Οι συγγραφείς και συντελεστές των βιβλίων μας


Kakabia

Εμμανουέλα Κακαβιά

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Εμμανουέλα Κακαβιά, έχει ολοκληρώσει τρεις εργαστηριακές σχολές Βυζαντινής τέχνης (εργαστήρια: Θ. Πέτρου, Δ. Χατζηαποστόλου και Ι. Κόρδη), μαθήματα ελεύθερου σχεδίου και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Δημιουργώντας κόμικς: Ιστορία, Γλώσσα, Είδη και Τεχνικές Αφήγησης» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει κρατικό πτυχίο Σκηνοθεσίας Τηλεόρασης, καθώς και πτυχίο της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών Κύπρου στον Ελληνικό Πολιτισμό με κατεύθυνση Ιστορία – Αρχαιολογία –Τέχνη. Από το 2018 είναι μέλος της ΙΒΒΥ, ως εικονογράφος.

Έχει εργασθεί για την ΕΡΤ, στο τμήμα παραγωγής πολιτικών εκπομπών και για ιδιωτικές εταιρείες τηλεοπτικών παραγωγών στο τμήμα παραγωγής πολιτιστικών εκπομπών. Φιλοτεχνεί εικόνες βυζαντινής τεχνοτροπίας για ιδιώτες και εικονογραφεί παραμύθια για παιδιά και μεγάλους, πολλά από τα οποία έχουν ήδη εκδοθεί.

H Εμμανουέλα είναι μητέρα δύο παιδιών και ζει στην Αθήνα με την οικογένειά της.

Δείτε το βιβλίο: Μπορείς να ζεις με τις μισές σου ρίζες;

Εμμανουέλα Κακαβιά

Η Εμμανουέλα Κακαβιά, έχει ολοκληρώσει τρεις εργαστηριακές σχολές Βυζαντινής τέχνης...

Symeonidou-THanou

Ν. Συμεωνίδου-Θάνου

Κατηγορία: Συγγραφέας

H Δόνα Αμαρυλλίς ( Συμεωνίδου Θ. Νατάσσα), γεννήθηκε στην Εύβοια, μια κρύα μέρα του Γενάρη, με το πρώτο ξύπνημα του ήλιου του ηλιάτορα και το τιτίβισμα των πουλιών. Από τότε ο ήλιος όταν βγαίνει φωτίζει την καρδιά της και την πλημμυρίζει με ενέργεια και δημιουργία. Όταν ο ήλιος χάνεται, η καρδιά της μαυρίζει και τότε έρχονται τα αστέρια, που φωτίζουν, την ψυχή και την καρδιά. Η συγγραφή και η ποίηση, πηγάζει από μέσα της σαν μια αστείρευτη πηγή….

Δείτε το βιβλίο: Όνειρα χαράς και λύπης

 

Ν. Συμεωνίδου-Θάνου

H Δόνα Αμαρυλλίς ( Συμεωνίδου Θ. Νατάσσα), γεννήθηκε στην Εύβοια,...

Θανάσης Δαβαλάς

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ερευνητής στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και διδάσκων στο elearning του Πανεπιστημίου Πειραιώς και του Πανεπιστημίου Αιγαίου από το 2017 μέχρι και σήμερα σε μια σειρά γνωστικών αντικειμένων γύρω από τις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας ( ΤΠΕ ). Είναι ακαδημαϊκά υπεύθυνος του επαγγελματικού προγράμματος Cyber Security του Πανεπιστημίου Αιγαίου και μιας σειράς άλλων ( web designer / developer, Data Protection Officer, Digital Marketing , SEO κ.α.)
Διατέλεσε Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για την Αξιοποίηση των Τεχνολογιών του Διαδικτύου που μετεξελίχθηκε στο Εργαστήριο ΤΠΕ Ήρων του οποίου είναι και Διευθύνοντας Σύμβουλος ενώ ασχολείται παράλληλα επαγγελματικά με την κατασκευή και προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων

Δείτε τα βιβλία:

ΟpenCart

Πώς να είστε στην πρώτη σελίδα του Google

Ανάπτυξη ιστοσελίδων με WordPress

Ανάπτυξη ιστοσελίδων με WordPress 5 – Εισαγωγή στον Gutenberg

GDPR: Εξεταστέα ύλη για Data Protection Officer

Εισαγωγή στην κυβερνοασφάλεια

Θανάσης Δαβαλάς

Ερευνητής στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων της Πολυτεχνικής...

Δημήτρης Μπότης

Δημήτρης Μπότης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Δημήτρης Μπότης γεννήθηκε στην Τρίπολη Αρκαδίας. Περπατώντας το δρόμο της ζωής και ψάχνοντας τον προορισμό που θα του ταίριαζε, έκρινε πως το λιμάνι του βρίσκεται στην τέχνη. Και συγκεκριμένα στη συγγραφή, στην υποκριτική και στη μουσική. Σπούδασε σε δραματική σχολή κι εργάστηκε ως ηθοποιός, σκηνοθέτης και μουσικός παραγωγός. Τα τελευταία 7 χρόνια αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά portal. Η θεματολογία των άρθρων του επικεντρώνεται σε κοινωνικά, ψυχολογικά κι ερωτικά ζητήματα. Το μυθιστόρημα με τον τίτλο «Λαμπερές σιωπές της μοναξιάς» αποτέλεσε το πρώτο του συγγραφικό πόνημα κι ακολούθησε το «Moi, toi et les couleurs de l’ automne». Επίσης, έχει συμμετάσχει σ’ ένα συλλογικό έργο με τον τίτλο «10 άντρες απαντούν σε 100 κρίσιμα γυναικεία ερωτήματα».

Βρείτε το βιβλίο: Είμαστε το σύνολο των διαδρομών μας 

Δημήτρης Μπότης

Ο Δημήτρης Μπότης γεννήθηκε στην Τρίπολη Αρκαδίας. Περπατώντας το δρόμο...

Στρατής Παπαδόπουλος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Στρατής Παπαδόπουλος γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1966. Έχει προσφυγική καταγωγή. Οι παππούδες του ήρθαν στον Τετράλοφο από την Ανατολική Θράκη και τον Πόντο. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ. Είναι παντρεμένος και έχει μια κόρη. Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Από τα νεανικά του χρόνια γράφει ποιήματα και μικρά πεζά.
Όψιμη αγάπη του είναι και η φωτογραφία. Γοητεύεται από τους ανθρώπους και τις ιστορίες τους.

