Οι συγγραφείς και συντελεστές των βιβλίων μας


Giannis Stefanakis

Γιάννης Στεφανάκης

Κατηγορία: Συγγραφέας

O Γιάννης Στεφανάκης έχει την καταγωγή του από τον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης. Είναι απόφοιτος της σχολής των Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (1987), με μεταπτυχιακές σπουδές σε Εμπόριο και Οικονομικά (Trade and Finance).
Με το φαινόμενο του θερμοκηπίου ασχολείται εδώ και είκοσι σχεδόν χρόνια, από τότε που τα πρώτα σημάδια της κλιματικής αλλαγής έγιναν εμφανή, με πλούσια αρθρογραφία σε τύπο και έντυπα.

Δείτε το βιβλίο: Πλανήτης Γη – Διοξείδιο του άνθρακα 414.23

Γιάννης Στεφανάκης

O Γιάννης Στεφανάκης έχει την καταγωγή του από τον Άγιο...

Petouli

Αθηνά Πετούλη

Κατηγορία: Εικονογράφος

Γεννήθηκα στην Κόρινθο, μεγάλωσα και σπούδασα στην Αθήνα, όπου παρακολούθησα μαθήματα σχεδίου (γραμμικό-ελεύθερο) και ζωγραφικής. Διαμένω μόνιμα στο νησί της Σάμου με τον σύζυγο και τα τρία παιδιά μας. Σε εικαστικό εργαστήρι στο νησί συνέχισα τη σπουδή στο χρώμα, σε υλικά και μικτές τεχνικές. Ασχολούμαι με τη ζωγραφική (ελαιογραφίες, ακουαρέλες, ακρυλικά, έργα για παιδικά δωμάτια, τοιχογραφίες), τη φωτογραφία, την εικονογράφηση παιδικών βιβλίων και την εκμάθηση ζωγραφικής σε παιδιά. Έχω λάβει μέρος σε πολλές εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας κι έχω εικονογραφήσει παραμύθια για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας, με πιο πρόσφατα το «Καλημέρα ήλιε» της νηπιαγωγού Ευφροσύνης Σπυροπούλου, «Ο Κόα και το μεγάλο του δώρο» της Αθηνάς Βουδούρη, καθώς επίσης και μια συλλογή ποιημάτων για παιδιά Δημοτικού της νηπιαγωγού Γιώτας Κοτσαύτη, η οποία τιμήθηκε με έπαινο τον Δεκέμβριο του 2014 στον 59ο διαγωνισμό της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς. Η εικαστική προσέγγιση ενός παραμυθιού, κειμένου ή ποιήματος με γοητεύει. Η ζωγραφική είναι για μένα ένα παιχνίδι με τα χρώματα και το φως κι έχω φυλάξει μέσα μου ένα κομμάτι παιδικότητας που με οδηγεί δημιουργικά.

Η σελίδα μου στο facebook: Athina Petouli illustration / paintings for kids

Δείτε τα Βιβλία:

Η μάγισσα Μουρ Μουρ και το πλατύ παπούτσι

Η ευχή της Αστεράτης

Αθηνά Πετούλη

Γεννήθηκα στην Κόρινθο, μεγάλωσα και σπούδασα στην Αθήνα, όπου παρακολούθησα...

Tsakli

Βασιλεία Τσάκλη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Βασιλεία Τσάκλη γεννήθηκε στις 9 Αυγούστου του 1989 στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στην Καλαμαριά.
Σπούδασε στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Σήμερα συνεχίζει τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, στο τμήμα Πολιτιστική Πολιτική και Ανάπτυξη και εργάζεται σε ιδιωτική εταιρεία ως γραμματέας. Με την ποίηση και τη λογοτεχνία άρχισε να ασχολείται από τα χρόνια του Λυκείου γράφοντας στίχους για τραγούδια. Επίσης, έχει πάρει μέρος σε κάποιους σχολικούς ποιητικούς διαγωνισμούς και έχει δώσει ποιήματα για την εφημερίδα του σχολείου. Η ποιητική συλλογή «Λουλουδένιο τραύμα» είναι η πρώτη της συλλογή κάνοντας έτσι νέα βήματα στον κόσμο της λογοτεχνίας.

Δείτε το βιβλίο: Λουλουδένιο τραύμα

Βασιλεία Τσάκλη

Η Βασιλεία Τσάκλη γεννήθηκε στις 9 Αυγούστου του 1989 στη...

Giannis Papageorgiou

Γιάννης Παπαγεωργίου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Γιάννης Παπαγεωργίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.

Είναι απόφοιτος του τμήματος τεχνολόγων ηλεκτρολόγων μηχανικών του ΤΕΙ Πειραιά, κάτοχος διπλώματος Master σε θέματα ενεργειακών συστημάτων και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και υποψήφιος στο ίδιο Πανεπιστήμιο για την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής με θέμα τη διαχείριση κινδύνων στον αγροτικό τομέα με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών.

Ζει και εργάζεται στην Αθήνα στον χώρο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης. Κατά το παρελθόν και παράλληλα με τις βασικές επαγγελματικές του ενασχολήσεις, είχε αρθρογραφήσει στο περιοδικό Περισκόπιο της Επιστήμης πάνω σε θέματα, ενέργειας, περιβάλλοντος και σύγχρονων τεχνολογιών.

Το μυθιστόρημα με τίτλο Μορφή Αδάμαστη, Εικόνα έμπνευσης αποτελεί το πρώτο λογοτεχνικό του έργο.

Δείτε το βιβλίο: Μορφή αδάμαστη, εικόνα έμπνευσης

Γιάννης Παπαγεωργίου

Ο Γιάννης Παπαγεωργίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος...

