Οι συγγραφείς και συντελεστές των βιβλίων μας


Fylatos

Κωνσταντίνος Φυλάτος

Οδοντίατρος, ερευνητής της αθλητικής διατροφολογίας, ερευνητής της ιστορίας της ιατρικής.

Κωνσταντίνος Φυλάτος

Οδοντίατρος, ερευνητής της αθλητικής διατροφολογίας, ερευνητής της ιστορίας της ιατρικής.

Iliopoulou

Κωνσταντίνα Ηλιοπούλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Κωνσταντίνα Ηλιοπούλου είναι κάτοχος πτυχίου Ελληνικής Γλώσσας και Φιλολογίας,  μεταπτυχιακού και διδακτορικού διπλώματος Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας (Α.Π.Θ.) και μεταδιδακτορικού  διπλώματος στον τομέα της αυθεντικής αξιολόγησης της γλώσσας  (Α.Π.Θ.).

Εργάζεται στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ ως Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό (ΕΔΙΠ)  με αντικείμενο διδασκαλίας τα ελληνικά ως πρώτη και δεύτερη/ξένη γλώσσα. Στο παρελθόν έχει, επίσης, διδάξει σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα στο Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας (ΑΠΘ), ενώ από το 2016 διδάσκει σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Τμήματος Ανθρωπιστικών Σπουδών του πανεπιστημίου Λευκωσίας με αντικείμενο τα ελληνικά ως δεύτερη/ξένης γλώσσα σε μικρά παιδιά.

Είναι επιστημονική συνεργάτης του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας. Τα επιστημονικά και ερευνητικά της ενδιαφέροντα και το αντίστοιχο συγγραφικό της έργο εστιάζονται στη διδασκαλία και αξιολόγηση της ελληνικής ως μητρικής και ως ξένης/δεύτερης, στη διαπολιτισμική εκπαίδευση, στον κριτικό γραμματισμό και στη μέθοδο CLIL.

Δείτε το βιβλίο: 7 βήματα στα ποιήματα

Κωνσταντίνα Ηλιοπούλου

Η Κωνσταντίνα Ηλιοπούλου είναι κάτοχος πτυχίου Ελληνικής Γλώσσας και Φιλολογίας,  μεταπτυχιακού...

Κλέα Καρά

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Κλέα Καραμπραχίμι, στα 22 της χρόνια, αναδεικνύει την πρώτη συγγραφική της προσπάθεια συνδυάζοντας απρόσκοπτα τις ακαδημαϊκές της γνώσεις με τη δημιουργική αφήγηση. Φοιτήτρια κοινωνιολογίας και ψυχολογίας, χρησιμοποιεί τις γνώσεις της ως καταλύτη για την εμβάθυνση στις πολυδιάστατες πτυχές της ανθρώπινης συμπεριφοράς και της κοινωνικής πολυπλοκότητας. Μέσα από τη διήγησή της μοιράζεται με τους αναγνώστες της όνειρα, ανησυχίες και προβληματισμούς, προσφέροντας ένα πέρασμα ανάμεσα στην ακαδημαϊκή αυστηρότητα και την πλούσια φαντασία. Η συγγραφική πορεία της Κλέας ξεκίνησε στην ηλικία των 14 ετών, όταν ο ψυχολόγος της πρότεινε να μεταφράσει τις πνευματικές της ανησυχίες σε γραπτό λόγο. Αυτή η πρακτική της προσέφερε έναν ασφαλή χώρο για εξερεύνηση και έκφραση, σηματοδοτώντας την αρχή μιας ειλικρινούς σχέσης με τα δικά της συναισθήματα και σκέψεις.

Δείτε το βιβλίο: Κλείσε τα μάτια και ξύπνα

 

Κλέα Καρά

Η Κλέα Καραμπραχίμι, στα 22 της χρόνια, αναδεικνύει την πρώτη...

Λένα Ταβαντζή

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Λένα Ταβαντζή είναι σύμβουλος ψυχικής υγειας-ψυχοθεραπεύτρια και certified parent coach (Πιστοποιημένη σύμβουλος γονέων).
Για περισσότερα από 15 χρόνια έχει τη χαρά να υποστηρίζει ανθρώπους να ξεπερνούν δυσκολίες και προκλήσεις προάγοντας την συναισθηματική τους υγεία και την ψυχική ανθεκτικότητα.
Μετά τη γέννηση της κόρης της το ενδιαφέρον της στράφηκε στη γονεϊκότητα. Η δική της ανάγκη να μεγαλώσει την κόρη της με διαφορετικό τρόπο από εκείνον των γονιών της, την οδήγησε στο μοντέλο της ενσυνείδητης-θετικής διαπαιδαγώγησης (conscious parenting).
Μέσα από την εκπαίδευσή της έμαθε πώς να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του παιδιού της με ενσυναίσθηση, κατανόηση, αποδοχή και αγάπη. Πώς να είναι ολοκληρωτικά παρούσα την κάθε στιγμή, χτίζοντας μια σχέση σεβασμού και εμπιστοσύνης. Κι ως οικογένεια να «μεγαλώνουν» μαζί της απολαμβάνοντας το όμορφο ταξίδι που μας χάρισε η ύπαρξή της.
Αυτός είναι ο στόχος και της δουλειάς της με τους γονείς! Τους βοηθά να ξεκλειδώσουν το δυναμικό που έχουν ως οικογένεια προκειμένου να διαπαιδαγωγούν τα παιδιά τους με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και χαρά.

Δείτε το βιβλίο:

Χαμογέλα – από το χαμό στο γέλα –
βιβλίο ευγνωμοσύνης gratitude journal για παιδιά από 6 εως 11 ετών

 

Λένα Ταβαντζή

Η Λένα Ταβαντζή είναι σύμβουλος ψυχικής υγειας-ψυχοθεραπεύτρια και certified parent...

Βλόστου Στέλλα

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Βλόστου Στέλλα είναι κλινική ψυχολόγος και συστημική ψυχοθεραπεύτρια. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και εργάστηκε ως ψυχολόγος σε διάφορες δομές για την υποστήριξη παιδιών και ενηλίκων τυπικής και μη τυπικής ανάπτυξης καθώς και των οικογενειών τους. Έχει παραδώσει πλήθος σεμιναρίων σε σχολεία
και βιβλιοθήκες για γονείς, δασκάλους και εφήβους σχετικά με την ανάπτυξη συναισθηματικής ευημερίας, την ψυχική ενδυνάμωση, την πρόληψη της ψυχικής ασθένειας και ειδικότερα των διατροφικών διαταραχών. Σήμερα εργάζεται ιδιωτικά με ενήλικες, ζευγάρια και οικογένειες. Πιστεύοντας ότι θεραπεία δε χρειάζονται
τα παιδιά αλλά εμείς που τα φροντίζουμε.