Δείτε το βιβλίο: Ανάμεσα σε τέσσερις λόφους – Διηγήματα

 

Στρατής Παπαδόπουλος

Ο Στρατής Παπαδόπουλος γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1966. Έχει προσφυγική...

Λουκάκη βιογραφικό

Μαρία Γ. Λουκάκη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977 και ζει στον Πειραιά με τον πολυαγαπημένο της σύζυγο. Με σύμμαχο την ίδια τη ζωή, εμπνέεται και γράφει απ’ τα δεκάξι της, ποίηση και κείμενα πεζού λόγου. Είναι απόφοιτος γραμματειακής υποστήριξης και αρχιτεκτονικής εσωτερικού χώρου & διακόσμησης. Τον Νοέμβριο του 2001, σε ηλικία 21 ετών, εξέδωσε την πρώτη της ποιητική συλλογή με τίτλο «Ευαισθησίες Ψυχής» την όποια προωθεί η ίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη, καθώς πρόκειται για αυτοέκδοση σε τυπογραφείο. Ποιήματα της συλλογής της μπήκαν στο πιάνο του αείμνηστου μουσουργού – μουσικολόγου Ιωσήφ Μπενάκη.

Κατά τη διάρκεια του λογοτεχνικού της ταξιδιού, έως και σήμερα, αρέσκεται να συμμετέχει σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς ποιητικού και πεζού λόγου. Δημιουργίες της υπάρχουν σε ανθολογίες και λογοτεχνικά περιοδικά ενώ έχουν γίνει αναφορές για το έργο της, σε στήλες πολιτισμού από κριτικούς – λογοτέχνες. Το 2004 συμμετείχε ως σύνεδρος στο Πανελλήνιο Συνέδριο Λογοτεχνίας “Ολυμπιάδα Γραμμάτων”, με διεθνείς συμμετοχές και με διοργανωτές τα λογοτεχνικά περιοδικά «Νέα Αριάδνη» και «Κελαινώ» υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού. Έχει συμμετάσχει στην 24-τομη εγκυκλοπαίδεια της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας «Από την εποχή του Βυζαντίου μέχρι σήμερα» των εκδόσεων Χάρη Πάτση, η οποία βρίσκεται σε διάφορες βιβλιοθήκες Πανεπιστημίων της Ευρώπης. Υπήρξε μέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών και τακτικό του ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων. Τον Νοέμβριο του 2021 απέσπασε το Β’ βραβείο για το πρωτόλειο μονόπρακτο θεατρικό της, με τίτλο “Το Θεάρεστο Όχι” από το Πετρίδειο Ίδρυμα και τις Εκδόσεις «Ζωή και Τέχνη»,στην Πάφο της Κύπρου το οποίο στο μέλλον ενδέχεται να ανέβει στη σκηνή.

Η μεγάλη αγάπη της για τα παιδιά την ωθεί να δοκιμάσει τη συγγραφή του πρώτου της παραμυθιού «Μια φρουτιέρα ζαβολιές» (με προηγούμενο τίτλο “Τα Φρούτα”) το οποίο και βρα-βεύτηκε στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό ’20 -’21 από τις εκδόσεις «Ηλιαχτίδα». Στα διαδραστικά παιχνίδια που συνοδεύουν την παιδική αυτή ιστορία και προς χάριν των παιδιών, συστήνεται ως «Μαριλού» από το όνομα και το επώνυμό της. Αναμένονται το πρώτο της μυθιστόρημα, το επόμενό της παραμύθι, ένα μη λογοτεχνικό βιβλίο με κύριο θέμα τη διαχείριση του πένθους, μέσα από μια προσωπική βιωματική της εμπειρία, η δεύτερη ποιητική της συλλογή, καθώς και ένα κωμικό θεατρικό έργο σε συνεργασία με τον συγγραφέα – ποιητή και καλό της φίλο Αντώνη Θ. Κομίνη.

Email: mariageoloukaki@gmail.com

Δείτε το βιβλίο: Μια φρουτιέρα ζαβολιές

Μαρία Γ. Λουκάκη

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977 και ζει στον Πειραιά με...

Tzamali,Yakinthou

Δάφνη Τζαμαλή – Υακίνθου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Δάφνη Τζαμαλή «Υακίνθου» γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981. Από πολύ μικρή διέθετε μια ζωηρή φαντασία και αγαπούσε να πλάθει συναρπαστικές ιστορίες. Σε ηλικία δεκατριών ετών γράφει το πρώτο της βιβλίο, διδάσκεται μόνη της το σχέδιο, ενώ παράλληλα ξεκινάει μαθήματα φωνητικής, για να ασχοληθεί με την άλλη της μεγάλη αγάπη, το κλασικό τραγούδι.

Στα εικοσιπέντε, ώριμη πια, γράφει και εικονογραφεί το πρώτο της μεγάλο παιδικό μυθιστόρημα και αφοσιώνεται σταθερά στη συγγραφή. Για πρώτη φορά το 2012 εκδίδει με τις εκδόσεις Οσελότος το βιβλίο της «Αστροζαχαρένια ιστορία», που κυκλοφορεί σε όλα τα ενημερωμένα βιβλιοπωλεία και προτάθηκε για κρατικό βραβείο του Υπουργείου Πολιτισμού. Το 2013 ακολουθεί το δεύτερο βιβλίο της, «Το Μάθημα του Μουρμούρα», εικονογραφημένο κι αυτό από την ίδια. Στο easywriter.gr υπάρχουν ακόμα σε ηλεκτρονική μορφή τα βιβλία της «Άλντουιν ο Σαλιγκαρούλης και η μεγάλη αναζήτηση», «Θέλω να γίνω Πρίγκιπας», «Το παιδί της δροσοσταλίδας» , «Ο Κρυστάλλινος Ιππότης» και «Το τραγούδι του Ελαφρούλη» .

Η Δάφνη Τζαμαλή «Υακίνθου» είναι μέλος του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (greekibby).

Σήμερα μοιράζει τον χρόνο της σε όλες τις διαφορετικές καλλιτεχνικές της δραστηριότητες και στα αγαπημένα της ζώα. Εξακολουθεί να μένει στην Αθήνα.

