Οι συγγραφείς και συντελεστές των βιβλίων μας


Λένη Λαμπρίδη

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Λένη Λαμπρίδη γεννήθηκε στην Αθήνα το 2007 και όταν ήταν 3 ετών μετακόμισε με τους γονείς της στη Μυτιλήνη. Σήμερα είναι μαθήτρια λυκείου. Από μικρή έδειξε την κλίση της στη ζωγραφική και έχει πάρει μέρος σε πολλές τοπικές ομαδικές εκθέσεις.
Το 2023 συμμετείχε στον πανελλήνιο διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα «Άγριες μέλισσες και άλλοι επικονιαστές στα λουλούδια του τόπου μου» όπου έλαβε έπαινο.
Για την έναρξη της Aegean Regatta 2023, που πραγματοποιήθηκε στον Μόλυβο της Λέσβου, επιλέχθηκε σχέδιό της το οποίο τυπώθηκε σε καρτ ποστάλ από τη διοργάνωση.
Στόχος της είναι να σπουδάσει στη Σχολή Καλών Τεχνών.

Δείτε το βιβλίο: Η Μία και η Άλλη – η μυστηριώδης εξαφάνιση…

Λένη Λαμπρίδη

Η Λένη Λαμπρίδη γεννήθηκε στην Αθήνα το 2007 και όταν...

Stathopoulos

Αθανάσιος Σταθόπουλος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Θανάσης Σταθόπουλος γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1980 και μεγάλωσε στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας. Το 1998 εισήχθη στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων από την οποία αποφοίτησε το 2002 με τον βαθμό του Ανθυπολοχαγού. Έχει υπηρετήσει ως Αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού στη Χίο, τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα όπου και υπηρετεί τα τελευταία χρόνια με τον βαθμό του Ταγματάρχη. Έχει παρακολουθήσει ως Αξιωματικός εκπαιδεύσεις στις ΗΠΑ και τη Γερμανία. Μιλά άριστα  Αγγλικά, Ισπανικά και Γερμανικά.

Ως συγγραφέας, έχει παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια δημιουργικής γραφής. Μέσα από τα παραμύθια του, θέλει να μεταδίδει στα παιδιά αλλά και στους μεγάλους, μηνύματα όπως η αγάπη, η φιλία και η ευγνωμοσύνη. Αγαπά πολύ τα ζώα και το περιβάλλον και μετέχει συχνά σε εκδηλώσεις για την προστασία τους. Στο σπίτι του έχει δύο σκυλάκια, τη Λούση και τον Όλιβερ.

Είναι λάτρης του κινηματογράφου, της λογοτεχνίας και του αθλητισμού.

Δείτε το βιβλίο: Το άγαλμα και η γατούλα

Αθανάσιος Σταθόπουλος

Ο Θανάσης Σταθόπουλος γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1980 και μεγάλωσε...

Mpei

Γιώτα Μπέη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκε στην Λάρνακα της Κύπρου και κατάγεται από την ακριτική Δερύνεια, η οποία ανήκει στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Κύπρου το 2010, με πτυχίο στην Προδημοτική Εκπαίδευση. Το 2014, απέκτησε τον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών «Παιδικό Βιβλίο και Παιδαγωγικό Υλικό», από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Ρόδο. Το 2016 άρχισε να φοιτά ως διδακτορική φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, στην κατεύθυνση «Διδακτική της Γλώσσας και της Λογοτεχνίας». Εργάζεται ως εκπαιδευτικός σε νηπιαγωγεία, και στον ελεύθερο της χρόνο ασχολείται με την συγγραφή. Στην ηλικία των 6 δημοσιεύτηκαν τα πρώτα της ποιήματα, στην εφημερίδα Ο Φιλελεύθερος (23 Σεπτεμβρίου 1997). Τον Δεκέμβριο του 2003, κατέκτησε το 1ο βραβείο στον Παγκύπριο Μαθητικό Διαγωνισμό Έκθεσης Ιδεών των Βρετανικών Αερογραμμών, με θέμα «Οι αερομεταφορές του έτους 2020».

Δείτε το βιβλίο: Περιμένοντας την Ελπίδα

Γιώτα Μπέη

Γεννήθηκε στην Λάρνακα της Κύπρου και κατάγεται από την ακριτική...

Giannopoulos

Νίκος Γιαννόπουλος

Κατηγορία: Εικονογράφος

Μεγαλωμένος σε μια μικρή επαρχιακή πόλη ο Νίκος Γιαννόπουλος από μικρός στράφηκε στην ζωγραφική για συντροφιά. Λάτρης των κόμικς από παιδί, είχε την συνήθεια να ζωγραφίζει πάνω στα ζωάκια των παραμυθιών του μακριά κυματιστά μαλλιά και μπέρτες. Έτσι λοιπόν από πολύ μικρός, μπορούμε να πούμε, ότι συνέβαλε στην εικονογράφηση των δικών του παραμυθιών… Δυστυχώς τότε δεν είχε την ευκαιρία να αναπτύξει αυτή την αγάπη και στράφηκε στα πρακτικά ζητήματα της ζωής. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του ως ηλεκτρολόγος μηχανικός ενώ παράλληλα έγινε γονιός και σύζυγος. Η σύζυγος και τα παιδιά του ήταν η αιτία που αποφάσισε και πάλι να στραφεί στην ζωγραφική, και συγκεκριμένα στην εικονογράφηση. Πέρασαν λίγοι μήνες πολλής δουλειάς και η αγάπη του για αυτή την τέχνη τον οδήγησαν σήμερα στην ευχάριστη θέση να περιμένει να μπουν στα ράφια τα πρώτα του βιβλία…

σελίδα του εικονογράφου στο fb κάνε κλικ εδώ

Δείτε το βιβλίο: Ο Χάρης θα πετάξει

Νίκος Γιαννόπουλος

Μεγαλωμένος σε μια μικρή επαρχιακή πόλη ο Νίκος Γιαννόπουλος από...

Emmanouela-THeoxaropoulou

Εμμανουέλα Θεοχαροπούλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Εμμανουέλα Θεοχαροπούλου γεννήθηκε στην Κοζάνη και σπούδασε Πληροφορική και Τηλεπικοινωνίες. Μόλις αποφοίτησε μετακόμισε στην Τσεχία και εργάστηκε στον τομέα της Πληροφορικής και των Δικτύων. Όταν έγινε μητέρα για πρώτη φορά συνειδητοποίησε την αγάπη της για το παιδικό βιβλίο.