Δείτε το βιβλίο: Μικρές ιστορίες μεγάλου θάρρους – ψυχοθεραπευτικά παραμύθια

Βλόστου Στέλλα

Η Βλόστου Στέλλα είναι κλινική ψυχολόγος και συστημική ψυχοθεραπεύτρια. Γεννήθηκε...

Κατερίνα Τζόλια

Κατερίνα Τζόλια

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Κατερίνα Τζόλια ζει στη Θεσσαλονίκη. Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά. Δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην προσχολική εκπαίδευση, όπου πραγματοποίησε τις βασικές και μεταπτυχιακές της σπουδές. Παράλληλα ασχολείται και με την εκπαίδευση ενηλίκων. Η συγγραφή αποτελεί την αγαπημένη της ενασχόληση εδώ και μερικά χρόνια.

Δείτε το βιβλίο: Αντίδοτο στον πόνο η κυοφορία της ελπίδας

Κατερίνα Τζόλια

Η Κατερίνα Τζόλια ζει στη Θεσσαλονίκη. Είναι παντρεμένη και έχει...

Γιατρωμανωλάκη Φαίδρα

Φαίδρα Γιατρομανωλάκη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Φαίδρα Γιατρομανωλάκη σπούδασε νηπιαγωγός στο Πανεπιστήμιο Κρήτης όπου αποφοίτησε το 2001. Μεγάλωσε στο Ηράκλειο της Κρήτης και αμέσως μετά τις σπουδές της εγκαταστάθηκε στην Αθήνα. Το Μάρτιο του 2022 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στον τομέα Δημόσιας και Κοινοτικής υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής με τίτλο «Περιβαλλοντική επικοινωνία και προαγωγή υγείας». Τα τελευταία 17 χρόνια εργάζεται ως διοικητική υπάλληλος. Η αγάπη της για το παιδικό βιβλίο υπήρχε πάντα έντονη από τα πρώτα της παιδικά χρόνια. Είναι μητέρα δύο αγοριών και της αρέσει να εισβάλλει στην παιδική σκέψη και τα συναισθήματά τους μέσα από τη δημιουργική αφήγηση παραμυθιών. Ένας ενήλικας θεωρεί ότι οφείλει πρωτίστως να γίνει κι εκείνος παιδί για να καταφέρει να νιώσει και να αγαπήσει τον μαγικό κόσμο του παιδικού βιβλίου! Τα αγόρια της, πάντα αποτελούν πηγή έμπνευσης για μια καλή ιδέα. Αυτή είναι η πρώτη της συγγραφική προσπάθεια με την ελπίδα να αποτελέσει την αφετηρία για μια δημιουργική συγγραφική συνέχεια.

Δείτε το βιβλίο Μα η αγάπη έχει δύο πόρτες

Φαίδρα Γιατρομανωλάκη

Η Φαίδρα Γιατρομανωλάκη σπούδασε νηπιαγωγός στο Πανεπιστήμιο Κρήτης όπου αποφοίτησε...

Γιώργος Μπάρμπας

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Γιώργος Μπάρμπας είναι παιδαγωγός, ειδικός παιδαγωγός. Εργάστηκε στον χώρο της αναπηρίας από το 1981, μέχρι σήμερα. Παράλληλα, εργάστηκε στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ως μαθηματικός και στη συνέχεια στο Α.Π.Θ. από όπου και συνταξιοδοτήθηκε ως επίκουρος καθηγητής ειδικής εκπαίδευσης. Έχει συγγράψει το βιβλίο «Σχολείο και Μάθηση, μια αποκλίνουσα σχέση» (2007). Συνυπογράφει επίσης, το ψυχομετρικό κριτήριο αξιολόγησης της μαθηματικής επάρκειας για μαθητές σχολικής ηλικίας και την προσαρμογή του ψυχομετρικού κριτηρίου της Ουτρέχτης για την πρώιμη μαθηματική επάρκεια των παιδιών προσχολικής ηλικίας. Ασχολήθηκε ερευνητικά και στην παιδαγωγική πράξη σε τρεις κυρίως τομείς: αναπηρία με έμφαση στην εκπαίδευση των ανθρώπων με νο-ητική ανεπάρκεια, προβλήματα μά-θησης στο γενικό σχολείο με έμφαση στα σχολικά μαθηματικά, καθώς και με τις σχέσεις των συνομηλίκων στο σχολικό περιβάλλον.

Γιώργος Μπάρμπας

Ο Γιώργος Μπάρμπας είναι παιδαγωγός, ειδικός παιδαγωγός. Εργάστηκε στον χώρο...

Sidiropoulos Mixalis

Μιχάλης Σιδηρόπουλος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Μιχάλης Σιδηρόπουλος γεννήθηκε στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης το 1967.
Αποφοίτησε από το 2ο Λύκειο Συκεών Θεσσαλονίκης.
Σπούδασε Παιδαγωγικά στην Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης.
Είναι απόφοιτος του τμήματος Γενικής Αγωγής του Διδασκαλείου Δημοτικής Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης «Δημήτρης Γληνός».
Εργάζεται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση από το 1992.
Σήμερα είναι μάχιμος εκπαιδευτικός ( έτσι θέλει να πιστεύει!!!) στο Δημοτικό Σχολείο Κορινού Πιερίας.

Δείτε το βιβλίο: Αξιολόγηση των εκπαιδευτικών – Μια ιστορική καταγραφή

Μιχάλης Σιδηρόπουλος

Ο Μιχάλης Σιδηρόπουλος γεννήθηκε στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης το 1967. Αποφοίτησε...

Έλενα Παναγή

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Έλενα Παναγή γεννήθηκε το 1993 στο Παραλίμνι της επαρχίας Αμμοχώστου. Σπούδασε φιλόλογος, στο τμήμα Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου και υποκριτική στη δραματική σχολή «Βλαδίμηρος Καυκαρίδης.» Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Νεοελληνική Φιλολογία, με θέμα διπλωματικής εργασίας: «Η μορφή της Κλυταιμνήστρας στην Τέταρτη Διάσταση του Γιάννη Ρίτσου και στον Δείπνο του Ιάκωβου Καμπανέλλη. Η δικαίωση της φόνισσας.» Εργάστηκε ως επαγγελματίας ηθοποιός σε παιδικές παραστάσεις όπως «Ο Τριγωνοψαρούλης», «Ο Σιμιγδαλένιος» κ.α. Ασχολείται με την απασχόληση και ψυχαγωγία παιδιών, καθώς επίσης με τη συγγραφή ποιημάτων, θεατρικών έργων και παραμυθιών.

