίο μου δίνει δύναμη να συνεχίσω να αγωνίζομαι και να εξελίσσομαι σαν άνθρωπος. Μέσα από τη ζωή μου προσπαθώ να προάγω τον αλτρουισμό και την ανιδιοτελή αγάπη ως φιλοσοφία ζωής.

Δείτε το βιβλίο: Ισορροπία

Ζωή Αργύρη

Με σπουδές στην προστασία του περιβάλλοντος και την προσχολική αγωγή...

Αθανάσιος Κουτσιμανής

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Αθανάσιος Κουτσιμανής, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο διδύμων κοριτσιών. Έχει σπουδάσει οικονομικές και νομικές επιστήμες, ενώ κατέχει και αντίστοιχους μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών. Υπήρξε ανώτατο στέλεχος του Μάρκετινγκ μεγάλης ελληνικής τράπεζας. Έχει διδάξει σε ΑΕΙ, Κολέγια και ήταν εισηγητής πολλών σεμιναρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει εκδώσει διάφορα πονήματα, άρθρα και σημειώσεις οικονομικού και νομικού περιεχομένου στα πλαίσια της απασχόλησής του με τα αντικείμενα αυτά.
Η εκπόνηση του παρόντος προήλθε μετά από τη συνεχή παρότρυνση φίλων επιχειρηματιών, αλλά και συμμετεχόντων σε σεμινάρια να εκδώσει ένα βιβλίο κυρίως ως βοήθημα, για τη διαχείριση των διαφόρων θεμάτων τα οποία απασχολούν την ελληνική μικρομεσαία επιχείρηση και για τα οποία είναι γνώστης ως σύμβουλος σε αρκετές από αυτές.

Δείτε το βιβλίο: Σχεδιάζοντας την επόμενη μέρα – Ένας πρακτικός οδηγός έρευνας, επίγνωσης και ανάπτυξης των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων μιας μικρομεσαίας επιχείρησης

 

Αθανάσιος Κουτσιμανής

Ο Αθανάσιος Κουτσιμανής, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι παντρεμένος...

Polyxronis

Μάριος Πολυχρόνης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Τελείωσε την Βαρβάκειο Πρότυπο Σχολή και σπούδασε στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο στην σχολή Πολιτικών Μηχανικών. Έκανε μεταπτυχιακά στην Δοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) στο INSEAD στην Γαλλία. Ασχολήθηκε επαγγελματικά με μελέτες και κατασκευές κτιριακών έργων. Μένει στην Αθήνα και είναι παντρεμένος με δύο παιδιά.

Δείτε το βιβλίο: Πλούσιοι και φτωχοί – Ή ένας ταξιδιωτικός οδηγός στις οικονομικές ειδήσεις

Μάριος Πολυχρόνης

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Τελείωσε την Βαρβάκειο Πρότυπο Σχολή...

Koubatsidou

Φιλίτσα Κουβατσίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Φιλίτσα Κουβατσίδου είναι φιλόλογος και Παιδαγωγός Ειδικής Αγωγής. Γεννήθηκε στις 25 Οκτωβρίου 1992 στα Γιαννιτσά και σπούδασε στη Θεσσαλονίκη. Η πρώτη της συγγραφική απόπειρα ήταν το 2013, όταν ολοκλήρωσε το θεατρικό έργο «Το βαλς των χαμένων ονείρων».

Δείτε το βιβλίο: Όσο κρατάει μια στιγμή

Φιλίτσα Κουβατσίδου

Η Φιλίτσα Κουβατσίδου είναι φιλόλογος και Παιδαγωγός Ειδικής Αγωγής. Γεννήθηκε...

Arxitektonidou-1

Κυριακή Αρχιτεκτονίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Κυριακή Αρχιτεκτονίδου σπούδασε Φιλοσοφία και Παιδαγωγική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Έχει διδάξει σε φροντιστήρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ ταυτόχρονα ασχολήθηκε με τη λογοτεχνία και τη συγγραφή ποιημάτων και διηγημάτων. Ποίημά της με τίτλο «Η Δίκη» έχει δημοσιευτεί στο λογοτεχνικό περιοδικό «Μουσών Μέλαθρον», ενώ για το ποίημά της «Απανταχού Ελληνισμός» το οποίο περιλαμβάνεται στην Ανθολογία Ζ΄ Παγκόσμιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Αμφικτιονίας Ελληνισμού έχει λάβει Τιμής Ένεκεν και Έπαινο.