Σήμερα ως μητέρα πλέον, τριών παιδιών απολαμβάνει να δημιουργεί και να γράφει τα δικά της παραμύθια.

Δείτε το βιβλίο: Το ημερολόγιο ενός μικρού Σεφ

Εμμανουέλα Θεοχαροπούλου

Η Εμμανουέλα Θεοχαροπούλου γεννήθηκε στην Κοζάνη και σπούδασε Πληροφορική και...

Απόστολος Νεύρας

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Νεύρας Αποστόλης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ρούσσο Καρδίτσας, στα σύνορα της αρχαίας Εστιαιώτιδας και Θεσσαλιώτιδας, όπως λέει ο ίδιος. Υπηρετεί ως εκπαιδευτικός, δάσκαλος, της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Έχει ειδίκευση στην εκπαίδευση ενηλίκων από το Ε.Α. Πανεπιστήμιο. Δηλώνει λάτρης της ιστορίας. Δε θεωρεί τον εαυτό του ιστορικό συγγραφέα, παρά τίποτε παραπάνω από μελετητή μιας συγκεκριμένης ιστορικής περιόδου, ενός ψήγματος ιστορίας.

Δείτε το βιβλίο: Προσδιορισμός του πεδίου της μάχης μεταξύ Καίσαρα και Πομπηίου στη Θεσσαλία (9 Αυγούστου 48π.Χ. η σύγκρουση των Ρωμαίων Τιτάνων/Ο Τύμβος – Πολυάνδριο των πεσόντων Ρωμαίων στρατιωτών στη μάχη)

Απόστολος Νεύρας

Ο Νεύρας Αποστόλης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ρούσσο Καρδίτσας, στα...

Laouris

Γιώργος Λαούρης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Γιώργος Χρ. Λαούρης γεννήθηκε στην Πάφο της Κύπρου, στις 6-4-1960.
Γονείς ο Χριστόδουλος και η Άρτεμις Λαούρη.
Ως γιος εκπαιδευτικού, φοίτησε σε διάφορα Δημοτικά Σχολεία της Πάφου και αποφοίτησε από το Ελένειο Δημοτικό Σχολείο Λευκωσίας.
Τις πρώτες τρεις τάξεις του Γυμνασίου φοίτησε στο Παγκύπριο Γυμνάσιο Λευκωσίας και μετά την τουρκική εισβολή φοίτησε στο Α΄ Γυμνάσιο Ακροπόλεως από όπου και αποφοίτησε.
Τρία χρόνια μετά, αποφοίτησε από το Ανώτερο Τεχνολογικό Ινστιτούτο στον κλάδο της Πολιτικής Μηχανικής.
Μετά την αποφοίτησή του από το Α.Τ.Ι. , κατετάγη στην Εθνική Φρουρά, όπου υπηρέτησε ως Αξιωματικός στον κλάδο του Μηχανικού.
Μετέβη στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής όπου και αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης στον κλάδο Πολιτικής Μηχανικής. Εκεί εργάστηκε σε εταιρεία κατασκευών μέχρις ότου επέστρεψε στην Κύπρο.
Ακολούθως εργάστηκε στις αραβικές χώρες και τα τελευταία 25 χρόνια ζει και εργάζεται στην Πάφο.
Έχει δύο παιδιά, τον Χρίστο και την Ελίνα.

Το 2015 εκδόθηκε από τις Εκδόσεις Εν Τύποις το πρώτο του βιβλίο «Φως πέρα από την ομίχλη».

Δείτε το βιβλίο: Συντρίμμια Ψυχής

Γιώργος Λαούρης

Ο Γιώργος Χρ. Λαούρης γεννήθηκε στην Πάφο της Κύπρου, στις...

Δημήτρης Μπότης

Δημήτρης Μπότης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Δημήτρης Μπότης γεννήθηκε στην Τρίπολη Αρκαδίας. Περπατώντας το δρόμο της ζωής και ψάχνοντας τον προορισμό που θα του ταίριαζε, έκρινε πως το λιμάνι του βρίσκεται στην τέχνη. Και συγκεκριμένα στη συγγραφή, στην υποκριτική και στη μουσική. Σπούδασε σε δραματική σχολή κι εργάστηκε ως ηθοποιός, σκηνοθέτης και μουσικός παραγωγός. Τα τελευταία 7 χρόνια αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά portal. Η θεματολογία των άρθρων του επικεντρώνεται σε κοινωνικά, ψυχολογικά κι ερωτικά ζητήματα. Το μυθιστόρημα με τον τίτλο «Λαμπερές σιωπές της μοναξιάς» αποτέλεσε το πρώτο του συγγραφικό πόνημα κι ακολούθησε το «Moi, toi et les couleurs de l’ automne». Επίσης, έχει συμμετάσχει σ’ ένα συλλογικό έργο με τον τίτλο «10 άντρες απαντούν σε 100 κρίσιμα γυναικεία ερωτήματα».

Βρείτε το βιβλίο: Είμαστε το σύνολο των διαδρομών μας 

Δημήτρης Μπότης

Ο Δημήτρης Μπότης γεννήθηκε στην Τρίπολη Αρκαδίας. Περπατώντας το δρόμο...

Κατερίνα Αλλαγιάννη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Κατερίνα Αλλαγιάννη γεννήθηκε στις 11 Οκτωβρίου 1987. Είναι καθηγήτρια Γαλλικών, απόφοιτη Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ξεκίνησε να γράφει μικρές ιστορίες και διηγήματα στην ηλικία των 12 ετών, ενώ στα 23 έγραψε το πρώτο της μυθιστόρημα. Έχοντας μεγάλο ενδιαφέρον για την ψυχολογία και τη φιλοσοφία, καθώς και ευαισθησία σε κοινωνικά ζητήματα της σύγχρονης εποχής, έγραψε το έργο «Το περπάτημα της Άτης», όπου μέσα από την πορεία του πρωταγωνιστή θίγονται θέματα όπως οι εξαρτήσεις, η εκδίκηση, η δικαίωση και η συνεχής αναζήτηση της ψυχικής ισορροπίας και ικανοποίησης.

Δείτε το βιβλίο: Το περπάτημα της Άτης

Κατερίνα Αλλαγιάννη

Η Κατερίνα Αλλαγιάννη γεννήθηκε στις 11 Οκτωβρίου 1987. Είναι καθηγήτρια...