Δείτε το βιβλίο: Το κυνήγι της χαμένης ευτυχίας

Έλενα Παναγή

Η Έλενα Παναγή γεννήθηκε το 1993 στο Παραλίμνι της επαρχίας...

Karbouni

Κατερίνα Καρβούνη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Σπούδασε μουσική και κατέχει πτυχίο πιάνου, αρμονίας και αρμονίου. Σπούδασε  επίσης και στο τμήμα Προσχολικής Αγωγής Δραστηριοτήτων Δημιουργίας και Έκφρασης. Εργάστηκε σε πολιτιστικό οργανισμό διδάσκοντας πιάνο και αρμόνιο, καθώς και σε ιδιωτικό σχολείο με ειδικότητα βρεφονηπιοκόμου από το 2008.

Δείτε το Βιβλίο: Μαθαίνοντας τις νότες παρέα με τα ζώα

Κατερίνα Καρβούνη

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Σπούδασε μουσική και κατέχει πτυχίο...

Moraiti

Όλγα Μωραΐτη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Όλγα Μωραΐτη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Απόφοιτος της Ιταλικής Σχολής Αθηνών. Είναι ηθοποιός και σκηνοθέτης. Σαν ηθοποιός συνεργάστηκε με διάφορα θέατρα και το 2011 δημιούργησε τον χώρο τέχνης Θέατρο Δια Δύο. Εκεί έπαιξε και σκηνοθέτησε τις παραστάσεις Ερωμένες στον καμβά, (συν-σκηνοθεσία με Σοφία Καψούρου), Ψίχα για τάνγκο (Ειρήνης Αϊβαλιώτου), και την Ωραία Κοιμισμένη. Στη συνέχεια συνεργάστηκε με τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική όπου δραματοποίησε και σκηνοθέτησε παιδικά βιβλία του οίκου.
Μιλάει αγγλικά, ιταλικά και πορτογαλικά. Έχει διδάξει θεατρικό παιχνίδι σε παιδιά, στην πόλη Αβέιρο της Πορτογαλίας, στα πλαίσια προγράμματος κοινωνικού αποκλεισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έχει ασχοληθεί με το ραδιόφωνο ως μουσικός παραγωγός σε διάφορους ραδιοφωνικούς σταθμούς και συμμετείχε ως ερμηνεύτρια στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2004.
Η Ωραία Κοιμισμένη είναι το πρώτο της θεατρικό έργο και το πρώτο της λογοτεχνικό βιβλίο.

Δείτε το βιβλίο: Η Ωραία Κοιμισμένη

Όλγα Μωραΐτη

Η Όλγα Μωραΐτη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Απόφοιτος της...

Ntoklis

Γεώργιος Ντόκλης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Το διάβασμα και το γράψιμο είναι κάποια από τα ενδιαφέροντά του. Η παρατήρηση της ζωής, του κοινωνικού συστήματος, της συμπεριφοράς και της εξωτερίκευσης του εσωτερικού κόσμου του ανθρώπου, καθώς και η εξωτερίκευση σκέψεων, φαντασίας και συναισθημάτων, είναι κάποιοι από τους λόγους που μπορούν να οδηγήσουν κάποιον στο γράψιμο.

Το «Πεφτάστερο», από τις Εκδόσεις Φυλάτος είναι το δεύτερό του μυθιστόρημα. Το 2009 εκδόθηκε το πρώτο του μυθιστόρημα από τον εκδοτικό οίκο Μαλλιάρη με τίτλο «Το Παζλ».

Δείτε το βιβλίο: Πεφτάστερο

Γεώργιος Ντόκλης

Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Το διάβασμα και το γράψιμο είναι κάποια...

Σοφί Άντερσεν συγγραφέας

Σοφί Άντερσεν

Κατηγορία: Συγγραφέας

Με λένε Σοφί και γεννήθηκα στην Αθήνα πριν πολλά χρόνια… Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ήθελα να γίνω δασκάλα.. ‘Εβαζα τα αρκουδάκια μου στη σειρά , το ένα δίπλα στο άλλο και γινόμουν μεγάλη… Αυτό έγινα και στη συνέχεια, όταν τελειώνοντας το σχολείο που αργά η γρήγορα θα αρχίσετε κι εσείς, σπούδασα γερμανική φιλολογία, έγινα δηλαδή δασκάλα γερμανικών. Παράλληλα μάθαινα γερμανικά σε πολλά παιδάκια και μερικούς μεγάλους σαν κι εμένα. Λίγο αργότερα όμως έτυχε να ταξιδέψω σε μία μακρινή χώρα του Βορρά, τη Νορβηγία. Εκεί συνέχισα να μαθαίνω περισσότερα για τα παιδιά για να τα καταλαβαίνω καλύτερα. Έτσι έκανα σπουδές στην Ψυχολογία και την Ειδική Αγωγή και κατάλαβα κάτι πολύ σπουδαίο.. ότι εγώ δεν έβαζα τα αρκουδάκια μου στη σειρά για να γίνω μόνο δασκάλα, όχι, ήθελα να τους λέω ιστορίες… και δουλεύοντας σε σχολεία για μικρούς και μεγάλους και αποκτώντας τα δικά μου παιδάκια, τα δικά μου μικρά τρολ, είδα ότι πολλές φορές μιλάμε στους μεγάλους σαν να ήταν μικρά παιδιά και στα μικρά παιδιά σαν να ήταν μεγάλοι. Όσο μεγαλώνουμε όμως είναι σημαντικό να αποζητούμε την εξέλιξή μας  ανακαλύπτοντας καινούριους τρόπους επικοινωνίας με σκοπό να γνωρίσουμε και να καταλάβουμε καλύτερα τον εαυτό μας και τους άλλους. Γι’ αυτό συνέχισα το δικό μου εκπαιδευτικό ταξίδι με αφετηρία τη συναισθηματική νοημοσύνη, στη συνέχεια κάνοντας σεμινάρια πάνω στην άνοια και το παιδικό ιχνογράφημα και ανοίγοντας έναν κύκλο σπουδών στην Συμβουλευτική. Κάποια στιγμή της πορείας μου ήρθε μια ιδέα! Να φτιάξω βιβλία που να μιλούν ταυτόχρονα και τη γλώσσα των μεγάλων και τη γλώσσα των μικρών! Γιατί αυτό νομίζω θέλουμε όλοι, έναν κόσμο που να μας χωρά όλους, έναν κόσμο που να μεγαλώνουμε και να μικραίνουμε ΜΑΖΙ…

Δείτε τα Βιβλία:

Μαζί με τον Όσκαρ

Μεγαλώνω

Θα παίξεις μαζί μου;

Τι έγινες όταν μεγάλωσες;

Μεγαλώνουμε και μετακομίζουμε

Πόσο μου μοιάζεις, πόσο σου μοιάζω γιαγιά

Ένα μπαλόνι για το γράμμα μου

Zeus og Zoe er fra Norge

Σοφί Άντερσεν

Με λένε Σοφί και γεννήθηκα στην Αθήνα πριν πολλά χρόνια…...