Δείτε το βιβλίο: Το παραμύθι του λευκού Αρλεκίνου

Δάφνη Τζαμαλή – Υακίνθου

Η Δάφνη Τζαμαλή «Υακίνθου» γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981. Από...

Athina Barsamidou

Αθηνά Βαρσαμίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Αθηνά Βαρσαμίδου σπούδασε στο Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ και από το 2002 εργάζεται στη β/θμια εκπαίδευση. Απέκτησε δύο μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών: διοίκηση και αξιολόγηση εκπαιδευτικών μονάδων από το Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (Παν/μιο Αιγαίου) το 2006 και σπουδές στην εκπαίδευση από το Ελληνικό Ανοικτό Παν/μιο το 2010. Η διδακτορική διατριβή της αφορά στην αξιολόγηση βάσει φακέλου (portfolio) μαθητή και εκπαιδευτικού και υποστηρίχτηκε το 2012 στο Π.Τ.Δ.Ε. Κρήτης. Το 2015 η Γαλλική Κυβέρνηση της απένειμε το μετάλλιο του Ακαδημαϊκού Φοίνικα. Ανήκει στην ομάδα αξιολογητών σχολικών εγχειριδίων του Ι.Ε.Π.

Έχει λάβει μέρος σε επιμορφωτικά σεμινάρια ως επιμορφώτρια εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αναλαμβάνοντας τη διδασκαλία θεμάτων σχετικών με τα αντικείμενα της αξιολόγησης, της διοίκησης και της επαγγελματικής ανάπτυξης. Έχει πάρει μέρος ως εισηγήτρια σε πλήθος επιστημονικών συνεδρίων (σε Ελλάδα & σε εξωτερικό) και άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά.

Τα ερευνητικά ενδιαφέροντά της εστιάζονται σε θέματα αξιολόγησης μαθητή, εκπαιδευτικού, εκπαιδευτικού έργου και επαγγελματικής ανάπτυξης εκπαιδευτικών.

Δείτε τα βιβλία:

Η έρευνα δράση ως στρατηγική ποιοτικής έρευνας – Μοντέλα επαγγελματικής ανάπτυξης εκπαιδευτικών

Αξιολόγηση βάσει φακέλου (portfolio) εκπαιδευτικού και μαθητή

Αθηνά Βαρσαμίδου

Η Αθηνά Βαρσαμίδου σπούδασε στο Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας...

Κατερίνα Τζόλια

Κατερίνα Τζόλια

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Κατερίνα Τζόλια ζει στη Θεσσαλονίκη. Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά. Δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην προσχολική εκπαίδευση, όπου πραγματοποίησε τις βασικές και μεταπτυχιακές της σπουδές. Παράλληλα ασχολείται και με την εκπαίδευση ενηλίκων. Η συγγραφή αποτελεί την αγαπημένη της ενασχόληση εδώ και μερικά χρόνια.

Δείτε το βιβλίο: Αντίδοτο στον πόνο η κυοφορία της ελπίδας

Κατερίνα Τζόλια

Η Κατερίνα Τζόλια ζει στη Θεσσαλονίκη. Είναι παντρεμένη και έχει...

Mousiadis

Ιωάννης Μωυσιάδης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Μωυσιάδης Ιωάννης γεννήθηκε στις 25 Μαΐου του 1979 στη Θεσσαλονίκη, όπου ζει και εργάζεται σήμερα με τη σύζυγό του και τα δύο τους παιδιά. Από πολύ νωρίς έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε θέματα που αφορούν την ύπαρξη του ανθρώπου αλλά και το ποιόν του κόσμου. Απέκτησε μουσική παιδεία σε νεαρή ηλικία με σπουδές στο βιολί έδωσε όμως ιδιαίτερη έμφαση στην αρμονία. Η αρμονία για τον ίδιο ήταν πάντα η πιο ξεκάθαρη έκφραση του θείου σε αυτόν τον κόσμο. Η έμφυτη περιέργεια του για τα πάντα αλλά και η αναλυτική του σκέψη τον οδήγησαν από νεαρή ηλικία σε αναζήτηση της σχέσης μεταξύ του «σκέπτεσθαι» και του «ζην».
Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στη σχο-λή Μηχανολόγων Μηχανικών του Πολυτεχνείου όπου και απέκτησε ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών γνώσεων. Ασχολήθηκε με τη φωτογραφία και αποτέλεσε μέλος του Φωτογραφικού Ομίλου του Α.Π.Θ. Η φωτογραφία είναι για αυτόν ο καθρέπτης της ψυχής του γιατί του δείχνει πάντα πως βλέπουν τα μάτια του.
Έχει εργασθεί μέχρι σήμερα ως Μηχανολόγος Μηχανικός σε έργα που κατά κύριο λόγο αφορούν την ενέργεια και τις επικοινωνίες. Κύριο μέλημα του στην εργασία του υπήρξε πάντα η περιεκτική, η αποδοτική και η όσο το δυνατόν πληρέστερη επικοινωνία και αντίληψη.
Ο Κώδικας Αιών είναι το πρώτο του σύγγραμμα και αποτελεί το έργο 25 ετών αναζήτησης, μελέτης και συγκριτικής ανάλυσης σε τομείς που ξεκινούν από την αρχαία ελληνική γραμματεία έως και τις σύγχρονες θεωρίες της φυσικής και της κοσμολογίας.

Δείτε το βιβλίο: Κώδικας αιών

Ιωάννης Μωυσιάδης

Ο Μωυσιάδης Ιωάννης γεννήθηκε στις 25 Μαΐου του 1979 στη...