Ελένη Μαυρομάτη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Ελένη Μαυρομάτη γεννήθηκε στις Σέρρες όπου και μεγάλωσε στο Γάζωρο Σερρών. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη λογιστική και πλέον είναι μητέρα ενός αγοριού. Η ενασχόληση της με τη συγγραφή ξεκίνησε με αφορμή την εσωτερική της επιθυμία να εξελίσσεται διαρκώς μαθαίνοντας και αποκτώντας γνώσεις. Βασικός της στόχος για όλα αυτά είναι μέσω της προσωπικής της ανέλιξης να γίνεται καλύτερος άνθρωπος.

Δείτε το βιβλίο Επιστολές προς εραστές

Ελένη Μαυρομάτη

Η Ελένη Μαυρομάτη γεννήθηκε στις Σέρρες όπου και μεγάλωσε στο...

Anna Rempelou

Άννα Ρέμπελου

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Άννα Ρέμπελου γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε Επικοινωνία και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Διεθνείς Σχέσεις στο C.E.D.S GRECE και εργάστηκε ως δημοσιογράφος για περισσότερο από 22 χρόνια σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, εφημερίδες και περιοδικά.

Η ροή της ζωής την οδήγησε, παρόλα αυτά, στη μεγάλη της αγάπη από παιδί, την εικονογράφηση και τα βιβλία.

Παρακολούθησε σεμινάρια εικονογράφησης και ψηφιακού σχεδίου στη Σχολές Tabula Rasa και Ορνεράκη και παράλληλα δημιούργησε δυο Λέσχες Φιλαναγνωσίας για παιδιά 8-12 ετών στον Χολαργό. Λατρεύει το storytelling και αφηγείται τις δικές της ιστορίες είτε με εικόνες, είτε με λόγια, στο προσωπικό της ιστολόγιο annastories/gr -ιστορίες της καρδιάς.

Δείτε τα βιβλία:

Annoula in fantasy zone
Η Αννούλα στη ζώνη του φανταστικού

Άννα Ρέμπελου

Η Άννα Ρέμπελου γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε Επικοινωνία...

Μάριος Τσαγανός συγγραφέας

Μάριος Τσαγανός

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Μάριος Τσαγανός γεννήθηκε στην Αθήνα. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ειδική Αγωγή και τη Σχολική Ψυχολογία. Συμμετέχει ενεργά σε δραστηριότητες παιδοψυχολογικής υποστήριξης και συμβουλευτικής παιδιών και εφήβων, που αποτέλεσε και την αφορμή για να ασχοληθεί με τη συγγραφή παιδικών βιβλίων.

Δείτε το βιβλίο: Νινίκος – Ταξίδι στον Ονειρόκοσμο

Μάριος Τσαγανός

Ο Μάριος Τσαγανός γεννήθηκε στην Αθήνα. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του...

Xrysa-Gkanoudi

Χρύσα Γκανούδη

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Χρύσα Γκανούδη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη της Κομοτηνής. Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ, αλλά κατά βάση την κέρδισε ο κόσμος της γραφιστικής και της εικονογράφησης. Από πολύ μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τη ζωγραφική συμμετέχοντας σε πολλούς διαγωνισμούς παιδικής τέχνης, λαμβάνοντας μάλιστα πολλές διακρίσεις. Έτσι, ο χώρος της καλλιτεχνίας δεν άργησε να την κερδίσει καταφέρνοντας τελικά να μετατρέψει το χόμπυ της σε επάγγελμα, σημειώνοντας στα πλαίσια αυτά αρκετές επιτυχίες και συνεργασίες.

Chrysa Gkanoudi was born and raised in the city of Komotini. In recent years, she has been living and working in Thessaloniki. She completed her studies in the Department of Electrical and Computer Engineering at the Aristotle University of Thessaloniki (AUTH), but she was primarily captivated by the world of graphic design and illustration.
From a very young age, she engaged in painting, participating in many children’s art competitions and receiving numerous distinctions. Thus, the field of art soon won her over, ultimately allowing her to turn her hobby into a profession, achieving significant success and collaborations in this area.

Δείτε τα βιβλία:

Ο αμπελουργός που έγινε CEO

Η Χαρά αναζητά την ευτυχία

Το ημερολόγιο ενός μικρού Σεφ

Γρηγορούπολη

Άγγελος στα αστέρια

Άνοιξε τα φτερά σου

Ρας ο Κομπιουτεράς

Νινίκος – Ταξίδι στον Ονειρόκοσμο

Φούστα-Μπλούζα και Φινέτσα

Το λαμπερό κεφάλι

Η μαγική ζωγραφιά

Ένα αστέρι για τον Λούπο – Lupo’s star

Χρύσα Γκανούδη

Η Χρύσα Γκανούδη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη της Κομοτηνής....

Giannis M. Myrtsis

Γιάννης Μ.

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Γιάννης Μ. ασχολείται με τον πεζό λόγο και τη φωτογραφία. Στον χώρο της λογοτεχνίας κάνει την εμφάνισή του το 2016 με την ποιητική συλλογή «Τα δάκρυα του έρωτα» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «FYLATOS PUBLISHING» με το φιλολογικό όνομα «Γιάννης Μ.». Την ίδια χρονιά κυκλοφορεί μέσω της εκδοτικής πλατφόρμας «CREATESPACE» τη δεύτερη ποιητική του συλλογή «Στις γραμμές του τραίνου«. Αναμένεται σύντομα να κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις «FYLATOS PUBLISHING» το εφηβικό μυθιστόρημα περιπέτειας «Η πέτρα της τύχης».

Η λογοτεχνική του γραφή έχει λυρισμό με διάχυτες συναισθηματικές δονήσεις.

Δείτε το βιβλίο: Τα δάκρυα του έρωτα

Γιάννης Μ.

Ο Γιάννης Μ. ασχολείται με τον πεζό λόγο και τη φωτογραφία....