Μαρία Χριστίνα Γκόλνα

Μαρία Χριστίνα Γκόλνα

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Μαρία Χριστίνα Γκόλνα, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, το 1976, και ζει στην Αθήνα.

Σπούδασε σχεδιασμό αρχιτεκτονικής εσωτερικών χώρων στη Φλωρεντία, και εργάζεται ως ελεύθερη επαγγελματίας στον χώρο της διαμόρφωσης ιδιωτικών κατοικιών από το 2000.

Είναι πτυχιούχος του διεπιστημονικού προγράμματος «Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό», και μεταπτυχιακού τίτλου στη «Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων» με θέμα διπλωματικής εργασίας: «Μουσειακή εμπειρία για άτομα με προβλήματα όρασης. Αποκλεισμός ή ενσωμάτωση; Διαπιστώσεις –προσεγγίσεις – προοπτικές από την ελληνική και διεθνή μουσειακή κοινότητα».

Έζησε στη Φλωρεντία και αργότερα στο Βερολίνο.

Έχει υπάρξει μαραθωνοδρόμος.

Μιλάει, διαβάζει και γράφει στα Αγγλικά, τα Ιταλικά και τα Γαλλικά.

Δείτε τα βιβλία: Γύρισέ με, στην Παρασκευή

  Η Ηλέκτρα και η Ιφιγένεια ταλαιπωρούνται ακόμη

Μαρία Χριστίνα Γκόλνα

Η Μαρία Χριστίνα Γκόλνα, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, το 1976, και...

ΜΑΥΡΙΔΑΚΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ1

Καλλιόπη Μαυριδάκη

Κατηγορία: Ψυχολόγος

Η Καλλιόπη Μαυριδάκη είναι Ψυχολόγος. Σπούδασε Φιλοσοφία, Παιδαγωγική και Ψυχολογία στην Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών και συνέχισε αποφοιτώντας με αριστείο από το Τμήμα Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Απέκτησε ειδίκευση στη Διαχείριση του Άγχους μέσω της Βιβλιοθεραπείας και της Συναισθηματικής Έκφρασης αποφοιτώντας από το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με κατεύθυνση στην Ψυχολογία του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης. Σημαντικό μέρος της δουλειάς της έχει αφιερώσει στη στήριξη ευάλωτων οικογενειών και παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο μέσω των θέσεων που κατείχε σε Δήμους και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Διατηρεί το προσωπικό της γραφείο, όπου ασχολείται με την ψυχοθεραπεία παιδιών, εφήβων και ενηλίκων, ζεύγους, οικογένειας και ομάδας, με τον συντονισμό σχολών γονέων καθώς και με την οργάνωση δραστηριοτήτων με στόχο την ψυχοσυναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών.

Βρείτε το βιβλίο Μα η αγάπη έχει δύο πόρτες

 

 

Καλλιόπη Μαυριδάκη

Η Καλλιόπη Μαυριδάκη είναι Ψυχολόγος. Σπούδασε Φιλοσοφία, Παιδαγωγική και Ψυχολογία...

Marougkas

Κωνσταντίνος Μαρούγκας

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Κωνσταντίνος Μαρούγκας γεννήθηκε το 1989 στην Αθήνα, όπου και κατοικεί σήμερα. Σπούδασε φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών στο τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας συνεχίζοντας Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Θεωρία, Πράξη και Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου: Εκπαιδευτικός Σχεδιασμός». Από μικρή ηλικία έδειξε την έφεσή του στις τέχνες, δίνοντας έμφαση στη δημιουργικότητα που πηγάζει από το χαρακτήρα του. Ασχολείται ερασιτεχνικά με το θέατρο, τη μουσική και τη ζωγραφική. Η συγγραφή κειμένων φανταστικού περιεχομένου είναι κατά τον ίδιο ο καλύτερος τρόπος για να εκφραστεί, ενώ παράλληλα μπορεί να θίγει ζητήματα που τον απασχολούν υπό το πρίσμα της λογοτεχνίας. Το έργο «Ασυνήθιστα Μύρτιλλα» είναι το πρώτο βιβλίο με το οποίο συστήνεται στο αναγνωστικό κοινό.

Δείτε το βιβλίο: Ασυνήθιστα μύρτιλλα

Κωνσταντίνος Μαρούγκας

Ο Κωνσταντίνος Μαρούγκας γεννήθηκε το 1989 στην Αθήνα, όπου και...

Άρτεμις Δεληγιάννη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Δεληγιάννη Άρτεμις γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πτολεμαΐδα. Το 2011 αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο του Sheffield, έχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές της στην Ψυχολογία. Έπειτα, ακολούθησαν μεταπτυχιακές σπουδές με εξειδίκευση στη Σχολική Ψυχολογία οι οποίες ολοκληρώθηκαν το 2019. Έχει παρακολουθήσει επιμορφωτικά σεμινάρια τα οποία βασίζονται στην Αναπτυξιακή Ψυχοπαθολογία και στην κατανόηση της ανάπτυξης και μεταβολής των διαταραχών συμπεριφοράς παιδιών και έφηβων. Αυτήν τη στιγμή εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχολόγος σε Πτολεμαΐδα και Θεσσαλονίκη.

Δείτε το βιβλίο: Η αξία των συναισθημάτων – Οι φίλοι μου: Χαρά, Λύπη, Φόβος και Θυμός

 

Άρτεμις Δεληγιάννη

Η Δεληγιάννη Άρτεμις γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πτολεμαΐδα. Το 2011...