Παράλληλα διηγήματά της με τίτλο «Ο μικρός κυρ Χαράλαμπος» και «Η Δικαίωση» έχουν εκδοθεί στην «Ανθολογία πεζού λόγου» του συλλόγου Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος, ο οποίος μάλιστα της έχει απονείμει Τιμής Ένεκεν για τη συμμετοχή της στον 150 Διαγωνισμό Ποίησης, Διηγήματος, Δοκιμίου. Αργότερα έγινε και μέλος του Συλλόγου, όπου και παραμένει ως τώρα. Πέραν των παραπάνω έχει συμμετάσχει και ως ομιλήτρια στην επιστημονική διημερίδα νέων με θέμα: «Ο κόσμος μας στη θεωρία του χρόνου», αναπτύσσοντας το θέμα περί των δικαιωμάτων των ανήλικων παιδιών.

Δείτε το βιβλίο: Ο καθηγητής

Κυριακή Αρχιτεκτονίδου

Η Κυριακή Αρχιτεκτονίδου σπούδασε Φιλοσοφία και Παιδαγωγική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο...

Θανάσης Δαβαλάς

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ερευνητής στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και διδάσκων στο elearning του Πανεπιστημίου Πειραιώς και του Πανεπιστημίου Αιγαίου από το 2017 μέχρι και σήμερα σε μια σειρά γνωστικών αντικειμένων γύρω από τις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας ( ΤΠΕ ). Είναι ακαδημαϊκά υπεύθυνος του επαγγελματικού προγράμματος Cyber Security του Πανεπιστημίου Αιγαίου και μιας σειράς άλλων ( web designer / developer, Data Protection Officer, Digital Marketing , SEO κ.α.)
Διατέλεσε Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για την Αξιοποίηση των Τεχνολογιών του Διαδικτύου που μετεξελίχθηκε στο Εργαστήριο ΤΠΕ Ήρων του οποίου είναι και Διευθύνοντας Σύμβουλος ενώ ασχολείται παράλληλα επαγγελματικά με την κατασκευή και προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων

Δείτε τα βιβλία:

ΟpenCart

Πώς να είστε στην πρώτη σελίδα του Google

Ανάπτυξη ιστοσελίδων με WordPress

Ανάπτυξη ιστοσελίδων με WordPress 5 – Εισαγωγή στον Gutenberg

GDPR: Εξεταστέα ύλη για Data Protection Officer

Εισαγωγή στην κυβερνοασφάλεια

Θανάσης Δαβαλάς

Ερευνητής στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων της Πολυτεχνικής...

Dermentzis

Βασίλειος Δερμεντζής

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκα στη Δράμα. Μετά τις σπουδές μου στη Θεσσαλονίκη ασχολήθηκα με την εκπαίδευση και τη δημιουργική γραφή. “Ο Βασιλιάς που έκλεψε τη Μαγεία των Χριστουγέννων” είναι το πρώτο μου έργο που απευθύνεται σε παιδιά και βραβεύθηκε σε σχετικό διαγωνισμό του Ράδιο Θεσσαλονίκη.

Δείτε το βιβλίο: Ο βασιλιάς που έκλεψε τη μαγεία των Χριστουγέννων

Βασίλειος Δερμεντζής

Γεννήθηκα στη Δράμα. Μετά τις σπουδές μου στη Θεσσαλονίκη ασχολήθηκα...