Μάριος Παξιμαδάς

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Μάριος Παξιμαδάς γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου μεγάλωσε και σπούδασε στο Πολυτεχνείο. Από τα πρώτα χρόνια είχε δείξει ενδιαφέρον για τη μάθηση, διαβάζοντας διάφορα βιβλία. Το όνειρό του ήταν να γράψει μια μέρα και αυτός ένα σημαντικό βιβλίο που να βοηθάει τους ανθρώπους σε αυτούς του δύσκολους καιρούς που ζούμε. Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη και ερασιτεχνικά ασχολείται με τις τέχνες. Συγκεκριμένα παίζει κιθάρα, καθώς επίσης του αρέσει το θέατρο και ο κινηματογράφος.

Δείτε το βιβλίο: Σκέψου το σαν ήσουν νεκρός – Η Δύναμη της Εσωτερικής Εξέλιξης & Αυτοβοήθειας

Μάριος Παξιμαδάς

Ο Μάριος Παξιμαδάς γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου μεγάλωσε και σπούδασε...

Mystakidou

Μαρία Μυστακίδου

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Μαρία Μυστακίδου μεγάλωσε στα Νέα Ρόδα Χαλκιδικής. Είναι απόφοιτος του τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Α.Π.Θ.

Εργάζεται ως εκπαιδευτικός σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Δείτε το βιβλίο: Ένα τοσοδούλι “ρ” στη χώρα του διαφορετικού

Μαρία Μυστακίδου

Η Μαρία Μυστακίδου μεγάλωσε στα Νέα Ρόδα Χαλκιδικής. Είναι απόφοιτος...

Kourmpelis

Απόστολος Κουρμπέλης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Απόστολος Κουρμπέλης είναι προπτυχιακός φοιτητής της Νομικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α., διανύοντας το τέταρτο έτος των σπουδών του. Συγχρόνως, αρθρογραφεί περιστασιακά, με τα άρθρα του να πραγματεύονται θέματα σχετιζόμενα με την πολιτική, το συνταγματικό δίκαιο και τα θεμελιώδη δικαιώματα.
Πρόσφατα ξεκίνησε να συνεργάζεται και με την διαδικτυακή εφημερίδα «Κήρυκος Λίθος», ως εξωτερικός συνεργάτης – αρθρογράφος.
Παράλληλα, ασχολείται από τα μαθητικά του χρόνια με τη λογοτεχνία και τη συγγραφή, σκοπεύοντας στο προσεχές μέλλον να εκδώσει- πέραν από νομικά συγγράμματα- και το πρώτο του μυθιστόρημα. Ομιλεί, εκτός της ελληνικής και άλλες δύο γλώσσες, την αγγλική-η οποία αποτελεί και τη δεύτερη μητρική του- και τη γαλλική.

Δείτε το βιβλίο: Γενικές Αρχές Αστικού Δικαίου

Απόστολος Κουρμπέλης

Ο Απόστολος Κουρμπέλης είναι προπτυχιακός φοιτητής της Νομικής Σχολής του...

Petouli

Αθηνά Πετούλη

Κατηγορία: Εικονογράφος

Γεννήθηκα στην Κόρινθο, μεγάλωσα και σπούδασα στην Αθήνα, όπου παρακολούθησα μαθήματα σχεδίου (γραμμικό-ελεύθερο) και ζωγραφικής. Διαμένω μόνιμα στο νησί της Σάμου με τον σύζυγο και τα τρία παιδιά μας. Σε εικαστικό εργαστήρι στο νησί συνέχισα τη σπουδή στο χρώμα, σε υλικά και μικτές τεχνικές. Ασχολούμαι με τη ζωγραφική (ελαιογραφίες, ακουαρέλες, ακρυλικά, έργα για παιδικά δωμάτια, τοιχογραφίες), τη φωτογραφία, την εικονογράφηση παιδικών βιβλίων και την εκμάθηση ζωγραφικής σε παιδιά. Έχω λάβει μέρος σε πολλές εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας κι έχω εικονογραφήσει παραμύθια για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας, με πιο πρόσφατα το «Καλημέρα ήλιε» της νηπιαγωγού Ευφροσύνης Σπυροπούλου, «Ο Κόα και το μεγάλο του δώρο» της Αθηνάς Βουδούρη, καθώς επίσης και μια συλλογή ποιημάτων για παιδιά Δημοτικού της νηπιαγωγού Γιώτας Κοτσαύτη, η οποία τιμήθηκε με έπαινο τον Δεκέμβριο του 2014 στον 59ο διαγωνισμό της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς. Η εικαστική προσέγγιση ενός παραμυθιού, κειμένου ή ποιήματος με γοητεύει. Η ζωγραφική είναι για μένα ένα παιχνίδι με τα χρώματα και το φως κι έχω φυλάξει μέσα μου ένα κομμάτι παιδικότητας που με οδηγεί δημιουργικά.

Η σελίδα μου στο facebook: Athina Petouli illustration / paintings for kids

Δείτε τα Βιβλία:

Η μάγισσα Μουρ Μουρ και το πλατύ παπούτσι

Η ευχή της Αστεράτης

Αθηνά Πετούλη

Γεννήθηκα στην Κόρινθο, μεγάλωσα και σπούδασα στην Αθήνα, όπου παρακολούθησα...

Soupiadou Bambourelli

Ανθούλα Βαμβουρέλλη Σουπιάδου

Κατηγορία: Εικονογράφος, Συγγραφέας

Η Ανθούλα Βαμβουρέλλη Σουπιάδου γεννήθηκε στην Ελευθερούπολη Καβάλας και είναι συνταξιούχος.
Για είκοσι χρόνια αρθρογραφούσε σε τοπικές εφημερίδες της Λέσβου, ενώ έχει εκδώσει και ένα μυθιστόρημα με τίτλο «Το πεπρωμένο». Αγαπημένες της ασχολίες είναι η ζωγραφική και η φωτογραφία και τώρα αποφάσισε να προσθέσει άλλη μια, στρεφόμενη και πάλι στη συγγραφή θέτοντας αυτήν τη φορά στο επίκεντρο τα μικρά παιδιά.