Sidiropoulos

Νεκτάριος Σιδηρόπουλος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Νεκτάριος Σιδηρόπουλος γεννήθηκε στην Κομοτηνή το 1968. Σπούδασε οικονομικά, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Ξεκίνησε τις επαγγελματικές δράσεις, διδάσκοντας την οικονομική θεωρία, στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Η μετάδοση γνώσεων, σε νέους, τον βοήθησε να επινοεί τρόπους, απλούς στην παρουσίαση και ουσιαστικούς στην κατανόηση της επιστήμης.
Στη συνέχεια, μπήκε στον χώρο των επιχειρήσεων, συντάσσοντας μελέτες σκοπιμότητας επενδύσεων. Εργάστηκε ως εκπρόσωπος του Υπ. Ανάπτυξης (στην περιοχή Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης), σε ρόλο εισηγητή χρηματοδότησης και διαπραγματευτή (σε δίκτυα επιχειρήσεων). Κατά την εποχή της άνθησης του χρηματιστηρίου, εργάστηκε ως σύμβουλος επενδύσεων, σε χρηματιστηριακές εταιρίες. Η επόμενη (μετά την χρηματιστηριακή κατάρρευση) εποχή, τον βρήκε εργαζόμενο σε ιδιωτική τράπεζα, με καθήκοντα εισηγητή, στη χρηματοδότηση επιχειρήσεων. Μετά από τόσα χρόνια, στην καρδιά των εξελίξεων, αποκόμισε πολύτιμη εμπειρία για τα δρώμενα της οικονομίας, που συνοψίζεται στην άποψη: “Όταν θέλεις να μαντέψεις το μέλλον, πρέπει να γνωρίζεις τις ανάγκες των ισχυρών”.
Δύο χρόνια πριν την εκδήλωση της οικονομικής κρίσης, επέστρεψε στην “πρώτη αγάπη”, συνεχίζοντας την διδασκαλία οικονομικής θεωρίας και διοίκησης επιχειρήσεων. Το 2014, ξεκίνησε την συγγραφή του έργου “Athens trade center: Προφάσεις & αίτια της οικονομικής κρίσης” προσδοκώντας να βάλει το δικό του “λιθαράκι”, στην οικονομική επιστήμη και στην ψυχή των ανθρώπων.

Δείτε το βιβλίο: Athens Trade Center – Προφάσεις και αίτια της οικονομικής κρίσης

Νεκτάριος Σιδηρόπουλος

Ο Νεκτάριος Σιδηρόπουλος γεννήθηκε στην Κομοτηνή το 1968. Σπούδασε οικονομικά,...

Ioannidis_Tsounaka

Παναγιώτης Ιωαννίδης – Δέσποινα Τσουνάκα

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Παναγιώτης Ιωαννίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη τον Ιούνιο του 1994, όπου και μεγάλωσε. Από το 2012 και για 5 χρόνια εργαζόταν ως μουσικός. Έχει συμμετάσχει σε τρεις δισκογραφικές δουλειές με τρία διαφορετικά συγκροτήματα και έχει περιοδέψει σε πολλές πόλεις της βορείου και νοτίου Ελλάδος. Το διάστημα αυτό ασχολήθηκε ενεργά με το YouTube για έναν χρόνο και ήταν υπεύθυνος για τη μουσική σύνθεση, την ηχογράφηση και μίξη του ηχητικού υλικού για ένα κανάλι, καθώς και για το video editing.
Τον Δεκέμβριο του 2017 έκανε αλλαγή στην καριέρα του και ξεκίνησε να εργάζεται ως κλινικός φροντιστής στην Αγγλία, όπου και παρακολούθησε αντίστοιχη εκπαίδευση, ακολουθώντας το πά-θος του για την υποστήριξη και τη φροντίδα ανθρώπων που έχουν ανάγκη.
Τον Μάιο του 2019 ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το life coaching, καθώς ήταν το μεγάλο του όνειρο. Παρακολούθησε εκπαιδευτικά προγράμματα πιστοποίησης από την Academy of Modern Applied Psychology πάνω στο life coaching, τον νευρογλωσσικό προγραμματισμό, την υπνοθεραπεία, τη γνωστική συμπεριφορική θεραπεία, την ενσυνειδητότητα και την ψυχολογία. Παράλληλα, παρακολούθησε μαθήματα πάνω στο relationship και couple coaching, την επιστήμη των σχέσεων, τον καθορισμό στόχων στις ερωτικές σχέσεις και τη θεραπεία ζεύγους από τις ακαδημίες Transformation Academy, KEW Training Academy και International Open Academy.
Έχει παρακολουθήσει επίσης μαθήματα ψυχολογίας από το Πανεπιστήμιο του Yale και μαθήματα για την επιστήμη των σχέσεων από το Πανεπιστήμιο του Toronto. Κατέχει διπλώματα στην ψυχολογία των σχέσεων και στη θεραπεία ζεύγους και οικογένειας από το Centre of Excellence και πιστοποίηση NLP (εκπαίδευση από τον Matthew Barnett) στα πρότυπα του American Board of NLP. Επι-πλέον, έχει παρακολουθήσει διαδικτυακά μαθήματα marketing and communications και strategy and operations από το International Business Management Institute. Έχει παρακολουθήσει εκπαιδευτι-κά προγράμματα από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών σχετικά με τη φιλοσοφία και τη σεξουαλικότητα και τη διαπαιδαγώγηση στη σχολική ηλικία.
Τέλος, έχει εκπαιδευτεί ως life coach με τις προδιαγραφές του Association for Coaching στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και κατέχει δίπλωμα στο relationship coaching από την SALUS Academy πιστοποιημένο από τον International Coach Federation. Σήμερα συνεχίζει τις σπουδές του στο life coaching και στην προσωπική και συντροφική ανάπτυξη με πληθώρα εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Η Δέσποινα Τσουνάκα γεννήθηκε στην Καβάλα τον Δεκέμβριο του 1997 και μεγάλωσε στην Ξάνθη. Το 2016 μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη και ξεκίνησε να σπουδάζει γραφιστική εντύπου και ηλεκτρονικών μέσων στο ΙΕΚ Δέλτα. Παράλληλα, παρακολούθησε πολλά διαδικτυακά μαθήματα πάνω στη γραφιστική και το UX design. Το διάστημα αυτό ασχολήθηκε ενεργά με το YouTube για έναν χρόνο και ήταν υπεύθυνη για τη δημιουργία illustration, τα storyboards, το SEO, τα voiceover και το video editing.
Τον Απρίλιο του 2018 ξεκίνησε να εργάζεται ως κλινική φροντίστρια στην Αγγλία, όπου και παρακολούθησε αντίστοιχη εκπαίδευση, ακολουθώντας και αυτή το πάθος της για την υποστήριξη και τη φροντίδα ανθρώπων. Όταν ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη γραφιστική συνέχισε με τον τρίτο χρόνο εξειδίκευσης στον τομέα του 3D medical motion graphics, στο ΙΕΚ Δέλτα. Παράλληλα, παρακολούθησε διαδικτυακά μαθήματα στο web και app development από τη London App Brewery. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα στο life coaching από την Academy of Modern Applied Psychology, relationship coaching από την Transformation Academy και μαθήματα για την επιστήμη των σχέσεων από το Πανεπιστήμιο του Toronto. Κατέχει διπλώματα στην ψυχολογία των σχέσεων και στη θεραπεία ζεύγους και οικογένειας από το Centre of Excellence. Τέλος, κατέχει δίπλωμα στο relationship coaching από την SALUS Academy πιστοποιημένο από τον International Coach Federation. Σήμερα συνεχίζει την εκπαίδευσή της στους παραπάνω τομείς.