Ioanna Kotsoni

Ιωάννα Κοτσώνη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Ιωάννα Κοτσώνη γεννήθηκε το 1990, μεγάλωσε στην Αθήνα και είναι απόφοιτος του Πειραματικού Σχολείου της Βαρβακείου Σχολής. Έχει σπουδάσει Υποκριτική και Διακόσμηση. Από το 2013 ξεκινάει σπουδές πάνω στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, με σκοπό τη Διερμηνεία. Κατά τη διάρκεια της φοίτησής της στη Δραματική Σχολή, άρχισε να γράφει ποίηση επηρεασμένη από τα κείμενα του Ανδρέα Εμπειρίκου. Εργάζεται ως ηθοποιός και διακοσμήτρια με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα ΑμεΑ.

Δείτε το βιβλίο: Ερωτική Βραδιά

Ιωάννα Κοτσώνη

Η Ιωάννα Κοτσώνη γεννήθηκε το 1990, μεγάλωσε στην Αθήνα και...

Αναστασία Χαρμανίδου

Αναστασία Χαρμανίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Αναστασία Χαρμανίδου γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη το 1986. Σπούδασε στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στο τμήμα Επιστημών Εκπαίδευσης Προσχολικής ηλικίας. Εργάστηκε ως νηπιαγωγός σε προγράμματα του Υπουργείου Εξωτερικών, με αντικείμενο την ενίσχυση της ελληνικής γλώσσας στη μειονότητα της Θράκης.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια για άτομα με ειδικές ανάγκες, καθώς και σεξουαλικής αγωγής στην εκπαίδευση.
Ζει στην Αλεξανδρούπολη και εργάζεται από το 2013 στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ως αναπληρώτρια νηπιαγωγός.
Είναι παντρεμένη και μητέρα τριών αγοριών.
Το βιβλίο «Σ’ αγαπώ μέχρι το ουράνιο τόξο» είναι η πρώτη της επίσημη συγγραφική δουλειά.

Δείτε το βιβλίο Σ’ αγαπώ μέχρι το ουράνιο τόξο

Αναστασία Χαρμανίδου

Η Αναστασία Χαρμανίδου γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη το 1986. Σπούδασε στο...

Xaidas

Χάιδας Χρήστος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Χάιδας Χρήστος γεννήθηκε το 1978 στην Πάτρα, όπου και μεγάλωσε. Αποφοίτησε από το Κλασσικό Λύκειο Πατρών.(1995)
Σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης της Σχολής Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστήμιου Κρήτης στο Ρέθυμνο, με ειδίκευση στον τομέα της Ιστορίας της Αγωγής.(2000)
Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου σπουδών του προγράμματος «Σπουδές στην Εκπαίδευση» από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ), με ειδίκευση στην Οργάνωση και Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων.(2011)
Είναι απόφοιτος του τμήματος Γενικής Αγωγής του Διδασκαλείου Δημοτικής Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης «Δημήτρης Γληνός». (2012)
Από το Σεπτέμβριο του 2003 εργάζεται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ως μάχιμος εκπαιδευτικός. Από το 2006 ζει και εργάζεται στην Κατερίνη. Έχει μια κόρη.
Από το Σεπτέμβριο του 2013 υπηρετεί στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας ως Αναπληρωτής Γραμματέας του Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας.

Δείτε το βιβλίο: Αξιολόγηση των εκπαιδευτικών – Μια ιστορική καταγραφή

Χάιδας Χρήστος

Ο Χάιδας Χρήστος γεννήθηκε το 1978 στην Πάτρα, όπου και...

Sapountzis

Νίκος Σαπουντζής

Κατηγορία: Συγγραφέας
  • Ένας άνθρωπος που από νωρίς θέλησε να αποκωδικοποιήσει το «πώς» και το «γιατί» κάποιοι άνθρωποι καταφέρνουν να κάνουν τα όνειρα, τα «θέλω» και τους στόχους τους πραγματικότητα, αλλά και να κατακτούν προσωπική ευτυχία, οικονομική ανεξαρτησία και υγεία, ακόμη και μετά από «περιπέτειες».
  • Πήρε γνώση, τεχνικές, μοντέλα και «εργαλεία» από τους καλύτερους. Τα εφάρμοσε στη δική του ζωή και είδε αποτελέσματα. Μοιράστηκε την γνώση και την εμπειρία με τους δικούς του ανθρώπους και είδε τα δικά τους θετικά αποτελέσματα. Πρόσθεσε την ψυχή του, την προσωπική του εμπειρία και «γέννησε» την μέθοδο με την οποία εργάζεται και εισηγείται σε βιωματικά Love + Happiness Coaching σεμινάρια, σε Προσωπικές + Tele-Coaching Coaching Συναντήσεις, σε βιωματικές coaching εκδρομές, σε coaching summer camps, αλλά και σε όσα συγγράφει ο ίδιος γύρω από την την Ευτυχία, τις Ερωτικές Σχέσεις και όχι μόνο…
  • Η ικανότητά του να εστιάζει στην καρδιά του κάθε θέματος σε συνδυασμό με τις γνώσεις και την εμπειρία του, είναι ο λόγος που τον κάνουν περιζήτητο και κορυφαίο, Love + Happiness Expert,
  • Προπονητή Ζωής, Προπονητή Επίτευξης Στόχων και Αλλαγών, Relationship Coach. Έχει ένα αξιοζήλευτο ιστορικό αποτελεσμάτων σε προσωπικό, αλλά και σε ομαδικό επίπεδο, γιατί όπως λέει ο ίδιος-δικαιωματικά πλέον: «Μαζί μου, μπορείς!»
  • Ο Νίκος είναι γεμάτος ενθουσιασμό για την ζωή και του αρέσει να ζει την κάθε μέρα του χωριστά. Ισόβιος μαθητής σαξοφώνου, κάνει Tae Kwon Do και συμμετέχει σε μαραθωνίους δρόμους.
  • Ο Νίκος ζει και εργάζεται με την Συγγραφέα & Writing Coach Μαρία Γούσιου, http://www.writing-online.gr/ έχουν μια υπέροχη κόρη και μαζί αποτελούν μια αυθεντική παρουσία έμπνευσης για όλο και περισσότρη αγάπη, έρωτα, ευτυχία, αλλαγή και επίτευξη στόχων ζωής!