Kanaria

Χριστίνα Κανάρια

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Χριστίνα Κανάρια γεννήθηκε στην πόλη με σήμα κατατεθέν τον φάρο, αν και μερικές φορές θα προτιμούσε να έχει γεννηθεί στα Κανάρια Νησιά! Κάθε καλοκαίρι νόμιζε ότι μεταμορφωνόταν σε γοργόνα και περνούσε όλη της τη μέρα κάνοντας βουτιές στη θάλασσα. Της έχουν μείνει όμως μερικά κατάλοιπα ακόμα και σήμερα, γι’ αυτό και κάθεται με τις ώρες στην μπανιέρα. Όταν… ψήλωσε λίγο σπούδασε την Παιδαγωγική της Αταξίας, την Επιστήμη του Γέλιου και την Τεχνική του Πειράγματος. Έπειτα γύρισε και πάλι στο σχολείο. Από τότε διοργανώνει αγώνες γαργαλήματος και μαραθώνιους φανταστικών ιστοριών. Μαθαίνει στα παιδιά την τραγουδιστή γλώσσα των επιδέξιων δαχτύλων και την κίνηση των ανέμελων μελών. Έχει ακόμα σε σκονάκι την προπαίδεια και πολύ φοβάμαι ότι πάντα θα κρυφοκοιτάζει τα λυσάρια. Κάθε βράδυ βλέπει τόσα πολλά όνειρα, αλλά δε βρίσκει κάποιον να τα διηγηθεί μόλις ξυπνά κι έτσι τα γράφει να μην τα ξεχάσει…

http://teachingtherapy.com/

Δείτε τα βιβλία:

Τα μαθητευόμενα καλικαντζαράκια

The Apprentice… Elves

Ώρα για… λαθογραφία

Χριστίνα Κανάρια

Η Χριστίνα Κανάρια γεννήθηκε στην πόλη με σήμα κατατεθέν τον...

Mayrakis

Χαράλαμπος Μαυράκης

Κατηγορία: Εικονογράφος

Ο Μαυράκης Χαράλαμπος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη μια χαρούμενη Δευτέρα. Η μαμά του χάρηκε πολύ που τον πήρε αγκαλιά γιατί επιτέλους θα σταματούσε να φτιάχνει αόρατα σχεδιάκια που τη γαργαλούσαν μέσα στην κοιλιά της. Με το που μπουσούλησε, μουντζούρωσε με επιτυχία εκατόν τριάντα δύo βιβλία των γονιών του. Έργα εκείνης της εποχής εκτίθενται στο Μουσείο Μουντζούρας και Βρεφικής Τέχνης. Στο δημοτικό ζωγράφιζε στα τετράδια του περισσότερο από όσο έγραφε και όταν γέμιζε τα τετράδια, ζωγράφιζε σαν άτακτο παιδάκι στα θρανία. Από τότε,ζωγραφίζει όπου βρει και με όποιον τρόπο μπορεί.Στην άμμο με ξυλαράκια,στο πιάτο με το μελάνι της σιουπιάς, στο χαρτί κουζίνας με μισοτελειωμένα στυλό.Έχει συμμετάσχει σε δώδεκα διαγαλαξιακές συλλογικές εκθέςεις ζωγραφικής και σε δύο χιλιάδες εκατόν έντεκα ατομικές,τόσο ατομικές που τις γνωρίζει μόνο ο ίδιος.Καμιά φορά τα σχέδια του το σκάνε και τρυπώνουν σε παραμύθια.

Δείτε το βιβλίο:

Τα μαθητευόμενα καλικαντζαράκια

Χαράλαμπος Μαυράκης

Ο Μαυράκης Χαράλαμπος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη μια χαρούμενη Δευτέρα. Η...

Roggas

Γιώργος Ρόγγας

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκα 4/11/1991 στην Αμάρυνθο Ευβοίας και εκεί πέρασα τα παιδικά μου χρόνια. Κατόπιν σπούδασα πληροφορική και ΜΜΕ. Πλέον ζω μόνιμα στην Αθήνα.
Λατρεύω τα βιβλία,το θέατρο,τον κινηματογράφο,τα ταξίδια,τις συναυλίες,τον καφέ και πάνω απ’όλα λατρεύω να ονειροπολώ.

Δείτε τα βιβλία:

Οι ανεμόμυλοι σταμάτησαν να γυρίζουν

Σημειώσεις ενός αυτόχειρα

Γιώργος Ρόγγας

Γεννήθηκα 4/11/1991 στην Αμάρυνθο Ευβοίας και εκεί πέρασα τα παιδικά...

Karalis

Νίκος Καραλής

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Νίκος Καραλής γεννήθηκε το 1985 στην Λάρισα. Το 2003 αποφοίτησε από το Ενιαίο Λύκειο Ελασσόνας και συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στο τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας με έδρα την Μυτιλήνη.

Λάτρης της επιστήμης της Ιστορίας από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τη μελέτη, γενικότερα του Ελληνικού Έθνους και ειδικότερα με την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Καρπός αυτής του της μελέτης είναι και η «Αιματοβαμμένη Πολιτεία» το πρώτο μυθιστόρημα το οποίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Φυλάτος, /Fylatos Publishing (2015)

Δείτε το βιβλίο: Αιματοβαμμένη πολιτεία

Νίκος Καραλής

Ο Νίκος Καραλής γεννήθηκε το 1985 στην Λάρισα. Το 2003...

Βερόνικα Αποστόλου – Παµπουκίδη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννηµένη στις 30 Μαΐου 1989 και µε καταγωγή από την Καστοριά η Βερόνικα Αποστόλου – Παµπουκίδη, είναι παντρεµένη µε τον εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής Βασίλειο Παµπουκίδη και έχουν µία κόρη.
Είναι πτυχιούχος του τµήµατος Βαλκανικών Σπουδών Φλώρινας, µεταπτυχιακός Κοινωνικών Επιστηµών του Πανεπιστηµίου Μακεδονίας και πτυχιούχος της Νοµικής Αριστοτελείου Πανεπιστηµίου Θεσσαλονίκης. Ιδρύτρια και Πρόεδρος του Συλλόγου ατόµων µε σκλήρυνση κατά πλάκας Καστοριάς.
Εκλεγµένο µέλος στην Πανελλήνια Οµοσπονδία ατόµων µε σκλήρυνση κατά πλάκας.
Βραβευµένη από την UNESCO για το µήνυµα ζωής που µεταφέρει µέσω του πολιτισµού.

Δείτε τα βιβλία:

Η σκληρή κυρία Πλάκα

Η μικρή νεράιδα με το σπασμένο φτερό

Βερόνικα Αποστόλου – Παµπουκίδη

Γεννηµένη στις 30 Μαΐου 1989 και µε καταγωγή από την...