Η Δέσποινα και ο Παναγιώτης έχουν μεγάλο πάθος για τις ερωτικές σχέσεις και τη βελτίωσή τους. Είναι επίσης παθιασμένοι για τη συγγραφή βιβλίων και άρθρων και τη συνεχή μάθηση και εξέλιξή τους. Έχουν πιστοποιηθεί ως μέντορες γάμου από τους Drs Les and Leslie Parrott. Από το ξεκίνημα της σχέσης τους και μέσα από τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν και ξεπέρασαν μαζί, ήθελαν να εμπνεύσουν και άλλους ανθρώπους να ξεπεράσουν τις δικές τους δυσκολίες με αποτελεσματικό τρόπο. Είναι ιδρυτές της fulfilledlove.com, όπου βοηθούν ζευγάρια να βελτιώσουν τη σχέση τους και προωθούν την αυτοβελτίωση προκαλώντας τους ανθρώ-πους να δρουν καθημερινά για να εξελίσσονται και να ζουν τη ζωή όπως τους αξίζει. Επινόησαν τους όρους «αλληλοπληρότητα» και «πλήρης αντανακλαστικός εαυτός», όροι που δηλώνουν τη μεγα-λύτερη ένωση μεταξύ δύο ανθρώπων και τη μεγαλύτερη έκφρα-ση της αγάπης. Μέσα από τα βιβλία τους και την fulfilledlove.com αναλύουν την αλληλοπληρότητα και διαδίδουν το έργο τους για την αγάπη στη συντροφική σχέση, με σκοπό να βοηθήσουν όσα περισσότερα ζευγάρια μπορούν να βιώσουν γαλήνη, πληρότητα και ανιδιοτελή αγάπη στη σχέση τους.

Δείτε το βιβλίο τους: Μαζί

Παναγιώτης Ιωαννίδης – Δέσποινα Τσουνάκα

Ο Παναγιώτης Ιωαννίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη τον Ιούνιο του 1994,...

Εύη Παρασκευά

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Εύη Παρασκευά είναι απόφοιτος τριών Πανεπιστημίων στην Οικονομία, τη Διοίκηση και το Μάρκετινγκ και έχοντας δουλέψει χρόνια στη δημόσια εκπαίδευση ονειρευόταν μία σταθερή θέση στο δημόσιο.
Μέχρι που όλα άλλαξαν… και κάπου εκεί το ταξίδι της με τη γιόγκα άρχισε να της φανερώνει νέα μονοπάτια. Να της δίνει εργαλεία αυτογνωσίας, αλλά και ένα growth mindset (νοοτροπία ανάπτυξης) που άρχισε να το εφαρμόζει τόσο στον εαυτό της, όσο και στα δύο παιδιά της αργότερα, με αξιοσημείωτα αποτελέσματα.
Λατρεύει να παίζει μαζί τους φτιάχνοντας φανταστικές ιστορίες, να μαγειρεύει, να δημιουργωεί, να βρίσκεται έξω στη φύση και να την παρατηρωεί. Πλέον, ζει οικογενειακώς στη Χαβάη, γεμίζοντας εμπειρίες και ανακαλύπτοντας καινούριες πτυχές του εαυτού τους!
Μότο μης…. Δεν τα παρατάμε!!!! (το έχει κάνει άλλωστε και τραγούδι για τις δύσκολες ημέρες).

Δείτε το βιβλίο:

Χαμογέλα – από το χαμό στο γέλα –
βιβλίο ευγνωμοσύνης gratitude journal για παιδιά από 6 εως 11 ετών

Εύη Παρασκευά

Η Εύη Παρασκευά είναι απόφοιτος τριών Πανεπιστημίων στην Οικονομία, τη...

THeodosiou-Tryfonidou

Αριστονίκη Θεοδοσίου-Τρυφωνίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Αριστονίκη Θεοδοσίου-Τρυφωνίδου σπούδασε αυτό που αγαπούσε και ονειρευόταν: Ψυχολογία στο ΑΠΘ, με υποτροφία από το ΙΚΥΚ.
Έχει τέσσερις μεταπτυχιακές ειδικεύσεις: στη Συμβουλευτική ψυχολογία, στη Συστημική θεραπεία ζευγαριών, στη Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων και στην Εικαστική Θεραπεία.
Έχει διδακτορικό τίτλο στη Σχολική-Εξελικτική ψυχολογία.
Έχει, επίσης, εξειδικευτεί στην εφαρμογή μαθησιακών και ψυχοδιαγνωστικών τεστ, στην τραυματοθεραπεία, στη Γνωστική-Αναλυτική ψυχοθεραπεία, στη θεραπεία κακοποιημένων παιδιών,
εφήβων.
Την ενδιαφέρουν ερευνητικά: η προ-εφηβεία ως αναπτυξιακή περίοδος στα κορίτσια, η δόμηση των προσωπικών ταυτοτήτων, η μάθηση, τα κίνητρα στην εκπαίδευση, το παραμύθι.
Είναι συγγραφέας τεσσάρων βιβλίων και πέντε θεραπευτικών παραμυθιών. Αρθρογραφεί στον ημερήσιο τύπο.
Είναι πιστοποιημένη ψυχολόγος, από τον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο Ψυχολόγων, στην κλινική και εκπαιδευτική πρακτική. Έχει διδάξει σε διάφορα κολέγια και πανεπιστήμια στην Ελλάδα και στην
Κύπρο. Έχει συνεργαστεί με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. Στον ελεύθερο χρόνο της ψάχνει τι άλλο να μάθει… διαβάζοντας.
Πιστεύει στην ανθρώπινη θέληση και στον Θεό. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών.
Τα βιβλία της:
1. Ανασκόπηση Ψυχοπαιδαγωγικών Θεμάτων, Εκδόσεις Γκιούρδας, 2010
2. Σκλήρυνση κατά Πλάκας: Η Δοκιμασία της Ψυχής, Εκδόσεις Φυλλίς Εκδοτική
3. Μαμά, μπαμπά μ’ ακούτε; Εκδόσεις Αναζητήσεις
4. Καστέλα, ξέρεις να ζωγραφίζεις Αγγέλους; Χρυσή Πέννα Εκδόσεων Γκιούρδας, 2009
5. Παραμύθια του Οσελότου: Συλλογικός τόμος Οσελότου. Οσελότος, 2015
6. Το κορίτσι που δεν ήθελε να βγαίνει διάλειμμα, Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, 2016
7. Η Μαριονέττα φόβος, Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, 2015
8. Εσύ ξέρεις να ξεχωρίζεις το καλό και το κακό άγγιγμα. Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, 2015
9. Παππού, με θυμάσαι; Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, 2017
10. Παι-Ζώντας με το παιδί μέσα μας, ebook τόμος 1, Εκδόσεις Upbility, 2017
11. Παι-Ζώντας με το παιδί μέσα μας, τόμος 2, υπό έκδοση