Βλόστου Στέλλα

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Βλόστου Στέλλα είναι κλινική ψυχολόγος και συστημική ψυχοθεραπεύτρια. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και εργάστηκε ως ψυχολόγος σε διάφορες δομές για την υποστήριξη παιδιών και ενηλίκων τυπικής και μη τυπικής ανάπτυξης καθώς και των οικογενειών τους. Έχει παραδώσει πλήθος σεμιναρίων σε σχολεία
και βιβλιοθήκες για γονείς, δασκάλους και εφήβους σχετικά με την ανάπτυξη συναισθηματικής ευημερίας, την ψυχική ενδυνάμωση, την πρόληψη της ψυχικής ασθένειας και ειδικότερα των διατροφικών διαταραχών. Σήμερα εργάζεται ιδιωτικά με ενήλικες, ζευγάρια και οικογένειες. Πιστεύοντας ότι θεραπεία δε χρειάζονται
τα παιδιά αλλά εμείς που τα φροντίζουμε.

Δείτε το βιβλίο: Μικρές ιστορίες μεγάλου θάρρους – ψυχοθεραπευτικά παραμύθια

Βλόστου Στέλλα

Η Βλόστου Στέλλα είναι κλινική ψυχολόγος και συστημική ψυχοθεραπεύτρια. Γεννήθηκε...

Nteliou Kleopatra

Κλεοπάτρα Ντέλιου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Κλεοπάτρα Ντέλιου γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, σε μία πόλη όπου η έμπνευση ταξιδεύει πάνω από το γαλάζιο του ουρανού και της θάλασσας. Μεγαλώνοντας η συγγραφέας ξεκινάει να ανακαλύπτει τις θεωρίες της Διοίκησης Ολικής Ποιότητας. Το 2014 γίνεται η διδάσκουσα του μαθήματος “Ποιότητα στην Εκπαίδευση και τη Διδασκαλία” στο Πρόγραμμα Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έμπνευση για τη συγγραφέα, πέρα από τους φοιτητές της, τα τελευταία χρόνια αποτελούν πλέον οι δυο μικρές κόρες της, που φροντίζουν καθημερινά να ζωντανεύουν!

Δείτε το Βιβλίο: Ένα ταξίδι γεμάτο κύκλους

Κλεοπάτρα Ντέλιου

Η Κλεοπάτρα Ντέλιου γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, σε μία πόλη όπου...

Giannis Stefanakis

Γιάννης Στεφανάκης

Κατηγορία: Συγγραφέας

O Γιάννης Στεφανάκης έχει την καταγωγή του από τον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης. Είναι απόφοιτος της σχολής των Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (1987), με μεταπτυχιακές σπουδές σε Εμπόριο και Οικονομικά (Trade and Finance).
Με το φαινόμενο του θερμοκηπίου ασχολείται εδώ και είκοσι σχεδόν χρόνια, από τότε που τα πρώτα σημάδια της κλιματικής αλλαγής έγιναν εμφανή, με πλούσια αρθρογραφία σε τύπο και έντυπα.

Δείτε το βιβλίο: Πλανήτης Γη – Διοξείδιο του άνθρακα 414.23

Γιάννης Στεφανάκης

O Γιάννης Στεφανάκης έχει την καταγωγή του από τον Άγιο...

Anagnostou

Σταμάτης Αναγνώστου

Κατηγορία: Εικονογράφος

Ο Σταμάτης Αναγνώστου γεννήθηκε το 1975 στη Θεσσαλονίκη. Ανήσυχο πνεύμα και δημιουργικό από μικρός. Στις λέξεις ποτέ δεν ήταν καλός. Όλος ο κόσμος του μια εικόνα.
Έχει σπουδάσει σχέδιο μόδας και έχει παρακολουθήσει διάφορα σεμινάρια ελεύθερου, γραμμικού και ηλεκτρονικού σχεδίου.
Με το παραμύθι “Η Mάγια και τα χαμένα πεταλουδογράμματα” κάνει τα πρώτα του βήματα στην εικονογράφηση παιδικού βιβλίου.

Δείτε το βιβλίο: Η Μάγια κα τα χαμένα πεταλουδογράμματα

Σταμάτης Αναγνώστου

Ο Σταμάτης Αναγνώστου γεννήθηκε το 1975 στη Θεσσαλονίκη. Ανήσυχο πνεύμα...