Δήμητρα Σκίκου-Ηλιάδη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Δήμητρα Σκίκου-Ηλιάδη γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Ίναχο Άργους. Σπούδασε στη Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία Ιωαννίνων και κατόπιν στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ζει στην Αθήνα και από το 1994 είναι δασκάλα σε δημόσιο σχολείο.
Ως δασκάλα θεωρεί την καλλιέργεια ήθους και αξιών πολυτιμότερη της στείρας γνώσης, τη χαρά, τη δημιουργικότητα και την καταξίωση όλων των μαθητών σημαντικότερα της αριστείας. Μια αγκαλιά είναι πάντα ανοιχτή για όλα τα παιδιά κι ένα χαμόγελο ενθάρρυνσης και αγάπης είναι αυτό που δε λείπει ποτέ από την τάξη της. Γράφει παραμύθια και μικρές ιστορίες για τους μαθητές της.

Δείτε το βιβλίο: Το χωριό που περιμένει – Ανάμεσα στη Σιωπή και την Ελπίδα – Παραμύθι για τη Μικρασία Β Έκδοση

Δήμητρα Σκίκου-Ηλιάδη

Η Δήμητρα Σκίκου-Ηλιάδη γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Ίναχο Άργους. Σπούδασε...

Abramidou

Βιβή Αβραμίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ονομάζομαι Αβραμίδου Βηθλεέμ κατάγομαι από την Φλώρινα και έχω δυο παιδιά.
Εργάσθηκα στο Δημόσιο.

Ταξιδεύω πολύ και ασχολούμαι ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία, αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι να γράφω παραμύθια
Έχω κάνει ειδικά σεμινάρια και εκπαιδεύσεις στο Πανεπιστήμιο με θέμα την Παιδική Λογοτεχνία .Επίσης, παρακολούθησα on Line διαλέξεις και συνέδρια με το ίδιο θέμα.

Δείτε το βιβλίο: Το κάστρο των αστεριών

Βιβή Αβραμίδου

Ονομάζομαι Αβραμίδου Βηθλεέμ κατάγομαι από την Φλώρινα και έχω δυο...

Dermentzis

Βασίλειος Δερμεντζής

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκα στη Δράμα. Μετά τις σπουδές μου στη Θεσσαλονίκη ασχολήθηκα με την εκπαίδευση και τη δημιουργική γραφή. “Ο Βασιλιάς που έκλεψε τη Μαγεία των Χριστουγέννων” είναι το πρώτο μου έργο που απευθύνεται σε παιδιά και βραβεύθηκε σε σχετικό διαγωνισμό του Ράδιο Θεσσαλονίκη.

Δείτε το βιβλίο: Ο βασιλιάς που έκλεψε τη μαγεία των Χριστουγέννων

Βασίλειος Δερμεντζής

Γεννήθηκα στη Δράμα. Μετά τις σπουδές μου στη Θεσσαλονίκη ασχολήθηκα...

Dioudi

Μαρία Π. Διούδη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Μαρία Π. Διούδη γεννήθηκε στα Τρίκαλα Ημαθίας το 1961. Είναι αριστούχος απόφοιτος τόσο της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ηρακλείου, όσο και του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και εξειδικεύτηκε στην Οργάνωση Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων, καθώς ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στον κλάδο αυτό στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.
Υπηρέτησε την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση για τριάντα εννέα συναπτά έτη από διάφορες θέσεις ως δασκάλα σε 1/θέσια, 2/θέσια, 3/θέσια και πολυθέσια σχολεία, ως διοικητική υπάλληλος στη Δ/νση Π/θμιας Εκπ/σης Μαγνησίας, ως Τακτικό Μέλος του ΠΥΣΠΕ Μαγνησίας, ως αναπληρώτρια Προϊσταμένη του 2ου Γραφείου Π.Ε. Ν. Μαγνησίας, ως Τακτικό μέλος στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Αισωνίας, εκτελώντας και χρέη γραμματέα, ως Τακτικό Μέλος στη Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Βόλου, ως γραμματέας και ταμίας της Σχολικής Επιτροπής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αισωνίας-Σέσκλου, ως Τακτικό μέλος στη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Βόλου, ως διαχειρίστρια του Συμβουλίου Σχολικής Κοινότητας του 9ου Δ.Σ. Βόλου, ως Μέλος και πρόεδρος της Ελεγκτικής Επιτροπής του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Μαγνησίας, ως Πρόεδρος Εφορευτικής Επιτροπής εκλογών των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, ως μέλος του Τοπικού Παραρτήματος της ΠΕΕΚΠΕ Ν. Μαγνησίας, αλλά και ως Διευθύντρια στα 3ο Δημοτικό Σχολείο Αισωνίας – Σέσκλου & 9ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου για είκοσι τρία συνεχή έτη. Εκτός των παραπάνω υπηρεσιών που έχει προσφέρει στον χώρο της ελληνικής εκπαίδευσης, η ίδια πιστεύει και ενστερνίζεται τη «δια βίου μάθηση» λαμβάνοντας πλήθος άλλων επιμορφώσεων σε θέματα διοίκησης, διδακτικής, πληροφορικής και παιδαγωγικής, ενώ παράλληλα έχει συμμετάσχει σε διεθνή συνέδρια ως εισηγήτρια.
Είναι παντρεμένη με τον εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής Καρανάσιο Χρήστο και μητέρα δυο αγοριών, απόφοιτων υψηλόβαθμων πανεπιστημιακών σχολών της χώρας.

Δείτε το βιβλίο Ο ρόλος του Διευθυντή στη δημιουργία θετικού κλίματος και αποτελεσματικότητας της σχολικής μονάδας

Μαρία Π. Διούδη

Η Μαρία Π. Διούδη γεννήθηκε στα Τρίκαλα Ημαθίας το 1961....

Αθανασία Γκιλάκη

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Αθανασία Γκιλάκη γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη Έβρου το 1988. Εισήχθη το 2006 στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας) και αποφοίτησε το 2011 με κατεύθυνση τη Γλυπτική (Εργαστήριο Έκτορα Παπαδάκη). Έχει συμμετάσχει σε συμπόσια γλυπτικής και σε διάφορες διοργανώσεις, όπως «Οι Δρόμοι της Ελιάς» (Μεσσηνία – Γιάλοβα) στην οποία έλαβε διάκριση για συγκεκριμένο έργο της. Συμμετείχε, επίσης, σε εικαστικές πορείες, όπως η Εικαστική Πορεία στις Πρέσπες και έχει πάρει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα, όπως το “Καλοκαίρι των νέων καλλιτεχνών” της αίθουσας τέχνης “Καπλανών 5”. Σήμερα, ζει μόνιμα στη Σάμο, όπου εργάζεται στον χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης, διατηρώντας παράλληλα το προσωπικό καλλιτεχνικό της εργαστήρι.