Δείτε το βιβλίο: Μπορείς να ζεις με τις μισές σου ρίζες;

 

Αριστονίκη Θεοδοσίου-Τρυφωνίδου

Η Αριστονίκη Θεοδοσίου-Τρυφωνίδου σπούδασε αυτό που αγαπούσε και ονειρευόταν: Ψυχολογία...

Giannis Stefanakis

Γιάννης Στεφανάκης

Κατηγορία: Συγγραφέας

O Γιάννης Στεφανάκης έχει την καταγωγή του από τον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης. Είναι απόφοιτος της σχολής των Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (1987), με μεταπτυχιακές σπουδές σε Εμπόριο και Οικονομικά (Trade and Finance).
Με το φαινόμενο του θερμοκηπίου ασχολείται εδώ και είκοσι σχεδόν χρόνια, από τότε που τα πρώτα σημάδια της κλιματικής αλλαγής έγιναν εμφανή, με πλούσια αρθρογραφία σε τύπο και έντυπα.

Δείτε το βιβλίο: Πλανήτης Γη – Διοξείδιο του άνθρακα 414.23

Γιάννης Στεφανάκης

O Γιάννης Στεφανάκης έχει την καταγωγή του από τον Άγιο...

Δημήτρης Δούμας

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Δημήτρης Δούμας γεννήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου του 1990 στην πόλη της Φλώρινας. Το 2012 ακολουθώντας το όνειρό του αποφοίτησε από το Ιστορικό-Αρχαιολογικό της Φιλοσοφικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Σήμερα ζει στη Φλώρινα. Παρακολουθεί σεμινάρια που απευθύνονται είτε στην εκπαίδευση παιδιών, είτε ενηλίκων. Έχει εργαστεί ως φιλόλογος σε φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης για τέσσερα χρόνια. Παράλληλα ασχολείται με τη λογοτεχνία και τη ζωγραφική.

Δείτε το βιβλίο:  Χριστουγεννιάτικο δώρο την 25η Ιουνίου

 

Δημήτρης Δούμας

Ο Δημήτρης Δούμας γεννήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου του 1990 στην...

George Koulaouzides

Κατηγορία: Συγγραφέας

George Koulaouzides is an Assistant Professor of Adult Education at the Hellenic Open University, specializing in biographical learning and transformative learning and education. He is committed to advancing adult learning in Europe and globally by drawing on his large professional network of academics and key experts, and bringing in the perspective of countries and regions with disadvantaged financial and structural situations in adult education provision. He is a Vice President of the European Adult Education Association.

Reimagining transformative and emancipatory adult education for a world to come – Proceedings of the 1st Conference of the ESREA Transformative and Emancipatory Adult Education Network (5-7 July 2023, Hellenic Open University, Patras, Greece)

George Koulaouzides

George Koulaouzides is an Assistant Professor of Adult Education at...

Δήμητρα Μαρία Μουχταρίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Δήμητρα Μαρία Μουχταρίδου γεννήθηκε το 2000 και κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη όπου και σπούδασε. Πέρα από τις σπουδές της, έχει παρακολουθήσει διάφορα σεμινάρια και έχει συμμετάσχει σε αρκετές εθελοντικές και φιλανθρωπικές ενέργειες.
Ζωγραφίζει από μικρή ηλικία και έργα της έχουν εκτεθεί σε 3 ομαδικές εκθέσεις καλλιτεχνών στην Πάρο και στην Αθήνα.
Μιλά αγγλικά και τουρκικά.
Ως λάτρης της φύσης και της τέχνης ασχολείται με τη φωτογραφία, τη μαγειρική και είναι πιανίστρια 13 χρόνια.
Η αγάπη της για το θέατρο, τα βιβλία, τον κινηματογράφο και τη μουσική την ώθησε στο να εκφράζει και συγγραφικά το καλλιτεχνικό της στίγμα.
Δηλώνει ευγνώμων μαθήτρια της ζωής η οποία αποτελεί αστείρευτη πηγή έμπνευσης για την ίδια.
Τα τελευταία 4 χρόνια είναι μινιμαλίστρια και έχει επιλέξει έναν συνειδητό τρόπο ζωής.
Είναι συγγραφέας της ποιητικής συλλογής: Έρως μετατόπιση

Δείτε το βιβλίο: Κάθαρσις

Δήμητρα Μαρία Μουχταρίδου

Η Δήμητρα Μαρία Μουχταρίδου γεννήθηκε το 2000 και κατάγεται από...

Abramidou

Βιβή Αβραμίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ονομάζομαι Αβραμίδου Βηθλεέμ κατάγομαι από την Φλώρινα και έχω δυο παιδιά.
Εργάσθηκα στο Δημόσιο.

Ταξιδεύω πολύ και ασχολούμαι ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία, αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι να γράφω παραμύθια
Έχω κάνει ειδικά σεμινάρια και εκπαιδεύσεις στο Πανεπιστήμιο με θέμα την Παιδική Λογοτεχνία .Επίσης, παρακολούθησα on Line διαλέξεις και συνέδρια με το ίδιο θέμα.