Tzamali,Yakinthou

Δάφνη Τζαμαλή – Υακίνθου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Δάφνη Τζαμαλή «Υακίνθου» γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981. Από πολύ μικρή διέθετε μια ζωηρή φαντασία και αγαπούσε να πλάθει συναρπαστικές ιστορίες. Σε ηλικία δεκατριών ετών γράφει το πρώτο της βιβλίο, διδάσκεται μόνη της το σχέδιο, ενώ παράλληλα ξεκινάει μαθήματα φωνητικής, για να ασχοληθεί με την άλλη της μεγάλη αγάπη, το κλασικό τραγούδι.

Στα εικοσιπέντε, ώριμη πια, γράφει και εικονογραφεί το πρώτο της μεγάλο παιδικό μυθιστόρημα και αφοσιώνεται σταθερά στη συγγραφή. Για πρώτη φορά το 2012 εκδίδει με τις εκδόσεις Οσελότος το βιβλίο της «Αστροζαχαρένια ιστορία», που κυκλοφορεί σε όλα τα ενημερωμένα βιβλιοπωλεία και προτάθηκε για κρατικό βραβείο του Υπουργείου Πολιτισμού. Το 2013 ακολουθεί το δεύτερο βιβλίο της, «Το Μάθημα του Μουρμούρα», εικονογραφημένο κι αυτό από την ίδια. Στο easywriter.gr υπάρχουν ακόμα σε ηλεκτρονική μορφή τα βιβλία της «Άλντουιν ο Σαλιγκαρούλης και η μεγάλη αναζήτηση», «Θέλω να γίνω Πρίγκιπας», «Το παιδί της δροσοσταλίδας» , «Ο Κρυστάλλινος Ιππότης» και «Το τραγούδι του Ελαφρούλη» .

Η Δάφνη Τζαμαλή «Υακίνθου» είναι μέλος του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (greekibby).

Σήμερα μοιράζει τον χρόνο της σε όλες τις διαφορετικές καλλιτεχνικές της δραστηριότητες και στα αγαπημένα της ζώα. Εξακολουθεί να μένει στην Αθήνα.

Δείτε το βιβλίο: Το παραμύθι του λευκού Αρλεκίνου

Δάφνη Τζαμαλή – Υακίνθου

Η Δάφνη Τζαμαλή «Υακίνθου» γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981. Από...

Zerbas

Χρήστος Ζέρβας

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ονομάζομαι Χρήστος Ζέρβας, γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Καλαμάτα. Είμαι απόφοιτος σχολής τουριστικών επαγγελμάτων ΣΤΕΕ Αναβύσσοου τμήμα “Μαγειρικής – Ζαχαροπλαστικής” και μέλος της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Ελλάδος – Euro toques Hellas. Έχω συμμετάσχει σε αρκετούς διαγωνισμούς ανά τον κόσμο υπό τον τίτλο του Chef, αποσπώντας αρκετά χρυσά, ασημένια, χάλκινα μετάλλια και επαίνους σε διάφορες κατηγορίες.

Aπό μικρό παιδί, το πάθος μου ήταν η μαγειρική και η ζαχαροπλαστική. Πάντα θυμάμαι τον εαυτό μου σε μια κουζίνα, αρχικά της μητέρας μου, παρατηρώντας την κάθε φορά που μαγείρευε μια νοστιμιά και μετά, ως επί τον πλείστον στις κουζίνες εστιατορίων και ξενοδοχείων της Ελλάδος, αλλά και του εξωτερικού.

Το βιβλίο “Ταξίδι στον κόσμο των Γεύσεων” προέκυψε από προσωπική επιθυμία να μοιραστώ με όλους εσάς, ένα πολύ μικρό μέρος όσων έχω διδαχθεί όλα τα χρόνια της καριέρας μου ως μάγειρας και Chef, προσθέτοντας σε κάποιες από αυτές και την δική μου πινελιά.

Δείτε τα βιβλία:

Ταξίδι στον κόσμο των γεύσεων

Journey through the flavours of the World

Χρήστος Ζέρβας

Ονομάζομαι Χρήστος Ζέρβας, γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Καλαμάτα. Είμαι απόφοιτος...