Δείτε το βιβλίο Πάνω και Κάτω Kορονοπούλα 

Ανθούλα Βαμβουρέλλη Σουπιάδου

Η Ανθούλα Βαμβουρέλλη Σουπιάδου γεννήθηκε στην Ελευθερούπολη Καβάλας και είναι...

Χριστίνα Ντούμα

Χριστίνα Ντούμα

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Χριστίνα Ντούμα γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Σεπόλια και είναι η μητέρα του Βασίλη και του Θοδωρή. Από πολύ μικρή είχε μεγάλη αγάπη για τα παραμύθια. Ήταν, είναι και θα είναι το καταφύγιο της ψυχής της. Τις ιστορίες, που ξεκίνησε να γράφει, απολάμβανε να τις μοιράζεται και με τα δύο της παιδιά που ήταν οι πρώτοι της αναγνώστες και οι σπουδαιότεροι σύμβουλοι που είχε. Μέσα σε αυτές, ταξίδευαν, περιπλανιόνταν, γελούσαν, ονειρεύονταν, αλλά και στοχάζονταν ατελείωτες ώρες. Ποτέ δεν φαντάστηκε ότι τα δικά της παραμύθια θα εκδοθούν έως ότου η επιδείνωση της υγείας του γιου της Θοδωρή την ώθησε να βρει τρόπους για να στηρίξει τον αγώνα του παιδιού της. «Η Αλεπού μοδίστρα», «Ο Χνούδης», «Ο Φούσκας», «Η Μελιάννα» και
«Ο Μπούφος» αποτέλεσαν τα παραμύθια της σειράς «Τα Όνειρα του Θοδωρή». Τώρα ξεκινά η καινούργια σειρά παραμυθιών «Οι Ιστορίες του Θοδωρή» με πρώτη την ιστορία του «Ρεμί».
Περισσότερες πληροφορίες για τον Θοδωρή και τον αγώνα της οικογένειάς του μπορείτε να βρείτε:
Στην ιστοσελίδα  για τον Θοδωρή: www.theodoresmiracle.org
Στη σελίδα Facebook για τον Θοδωρή: www.facebook.com/theodoresmiracle

Βρείτε το 1ο βιβλίο της νέας σειράς «Οι Ιστορίες του Θοδωρή»: Ρεμί 

Χριστίνα Ντούμα

Η Χριστίνα Ντούμα γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Σεπόλια και είναι...

Giannis Stefanakis

Γιάννης Στεφανάκης

Κατηγορία: Συγγραφέας

O Γιάννης Στεφανάκης έχει την καταγωγή του από τον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης. Είναι απόφοιτος της σχολής των Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (1987), με μεταπτυχιακές σπουδές σε Εμπόριο και Οικονομικά (Trade and Finance).
Με το φαινόμενο του θερμοκηπίου ασχολείται εδώ και είκοσι σχεδόν χρόνια, από τότε που τα πρώτα σημάδια της κλιματικής αλλαγής έγιναν εμφανή, με πλούσια αρθρογραφία σε τύπο και έντυπα.

Δείτε το βιβλίο: Πλανήτης Γη – Διοξείδιο του άνθρακα 414.23

Γιάννης Στεφανάκης

O Γιάννης Στεφανάκης έχει την καταγωγή του από τον Άγιο...

Ευρωπία Χατζηανδρέου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Ευρωπία Χατζηανδρέου κατάγεται από την Καβάλα. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, επάνω στην τουρκική γλώσσα και έπειτα προχώρησε στις μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων. Η μεγάλη αγάπη της είναι το διάβασμα, η μουσική και λυκόπαιδό της ο Μάιλο.

Δείτε το βιβλίο: Ορίζοντες

Ευρωπία Χατζηανδρέου

Η Ευρωπία Χατζηανδρέου κατάγεται από την Καβάλα. Ολοκλήρωσε τις σπουδές...

Ανδρέας Κυθρεώτης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Ανδρέας Κυθρεώτης, ένας έμπειρος φυσιοθεραπευτής με ειδίκευση στη διαχείριση του πόνου και ταυτόχρονα εν ενεργεία Προπονητής Υδατοσφαίρισης και Πρωταθλητής με την ομάδα του, έχει μια ιστορία που αξίζει να ακουστεί. Γεννημένος στη Λευκωσία και με σπουδές στην Αθήνα και τη Μεγάλη Βρετανία, ο Ανδρέας είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.
Η συγγραφική του πορεία ξεκίνησε από τις φανταστικές ιστορίες που αφηγούνταν στον τότε εξάχρονο γιο του. Μία από αυτές, για ένα μικρό λυκάκο που έχασε τους γονείς του και προσπάθησε να επιβιώσει μόνο του στη ζούγκλα, τον ενέπνευσε ιδιαίτερα. Η έντονη συγκίνηση και οι θετικές αντιδράσεις του παιδιού του έδωσαν την αφορμή να δημιουργήσει το παιδικό παραμύθι “Ο Μοναχικός Λύκος: Αναζητώντας την αλήθεια”. Συνεργαζόμενος με τις εκδόσεις “Φυλάτος”, ο Ανδρέας ξεκίνησε τη συγγραφική του καριέρα. Αυτή η νέα ενασχόληση ενδέχεται να αποδειχθεί μια ακόμη επιτυχία στη ζωή του, κάτι που μόνο ο χρόνος θα αποκαλύψει. Για τον Ανδρέα, ωστόσο, η πραγματική επιτυχία εντοπίζεται στην ικανοποίηση των παιδιών που ακούν ή διαβάζουν τα παραμύθια του.

Δείτε το βιβλίο: Ο Μοναχικός Λύκος – Αναζητώντας την αλήθεια

Ανδρέας Κυθρεώτης

Ο Ανδρέας Κυθρεώτης, ένας έμπειρος φυσιοθεραπευτής με ειδίκευση στη διαχείριση...