Δείτε το βιβλίο: Το κάστρο των αστεριών

Βιβή Αβραμίδου

Ονομάζομαι Αβραμίδου Βηθλεέμ κατάγομαι από την Φλώρινα και έχω δυο...

Μαρία Πρωτόπαπα

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Μαρία Πρωτόπαπα γεννήθηκε στο Λονδίνο, αλλά μεγάλωσε στη Λευκωσία. Από μικρή έγραφε τις δικές της ιστορίες αλλά τελικά την κέρδισαν οι αριθμοί και οι αναλύσεις γι’ αυτό σπούδασε στο τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (2007). Το ανήσυχο όμως καλλιτεχνικό της πνεύμα την οδήγησε στον χώρο της μόδας, όπου για μικρό χρονικό διάστημα εργάστηκε ως στυλίστρια σε περιοδικό στην πατρίδα της. Στη συνέχεια για μια δεκαετία απασχολήθηκε στον τομέα των χρηματοοικονομικών σε πολυεθνική εταιρεία. Το βιβλίο της «Κάν’ το να αξίζει» βασίζεται σε αληθινή ιστορία και μέρος των εσόδων θα διατεθεί σε φιλανθρωπικό ίδρυμα.

Δείτε το βιβλίο: Κάν’ το να αξίζει

Μαρία Πρωτόπαπα

Η Μαρία Πρωτόπαπα γεννήθηκε στο Λονδίνο, αλλά μεγάλωσε στη Λευκωσία....

Λένη Λαμπρίδη

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Λένη Λαμπρίδη γεννήθηκε στην Αθήνα το 2007 και όταν ήταν 3 ετών μετακόμισε με τους γονείς της στη Μυτιλήνη. Σήμερα είναι μαθήτρια λυκείου. Από μικρή έδειξε την κλίση της στη ζωγραφική και έχει πάρει μέρος σε πολλές τοπικές ομαδικές εκθέσεις.
Το 2023 συμμετείχε στον πανελλήνιο διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα «Άγριες μέλισσες και άλλοι επικονιαστές στα λουλούδια του τόπου μου» όπου έλαβε έπαινο.
Για την έναρξη της Aegean Regatta 2023, που πραγματοποιήθηκε στον Μόλυβο της Λέσβου, επιλέχθηκε σχέδιό της το οποίο τυπώθηκε σε καρτ ποστάλ από τη διοργάνωση.
Στόχος της είναι να σπουδάσει στη Σχολή Καλών Τεχνών.

Δείτε το βιβλίο: Η Μία και η Άλλη – η μυστηριώδης εξαφάνιση…

Λένη Λαμπρίδη

Η Λένη Λαμπρίδη γεννήθηκε στην Αθήνα το 2007 και όταν...

Sapountzis

Νίκος Σαπουντζής

Κατηγορία: Συγγραφέας
  • Ένας άνθρωπος που από νωρίς θέλησε να αποκωδικοποιήσει το «πώς» και το «γιατί» κάποιοι άνθρωποι καταφέρνουν να κάνουν τα όνειρα, τα «θέλω» και τους στόχους τους πραγματικότητα, αλλά και να κατακτούν προσωπική ευτυχία, οικονομική ανεξαρτησία και υγεία, ακόμη και μετά από «περιπέτειες».
  • Πήρε γνώση, τεχνικές, μοντέλα και «εργαλεία» από τους καλύτερους. Τα εφάρμοσε στη δική του ζωή και είδε αποτελέσματα. Μοιράστηκε την γνώση και την εμπειρία με τους δικούς του ανθρώπους και είδε τα δικά τους θετικά αποτελέσματα. Πρόσθεσε την ψυχή του, την προσωπική του εμπειρία και «γέννησε» την μέθοδο με την οποία εργάζεται και εισηγείται σε βιωματικά Love + Happiness Coaching σεμινάρια, σε Προσωπικές + Tele-Coaching Coaching Συναντήσεις, σε βιωματικές coaching εκδρομές, σε coaching summer camps, αλλά και σε όσα συγγράφει ο ίδιος γύρω από την την Ευτυχία, τις Ερωτικές Σχέσεις και όχι μόνο…
  • Η ικανότητά του να εστιάζει στην καρδιά του κάθε θέματος σε συνδυασμό με τις γνώσεις και την εμπειρία του, είναι ο λόγος που τον κάνουν περιζήτητο και κορυφαίο, Love + Happiness Expert,
  • Προπονητή Ζωής, Προπονητή Επίτευξης Στόχων και Αλλαγών, Relationship Coach. Έχει ένα αξιοζήλευτο ιστορικό αποτελεσμάτων σε προσωπικό, αλλά και σε ομαδικό επίπεδο, γιατί όπως λέει ο ίδιος-δικαιωματικά πλέον: «Μαζί μου, μπορείς!»
  • Ο Νίκος είναι γεμάτος ενθουσιασμό για την ζωή και του αρέσει να ζει την κάθε μέρα του χωριστά. Ισόβιος μαθητής σαξοφώνου, κάνει Tae Kwon Do και συμμετέχει σε μαραθωνίους δρόμους.
  • Ο Νίκος ζει και εργάζεται με την Συγγραφέα & Writing Coach Μαρία Γούσιου, http://www.writing-online.gr/ έχουν μια υπέροχη κόρη και μαζί αποτελούν μια αυθεντική παρουσία έμπνευσης για όλο και περισσότρη αγάπη, έρωτα, ευτυχία, αλλαγή και επίτευξη στόχων ζωής!

Κατέχει Τα Εξής Πτυχία:

Life Skills Coaching Advanced Diploma, Stonebridge College, UK
Level 4 Life Skills Coaching Advanced Award, NCFE
National Qualification Framework
IAC – Coaching Masteries Certification I
Πτυχιούχος Οικονομικών Επιστημών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Master in Business Administration, Kingston, London University
Μεταπτυχιακό στο Marketing, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Υποψήφιος Διδάκτορας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Είναι Μέλος Των Μεγαλύτερων Διεθνών Οργανισμών Life & Executive Coaching:

The International Association of Coaching, (IAC)
The International Coach Federation, (ICF)
Professional Coaches and Mentors Association, (PCMA)

Δείτε το βιβλίο: Ένα τοσοδούλι “ρ” στη χώρα του διαφορετικού

Νίκος Σαπουντζής

Ένας άνθρωπος που από νωρίς θέλησε να αποκωδικοποιήσει το «πώς»...