Christos Kotsiris

Κατηγορία: Συγγραφέας

The writer was born in London in 1962. He finished his studies in Athens’s medical school, but, in the end, literature stole his heart.
He has been rewarded with the first prize in “The New Greek Writer’s Award” for his novel “Who Is Going to Select the Rubbish”.
Currently, in his new book, Christos Kotsiris wrote a novel, which digs deep in the soul of the human nature.

The Starlight blew – The wretched life of an American Football Player

Christos Kotsiris

The writer was born in London in 1962. He finished...

Τάνια Καρακώττα

Κατηγορία: Εικονογράφος

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, μια πόλη που αγαπά πολύ. Από τότε που θυμάται ψάχνει, βρίσκει, παίζει και δημιουργεί. Σπούδασε ζωγραφική στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. από όπου αποφοίτησε με άριστα. Συμμετείχε σε ομαδικές εκθέσεις και ασχολείται με την εικονογράφηση. Εργάζεται ως καθηγήτρια στη Μέση Εκπαίδευση. Μέσα από την τέχνη και τη διδασκαλία της παρατηρεί και ανακαλύπτει, προβληματίζεται, διασκεδάζει, ταξιδεύει και κάνει φίλους.

Δείτε τα βιβλία:

Ο Γυριστρούλης και οι Ό,τι Νάνοι στη χώρα των Σωστοφάγων

Εφήμερο…Ακολουθώντας το νόημα της ζωής

Η νεράιδα των λουλουδιών και το δράκος

Η πριγκίπισσα Τύχη και πώς να την κατακτήσετε…

Η σκληρή κυρία Πλάκα

Οι περιπέτειες τριών φίλων

Μαθαίνοντας τις νότες παρέα με τα ζώα

 

Τάνια Καρακώττα

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, μια πόλη που αγαπά πολύ. Από τότε...

Tsakli

Βασιλεία Τσάκλη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Βασιλεία Τσάκλη γεννήθηκε στις 9 Αυγούστου του 1989 στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στην Καλαμαριά.
Σπούδασε στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Σήμερα συνεχίζει τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, στο τμήμα Πολιτιστική Πολιτική και Ανάπτυξη και εργάζεται σε ιδιωτική εταιρεία ως γραμματέας. Με την ποίηση και τη λογοτεχνία άρχισε να ασχολείται από τα χρόνια του Λυκείου γράφοντας στίχους για τραγούδια. Επίσης, έχει πάρει μέρος σε κάποιους σχολικούς ποιητικούς διαγωνισμούς και έχει δώσει ποιήματα για την εφημερίδα του σχολείου. Η ποιητική συλλογή «Λουλουδένιο τραύμα» είναι η πρώτη της συλλογή κάνοντας έτσι νέα βήματα στον κόσμο της λογοτεχνίας.

Δείτε το βιβλίο: Λουλουδένιο τραύμα

Βασιλεία Τσάκλη

Η Βασιλεία Τσάκλη γεννήθηκε στις 9 Αυγούστου του 1989 στη...

Aygoustatou

Έλενα Αυγουστάτου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Έλενα Αυγουστάτου σπούδασε Ιστορία και Εθνολογία. Στα μαθητικά της χρόνια τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο ποίησης, για το ποίημα της «Έρημη, γενναία εργατιά», το οποίο δημοσιεύτηκε στον 19ο τόμο του φιλολογικού βιβλίου «Κυμοθόη». Το 2018, εξέδωσε το δυστοπικό μυθιστόρημα «Δεν θα χαθούμε», το οποίο κυλοφορεί από τις Πρότυπες εκδόσεις Πηγή. Με το διήγημά της «Ο χειμώνας είναι συναίσθημα», συμμετέχει στη δυστοπική ανθολογία «Μετά το τέλος, η ζωή μετά την αποκάλυψη», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις iWrite. Με το διήγημά της «Σαλιγκάρια και Σκουλήκια», συμμετέχει στην ανθολογία φαντασίας «Οι θρύλοι του σύμπαντος IX», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές.

Δείτε το βιβλίο Το παιδί της τσουλήθρας

Έλενα Αυγουστάτου

Η Έλενα Αυγουστάτου σπούδασε Ιστορία και Εθνολογία. Στα μαθητικά της...