Κατέχει Τα Εξής Πτυχία:

Life Skills Coaching Advanced Diploma, Stonebridge College, UK
Level 4 Life Skills Coaching Advanced Award, NCFE
National Qualification Framework
IAC – Coaching Masteries Certification I
Πτυχιούχος Οικονομικών Επιστημών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Master in Business Administration, Kingston, London University
Μεταπτυχιακό στο Marketing, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Υποψήφιος Διδάκτορας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Είναι Μέλος Των Μεγαλύτερων Διεθνών Οργανισμών Life & Executive Coaching:

The International Association of Coaching, (IAC)
The International Coach Federation, (ICF)
Professional Coaches and Mentors Association, (PCMA)

Δείτε το βιβλίο: Ένα τοσοδούλι “ρ” στη χώρα του διαφορετικού

Νίκος Σαπουντζής

Ένας άνθρωπος που από νωρίς θέλησε να αποκωδικοποιήσει το «πώς»...

Papadopoulou Foteini

Φωτεινή Παπαδοπούλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Φωτεινή Παπαδοπούλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε Μαθηματικά (Τμήμα Μαθηματικών του Α.Π.Θ.), Θέατρο (Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Παν/μίου Αθηνών και πολλά θεατρικά σεμινάρια), Νεοελληνική Φιλολογία (Μεταπτυχιακό στο Τμήμα Φιλολογίας του Παν/μίου Αθηνών) και Μετάφραση (ΕΚΕΜΕΛ).
Είναι δημόσιος υπάλληλος, έχει εργαστεί στην εκπαίδευση, σε εμπορικές επιχειρήσεις και σε θεατρικές παραγωγές και πιστεύει ότι κάθε δημιουργική προσπάθεια η οποία στηρίζεται στην εντιμότητα, το ειλικρινές ενδιαφέρον και την αγάπη καθώς και την πολλή δουλειά, είναι ικανή να οδηγήσει σε θαύματα.Η «Απαγωγή της Μπούκλας» του Alexander Pope είναι η πρώτη της μετάφραση.

Δείτε το βιβλίο: Η απαγωγή της μπούκλας

Φωτεινή Παπαδοπούλου

Η Φωτεινή Παπαδοπούλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε Μαθηματικά (Τμήμα...

Maggopoulos

Γιώργος Μαγγόπουλος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Γιώργος Μαγγόπουλος σπούδασε παιδαγωγικά στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ. (1993) και κοινωνιολογία στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης (2004). Απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο (master) στην αξιολόγηση εκπαιδευτικών από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης (2005). Η διδακτορική του διατριβή που αφορά στην αξιολόγηση προγραμμάτων εκπαίδευσης ενηλίκων ολοκληρώθηκε και υποστηρίχθηκε το 2011 στο Π.Τ.Δ.Ε του Πανεπιστημίου Κρήτης. Από το 2000 εργάζεται ως δάσκαλος στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Έχει λάβει μέρος σε επιμορφωτικά προγράμματα ως επιμορφωτής εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης διδάσκοντας θέματα σχετικά με την αξιολόγηση εκπαιδευτικών και την αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου. Έχει πάρει μέρος σε συνέδρια ως εισηγητής. Μελέτες του έχουν δημοσιευθεί σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά, σε συλλογικούς τόμους και σε πρακτικά συνεδρίων.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν στην αξιολόγηση προγραμμάτων, την αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου, την αξιολόγηση εκπαιδευτικών και την εκπαίδευση ενηλίκων.

Δείτε το βιβλίο: Μοντέλο ολιστικής αξιολόγησης προγραμμάτων

Γιώργος Μαγγόπουλος

Ο Γιώργος Μαγγόπουλος σπούδασε παιδαγωγικά στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης...

theodoropoulou

Ρεβέκα Χ. Θεοδωροπούλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Ρεβέκα Θεοδωροπούλου γεννήθηκε στη Λάρισα την Πρωτομαγιά του 1986. Είναι Μαθηματικός και μέλος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και πήρε το πτυχίο της από το Τμήμα Μαθηματικών της Σάμου, αποσπώντας υποτροφία επίδοσης για το ακαδημαϊκό έτος 2005-2006 από το ίδρυμα κρατικών υποτροφιών (ΙΚΥ). Αμέσως μετά έγινε δεκτή στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του ίδιου τμήματος και σε δύο χρόνια πήρε το δίπλωμά της στη «Μαθηματική Μοντελοποίηση στις Φυσικές Επιστήμες και στις Σύγχρονες Τεχνολογίες» ολοκληρώνοντας τη διατριβή της με θέμα «Εισαγωγή στις Αριθμητικές Φασματικές Μεθόδους».
Τα τελευταία δώδεκα χρόνια διδάσκει Μαθηματικά σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης και ασχολείται με τη Διδακτική και την Ιστορία των Μαθηματικών, καθώς επίσης και με τα Μαθηματικά στην εκπαίδευση. Το ενδιαφέρον της αυτό άλλωστε την οδήγησε στη συγγραφή σχετικών άρθρων, τα οποία έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά και έχουν παρουσιαστεί σε ημερίδες και επιστημονικά συνέδρια από το 2013 μέχρι και σήμερα. Παράλληλα, έχει συμμετάσχει και σε άλλα βιβλία για τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο παρελθόν και είναι κριτής συνεδριακών εργασιών και μέλος της οργανωτικής επιτροπής των συνεδρίων του «Νέου Παιδαγωγού».
Η αγάπη της για τα Μαθηματικά αλλά και την απόκτηση νέων γνώσεων, σε τομείς που σχετίζονται με αυτά, την οδήγησαν στην απόκτηση δεξιοτήτων στη χρήση των υπολογιστών και στην παρακολούθηση μαθημάτων από την πλατφόρμα Coursera, η οποία παρέχει σύνδεση με όλα τα πανεπιστήμια του κόσμου.
Είναι φανατική βιβλιοφάγος, όπως συνηθίζουν να την αποκαλούν οι φίλοι της, γιατί διαβάζει πολύ και διαφορετικά πράγματα, όμως τα βιβλία Μαθηματικών είναι η αδυναμία της. Τα τελευταία χρόνια ένα ακόμη είδος εισέβαλε στα αναγνωστικά της ενδιαφέροντα, η περίφημη Μαθηματική Λογοτεχνία. Της αρέσει επίσης να διαβάζει ποίηση, με αγαπημένο «Το Μονόγραμμα» του Οδυσσέα Ελύτη.
Η ενασχόληση της με τα Μαθηματικά την κατηύθυνε στο να θέλει να γράψει τη δική της αλήθεια γι’ αυτά σε αυτό το βιβλίο και θα χαρεί πολύ να επικοινωνήσετε μαζί της για κάθε απορία, αλλά και γενικότερα.