Ioannidis_Tsounaka

Παναγιώτης Ιωαννίδης – Δέσποινα Τσουνάκα

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Παναγιώτης Ιωαννίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη τον Ιούνιο του 1994, όπου και μεγάλωσε. Από το 2012 και για 5 χρόνια εργαζόταν ως μουσικός. Έχει συμμετάσχει σε τρεις δισκογραφικές δουλειές με τρία διαφορετικά συγκροτήματα και έχει περιοδέψει σε πολλές πόλεις της βορείου και νοτίου Ελλάδος. Το διάστημα αυτό ασχολήθηκε ενεργά με το YouTube για έναν χρόνο και ήταν υπεύθυνος για τη μουσική σύνθεση, την ηχογράφηση και μίξη του ηχητικού υλικού για ένα κανάλι, καθώς και για το video editing.
Τον Δεκέμβριο του 2017 έκανε αλλαγή στην καριέρα του και ξεκίνησε να εργάζεται ως κλινικός φροντιστής στην Αγγλία, όπου και παρακολούθησε αντίστοιχη εκπαίδευση, ακολουθώντας το πά-θος του για την υποστήριξη και τη φροντίδα ανθρώπων που έχουν ανάγκη.
Τον Μάιο του 2019 ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το life coaching, καθώς ήταν το μεγάλο του όνειρο. Παρακολούθησε εκπαιδευτικά προγράμματα πιστοποίησης από την Academy of Modern Applied Psychology πάνω στο life coaching, τον νευρογλωσσικό προγραμματισμό, την υπνοθεραπεία, τη γνωστική συμπεριφορική θεραπεία, την ενσυνειδητότητα και την ψυχολογία. Παράλληλα, παρακολούθησε μαθήματα πάνω στο relationship και couple coaching, την επιστήμη των σχέσεων, τον καθορισμό στόχων στις ερωτικές σχέσεις και τη θεραπεία ζεύγους από τις ακαδημίες Transformation Academy, KEW Training Academy και International Open Academy.
Έχει παρακολουθήσει επίσης μαθήματα ψυχολογίας από το Πανεπιστήμιο του Yale και μαθήματα για την επιστήμη των σχέσεων από το Πανεπιστήμιο του Toronto. Κατέχει διπλώματα στην ψυχολογία των σχέσεων και στη θεραπεία ζεύγους και οικογένειας από το Centre of Excellence και πιστοποίηση NLP (εκπαίδευση από τον Matthew Barnett) στα πρότυπα του American Board of NLP. Επι-πλέον, έχει παρακολουθήσει διαδικτυακά μαθήματα marketing and communications και strategy and operations από το International Business Management Institute. Έχει παρακολουθήσει εκπαιδευτι-κά προγράμματα από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών σχετικά με τη φιλοσοφία και τη σεξουαλικότητα και τη διαπαιδαγώγηση στη σχολική ηλικία.
Τέλος, έχει εκπαιδευτεί ως life coach με τις προδιαγραφές του Association for Coaching στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και κατέχει δίπλωμα στο relationship coaching από την SALUS Academy πιστοποιημένο από τον International Coach Federation. Σήμερα συνεχίζει τις σπουδές του στο life coaching και στην προσωπική και συντροφική ανάπτυξη με πληθώρα εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Η Δέσποινα Τσουνάκα γεννήθηκε στην Καβάλα τον Δεκέμβριο του 1997 και μεγάλωσε στην Ξάνθη. Το 2016 μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη και ξεκίνησε να σπουδάζει γραφιστική εντύπου και ηλεκτρονικών μέσων στο ΙΕΚ Δέλτα. Παράλληλα, παρακολούθησε πολλά διαδικτυακά μαθήματα πάνω στη γραφιστική και το UX design. Το διάστημα αυτό ασχολήθηκε ενεργά με το YouTube για έναν χρόνο και ήταν υπεύθυνη για τη δημιουργία illustration, τα storyboards, το SEO, τα voiceover και το video editing.
Τον Απρίλιο του 2018 ξεκίνησε να εργάζεται ως κλινική φροντίστρια στην Αγγλία, όπου και παρακολούθησε αντίστοιχη εκπαίδευση, ακολουθώντας και αυτή το πάθος της για την υποστήριξη και τη φροντίδα ανθρώπων. Όταν ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη γραφιστική συνέχισε με τον τρίτο χρόνο εξειδίκευσης στον τομέα του 3D medical motion graphics, στο ΙΕΚ Δέλτα. Παράλληλα, παρακολούθησε διαδικτυακά μαθήματα στο web και app development από τη London App Brewery. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα στο life coaching από την Academy of Modern Applied Psychology, relationship coaching από την Transformation Academy και μαθήματα για την επιστήμη των σχέσεων από το Πανεπιστήμιο του Toronto. Κατέχει διπλώματα στην ψυχολογία των σχέσεων και στη θεραπεία ζεύγους και οικογένειας από το Centre of Excellence. Τέλος, κατέχει δίπλωμα στο relationship coaching από την SALUS Academy πιστοποιημένο από τον International Coach Federation. Σήμερα συνεχίζει την εκπαίδευσή της στους παραπάνω τομείς.

Η Δέσποινα και ο Παναγιώτης έχουν μεγάλο πάθος για τις ερωτικές σχέσεις και τη βελτίωσή τους. Είναι επίσης παθιασμένοι για τη συγγραφή βιβλίων και άρθρων και τη συνεχή μάθηση και εξέλιξή τους. Έχουν πιστοποιηθεί ως μέντορες γάμου από τους Drs Les and Leslie Parrott. Από το ξεκίνημα της σχέσης τους και μέσα από τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν και ξεπέρασαν μαζί, ήθελαν να εμπνεύσουν και άλλους ανθρώπους να ξεπεράσουν τις δικές τους δυσκολίες με αποτελεσματικό τρόπο. Είναι ιδρυτές της fulfilledlove.com, όπου βοηθούν ζευγάρια να βελτιώσουν τη σχέση τους και προωθούν την αυτοβελτίωση προκαλώντας τους ανθρώ-πους να δρουν καθημερινά για να εξελίσσονται και να ζουν τη ζωή όπως τους αξίζει. Επινόησαν τους όρους «αλληλοπληρότητα» και «πλήρης αντανακλαστικός εαυτός», όροι που δηλώνουν τη μεγα-λύτερη ένωση μεταξύ δύο ανθρώπων και τη μεγαλύτερη έκφρα-ση της αγάπης. Μέσα από τα βιβλία τους και την fulfilledlove.com αναλύουν την αλληλοπληρότητα και διαδίδουν το έργο τους για την αγάπη στη συντροφική σχέση, με σκοπό να βοηθήσουν όσα περισσότερα ζευγάρια μπορούν να βιώσουν γαλήνη, πληρότητα και ανιδιοτελή αγάπη στη σχέση τους.

Δείτε το βιβλίο τους: Μαζί

Παναγιώτης Ιωαννίδης – Δέσποινα Τσουνάκα

Ο Παναγιώτης Ιωαννίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη τον Ιούνιο του 1994,...