Δείτε το βιβλίο: Η περιπέτεια της Υγείας

Αθανασία Γκιλάκη

Η Αθανασία Γκιλάκη γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη Έβρου το 1988. Εισήχθη...

Μελίνα Στυλιανού

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Μελίνα Στυλιανού είναι από την Κύπρο. Είναι 33 χρονών και έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Από μικρή της άρεσε να διαβάζει βιβλία. Δεκαπέντε χρονών ξεκίνησε να διαβάζει ποίηση και από τα σχολικά βιβλία πήρε έμπνευση. Το πρώτο ποίημα που έγραψε ήταν το «Θέλω να ζήσω» το οποίο και είναι πρώτο στην ποιητική συλλογή της. Στον ελεύθερό της χρόνο ασχολείται με την ποίηση και τους στίχους τραγουδιών, αλλά και το διάβασμα βιβλίων.
Αγαπά την ποίηση και το διάβασμα γιατί την εξελίσσει πνευματικά και τη μαθαίνει να απλοποιεί τη σκέψη της και να τη διευρύνει βλέποντας τη ζωή μέσα από μια άλλη οπτική πλευρά.

Δείτε το βιβλίο: Θέλω να ζήσω

Μελίνα Στυλιανού

Η Μελίνα Στυλιανού είναι από την Κύπρο. Είναι 33 χρονών...

Βάγια Μάνθου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Βάγια Μάνθου γεννήθηκε στα Ιωάννινα, αλλά ζει στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης. Σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στη Φιλοσοφική σχολή Ρεθύμνου, ενώ παράλληλα εργάστηκε για αρκετά χρόνια στον τομέα του Τουρισμού και ασχολήθηκε με την εκμάθηση ξένων γλωσσών. Αποφοίτησε από την Τουριστική Σχολή Ηρακλείου και παρακολούθησε με επιτυχία το πρόγραμμα “Δημιουργική Γραφή και Ανάγνωση της Πεζογραφίας” από το ΕΚΠΑ, καθώς και “Ολοκληρωμένη Μεθοδολογία Διδασκαλίας” από
το ΕΑΠ. Αυτή την περίοδο κάνει το μεταπτυχιακό της στο ΕΑΠ με τίτλο
“Δημιουργική γραφή”. Από το 2018 δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην ιδιωτική εκπαίδευση διατηρώντας,
με την αγαπημένη της αδερφή, το Φροντιστήριο – Κέντρο Μελέτης “γραφούλης”. Ο σύζυγός της είναι ο άνθρωπος που τη στηρίζει και μαζί έχουν αποκτήσει δυο υπέροχες κόρες, την Καλλιόπη και την Αλεξάνδρα,
οι οποίες μαζί με τους μαθητές της, αποτελούν την πηγή έμπνευσής της.

Δείτε τα βιβλία—>

Κρις και Κάλλη/Γράμμα στον Άγιο Βασίλη – Lettre au Père Noël

Κρις και Κάλλη – Στην πισίνα – Á la piscine

Βάγια Μάνθου

Η Βάγια Μάνθου γεννήθηκε στα Ιωάννινα, αλλά ζει στον Άγιο...

Laouris

Γιώργος Λαούρης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Γιώργος Χρ. Λαούρης γεννήθηκε στην Πάφο της Κύπρου, στις 6-4-1960.
Γονείς ο Χριστόδουλος και η Άρτεμις Λαούρη.
Ως γιος εκπαιδευτικού, φοίτησε σε διάφορα Δημοτικά Σχολεία της Πάφου και αποφοίτησε από το Ελένειο Δημοτικό Σχολείο Λευκωσίας.
Τις πρώτες τρεις τάξεις του Γυμνασίου φοίτησε στο Παγκύπριο Γυμνάσιο Λευκωσίας και μετά την τουρκική εισβολή φοίτησε στο Α΄ Γυμνάσιο Ακροπόλεως από όπου και αποφοίτησε.
Τρία χρόνια μετά, αποφοίτησε από το Ανώτερο Τεχνολογικό Ινστιτούτο στον κλάδο της Πολιτικής Μηχανικής.
Μετά την αποφοίτησή του από το Α.Τ.Ι. , κατετάγη στην Εθνική Φρουρά, όπου υπηρέτησε ως Αξιωματικός στον κλάδο του Μηχανικού.
Μετέβη στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής όπου και αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης στον κλάδο Πολιτικής Μηχανικής. Εκεί εργάστηκε σε εταιρεία κατασκευών μέχρις ότου επέστρεψε στην Κύπρο.
Ακολούθως εργάστηκε στις αραβικές χώρες και τα τελευταία 25 χρόνια ζει και εργάζεται στην Πάφο.
Έχει δύο παιδιά, τον Χρίστο και την Ελίνα.

Το 2015 εκδόθηκε από τις Εκδόσεις Εν Τύποις το πρώτο του βιβλίο «Φως πέρα από την ομίχλη».

Δείτε το βιβλίο: Συντρίμμια Ψυχής

Γιώργος Λαούρης

Ο Γιώργος Χρ. Λαούρης γεννήθηκε στην Πάφο της Κύπρου, στις...

Karbouni

Κατερίνα Καρβούνη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Σπούδασε μουσική και κατέχει πτυχίο πιάνου, αρμονίας και αρμονίου. Σπούδασε  επίσης και στο τμήμα Προσχολικής Αγωγής Δραστηριοτήτων Δημιουργίας και Έκφρασης. Εργάστηκε σε πολιτιστικό οργανισμό διδάσκοντας πιάνο και αρμόνιο, καθώς και σε ιδιωτικό σχολείο με ειδικότητα βρεφονηπιοκόμου από το 2008.

Δείτε το Βιβλίο: Μαθαίνοντας τις νότες παρέα με τα ζώα

Κατερίνα Καρβούνη

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Σπούδασε μουσική και κατέχει πτυχίο...