Επικοινωνήστε μαζί της στο mail: rtheodor@hotmail.gr 

Δείτε το βιβλίο: Μαθηματικά για την Γ’ ΕΠΑΛ

 

Ρεβέκα Χ. Θεοδωροπούλου

Η Ρεβέκα Θεοδωροπούλου γεννήθηκε στη Λάρισα την Πρωτομαγιά του 1986....

Ιόλη Βότση

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Ιόλη Βότση γεννήθηκε πριν 50 χρόνια και μεγάλωσε σε μια αγροτική οικογένεια, σε έναν όμορφο τόπο κάπου στην Κεντρική Ελλάδα. Από μικρή αγαπούσε τα γράμματα και κατάφερε με πολύ κόπο και προσπάθεια να ξεφύγει από τη «μιζέρια» της. Διεύρυνε τους ορίζοντές της ταξιδεύοντας στην Ευρώπη και σπουδάζοντας στα καλύτερα πανεπιστήμια. Ασχολήθηκε με την επιστήμη της Διοίκησης Επιχειρήσεων και συνέγραψε και συνεπιμελήθηκε αρκετά βιβλία και επιστημονικά άρθρα, ξενόγλωσσα και ελληνικά. Αγάπησε τη διδασκαλία στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, όπου και εργάστηκε για πάνω από 10 συναπτά έτη. Αγαπά ό,τι έχει σχέση με τη λαϊκή παράδοση και τέχνη και στον ελεύθερο χρόνο της λατρεύει να κεντά και να πλέκει. Η ενασχόληση αυτή λειτουργεί ψυχοθεραπευτικά για την ίδια και τους οικείους της.
Το παρόν παιδικό παραμύθι είναι το πρώτο της εγχείρημα στον θαυμαστό κόσμο της παιδικής λογοτεχνίας. Ανυπομονεί για το επόμενο, που είναι ήδη στα σκαριά.

Δείτε το βιβλίο: Η δύναμη της φιλίας – Η περιπέτεια του Τίλη, της Μόζας, της Ρίκας και του Πανή

Ιόλη Βότση

Η Ιόλη Βότση γεννήθηκε πριν 50 χρόνια και μεγάλωσε σε...

Mpoutzoukas

Κων/νος Μπούτζουκας

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Κωνσταντίνος Μπούτζουκας γεννήθηκε το 1991 στο Ηράκλειο της Κρήτης και τα τελευταία χρόνια κατοικεί στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Ψυχολογία στο Α.Π.Θ. και συνεχίζει τις σπουδές του σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Η συλλογή Πολιτείες του Ερέβους αποτελεί την πρώτη του ποιητική απόπειρα.

Δείτε το βιβλίο: Πολιτείες του Ερέβους

Κων/νος Μπούτζουκας

Ο Κωνσταντίνος Μπούτζουκας γεννήθηκε το 1991 στο Ηράκλειο της Κρήτης...

Δημήτρης Μπότης

Δημήτρης Μπότης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Δημήτρης Μπότης γεννήθηκε στην Τρίπολη Αρκαδίας. Περπατώντας το δρόμο της ζωής και ψάχνοντας τον προορισμό που θα του ταίριαζε, έκρινε πως το λιμάνι του βρίσκεται στην τέχνη. Και συγκεκριμένα στη συγγραφή, στην υποκριτική και στη μουσική. Σπούδασε σε δραματική σχολή κι εργάστηκε ως ηθοποιός, σκηνοθέτης και μουσικός παραγωγός. Τα τελευταία 7 χρόνια αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά portal. Η θεματολογία των άρθρων του επικεντρώνεται σε κοινωνικά, ψυχολογικά κι ερωτικά ζητήματα. Το μυθιστόρημα με τον τίτλο «Λαμπερές σιωπές της μοναξιάς» αποτέλεσε το πρώτο του συγγραφικό πόνημα κι ακολούθησε το «Moi, toi et les couleurs de l’ automne». Επίσης, έχει συμμετάσχει σ’ ένα συλλογικό έργο με τον τίτλο «10 άντρες απαντούν σε 100 κρίσιμα γυναικεία ερωτήματα».

Βρείτε το βιβλίο: Είμαστε το σύνολο των διαδρομών μας 

Δημήτρης Μπότης

Ο Δημήτρης Μπότης γεννήθηκε στην Τρίπολη Αρκαδίας. Περπατώντας το δρόμο...

Xantziara

Μαργαρίτα Χαντζιάρα

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Μαργαρίτα Χαντζιάρα γεννήθηκε το 1989, στην Πτολεμαΐδα. Σπούδασε στην Παιδαγωγική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τελείωσε με άριστα το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης. Ζει στην πόλη της Θεσσαλονίκης και από το 2011 εργάζεται στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Δείτε το βιβλίο: Η μάσκα της ψευδαίσθησης

Μαργαρίτα Χαντζιάρα

Η Μαργαρίτα Χαντζιάρα γεννήθηκε το 1989, στην Πτολεμαΐδα. Σπούδασε στην...