Fabian Scheidler

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Fabian Scheidler (Φάμπιαν Σάιντλερ) ζει στο Βερολίνο ως ανεξάρτητος συγγραφέας, δημοσιογράφος και εικαστικός καλλιτέχνης. Μετά από σπουδές θεατρικής σκηνοθεσίας εργάστηκε σαν σκηνοθέτης, συγγραφέας και δραματουργός μεταξύ άλλων και στο Θέατρο GRIPS του Βερολίνου, στο οποίο πρωτοπαρουσιάστηκε το έργο του «Πρίμα Κλίμα», βραβευμένο ως επίσημη συμμετοχή-συμβολή στο πρόγραμμα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών «Δεκαετία της Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη». Επιπλέον ο Fabian Scheidler συνεργάστηκε με το Δίκτυο Κριτικής Αντιμετώπισης της Παγκοσμιοποίησης ΑΤΤΑC, ενεργώντας μεταξύ άλλων και σαν συντονιστής προγράμματος της Δίκης των Τραπεζών στη Λαϊκή Σκηνή της Πλατείας Ρόζας Λούξεμπουργκ.

Το 2009 του απονεμήθηκε το Βραβείο Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης «Otto Brenner» για την άσκηση κριτικής δημοσιογραφίας. Τον Δεκέμβριο του 2009 ο Fabian Scheidler μαζί με τον δημοσιογράφο David Goeßmann ίδρυσε το ανεξάρτητο τηλεοπτικό περιοδικό Kontext TV, το οποίο υποστηρίζεται μεταξύ άλλων από τον Noam Chomsky και παράγει-παρουσιάζει σε μηνιαία βάση μια ωριαία εκπομπή με θέματα παγκόσμιας δικαιοσύνης.

Το θεατρικό έργο του Φάμπιαν Σάιντλερ με τίτλο «Θάνατος ενός Τραπεζίτη» πρωτοανέβηκε σε μορφή όπερας στο Θέατρο Gerhart Hauptmann στην πόλη Görlitz τον Απρίλιο του 2013.

Ιστοσελίδες: www.counter-images.de | www.kontext-tv.de

Δείτε το βιβλίο: Θάνατος ενός τραπεζίτη

Fabian Scheidler

Ο Fabian Scheidler (Φάμπιαν Σάιντλερ) ζει στο Βερολίνο ως ανεξάρτητος...

Pasxali Biky

Βίκυ Πασχάλη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκε στα Ιωάννινα, αλλά μεγάλωσε και έζησε ανάμεσα στη γενέτειρά της και στη Γερμανία.
Τελειώνοντας το σχολείο σπούδασε δημοσιογραφία, ενώ παράλληλα ασχολήθηκε και μελέτησε πολύ ψυχολογία και ιδιαίτερα παιδοψυχολογία.
Μεγάλωσε με παραμύθια και πάντα αναπολεί τη ζεστασιά εκείνη που εκπέμπουν, ειδικά όταν τη μοιράζεσαι με τα αγαπημένα σου πρόσωπα.
Αγαπά το διάβασμα και τη συγγραφή, ενώ ταυτόχρονα ασχολείται με τη γιόγκα και τον χορό.
Λατρεύει τους δικούς της ανθρώπους και κυρίως τα μικρά παιδιά γι’ αυτό και εύχεται σε όλους να μπορούσαν να έχουν την καρδιά και τη γλυκιά ματιά των μικρών παιδιών και να μπορούσαν να ταξιδέψουν ξανά στην τρυφερή εκείνη παιδική ηλικία.

Δείτε το βιβλίο: Η Χαρά αναζητά την ευτυχία

Βίκυ Πασχάλη

Γεννήθηκε στα Ιωάννινα, αλλά μεγάλωσε και έζησε ανάμεσα στη γενέτειρά...

Giorgos Eyth. Manettas

Γιώργος Ευθ. Μανέττας

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Γιώργος Μανέττας γεννήθηκε το 1984 στη Ρόδο, όπου ζει και εργάζεται έως σήμερα, ως εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Γλωσσολογία Νοτιοανατολικής Μεσογείου, του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του ίδιου πανεπιστημίου. Δραστηριοποιείται επίσης στον χώρο της μουσικής ως θεωρητικός, ενώ έχει εμφανιστεί και σε συναυλίες ως τραγουδιστής και πιανίστας. Η αγάπη του για τη συγγραφή λογοτεχνικών κειμένων και πιο συγκεκριμένα μυθιστορημάτων φαντασίας και μυστηρίου, τον ώθησε στην παρακολούθηση σεμιναρίων δημιουργικής γραφής. «Ο Λύχνος», αποτελεί την πρώτη του συγγραφική προσπάθεια.

Δείτε το βιβλίο: Ο λύχνος

Γιώργος Ευθ. Μανέττας

Ο Γιώργος Μανέττας γεννήθηκε το 1984 στη Ρόδο, όπου ζει...

Λεωνίδας Φιλίππου

Κατηγορία: Συγγραφέας

O Λεωνίδας γεννήθηκε το Νοέμβριο του 1984 στη Λεμεσό. Αφού αποφοίτησε από την Ξενοδοχειακή Σχολή, εργάστηκε σε ξενοδοχεία όπως το St Raphael Resort και το Εlias Beach Ηotel, καθώς και σε εστιατόρια της ορεινής Κύπρου ως μάγειρας, μπάρμαν και τραπεζοκόμος.
Για τέσσερα χρόνια δούλεψε και στον τομέα μεταφορών δεμάτων με ανερχόμενες διευθυντικές τάσεις. Επιπλέον, έχει δουλέψει κατά διαστήματα σε εταιρείες ρούχων και αξεσουάρ ως φωτομοντέλο, ενώ σήμερα εργάζεται στην κατασκευαστική εταιρεία Cybarco. Γνωρίζει τρεις γλώσσες, ελληνικά, αγγλικά και ισπανικά· έχει παρακολουθήσει διάφορα σεμινάρια σχετικά με την αυτοβελτίωση και την επίτευξη στόχων, τη φωτογραφία και το μάρκετινγκ.
Χόμπι του είναι τα ταξίδια, η γυμναστική, η φωτογραφία και το διάβασμα. Η μεγάλη του αγάπη είναι η συγγραφή μυθιστορημάτων. Το 2015 εξέδωσε το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο: “Η μεγάλη απουσία”, το όποιο αγάπησε και συγκίνησε ιδιαίτερα το κοινό.
Όνειρό του είναι να εκδώσει περισσότερα βιβλία για τον αναγνώστη που ψάχνει να ζήσει σπουδαίες εμπειρίες και θέλει να ταξιδέψει σε κόσμους που θα του προσφέρουν συναισθήματα που δε θα ξεχάσει ποτέ.