Μάριος Τσαγανός συγγραφέας

Μάριος Τσαγανός

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Μάριος Τσαγανός γεννήθηκε στην Αθήνα. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ειδική Αγωγή και τη Σχολική Ψυχολογία. Συμμετέχει ενεργά σε δραστηριότητες παιδοψυχολογικής υποστήριξης και συμβουλευτικής παιδιών και εφήβων, που αποτέλεσε και την αφορμή για να ασχοληθεί με τη συγγραφή παιδικών βιβλίων.

Δείτε το βιβλίο: Νινίκος – Ταξίδι στον Ονειρόκοσμο

Μάριος Τσαγανός

Ο Μάριος Τσαγανός γεννήθηκε στην Αθήνα. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του...

Dionysiou

Νεοκλής Διονυσίου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο συγγραφέας Νεοκλής Διονυσίου γεννήθηκε στις 20 Οκτωβρίου του 1990 στην Κύπρο και συγκεκριμένα στην επαρχία Πάφου. Η καταγωγή του είναι από το χωρίο Πωμός το οποίο υπεραγαπά. Είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης. Αποφοίτησε από το Δ.Π.Θ τον Ιούλιο του 2014. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία. Έκανε την είσοδο του στον χώρο της συγγραφής και της λογοτεχνίας το 2017 με το βιβλίο αυτοβελτίωσης «Ο εκατομμυριούχος των 30 σελίδων». Κατά την διάρκεια ενός χρόνου το βιβλίο αυτό μεταφράστηκε στην αγγλική γλώσσα και κυκλοφόρησε με επιτυχία σε Ελλάδα, Κύπρο, Ευρώπη και Αμερική. Κορυφαία στιγμή του συγγραφέα ήταν όταν ο Robin Sharma, συγγραφέας οκτώ παγκόσμιων best sellers, αφού διάβασε το βιβλίο συνεχάρηκε δημόσια τον συγγραφέα λέγοντάς του ένα μεγάλο μπράβο γι’ αυτό το επίτευγμα. Ο Νεοκλής έχει ως στάση ζωής να μην εγκαταλείπει ποτέ κάτι που έχει κερδίσει τον σεβασμό και εξάψει το πάθος του να το υπερασπιστεί. Χαρακτηριστική ήταν και η δημόσια ευχαριστία του προς την αναγνώριση που είχε από τον Robin Sharma, δηλώνοντας ότι το εφικτό είναι ανάλογο της προσπάθειας και προαπαιτεί τόλμη. Συνεχίζει την πορεία του στον χώρο της συγγραφής με την έκδοση ενός δευτέρου βιβλίου αυτοβελτίωσης με τίτλο «Περί Ευδαιμονίας».

Δείτε τα βιβλία:

Ο εκατομμυριούχος των 30 σελίδων

The 30-Pages Millionaire

Περί ευδαιμονίας

Νεοκλής Διονυσίου

Ο συγγραφέας Νεοκλής Διονυσίου γεννήθηκε στις 20 Οκτωβρίου του 1990...

Θεοδώρα Τουτζιαράκη

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Θεοδώρα Τουτζιαράκη γεννήθηκε στο Mosbach (Heidelberg) της Γερμανίας.
Η αγάπη της για τη ζωγραφική την οδήγησε να σπουδάσει γραφιστική. Ξεκίνησε να δουλεύει στην εταιρεία Vision Press, μετά εργάστηκε ως Αrt director στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη, όπου σχεδίαζε περιοδικά και πολλά έντυπα. Ταυτόχρονα συνεργάστηκε με την Παιδική Βιβλιοθήκη Αθηνών για τη δημιουργία εντύπων.
Το 2004 έλαβε μέρος στο καλλιτεχνικό τμήμα, ζωγραφίζοντας τα σκηνικά για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα.
Το 2006 υποστήριξε με το έργο της την ομαδική έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας, με θέμα: «ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΕΚΘΕΤΟΥΝ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ», το οποίο στη συνέχεια εκτέθηκε στο Μουσείο Μπενάκη.
Σε διαγωνισμό αφίσας στον θεσμό Δέκα Εικόνες για την Ιθάκη με θέμα: «Το Μέλλον» η αφίσα της επιλέχθηκε και ταξίδεψε στην Ιθάκη.
Εργάστηκε στις εκδόσεις Βoussias Communications, ως καλλιτεχνική διευθύντρια, όπου ήταν υπεύθυνη για τα εικαστικά πολλών συνεδρίων, περιοδικών και διοργάνωση βραβείων.
Το 2012 συμμετείχε στην ομαδική έκθεση “Cross the line” με το έργο -Naturewalk- στην Gallery Genesis, Αθήνα.
Επίσης, το 2013 συμμετείχε στην ομαδική έκθεση με θέμα: «Η Ελληνική Αλφάβητος» με το έργο -Θ-ΘΕΩΣΗ, στον ίδιο χώρο.
Την ίδια χρονιά, η επιτροπή επιλογής της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Eberhard Karls Universität Tübingen στη Γερμανία επέλεξε τις φωτογραφίες της για την έκθεση με θέμα: «Συναντήσεις με βράχους», στην Σαμοθράκη.
Το τελευταίο διάστημα εκτός από τις γραφιστικές της δραστηριότητες, η καλλιτεχνική της ανησυχία και δημιουργικότητα την οδήγησε σε ένα νέο μονοπάτι, αυτό της εικονογράφησης παιδικών παραμυθιών.

Δείτε τα βιβλία:

Από το πυκνό δάσος…στο πηγάδι της Γερακίνας

Στο σπίτι της γιαγιάς και του παππού στο χωριό

Η μικρή Ελένη

Θεοδώρα Τουτζιαράκη

Η Θεοδώρα Τουτζιαράκη γεννήθηκε στο Mosbach (Heidelberg) της Γερμανίας. Η...