Karanakis

Αναστάσιος Καρανάκης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκα στην Πτολεμαΐδα, εδώ που παρά το όλο κρύο το αίμα μας βράζει. Εδώ που οι άνθρωποι ονειρεύονται με φόντο το γκρι του ουρανού, μα έχουν το χρώμα στο χαμόγελό τους.
Ο πατέρας μου μεροκαματιάρης, η μητέρα μου νοικοκυρά, τα αδέρφια μου ό,τι πολυτιμότερο έχω. Η οικογένειά μου… Αυτοί είναι οι σημαντικότεροι άνθρωποι στη ζωή μου, στους οποίους χρωστάω αυτό που είμαι σήμερα.
Σπούδασα στην πόλη των Σερρών, στο τμήμα «Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας» όπου μετά κόπων και βασάνων μου απονεμήθηκε το πολυπόθητο πτυχίο δίνοντάς μου το δικαίωμα να «Τοπογραφώ».
Όντας ανήσυχο πνεύμα άρχισα να δοκιμάζω την τύχη μου στο δεύτερο συνθετικό της παραπάνω λέξης, αφού κάθε τόσο έπιανα τον εαυτό μου να γεμίζει λευκές σελίδες με συναισθήματα, ανησυχίες και κάθε τι που μου απασχολούσε το νου. Από παιδί κυνηγούσα τα όνειρά μου και ας έτρεχαν πιο γρήγορα από εμένα, ποτέ δεν το έβαλα κάτω. Κυνηγούσα ακόμη και τα αστέρια που έπεφταν από του ουρανού την αγκαλιά, μέχρι που άκουσα ότι οι άνθρωποι κάνουν ευχές βλέποντάς τα να πέφτουν. Από εκείνη τη στιγμή είχα βρει έναν λόγο να μην το κάνω πια, δεν
ήθελα να κλέψω την ευχή κανενός.
Μια ευχή μόνο φύλαξα μέσα μου και ακόμη κρατώ, μα δε θα τη μαρτυρήσω ποτέ. Όπως όλοι γνωρίζουμε δεν πρέπει να μαρτυράς τις ευχές σου, απλά να τις φυλάς βαθιά μέσα στην ψυχή σου και είμαι σίγουρος πως μια μέρα θα πραγματοποιηθούν!

Δείτε το βιβλίο: Τ’ ανείπωτα…

Αναστάσιος Καρανάκης

Γεννήθηκα στην Πτολεμαΐδα, εδώ που παρά το όλο κρύο το...

Pappa

Άννα Δ. Παππά

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Άννα Δ. Παππά γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1963. Προέρχεται από οικογένεια διακεκριμένων δασκάλων.Είναι αριστούχος απόφοιτος τόσο της Παιδαγωγικής Ακαδημίας, όσο και του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Eξειδικεύτηκε στην «Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων» στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.Από τα φοιτητικά της χρόνια ασχολήθηκε με τη λαογραφική έρευνα και δημοσίευσε σειρά άρθρων λαογραφικού, ηθογραφικού και παιδαγωγικού ενδιαφέροντος.Έκανε συνείδηση και πράξη τη «δια βίου μάθηση» και έλαβε αριθμό άλλων επιμορφώσεων σε θέματα παιδαγωγικά, πληροφορικής και διδακτικής. Μόνιμα εστιάζει το ενδιαφέρον της στο θεατρικό παιχνίδι, δραματοποίηση.Διετέλεσε επιμορφώτρια του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Αθηνών σε θέματα που σχετίζονται με τις συμμετοχικές δημιουργικές δραστηριότητες στην Ευέλικτη Ζώνη. Την τελευταία δεκαετία συμμετέχει ως επιμορφώτρια σε σεμινάρια διδακτική και ανάπτυξης της συναισθηματικής νοημοσύνης, καθώς και για την εφαρμογή στην πράξη διαθεματικής και διαφοροποιημένης διδασκαλίας.Επί δύο και πλέον δεκαετίες διδάσκει όλα τα μαθήματα καθημερινά με ευέλικτο και διαθεματικό τρόπο.Τέλος, είναι παντρεμένη και έχει δύο, αριστούχους, γιους.

Πιστεύω της είναι ότι όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να μάθουν πως να μαθαίνουν και να αποκτούν δεξιότητες.

Τα ευτυχισμένα παιδικά χρόνια διαρκούν μια ολόκληρη ζωή!!

Το Blog μου: pappanna.wordpress.com

Δείτε τα βιβλία:

Μαθαίνοντας πως να μαθαίνω

Ο αληθινός δάσκαλος

Άννα Δ. Παππά

Η Άννα Δ. Παππά γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1963. Προέρχεται από οικογένεια...

Katsonis

Λουκάς Κατσώνης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Λουκάς Κατσώνης γεννήθηκε το 1979 στη Θεσσαλονίκη όπου και ζει μέχρι και σήμερα με την οικογένεια του. Λάτρης της μουσικής, των ταξιδιών, της λογοτεχνίας και του κινηματογράφου πάντα αναζητά διαφορετικούς και εναλλακτικούς τρόπους έκφρασης. Η δημιουργία ιστοριών είναι η μεγάλη του αγάπη. Αντλεί την έμπνευση του από τα ταξίδια του και από την έντονη καθημερινότητα που βιώνει ως επιτυχημένο στέλεχος επιχειρήσεων. Σπούδασε Οικονομικά με μεταπτυχιακές σπουδές στην Διοίκηση Επιχειρήσεων. Εργάστηκε για αρκετά χρόνια στον τραπεζικό κλάδο και στην συνέχεια ως διευθυντής πωλήσεων και εκπαιδευτής πωλήσεων στον ιδιωτικό τομέα. Παράλληλα έχει διδάξει Διοίκηση Επιχειρήσεων σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά τμήματα ενώ έχει κάνει με εξαιρετική επιτυχία κύκλο παρουσιάσεων σχετικά με την αυτογνωσία και το δρόμο της επιτυχίας σε φοιτητές.