Δείτε το βιβλίο: Το θαυμάσιο πεπρωμένο της Άννας

Λεωνίδας Φιλίππου

O Λεωνίδας γεννήθηκε το Νοέμβριο του 1984 στη Λεμεσό. Αφού...

Orfanidou

Μαρία Αθ. Ορφανίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Μαρία Αθ. Ορφανίδου ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη με παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας ως παιδοψυχολόγος. Έχει σπουδάσει Ψυχολογία, και Μαθηματικά και ειδικεύθηκε στην Παιγνιοθεραπεία. Τα ταξίδια της ψυχής και ο μαγικός κόσμος των παιδιών μαζί με τις πραγματικές δυσκολίες της ζωής, βρήκαν διέξοδο στη δημιουργία ιστοριών που χρησιμοποιεί στο παιχνίδι με τα παιδιά. Πιστεύει ότι πολύτιμη παρακαταθήκη στη ζωή του ανθρώπου είναι οι «συναντήσεις» του με τους άλλους ανθρώπους. Αυτές μοιράζεται με τις ιστορίες της.

Δείτε το βιβλίο: Για να ‘ρθει πάλι η χαρά

Μαρία Αθ. Ορφανίδου

Η Μαρία Αθ. Ορφανίδου ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη με...

Σάββας Σάββα

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο σεφ Σάββας Σάββα είναι Συντονιστής των Προγραμμάτων Σπουδών «Επισιτιστικών Τεχνών» και Λέκτορας στο City Unity College Nicosia.
Είναι κάτοχος Mεταπτυχιακού Διπλώματος (ΜΑ) στην Εκπαίδευση από το University of the West of England, κάτοχος Πτυχίου (BA) in Professional Culinary Arts από το University of Derby και Ανώτερου Διπλώματος στις Γαστρονομικές Τέχνες από το Ανώτερο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο Κύπρου (ΑΞΙΚ).
Έχει μεγάλη επαγγελματική εμπειρία σε πολλά ξενοδοχεία όπως το Palm Beach Hotel, Le Meridien Hotel & Spa Limassol, Amathus Beach Hotel, Cavo Maris και σε πολλά βραβευμένα εστιατόρια, όπως το Αρχοντικό Παπαδοπούλου και το The Fish Market.
Ο σεφ Σάββας έχει εκπαιδευτική εμπειρία αφού διετέλεσε βοηθός Συντονιστής προγραμμάτων μαγειρικών Τεχνών στο KES College, εκπαιδευτής μαγειρικής στο Ανώτερο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο Κύπρου (ΑΞΙΚ), στο American College, στην Τεχνική Σχολή Λευκωσίας και στην Τεχνική Σχολή Λάρνακας.
Είναι μέλος σε διάφορες επαγγελματικές οργανώσεις που αφορούν τον τομέα του και το 2013 διετέλεσε Team Manager της Εθνικής ομάδας Νέων του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου. Από το 2015 μέχρι και σήμερα, είναι στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων/Γαστρονόμων Euro-Toques Κύπρου.
Είναι εγκεκριμένος Εκπαιδευτής Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΕΕΚ) και Αξιολογητής Επαγγελματικών Προσόντων (ΣΕΠ) από την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού (ΑνΑΔ). Είναι σύμβουλος σεφ σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Κύπρο και διοργανώνει διάφορα σεμινάρια με θέμα τη μαγειρική και ζαχαροπλαστική και την εξέλιξη της.
Έχει παρακολουθήσει αριθμό σεμιναρίων και συμμετείχε σε αρκετούς διαγωνισμούς στην Κύπρο και στο εξωτερικό.

Δείτε το βιβλίο: Διαλεκτές συνταγές από τον Σεφ Σάββα Σάββα

Σάββας Σάββα

Ο σεφ Σάββας Σάββα είναι Συντονιστής των Προγραμμάτων Σπουδών «Επισιτιστικών...

Kyriazidou

Χριστίνα Κυριαζίδη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Χριστίνα Κυριαζίδη είναι ηθοποιός, μουσικός, συγγραφέας και ραδιοφωνικός παραγωγός με έδρα το Βερολίνο.

Σπούδασε υποκριτική στην Ελλάδα και θεατρική συγγραφή στο Ηνωμένο Βασίλειο (University of Exeter). Έχει εργαστεί ως ηθοποιός και δραματουργός, σε Ελλάδα, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Δανία, Πολωνία, Ιρλανδία, Αργεντινή και Βραζιλία. Είναι επίσης ακορντεονίστρια, συνθέτρια και τραγουδοποιός.

Συνεργάστηκε με την ομάδα Odin Teatret του Eugenio Barba στις παραγωγές “UR-HAMLET” (Ιταλία, Δανία, Πολωνία, 2006-2009) και “The Marriage of Medea” (Δανία, 2008)

Το 2010, ίδρυσε στο Βερολίνο τη θεατρική ομάδα Marinaio Teatro και έναν χρόνο αργότερα, το διεθνές θεατρικό φεστιβάλ KNOTS: Exchange Meeting of Theatre Groups με εκδόσεις μέχρι στιγμής σε Βερολίνο, Μπουένος Άιρες, Λα Παζ και Σάο Πάολο.

Έχει εργαστεί ως εκπαιδευτής θεάτρου για εφήβους σε Γερμανία, Αργεντινή και Βραζιλία και το 2013 ίδρυσε στο Βερολίνο, το L A B [Laboratory Actors Berlin], μια πλατφόρμα εκπαίδευσης, έρευνας και δημιουργίας για νέους ηθοποιούς.