Nteliou Asimina

Ασημίνα Ντέλιου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Ασημίνα Ντέλιου γεννήθηκε και κατοικεί στο νησί της Εύβοιας. Έχοντας πάθος με την ελληνική παράδοση και τη διάσωσή της, πεποιθήσεις που της μεταδόθηκαν από την γιαγιά της και την μητέρα της, η οποία υπηρέτησε για περισσότερα από τριάντα χρόνια τον διδασκαλικό κλάδο, ασχολήθηκε από νωρίς με τον παραδοσιακό χορό και την έρευνατου λαϊκού πολιτισμού διασώζοντας προφορικές μαρτυρίες, ήθη και έθιμα και φωτογραφίζοντας τα αριστουργήματα της παραδοσιακής τέχνης. Κατόπιν δεκαετούς έρευνας της Βορειοευβοϊκής λαογραφίας, κάνει την προσπάθεια να συμπυκνώσει πρωτογενές υλικό και γραπτές μαρτυρίες, σε μία μελέτη η οποία παρουσιάζει τις παραδοσιακές ενδυμασίες και κοσμήματα της Βορείου Ευβοίας και την σύνδεσή τους με τα τοπικά έθιμα, αλλά και την αρχαιοελληνική και τη βυζαντινή καταγωγή των Ελλήνων. Είναι παντρεμένη με τον Θεοφάνη Ραμιώτη, χρυσοχόο, δημιουργό και συντηρητή παραδοσιακών κοσμημάτων, με τον οποίο μοιράζεται το όραμα να προβάλει τον ελληνικό λαϊκό πολιτισμό μέσω εκθέσεων και βιβλίων σε όλο τον κόσμο.

Δείτε το βιβλίο: Παραδοσιακές ελληνικές φορεσιές: Βόρεια Εύβοια

Ασημίνα Ντέλιου

Η Ασημίνα Ντέλιου γεννήθηκε και κατοικεί στο νησί της Εύβοιας....

Βικτώρια Κώστα

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Βικτώρια Κώστα είναι φοιτήτρια νομικής, αλλά και του τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών. Μιλάει πέντε γλώσσες και ασχολείται αρκετά με τον αθλητισμό και τον χορό. Λατρεύει τη φύση μη χάνοντας ευκαιρία για πεζοπορία καθώς έμπνευσή της αποτελούν τα καλοκαιρινά ηλιοβασιλέματα με τα ροδαλά χρώματα που παρακολουθεί στο βουνό ή στις ακρογιαλιές. Στο σχολείο συμμετείχε ενεργά στα δρώμενα γράφοντας θεατρικά έργα και διηγήματα, ενώ ταυτόχρονα χορογραφούσε τις παραστάσεις. Ξεκίνησε την ενασχόληση με την ποίηση από τα εφηβικά της χρόνια επιθυμώντας να εξωτερικεύσει τα αισθήματά της και να απαλύνει τις σκληρές πτυχές των ανθρώπων. Έτσι, καταφέρνει να αισθάνεται ελεύθερη σπάζοντας τα δεσμά της καθημερινής ζωής.

Δείτε το βιβλίο: Όταν ο ήλιος δύει

Βικτώρια Κώστα

Η Βικτώρια Κώστα είναι φοιτήτρια νομικής, αλλά και του τμήματος...

Kakogeorgiou

Αριστοτέλης Κακογεωργίου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Αριστοτέλης Κακογεωργίου, συγγραφέας, πρόεδρος και ιδρυτής της Ομάδος «Ε» Έψιλον, όπως κι της Ελληνικής Διονυσιακής και Αλεξανδρινής Θρησκείας, γεννήθηκε στα Κύργια – Δράμας από Σμυρναίους πρόσφυγες γονείς. Υπηρέτησε τρία χρόνια ως αξιωματικός στις δυνάμεις Καταδρομών. Σπούδασε στη Γερμανία. Δούλεψε τέσσερα χρόνια στο Γερμανικό Υπουργείο Εργασίας και κοινωνικής Πρόνοιας για τα θέματα των Ελλήνων εργαζομένων της Γερμανίας, πολύ λίγο καιρό στο Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών και στη συνέχεια ως διευθυντής στην Υπηρεσία Εξωτερικού ΣΤΓ Α της Εθνικής Κτηματικής Τράπεζας. Πέντε χρόνια αντιπρόσωπος της Ελλάδος στα Πανευρωπαϊκά Συνέδρια σχετικά με τα θέματα που αφορούσαν τις Τράπεζες Υποθηκών.

Το 1962 ίδρυσε την Ομάδα «Ε» Έψιλον αναπτύσσοντας μια αξιόλογη εθνική και κοινωνική δραστηριότητα.
Το 2013 πέτυχε τη νομική αναβίωση της Ελληνικής Διονυσιακής και Αλεξανδρινής Θρησκείας. Είναι δρομέας μικρών και μεγάλων αποστάσεων και συμπλήρωσε, μέχρι το τέλος του 2016, 509 Μαραθωνίους και υπέρ μαραθωνίους. Οργάνωσε στο εξωτερικό και στην Ελλάδα περίπου 300 εκδηλώσεις. Το 2010 βραβεύτηκε με το χρυσό κλειδί στο Sydney τρέχοντας τον Μαραθώνιο με πλήρη αρχαιοελληνική πολεμική εξάρτηση. Είναι ιδρυτής των δύο μοναδικών Ελληνικών ναών μετά από 2000 χρόνια.
Η ζωή του συγγραφέα, ενσαρκώνει ένα σκληρό και ατέλειωτο Μαραθώνιο με την ασπίδα και το δόρυ στο χέρι. Ένα αγώνα κατά του Αυγεία, κατά του Διομήδη, κατά των Κυκλώπων, κατά των Σειρήνων και κατά των μνηστήρων της Πηνελόπης – Ελλάδας. Μέχρι το 2010 συμπλήρωσε 505 Μαραθωνίους ανά τον κόσμο με σκοπό να περάσει τα αλάνθαστα μηνύματα των αδιάσπαστων εννοιών του Ελληνισμού και του Αθλητισμού, που αμφότερα είναι ομογάλακτα τέκνα του πατέρα Έλληνα και της μητέρας Ορσηίδας. Το 2010 έτρεξε στο Sydney της Αυστραλίας για τα 2.500 χρόνια της Μάχης του Μαραθώνα και βραβεύτηκε με το χρυσό κλειδί της πόλεως.

Δείτε το βιβλίο: Θεός Αλέξανδρος και γιος Θεού

Αριστοτέλης Κακογεωργίου

Ο Αριστοτέλης Κακογεωργίου, συγγραφέας, πρόεδρος και ιδρυτής της Ομάδος «Ε»...