Δείτε το βιβλίο: Ψημένο κάστανο

Λουκάς Κατσώνης

Ο Λουκάς Κατσώνης γεννήθηκε το 1979 στη Θεσσαλονίκη όπου και...

Pantoleon

Ηλιάνα Παντολέων

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Είναι ψυχολόγος, απόφοιτος Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών ειδίκευσης στην κλινική ψυχολογία από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Ζει και εργάζεται στην Αμερική, στην Πολιτεία του Μίσιγκαν, ως πιστοποιημένη ψυχολόγος, σε μια μια κλινική διάγνωσης και ψυχοθεραπείας. Διαθέτει κλινική εμπειρία με παιδιά, εφήβους και ενήλικες τόσο από ιδιωτική πρακτική όσο και από συνεργασία με δημόσιους φορείς. Παράλληλα με την άσκηση κλινικού έργου, ασχολείται με τη συγγραφή παραμυθιών.
«Θεωρώ πως το παραμύθι είναι ένα ιδιαίτερο λογοτεχνικό είδος με σπουδαίες ψυχοθεραπευτικές ιδιότητες χάρη στη γλώσσα των συμβόλων που χρησιμοποιεί. Αποτελεί την πιο απλή και γνήσια προσέγγιση των ασυνείδητων λειτουργιών που επηρεάζουν την ανθρώπινη συμπεριφορά και για αυτό προσφέρει σημαντικό υλικό στην ψυχοθεραπεία παιδιών, παρόμοιο με αυτό των ονείρων στην ψυχοθεραπεία ενηλίκων».

Δείτε το βιβλίο: Οι περιπέτειες τριών φίλων

Ηλιάνα Παντολέων

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Είναι ψυχολόγος, απόφοιτος Αριστοτελείου Πανεπιστημίου...

Plastiras

Τάσος Πλαστήρας

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Τάσος Πλαστήρας γεννήθηκε, μεγάλωσε και σπούδασε στη Θεσσαλονίκη, όπου ζει και εργάζεται και σήμερα ως Οδοντίατρος. Ταυτόχρονα είναι Επιστημονικός Συνεργάτης στην Οδοντιατρική Σχολή του Α.Π.Θ.
Είναι παντρεμένος με τη Χρυσάνθη Ινάχογλου, Σύμβουλο στη Μέση Εκπαίδευση και έχουν δύο παιδιά, τον Γιάννη που είναι Μουσικός και την Αντωνία που είναι Οδοντίατρος.
Από τα νεανικά του χρόνια γράφει και ζωγραφίζει.
Κείμενά του, ποιητικά και πεζά έχουν δημοσιευτεί σε λογοτεχνικά και επιστημονικά περιοδικά.
Το 1986 πήρε το πρώτο βραβείο στον Πανελλήνιο διαγωνισμό της Εταιρείας Γιατρών Λογοτεχνών.
Το 1987 πήρε έπαινο από την Πανελλήνια Φιλολογική Επιθεώρηση.
Το 1994 εξέδωσε την Ποιητική Συλλογή “Επί πτερύγων ανέμων” και το 1998 εκδόθηκε από τις Εκδόσεις Σφακιανάκη μια συλλογή αφηγημάτων του με τίτλο “Ονειροφαντασία στη Σαλονίκη του φθινοπώρου”.
Το 2006 του απονεμήθηκε τιμητική διάκριση από το Σύλλογο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας.
Τέλος, η ζωγραφική του, ακουαρέλα και μικτή τεχνική έχει παρουσιαστεί σε έντεκα ομαδικές και τρεις ατομικές εκθέσεις.

Δείτε το βιβλίο: Στιγμές

Τάσος Πλαστήρας

Ο Τάσος Πλαστήρας γεννήθηκε, μεγάλωσε και σπούδασε στη Θεσσαλονίκη, όπου...

Σοφία Γατσή

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Σοφία Γατσή γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στο Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Εργάστηκε ως Βιβλιοθηκονόμος στη βιβλιοθήκη του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Ασχολείται επαγγελματικά με τη συγγραφή για παιδιά, ενώ το 2021 εκδόθηκε το πρώτο της παιδικό βιβλίο με τίτλο «Η πιπερίτσα Φλώρα και η ιστορία με τις ροδιές» από τις εκδόσεις Ηλιαχτίδα. Επίσης, έχει συμμετάσχει στο Λογοτεχνικό Χριστουγεννιάτικο Δωδεκαήμερο των εκδόσεων Κέφαλος (2022) με το παιδικό παραμύθι «Ο γαϊδαράκος Λευτέρης εύχεται στον Αϊ Βασίλη» και για το Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2023 με τίτλο «Τα σκανταλιάρικα αγιοβασιλάκια». Το 2019 αρθρογραφούσε στην ιστοσελίδα mono-gramma.com με τα κείμενα «Τα πιο αληθινά Χριστούγεννα», «Καλοκαιρινή αγάπη», «Είμαι στο πλάι σου και Περιπλανώμενος».

Δείτε το βιβλίο: Μαμά κάνε διάλειμμα

Σοφία Γατσή

Η Σοφία Γατσή γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στο Τμήμα Αρχειονομίας,...

Ελισάβετ Ζαΐμη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Ελισάβετ Ζαΐμη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κω, όπου πλέον εργάζεται ως αρχιτέκτονας εσωτερικών χώρων. Ανακάλυψε την αγά-πη της για την μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική κατά τη διάρκεια της φοιτητικής της ζωής, έχοντας για πρώτη φορά την ευκαιρία να πειρα-ματιστεί στη δική της κουζίνα. Σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια, έχει καταφέρει να προσαρμόσει τις αγαπημένες της συνταγές στην πιο healthy εκδοχή τους! Θέλο-ντας να μοιραστεί τις ιδέες της, αποφάσισε να εκδώσει το πρώτο της βιβλίο “No Regr-eats “.