Ως θεατρικός συγγραφέας, απονεμήθηκε από την Ένωση Ελλήνων Συγγραφέων για το έργο της “Φθινοπωρινή Συνάντηση” (2002), ενώ το έργο της “FOREST UNDER THE SEA” (2013) επιχορηγήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού της Βραζιλίας το 2015 και περιόδευσε στη Βραζιλία το 2016, μέσω του βραβείου «FUNARTE». Το έργο της “The Mutes” επιλέχθηκε ως ένα από τα 4 ευρωπαϊκά έργα με θέμα την Ευρωπαϊκή Κρίση, για το “PIIGS Festival 2016 – Dramaturgia Sobre la Crisi” και δημοσιεύθηκε στα Καταλανικά από το παραπάνω φεστιβάλ. Τα θεατρικά της έργα έχουν παρουσιαστεί μέχρι στιγμής, σε Ελλάδα, Γερμανία, Βραζιλία και Ισπανία.

Με το project της «STORY FOR FOOD», συλλέγει ανώνυμες ιστορίες σε 14 γλώσσες στη πόλη του Βερολίνου και παράγει μια μηνιαία ραδιοφωνική εκπομπή στο σταθμό Berlin Brandenburg Freies Radios και το podcast Stories in Berlin.

Δείτε το βιβλίο: Cinnamon kisses

Χριστίνα Κυριαζίδη

Η Χριστίνα Κυριαζίδη είναι ηθοποιός, μουσικός, συγγραφέας και ραδιοφωνικός παραγωγός...

Maggopoulos

Γιώργος Μαγγόπουλος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Γιώργος Μαγγόπουλος σπούδασε παιδαγωγικά στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ. (1993) και κοινωνιολογία στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης (2004). Απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο (master) στην αξιολόγηση εκπαιδευτικών από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης (2005). Η διδακτορική του διατριβή που αφορά στην αξιολόγηση προγραμμάτων εκπαίδευσης ενηλίκων ολοκληρώθηκε και υποστηρίχθηκε το 2011 στο Π.Τ.Δ.Ε του Πανεπιστημίου Κρήτης. Από το 2000 εργάζεται ως δάσκαλος στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Έχει λάβει μέρος σε επιμορφωτικά προγράμματα ως επιμορφωτής εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης διδάσκοντας θέματα σχετικά με την αξιολόγηση εκπαιδευτικών και την αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου. Έχει πάρει μέρος σε συνέδρια ως εισηγητής. Μελέτες του έχουν δημοσιευθεί σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά, σε συλλογικούς τόμους και σε πρακτικά συνεδρίων.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν στην αξιολόγηση προγραμμάτων, την αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου, την αξιολόγηση εκπαιδευτικών και την εκπαίδευση ενηλίκων.

Δείτε το βιβλίο: Μοντέλο ολιστικής αξιολόγησης προγραμμάτων

Γιώργος Μαγγόπουλος

Ο Γιώργος Μαγγόπουλος σπούδασε παιδαγωγικά στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης...

Χρυσώλια βιογραφικό

Katerina Chrysolie

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η αγάπη της για τη ζωγραφική ξεκίνησε από πολύ νωρίς. Από παιδί της άρεσε να παρατηρεί τη φύση και τους ανθρώπους, να εμπνέεται και να αποτυπώνει στο χαρτί τα τοπία, τα χρώματα, τις εικόνες και τα αρώματα που την περιβάλλουν. Της αρέσει ο πειραματισμός με διαφορετικές τεχνικές, μέσα, υλικά και επιφάνειες. Είναι τελειόφοιτη Ψυχολογίας και παράλληλα παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα ζωγραφικής σε παιδιά και ενήλικες. Το 2019 εικονογράφησε το πρώτο της παιδικό βιβλίο «Η κορδέλα που ήθελε να πετάξει» και το 2020 συμμετείχε στην πρώτη της ομαδική έκθεση.
Στη συνέχεια εικονογράφησε μερικά ακόμη βιβλία και συμμετείχε σε επόμενες εκθέσεις. Από τότε έχει κάνει πολλές συνεργασίες και δράσεις σε καλλιτεχνικά φεστιβάλ, τοιχογραφίες, βιβλία και παραμύθια.

Δείτε τα βιβλία—>

Κρις και Κάλλη/Γράμμα στον Άγιο Βασίλη – Lettre au Père Noël

Κρις και Κάλλη – Στην πισίνα – Á la piscine

Μάτα η Μαλλιαρή Ντομάτα

Katerina Chrysolie

Η αγάπη της για τη ζωγραφική ξεκίνησε από πολύ νωρίς....

Papadimitriou

Μαριάννα Παπαδημητρίου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Μαριάννα Παπαδημητρίου γεννήθηκε στην Πτολεμαΐδα το 1987 και ζει μόνιμα στον Άγιο Παντελεήμονα της Φλώρινας. Είναι Εργοθεραπεύτρια, πιστοποιημένη Συνοδός Παράλληλης Στήριξης και εργάζεται σε Κέντρο Ειδικών Θεραπειών.
Από μικρή ηλικία αγαπούσε τα βιβλία. Όταν ξεκίνησε να διαβάζει ποίηση, δεν είχε φανταστεί ότι κάποια μέρα θα μπορούσε να γράψει τους δικούς της στίχους, ώσπου το 2003 έγραψε το πρώτο της ποίημα και συνεχίζει έως και σήμερα.

Δείτε το βιβλίο: Δαίμων εαυτού

Μαριάννα Παπαδημητρίου

Η Μαριάννα Παπαδημητρίου γεννήθηκε στην Πτολεμαΐδα το 1987 και ζει...

Bardis

Κωνσταντίνος Βαρδής

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Κων/νος Ν. Βαρδής γεννήθηκε το 1979 στο Περιστέρι Αττικής και μεγάλωσε στο Μοσχάτο.
Από μικρός είχε κλίση τόσο στην μυθοπλασία όσο και στην εξιστόρησή της. Η συγγραφική του φλέβα εκδηλώθηκε νωρίς όταν σε ηλικία δέκα ετών είχε ολοκληρώσει μερικές από τις εικονογραφημένες ιστορίες που ο ίδιος είχε εμπνευστεί. Στα δεκαέξι του έγραψε και το πρώτο του ανέκδοτο διήγημα.
Αργότερα ασχολήθηκε με αρκετά τεχνικά επαγγέλματα τα οποία ασκεί έως και σήμερα παράλληλα με τη συγγραφή μυθιστορημάτων.

Δείτε το βιβλίο: Ικχθίλιον

Κωνσταντίνος Βαρδής

Ο Κων/νος Ν. Βαρδής γεννήθηκε το 1979 στο Περιστέρι Αττικής...