Ελισάβετ Ζαΐμη

Η Ελισάβετ Ζαΐμη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κω, όπου πλέον...

Papathanasiou

Ευαγγελία Παπαθανασίου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκα στην Ελασσόνα της Λάρισας και μεγάλωσα στο Μόναχο της Γερμανίας. Σπούδασα στην παιδαγωγική Ακαδημία και στη Σχολή Νηπιαγωγών Θεσσαλονίκης, στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Τμήμα Προσχολικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Είμαι κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου του τμήματος της Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Υπηρέτησα σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας στη Θεσσαλονίκη, στον Πειραιά, στο ελληνικό σχολείο του Dortmund της Γερμανίας και σε σχολεία της Λέσβου. Διετέλεσα Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης νομού Λέσβου και από το 2011 ζω και εργάζομαι στη Θεσσαλονίκη.

Έχω παρακολουθήσει μαθήματα στη Δραματική Σχολή του Πειραϊκού Συνδέσμου καθώς και πλήθος σεμιναρίων για το θεατρικό παιχνίδι, για το Μουσικοπαιδαγωγικό σύστημα Orff στο Hamelburg, ορθοφωνίας και θεάτρου στο Dortmund της Γερμανίας, όπου και συμμετείχα επί τέσσερα έτη σε πρόγραμμα του Λαϊκού Πανεπιστημίου, Αισθητικής Αγωγής και Κουκλοθέατρου στην Αθήνα, έχω εκπαιδευτεί ως ηθοποιός του αυτοσχεδιαστικού θεάτρου Playback και έχω επιμορφωθεί ως εκπαιδεύτρια ενηλίκων.

Συμμετείχα ως επιμορφώτρια στα ΠΕΚ με αντικείμενο τη Θεατρική Αγωγή και τα Εικαστικά στο Δημοτικό Σχολείο, στην επιμόρφωση των δασκάλων πάνω στα νέα διδακτικά βιβλία, καθώς και σε σεμινάρια που οργάνωσε η Δ/νση Αγωγής Υγείας Μυτιλήνης και Ανατολικής Θεσσαλονίκης με βιωματικές δράσεις Θεατρικού Παιχνιδιού.

Από το 2018 υπηρετεί ως Συντονίστρια ΣΕΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΙΑ.

Έχω εκδώσει το παιδικό βιβλίο « Το αστεράκι που μετακόμισε» & «Η σχολική θεατρική παράσταση, το θεατρικό παιχνίδι και ο κοινωνικός αποκλεισμός στη σχολική τάξη» από τις εκδόσεις Φυλάτος.

Δείτε τα βιβλία:

Το αστεράκι που μετακόμισε

Η σχολική θεατρική παράσταση, το θεατρικό παιχνίδι και ο κοινωνικός αποκλεισμός στη σχολική τάξη

Εγώ, η μαμά και το μπιζελάκι της

 

Ευαγγελία Παπαθανασίου

Γεννήθηκα στην Ελασσόνα της Λάρισας και μεγάλωσα στο Μόναχο της...

Kourmpelis

Απόστολος Κουρμπέλης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Απόστολος Κουρμπέλης είναι προπτυχιακός φοιτητής της Νομικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α., διανύοντας το τέταρτο έτος των σπουδών του. Συγχρόνως, αρθρογραφεί περιστασιακά, με τα άρθρα του να πραγματεύονται θέματα σχετιζόμενα με την πολιτική, το συνταγματικό δίκαιο και τα θεμελιώδη δικαιώματα.
Πρόσφατα ξεκίνησε να συνεργάζεται και με την διαδικτυακή εφημερίδα «Κήρυκος Λίθος», ως εξωτερικός συνεργάτης – αρθρογράφος.
Παράλληλα, ασχολείται από τα μαθητικά του χρόνια με τη λογοτεχνία και τη συγγραφή, σκοπεύοντας στο προσεχές μέλλον να εκδώσει- πέραν από νομικά συγγράμματα- και το πρώτο του μυθιστόρημα. Ομιλεί, εκτός της ελληνικής και άλλες δύο γλώσσες, την αγγλική-η οποία αποτελεί και τη δεύτερη μητρική του- και τη γαλλική.

Δείτε το βιβλίο: Γενικές Αρχές Αστικού Δικαίου

Απόστολος Κουρμπέλης

Ο Απόστολος Κουρμπέλης είναι προπτυχιακός φοιτητής της Νομικής Σχολής του...

Dimitris Basileiou

Δημήτρης Βασιλείου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Δημήτρης Βασιλείου σπούδασε Ιστορία – Αρχαιολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατέχει Msc στη Νεότερη & Σύγχρονη Ιστορία, Med στην Εκπαιδευτική Διοίκηση και είναι υποψήφιος διδάκτωρ του τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Από το 2003 υπηρετεί ως φιλόλογος καθηγητής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια επιμόρφωσης για τις ιστορικές σπουδές στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες. Συνεργάστηκε ως ειδικός επιστήμονας – εμπειρογνώμονας με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής στη συγγραφή και εκπόνηση “Οδηγού για τον Εκπαιδευτικό” για το μάθημα της Ιστορίας της Α΄Λυκείου, αλλά και εκπαιδευτικού υλικού για το μάθημα της Καλλιτεχνικής Παιδείας – Θεατρολογίας. Επίσης, έχει συνεργαστεί με το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας στην εφαρμογή ψηφιακών σεναρίων Νεοελληνικής Γλώσσας στη σχολική τάξη.

Δείτε το βιβλίο: Η διαχείριση του Μακεδονικού Ζητήματος από την τέταρτη εξουσία (1903-1908)

Δημήτρης Βασιλείου

Ο Δημήτρης Βασιλείου σπούδασε Ιστορία – Αρχαιολογία στη Φιλοσοφική Σχολή...